Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3. - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-09, 20:16   #301
klementyna1
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.

Hej!
Dziękujemy za kciuki i zyczenia na pół roczku i także najlepszego dla Jubilatów
Nie nadrobiłam Was, bo nie dałam rady....;/
W pracy było nawet ok., najgorsze,że nie bardzo mialam czas ściagac mleko...;/ nie wiem jak sie przestawię...ja i moje cycki,Kacper jadł mało, jak mnie nie było 7 godz to tylko mały słoiczek dania mięsnego i 100ml mleka, za to jak wróciłam to od cyca nie mogl się oderwać... ogolenie u babci mu sie podobało, ale pokompliowało nam się, bo tż miał z nim byc do piatku-bo ma wolne, ale dostal antybiotyk dzis bo ma zapalenie gardła i temp. 38.0.... Wiec Kacpi jutro do babci, bo Tz w izolatce;p-drugim pokoju. w dodatku moja babcia-mama mamy trafila dzis do szpitala- chyba kamienie i czeka ja zabieg...wszystko na raz! Ale co nas nie zabije, to nas wzmocni!!
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 20:22   #302
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość

Kosmici polecą do kogoś innego

Jestem w lekkim szoku. Dziś druga próba jedzenia nie-cycka. Róża wsunęła kilkanaście łyżeczek dyni. Zasmakowała w tym, ręce jej latały z podniecenia.
Nie mam pojęcia natomiast, ile ml ja jej tego dałam, bo jakoś tak na oko to zrobiłam. Potem zjadła dwa cycki i poszła spać. Mam nadzieję, że rewolucji żołądkowych nie będzie.

fajnie to brzmi
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 20:34   #303
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
i zapomniałam się pochwalić, ze dzisiaj Nikoś obrócił się z brzuszka na plecy, czyli już mamy ten level zaliczony
fajowo

Cytat:
Napisane przez mamaNastuni Pokaż wiadomość
Skoro już jestem wywołana to Witam

Jakiś czas temu tu pisałam...ale był przestój na forum i tak jakoś wyszło, że już się nie odzywałam. Ale regularnie poczytuję

Widzę, że nie tylko mi się dziecko odmieniło(Tasia, oldzinx)...
Nastunia z mega grzecznej i niepłaczącej dziewczynki zrobiła się wrzaskunem( nie wiedziałam, że takie malutkie dziecko może tak krzyczeć) i cały czas jęczy. Bardzo szybko się ostanio nudzi i w ogóle jest jakaś taka rozdrażniona. Mam nadzieję, że to tylko taki okres i może zęby już wyjdą Dobrze, że przynajmniej noce mi przesypia całe bez problemu, ale w dzień już jestem padnięta. Powiedzcie, że to minie?
na pewno minie
albo sko - albo kosmici :P
takze czekaj - a bedzie ci wynagrodzone
no i witaj

Cytat:
:
Jestem w lekkim szoku. Dziś druga próba jedzenia nie-cycka. Róża wsunęła kilkanaście łyżeczek dyni. Zasmakowała w tym, ręce jej latały z podniecenia.
Nie mam pojęcia natomiast, ile ml ja jej tego dałam, bo jakoś tak na oko to zrobiłam. Potem zjadła dwa cycki i poszła spać. Mam nadzieję, że rewolucji żołądkowych nie będzie.
za jedzonko, kurcze - a jest dynia w sloikach ..??
tak ja chwalicie - moze Milusiowi zasamkuje.

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Hej!
W pracy było nawet ok., najgorsze,że nie bardzo mialam czas ściagac mleko...;/ nie wiem jak sie przestawię...ja i moje cycki,Kacper jadł mało, jak mnie nie było 7 godz to tylko mały słoiczek dania mięsnego i 100ml mleka, za to jak wróciłam to od cyca nie mogl się oderwać... ogolenie u babci mu sie podobało, ale pokompliowało nam się, bo tż miał z nim byc do piatku-bo ma wolne, ale dostal antybiotyk dzis bo ma zapalenie gardła i temp. 38.0.... Wiec Kacpi jutro do babci, bo Tz w izolatce;p-drugim pokoju. w dodatku moja babcia-mama mamy trafila dzis do szpitala- chyba kamienie i czeka ja zabieg...wszystko na raz! Ale co nas nie zabije, to nas wzmocni!!
wiedziałam że Ci się uda - zuch dziewczynka
no i szkoda że tak się pokomplikowało - ale dacie rade - oczywiscie sa Ega

Milus dzis usypial Godzinkę, nie chciał u babci czekał aż mamusia wyjdzie z wanny - wziełam na rece - i co 4mniytu i juz spłą
ah ta mausiowa

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 20:35   #304
jolanT
Zadomowienie

dobry wieczór!

u nas niestety gorączka po szczepieniu
dałam malutkiej czopka, zasnęła troszkę.. wybudziłam na mleczko i zasypia ponownie.. temperatura dalej się utrzymuje ale zrobiłam jej okład z poduszeczki chłodzącej i chyba coś pomogło bo się uśmiechała..
mam nadzieję, że jutro będzie lepiej

prasowania dwa kosze za mną ufff
coś miałam napisać......
Dragusia ta moja w paski taka właśnie chłopięca ale po tonie różowych ubranek miałam parcie na coś innego
Nayaa
Modernaschematy od położnej (dla mnie po polsku bardziej zrozumiałe )
Agateczka
Ty patologikosie moja też nie wiedziała na początku o co chodzi

u nas leje.. nie wiem czemu ale mi to wcale nie przeszkadza.. wręcz przeciwnie będę spała jak suseł w rytm tańczących po parapecie kropelek

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 20:36   #305
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.

Despa - wiedzialam ze wypomnisz mi bagaznik, ale wiesz, 3 osoby na 2 tygodnie, wozek.. wszystko bralismy, lozeczko, pieluchy na caly wyjazd, mleko, bo oczywiscie sie balam ze nie bedzie gdzie kupic bo nie znam lokalnych sklepow a w biedronkach i lidlach nie ma i tak sie nazbieralo. No i moj tz nie uznaje zadnych bagazy w srodku bo to niebezpieczne czyli np. przed siedzeniem pasazera gdzie jest mase miejsca nic nie moze byc itp. Mam pozwolenie tylko na podreczna torbe z rzeczami dla dziecka na droge. Napisalabym cos jeszcze ale moze nie bede sie przyznawac... Ale wiem juz jak zrobic zakupy w biedrze
A widzialas ze rossmann bedzie we wladku? I gdzies jeszcze widzialam przed wladkiem jak jechalismy ale na pewno blizej niz trojmiasto a mapa rossmannow chyba pokazywala mi najblizszy w gdyni/gdansku (?)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 20:40   #306
despa
Zakorzenienie

GG do despa
Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Despa - wiedzialam ze wypomnisz mi bagaznik, ale wiesz, 3 osoby na 2 tygodnie, wozek.. wszystko bralismy, lozeczko, pieluchy na caly wyjazd, mleko, bo oczywiscie sie balam ze nie bedzie gdzie kupic bo nie znam lokalnych sklepow a w biedronkach i lidlach nie ma i tak sie nazbieralo. No i moj tz nie uznaje zadnych bagazy w srodku bo to niebezpieczne czyli np. przed siedzeniem pasazera gdzie jest mase miejsca nic nie moze byc itp. Mam pozwolenie tylko na podreczna torbe z rzeczami dla dziecka na droge. Napisalabym cos jeszcze ale moze nie bede sie przyznawac... Ale wiem juz jak zrobic zakupy w biedrze
A widzialas ze rossmann bedzie we wladku? I gdzies jeszcze widzialam przed wladkiem jak jechalismy ale na pewno blizej niz trojmiasto a mapa rossmannow chyba pokazywala mi najblizszy w gdyni/gdansku (?)

Ale ja dlatego że mój chłop chciał bardzo vectrę ze względu na "największy bagażnik na rynku"- a nas czwórka. My pozyczalismy boxa na dach,zeby wózek, pieluchy tam wpakować.

Otwierają i dobrze zaraz przy wjeżdzie- jest jeszcze w Pucku i Redzie. Ten w Pucku całkiem nieźle zaopatrzony
Stary 2013-09-09, 20:40   #307
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
eeeeeeeeezostało jeszcze troszke ciasta ...??
Już nie Właśnie jem ostatni kawałeczek, o który prawie się pobiliśmy z TŻem

Cytat:
Napisane przez monnagiovanna Pokaż wiadomość
A my mamy już drugiego zęba Obok tamtej jedynki wyszła druga dolna, na razie takie maciupkie są

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Jak Marcelek chwyta stópki to już niedługo zacznie wkładać do buziaka. Z zabaw to a kuku, aaa psik, robienie kaczora donalda, zabawa w tu tu sroczka kaszkę ważyła, lubi jak macham głową i włosy podskakują, każdego dnia inne słowa wywołują śmiech w głos
O, to fajnie, to my też czekamy
Krzyś nie chichra się na głos zbyt często, najczęściej, jak TŻ Go rozbawia Prychaniem w brzuszek Ja robię "mniamniamniam" w szyjkę, też się cieszy. No i różne miny, a kuku!, trzęsienie włosami...

Cytat:
Napisane przez Tajgusia Pokaż wiadomość
Hej, pisałam wcześniej ale coś mi wcięło. My chorzy, mnie okropnie boli gardło a Mikusia dopadł w nocy katar i ból gardła. Biedny sapie, charczy, krztusi się i spać nie może. Jutro lecimy do pediatry a miał we czwartek mieć szczepienie i nici z tego wyjdą czuję bo jak chory to chyba nie można szczepić?

Sporo nas choruje... Przy lekkim katarze można szczepić, przy poważniejszych szczepieniach nie.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
hehe od 22 lat wszystko zapisuję (a jak nie zapiszę, to nie wiem nic). zdrowe zboczenie
To tak, jak ja
Zawsze mam kalendarzyk z zapiskami. Całą ciążę prowadziłam coś a'la pamiętnik - objawy itp. Teraz zapisuję każde karmienie, z której piersi, ile czasu i godziny snu i drzemek
I wszystko inne zapisuję w telefonie.

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Początek Twojego posta jest identyczny jak mój jakieś 2 tygodnie temu nic innego jak skok rozwojowy albo kosmici, albo skok to kosmici mojemu na szczęście przeszło, a zęby idą dalej wiec to nie to. Jestem pewna że u was też winny skok/kosmici
W tym momencie obstawiam kosmitów
Godzina 15, kolejny ryk, buzia czerwona. Biorę na nasze łóżko, kładę, palec z tetrą do buzi i pocieram dziąsełka. Krzyś powoli się uspokaja... Po kilku minutach szczęśliwy, uśmiechnięty i tak już do wieczora Na bujaczku posiedział, pogadał, pośmiał się do Tatusia
Ale masowałam tylko raz, więc zęby czy nie
Zobaczymy, jak jutro...

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Dołączam się do życzeń dla naszych kochanych jubilatów
( wyleciało mi wcześniej z głowy )

i zapomniałam się pochwalić, ze dzisiaj Nikoś obrócił się z brzuszka na plecy, czyli już mamy ten level zaliczony
Jejuuu, ja chyba też nie składałam wszystkim..?
Wszystkiego NAJ!!!
I brawa dla Nikosia , Krzyś też już zaliczył

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
co do farbujacych ubrań - ponieważ ja mam pralkę gdzie nie ma wyboru temperatury, wiec rzeczy co do których mam wątpliwości piorę dwa razy - raz z octem- przestają farbować.
Przydatna informacja Ocet oprócz proszku? A ile go wlać? I tak prosto do bębna, czy do którejś przegródki? Tej z proszkiem? 100 pytań "do"

Cytat:
Jakiś czas temu tu pisałam...ale był przestój na forum i tak jakoś wyszło, że już się nie odzywałam. Ale regularnie poczytuję

Widzę, że nie tylko mi się dziecko odmieniło(Tasia, oldzinx)...
Nastunia z mega grzecznej i niepłaczącej dziewczynki zrobiła się wrzaskunem( nie wiedziałam, że takie malutkie dziecko może tak krzyczeć) i cały czas jęczy. Bardzo szybko się ostanio nudzi i w ogóle jest jakaś taka rozdrażniona. Mam nadzieję, że to tylko taki okres i może zęby już wyjdą Dobrze, że przynajmniej noce mi przesypia całe bez problemu, ale w dzień już jestem padnięta. Powiedzcie, że to minie?
Cześć, pamiętam Cię
Ja będę zdawać relację, co dalej z moim Jęczybułą (bo to było chyba zbyt dziwne, gdyby trwało 2 dni niecałe...)
I na bank minie!!!
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-09, 20:53   #308
maria28
Kniaginia

Cytat:
Teraz już będzie z górki. Oby! Trzymaj się

Cytat:
za jedzonko, kurcze - a jest dynia w sloikach ..??
Nie wiem, ale pewnie jest.
Ja robiłam sama. Tzn. nie dynię, tylko przecier z dyni

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość

u nas niestety gorączka po szczepieniu
Żeby szybko ustąpiła

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Zawsze mam kalendarzyk z zapiskami. Całą ciążę prowadziłam coś a'la pamiętnik - objawy itp. Teraz zapisuję każde karmienie, z której piersi, ile czasu i godziny snu i drzemek
I wszystko inne zapisuję w telefonie.
Bardzo skrupulatnie.
Ja zapisuję tylko terminy wizyt lekarskich, jakieś większe osiągnięcia i wydarzenia, typu pierwsze jabłuszko. No i godziny karmień, ale tak ogólnie, tylko początkową godzinę bez czasu trwania. I juz teraz zapisuję, od ktorego cycka, lewego czy prawego, zaczynam dzień, bo po kilku tygodniach nie zapisywania zaczęło mi się to zlewać i się gubiłam.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 20:53   #309
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Przydatna informacja Ocet oprócz proszku? A ile go wlać? I tak prosto do bębna, czy do którejś przegródki? Tej z proszkiem? 100 pytań "do"

pierwsze z octem zamiast proszku, drugie z proszkiem (wlewam ocet tam gdzie proszek)
Stary 2013-09-09, 21:04   #310
corka_rosy
Wtajemniczenie

Lecę starociami, wciąż nadrabiam...
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
co do przesądów odnośnie płci to ostatnio mi tż mówił, że słyszał, że jak się chce mieć chłopaka to trzeba jajka wepchnąć do środka łyżką do butów
o maaatko!! Która próbuje???

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
mnie jeszcze do tej pory nikt nie pouczał - no ale mamy tutaj niet, tesciowej niet
u mnie niestety ostatnio to się zdarza. Najbardziej wkurza mnie: "ale po co ma spać, przecież jest na rękach i nie płacze" - ale jak się rozryczy ze zmęczenia i ciężko go utulić do snu, to nie ma chętnych, tylko JA jestem od gorszej roboty.

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
J
A kombinezon pokaże. Tu jeszcze przed praniem
Bardzo funkcjonalne zapięcia.

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
My już po przeprowadzce, mieszkamy na wsi
W następną sobotę ślub, więc przygotowania pełną parą
za przeprowadzkę i kciuki, żeby wszystko się udało!! Ostatnio wspominałam mój ślub i był to zdecydowanie jeden z piękniejszych dni w moim życiu.

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
No i ostatnie to Ikea Antilopp, plastikowe, idealne do blw - i tanie, bo ok. 60zl -za ta cene mozna kupic nowe
Ja już zrobiłam wstępne rozeznanie i póki co jestem właśnie na to zdecydowana. Można wsadzić pod prysznic, a przy BLW łatwość mycia to bardzo ważny argument

Cytat:
Dziś co prawda miał przerwę od 1 do 5ej, ale to dlatego, że gorączkę miał i dostał paracetamol
Zdrówka dla maleństwa i dla Ciebie

Byliśmy dziś zaprosić chrzestnego na chrzciny, ma roczne bliźniaki. Wojtek to po prostu dusza towarzystwa, zagadywał, piszczał, śmiał się
A wczoraj przy okazji zapraszanie kuzynów dostaliśmy kilka zabawek z Fisher Price po ich dzieciach

cdn.

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 21:04   #311
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo skrupulatnie.
Ja zapisuję tylko terminy wizyt lekarskich, jakieś większe osiągnięcia i wydarzenia, typu pierwsze jabłuszko. No i godziny karmień, ale tak ogólnie, tylko początkową godzinę bez czasu trwania. I juz teraz zapisuję, od ktorego cycka, lewego czy prawego, zaczynam dzień, bo po kilku tygodniach nie zapisywania zaczęło mi się to zlewać i się gubiłam.
moja położna podsunęła mi pomysł z gumką do włosów..
np. karmiłaś prawą- koniec- gumka na lewą rękę- i już wiem która przy następnym karmieniu

29.04.2015
OLAF !

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-09, 21:05   #312
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.

Despa - to nie wiem jak to zrobilismy ale nie dalismy rady sie zapakowac

moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 21:05   #313
mamaNastuni
Raczkowanie

Cytat:

Kosmici polecą do kogoś innego
Cytat:

na pewno minie
albo sko - albo kosmici :P
takze czekaj - a bedzie ci wynagrodzone
no i witaj
Dziękuję za pocieszenie

Cytat:

W tym momencie obstawiam kosmitów
Godzina 15, kolejny ryk, buzia czerwona. Biorę na nasze łóżko, kładę, palec z tetrą do buzi i pocieram dziąsełka. Krzyś powoli się uspokaja... Po kilku minutach szczęśliwy, uśmiechnięty i tak już do wieczora Na bujaczku posiedział, pogadał, pośmiał się do Tatusia
Ale masowałam tylko raz, więc zęby czy nie
Zobaczymy, jak jutro...

:
Cześć, pamiętam Cię
Ja będę zdawać relację, co dalej z moim Jęczybułą (bo to było chyba zbyt dziwne, gdyby trwało 2 dni niecałe...)
I na bank minie!!!
U mnie podobnie jak u Ciebie. Z miesiąc już zachowuje się jakby miały wychodzić jej zęby (sliniła się, trochę marudziła, gryzła wszystko nerwowo), ale od tygodnia to inne dziecko, także nie wiem czy to zęby... a może zęby razem ze skokiem Kupę robi ze 6 razy dziennie, jak wcześniej były 2,3. Biedna musi się namęczyć, chciałabym aby już to minęło
Stary 2013-09-09, 21:09   #314
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
U mnie podobnie jak u Ciebie. Z miesiąc już zachowuje się jakby miały wychodzić jej zęby (sliniła się, trochę marudziła, gryzła wszystko nerwowo), ale od tygodnia to inne dziecko, także nie wiem czy to zęby... a może zęby razem ze skokiem Kupę robi ze 6 razy dziennie, jak wcześniej były 2,3. Biedna musi się namęczyć, chciałabym aby już to minęło
to ja tez Cię pocieszę..
moja kuzynka od 4/5 msc mówiła- kurcze zęby jak nic- ślini się, marudzi, nie chce spać, smarowanie dziąsełek, gryzaki takie siakie, cuda na kiju- jest 8 miesiąc a zębów nie widać

29.04.2015
OLAF !

Stary 2013-09-09, 21:12   #315
despa
Zakorzenienie

GG do despa
Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Despa - to nie wiem jak to zrobilismy ale nie dalismy rady sie zapakowac

Stary 2013-09-09, 21:15   #316
BYou
MBZ♥

mamoNastuni, zostań już z nami
jęczybulstwo to pewnie kosmoskoko:/ ale minie

Klementynko, rzeczywiście sięu Was naskładało ale mam nadzieję, że powoli się unormuje

Kasia jest dynia w słoiczkach swego czasu Roszpunki ulubione danie

Agateczko

Despa o widzisz ja czasem płukałam takie niepewne rzeczy w occie

Tasiu ja masuję tą nakładką silikonową i widzę, że przynosi Jej to ulgęoby u Was też pomogło

Córko jakie zabawki??
Podziwiam Mamy bliźnaków

Jolu spróbuj owinąć stópki pieluszką umoczoną w chłodnej wodzie. Oby gorączka poszła precz

Oliwko dzięki za info dotyczące oszczędzania sprawdzę jak to wygląda u nas

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 21:16   #317
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
P.S.: Byliśmy na szczepieniu i maly wazy ok. 9140 w domu go mierzylam ma okolo 73 - 74 cm... zdieje moze pozniej jakies nowe, ale jak dla mnie to tak szybko mi dziecko rosnie ze hoho szok... teraz szczepienie mamy w maju 2014 (bralismy 6 w 1), a ortopede 1 pazdziernika.

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Juz na fb Ci pisałam żebyś mojego zięciunia półroczniaka uściskala ( nie wiem czy doczytałas i wyściskałaś )
przegapiłam wesele??

Cytat:
Mam nadzieję, że choroba lokomocyjna nas ominie
ej jakby miala byc to juz by byla czy nie?

Cytat:

Cytat:
ale sie porobilo

nadrobilam.
idę spać. do jutra

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 21:23   #318
mamaNastuni
Raczkowanie

Cytat:
to ja tez Cię pocieszę..
moja kuzynka od 4/5 msc mówiła- kurcze zęby jak nic- ślini się, marudzi, nie chce spać, smarowanie dziąsełek, gryzaki takie siakie, cuda na kiju- jest 8 miesiąc a zębów nie widać
To mnie pocieszyłaś Ale widzę na dziąsełku taką białą kropkę-pewnie ząbek wychodzi, ale mam nadzieję, że nie będzie to tak długo trwało jak u Twojej kuzynki

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
mamoNastuni, zostań już z nami
jęczybulstwo to pewnie kosmoskoko:/ ale minie
Mam taki zamiar ale jestem dosyć nieśmiała i tak ciężko mi czasem pisać Ale postaram się przełamać
Stary 2013-09-09, 21:25   #319
martynikaaa
Przyczajenie

Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.

Witam mamusie!

Mozna sie przylaczyc?
Ja tez jestem marcowa mama Filipa

Tak czytam ostatnie posty o kosmitach i chcialam dodac, ze tez przez to przechodzilam. Moj aniol nagle zmienil sie w malego terroryste. W dzien marudny, a w nocy to juz totalna masakra. Budzil sie co 1,5-2h gdzie wczesniej wstawalm do niego tylko raz. Juz nie wiedzielam co robic i jak to wytlumaczyc. Az tu nagle... Zabek . Wiec podejrzewam, ze to bylo przyczyna. Maly troche sie uspokoil. I w nocy spal lepiej. A teraz chyba idzie kolejny, bo ostatnie dwie noce znow sie budzil.
martynikaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 21:26   #320
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
To mnie pocieszyłaś Ale widzę na dziąsełku taką białą kropkę-pewnie ząbek wychodzi, ale mam nadzieję, że nie będzie to tak długo trwało jak u Twojej kuzynki
Mam taki zamiar ale jestem dosyć nieśmiała i tak ciężko mi czasem pisać Ale postaram się przełamać
nie no tak tylko nadmieniłam
u Was pewnie ząbki tuż tuż

BYou
jak się przebudzi to spróbuje może
na razie cała rozpalona dalej

ok dziewczynki ja uciekam, dobrej nocki

29.04.2015
OLAF !

Stary 2013-09-09, 21:29   #321
BYou
MBZ♥

Kasia
no pACZ na wesele nas nie prosiły-foch!!!

Agateczko, a nie chcesz tuli, boby czy bondka? wiele Dziewczyn chwali sobie mei ale mi sięwydają mało stabilne?

Dragusiu za kolejny level

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

mamoNastuni to Cię będęwyciągać z paska na dole

hej Martynika opowiedz coś więcej o Was

Jola

aska80, a Ty się dołączysz?

Stary 2013-09-09, 21:29   #322
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Mokka ja jestem antytalent ciastowy, tort to już dla mnie wyzsza matematyka:/zamawialiśmy w cukierni, 38zł/kgjeśli umiesz-lubisz to trzymam kciukimy robiliśmy w restaurcji ale nie płaciliśmy od osoby tylko powiedziałam co chcę, włąściciel jakoś to przeliczył i załaciłam 1200zł za 25 osób-tylko u nas to była taka kolacja z ciastem i tortem
1200!! Supertanio! My 100 zł/os., a będzie koło 25 osób (tylko najbliższa rodzina, ale dużo dzieci płatnych 100%), spory wydatek nas czeka.

Cytat:
Mimo wszystko zrobiłam chlebek
A nawet pochwalę się nim i ciastem wczorajszym Pyyyychaaaa...
za wypieki! A ciasto jakie ładne!! Moje wylądowało w śmieciach.
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
a u nas dziś druga rocznica
szczęścia!

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
teraz bedzie ciezko pieluched zmieniac bo stopa bedzie ciagle w buzi hehe u nas tak jest
Mnie też ciężko zmienić pieluchę, ciągle te stopy w buzi. Ale słodkie to jest

Cytat:
według mnie: nigdy

ja seksik oznaczam "S" (z czasów dłuuuuugich starań mi zostało )
Wyobraziłam sobie Twój kalendarz z oznaczeniem kupy obok seksu i strasznie mnie to rozbawiło

dla półroczniaków ależ ten czas leci!!

A jeszcze a propos postu OTJ o jedzeniu wszystkiego - ja też wszystko jem i kilka razy usłyszałam, że jak to tak można. Szczególnie pouczała mnie mama mojej koleżanki, która ma miesięczne dziecko ze strasznymi kolkami. Dziewczyna je marchewkę, kurczaka i ziemniaki, bo dziecko boli brzuch i musi jeść delikatnie. Co nie przeszkadza jej w pożeraniu ogromnych ilości chemicznych kupnych ciastek Ale nie mnie oceniać.

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 21:31   #323
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Już nie Właśnie jem ostatni kawałeczek, o który prawie się pobiliśmy z TŻem
yhmm ale biorac pod uwage czas kiedy pisałam posta - to pewnie jeszcze jakas szansa chiciazby na okruszek była hihih.

Cytat:
Nie wiem, ale pewnie jest.
Ja robiłam sama. Tzn. nie dynię, tylko przecier z dyni
nioo to jak sama robialas, to ja sie nie dziwie ze jej smakowało

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Byliśmy dziś zaprosić chrzestnego na chrzciny, ma roczne bliźniaki. Wojtek to po prostu dusza towarzystwa, zagadywał, piszczał, śmiał się
A wczoraj przy okazji zapraszanie kuzynów dostaliśmy kilka zabawek z Fisher Price po ich dzieciach
hihi - fajowo, tak cos dostac -

- to lecem spac

slodkich snow
do jutra

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 21:37   #324
mamaNastuni
Raczkowanie

Cytat:
[/COLOR]mamoNastuni to Cię będęwyciągać z paska na dole
Mam nadzieję, że już nie będzie takiej potrzeby Postaram się pisać jak najczęściej
Stary 2013-09-09, 21:44   #325
martynikaaa
Przyczajenie

BYou - dziekuje za mile powitanie

Co moge opowiedziec...
Moj robaczek budzi mnie codziennie ok 6:30 gadaniem do siebie
Uwielbia jak mu spiewam, wyglupiam sie przed nim i jak razem tanczymy.
Najczesciej sie smieje gdy idzie raczek nieboracze albo jak calyje go po udkach , szyjce i brzuszku
Nie lubi lezec na brzuszku, co
Mnie martwi troche. Polezy chwile, porozglada sie dookola, zgarnie pod siebie zabawki i piszczy. Staram sie go przyzywczajac, klade czesto, klade na swoim brzuszku.... Nie wiem co jeszcze moge zrobic. Moze nie powinnam go zmuszac...
Stary 2013-09-09, 21:50   #326
BYou
MBZ♥

Martynika mi się wydaje, że trzeba kłaść maluszka jak najwięcej na brzuszku. Nie mówię o zmuszaniu. Im więcej, stopniowo zwiększając czas--do pierwszego nerwu to tym większa szansa na przekonanie się do tej pozycji. A jest ona bardzo ważna Może własnie wtedy masymalnie zabawiaj, śpiewaj, czytaj itp żeby odciągnąć uwagę Maluszka

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2013-09-09 o 21:51
Stary 2013-09-09, 21:56   #327
martynikaaa
Przyczajenie

Tez mysle, ze lezenie na brzuszku jest wazne, bo wzmacnia miesnie.
Staram sie klasc go czesto i mam nadzieje, ze polubi ta pozycje.
Nie wiem czy to ma duze znaczenie, ze urodzil sie 3tygodnie wczesniej.
W kazdym razie klade czesto, ale nie zostawiam by krzyczal ze zlosci

Fajnie tu u was....
Stary 2013-09-09, 21:58   #328
Tajgusia
Raczkowanie

U nas mały przed snem ryczał całe dwie godziny co mu się nie zdarzyło jeszcze w życiu. Ma zatkany kompletnie nosek i chyba mu to gardło dokucza bo porzyguje Jutro rano pędzimy do pediatry tzn. ja pędzę. Czytałam o tych sposobach na płeć no i u mnie się nie sprawdziło! Z wszystkich porad i owu miała być baba a wyszedł chłop
Podziwiam to zapisywanie wszystkiego. Ja zapisuję tylko terminy wizyt lekarskich oraz dzień pierwszy @. Wszystko inne notuję w głowie ćwicząc pamięć
Tajgusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 21:59   #329
martynikaaa
Przyczajenie

Spiewam i zabawiam jak lezy, ale jakos to srednio na niego dziala.
W kazdym razie nie poddaje sie i probuje dalej
Stary 2013-09-09, 22:15   #330
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej!
I tego się trzymaj! Powodzenia

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Ja już zrobiłam wstępne rozeznanie i póki co jestem właśnie na to zdecydowana. Można wsadzić pod prysznic, a przy BLW łatwość mycia to bardzo ważny argument
A o tym nie pomyślałam... Też już się rozglądam za krzesełkiem i prawie zdecydowałam się na drewniane z Klupsia, ale fakt, ono ciężkie i pod prysznicem myć nie będę...

Cytat:
moja położna podsunęła mi pomysł z gumką do włosów..
np. karmiłaś prawą- koniec- gumka na lewą rękę- i już wiem która przy następnym karmieniu
Ja bym zapominała o gumce

Cytat:
No dokładnie. A kupa u nas jest 1 dziennie, no, może 2, ale już od dłuższego czasu, więc marudzenie nie przez brzuszek.

Cytat:
to ja tez Cię pocieszę..
Jakie pocieszenie

Cytat:

Krzyś też ma taką kropkę. Ale już chyba z miesiąc
A nieśmiała ja też jestem, więc się nie przejmuj

Cytat:
Napisane przez martynikaaa Pokaż wiadomość
Witam mamusie!

Mozna sie przylaczyc?
Ja tez jestem marcowa mama Filipa

Tak czytam ostatnie posty o kosmitach i chcialam dodac, ze tez przez to przechodzilam. Moj aniol nagle zmienil sie w malego terroryste. W dzien marudny, a w nocy to juz totalna masakra. Budzil sie co 1,5-2h gdzie wczesniej wstawalm do niego tylko raz. Juz nie wiedzielam co robic i jak to wytlumaczyc. Az tu nagle... Zabek . Wiec podejrzewam, ze to bylo przyczyna. Maly troche sie uspokoil. I w nocy spal lepiej. A teraz chyba idzie kolejny, bo ostatnie dwie noce znow sie budzil.
Hejka
A długo trwał ten etap terroryzmu?

Cytat:
yhmm ale biorac pod uwage czas kiedy pisałam posta - to pewnie jeszcze jakas szansa chiciazby na okruszek była hihih.
Nooooo wtedy jeszcze miałam kawałek Teraz już po okruszkach Będę jeszcze robić niedługo, bo takie to dobre było, to zapraszam!!!!!

Cytat:
Napisane przez martynikaaa Pokaż wiadomość
Nie lubi lezec na brzuszku, co
Mnie martwi troche. Polezy chwile, porozglada sie dookola, zgarnie pod siebie zabawki i piszczy. Staram sie go przyzywczajac, klade czesto, klade na swoim brzuszku.... Nie wiem co jeszcze moge zrobic. Moze nie powinnam go zmuszac...
Może Cię pocieszę - Krzyś też miał problemy z leżeniem na brzuszku, nie lubił trzymać główki. Już się martwiłam. I nagle przyszedł taki dzień, że sam się zaczął przekręcać i dłuuuugo leżał tak Tak nagle, sam z siebie. Polubi

Dobranoc laseczki!!!
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości