|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Kamilast, zdrówka kochana i żeby synek nie podłapał!
![]() Izka-1987, super, ze wizytya udana i poznałas płeć! Zdjęcia USG nie pozostawiają żadnych watpliwości,więc raczej niespodzianka że cos się w tej kwestii zmieni Cię nie czeka hehe ![]() Cytat:
![]() A pamietam, jak pierwszy raz wsiadłam za kółko sama, to myślałam, że zwymiotuję z nerwów, bałam się okropnie. Teraz bardzo lubie jezdzic i chyba robię to czesciej niz Tż, bo on do pracy ma blisko to idzie " z buta" ![]() U mnie dziś tez pochmurno i pada, a miałysmy jechać do parku na plac zabaw, chyba nic z tego i spacer będzie na łaczkę pod domem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3152 | |||||||
Zadomowienie
|
gratuluje
![]() Cytat:
![]() ![]() oszczedzaj sie zeby plamienia sie nie powtorzyly Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ale...jak pisze Kamilast wiedząc kiedy były tulanki to ja wierzę w długowieczne choc wolniejsze plemniczki dziewczynki ![]() ![]() Trzymam kciuki by choróbska synka ci ominęły. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Musze i ja w tym roku zrobic syropek mniszkowy na miodzie ![]() Wiosna blissssssssko ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3153 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() asix86 no tak sobie dziś u mnie, troszkę główka boli , troszkę mdłości ale ci powiem że jakoś już do tego przywykłam.. apetyt mam więc nie jest źle, sprzątam, gotuję itd więc nie ma na co narzekać :P Tez bym tak chciała pierwszego syna a później córeczka ![]() Kamilast moja wizyta u gina wygląda tak samo jak to właśnie opisałaś :P hihihi no ci powiem że jak mam okno otwarte to znacznie lepiej zaraz się czuję a kiedyś się z tego śmiałam że co może świeże powietrze a teraz to cały dzień otwarte okno, nie ważne ile stopni ważne że powietrze, bo mieszkam w kawalerce malutkiej i te powietrze aż się ciśnie, jest ciepłe i takie feee po spaniu :P Życzę zdrówka by wirus pokarmowy jak najszybciej zniknął. mamamarta2010 no jak się sezon zacznie to będziemy wcinać tylko owoce ![]() UmiZumi to i tak ci zazdroszczę prawka bo ja nie mam... a ty jeździj jeździj bo jak dzidzia będzie to pewnie się częściej będzie jeździło a wtedy to już sama będzie gnała by prowadzić. JA to tam się boję za kierownice siąść ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3154 |
Rozeznanie
|
Dzień Dobry.
Poranek przywitał mnie pięknym słońcem, ale niestety znowu pochmurno. Gratuluję wszystkim mamom poznania płć ![]() Ja nie wierze, w zabobony. Jestem tylko ciekawe na ile one się sprawdzają. Jeśli chodzi o płeć to myślę, że wzbudza ona dużo emocji. Bo jednak każda z nas, ma jakieś preferencje a do tego dochodzą oczekiwania najbliższej rodziny i otoczenia. Szczególnie silną presję mają kobiety, które oczekują drugiego dziecka, a jeszcze większą trzeciego (jeśli jest to ta sam płć). Przy pierwszym dziecku bywa różnie, ja nie umiałam zdecydować się czy chcę chłopca czy dziewczynkę, zdałam się na przeznaczenie. Przy drugim mam już preferencję bardziej na chłopca. Potwierdzają to badania naukowe, chociaż nie musi to być regułą. Pewnie jest jakiś % ludzi dla których faktycznie jest to obojętne. Moja dobra koleżanka, miała takie parcie na chłopaka, że chodziła do wróżek, seks był po owulacji itd. Wiem, że wynikało to z presji rodziny, bo miała urodzić się synem, a jej siostra urodziła 3 córki. Ciche rozczarowanie, że nie chłopak. Urodziła syna. Tym gadaniem psuła mi trochę radość z oczekiwania na córkę. Zresztą zostało jej to do dzisiaj, bo często podkreśla jak to fajnie mieć syna, jakby dziewczynki były gorszego gatunku. Ciekawe zjawisko socjologiczne. A to ciekawy artykuł na ten temat: http://www.ona.24polska.pl/ona-i-ci-...ujemy,972.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3155 |
Raczkowanie
|
Kiedys znajoma mi powiedziala, ze majac syna i corke matka jednak inaczej ich traktuje i jakby bardziej kocha syna, nie czaje tego w ogole, nie rozumiem takiego zjawiska...
Ja uwazam ze idealnie byloby miec wlasnie parke ale ze wzgledu na te dzieci aby poznawaly obydwa swiaty-meski i zenski, wydaje mi sie ze zaowocowaloby to na przyszlosc pod katem ich zwiazkow. Mi sie tak strasznie marzy dziewczynka, sukieni itd ![]() ![]() ![]() Jezu ale sie obzarlam, mialam ochote na wszystko, wiec wszystkiego po trochu, sledzik w oleju, krupnik, sok marchewkowy-jednodniowy hehehe ja z tych majacych raczej zatwardzenia wiec s...ka mi nie grozi ![]() A pamietam ze na zatwardzenia lekrz w 1 ciazy mi przepisal syrop lactulosum chyba, matko zebym nie pomylila.. najlepiej zadzwonic do lekarza lub podejsc do apteki i zapytac.. ![]()
#3156 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Mamamarta2010;45261 716]Kiedys znajoma mi powiedziala, ze majac syna i corke matka jednak inaczej ich traktuje i jakby bardziej kocha syna, nie czaje tego w ogole, nie rozumiem takiego zjawiska...
Ja uwazam ze idealnie byloby miec wlasnie parke ale ze wzgledu na te dzieci aby poznawaly obydwa swiaty-meski i zenski, wydaje mi sie ze zaowocowaloby to na przyszlosc pod katem ich zwiazkow. Mi sie tak strasznie marzy dziewczynka, sukieni itd ![]() ![]() ![]() hehehe ![]() Słodka reakcja synka ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Papryczka dziękuję za link, zapisałam się na warsztaty na 4 marca. ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- [QUOTE=izka-1987;45256158]Dzięki, też ciekawa muszę się zastanowić nad tym Proszę bardzo ![]() Kurcze nie wiedzę tych klejnotów Twojego synka, ale gratuluję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3157 |
Rozeznanie
|
Dziś na wizycie:
Lekarz: Co myślisz będzie Jasiu czy Małgosia? Ja: myślę że Jasiu Lekarz: Mi to bardziej wygląda na Małgosię ![]() Zaznaczył że ułożenie nie pozwala mu na 100% pewności. Jeśli tak to moje przeczucie mnie zawiodło i będę czesać warkoczyki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3158 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba fajny lekarz ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- a jeszcze wam coś powiem jaki numer mnie spotkał, bo u nas w przychodni jest tak, ze książeczkę ciąży zakładała mi pielęgniarka i zamiast wpisać sierpień na dacie porodu to wpisała lipiec,zamiast sierpnia muszę to sprostować, bo może być zabawnie jak będę rodzić ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3159 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- MOni 26 tylko co w karcie mam.. :P ja to mam dziwnego gina więc dlatego planuję zmianę ale nie wiem jeszcze kiedy.
![]() ![]() |
![]() |
#3160 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wpisuje w ksiazeczke i sobie porownuje z poprzednimi ale ja wyniki mam b dobre ![]() Dzis znow czuje sie jak flak, mąż przywlókł mnie do domu bo zrobiło mi sie nagle taaaak slabo i niedobrze, serce walilo jak oszalale i ...sie rozplakalam. Chcialam isc na 10 minut do jednego sklepu co byl 10 krokow dalej i do restauracji cos razem zjesc ale wizja wymiotowania na trawnik brrrr Teraz leze boli brzuch i glowa ![]() Maz po kebaba poleciał... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3161 |
Zadomowienie
|
i zjesz tego kebaba ?? :P
![]() |
#3162 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli tak jak mi, mnie też to trochę martwi i też zmianę rozważam powiem szczerze, ale mam zamiar na tej wizycie sie go zapytać czy zobaczy moje badania...bo z tego co zauważyłam to w tej książeczce to nie jest wpisane wszystko z badań... ja myślałam że to moje białko w moczu było wpisane w książeczce pod inicjałem B, ale byłam wczoraj u doktor ogólnej ze wzgledu na przeziebienie i takie tam ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-02-21 o 16:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3163 |
Przyczajenie
|
A ja się dziś dowiedziałam, że najprawdopodobniej będę miała synka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3164 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie wiem co mam w brzuszku dla dziewczynki będzie Olivia a dla chłopca podoba mi się Antos i innego sobie nie wyobrażam ale mojemu się nie podoba i mówi że po jego trupie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3165 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulację synka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-02-21 o 17:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3166 |
Przyczajenie
|
Ja właściwi nie mam pomysłów na imie dla chlopca, myslalam o Stasiu albo o Wiktorze ale moj TŻ oba wykluczyl ;( To bedzie masakra :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#3167 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3168 |
Przyczajenie
|
Rajmund!? O mój Boże
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3169 |
Raczkowanie
|
hahahah
![]() ![]() Przypomniala mi sie hostoria znajomych znajomych..Chlopak nie chcvial sie obierzmowac ale mu kazali i wymyslil ze ok podejdzie ale wybierze imie... Grzmichuj- Jezu jak to sie pisze nie wiem nawet ![]()
#3170 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zaczarowanadlaniego może się przekona jeszcze do tych imion ![]() moni 26 też mam dla syna Kacper lub Alan a dla córci Emilka ![]() ![]() ![]() A myślę że już nie podawają drugiego imienia dziecku, bo w zasadzie to po co? Przecież i tak jak się przedstawiasz to nie mówisz Alicja Magdalena :P hihi NO z tym Rajmundem to masakra ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Hahahah nawet nie wiedziałam że takie imie jest :P
![]() ![]() |
![]() |
#3171 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=Mamamarta2010;45267 287]hahahah
![]() ![]() Przypomniala mi sie hostoria znajomych znajomych..Chlopak nie chcvial sie obierzmowac ale mu kazali i wymyslil ze ok podejdzie ale wybierze imie... Grzmichuj- Jezu jak to sie pisze nie wiem nawet ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3172 |
Zadomowienie
|
Napiłam się grejpfrutowego nektary i mnie brzuch boli i mdłości mam ;( a już tak się dobrze czułam..
![]() |
#3173 |
Zakorzenienie
|
Ja dla córki chciałabym Adelka, ale mężowi się nie podoba :/
![]() |
#3174 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja wymarzona coreczka tez miala byc Emilka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3175 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny gratuluję wam poznania płci dziecka - ja niestety musze czekać do 19 marca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3176 |
Wtajemniczenie
|
Czesc Mamusie
![]() Pisze, zebyscie o mnie nie zapomnialy ![]() Najpierw nie mialam kompa, teraz ucze sie obslugi nowego tabletu ![]() U mnie dobrze, dzis robilam badania krwi i wszystkie sa dobre ![]() Odstawianie Synka od piersi jest straszne, na razie dalam za wygrana... Poczekam jeszcze troche. Nadrobie przynajmniej czesc stron, i bede teraz na biezaco ![]()
#3177 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z tym Jasiem to doktor trafił bo takie imię wybraliśmy gdyby był syn. Dla córki mamy kilka opcji: Natalia, Olga, Emilka (też) ![]() Jeszcze będziemy się naradzać ![]() Dziś już nasze mieszkanko naprawdę zaczyna ładnie wyglądać. Mamy zamontowane panele i część drzwi, jutro będą dokańczać. Jeszcze tylko kuchnia, przeniesienie gratów i możemy mieszkać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3178 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Masz 9 mc coreczke? Z maja 2013? Moj Synus jest z kwietnia ![]() Jak sobie radzisz z takim Maluchem bedac w ciazy? Pisalyscie o cenach wizyt - ja place 100 bez usg. Usg u innego lekarza, osobno platne - ale to jeszcze polowkowe tylko. Potem juz w szpitalu pewnie moj gin bedzie mi robil. A co do przesadow - cala poprzednia ciaze wcinalam pomarancze i slodkosci i co? Chlopak ![]()
![]() |
#3179 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczynom, które poznały płeć dzieciaczków serdecznie gratuluję ![]() Zostało mi jeszcze trochę postów do nadrobienia. Nie nadążam dzisiaj za Wami ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- U nas jak będzie dziewczynka, to będzie Ania ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Mamamarta2010 rozbawiłaś mnie do łez z historią o śmiesznym imieniu ![]() ---- z historii o imionach. Wg mamy miałam nazywać się Agata, a tata chciał Mirka. A wyszła Basia ![]()
![]() |
#3180 |
Wtajemniczenie
|
A ja postanowiłam, że zmienię lekarza. Tzn. być może będę chodzić do dwóch.. w weekend muszę zdecydować kogo wybrać, a w poniedziałek umówić się. Mam nadzieję, że nie będę musiała jako strasznie długo czekać.
I może wtedy poznam płeć jak Wy ![]() Co do imion to chodzi mi cały czas po głowie Amelia ![]() Jeśli chodzi o chłopca to myślałam nad: Konrad, Norbert, Miłosz. Dla dziewczynki podoba mi się jeszcze Rozalia, ale nie wiem czy nie skrzywdziłabym jej tym imieniem ![]() ![]() Bożydar.. znam jednego ![]() Nie wiem jak rodzice mogli go tak skrzywdzić ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.