|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
ja mam połowkowe 30.08
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3062 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cześc
![]() Znowu padam na mordkę ![]() ![]() Cytat:
Anankee, nigdy na to nie patrzyłam w ten sposób, ale faktycznie chyba masz rację ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Brawo dla męża ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- U nas też się mówi "bezrobocie" ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3063 |
Raczkowanie
|
Haniula dzięki za info pewnie się skusze na ręcznik i kocyk , jeszcze popatrze moze cos jeszcze on ma ciekawego
![]() Intuli dobrze że z wynikami ok bo już się martwiłam ![]() Ja ruchy Sebusia poczułam w połowie 18 tyg, a ugs połówkowe mam dopiero w 23 tyg, lekarz polecil mi jeszcze zrobić dzidzi echo serca żeby wykluczyc wady wrodzone miała już któraś z Was to badanie???? |
![]() ![]() |
![]() |
#3064 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki ja to jakas zeschizowana jestem
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- [QUOTE=elunia25;28941261]Haniula dzięki za info pewnie się skusze na ręcznik i kocyk , jeszcze popatrze moze cos jeszcze on ma ciekawego ![]() Intuli dobrze że z wynikami ok bo już się martwiłam ![]() Ja ruchy Sebusia poczułam w połowie 18 tyg, a ugs połówkowe mam dopiero w 23 tyg, lekarz polecil mi jeszcze zrobić dzidzi echo serca żeby wykluczyc wady wrodzone miała już któraś z Was to badanie????[/QUOTE] ja mialam podczas usg tego genetycznego (wtdy jak pierwszy lekarz nam przezierność zle zmierzył to ten drugi pomierzyl wszystko- echo serduszka tez bylo i przepływy wszystkie badał w serduszku, i przewód zylny...itd) |
![]() ![]() |
![]() |
#3065 |
Raczkowanie
|
Neska22 ja się trochę boję tego badania choć mój gin powiedział że nic złego nie widzi i że według niego jest ok ale dla świetego spokoju wysłał nas jeszcze na to echo serca, zresztą ja tak mam że jak chodzi o maleństwo to zaczynam panikować
|
![]() ![]() |
![]() |
#3066 | |
Zadomowienie
|
dzisiaj zauwazyłam coś dziwnego :/
sprawdzałam czy serduszko bije i nalazłam je po lewej stronie bardziej czyli na moj rozumu oznacza to ze dziecko jest głowka odwrócone w tamta strone tak? a klucia miałam po prawej stronie a wiec dla mnie tak to wyglda jak by sie rozpychał i dlatego mnie kuje :/ jak mylicie dobrze dedukuje? nowa kosztuje troche ponad 100 funtów ale mu udalo sie wychaczyc prawie nie uzywana za 60 ![]() Cytat:
![]() ale masz wilkoluda ![]()
![]() |
#3067 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie martw się... na pewno będzie dobrze.. chociaz ja juz powoli zaczynam panikowac przed tym usg połówkowym,.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3068 |
Rozeznanie
|
Usg połówkowe ja mialam robione dwa tyg temu, dzidzia wazyla 380g
![]() ![]() ![]()
#3069 |
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
![]() Mam do nadrobienia od wczoraj kilka stron, więc się zabieram..... Ja już w końcu po pracy i teraz 3 tyg wolnego ![]()
#3070 |
Zakorzenienie
|
Kasiahexe ostanio u gin lekarz mi znalazł tętno płodu tez w lewo od pępka ( w moje lewo) wiec pewnie głowka własnie z lewej strony tak jak myslisz....ale dzidzia sie obraca przeciez...moja wczoraj chyba niezłe fikołki robila....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3071 |
Zadomowienie
|
..acha........dzwoniła przed chwilą moja mama, umówiła mnie do mojego gina w Pl na 31 sierpień na badanie połówkowe......w poniedziałek pojadę jeszcze zrobić mocz i krew bo może będzie chciał zobaczyć wyniki, tylko tak szczerze to zielonego pojęcia nie mam jakie konkretnie....myślę że pielęgniarki w laboratorium mi powiedzą bo to pewnie jakieś standardowe na ten tydzień?
Może mi pomożecie, żebym chociaż jakieś pojęcie miała? ![]()
#3072 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
a ze moja fikołkuje to jestem pewna bo czasami znajduje po lewej a czasmi po prawej a czasmi na dole hihi tylko wydawalo mi sie dziwne ze głowa z lewej a nogi z prawej i klije mnie tam gdzie nogi hihi chociaz nogi i tak sa podkulone moze juz sobie wkrecam hihi ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
chociaz trzy to bym nie wytrzymała ale tak 2 to by sie przydały : ![]()
![]() |
#3073 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3074 |
Rozeznanie
|
co do tego tętna, powiem wam jak bylo jak leżałam na podtrzymaniu z Emi od 33 tygodnia.
codziennie miałam robione ktg (rano i wieczorem). Emi ułożona była pośladkowo, główkę miała pod moimi zebrami więc na mój rozum połozne jej serduszka powinny szukać powyżej mojego pępka, a zawsze znajdywały je na dole ponizej pępka. I mi powiedziały że łapią tętnienie z pępowiny bo serduszka się nie dawało uchwycić. dziwne to było dla mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3075 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() kurcze teraz to mi się wózki Mutsy spodobały jak oglądam. Oszaleć można, dobrze, że w weekend są targi w warszawie to pójdę pooglądać ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3076 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Muszę zerknąć na tą tabelę on Neski....
![]() |
#3077 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3078 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zauwazyla to moja mama, moje siostry i ja zueplnie inne wlosy sa po tych ichsiejszych i nasiejszych Cytat:
na wosk chodze tylko na bikini (kiedys sie pokusilam na paszki, to tydzien nie moglam normlanie rak opuscic, tak pieklo) niby wosk odradzaja, ale skoro ja juz chodze x czasu, jestem przyzwyczajona, to postanowilam kontynuowac lekarze czasem sami polecaja pojsc na wosk przed porodem ale zapytam jeszcze swojego, co on tam sobie mysli na ten temat... Cytat:
Cytat:
robilam juz dwa razy fakt, bolalo bardziej niz "normlanie", ale nie jakos nie do wytrzymania i spokoj na dluzej ![]() Cytat:
czasem czuje sie jak taki pustak ![]() ![]() Cytat:
bede w stanie wiecej powiedziec,jak w koncu go poznam i sie do niego wybiore ale tak dziwnie bedzie zostawiac mi mojego...jakbym miala go "zdradzic" ![]() Cytat:
ja robilam te badania calkiem niedawno i czekalam jeden dzien na wyniki Haniula, super zakupki ![]() Ja tez wczoraj dokonalam pierwszego zakupu dla dzidziola! Znalazlam w H&Mie takie fajne skarpetki z napisem I <3 mum i I <3 dud ![]() ![]() Do tego sweterek-sukienke dla mamuni. Tez nie moglam nie wziac ![]() A tz wstawal dzisaj 0 5 rano, bo mleka nie bylo do platkow... w pizamie i w klapkach pojechal do delikatesow ![]() "produkujemy teraz kosci, musze pic duzo mleka" - tyle jezeli chodzi o moja odpowiedz ![]() Mam dzisiaj dentyste...Juz mi sie snil w nocy. Boje sie jak cholera. ![]() ![]() ![]() Buziaki i milego dnia, Mamuski
![]() |
#3079 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3080 |
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
![]() a my wczoraj z moja mama zgrzeszyłyśmy ![]() ![]() Kurcze myślałam ze senność w II trymestrze przechodzi a tu dzisiaj ledwo żywa jestem. Tak mi sie strasznie nic nie chce ![]() ![]()
#3081 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
![]() ja wczoraj miałam wizytę i wszystko ok ![]() ![]() ![]() ja USG mam w 20 tygodniu czyli za dwa tygodnie ![]() jedyną mało przyjemną rzeczą że przez moje silne dolegliwości wątrobowe mam ostrą dietę wątrobową, mam nadzieje że to zmniejszy bóle i ucisk wątroby, bo mi macica idąc go góry zawinęła wątrobę. Co do łożyska to faktycznie ważna wiedza czy jest na przedniej czy tylnej ścianie, ja mam na tylnej i już czuję ruchy ![]() ![]() też powoli ogrania nie szał zakupowy, staram się powstrzymywać ale ciężko ![]() pędzę do roboty, trzymajcie się ciepło!! PS. mam problem z emocjami, od niedzieli chodzę maksymalnie zła, tak bez powodu i płaczliwie mega, jeszcze tak nie miałam, Strasznie mnie to wkurza a mój TŻ jest biedny ![]() Edytowane przez staraupa Czas edycji: 2011-08-24 o 07:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3082 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bez sensu poszłam tak wcześnie, bo też idę 31.08., ale ostatnio czekałam 3 dni ![]() ![]() ![]() Pojechałam na badanie jak tylko wcześnie się dało, w domku wszamałam bułę i zaraz szybkie zakupy ![]() Będę zaś ![]()
![]() |
#3083 | ||||
Zadomowienie
|
Czeeść Mamusie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do nastrojów to jest gorzej niż w pierwszym trymestrze, masakra u mnie Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3084 | |
Zakorzenienie
|
![]() kasiahexe możliwe że to człowiek mały cię tam w środku smyra po jajnikach. A nie musi nogami, może ręką walnąć ![]() ![]() ![]() niania super, moja siostra się na nie czaiła na jakichś aukcjach, muszę zapytać jak jej poszło ![]() ![]() ![]() ![]() ja robię teraz mocz, morfologię i glukozę na czczo, do wypicia powiedział że na następnej wizycie mi da ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3085 |
Zakorzenienie
|
czesc
![]() moje dziecko dzisiaj w nocy w piłkę grało ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3086 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() pearpearl- nie bój się dentysty, na pewno zrobi szybko i bezboleśnie ![]() ![]() A jak tam nasza niespodzianka się ma?? ![]() staraupa no to faktycznie masz strasznego rozrabiakę w brzuszku!!! ![]() A emocje- każda z nas ciągle jakieś doły ma, to chyba norma ![]() ![]() tak, są od 250 zł na licytacji ![]() ![]()
![]() |
#3087 |
Zadomowienie
|
witam mamusie i brzusie
![]()
#3088 | |||
Zadomowienie
|
dzien doberek
![]() Cytat:
Cytat:
![]() co do emocji no normalka hhi u mnie sie troszke uspokiy ale lepeij niech nikt mi nie wchodzi w droge bo udusze hehhe Cytat:
![]()
![]() |
#3089 |
Rozeznanie
|
Możecie podesłać link do tej niani? Nie żebym chciała Wam podebrać, ale chciałabym wiedzieć, która jest dobra, bo też planuję takową zakupić
![]() Ja ostatnio gadałam do Dzidka, żeby zaczął mnie kopać, żebym wiedziała, że tam jest i że jest zdrowiutki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3090 |
Zakorzenienie
|
Angelcare - Monitor oddechu + niania elektroniczna -proszę bardzo
![]() Ale niestety czytałam opnie- nie wiem jaka to była firma, że alarm włączał się, jak było wszystko ok, i często bywało tak, że fałszywe alarmy, dlatego ludzie odsprzedają innym :/ na aukcjach: "używane tydzień"... dziwne co? ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-08-24 o 09:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.