|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ?? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 57,89% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 42,11% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 | ||||
Konto usunięte
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
O matko padam. Mój świat kręci się wokół Alicji, która absorbuje mniej więcej 2h przy każdym karmieniu, a pakowaniem do przeprowadzki. Masakraaa nie wiem jak to ma się udać, jeszcze tyle mamy z mężem do zrobienia
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja często o Was myślę. Jestem pewna że los wynagrodzi Ci te straszne chwile. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3062 |
Gang Iren
|
Co do laktatora to ja swój wygotowałam i ... na tym koniec,bo wcale nie użyłam. Aż dziwne u mnie,że w sumie nie miałam nawału,a zaledwie nawalik. I mlekiem też jakoś się nie zalewam. Tzn mam sporo,ale nie tak jak było przy Wiki i Eryku,że musiałam bluzki,staniki ciągle przebierać.
#3063 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3064 | |||||||||
Rozeznanie
|
nawet podczas odpisywania zawsze coś musi wypaść
![]() Cytat:
![]() hmm monotonne jedzenie faktycznie bywa wkurzające, ale skoro źle reaguje na nabiał to kicha ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ale jutro na bank wypróbuje. wczoraj miałam mały przedsmak i położyłam córkę na matę na twardej podłodze akurat tak się złożyło że przed jedzeniem i faktycznie jak zagazowała.. ![]() moja "konsekwencja" wygląda podobnie przy podawaniu kropel sab na te gazy ![]() Cytat:
![]() też zastanawiam się kiedy pierwszy raz świadomie uśmiechnie się do nas...i jak to odróżnić ![]() Cytat:
![]() czułam się podobnie (ominęły mnie tylko rozstępy) pod koniec plus ból spojenia i nakaz leżenia ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() od dłuższego czasu nie wiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i powodzenia! co do wyobrażeń przed i po ja powiedziałabym nawet hmm jak w boskiej komedii "Porzućcie wszelką nadzieję, wy, którzy wchodzicie" ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3065 | |
Wtajemniczenie
|
]Tym razem też nie śpię jeszcze. Chyba coś mnie bierze bo brzuch co kilka min mi sie napina i łapie mnie bol jak na miesiaczke. Łapie, boli, kluje, czuje parcie na pęcherz i jelita i puszcza. Ciekawe co to... Podejrzane trochę...
---------- Dopisano o 01:42 ---------- Poprzedni post napisano o 01:36 ---------- Cytat:
Haha ![]() ![]()
![]() |
#3066 |
Raczkowanie
|
[b]Nowe mamusie[/], wszystkim wam gratuluję pojawienia się waszych pociech na świecie!!
[b]Amberella[/] bardzo Ci dziękuje za szczegółowy opis cc! Sama jestem przed i mam dużo pytań, a Ty w świetny, obfity w szczegóły sposób opisałaś cc ![]() Ja dziś po przedpremierowej wizycie u gina - Guciak zapowiada sie na 3300, bez komplikacji (przepływy w mózgu i tętno idealne), 6 lutego o 7 rano mam sie stawić w szpitalu na czczo (czemu tak szybko sama nie wiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przynajmniej mam was zeby sie wyżalić ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3067 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ---------- Shizu48 może jednak lepiej poradziłabyś sobie bez "pomocy" mamy, będąc u siebie, ze swoim chłopem, i mając święty spokój? Pomyśl o tym, bo szkoda nerwów.
![]() |
#3068 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3069 |
Wtajemniczenie
|
Eh, oczywiście spać nie mogę, przyszłam do salonu po jednego cukierka na pocieszenie i miałam wracać do wyrka i mojej książki, i na czym się skończyło? Wizaż, cola z cytryną i właśnie pożarłam piątego michałka
![]()
#3070 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3071 | ||||||||||||||||||
Rozeznanie
|
a gdzie tam pulpecik
![]() Cytat:
Cytat:
multikulti a raczej społeczeństwo wielkreligijne to utopia. w takim środowisku nigdy nie będzie zgody. w dodatku dochodzi jeszcze coś - coś o wiele bardziej groźnego tzw rasizm w białych rękawiczkach i poprawność polityczna ale na pokaz... na zachodzie właśnie w środowiskach multi kulti skrywana ![]() ![]() nie mam za bardzo czasu rozpisywać na ten temat, ale ogólnie to temat rzeka. tak jak chrzest. Cytat:
![]() zdjęcie super, kołyska piękna, synek słodki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jaki zamówiłaś? apropo laktatora to nie wyobrażam sobie bez niego funkcjonować... i żałuję, że nie kupiłam droższego modelu. w tym chyba naruszyłam kabel!!! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() na górze natomiast wydawała się łagodna i blada . no i właśnie wydawała się ![]() ![]() Cytat:
![]() katarzyniak dlaczego przesunęli Ci cc? Cytat:
![]() super mina! Cytat:
![]() w dodatku pocę się jak szalona ![]() zawsze miałam wrażliwą cerę i skórę, problemy ale to co się dzieje teraz to jest jakaś masakra i dramat ![]() w ciąży to miałam piękną cerę, skórę w II i III trymestrze Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() czułam jakbym przezywała cięcie jeszcze raz ![]() wspaniale, że obyło się bez komplikacji i że zniosłaś tak dobrze cc. ehhhh wzruszyłam się czytając o Twoich uczuciach ![]() Cytat:
współczuję ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3072 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3073 |
Wtajemniczenie
|
Bolą te skurczybyczki... Aż twarz wykrzywia co kilka minut. Podejrzane. I podczas nich brzuch sie napina i słyszę jak koldra szelesci bo sie na nim unosi... Ojj chyba będę budzić męża.... Tylko jak tu jechać 20 km w taki śnieg do szpitala... Droga pewnie nieodsniezona teraz....
#3074 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3075 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mniam mniam zazdroszczę :silna: A może Michalki na skurcze w zamian ? :p ---------- Dopisano o 02:26 ---------- Poprzedni post napisano o 02:24 ---------- TOrba gotowa. Ale jeeeszcze poczekam, poleze, zobaczę co sie dalej będzie działo...
![]() |
#3076 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3077 |
Zakorzenienie
|
Lejdi, ogrme wyrazy wspolczucia. Niewiem co napisac... naprawde. Nie jestem w stanie wyobrazic sobie co czujesz...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:31 ---------- Poprzedni post napisano o 02:31 ---------- Selena kciukasy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3078 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, po napisaniu ostatniego posta odeszly mi wody czyli o polnocy. aktualnie jestem na sali porodowej bo nie bylo dla mnie miejsca. z malym ok, rizwarcie mam na opuszek palca, narazie nie boli badzo. ale boje sie jak cholera. trzymajcie kciuki prosze.
sorki za bledy i brak pl znakow ale z tel. pisze sie koszmarnie. oczywuscie torba nie byla spakowana. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3079 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I jest pierwsza lutowa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3080 |
Raczkowanie
|
shizu dzieki wielkie
![]() ![]() boje sie bo w sumie to dopiero 36 tydzien. ok sprobuje zasnac. selena w takim razie powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3081 |
Zadomowienie
|
doczytalam.
GRATULUJE noworozpakowanym i duzo cierpliwosi dla lezacyh w szpitalach! LELA kobieto, Ty na zdjecich wygladsz jak extra laska, daj sobie n razie spokoj z cwiczeniami, a przynajmniej z tymi intensywnymi. zdrowie najwazniejsze. JUSTIEN kciuki za udana i szybk przeprowadzke. SELENA chyba rodzisz ![]() SHIZU szczerze to ni wiem czy nie lepiej byloby Ci po tym cc samej w domu. ze szpitala wychodzi sie juz w obrej formie, a jednak spokoj i komfort psychiczny ma znaczenie. SHAREY niech Ci porod lekkim bedzie. pospalam az 4 godziny. ssaczek byla tak zmeczona po calym dniu niespania ze padla a my z nia. a juz sie balam ze ona zapomniala ze trzeba spac. wogole musze ogarnc temat chustowania, bo mi rece odpana. |
![]() ![]() |
![]() |
#3082 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
No ja mam dłonie tak suche że między palcami i na zgieciach popękała mi skóra. Nie wiem co się dzieje ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3083 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hehehe dokładnie. Inny szpital. 20 km od domu. Jeszcze czuwam. Liczę te skurcze, bolą dosy mocno, promieniuje to na plecy i uda, ale nie wiem czy to te właściwe.W dsumie Gosia też sie z takimi męczyła bodajrze kilka dobrych dni. Zobaczę co będzie dalej Jak już przegna palke to pojedziemy.. ---------- Dopisano o 03:06 ---------- Poprzedni post napisano o 03:03 ---------- Cytat:
Ooooo też nocna akcja ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3084 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Położyłam się spać o 1, ale na co ja liczyłam? Ze usnę? Pff... ![]() Selena trzymam kciuki, żeby coś z tej akcji się wykluło! ![]() Moja córka też zdecydowanie woli noc od dnia ![]() ![]() Aha.. cieszyłam się, ze nie mam rozstępów na brzuchu nie? ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2014-01-31 o 02:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3085 |
Wtajemniczenie
|
Nadal nie śpię. Skurczybyki nie dają za wygraną. Łapią co 7,8,10 min, chwilę męczą, brzuch twardnieje i podnosi sie i tak w kółko już od 4 godzin. Ech... Super noc dosłownie.
#3086 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3087 |
Gang Iren
|
Shizu
![]() Sharey powodzenia!!! ![]() ![]() ![]() Selena ja bym poczekała,aż będą regularne co 5 minut. Przy pierwszym dziecku to jeszcze sporo czasu zostanie. Zrób sobie ciepłą kąpiel i wypij meliskę,jeśli to przepowiadacze to powinno wyciszyć,czasem też mijają po zmianie pozycji. A na porodowe nic nie działa.
#3088 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() selena jak tam u Ciebie akcja? Rozkreca sie cos? ![]() lejdi Aga dzieki, ze jednak zajrzalas do nas. Jestes strasznie silna kobietka. Strasznie Wam wspolczuje, musicie byc silni. Trzymaj sie Kochana. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3089 |
Zakorzenienie
|
sharey
![]() Selena ja bym sie oswajają z myślą, ze to już ![]()
#3090 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() drobna korekta - to już kolejna lutowa ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.