|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
bo jak jadl tak czesto to w dzien juz nie wyrabialy i musialam dawac wiecej mm oo, wlasnie moj glodomor wola matkę na jedzenie Edytowane przez villemi Czas edycji: 2013-02-17 o 21:59 |
|
|
|
|
#3302 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
także jak przez 4 lata nie wyszło to już chyba nie wyjdzie chociaż a nóż widelec ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
![]() No moja mama jest akurat najbardziej wytrwałą i niezawodną niańką. chociaż tata też już się odważył i z chęcią się zajmuje młodym
|
||
|
|
|
#3303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A moja właśnie zaczęła jeść częściej niż do tej pory i dlatego cycki nie wyrabiają bo były przyzwyczajone do mniejszego przerobu. Nie wiem sama jak to ogarnąć żeby jak najmniej mm było. Bawić się w rozkręcanie laktacji laktatorem jakoś mi się już nie chce... Cytat:
|
||
|
|
|
#3304 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nad morze to i ja jadę w lipcu na ślub kuzynki, do szczecina i kołobrzegu.
|
||
|
|
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od samego początku młoda ssie cycka a jak się okazało, że nie dojada to zaczęliśmy dokarmiać mm i nie było większego problemu z butelką. Ale może to kwestia też i tego, że ssie smoczka zwykłego ![]() Sąsiadka o 22:30 zaczęła grać na pianinie
|
|
|
|
|
#3306 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Moja chyba ma skok rozwojowy. Całe popołudnie była mega pobudzona. Nie wiedziałam o co jej chodzi i myslałam ze to moze jakas kolka,ale uspokajała się jak była przytulona do mnie do serca. Biedna - widac ze cos jej nie pozwalało usnąć ale w końcu usnęła wtulona we mnie i udało mi się ją włożyć do łóżeczka. Mało też jadła, także spodziewam się dzisiaj nieprzespanej lub niedospanej nocy
![]() Cytat:
, ale już będzie mieć skończone te 3 miesiące.Cytat:
Super Jagnna zmieniaj kierunek ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3307 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3308 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to dzwonia i zapraszajaCytat:
---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
Moja pije z lyzki, ale niestety duzo powietrza przy tym lyka.
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo poweekendowo
![]() sobota bylismu u znajomych, wczoraj byla tesciowa ![]() takze wybaczcie moj brak czasu dla Was ozniej nadrobie co i jak bo teraz musze sie ubierac i do lidla po ksiazeczke, puzzle, bluzeczki, podklady, rajstopki![]() takze bede walczyc z tlumem moherowych łowczyń przy koszach sklepowych |
|
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
ile ml i jak często zjadaja wasze dzieciaczki? mój zaczął już żądać co 2h chciałam mu dawac wiecej, zeby przerwy miał dłuższe, ale nie daje rady wypić na raz 150 ml, a jak wypije to co zostało w butelce za jakiś czas to i tak woła jesc za 2h w dodatku jak nie dostanie jeść natychmiast to jest taki dziki ryk jakbym tydzień głodziła zastanawiam sie czy nie zmienic smoczka na taki z szybszym przepływem, żeby maly sie tak nie męczyl, może to pomoże
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
smoczek nadal mamy 1 ![]() na noc butla jest o 19/20 - potem karmienie o 2 i o 5 tyle że na noc potrafi czasem zjeść 130-140 ty też dajesz bebiko? |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jemy ok 21 i robi sobie na ogół dłuższa przerwe, potem ok 2 i już co 2 -3 h wstajemy ![]() w ciagu dnia chce jeść co 2h, no chyba że zaśnie to dłużej wytrzymuje, a czasem przebudza sie , woła jeśc i znowu idzie spać, a raczej usypia pod koniec butli ![]() my mamy butelki tt i smoczek 0+
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zastanawiałam się czy to nie problem ale w sumie są dość rzadkie więc chyba takiego problemu z nimi nie ma ![]() to nasz jadł tak na początku - mniej i co 2h ale potem mu się unormowało w miarę że wychodziło tak 7 posiłków na dobę (chyba jak miesiąc skończył) teraz czasami bywa 6, czasem nadal 7 my też jak nakarmimy o 2 to potem już co 3h a może by tak go przetrzymać troszkę? kilka minut a potem wydłużyć? albo trochę wody dać? może niech bardziej doświadczone dziewczyny się wypowiedzą
|
|
|
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj kończymy 3 miesiące
i chyba mamy zęby piszę chyba, bo wydaje mi się, że widziałam 2 białe kreseczki w miejscu dolnych jedynek tylko skubaniec nie da sobie zajrzeć do japki, zauważyłam wczoraj jak sie darł mogłabym zajrzeć jak śpi, ale boję się, że to go obudzi ale będę kombinowaćjutro szczepienie znowu będzie ryk![]() co do karmienia to mój jadł po 90ml i też zaczął mi wołać co 2,5h, a jak zrobiłam 120 to zjadł i wyżygał, więc mu dawałam przez jakiś tydzień co 2,5h w dzień, w nocy 3 wytrzymał i zaczęłam jeden posiłek w ciągu dnia robić 120, później 2 i przeszliśmy na 120ml, od tego momentu je w dzień co 3h, a w nocy 2 długie przerwy ma około 5h, to różnie bo te przerwy tak się wahają 4-7h, albo 2 jednakowe po 5 h, albo jedna 7 druga 4, różnie ![]() dobry poniedziałkowo
|
|
#3315 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zobaczymy co da sie zrobic ![]() Cytat:
i zwierzatka w kwadracikach różnorakie ![]() co czytasz? ![]() poszukuje nowych tytułów Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kaz jej szopena grac, niech sie Ewci przysłuży przy okazji ![]() rozwaze to ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- dobry!! brawa za zęby ![]() kciuki za szczepienie
|
|
#3316 | ||
|
Zadomowienie
|
no i wczoraj pochwalilam pampersy sleep&play,a dzis nad ranem moj synus caly zasikany
Cytat:
Cytat:
to jest podobno dobry sposob
|
||
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
a my zakupiliśmy dada 3 i wam powiem że ten zapach nas drażni
![]() taki chemiczny oboje z mężem stwierdziliśmy że śmierdzą straszliwie ![]() wzięłam wczoraj na próbę 2 szt rossmannowskie i nie wiem czy się nie przerzucę na nie przynajmniej na dzień ![]() po teście - wytrzymują tyle co dada, znaczy po 6h w nocy są bardzo mokre chyba musimy na noc spróbować jakieś pampersa kupić |
|
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
Spodziewałam się dramatu nocnego, a Iza spała mi do 6-ej i obudziła się pewnie dlatego, że tz wstawał do pracy. Już nic z tego nie rozumiem, ale cieszę się bo pospałam trochę.
---- Dzinek - coś mi chodzi po głowie, że ta szczepionka przeciw krztuścowi i MMR mają najwięcej skutków ubocznych. Tylko w kontekście krztuścia nie wiem jak to się ma do DTP, bo to są szczepienia 3 choroby: błonica, tężec, krztusiec. Na karcie szczepień mam rodzaj szczepionki do wyboru: DTP, DTaP, DT, Td, D,d, T, inne. Wiesz coś może na ten temat? |
|
|
|
#3319 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też używałam nakładek ale mój mały nie chce pić z butli, tez mam TT, ale my nie używamy właściwie wogóle, tyle co w szpitalu, w domu wypił raz mm jak miał 2 tygodnie i było ok, ale ostatnio (jakiś tydzień temu) miałam dość 2-godzinnej sesji przy cycu i dałam butlę to nie wiedział co z tym robić, mamlał, przygryzał dziąsłami ale zassać nie chciał. Może głodny po prostu nie był
![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
nie wiem czy to ten aloes ale chłoną dobrze, nie odparzają więc na razie używamy
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3320 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przyjęłam zaproszenie
|
|
#3322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i chyba to niekoniecznie aloes bo te rossmannowskie też go mają a tak nie śmierdzą ![]() tak na 3-4h to są oki te 3 tyle że ja nie miałam dzieci i się nie znam - może wszystkie pieluchy po tylu godzinach już się po prostu do niczego nie nadają? |
|
|
|
|
#3323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3324 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może być też tak że dziecku chce się pić, chociaż jak piszesz że za 2 godziny woła to chyba raczej nie o to chodzi, ale spróbować można. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja chyba będę szczepić tak jak Gabi - pojedyncze szczepionki, ale nie na nfz. Cytat:
Na to ja, że raczej nie bardzo W końcu znalazła mi późniejszą godzinę.---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Odnośnie tych Dad - to może macie jakąś felerną partię. Zostało mi kilka i są bezzapachowe. Nawet przed chwilą je obwąchałam ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Bo mogłyby być bardziej chłonne. Ale przynajmniej póki co nie miałam sytuacji, ze siuśki lecą bokiem, a pampers praktycznie suchy. |
|||||
|
|
|
#3325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klaski:nawet chyba nie probowalam Cytat:
ale podobno mozna kupic/sprowadzic pojedyncze szczepionki zamiast tej jednej o czym nie wiedzialam jak szczepilismy Tomka na szczesciu nie zauwazylam zeby cos z nim sie dzialo po jej podaniu no i wykupili mi bluzeczki ![]() :pal a: albo tak dostawa mala byla, skocze po poludniu jeszcze w ogole dopchac sie bylo ciezko, w jednym reku wozek w drugim Tomus mamy jeansy,jedna paczke bluzek, rajstopki dla malej, puzzle, pizamke dla Tomka, ksiazeczke, podklady do przewijania ale tłum szalał przy koszach ![]() mi dady nie smierdza ale mamy czworki w domu |
||
|
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chyba zapytam przy okazji szczepienia jak będziemy u pediatry kurcze, może moje przez śpiochy walą ![]() a jak młody trzaśnie na to bąka to tylko uciekać |
|
|
|
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie pewnie te skutki są w jakimś procencie, ale lepiej dmuchać na zimne
|
|
|
|
|
#3328 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to może mojemu też sie unormuje bo on przecież młodszy próbuje go czasem przetrzymac, ale nie zawsze sie da no i dawałam też herbatke, żeby dużej wytrzymał, ale to nic nie dawało jutro jade do sklepu, wiec sprobujemy z innym smoczkiem Cytat:
![]() Cytat:
a dady młody przesikuje
|
|
#3329 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kiedy powinno się zwiększyć przepływ smoczka? Cytat:
![]() Latynos to raczej nie ale podobno przystojny. Mama kazała mi założyć "kulturalny" stanik Nasze naklejki póki co wzbudziły umiarkowane zainteresowanie... Czytam literaturę niższych lotów, nie będę polecać. Chyba, że lubisz intrygi szpiegowskie albo mordobicia ![]() ![]() Kijem w sufit jej a nie szopena ![]() Miałam lidlowe chusteczki - całkiem spoko ale jak już wspomniałam ja jestem jakościowym ignorantem i dla mnie wszystkie podobne ![]() Kurcze każda narzeka na smrodek tych trójek... a miałam spróbować no. Póki co lecimy na dwójkach pampersa i mam jeszcze pełną pakę rossmanowych. Jak je wykończę to przerzucę się już chyba na trójeczki bo udka nam rosną No i właśnie chciałam dadę ale nie zachęcacie...Cytat:
W ogóle mam pytanie jak organizujecie sobie przewijanie? Bo ja chyba bez sensu... Mam przewijak ten normalny ale z racji, że jest śliski i zimny to mam na nim pokrowiec frotte. A ponieważ taki pokrowiec łatwo obsiusiać/obkupkać to na to jeszcze kładę podkład. A te podkłady idą jak woda i średnio to opłacalne rozwiązanie... Jak to u Was wygląda? |
||||
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
dzika ja daje podkład , dziecko kłade na foliową strone, wtedy nie idą jak woda
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.

także jak przez 4 lata nie wyszło to już chyba nie wyjdzie 

a tż jakoś sobie z dzieckiem poradził o dziwo. Twierdzi, że miał ochotę smoczek jej na gumkę przyczepić do buzi jak się darła ale wytrzymał 

znowu będzie ryk
Klaudia 16.10.2009