| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2015-03-12, 13:46 | #301 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-11 
				 | 

Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI

Cytat: 
  Co do mandatu to oczywiście zachwycona nie jestem  Zwłaszcza że staram się wyprowadzić nasze finanse na prostą a ciągle coś ...Ale załamywanie nic by tu nie dało. O to chyba chodzi w pozytywnym myśleniu - w obiektywnie kiepskich sytuacjach dostrzec dobre strony (ostatecznie mogło być więcej oraz jesteśmy w stanie to zapłacić - jak się żyje na debecie parę lat to parę miesięcy więcej nie robi wrażenia  W ogóle kasa i problemy z nią nie robią na mnie większego wrażenia - dopóki jakoś starcza to jest ok - bylebyśmy wszyscy zdrowi byli  A że ciuchy kupuję z rzadka i na wyprzedarzach w sieciówkach a kosmetyków używam z ziaji to jakoś przeżyję  O jak trochę będę musiała zaoszczędzić na żarciu to nawet lepiej  Cytat: 
  ). Też noszę soczewki, przy domu okulary (ale te to już w ogóle mam dużo za słabe). Wadę mam w miarę stabilną w ciągu ostatnich 10 lat może o 05-1 dioptrię się pogłębiła. Oczywiście też marzę o korekcji - ale ostatni okulista powiedział mi że poza stabilną wadą warto urodzić wszystkie dzieci - bo ciąże i porody też mogą pogłębić wadę. Faktem jest że przy -6 za dużo się bez okularów nie widzi - na szczęście istnieją soczewki kontaktowe  Właśnie wrzuciłam wędzoną makrelę - i tyle by było z jedzenia w miarę lekko i oszczędzania żołądka  Zachciankę miałam jak w ciąży... No i teraz żałuję że czekoladę co została kazałam mężowi wziąć do pracy rano - choc oczywiście należy się cieszyć a nie żałować   U nas dosyć paskudnie- siąpi mżawka, słońca ani widu ani słychu, niebo zasnute szarymi chmurzyskami... Ale mimo to jakoś lepiej po spacerku. | ||
|     | 
|  2015-03-12, 13:57 | #302 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2013-04 
				 | 

Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI

Ja tam się nie znam na wadach wzroku  ja jak już mam to może jakieś 0,5  kiedyś mierzyłam okulary koleżanki co miała 0,5 to tyle różnicy że widziałam trochę czyściej  Joanna a co jest złego w wędzonej makreli  Na diecie jadłam często i jak mam ochotę to też z chęcią zjem, białko, zdrowe tłuszcze w niej i wszystko gra   
				__________________ `Jedyna niesłuszna w niej rzecz to to, że zapomina ile jest warta..` | 
|     | 
|  2015-03-12, 15:15 | #303 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2013-04 Lokalizacja: lublin 
				 | 

Właśnie, co złego w makreli? Ashya ale te Air Maxy mam nadzieję, że do chodzenia? Bo one do ćwiczeń się nie nadają. A co do ceny moich butów-prezent urodzinowy od siostry  Tamlin to zależy. Niektóre buty do biegania mają większą amortyzację, inne mniejszą. Moje nadają się do chodzenia na pewno. Na fitness mam inne to nie próbowałam ich. 
				__________________ Nowy start w życiu   I na wadze 86,7 - 81,5 - 79 Jeśli udało Ci się przetrwać nawet jeden epizod dużej depresji - jesteś niebezpieczny i możesz wszystko. | 
|     | 
|  2015-03-12, 15:17 | #304 | |
				 | 

Cytat: 
  och czemu moja siostra nigdy nie jest taka hojna   
				__________________ `Jedyna niesłuszna w niej rzecz to to, że zapomina ile jest warta..` | |
|     | 
|  2015-03-12, 15:20 | #305 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2013-03 
				 | 

Moja mama ostatnio się zatruła wędzoną makrelą - więc chyba długo po nią nie sięgnę a też lubię   Ashya, świnka, śliczne buty  i te kolorki  Na moją studencką kieszeń to za duży wydatek  - dwa lata temu kupiłam na próbę w decathlonie buty do biegania kalenji, poniżej link: http://www.decathlon.pl/buty-do-bieg...d_8295050.html I jak dla osoby, która nie wiedziała czy pokocha bieg buty spisały się świetnie, po dwóch latach intensywnego używania jedynymi oznakami zużycia są starte podeszwy na śródstopiu i troszkę zmechacona siatka. Żadnych pękających i odklejąjacych się podeszw, w środku też, jak nowe - wkładka na swoim miejscu. jeżeli ktoś jest zainteresowany butami do biegania w niskiej cenie to polecam z całego serca. Używam wciąż, nie tylko do biegania - są tak wygodne, lekkie i warte swojej ceny  Nie raz ubłocone, nie raz przemoczone i prane w pralce. I wciąż nadają się do użytku  Ja mam obecnie -2, nie mam soczewek. Lepiej czuję się w okularach   
				__________________ Quit the shit. Get fit. Edytowane przez SzaraMyszka90 Czas edycji: 2015-03-12 o 15:24 | 
|     | 
|  2015-03-12, 16:10 | #306 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2013-04 Lokalizacja: Landn :D 
				 | 

Jak młody Bóg się czuję w nowej fryzurce   Do obejrzenia na fb  Świnko okularki dopiero we wtorek do od odbioru, ale jak chcesz to link jest tu  http://www.specsavers.co.uk/glasses/...a?sku=24990875 Będę miała 2 pary czarne i fioletowe   ostatnio w Pl, ponad rok temu wymieniałam tylko oprawki. Wzrok troszkę się pogorszył ale źle nie jest. Jedno oko -1,5 drugie coś koło -0.7... ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- A dieta nie najgorzej  mam cichą nadzieję na zmianę kodu   | 
|     | 
|  2015-03-12, 16:54 | #307 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-05 Lokalizacja: ZWA :) 
				 | 

A ja dostałam zwrot  podatku dziś   Szybciutko, aż w szoku jestem. Teraz trzeba zrobić tak, żeby tego nie wydać  A już ciężko idzie, bo poszłam Paulę ubrać, bo ze spodni powyrastała. | 
|     | 
|  2015-03-12, 17:01 | #308 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2014-07 
				 | 

swinka  czasem z nimi masakra jest. Kurde co mu szkodzic zadzwonic skoro i tak wjechal spory kawal pod brame do skrzynki(mieszkam spory kawal od ulicy) Jak sie ich nie ochrzani tak dupa z tego. Mysla, ze sa niewiadomo kim skoro wiemy, ze tego dnia maja byc i im sie wydaje, ze caly dzien z domu sie nie bedziemy ruszac poki laskawie nie przyjda. ehhh powinna byc opcja wyboru godziny przy zamawianiu czegos  tamlin hehe i wez tu nie wydaj takiej sumy jak panstwo raz na rok da ci kilka groszy za to, ze masz dziecko  pozniej wam po opowiadam bo jestem zla, zirytowana, wsciekla i co tylko sobie mozna wyobrazic.     | 
|     | 
|  2015-03-12, 17:17 | #309 | ||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-07 Lokalizacja: Shmalzberg 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 Ja się podniosłam z dołka psychicznego to ty wpadłaś?? Zdjęcia poproszę w nowej fryz  Cytat: 
 powiedziała pierwsza rowerzystka tego wątku. jakbym dopadła w moje łapy to bym przejechała złodzieja-dziada! Może używany holender? Po 300-500pln w miarę wyględne i przeserwisowane stoją Cytat: 

__________________ jedyne miejsce gdzie sukces jest wcześniej niż wysiłek, to słownik  jak chłopu zależy, to żeby  skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą  skontaktować... | ||||
|     | 
|  2015-03-12, 18:52 | #310 | 
				 | 

No La'Mbria on tyle waży. A ma 2,5 roku. Ale on jest ubity strasznie, nie widac po nim tej wagi, znaczy aż tej, bo okrąglutki jest   Już jak się urodził to nie wyglądał na swoją wagę, bo gabarytowo był mniejszy od Pauli a jednak na wadze miał więcej. | 
|     | 
|  2015-03-12, 19:42 | #311 | 
				 | 

wkurzylam sie na przysylke z formami, bo przyszla niekompletna i to bardzo niekompletna, w dodatku tel czynny jedynie od 8-15    ehhhh no i jeszcze nie ja odbieralam tylko siostra, bo zamawialam na adres mamy wiedzac, ze i tak bede tego dnia u niej. Porobilam zdjecia przesylki, zawartosci, wyslalam mms, napisac maila z reklamacja i wyjdzie jutro. Paczki nie ruszalam, zostawilam w takim stanie jak przyszla i przez ta ich pomylke musialam zakwas z zaczynem juz dojrzalym schowac do lodowki    16h rosniecia na marne      U dermatologa nic nie zdzialam, dal mi skierowanie na dermatoskopie, na ktora ide rano wiec spie z dzieckiem u niej i po tym badaniu bede wiedziec co dalej. Normalnie dla mnie dzis juz sie zaczal piatek 13     Aaaa i dodatkowo glowa mi peka od rana | 
|     | 
|  2015-03-12, 19:48 | #312 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-11 
				 | 

Cytat: 
  Od jakiegoś czasu w naszym lidlu mają filety zamiast całych - i mała zmiana ale dla mnie dużo wygodniej (nie przepadałam za obieraniem).  Zdążyłam zapominieć - bo w ciąży unikałam wędzonych ryb...Może stąd apetyt  Cytat: 
  Chyba pierwsze sportowe które naprawdę wizualnie mi się podobają...I dużo kolorów do wyboru   Ale sama biegam tez w decathlonowych (tylko mam wersję białoróżową) - i też je sobie bardzo chwalę  Moje oszczędzanie na jedzeniu sprowadza się do gotowania, wykluczenia słodyczy i zamawianego jedzenia (typu pizza, ew. jedzenie na mieście, kawy, ciacha). No i na pewnych rzeczach można oszczędzić - np ryby mrożone są tańsze niż świeże (które są jak dla mnie zdecydowanie lepsze), można kupować w promocji (ale ja to robię automatycznie -studencki nawyk). U mnie najważniejsze żeby nie kupować za dużo i wyjadać zapasy (a nie wyrzucać). Mój mąż wrócił z tą nieszczęsną czekoladą  Tj obecnie już połówką  Walczę ze sobą... Przydałoby się też poćwiczyć. | ||
|     | 
|  2015-03-12, 20:47 | #313 | |
				 | 

moje kolejne podejscie do yogi z p90x skonczylo sie glosnym chrupnieciem ktorego nie zlokalizowalam   Nic nie boli.. ale juz nie skonczylam tego treningu;/ Strasznie się przestraszylam, sama w mieszkaniu - telefon daleko  Dobrze ze to nic takiego:P ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat: 
   jak sobie przypomnę ile straciłam kasy na pizze na telefon to nie mogę sobie tego wybaczyć. teraz piekę sama - może nie jest taka smaczna jak z mojej ulubionej pizzerii ale da się zjeść ze smakiem  Nie rozumiem też najazdu na jadłospisy chodakowskiej, wcale nie wychodzi jakoś strasznie drogo   
				__________________ Quit the shit. Get fit. | |
|     | 
|  2015-03-12, 20:53 | #314 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-11 
				 | 

Znam fajny sposob na oszczedzanie. Jeden albo kilka dni w miesiacu nie robimy zakupow. Tylko chleb. Wyjadamy resztki np. kasze makarony platki....takie rzeczy ktore kupione postawilismy gdzies z tylu szafki i o tym zapomnielismy. Myk w tym by przezyc z tego co mamy nie dokupujac. Oczywiscie robimy to bez wczesniejszczego zapelnienia lodowki po brzegi. Ta metosa sie jakos nazywa. Czytalam o niej na tym blogu, ktory wam wklejalam. Czasem to stosuje (zwykle gdy musze a nie chce   ) i uwazam ze to swietne. Wielu z nas ciagle siega po te peodukty, ktore woli a te mjiej lubiane leza leza az sie zepsuja. U mnienp.glowka bialej kapusyy stktojona wkawalatku na jakas surowke, potrafi lezec i lezec. A jak musze to ja jakos fajnie przygotuje. Buty przepiekne. Bardziej mnie kreca te soczyste kolorki sportowych butow niz jakies szpile. Uwielbialam swego czasu sportowy look. Nie drechy luzne ale ciuvhy do biegania bardzo mi sie podobaly. Nawet po pulsomierzu, ktory mozna nosic jak zegarek, rozpoznaqalam "swoich" ... ale jak wiadomo to bylo dawno  Ktora ze mna przystepuje do akcji picia drozdzy? Polepszyc chcialam i ucharatalam se pol wlosow. Mialam przed zauszczaniem wyroqnac je bo boba mialam asymetrycznwgo i teraz mam na glowie tzw pazia. Omg. Najgorsza fryzura ever. Oj juz ja w poniedzialek na wywiadowke nie pojde  no i wracajac do tematu (pisalam juz ze mam ostatnio sklonnoac do nudnych monologow?  ), podobno kuracja drozdzowa bqrdzo przysiesza porost wlosow. Notmalnie rosna 1Acm na miwsiac a na drozdzach 2-2,5. Tylko jak ja to przelkne :O 
				__________________ ...88-89-90-91-92 04.05.2017 start!   | 
|     | 
|  2015-03-12, 21:06 | #315 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2013-04 Lokalizacja: lublin 
				 | 

Cytat: 
  No i mama kiedyś zamówiła i kurier zadzwonił, że jest na stacji benzynowej 5km od niej i czy ona może po to przyjechać bo jemu się nie chce do nich jechać...  A potem z wielką łaską przyjechał i chciał jej to pod bramą wyrzucić. Ona mówi, że dostawa miała być do domu to proszę zanieść do domu (ona ma chory kręgosłup i nawet jakby chciała to nie mogłaby tego przenieść) to kurier oburzony. Złożyliśmy na niego skargę i chyba go wy...ali  Bo teraz jakis inny jeździ. Marta z tym wyjadaniem resztek to dobry pomysł. Ja muszę wprowadzić bo mam mnóstwo rzeczy w zamrażarce i takich suchych w pojemnikach, jak kasze, ryże, makarony itd. A ciągle kupuje i narzekam, że kasy brak  A drożdży ja nie będę pić, moja lekarka powiedziała że to niezdrowe  Więc wolę jej słuchać. Poza tym piję pokrzywę no i moje włosy naturalnie dość szybko rosną. Tamlin nasz Mały ma 7 lat i waży niecałe 22kg   
				__________________ Nowy start w życiu   I na wadze 86,7 - 81,5 - 79 Jeśli udało Ci się przetrwać nawet jeden epizod dużej depresji - jesteś niebezpieczny i możesz wszystko. | |
|     | 
|  2015-03-12, 22:40 | #316 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-05 
				 | 

ja też nie jestem za piciem drożdży, więc się nie skuszę. ale codziennie piję skrzyp i pokrzywę, do tego olejowanie i jestem z moich włosów zadowolona;-) | 
|     | 
|  2015-03-12, 23:06 | #317 | 
				 | 

Przyszła odżywka białkowa i matko boska to jest pyszne  mam smak czekolada-orzech i smakuje jak Monte  kupiłam dzisiaj spodnie do ćwiczeń a jutro przyjdą buty  już się nie mogę doczekać :P no i oczywiście pocwiczone dzisiaj i dieta 100%   Marta ja piję bratek, pokrzywe i olejuje ale jak mi się przypomni i rosną dosyć szybko  jak obetne przed cycki to za 2 miechy już mam kompletnie za cyckami włosy  drożdży bym chyba nie przelkla   
				__________________ `Jedyna niesłuszna w niej rzecz to to, że zapomina ile jest warta..` | 
|     | 
|  2015-03-12, 23:28 | #318 | |
				 | 

Cytat: 
   to pewnie i ja sie skusze. Kiedy pijecie bialko? Jako drugie sniadanie, podwieczore, przed/po cwiczeniach? jestem strasznie spieta tym odsylaniem nie z jednego lekarza do drugiego czy trzech i mnostwa badan przez to moja dieta kwiczy... Edytowane przez bakus13 Czas edycji: 2015-03-12 o 23:29 | |
|     | 
|  2015-03-12, 23:36 | #319 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ `Jedyna niesłuszna w niej rzecz to to, że zapomina ile jest warta..` | |
|     | 
|  2015-03-13, 02:51 | #320 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-07 Lokalizacja: Shmalzberg 
				 | 

Cytat: 

__________________ jedyne miejsce gdzie sukces jest wcześniej niż wysiłek, to słownik  jak chłopu zależy, to żeby  skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą  skontaktować... | |
|     | 
|  2015-03-13, 07:37 | #321 | 
				 | 

hej   dlaczego drożdże niezdrowe? podobno jak sie zalewa wrzatkiem to sie je zabija i nie powoduja zadnych dolegliwosci z układu trawiennego. chętnie dowiem sie czegos zanim zacznę. Również nie narzekam na wrost włosów, bo jak co m-c nie pójde do fryzjera to mam byle co na głowie, wiec rosną, ale...teraz to chyba chcę cudu, bo tak mi strasznie źle w tych udziabanych włosach  Ashya chyba znalazlas swoj sposob na motywację  super. a moze oprocz siłki potruchtasz? troche sie trzeba polansowac na dzielni :P w tych ciuchach nowych  Panie Boże daj mi spokojnie przeżyć ten piątek w pracy   
|     | 
|  2015-03-13, 09:20 | #322 | 
				 | 

La'mbria to jest to co mi Tamlin wysłała  http://www.sfd.pl/sklep/SFD_Wpc_prot...-opis3653.html tylko mało smaków już zostało  nie wiem czy jest bezglutenowe więc wrzucę Ci skład(zdj na dole)  Marta no sposób fajny tylko chyba finansowo na niego nie wyrobię  jak będzie cieplej to może spróbuje ale wiem, że ja się do biegania nie nadaje  płuca mi nie wyrabiają   
|     | 
|  2015-03-13, 09:43 | #323 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2013-10 
				 | 

Dzien dobry!   Moja siostra ma 11.5 roku i po ad 40 kg juz wazy  jest chuda jak nie wiem, ale ma juz ponad 160cm  Figura po mamie, zazdrooo. Ja w jej wieku bylam juz pulpetem. O wadach wzroku gadacie... Duże macie! Ja mam +3 i +1.5. Nosze okulary tylko do kompa, do pracy, do czytania. Ale bez nich tez widzę spoko, tylko po calym dniu pracy prawie codziennie bolala mnie Glowa. Odkąd mam okulary jest ok. Z dieta slabo  jak jestem chora to nie mam apetytu. A potem wpadnie ochota na słodycze... I sie usprawiedliwiam, ze chora.. no dramat. Ogarniam sie!!! Jutro ważenie a ja będę miec wzrost...   
				__________________ “It is never too late to be what you might have been.” – George Eliot -13,0 kg 18,4 kg to go. | 
|     | 
|  2015-03-13, 09:54 | #324 | 
				 | 

Dobry. Ja białko piję na noc ale tylko jak za mało go przyjęła w ciągu dnia. Bakus ale czegos konkretnego u Ciebie szukają czy to tylko tak profilaktycznie się badasz? Nie pamiętam czy pisałaś. Insane no mój Boczek też dość wysoki jak na swój wiek, ubrania na 4 latka nosi, stopa 27. Ten tydzień to tragedia, jutro będzie wzrost na bank, bo nie dietkuję no i codziennie jem słodkie. A do tego @ w poniedziałek przyjdzie. | 
|     | 
|  2015-03-13, 09:55 | #325 | 
				 | 

Insane nie tylko Ty zaliczysz wzrost   Jak zdrówko? Zdecydowałaś się na nowy trening? 
				__________________ Quit the shit. Get fit. | 
|     | 
|  2015-03-13, 10:00 | #326 | 
				 | 

ja tez raczej pelnego kilograma nie osiagne do jutra. wazylam sie dzis i nadal tylko 0,6kg spadku.  Insane chora jestes? Zatoki? Ashya raz wybulisz a będziesz miała  W ogóle mi to palenie do ciebie nie pasuje. Taka ładna młoda dziewczyna a z fają   
|     | 
|  2015-03-13, 10:01 | #327 | |
				 | 

Cytat: 
  Szkoda że troszkę nie moje smaki, ale już parę przepisów wypróbowałam. Sposób na wyczyszczanie resztek świetny. Udało mi się przeżyć na takim wyjadaniu ponad tydzień. Od tamtej pory nie mam zapasów. Wszytko kupuje na bieżąco i przynajmniej mniej jem, bo jest tylko to co było zaplanowane, dietowo zaplanowane   
				__________________ Quit the shit. Get fit. | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2015-03-13, 10:05 | #328 | 
				 | 

A właśnie miałam pisać, sposób z wyjadaniem resztek   świetny. Martus weź wrzuć jeszcze raz linka do tego bloga. | 
|     | 
|  2015-03-13, 10:06 | #329 | |
				 | 

Marta no tylko czekać jak się znudzą i będę chciała nowe, ładne  i tak już palę tylko elektronicznego  ale pale bo lubię i mnie to odstresuje  od 13 roku życia paliłam normalne także i tak postęp że od 3 lat pale tylko elektronicznego:P Ja mam takie zapasy właśnie suchych rzeczy i nigdy nie mam nic co mogę do nich dodać żeby to zjeść  Właśnie dzwonił kurier  za 30 min będę miała buty  ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat: 

|     | 
|  2015-03-13, 10:07 | #330 | 
				 | 

wiadomo...trzeba wybierac to co nam odpowiada   mnie tez nie wszystkie jej rady pasuja np. mieszanie roznych odzywek do wlosow z tych zalaczanych do farb do wlosow. ona wszystko wyciska do jedenej buteleczki. ja bym tak nie mogła, ale każdego wolna wola  tak samo z jedzeniem. ona gotuje, z reszta sama zauwazyla to i teraz modyfikuje, duzo mącznych potraw, jako najtanszych. tutaj macie o tym Finansowym Detoksie http://godnezycie.blogspot.com/2014/...wy-detoks.html a tutaj caly dział z jej wpisów o oszczedzaniu. jedne porady rewelacyjne inne juz dla mnie przesadzone, ale kopalnia dobrych rad na pewno http://godnezycie.blogspot.com/searc...ie%20finansami 
				__________________ ...88-89-90-91-92 04.05.2017 start!   Edytowane przez martolina1982 Czas edycji: 2015-03-13 o 10:18 | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

psychicznie nie jest dobrze też
 psychicznie nie jest dobrze też