![]() |
#301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2008 cz.II
Madlen__18 - i jak? zlecial Ci czas przygotowan czy wrecz przeciwnie - dluzylo Ci sie ?
Zycze Udanego Szczesliwego Wyjatkowego Dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#302 |
Zakorzenienie
|
Ostatnie dwa tygodnie leciały mi strasznie szybko. Pewnie przez to, że jednocześnie robiliśmy remont.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#303 |
Wtajemniczenie
|
ja mam ślub 23 sierpnia i zaproszenia będziemy rozdawać pewnie na początku maja, w sumie to tylko formalność, bo i tak już wszyscy wiedzą od 2 lat
![]() ![]() musimy zrobić "selekcję"... bo za dużo mamy znajomych i nie możemy wszystkich zaprosić ![]()
![]() |
#304 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My samochód załatwiamy poprzez mojego tatę, który z kolei załatwia go u znajomego ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Na ślub mojej siostry robiłam rożki, ale większe - na płatki kwiatów. Nie robiłam żadnych aplikacji, wykorzystałam do tego brystol ecru z delikatną fakturą (miałam taki w domu, bo używałam na zajęciach rysunku). Wyszły skromnie i pięknie ![]() Cytat:
![]() Życzę Ci, Madlen, cudownej pogocy za oknem i w sercu, błogiego uśmiechu na twarzy i spokoju w ten Najważniejszy Dzień ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziś znalazłam na Allegro zaproszenia, które mnie zachwyciły. Nie są standardowe, ale moim zdaniem przepiękne. Te większe, kwadratowe kosztują ok. 3,20 za sztukę (dość drogo), te prostokątne - 2,50 zł. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#305 |
Zakorzenienie
|
asiuk bardzo ładne te zaproszenia.
U mnie też będzie remont kuchni - już za 3 tygodnie. Meble już zamówiliśmy. Trochę było chodzenia, bo co salon, to inna cena (nawet dwa razy drożej za te same meble do maleńkiej kuchni). Madlen__18 życzę udanego Wielkiego Dnia jutro - żeby wszystko poszło jak należy. ![]() ![]() Qrcze, ale Wam zazdroszczę. Ja już prawie 7 miesięcy po. Fajnie jest żyć przygotowaniami do ślubu. Mnie czeka w tym roku ślub szwagierki i zaczynam się już zastanawiać, co na siebie włożę i jak się uczeszę ![]()
#306 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę, że w praktyce wychodzi Ci ok. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nie widzę przeszkód żeby odliczać w postach, przecież zawsze coś się do kogoś jeszcze napisze.
![]() ![]() |
![]() |
#307 |
Rozeznanie
|
madlen zycze sloneczka jutro oraz wszystkiego dobrego
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#308 |
Zadomowienie
|
Marta we wtorek przyjezdża do mnie mama i idziemy obejrzeć i już ostatecznie zamówić właśnie tą suknię. Szczerze mówiac to dość szybko mi to poszło, w ubiegły piątek zaczełam objazd salonów, a w środę trafiłam na tą jednyną w której mówiąc nieskromnie wygladam ślicznie
![]() Udało mi się wygrzebać fotki w necie, są mało wyraźne ale zarys widać ![]() Edytowane przez czekoladka79 Czas edycji: 2008-04-04 o 22:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#309 |
Rozeznanie
|
czekoladka79 bardzo ladna suknia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#310 |
Zadomowienie
|
A dziękuję, ale na żywo wyglada znacznie lepiej i ładniej.
Jest prosta ale nie skromna i bardzo ładnie podkreśla moją ciemną karnację i czarne loczki .... po prostu moja suknia marzeń ![]() Nawet nie wiecie jak się cieszę, że na nią trafiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Zakorzenienie
|
Jem śniadanie i uciekam do fryzjera..dzisiaj wielki dzień!
Kliknijcie mój suwak..klamie troszkę.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#312 |
Rozeznanie
|
Czekoladka- suknia śliczna
Madlen- normalnie 100 lat szczęsliwych a potem jeszcze 200lat udanych ![]() ![]() ![]() ![]()
#313 |
Zadomowienie
|
Madlen_18 wszystkiego najlepszego i udanej zabwy dzisiejszego dnia.
Woow wrócisz do nas już jako mężatka ![]() Przeżywaj każdą chwilę dzisiejszego dnia tak jakby świat miał się niebawem skończyć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Zadomowienie
|
Madlen niech to będzie Twój najpiękniejszy dzień
![]() ![]()
#315 |
Raczkowanie
|
Madlen__18 wszystkiedo dobrego!!!! Patrze za okno i u mnie pogoda w miarę ładna, więc życzę Ci żeby u Ciebie również było słoneczko i oby wszystko się udało.
A u mnie zostało: /14/ A za 5 dni muszę oddać połowę pracy a nie mam ani słowa. Do tego dochodzi remont mieszkania i mnóstwo innych spraw. Oboje z TŻ stwierdziliśmy, że nie będziemy się drugi raz żenić bo to za dużo roboty ![]()
#316 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja mam jakieś wrazenie, ze nie mam większości (choć to nieprawda).
Tak naparwdę dużo mi zostało, a niecałe 2 m-ce. Nie mamy jeszcze: # garnituru i innych dodatków dla Młodego (na drugi dzień też nic nie mamy) # wszelkich dodatków (biżuteria i bielizna) na pierwszy dzień, oraz na drugi i butów # nie mamy ustalonego tortu i kto go zrobie, nie mamy kupionych napojów # nie mam wybranego bukietu i kwiaciarni, oraz nie mam makijażystki, ani kogoś kto zobi panokcie # nie mamy wynajętego autobusu dla gosci, nie mamy wynajętej osoby odwożącejgosci i nie mamy noclegów zarezerwowanych # nie mam wybranej dekoracji sali i kościoła, nie mamy winietek # nie mamy załatwionych spraw USC i pewnie jeszcze innych rzeczy o których zapomniałam |
![]() ![]() |
![]() |
#317 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() -tez TŻnie ma ubioru ja w sumie tez nie bo jeszcze nie zamowlam... nie wspomne o 2 dniu -u mnie objedzie sie chya bez bizuteriiconajwyzej kolczyki jakies ladne -tortem zajmuje sie sala tzn oni maja juz o oferciei robia ladny i smaczny wiec nic mi do tego -my nawet wodki nie mamy ani szampana bo to tez sami musimy kupic -kwiaciarnie mam upatrzona tzn wybralam ta najblizej kosciola i mojego domu ale oni nic jeszcze o tym nie wiedza ![]() -fryzjera i makijazystke zaklepalam jeszcze pazurki... -ja nie zalatwiam ani zadnego noclegu ani busa... u mnie wszyscy na miejscu sa -dekoracja sali u mnie tez odpada (sama w sobie ma klimacik) co do kosciola to zajmie sie tym kwiaciarnia -winietki mam gotowe -USC zalatwia sie najwczesniej 3 m-ce przed slubem, wiec u mnie jeszcze nie pora -ja nie mam nawet butow do sukni -obraczki moze dzisiaj zalatwimy tylko wezmy pod uwage ze u mnie jeszcze ponad 4 m-ce... Ale bez obaw ze wszystkim zdarzysz ![]()
![]() |
#318 |
Zadomowienie
|
to i ja się przyłączę
![]() my chyba większości spraw jeszcze nie mamy załatwionych, z wyjątkiem tych które trzeba było zarezerwowac, czyli sala, orkiestra, foto, na kościół nadal nie jesteśmy zdecydowani, suknia się szyje, TZ bez garnituru, ja bez butów, bolerka, welonu i biżuterii, nie mam pojęcia jakie auto będzie nas wiozło, zaproszeń nie mamy, nie wiem co ubrać na następny dzień, dosłownie jesteśmy w rozsypce. Na szczęście do ślubu jeszcze 5 miesięcy, więć napewno zdążymy. Czasem bym chciała, zeby ktoś to wszystko za mnie załatwił a ja bym się grzecznie na ślubie pojawiła ![]() Ale z drugiej strony chcę mieć wszystko tak jak sobie wymarzyłam, więc trzeba się spiąć w sobie i działać. Najbardziej się cieszę z tego że mamy już zakupione bilety na podróż poślubną ![]()
#319 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mamy dość dużą kuchnię i trochę przez to problem ![]() Wprawdzie zaprojektowanie kuchni nie stanowi dla mnie żadnego problemu, jednak gorzej z dobraniem poźniej mebli ![]() Cytat:
![]() My nigdzie nie wyjedziemy - ja na razie w ogóle nie pracuję (choć się zastanawiam nad tym), wiec jeśli coś znajdę np. we wrześniu, to nikt mi po miesiącu roboty nie da urlopu ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w sumie to nie myśleliśmy o podróży za granicę, ale ciocia TŻ tam mieszka i nas zaprosiła. Będziemy spać i jeść za darmo, płacimy tylko za przelot i wejściówki do muzeów. Asiuk gdybyś znalazła pracę wiedz że po miesiącu pracy przysługuje Ci 1,5 dnia, czyli w zaokrągleniu 2dni, mało ale z weekendem jest już 4 ![]()
![]() |
#321 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety meble nietypowe są najdroższe. Niby to się nazywa "meble kuchenne na wymiar", ale okazuje się, że mają one typowe rozmiary. Na coś nietypowego trzeba dłużej czekać, no i płacić więcej:/
![]() |
#322 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ale Wam fajnie ![]() My niczego nie planujemy ![]() Ciekawe jak tam Madlen... ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#323 | ||||
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2008 cz.II
Cytat:
![]() Cytat:
-moich butów ślubnych, biżuterii, bielizny -umówionego fryzjera -wybranej kompozycji bukietu -żadnych formalności w USC czy Kościele (na szczęście jeszcze na to trochę czasu mamy) -auta którym będziemy jechać -wynajętych oficjalnie autokarów dla gości -nie wiadomo kto będzie świadkiem od strony Pana Młodego ![]() -kupionego alkoholu -Pan Młody nic nie ma dla siebie z ubioru -czekają na nas jeszcze 3 spotkania w poradni Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------------- Dziewczyny wklejam obiecane fotki zaproszeń (w rzeczywistości są złoto-perłowego koloru i ładniejsze w realu, ale aparat pozjadał kolory) i banderole, a także zdjęcie jednego z rodzajów wódki, którą zamawiamy (tylko ta na zdjęciu jest nieco zamrożona). Przyznam się, że już jedno zaproszenie wypisałam, wow ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#324 |
Zadomowienie
|
Madlen wszystkiego co najlepsze w tym najpiękniejszym dniu!!
Nam do ślubu zostało 2 m-ce i 2 dni ![]() Mamy: -sukienkę i buty dla mnie -obrączki -zaproszenia, ale 3/4 jeszcze nie porozdawane:/ -makijażystkę -nauki zrobione -poradnie też ![]() -spisany protokół przedmałżeński -świadków -restauracje -rejestracje na samochód -fotografa i kamerzystę w 1 osobie (znajomy ![]() -wybraną fryzurę -uczymy się tańczyć w niedzielne wieczory ![]() Nie mamy: -fryzjera umówionego -bielizny i rajstop bądź pończoch -ustalonego menu -TŻ nie ma garnituru ani butów -kwiatów -samochodu -piosenki do pierwszgo tańca -kwiatów -podróży poślubnej, bo tydzień po ślubie mój TŻ będzie się bronić -winietek -księgi dla gości -nic ustalonego z DJ'em -tortu -alkoholu też nie mamy -podziękowań dla rodziców i już sama nie wiem czego jeszcze ![]() Edytowane przez Biricchina Czas edycji: 2008-04-05 o 18:31 Powód: przyponiałam sobie parę rzeczy!!:) |
![]() ![]() |
![]() |
#325 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#326 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam wrażenie że urlop by się przydał przed, żeby wszystko pozałatwiać i po, żeby po tym wszystkim odpocząć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Raczkowanie
|
Marta ja planuję schudnąc do 65kg bo mam 175 cm wzrostu i dietetyczka stwierdzila ze jesli schudnę wiecej to bede brzydko wygladac;/
Na razie nie wkleje zdjęć mojej sukienki bo od wczoraj zaczął nam sie remont w domu i jest taki bałagan ze nie wiem gdzie co jest;/ ale obiecuję ze jak tylko uporam sie z remontem i sprzataniem po nim to wkleje fotki sukienki na poprawiny. byc może juz ślubnej jak cos w poniedzialek znajde, obrączek jak zdążymy w poniedzialek kupic no i zaproszen. Tymczasem przepraszam ale w najblizszych dniach nie bede miala czasu zaglądac na wizaz;( jak sie wszystko w domku ustabilizuje to sie odezwe ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
od dłuższego czasu tylko czytam forum, ale dziś zobaczyłam zaproszenia identyczne jak moje!!!! i postanowilam to zaznaczyć ![]() niesamowite ![]() są przepyszne! /prawie wszystkie mam już wypisane/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#329 | ||
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2008 cz.II
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#330 |
Raczkowanie
|
m.ar.t.a my też wybraliśmy takie zaproszenia!a zamówiliśmy je na allegro
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.