Panny Młode 2008 cz.II - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-04, 16:23   #301
Kakusia
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2008 cz.II

Madlen__18 - i jak? zlecial Ci czas przygotowan czy wrecz przeciwnie - dluzylo Ci sie ?
Zycze Udanego Szczesliwego Wyjatkowego Dnia

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-04, 16:26   #302
Madlen__18
Zakorzenienie

Ostatnie dwa tygodnie leciały mi strasznie szybko. Pewnie przez to, że jednocześnie robiliśmy remont.
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-04, 17:54   #303
dzasta110
Wtajemniczenie

ja mam ślub 23 sierpnia i zaproszenia będziemy rozdawać pewnie na początku maja, w sumie to tylko formalność, bo i tak już wszyscy wiedzą od 2 lat
musimy zrobić "selekcję"... bo za dużo mamy znajomych i nie możemy wszystkich zaprosić a szkoda...

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-04, 18:34   #304
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lulucelo Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny wklejam kilka zdjec z moich przygotowan
Winietki na stol ( pojawia sie na nich ten sam motyw co na zaproszeniu takie serduszko z margaritek u mnie w kolorze lila, zdjecie sciagniete z ikei maja takie kartki pocztowe)

Rozek na ryz, zrobiony ze zwyklego kartonu

i nasze mini zdjecie, ktore beda rozdawane po kosciele,

inne rzeczy wkleje jak dokoncze, ale czesc z tych rzeczy zostala w Polsce ( koszyczki). Koszyczki kupilam w czasie przedswiatecznym i sa one takie troche azurkowe . Przeplotlam tasiemke szeroka na 2.5 cm w kolorze lila i zawiazalam na kokarde, taka sama kolorystycznie tasiemka bedzie jako pasek do sukienek ktore wkleilam wczesniej.

Ogolnie rzecz biorac to we francj, szuka sie koloru przewodniego albo w ogole tematu przewodniego przyklady tematow to na przyklad wrozki, serca, misie slodycze, i potem calosc nawiazuje do tego tematu. Troche z tym roboty jest. Ja wybralam kolor przewodni lila ( taki jasny lawendowy w zasadzie) i teraz gdziekolwiek widze cos w tym kolorze odrazu mysle o slubie.

Zrobilam tez takie piorka na drucikach ktore beda powsadzane do bukietow na stole. Moja restauracja jest w staropolskim stylu i nie bardzo mozna ja w sumie dekorowac. Na obrusach Ecru beda tylko swiece ( lila juz kupione ) i te bukiety z kwiatow ecru z piorkami

obraczki juz mamy bo jestesmy juz po cywilnym.

Auto bedzie to biala warszawa 233 i nie wiem jak ja ozdobic, bo to co chcialam na poczatku nie bardzo pasuje. A czy pasuje bialy bukiet na biale auto czy sie za bardzo zleje?
Ładne te wszystkie dekoracje i dodatki Śliczna z Ciebie dziewczyna
My samochód załatwiamy poprzez mojego tatę, który z kolei załatwia go u znajomego Dziś spytał, czy może być mercedes w kolorze bordowym. Stwierdziłam, że średnio - nie lubię tego koloru, w dodatku nie pasowałby do bukietu (róż, fiolet). Wykonał więc telefon i znalazło się czarne audi A8

Cytat:
Rozki zrobione : kartka format a4 na pol przecieta i odcielam tak ok 5 cm zwinelam i zagrafowalam, a to serduszko to unas sa takie rozne wycinaczki do scrapbooking,

I jeszcze jedna rzecz planujemy to wypuszczanie balonow we Francji popularne i mozna kupic jednorazowe butle z helem tylko nie wiem skad wziasc taki duzy karton i kto mi to bedzie dmuchal bo trzeba w dniu slubu, ale to jeszcze sie jakos rozwiaze. Balony lateksowe sie rozkladaja w naturze wiec nie jest to zanieczyszczenie do balonow doczepia sie karteczki z jakims ladnym cytatem i adresem mlodych potem czesto ci mlodzi dostaja gratki z gratulacjami od tych co znalezli taki balon.

Czesto pisza na tych kartach cos w stylu dzisiaj zaczynamy nowa dluga droge zycia, jaka bedzie droga tego balonu ...
Jeszcze nie wiem w sumie czy doczepimy te karteczki z adresem bo w Polsce ludzie moga sie nie domyslic o co chodzi z nimi moze zostaniemy tylko przy naszych imionach dacie slubu i cytacie.
Fajny pomysł z tymi balonami Niektóre pary zamawiają sobie puszczanie baniek mydlanych Widziałam nawet taką aukcję na Allegro.

Na ślub mojej siostry robiłam rożki, ale większe - na płatki kwiatów. Nie robiłam żadnych aplikacji, wykorzystałam do tego brystol ecru z delikatną fakturą (miałam taki w domu, bo używałam na zajęciach rysunku). Wyszły skromnie i pięknie

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
A właśnie, że zajrzałam
Potem idę na solarium, no i wyciągam rzeczy z szafy, powoli się pakuję. Nie mam nic w nowym mieszkaniu, a jutro nie będzie na nic czasu.

Mama pojechała odebrać sukienkę.

Robaczek: sama widzisz jak jest z tym odliczaniem)

A ja dziś bez cyferek, po prostu
JUTRO

Jak dziwnie się patrzy na suwak ślubny....
Ja po części zazdroszczę, po części cieszę się, że jeszcze tyle przygotowań przede mną
Życzę Ci, Madlen, cudownej pogocy za oknem i w sercu, błogiego uśmiechu na twarzy i spokoju w ten Najważniejszy Dzień

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ostatnio przyszedł mail, ze w wątkach nie ma odliczania bo to "zaśmieca" wątek.
mam propozycje moze złąożmy watek z odliczaniem i z wrazeniami na gorąco, bo potem mozna sie bardzo pogubić jak każdy zacznie odliczać
E tam, przecież jeśli wpiszesz sobie na początku lub na końcu wiadomości liczbę dni do "godziny zero", to niczego nie zaśmiecisz Wszystkie wiemy, o co chodzi No chyba, że niczego nie napiszesz więcej

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
Ostatnie dwa tygodnie leciały mi strasznie szybko. Pewnie przez to, że jednocześnie robiliśmy remont.
Ja mam przed sobą remont kuchni, kupno wszystkich do niej mebli no i przeprowadzkę Myślę jednak, że przeprowadzę się dopiero po ślubie.

Dziś znalazłam na Allegro zaproszenia, które mnie zachwyciły. Nie są standardowe, ale moim zdaniem przepiękne. Te większe, kwadratowe kosztują ok. 3,20 za sztukę (dość drogo), te prostokątne - 2,50 zł.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (54,9 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (55,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (59,9 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (54,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (54,5 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12.jpg (52,4 KB, 22 załadowań)

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-04, 18:47   #305
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

asiuk bardzo ładne te zaproszenia.
U mnie też będzie remont kuchni - już za 3 tygodnie. Meble już zamówiliśmy. Trochę było chodzenia, bo co salon, to inna cena (nawet dwa razy drożej za te same meble do maleńkiej kuchni).

Madlen__18 życzę udanego Wielkiego Dnia jutro - żeby wszystko poszło jak należy.

Qrcze, ale Wam zazdroszczę. Ja już prawie 7 miesięcy po. Fajnie jest żyć przygotowaniami do ślubu. Mnie czeka w tym roku ślub szwagierki i zaczynam się już zastanawiać, co na siebie włożę i jak się uczeszę
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-04, 19:37   #306
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka79 Pokaż wiadomość

Chciałam się pochwalić dziewczyny, że po odwiedzeniu piątego salonu MAM WYBRANĄ SUKNIĘ !!!!! I WIEM, ŻE TO TA JEDYNA
Niestety nie pochwalę się zdjęciem, bo akurat na stronie salonu nie ma zdjęcia tego modelu
Gratuluje, czyli mam rozumieć, że już zamówiona?

Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość
ooo.... dzieki bo nie wiedzialam jak to zrobic
Widzę, że w praktyce wychodzi Ci ok.

Cytat:
Hej dziewczyny wklejam kilka zdjec z moich przygotowan
Winietki na stol ( pojawia sie na nich ten sam motyw co na zaproszeniu takie serduszko z margaritek u mnie w kolorze lila, zdjecie sciagniete z ikei maja takie kartki pocztowe)

Rozek na ryz, zrobiony ze zwyklego kartonu

i nasze mini zdjecie, ktore beda rozdawane po kosciele,
Podziwiam Ciebie, że robisz to sama. Nie wiem czy ja bym się skusiła na taką czasochłonną robotę. Ładna z Was parka.

Cytat:
Dziewczyny ostatnio przyszedł mail, ze w wątkach nie ma odliczania bo to "zaśmieca" wątek.
mam propozycje moze złąożmy watek z odliczaniem i z wrazeniami na gorąco, bo potem mozna sie bardzo pogubić jak każdy zacznie odliczać
O jakim mejlu mówisz?Od kogo go dostałaś?
Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
E tam, przecież jeśli wpiszesz sobie na początku lub na końcu wiadomości liczbę dni do "godziny zero", to niczego nie zaśmiecisz Wszystkie wiemy, o co chodzi No chyba, że niczego nie napiszesz więcej
Nie widzę przeszkód żeby odliczać w postach, przecież zawsze coś się do kogoś jeszcze napisze.
Stary 2008-04-04, 20:32   #307
kasiuleks
Rozeznanie

madlen zycze sloneczka jutro oraz wszystkiego dobrego
kasiuleks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-04, 21:41   #308
czekoladka79
Zadomowienie

Marta we wtorek przyjezdża do mnie mama i idziemy obejrzeć i już ostatecznie zamówić właśnie tą suknię. Szczerze mówiac to dość szybko mi to poszło, w ubiegły piątek zaczełam objazd salonów, a w środę trafiłam na tą jednyną w której mówiąc nieskromnie wygladam ślicznie
Udało mi się wygrzebać fotki w necie, są mało wyraźne ale zarys widać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.JPG (34,4 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.JPG (35,9 KB, 44 załadowań)

Edytowane przez czekoladka79
Czas edycji: 2008-04-04 o 22:44
czekoladka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-04, 22:23   #309
kasiuleks
Rozeznanie

czekoladka79 bardzo ladna suknia
kasiuleks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-04, 22:48   #310
czekoladka79
Zadomowienie

A dziękuję, ale na żywo wyglada znacznie lepiej i ładniej.
Jest prosta ale nie skromna i bardzo ładnie podkreśla moją ciemną karnację i czarne loczki .... po prostu moja suknia marzeń

Nawet nie wiecie jak się cieszę, że na nią trafiłam
Stary 2008-04-05, 07:11   #311
Madlen__18
Zakorzenienie

Jem śniadanie i uciekam do fryzjera..dzisiaj wielki dzień!

Kliknijcie mój suwak..klamie troszkę.
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-05, 07:52   #312
Masako
Rozeznanie

Czekoladka- suknia śliczna

Madlen- normalnie 100 lat szczęsliwych a potem jeszcze 200lat udanych i wspaniałej uroczystości dzisiaj

Nie można zmienić kobiety. Można zmienić kobietę, ale to niczego nie zmienia.
Masako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-05, 08:26   #313
czekoladka79
Zadomowienie

Madlen_18 wszystkiego najlepszego i udanej zabwy dzisiejszego dnia.
Woow wrócisz do nas już jako mężatka
Przeżywaj każdą chwilę dzisiejszego dnia tak jakby świat miał się niebawem skończyć a my chętnie ogladniemy zdjecia z tych chwil
Stary 2008-04-05, 08:53   #314
katia0117
Zadomowienie

Madlen niech to będzie Twój najpiękniejszy dzieńŻyczę WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO jeszcze raz
Stary 2008-04-05, 09:54   #315
nysiunia
Raczkowanie

Madlen__18 wszystkiedo dobrego!!!! Patrze za okno i u mnie pogoda w miarę ładna, więc życzę Ci żeby u Ciebie również było słoneczko i oby wszystko się udało.

A u mnie zostało: /14/

A za 5 dni muszę oddać połowę pracy a nie mam ani słowa. Do tego dochodzi remont mieszkania i mnóstwo innych spraw. Oboje z TŻ stwierdziliśmy, że nie będziemy się drugi raz żenić bo to za dużo roboty
nysiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-05, 10:11   #316
tiffi1
Rozeznanie

Dziewczyny ja mam jakieś wrazenie, ze nie mam większości (choć to nieprawda).
Tak naparwdę dużo mi zostało, a niecałe 2 m-ce.
Nie mamy jeszcze:
# garnituru i innych dodatków dla Młodego (na drugi dzień też nic nie mamy)
# wszelkich dodatków (biżuteria i bielizna) na pierwszy dzień, oraz na drugi i butów
# nie mamy ustalonego tortu i kto go zrobie, nie mamy kupionych napojów
# nie mam wybranego bukietu i kwiaciarni, oraz nie mam makijażystki, ani kogoś kto zobi panokcie
# nie mamy wynajętego autobusu dla gosci, nie mamy wynajętej osoby odwożącejgosci i nie mamy noclegów zarezerwowanych
# nie mam wybranej dekoracji sali i kościoła, nie mamy winietek
# nie mamy załatwionych spraw USC
i pewnie jeszcze innych rzeczy o których zapomniałam
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-05, 10:30   #317
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:
Nie mamy jeszcze:
# wszelkich dodatków (biżuteria i bielizna) na pierwszy dzień, oraz na drugi i butów
# nie mam wybranego bukietu i kwiaciarni, oraz nie mam makijażystki, ani kogoś kto zobi panokcie
# nie mamy wynajętego autobusu dla gosci, nie mamy wynajętej osoby odwożącejgosci i nie mamy noclegów zarezerwowanych
to sa sprawy ktore zalatwi sie raz dwa
-tez TŻnie ma ubioru ja w sumie tez nie bo jeszcze nie zamowlam... nie wspomne o 2 dniu
-u mnie objedzie sie chya bez bizuteriiconajwyzej kolczyki jakies ladne
-tortem zajmuje sie sala tzn oni maja juz o oferciei robia ladny i smaczny wiec nic mi do tego
-my nawet wodki nie mamy ani szampana bo to tez sami musimy kupic
-kwiaciarnie mam upatrzona tzn wybralam ta najblizej kosciola i mojego domu ale oni nic jeszcze o tym nie wiedza a wiazanki tez nie wybralam
-fryzjera i makijazystke zaklepalam jeszcze pazurki...
-ja nie zalatwiam ani zadnego noclegu ani busa... u mnie wszyscy na miejscu sa
-dekoracja sali u mnie tez odpada (sama w sobie ma klimacik) co do kosciola to zajmie sie tym kwiaciarnia
-winietki mam gotowe
-USC zalatwia sie najwczesniej 3 m-ce przed slubem, wiec u mnie jeszcze nie pora
-ja nie mam nawet butow do sukni
-obraczki moze dzisiaj zalatwimy
tylko wezmy pod uwage ze u mnie jeszcze ponad 4 m-ce...
Ale bez obaw ze wszystkim zdarzysz
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-05, 11:21   #318
blush
Zadomowienie

to i ja się przyłączę
my chyba większości spraw jeszcze nie mamy załatwionych, z wyjątkiem tych które trzeba było zarezerwowac, czyli sala, orkiestra, foto, na kościół nadal nie jesteśmy zdecydowani, suknia się szyje, TZ bez garnituru, ja bez butów, bolerka, welonu i biżuterii, nie mam pojęcia jakie auto będzie nas wiozło, zaproszeń nie mamy, nie wiem co ubrać na następny dzień, dosłownie jesteśmy w rozsypce. Na szczęście do ślubu jeszcze 5 miesięcy, więć napewno zdążymy. Czasem bym chciała, zeby ktoś to wszystko za mnie załatwił a ja bym się grzecznie na ślubie pojawiła
Ale z drugiej strony chcę mieć wszystko tak jak sobie wymarzyłam, więc trzeba się spiąć w sobie i działać.
Najbardziej się cieszę z tego że mamy już zakupione bilety na podróż poślubną
Stary 2008-04-05, 11:51   #319
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
asiuk bardzo ładne te zaproszenia.
U mnie też będzie remont kuchni - już za 3 tygodnie. Meble już zamówiliśmy. Trochę było chodzenia, bo co salon, to inna cena (nawet dwa razy drożej za te same meble do maleńkiej kuchni).
Miło mi, że Ci się zaproszenia podobają
My mamy dość dużą kuchnię i trochę przez to problem Chcemy mieć jakieś tanie w miarę meble, bo planujemy mieszkać u teściów najkrócej, jak się da. Najtańsze meble (w Obi, Ikei czy Castoramie) kosztują ok. 700 zł, ale są dość małe - podstawowy jeden blat. Dodatkowo chcemy mieć w kuchni pralkę, bo w łazience nie ma trochę na nią miejsca w takim układzie, w jakim jest teraz (a łazienki nie zmieniamy).
Wprawdzie zaprojektowanie kuchni nie stanowi dla mnie żadnego problemu, jednak gorzej z dobraniem poźniej mebli

Cytat:
Napisane przez blush Pokaż wiadomość
Najbardziej się cieszę z tego że mamy już zakupione bilety na podróż poślubną
Gdzie się wybieracie?
My nigdzie nie wyjedziemy - ja na razie w ogóle nie pracuję (choć się zastanawiam nad tym), wiec jeśli coś znajdę np. we wrześniu, to nikt mi po miesiącu roboty nie da urlopu Wydaje mi się, że wyskoczymy gdzieś na weekend, może do jakiegoś luksusowego hotelu w górach

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-05, 12:14   #320
blush
Zadomowienie

Cytat:
Gdzie się wybieracie?
My nigdzie nie wyjedziemy - ja na razie w ogóle nie pracuję (choć się zastanawiam nad tym), wiec jeśli coś znajdę np. we wrześniu, to nikt mi po miesiącu roboty nie da urlopu Wydaje mi się, że wyskoczymy gdzieś na weekend, może do jakiegoś luksusowego hotelu w górach
jedziemy na tydzień do Włoch, już się nie mogę doczekać
w sumie to nie myśleliśmy o podróży za granicę, ale ciocia TŻ tam mieszka i nas zaprosiła. Będziemy spać i jeść za darmo, płacimy tylko za przelot i wejściówki do muzeów.

Asiuk gdybyś znalazła pracę wiedz że po miesiącu pracy przysługuje Ci 1,5 dnia, czyli w zaokrągleniu 2dni,
mało ale z weekendem jest już 4
Stary 2008-04-05, 15:33   #321
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Miło mi, że Ci się zaproszenia podobają
My mamy dość dużą kuchnię i trochę przez to problem Chcemy mieć jakieś tanie w miarę meble, bo planujemy mieszkać u teściów najkrócej, jak się da. Najtańsze meble (w Obi, Ikei czy Castoramie) kosztują ok. 700 zł, ale są dość małe - podstawowy jeden blat. Dodatkowo chcemy mieć w kuchni pralkę, bo w łazience nie ma trochę na nią miejsca w takim układzie, w jakim jest teraz (a łazienki nie zmieniamy).
Wprawdzie zaprojektowanie kuchni nie stanowi dla mnie żadnego problemu, jednak gorzej z dobraniem poźniej mebli
Zaproszenia są ładne, bo ja lubię takie różane elementy.

Niestety meble nietypowe są najdroższe. Niby to się nazywa "meble kuchenne na wymiar", ale okazuje się, że mają one typowe rozmiary. Na coś nietypowego trzeba dłużej czekać, no i płacić więcej:/
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-05, 16:15   #322
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
w sumie to nie myśleliśmy o podróży za granicę, ale ciocia TŻ tam mieszka i nas zaprosiła. Będziemy spać i jeść za darmo, płacimy tylko za przelot i wejściówki do muzeów.

Asiuk gdybyś znalazła pracę wiedz że po miesiącu pracy przysługuje Ci 1,5 dnia, czyli w zaokrągleniu 2dni,
mało ale z weekendem jest już 4
wow
ale Wam fajnie
My niczego nie planujemy a szkoda...

Ciekawe jak tam Madlen... nie umiem sobie wyobrazić "tego dnia"

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-05, 17:53   #323
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Panny Młode 2008 cz.II

Cytat:
Napisane przez czekoladka79 Pokaż wiadomość
A dziękuję, ale na żywo wyglada znacznie lepiej i ładniej.
Jest prosta ale nie skromna i bardzo ładnie podkreśla moją ciemną karnację i czarne loczki .... po prostu moja suknia marzeń

Nawet nie wiecie jak się cieszę, że na nią trafiłam
Super, już jeden "problem" masz z głowy. A jakby nie było suknia to jeden z najważniejszych elementów Panny Młodej.

Cytat:
Mi zostało 4 miesiące i 18 dni a nie mamy:
-moich butów ślubnych, biżuterii, bielizny
-umówionego fryzjera
-wybranej kompozycji bukietu
-żadnych formalności w USC czy Kościele (na szczęście jeszcze na to trochę czasu mamy)
-auta którym będziemy jechać
-wynajętych oficjalnie autokarów dla gości
-nie wiadomo kto będzie świadkiem od strony Pana Młodego
-kupionego alkoholu
-Pan Młody nic nie ma dla siebie z ubioru
-czekają na nas jeszcze 3 spotkania w poradni
Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
wow
ale Wam fajnie
My niczego nie planujemy a szkoda...

Ciekawe jak tam Madlen... nie umiem sobie wyobrazić "tego dnia"
o 16.40 spojrzałam na zegarek i tak sobie pomyślałam o już siedzi w Kościele. . jeśli dam radę spróbuje w dniu ślubu z rańca wejść na wizaż i zdać relacje jak mi serce wali

Cytat:
Ale Wam się trafiło, super!

----------------
Dziewczyny wklejam obiecane fotki zaproszeń (w rzeczywistości są złoto-perłowego koloru i ładniejsze w realu, ale aparat pozjadał kolory) i banderole, a także zdjęcie jednego z rodzajów wódki, którą zamawiamy (tylko ta na zdjęciu jest nieco zamrożona). Przyznam się, że już jedno zaproszenie wypisałam, wow
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zaproszenie1.JPG (24,8 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zaproszenie2.JPG (30,9 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg banderole 1.JPG (40,4 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg polska_vodka.JPG (19,8 KB, 26 załadowań)
Stary 2008-04-05, 18:30   #324
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

Madlen wszystkiego co najlepsze w tym najpiękniejszym dniu!!

Nam do ślubu zostało 2 m-ce i 2 dni

Mamy:
-sukienkę i buty dla mnie
-obrączki
-zaproszenia, ale 3/4 jeszcze nie porozdawane:/
-makijażystkę
-nauki zrobione
-poradnie też
-spisany protokół przedmałżeński
-świadków
-restauracje
-rejestracje na samochód
-fotografa i kamerzystę w 1 osobie (znajomy)
-wybraną fryzurę
-uczymy się tańczyć w niedzielne wieczory

Nie mamy:
-fryzjera umówionego
-bielizny i rajstop bądź pończoch
-ustalonego menu
-TŻ nie ma garnituru ani butów
-kwiatów
-samochodu
-piosenki do pierwszgo tańca
-kwiatów
-podróży poślubnej, bo tydzień po ślubie mój TŻ będzie się bronić
-winietek
-księgi dla gości
-nic ustalonego z DJ'em
-tortu
-alkoholu też nie mamy
-podziękowań dla rodziców

i już sama nie wiem czego jeszcze

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

[aniolek1]28390[/aniolek1]

Edytowane przez Biricchina
Czas edycji: 2008-04-05 o 18:31 Powód: przyponiałam sobie parę rzeczy!!:)
Biricchina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-05, 19:05   #325
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość
to sa sprawy ktore zalatwi sie raz dwa
-tez TŻnie ma ubioru ja w sumie tez nie bo jeszcze nie zamowlam... nie wspomne o 2 dniu
-u mnie objedzie sie chya bez bizuteriiconajwyzej kolczyki jakies ladne
-tortem zajmuje sie sala tzn oni maja juz o oferciei robia ladny i smaczny wiec nic mi do tego
-my nawet wodki nie mamy ani szampana bo to tez sami musimy kupic
-kwiaciarnie mam upatrzona tzn wybralam ta najblizej kosciola i mojego domu ale oni nic jeszcze o tym nie wiedza a wiazanki tez nie wybralam
-fryzjera i makijazystke zaklepalam jeszcze pazurki...
-ja nie zalatwiam ani zadnego noclegu ani busa... u mnie wszyscy na miejscu sa
-dekoracja sali u mnie tez odpada (sama w sobie ma klimacik) co do kosciola to zajmie sie tym kwiaciarnia
-winietki mam gotowe
-USC zalatwia sie najwczesniej 3 m-ce przed slubem, wiec u mnie jeszcze nie pora
-ja nie mam nawet butow do sukni
-obraczki moze dzisiaj zalatwimy
tylko wezmy pod uwage ze u mnie jeszcze ponad 4 m-ce...
Ale bez obaw ze wszystkim zdarzysz
dziewczyny niby mam prawie 2 m-ce, tyle, ze ja ciągle w rozjazdach jestem, praktycznie na miejscu jestem 1 dzień w tygodniu,a weekendu albo tu na miejscu, albow meijscowości gdzie mamy ślub i wesele. najgorsze jest to, ze wszystko jest na mojej głowie. Nie mam też rodzicó, wiec nie ma mi kto pomóc - i dlatego się martwię.
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-05, 19:20   #326
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

Cytat:
Nie mamy jeszcze:
Nie mogę zgodzić się z Agatą R, że te rzeczy to szybko się załatwi. Nawet gdyby Tiffi1 była na miejscu trzeba mieć sporo czasu żeby to wszystko pozałatwiać. Sama wiem ile czasu spędziłam załatwiając sprawy w USC, kosztowało mnie to 2 dni wolne, bo od ręki nic nie dostałam:/

Mam wrażenie że urlop by się przydał przed, żeby wszystko pozałatwiać i po, żeby po tym wszystkim odpocząć

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

[aniolek1]28390[/aniolek1]
Biricchina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-05, 19:48   #327
mika85
Raczkowanie

Marta ja planuję schudnąc do 65kg bo mam 175 cm wzrostu i dietetyczka stwierdzila ze jesli schudnę wiecej to bede brzydko wygladac;/
Na razie nie wkleje zdjęć mojej sukienki bo od wczoraj zaczął nam sie remont w domu i jest taki bałagan ze nie wiem gdzie co jest;/ ale obiecuję ze jak tylko uporam sie z remontem i sprzataniem po nim to wkleje fotki sukienki na poprawiny. byc może juz ślubnej jak cos w poniedzialek znajde, obrączek jak zdążymy w poniedzialek kupic no i zaproszen.
Tymczasem przepraszam ale w najblizszych dniach nie bede miala czasu zaglądac na wizaz;(
jak sie wszystko w domku ustabilizuje to sie odezwe
mika85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-05, 19:53   #328
wiolis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Super, już jeden "problem" masz z głowy. A jakby nie było suknia to jeden z najważniejszych elementów Panny Młodej.

Mi zostało 4 miesiące i 18 dni a nie mamy:
-moich butów ślubnych, biżuterii, bielizny
-umówionego fryzjera
-wybranej kompozycji bukietu
-żadnych formalności w USC czy Kościele (na szczęście jeszcze na to trochę czasu mamy)
-auta którym będziemy jechać
-wynajętych oficjalnie autokarów dla gości
-nie wiadomo kto będzie świadkiem od strony Pana Młodego
-kupionego alkoholu
-Pan Młody nic nie ma dla siebie z ubioru
-czekają na nas jeszcze 3 spotkania w poradni

o 16.40 spojrzałam na zegarek i tak sobie pomyślałam o już siedzi w Kościele. . jeśli dam radę spróbuje w dniu ślubu z rańca wejść na wizaż i zdać relacje jak mi serce wali

Ale Wam się trafiło, super!

----------------
Dziewczyny wklejam obiecane fotki zaproszeń (w rzeczywistości są złoto-perłowego koloru i ładniejsze w realu, ale aparat pozjadał kolory) i banderole, a także zdjęcie jednego z rodzajów wódki, którą zamawiamy (tylko ta na zdjęciu jest nieco zamrożona). Przyznam się, że już jedno zaproszenie wypisałam, wow
witam ;o)
od dłuższego czasu tylko czytam forum, ale dziś zobaczyłam zaproszenia identyczne jak moje!!!! i postanowilam to zaznaczyć
niesamowite
są przepyszne! /prawie wszystkie mam już wypisane/
wiolis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-05, 20:33   #329
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Panny Młode 2008 cz.II

Cytat:
Napisane przez wiolis Pokaż wiadomość
witam ;o)
od dłuższego czasu tylko czytam forum, ale dziś zobaczyłam zaproszenia identyczne jak moje!!!! i postanowilam to zaznaczyć
niesamowite
są przepyszne! /prawie wszystkie mam już wypisane/
A gdzie kupowałaś jak mogę spytać? Bo ja w COSTA. Też się nie mogę na nie napatrzeć .

Cytat:
Napisane przez mika85 Pokaż wiadomość
Tymczasem przepraszam ale w najblizszych dniach nie bede miala czasu zaglądac na wizaz;(
jak sie wszystko w domku ustabilizuje to sie odezwe
Jak tylko będziesz miała chwilę wolnego to skrobnij coś do nas .
Stary 2008-04-05, 20:36   #330
aniatr
Raczkowanie

m.ar.t.a my też wybraliśmy takie zaproszenia!a zamówiliśmy je na allegro
aniatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości