![]() |
#301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Hej!
Dziękujemy za kciuki i zyczenia na pół roczku i także najlepszego dla Jubilatów ![]() Nie nadrobiłam Was, bo nie dałam rady....;/ W pracy było nawet ok., najgorsze,że nie bardzo mialam czas ściagac mleko...;/ nie wiem jak sie przestawię...ja i moje cycki,Kacper jadł mało, jak mnie nie było 7 godz to tylko mały słoiczek dania mięsnego i 100ml mleka, za to jak wróciłam to od cyca nie mogl się oderwać... ogolenie u babci mu sie podobało, ale pokompliowało nam się, bo tż miał z nim byc do piatku-bo ma wolne, ale dostal antybiotyk dzis bo ma zapalenie gardła i temp. 38.0.... Wiec Kacpi jutro do babci, bo Tz w izolatce;p-drugim pokoju. w dodatku moja babcia-mama mamy trafila dzis do szpitala- chyba kamienie i czeka ja zabieg...wszystko na raz! Ale co nas nie zabije, to nas wzmocni!! |
![]() ![]() |
![]() |
#302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie to brzmi ![]()
![]() |
#303 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
albo sko - albo kosmici :P takze czekaj - a bedzie ci wynagrodzone ![]() no i witaj ![]() Cytat:
![]() ![]() tak ja chwalicie - moze Milusiowi zasamkuje. Cytat:
![]() no i szkoda że tak się pokomplikowało - ale dacie rade - oczywiscie sa Ega ![]() Milus dzis usypial Godzinkę, nie chciał u babci czekał aż mamusia wyjdzie z wanny - wziełam na rece - i co 4mniytu i juz spłą ![]() ah ta ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#304 |
Zadomowienie
|
dobry wieczór!
u nas niestety gorączka po szczepieniu ![]() dałam malutkiej czopka, zasnęła troszkę.. wybudziłam na mleczko i zasypia ponownie.. temperatura dalej się utrzymuje ale zrobiłam jej okład z poduszeczki chłodzącej i chyba coś pomogło bo się uśmiechała.. mam nadzieję, że jutro będzie lepiej ![]() prasowania dwa kosze za mną ufff coś miałam napisać...... Dragusia ta moja w paski taka właśnie chłopięca ale po tonie różowych ubranek miałam parcie na coś innego ![]() Nayaa ![]() Modernaschematy od położnej (dla mnie po polsku bardziej zrozumiałe ![]() Agateczka Ty patologikosie ![]() ![]() u nas leje.. nie wiem czemu ale mi to wcale nie przeszkadza.. wręcz przeciwnie będę spała jak suseł w rytm tańczących po parapecie kropelek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#305 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Despa - wiedzialam ze wypomnisz mi bagaznik, ale wiesz, 3 osoby na 2 tygodnie, wozek.. wszystko bralismy, lozeczko, pieluchy na caly wyjazd, mleko, bo oczywiscie sie balam ze nie bedzie gdzie kupic bo nie znam lokalnych sklepow a w biedronkach i lidlach nie ma i tak sie nazbieralo. No i moj tz nie uznaje zadnych bagazy w srodku bo to niebezpieczne czyli np. przed siedzeniem pasazera gdzie jest mase miejsca nic nie moze byc itp. Mam pozwolenie tylko na podreczna torbe z rzeczami dla dziecka na droge. Napisalabym cos jeszcze ale moze nie bede sie przyznawac... Ale wiem juz jak zrobic zakupy w biedrze
![]() A widzialas ze rossmann bedzie we wladku? I gdzies jeszcze widzialam przed wladkiem jak jechalismy ale na pewno blizej niz trojmiasto a mapa rossmannow chyba pokazywala mi najblizszy w gdyni/gdansku (?) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#306 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
Otwierają i dobrze zaraz przy wjeżdzie- jest jeszcze w Pucku i Redzie. Ten w Pucku całkiem nieźle zaopatrzony
![]() |
#307 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Już nie
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Krzyś nie chichra się na głos zbyt często, najczęściej, jak TŻ Go rozbawia ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Sporo nas choruje... Przy lekkim katarze można szczepić, przy poważniejszych szczepieniach nie. Cytat:
![]() Zawsze mam kalendarzyk z zapiskami. Całą ciążę prowadziłam coś a'la pamiętnik - objawy itp. Teraz zapisuję każde karmienie, z której piersi, ile czasu i godziny snu i drzemek ![]() I wszystko inne zapisuję w telefonie. Cytat:
![]() Godzina 15, kolejny ryk, buzia czerwona. Biorę na nasze łóżko, kładę, palec z tetrą do buzi i pocieram dziąsełka. Krzyś powoli się uspokaja... Po kilku minutach szczęśliwy, uśmiechnięty i tak już do wieczora ![]() ![]() ![]() Ale masowałam tylko raz, więc zęby czy nie ![]() Zobaczymy, jak jutro... ![]() Cytat:
![]() Wszystkiego NAJ!!! ![]() ![]() I brawa dla Nikosia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja będę zdawać relację, co dalej z moim Jęczybułą (bo to było chyba zbyt dziwne, gdyby trwało 2 dni niecałe...) I na bank minie!!! ![]() ![]()
![]() |
#308 | ||
Kniaginia
|
Cytat:
![]() Nie wiem, ale pewnie jest. Ja robiłam sama. Tzn. nie dynię, tylko przecier z dyni ![]() Żeby szybko ustąpiła ![]() Cytat:
Ja zapisuję tylko terminy wizyt lekarskich, jakieś większe osiągnięcia i wydarzenia, typu pierwsze jabłuszko. No i godziny karmień, ale tak ogólnie, tylko początkową godzinę bez czasu trwania. I juz teraz zapisuję, od ktorego cycka, lewego czy prawego, zaczynam dzień, bo po kilku tygodniach nie zapisywania zaczęło mi się to zlewać i się gubiłam. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#309 |
Zakorzenienie
|
pierwsze z octem zamiast proszku, drugie z proszkiem (wlewam ocet tam gdzie proszek)
#310 | |||||
Wtajemniczenie
|
Lecę starociami, wciąż nadrabiam...
Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo funkcjonalne zapięcia. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byliśmy dziś zaprosić chrzestnego na chrzciny, ma roczne bliźniaki. Wojtek to po prostu dusza towarzystwa, zagadywał, piszczał, śmiał się ![]() A wczoraj przy okazji zapraszanie kuzynów dostaliśmy kilka zabawek z Fisher Price po ich dzieciach ![]() cdn.
![]() |
#311 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
np. karmiłaś prawą- koniec- gumka na lewą rękę- i już wiem która przy następnym karmieniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#312 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Despa - to nie wiem jak to zrobilismy ale nie dalismy rady sie zapakowac
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#313 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#314 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
moja kuzynka od 4/5 msc mówiła- kurcze zęby jak nic- ślini się, marudzi, nie chce spać, smarowanie dziąsełek, gryzaki takie siakie, cuda na kiju- jest 8 miesiąc a zębów nie widać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#315 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
![]()
![]() |
#316 |
MBZ♥
|
mamoNastuni, zostań już z nami
![]() jęczybulstwo to pewnie kosmoskoko:/ ale minie ![]() Klementynko, rzeczywiście sięu Was naskładało ale mam nadzieję, że powoli się unormuje ![]() Kasia jest dynia w słoiczkach ![]() ![]() Agateczko ![]() Despa o widzisz ja czasem płukałam takie niepewne rzeczy w occie ![]() Tasiu ja masuję tą nakładką silikonową i widzę, że przynosi Jej to ulgę ![]() ![]() Córko jakie zabawki?? ![]() Podziwiam Mamy bliźnaków ![]() Jolu spróbuj owinąć stópki pieluszką umoczoną w chłodnej wodzie. Oby gorączka poszła precz ![]() Oliwko dzięki za info dotyczące oszczędzania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#317 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ej jakby miala byc to juz by byla czy nie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nadrobilam. idę spać. do jutra
![]() |
#318 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#319 |
Przyczajenie
|
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Witam mamusie!
Mozna sie przylaczyc? Ja tez jestem marcowa mama Filipa ![]() Tak czytam ostatnie posty o kosmitach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u Was pewnie ząbki tuż tuż ![]() BYou jak się przebudzi to spróbuje może ![]() na razie cała rozpalona dalej ![]() ok dziewczynki ja uciekam, dobrej nocki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#321 |
MBZ♥
|
Kasia
![]() no pACZ na wesele nas nie prosiły-foch!!! ![]() ![]() Agateczko, a nie chcesz tuli, boby czy bondka? wiele Dziewczyn chwali sobie mei ale mi sięwydają mało stabilne? Dragusiu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- mamoNastuni to Cię będęwyciągać z paska na dole ![]() hej Martynika ![]() ![]() Jola ![]() aska80, a Ty się dołączysz? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#322 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A jeszcze a propos postu OTJ o jedzeniu wszystkiego - ja też wszystko jem i kilka razy usłyszałam, że jak to tak można. Szczególnie pouczała mnie mama mojej koleżanki, która ma miesięczne dziecko ze strasznymi kolkami. Dziewczyna je marchewkę, kurczaka i ziemniaki, bo dziecko boli brzuch i musi jeść delikatnie. Co nie przeszkadza jej w pożeraniu ogromnych ilości chemicznych kupnych ciastek ![]()
![]() |
#323 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() - to lecem spac slodkich snow do jutra ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#324 |
Raczkowanie
|
Mam nadzieję, że już nie będzie takiej potrzeby
![]() ![]()
#325 |
Przyczajenie
|
BYou - dziekuje za mile powitanie
![]() Co moge opowiedziec... Moj robaczek budzi mnie codziennie ok 6:30 gadaniem do siebie ![]() Uwielbia jak mu spiewam, wyglupiam sie przed nim i jak razem tanczymy. Najczesciej sie smieje gdy idzie raczek nieboracze albo jak calyje go po udkach , szyjce i brzuszku ![]() Nie lubi lezec na brzuszku, co Mnie martwi troche. Polezy chwile, porozglada sie dookola, zgarnie pod siebie zabawki i piszczy. Staram sie go przyzywczajac, klade czesto, klade na swoim brzuszku.... Nie wiem co jeszcze moge zrobic. Moze nie powinnam go zmuszac... |
![]() ![]() |
![]() |
#326 |
MBZ♥
|
Martynika mi się wydaje, że trzeba kłaść maluszka jak najwięcej na brzuszku. Nie mówię o zmuszaniu. Im więcej, stopniowo zwiększając czas--do pierwszego nerwu to tym większa szansa na przekonanie się do tej pozycji. A jest ona bardzo ważna
![]() ![]() Edytowane przez BYou Czas edycji: 2013-09-09 o 21:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Przyczajenie
|
Tez mysle, ze lezenie na brzuszku jest wazne, bo wzmacnia miesnie.
Staram sie klasc go czesto i mam nadzieje, ze polubi ta pozycje. Nie wiem czy to ma duze znaczenie, ze urodzil sie 3tygodnie wczesniej. W kazdym razie klade czesto, ale nie zostawiam by krzyczal ze zlosci ![]() Fajnie tu u was.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#328 |
Raczkowanie
|
U nas mały przed snem ryczał całe dwie godziny co mu się nie zdarzyło jeszcze w życiu. Ma zatkany kompletnie nosek i chyba mu to gardło dokucza bo porzyguje
![]() ![]() Podziwiam to zapisywanie wszystkiego. Ja zapisuję tylko terminy wizyt lekarskich oraz dzień pierwszy @. Wszystko inne notuję w głowie ćwicząc pamięć ![]()
#329 |
Przyczajenie
|
Spiewam i zabawiam jak lezy, ale jakos to srednio na niego dziala.
W kazdym razie nie poddaje sie i probuje dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#330 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A nieśmiała ja też jestem, więc się nie przejmuj ![]() Cytat:
![]() A długo trwał ten etap terroryzmu? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dobranoc laseczki!!! ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:23.