|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 | |
BAN stały
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Oto moje zbiory ![]() Pościel x 6 Prześcieradła x2 Śpiwór do wózka x1 Śpiworki do spania x3 Rożek x2 Kurtki wiosenne x2 Kombinezony x2 Kamizelki grube x 5 Koc cienki i gruby Ręcznik z kapturkiem x2 Czapeczki, skarpetki, rajtuzki , śliniaczki niezliczona ilość Butelka 150 + smoczek Smoczki 0+ 2 Smoczek 3+ 1 Łóżeczko + materac Myjki x3 Rozmiar 56-62 Śpioszki 30 Pajacyki 28 Body krotki rękaw 11 Body dlugi rękaw 12 Koszulki krotki rękaw 6 Koszulki długi rękaw 33 Rampersy 5 Spodenki 12 Półśpioszki 4 Bluzy 11 Rozmiar 68-74 Śpioszki 10 Pajacyki 9 Body krotki rękaw 13 Body długi rękaw 0 Koszulki krotki rękaw 3 Koszulki długi rękaw 2 Pampersy 2 Spodenki 13 Półśpioszki 2 Bluzy 12 To to co pamiętam... Patrząc na wasze listy zaczynam się czuć jak głupia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3122 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez katharsist Czas edycji: 2013-09-03 o 13:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3123 |
Wtajemniczenie
|
No wiec przesadzilam z wysilkiem fizycznym...Mam ograniczyc do minimum,a jak brzuch bedzie bolal w kolejnych dniach lub wystapi krwawienie,to mam sie zglosic.Z racji tego,ze przechodzi bol,czy ten ucisk po odpoczynku/nocy nic zlego sie nie dzieje.Po prostu moj organizm wysyla sygnaly,ze przesadzam :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#3124 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
TŻ wyszedł do pracy więc zasiadam do was ![]() byłam u dentystki jakoś przeżyłam ale jestem lżejsza o 150zł a w czwartek mam kolejną wizytę i kolejne 200zł mniej w portfelu ... masakra jakaś ile to kosztuje... Widzę że rozmowy o USG 3D - ja nie robię szkoda mi kasy... zwłaszcza że u mnie to koszt minimum 250zł. Widzę też rozmowy o kosmetyczkach itp... ja w czwartek po wizycie u dentysty zamierzam się wybrać do fryzjera. co prawda TŻ się stanowczo nie zgadza na drastyczne cięcie moich kudłów ale chociaż końce podetne bo już są okropne po prostu... A i chyba czuję już naszego bąbelka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do latania to co prawda ja nie latam ale jedyne z czym się spotkałam to że pod koniec ciąży nie wszystkie linie lotniczę zgadzają się na loty ciężarnych (żeby im na pokładzie nie zaczęły rodzić) ale wcześniej nie słyszałam żeby były jakieś przeciwwskazania. no chyba nadrobiłam... jeżeli nie pojawiły się w między czasie nowe posty ![]()
![]() |
#3125 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Mnie twardnieje brzuch 1-3 razy dziennie, niebolesnie. Szyjka nieruszona. Takie twardnienia są normą i nie ma co panikowac. Po prostu macica ćwiczy. Jesli pojawiają się częściej niz 4 razy dziennie lub są bolesne, to jak najbardziej należy się pokazać lekarzowi.
![]() |
#3126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3127 |
Wtajemniczenie
|
Paula o tym odkurzaniu tez juz slyszalam,chyba poprzednia ginekolog mi mowila albo jeszcze wczesniejsza
![]() Co do ciuszkow kolezanka wczoraj mi mowila,ze juz uszykowala rzeczy,ktore jej kiedys dalam,wiec bede mogla zrobic liste,co jeszcze musze dokupic,bo reszte juz mam.Nie,nie mam wanienki, gondoli do wozka i "deskorolki",chusty .Ale nie spieszy mi sie jakos.Zdaze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj ![]() Ja na razie nie leciałam, ale moze będę jeszcze lecieć w 26-27 tygodniu. Jesli ciąża nie jest zagrożona, to nie ma problemu, szczególnie jesli lot jest krótki.
![]() |
#3129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3130 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() z lataniem chyba większą panikę robią linie lotnicze niż lekarze. jeżeli się dobrze czujesz to nie powinno być problemu, ale dowiedz się u przewoźnika, czy nie potrzebujesz zaświadczenia albo coś... a mnie od godziny dzieciak kłuje (bo jak w tym miejscu się wierci, to co?) i głowa pęka... i jeszcze ten wiatr:/
![]() |
#3131 |
BAN stały
|
A z chęcią bym kupowała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3133 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3134 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() USG w 12tc, 9 lipca... wtedy wg USG byłam dopiero w 10tc... wprawdzie 20 sierpnia podczas kolejnej wizyty zrobił mi szybkie USG, ale mi nic nie było dane zobaczyć... Doktorek się spieszył ![]() Dlatego nie mogę się doczekać 12 września, mam wtedy wizytę, wprawdzie lekarz nie używał określenia USG połówkowe, ale mam nadzieję że wtedy takowe dokładne mi zrobi ![]() Edytowane przez katharsist Czas edycji: 2013-09-03 o 13:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3135 |
Zakorzenienie
|
Spokojnie, wstrzymaj się. Kup jedną-dwie paczki najmniejszych pieluch, resztę kupisz jak juz dziecko się urodzi i będziesz wiedziała jak duże jest, i jakie pieluchy Wam odpowiadają.c
#3136 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny maleństwo mnie smyra od 15-16 tc a teraz przed chwilą poczułam prawdziwe kopniaki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3137 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3138 | ||
Rozeznanie
|
Nie oglądałam, ale w radiu słyszałam. Jak dla mnie, trochę przesadzili z wyrokiem - 20 lat by wystarczyło. Na nieodpowiedzialną gówniarę spadło macierzyństwo i sobie nie poradziła, pewnie matkę ma też skrzywioną psychicznie. Gdyby nie to, że sprawa była taka głośna, dziewczyna dostałaby mniejszy wyrok.
Cytat:
Ja leciałam w 17 i 18 tygodniu - wszystko było ok, nic się nie działo. Najgorszy w lataniu jest chyba stres przy startowaniu, lądowaniu oraz na bramkach. Nie raz widziałam latające brzuszki - gdyby to było takie złe, to myślę, że kobiety nie ryzykowałyby aż tak. Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno na poczatek schodzi 12-15 dziennie, ale nie wiem na ile to prawda ![]()
![]() |
#3140 |
Wtajemniczenie
|
Dziennie ok 10 sztuk na poczatku.Chusteczki niestety tez uczulaja,te sensitive maja bardzo duzo rumianku i moga zbytnio wysuszac skore.Wg mojego pediatry najlepsze sa te nawilzane olejkami/oliwkami
|
![]() ![]() |
![]() |
#3141 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kupisz wszędzie jak bedziesz potrzebować ![]()
![]() |
#3143 |
Wtajemniczenie
|
Na poczatek nie kupowalabym za duzo,max po 3 paczki chusteczek i pampkow.Ja akurat uzywam tego i tego z Pampersa,zadnych uczulen nie bylo.dostalam pare paczek pieluszek od gosci odwiedzajacych,wiec dobrze,ze nie robilam zapasow
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3144 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3145 |
Zakorzenienie
|
pranie się robi, obiad gotowy w sumie wszystko cacy tylko ja nie wiem co ze sobą zrobić ... nudze się dzisiaj okropnie...
#3146 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3147 |
Zakorzenienie
|
Paula- zabiłaś mnie ilością posiadanych rzeczy- znów dostałam ataku paniki
![]() witam nowe mamusie - fajnie że nas coraz więcej ![]() pewnie rodzić zaczniemy- ho ho ho hurtowo pewnie ![]() byłam u kosmetyczki, brew szerpnięta, wąs również więc między ludzi można iść ![]() Poszłam też do HM i CA - kupiłam sobie spodnie w gumę za 39,30 zł - wzięłam trochę większe aby nie latać za miesiąc znów po portki. Oczywiście kupiłam też coś dla dzieciaka a to dzisiejsze zdobycze- nie dużo ale zawsze coś ![]() - komplecik spodenki i bluza z kapturem z weluru- taka mięciusia- 34,90 w CA - chustka - 9.99 zł rossman - body (specjalnie dla małża )- 14,90 CA - no i hit- przytulanka- jest tak milusia w dotyku i tak słodka że chętnie sama bym ją głaskała ![]() odsapnę i lecę tą pizzę montować bo na 18 na kolację teściowie z ciotką przychodzą to ich napasę pizzochą ![]()
![]() |
#3148 |
Rozeznanie
|
Hej Wszystkim. Strasznie dawno mnie tu nie bylo, ale mialam duzo roboty. Teraz nadrabiam zaleglosci.
Dziecko rozwija sie zgodnie z normami, kopie regularnie od dwoch tygodni i od tygodnia wiemy, ze jest chlopcem ![]() Z przygotowan to leze i kwicze: ani ubranek, ani wozka, ani nawet imienia nie mamy ![]() ![]() Fajnie, ze tyle nas tutaj sie zebralo. Co do pytania o pieluchy, to to co znalazlam to na poczatek 1 na ok 2-3h czyli na dobe wychodzi cos kolo 10-12. Jesli chodzi o latanie, to jesli wszystko jest w porzadku z ciaza, do 7 miesiaca nie ma problemu na krotkich trasach. Pozniej jedynie po konsultacji z lekarzem. Nalezy jedynie pamietac o okresowym "rozprostowaniu nog" coby pobudzic krazenie zastale kuleniem sie na fotelu lotniczym. |
![]() ![]() |
![]() |
#3149 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3150 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.