Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-23, 19:59   #3061
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

ja mam połowkowe 30.08 będzie 20,3 tyg tak mi gin kazała zrobic
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 20:29   #3062
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cześc
Znowu padam na mordkę Nadrabiam, ale nie odpiszę wszystkim, wybaczcie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
to ja wam podam plusy urodzenia dziecka w zimie
dla matki większy komfort bo nie lata w sierpniowe upały z wielkim brzuchem, tym samym mniej się męczy, nie ma lub ma mniejsze opuchnięcia.
Zimowe dzieci są najzdrowsze, bo większość ciąży przypada na okres, kiedy mama ma pod dostatkiem świeżych owoców i warzyw. Dzidziuś już od maleńkości się hartuje (oczywiście jak się z nim na spacery wychodzi w chłodne dni).
Poza tym w lato to jest fajnie wyjść na dwór z dzieckiem ale już takim troszkę podrośniętym, które już co nieco kuma, można mu pokazać to i tamto. Niektóre z naszych dzieci będą już umiały siedzieć, więc będą z wózka podziwiały świat

Anankee,
nigdy na to nie patrzyłam w ten sposób, ale faktycznie chyba masz rację

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Dzień Dobry Mamusie...
...zwłaszcza niemieckie czekolady... pychaaaa.
Cześć
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Jak bylismy w ASDZIE w sobote i kupowalam sobie pas ciazowy to zobaczylam bluzeczka ciazowa sliczna za 14 funtow i mowie mu ale ladna , no ale droga. A on " ja Ci kupie" ale zapomnial portfela takze teraz czekam do piatku i mu przypomne zeby nie zapominial o niej bo w tygodniu nie ma czasu tam jechac.

Brawo dla męża

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
śmiesznie to nazywasz u mnie się mówi pośredniak
U nas też się mówi "bezrobocie"

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 20:31   #3063
elunia25
Raczkowanie

Haniula dzięki za info pewnie się skusze na ręcznik i kocyk , jeszcze popatrze moze cos jeszcze on ma ciekawego

Intuli dobrze że z wynikami ok bo już się martwiłam

Ja ruchy Sebusia poczułam w połowie 18 tyg, a ugs połówkowe mam dopiero w 23 tyg, lekarz polecil mi jeszcze zrobić dzidzi echo serca żeby wykluczyc wady wrodzone miała już któraś z Was to badanie????
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 20:34   #3064
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dziewczynki ja to jakas zeschizowana jestem ciągle oglądam ubranka dzieciece na all.... i zeby było smieszniej to dziewczęce tylko

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

[QUOTE=elunia25;28941261]Haniula dzięki za info pewnie się skusze na ręcznik i kocyk , jeszcze popatrze moze cos jeszcze on ma ciekawego

Intuli dobrze że z wynikami ok bo już się martwiłam

Ja ruchy Sebusia poczułam w połowie 18 tyg, a ugs połówkowe mam dopiero w 23 tyg, lekarz polecil mi jeszcze zrobić dzidzi echo serca żeby wykluczyc wady wrodzone miała już któraś z Was to badanie????[/QUOTE]

ja mialam podczas usg tego genetycznego (wtdy jak pierwszy lekarz nam przezierność zle zmierzył to ten drugi pomierzyl wszystko- echo serduszka tez bylo i przepływy wszystkie badał w serduszku, i przewód zylny...itd)
Stary 2011-08-23, 20:46   #3065
elunia25
Raczkowanie

Neska22 ja się trochę boję tego badania choć mój gin powiedział że nic złego nie widzi i że według niego jest ok ale dla świetego spokoju wysłał nas jeszcze na to echo serca, zresztą ja tak mam że jak chodzi o maleństwo to zaczynam panikować
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 20:49   #3066
kasiahexe
Zadomowienie

dzisiaj zauwazyłam coś dziwnego :/
sprawdzałam czy serduszko bije i nalazłam je po lewej stronie bardziej czyli na moj rozumu oznacza to ze dziecko jest głowka odwrócone w tamta strone tak?
a klucia miałam po prawej stronie a wiec dla mnie tak to wyglda jak by sie rozpychał i dlatego mnie kuje :/
jak mylicie dobrze dedukuje?

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość

Super ta niania. A ile kosztowala?

nowa kosztuje troche ponad 100 funtów ale mu udalo sie wychaczyc prawie nie uzywana za 60

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
patrzyłam na allegro- 500 zł dlatego chyba wątpię, że kupię, bo to spory wydatek kurczę
sporo ale moze uzywane beda tansze

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Hej

Coraz wyraźniej czuję ruchy mały ma 17,5 cm i 377gram

.
ale masz wilkoluda

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 20:51   #3067
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
Neska22 ja się trochę boję tego badania choć mój gin powiedział że nic złego nie widzi i że według niego jest ok ale dla świetego spokoju wysłał nas jeszcze na to echo serca, zresztą ja tak mam że jak chodzi o maleństwo to zaczynam panikować
no my poszlismy na to "poprawkowe" usg z podejrzeniem podwyższonej przezierności dlateo lekarz sprawdził juz wszystko dokładnie... na szczęscie było ok ale ile stresu i strachu się najedlismy to tylko nasze...
ale nie martw się... na pewno będzie dobrze..
chociaz ja juz powoli zaczynam panikowac przed tym usg połówkowym,....

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-23, 20:51   #3068
magda1804
Rozeznanie

Usg połówkowe ja mialam robione dwa tyg temu, dzidzia wazyla 380g az nie moglam uwierzyc!!! nastepne bede robila ok 25tygodnia i wtedy 3D juz dzis dzwonilam i dowiadywalam sie. U mnie koszt to 300zł, trochę duzo, ale czego sie nie robi by zaspokoic ciekawosc. Poza tym bede spokojniejsza o dzidzie jak dowiem sie ze jest wszystko ok.

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 20:52   #3069
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hej mamuśki
Mam do nadrobienia od wczoraj kilka stron, więc się zabieram.....

Ja już w końcu po pracy i teraz 3 tyg wolnego
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 20:53   #3070
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Kasiahexe ostanio u gin lekarz mi znalazł tętno płodu tez w lewo od pępka ( w moje lewo) wiec pewnie głowka własnie z lewej strony tak jak myslisz....ale dzidzia sie obraca przeciez...moja wczoraj chyba niezłe fikołki robila....
Stary 2011-08-23, 20:58   #3071
kasikzaki
Zadomowienie

..acha........dzwoniła przed chwilą moja mama, umówiła mnie do mojego gina w Pl na 31 sierpień na badanie połówkowe......w poniedziałek pojadę jeszcze zrobić mocz i krew bo może będzie chciał zobaczyć wyniki, tylko tak szczerze to zielonego pojęcia nie mam jakie konkretnie....myślę że pielęgniarki w laboratorium mi powiedzą bo to pewnie jakieś standardowe na ten tydzień?
Może mi pomożecie, żebym chociaż jakieś pojęcie miała?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-23, 21:02   #3072
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
Kasiahexe ostanio u gin lekarz mi znalazł tętno płodu tez w lewo od pępka ( w moje lewo) wiec pewnie głowka własnie z lewej strony tak jak myslisz....ale dzidzia sie obraca przeciez...moja wczoraj chyba niezłe fikołki robila....
też tak mysle hihi
a ze moja fikołkuje to jestem pewna bo czasami znajduje po lewej a czasmi po prawej a czasmi na dole hihi
tylko wydawalo mi sie dziwne ze głowa z lewej a nogi z prawej i klije mnie tam gdzie nogi hihi chociaz nogi i tak sa podkulone moze juz sobie wkrecam hihi

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
..acha........dzwoniła przed chwilą moja mama, umówiła mnie do mojego gina w Pl na 31 sierpień na badanie połówkowe......w poniedziałek pojadę jeszcze zrobić mocz i krew bo może będzie chciał zobaczyć wyniki, tylko tak szczerze to zielonego pojęcia nie mam jakie konkretnie....myślę że pielęgniarki w laboratorium mi powiedzą bo to pewnie jakieś standardowe na ten tydzień?
jejciu trzy tygodnie w Pl też bym tak chciała hihi
chociaz trzy to bym nie wytrzymała ale tak 2 to by sie przydały :

LIVKA jest juz z nami
Stary 2011-08-23, 21:03   #3073
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
wczoraj wklejalam link do kalendarza-tabelki jakie badania w którym tygoniu...cofnij się o kilka stron to znajdziesz bo ja nie zapisałam sobie tylko tak na żywca znalazłam
Stary 2011-08-23, 21:16   #3074
anankee
Rozeznanie

co do tego tętna, powiem wam jak bylo jak leżałam na podtrzymaniu z Emi od 33 tygodnia.
codziennie miałam robione ktg (rano i wieczorem). Emi ułożona była pośladkowo, główkę miała pod moimi zebrami więc na mój rozum połozne jej serduszka powinny szukać powyżej mojego pępka, a zawsze znajdywały je na dole ponizej pępka. I mi powiedziały że łapią tętnienie z pępowiny bo serduszka się nie dawało uchwycić. dziwne to było dla mnie.

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 21:16   #3075
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
ja już wszystkie takie "grubsze" badania porobiłam typu toksoplazmoza, różyczka, cytomegalia, HIV itd więc tym razem powtarzałam tylko morfologię i badanie ogólne moczu. Aaaa i jeszcze robiłam WR bo poprzednim razem nie zrobiłam a to też musi być w karcie ciąży więc myślę, że morfologia i mocz i będzie ok

kurcze teraz to mi się wózki Mutsy spodobały jak oglądam. Oszaleć można, dobrze, że w weekend są targi w warszawie to pójdę pooglądać
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-23, 22:12   #3076
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
mamuski alez zrobilam zakupce i kurier przywiozl kocyk i reczniczek , zrobilam zdjecia ale nie oddaja, oczywiscie aparat przekłamuje kolory, w rzeczywistosci są bardziej intensywne.
Kocyk nie jest bardzo gruby, ale milutki i misio slodki sama bym mogla pod takim lezec a recznik uwazam ze dobrej jakosci, wiec raczej moge polecic

No i ponizej zdjecia moich dzisiejszych nabytkow dla Lenki i dla mnie sukienka/tunika

I wlasnie listonosz przyniosl paczke z bebilonu. Liczylam na cos o mleku,a w srodku pluszowy miś
Super zakupy

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
a tak w ogóle przez 2 dni mi do śmiechu nie było za bardzo strasznei się martwiłam i dziś już chciałam iśc do lekarza bo bąbel przez 2 dni nie dawał znaku życia ani się nie kręcił ani nie kopał zupełnie nic -cisza zaczełam sie już poważnei martwić całą noc dziś nie spokojnie spałam co chwilę się budziłam czekałam żeby była już 9 godzina by zadzwonić do lekarza a tu niespodziewanie o 4 nad ranem synek zaczął kopać kilka razy mnie kopnął chyba dla uspokojenia potem o 8 rano zrobił powtórkę więc się uspokoiłam troche kurcze dziewczyny jakiego miałam stracha nawet sobie nie wyobrażacie - leniwy po rodzicach jest taka prawda mamusia leniwa tatuś leniwy i tak to chyba po nas odziedziczy każde z nas lubi sobie długo pospać
Moja siostra mi mówiła jakieś 3 tyg temu jak jej gadałam ze nie mogę się doczekać pierwszych ruchów że właśnie teraz czekam a jak już beda to się bedę martwić jak ustaną na jakis czas.....i tak już pewnie do końca będzie. Jak na razie nie miałam żadnej przerwy żeby się martwić i dobrze że Ty dostałaś kopniaczka i jesteś spokojniejsza

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
. czuje,jak dziecko wierci mi sie tam nisko, baaardzo nisko, to czasami boli. Jak wiecej pochodze, cos robie, to mam wrazenie,ze zaraz zaczne rodzic
Dzisiaj po południu mnie tak dziwnie dzidzia kopała nisko ze mi promieniowało aż do pochwy...strasznie dziwne uczucie.
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
J

Mnie przeraża z zimowej ciąży płaszcz/kurtka na taki brzuchol jedynie
W Ie na szczeście nie ma silnych mrozów to myśle że jakoś dam radę....mam w planie kupic taką...nie wiem jak to nazwać...pelerynę, grubą z golfem, że tylko na ręce i przez głowę i z przodu i z tyłu do szpica.

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
skąd wiecie o tym łożysku? lekarz Wam sam powiedział czy pytałyście go? ja to nawet pojęcia nie miałam o takim czymś taki ze mnie łoś
No ja też pierwszy raz słysze Z ciekawosci zapytam gina.

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
dziewczyny wczesno-styczniowe miałyście już USG połówkowe?
Kurczę zapisałam się na 5.09 - będę wtedy w 22t2d wg USG i nie wiem czy dobrze.... chciałam się przepisać na 02.09 zawsze to parę dni i 21t jeszcze ale w obu miejscach, gdzie robią 4D w mojej przychodni, są urlopy na ten dzień

Poza tym nalejcie mnie, ale dziś zgrzeszyłam - zjadłam smażone placki ziemniaczane ze śmietaną i na deser pączka i jagodziankę
i wszystko to między 19 a 20
Ja według usg bede w w 22t1d a według daty porodu(ustalonego w szpitalu) w 22t3d...więc u Ciebie też termin dobry

Cytat:

Coraz wyraźniej czuję ruchy mały ma 17,5 cm i 377gram

Ja dziś cały dzień na nogach... rano zrobiłam badania i mam wyniki. Wątrobowe wszystkie ok więc albo coś wyjdzie później, albo taki urok mój cieszę się.

Zrobiłam też morfologię i mam za dużo krwinek białych 13,05 (norma 4-10), i za mało hematokrytu 35,2 (norma 37-47) ale z tego co czytałam to ok
No to super ze wyniki wątrobowe ok i ze dzidzi zdrowa i taka duża

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość

jejciu trzy tygodnie w Pl też bym tak chciała hihi
chociaz trzy to bym nie wytrzymała ale tak 2 to by sie przydały :
Do Pl na równe 2 tygodnie...dopiero w sobotę lecę
Cytat:
wczoraj wklejalam link do kalendarza-tabelki jakie badania w którym tygoniu...cofnij się o kilka stron to znajdziesz bo ja nie zapisałam sobie tylko tak na żywca znalazłam
No pewnie...oglądałam ją w biegu wczoraj....ale dzisiaj ze mnie sklerotyczka...dzięki:cmo k:
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
ja już wszystkie takie "grubsze" badania porobiłam typu toksoplazmoza, różyczka, cytomegalia, HIV itd więc tym razem powtarzałam tylko morfologię i badanie ogólne moczu. Aaaa i jeszcze robiłam WR bo poprzednim razem nie zrobiłam a to też musi być w karcie ciąży więc myślę, że morfologia i mocz i będzie ok

kurcze teraz to mi się wózki Mutsy spodobały jak oglądam. Oszaleć można, dobrze, że w weekend są targi w warszawie to pójdę pooglądać
Ja wiem że hiv,różyczka mam, ale reszta to nie mam pojęcia. Na pewno nie mam toxoplazmozy, jak robiłam ją 2 lata temu to na wynik czekałam tydzień chyba, to do wizyty nie zdążę
Muszę zerknąć na tą tabelę on Neski....
Stary 2011-08-24, 06:24   #3077
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Mnie przeraża z zimowej ciąży płaszcz/kurtka na taki brzuchol jedynie
Też mnie to trochę przeraża. Na pewno nie kupię sobie kurtki specjalnie na ciążę... Najwyżej od kogoś pożyczę, bo zwykle wszyscy mają większy rozmiar niż ja

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Poza tym nalejcie mnie, ale dziś zgrzeszyłam - zjadłam smażone placki ziemniaczane ze śmietaną i na deser pączka i jagodziankę
i wszystko to między 19 a 20
Ja też tak ostatnio grzeszę. Już pisałam, ile zjadłam w poniedziałek, a do teog doszedł jeszcze kotlet schabowy z surówką :/ Wczoraj zjadłam zupę ogórkową, paczkę ciasteczek a chwilę później kiełbaskę z grilla, bo brat robił :/ Chyba niedługo będę tyła w oczach Dobrze chociaż, że po tym obżarstwie wybrałam się na godzinny spacer
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 06:35   #3078
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Zgadzam sie. Proszki z Niemiec pachną długo. Nawet przy kolejnym praniu jeszcze je czuć proszkiem To samo płyny do płukania. A do kąpieli płyny pienia sie strasznie i nawet mydło piany nie zabija Balsamy tez są świetne nie takie wodniste jak nasze polskie.
szampony i odzywki do wlosow tez bez porownania
zauwazyla to moja mama, moje siostry i ja
zueplnie inne wlosy sa po tych ichsiejszych i nasiejszych

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
wiesz już ode mnie bo ja jestem kosmetologiem i wosk i pasta cukrowa jako depilacja nie są zalecane w ciąży duży ból, istnieje ryzyko przedwczesnych skurczy, na nogach zylaków, ze względu na podwyższoną ilość krwi
nogi zawsze gole tylko i wylacznie maszynka
na wosk chodze tylko na bikini (kiedys sie pokusilam na paszki, to tydzien nie moglam normlanie rak opuscic, tak pieklo)
niby wosk odradzaja, ale skoro ja juz chodze x czasu, jestem przyzwyczajona, to postanowilam kontynuowac
lekarze czasem sami polecaja pojsc na wosk przed porodem
ale zapytam jeszcze swojego, co on tam sobie mysli na ten temat...
Cytat:
Napisane przez nikotynka
o madalińskiego albo zachwyty albo jakieś traumatyczne przeżycia. Wiesz co szpital to opinia jak juz pisałam, żelazna też nie ma 100 % pozytywów, to samo inflancka, karowa, praski. Na Madalińskiego też można wykupić położną, są sale o podwyższonym standardzie i powiem Ci, że jakby ( odpukać) nie było miejsc na żelaznej to pojechałabym właśnie tam. Jak masz lekarza znajomego to się nawet nie zastanawiaj, zawsze będzie Ci łatwiej jak będziesz czyjąś protegowaną
Dziekuje, troche mnie uspokoilas ta wiadomoscia. Faktycznie lepiej byc "od kogos" niz taka "zwykla anonimowa" rodzaca. Niestety, w tym kraju inaczej sie nie da. Jak wroca rodzice Tzta, to popytam, co uzgodnili z tym lekarzem.
Cytat:
a ja jestem zła jak nie wiem co bo dzwonili z warsztatu i poprzedni mechanik, który robił mi auto, spieprzył mi klimatyzację i teraz mam kompresor prawdopodobnie do wymiany a to jest koszt 5-7 tysięcy nie wiem skad ja taka kase mu wytrzasne
a skoro spieprzyl, to nie mozna go pociagnac do jakiejs odpowiedzialnosci za to ?
Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
Ja też chodziłam regularnie na wosk. W ciąży robiłaś już sobie go?
robilam juz dwa razy
fakt, bolalo bardziej niz "normlanie", ale nie jakos nie do wytrzymania i spokoj na dluzej
Cytat:
Napisane przez nikotynka
Dokładnie tak. Nie mogę się zdecydować, trzeba mi powtarzać, mąż do mnie coś mówi a ja... nic. Ogólnie taka mało ogarnięta się zrobiłam
dokladnie tak
czasem czuje sie jak taki pustak tylko sobie stoje i patrze

Cytat:
Napisane przez nikotynka
Ja również słyszałam złe opinie i ten szpital będę omijała szerokim łukiem. Jeśli macie tam znajomego, to myślę że Ty nie masz się co zastanawiać. Znajomy wszystkiego dopilnuje
mam wlasnie taka nadzieje
bede w stanie wiecej powiedziec,jak w koncu go poznam i sie do niego wybiore
ale tak dziwnie bedzie zostawiac mi mojego...jakbym miala go "zdradzic"

Cytat:
Ja wiem że hiv,różyczka mam, ale reszta to nie mam pojęcia. Na pewno nie mam toxoplazmozy, jak robiłam ją 2 lata temu to na wynik czekałam tydzień chyba, to do wizyty nie zdążę
Muszę zerknąć na tą tabelę on Neski....
to jakos wyjatkowo dlugo czekalas
ja robilam te badania calkiem niedawno i czekalam jeden dzien na wyniki

Haniula, super zakupki

Ja tez wczoraj dokonalam pierwszego zakupu dla dzidziola! Znalazlam w H&Mie takie fajne skarpetki z napisem I <3 mum i I <3 dud Nie moglam ich nie wziac. Beda pasowac i dziewczynce i chlopczykowi.
Do tego sweterek-sukienke dla mamuni. Tez nie moglam nie wziac

A tz wstawal dzisaj 0 5 rano, bo mleka nie bylo do platkow... w pizamie i w klapkach pojechal do delikatesow narzekan bylo co nie miara, ale jednym uchem wpadlo, drugim wypadlo
"produkujemy teraz kosci, musze pic duzo mleka" - tyle jezeli chodzi o moja odpowiedz

Mam dzisiaj dentyste...Juz mi sie snil w nocy. Boje sie jak cholera. Nie cierpie dentystow...To moja najwieksza fobia. Chcialabym,zeby mnie poddali narkozie i dopiero wtedy cos robili... Mam duza tolerancje na bol, ale nie na borowanie Nie wiem, jak to przezyje

Buziaki i milego dnia, Mamuski

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 06:44   #3079
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Mam dzisiaj dentyste...Juz mi sie snil w nocy. Boje sie jak cholera. Nie cierpie dentystow...To moja najwieksza fobia. Chcialabym,zeby mnie poddali narkozie i dopiero wtedy cos robili... Mam duza tolerancje na bol, ale nie na borowanie Nie wiem, jak to przezyje
Współczuję. Też kiedyś musiałam z tydzień wczesniej psychicznie się nastawiać na wizytę u dentysty, aż postanowiłam uwierzyć w to, że może inny mają rację i ten ból wcale nie jest taki straszny Zamiast skupiać się na bólu, myślałam o tym, że nie boli i pomogło Ja też niedługo będę musiała iść do dentysty, ale to we wrześniu jak już zdejmę aparat, żeby wszystko za jednym zamachem sprawdził Powodzenia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-24, 07:01   #3080
ultraradiola
Wtajemniczenie

Hej mamusie

a my wczoraj z moja mama zgrzeszyłyśmy o 20 zjadłyśmy pizze, ale to jaka dobra. Na szczęście nie miałam żadnych rewolucji żołądkowych w nocy

Kurcze myślałam ze senność w II trymestrze przechodzi a tu dzisiaj ledwo żywa jestem. Tak mi sie strasznie nic nie chce Idę na śniadanko bo jeszcze nic nie zjadłam a jakieś mdłości mnie dopadają

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 07:14   #3081
staraupa
Raczkowanie

Hej dziewczynki
ja wczoraj miałam wizytę i wszystko ok pobiegłam spanikowana że mam zapalenie pęcherza bo całą noc i do południa co 15 min biegałam siku, a tu lekarz mnie wyśmiał że mój pierworodny sobie trampolinę zrobił z pęcherza, klęczał na nim i podskakiwał, taką miał zabawę że pielęgniarka nie mogła go złapać żeby serduszko czy bije zbadać nazwali go łobuzem
ja USG mam w 20 tygodniu czyli za dwa tygodnie
jedyną mało przyjemną rzeczą że przez moje silne dolegliwości wątrobowe mam ostrą dietę wątrobową, mam nadzieje że to zmniejszy bóle i ucisk wątroby, bo mi macica idąc go góry zawinęła wątrobę.
Co do łożyska to faktycznie ważna wiedza czy jest na przedniej czy tylnej ścianie, ja mam na tylnej i już czuję ruchy to po co żeby się nie martwić jakby co
też powoli ogrania nie szał zakupowy, staram się powstrzymywać ale ciężko
pędzę do roboty, trzymajcie się ciepło!!

PS. mam problem z emocjami, od niedzieli chodzę maksymalnie zła, tak bez powodu i płaczliwie mega, jeszcze tak nie miałam, Strasznie mnie to wkurza a mój TŻ jest biedny Macie tak też? czy to minie??

Edytowane przez staraupa
Czas edycji: 2011-08-24 o 07:16
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 07:22   #3082
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzisiaj robiłam morfolgię i mocz
bez sensu poszłam tak wcześnie, bo też idę 31.08., ale ostatnio czekałam 3 dni no,a jutro i pojutrze mamy gości i nie miałabym kiedy iść a wyniki do odbioru już dzisiaj

Pojechałam na badanie jak tylko wcześnie się dało, w domku wszamałam bułę i zaraz szybkie zakupy

Będę zaś
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 08:02   #3083
n1kotynka
Zadomowienie

Czeeść Mamusie
Cytat:

nogi zawsze gole tylko i wylacznie maszynka
na wosk chodze tylko na bikini (kiedys sie pokusilam na paszki, to tydzien nie moglam normlanie rak opuscic, tak pieklo)
niby wosk odradzaja, ale skoro ja juz chodze x czasu, jestem przyzwyczajona, to postanowilam kontynuowac
lekarze czasem sami polecaja pojsc na wosk przed porodem
ale zapytam jeszcze swojego, co on tam sobie mysli na ten temat...

Ja nogi goliłam depilatorem albo wosk i już miałam przyzwyczajone, pachy to samo dla mnie bez problemu ale bikini a zwłaszcza brazylijskie to nie dałam rady. Fakt dziewczyna mi źle robiła i naskórek poszedl wraz z włoskami i nie pytajcie jak potem wyglądałam i jak bolało 3 razy zdzierane jedno miejsce. Jakoś mam uraz i nie wiem kiedy się zdecyduję znowu na bikini, pachy za to spoko ale mówię, ze wszystkiego zrezygnowałam w ciąży, za dużo się na studiach osłuchałam i jakoś się boję. Nawet peelingi czy cokolwiek z twarzą do robienia odpuściłam, tylko enzymatyczny teraz używam, po ciąży pójdzie hurtem mikrodermabrazja w serii i jeszcze na naczynka coś wymyślę, bo moja facjata ma się coraz gorzej w ciąży

Dziekuje, troche mnie uspokoilas ta wiadomoscia. Faktycznie lepiej byc "od kogos" niz taka "zwykla anonimowa" rodzaca. Niestety, w tym kraju inaczej sie nie da. Jak wroca rodzice Tzta, to popytam, co uzgodnili z tym lekarzem.
To prawda, zawsze na Ciebie inaczej popatrzą, eh wszędzie trzeba mieć znajomości nawet w szpitalu
a skoro spieprzyl, to nie mozna go pociagnac do jakiejs odpowiedzialnosci za to ?
musiałabym go do sądu pewnie podać, ale nie wiem czy mam siłę się z gościem kłócić, wyjątkowo nieprzyjemny typ a tak jak mówię pojechałam już raz z reklamacją z tym kołem to nawet przepraszam nie usłyszałam nie mówiąc o zwrocie kasy ( zostawiłam u nich tydzień wcześniej 2 tys) więc powiedzieliby zapewnie, że to moja wina a nie ich no nie wiem musze pomyśleć

dokladnie tak
czasem czuje sie jak taki pustak tylko sobie stoje i patrze
ja mówię, że mnie ciąża upośledza

mam wlasnie taka nadzieje
bede w stanie wiecej powiedziec,jak w koncu go poznam i sie do niego wybiore
ale tak dziwnie bedzie zostawiac mi mojego...jakbym miala go "zdradzic"
ee tam dziwnie, ja zostawiłam swojego dobrego lekarza w krakowie i wybrałam nieznanego w warszawie

Ja tez wczoraj dokonalam pierwszego zakupu dla dzidziola! Znalazlam w H&Mie takie fajne skarpetki z napisem I <3 mum i I <3 dud Nie moglam ich nie wziac. Beda pasowac i dziewczynce i chlopczykowi.
Do tego sweterek-sukienke dla mamuni. Tez nie moglam nie wziac

ja może coś na targach kupię, ale najpierw chcę mieszkanie przygotowac na dzidziusia

A tz wstawal dzisaj 0 5 rano, bo mleka nie bylo do platkow... w pizamie i w klapkach pojechal do delikatesow narzekan bylo co nie miara, ale jednym uchem wpadlo, drugim wypadlo
"produkujemy teraz kosci, musze pic duzo mleka" - tyle jezeli chodzi o moja odpowiedz
oj kochaaany

Buziaki i milego dnia, Mamuski
trzymam kciuki, nie denerwuj się, dostaniesz przecież znieczulenie, ja też powinnam iść

Cytat:
Hej mamusie

a my wczoraj z moja mama zgrzeszyłyśmy o 20 zjadłyśmy pizze, ale to jaka dobra. Na szczęście nie miałam żadnych rewolucji żołądkowych w nocy

Kurcze myślałam ze senność w II trymestrze przechodzi a tu dzisiaj ledwo żywa jestem. Tak mi sie strasznie nic nie chce Idę na śniadanko bo jeszcze nic nie zjadłam a jakieś mdłości mnie dopadają
ja to samo ;/ wstałam, bo tz do pracy i robiłam mu kanapki ale nie wiem czy jeszcze nie zdrzemnę się z godzinkę, żeby dospać. Za to wieczorami małż mówi ze szaleje jak pijany zając

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
ja wczoraj miałam wizytę i wszystko ok pobiegłam spanikowana że mam zapalenie pęcherza bo całą noc i do południa co 15 min biegałam siku, a tu lekarz mnie wyśmiał że mój pierworodny sobie trampolinę zrobił z pęcherza, klęczał na nim i podskakiwał, taką miał zabawę że pielęgniarka nie mogła go złapać żeby serduszko czy bije zbadać nazwali go łobuzem

PS. mam problem z emocjami, od niedzieli chodzę maksymalnie zła, tak bez powodu i płaczliwie mega, jeszcze tak nie miałam, Strasznie mnie to wkurza a mój TŻ jest biedny Macie tak też? czy to minie??
moja dzidzia też wczoraj mi skakała po pęcherzu i co 15 min do łazienki musiałam latać

co do nastrojów to jest gorzej niż w pierwszym trymestrze, masakra u mnie

Cytat:
Ja dzisiaj robiłam morfolgię i mocz
bez sensu poszłam tak wcześnie, bo też idę 31.08., ale ostatnio czekałam 3 dni no,a jutro i pojutrze mamy gości i nie miałabym kiedy iść a wyniki do odbioru już dzisiaj

Pojechałam na badanie jak tylko wcześnie się dało, w domku wszamałam bułę i zaraz szybkie zakupy

Będę zaś
mi pielęgniarki mówiły, żeby badania zrobić do 2 tygodni przed wizytą więc moim zdaniem nie za wcześnie
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-24, 08:27   #3084
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

kasiahexe możliwe że to człowiek mały cię tam w środku smyra po jajnikach. A nie musi nogami, może ręką walnąć ja czasem czuję małego ruch i kończy się takim 'bólem" pęcherza jakbym się miała posikać zaraz to są sekundy ale wiem że bawi się moim pęcherzem wtedy

niania super, moja siostra się na nie czaiła na jakichś aukcjach, muszę zapytać jak jej poszło mam nadzieję że Twój tż nie zawinął jej sprzed nosa :brzyda l: bo były dwie i w razie czego jedna dla mnie

Cytat:
ja robię teraz mocz, morfologię i glukozę na czczo, do wypicia powiedział że na następnej wizycie mi da

Cytat:
ee, ja też tak myślałam. A jeśli w ciągu doby nie prześpię 11-12 godzin to ledwo zipię. W nocy śpię od 10-11 do 9 rano czasem, potem w dzień dosypiam
Stary 2011-08-24, 08:53   #3085
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc

moje dziecko dzisiaj w nocy w piłkę grało normalnie tak mnie nawalało, ze masakra pierwszy raz tak mocno az jak rękę przylozyłam to czułam... a teraz łobuziak śpi
Stary 2011-08-24, 09:03   #3086
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
czesc

moje dziecko dzisiaj w nocy w piłkę grało normalnie tak mnie nawalało, ze masakra pierwszy raz tak mocno az jak rękę przylozyłam to czułam... a teraz łobuziak śpi
śpi bo się dziecko spociło

pearpearl- nie bój się dentysty, na pewno zrobi szybko i bezboleśnie ja tam mam duży nacisk bólu, więc wszystko grzecznie wytrzymam- też mnie czeka ząb- kanałówka

A jak tam nasza niespodzianka się ma??

staraupa no to faktycznie masz strasznego rozrabiakę w brzuszku!!!
A emocje- każda z nas ciągle jakieś doły ma, to chyba norma hormony w końcu buzują

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
sporo ale moze uzywane beda tansze
tak, są od 250 zł na licytacji więc cena i tak nie powala na kolana...

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 09:04   #3087
uska000
Zadomowienie

witam mamusie i brzusie

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 09:08   #3088
kasiahexe
Zadomowienie

dzien doberek

Cytat:
oj ja tez mam dentyste wieczorem ale jakos sie nie boje hihi

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
jedyną mało przyjemną rzeczą że przez moje silne dolegliwości wątrobowe mam ostrą dietę wątrobową, mam nadzieje że to zmniejszy bóle i ucisk wątroby, bo mi macica idąc go góry zawinęła wątrobę.
Co do łożyska to faktycznie ważna wiedza czy jest na przedniej czy tylnej ścianie, ja mam na tylnej i już czuję ruchy to po co żeby się nie martwić jakby co
też powoli ogrania nie szał zakupowy, staram się powstrzymywać ale ciężko
pędzę do roboty, trzymajcie się ciepło!!

gartulacje udnej izyty

co do emocji no normalka hhi
u mnie sie troszke uspokiy ale lepeij niech nikt mi nie wchodzi w droge bo udusze hehhe
Cytat:

kasiahexe możliwe że to człowiek mały cię tam w środku smyra po jajnikach. A nie musi nogami, może ręką walnąć ja czasem czuję małego ruch i kończy się takim 'bólem" pęcherza jakbym się miała posikać zaraz to są sekundy ale wiem że bawi się moim pęcherzem wtedy
hihi kotek nie zdziwia bym sie jak by jej zakosil bo on juz dlugo czail sie na ta nanie a on ma dar do wygrywania aukcji hihi

LIVKA jest juz z nami
Stary 2011-08-24, 09:12   #3089
kropeczka1984
Rozeznanie

Możecie podesłać link do tej niani? Nie żebym chciała Wam podebrać, ale chciałabym wiedzieć, która jest dobra, bo też planuję takową zakupić

Ja ostatnio gadałam do Dzidka, żeby zaczął mnie kopać, żebym wiedziała, że tam jest i że jest zdrowiutki Nie kopnął łobuziak, bo to w sumie jeszcze za wcześnie - dzisiaj zaczynamy 16 tydzień
Stary 2011-08-24, 09:18   #3090
*Agatek*
Zakorzenienie

Angelcare - Monitor oddechu + niania elektroniczna -proszę bardzo

Ale niestety czytałam opnie- nie wiem jaka to była firma, że alarm włączał się, jak było wszystko ok, i często bywało tak, że fałszywe alarmy, dlatego ludzie odsprzedają innym :/ na aukcjach: "używane tydzień"... dziwne co? dlatego się zastanawiam, czy sobie nie odpuścić, bo wtedy będę sobie pluć w brodę, że tyle kasy, a się okazuje, że takie cyrki :/

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-08-24 o 09:24
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości