Listopad- Grudzień 2014- część V :-) - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-02, 18:00   #3301
anuszka21
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
położna na SR mówiła, że parcie to tak przeważnie do 20min, aczkolwiek są kobiety które się męczą i 40min, a są i takie co to 2-3 parcia i po sprawie
Ja parłam 3 czy 4 razy. Parcie w porownaniu do reszty to wczasy xD hemoglobine mam 10.6
tardyferon zapisal...
begie- dobrze ze mowisz, bo mi chyba tez przyjdzie samej skladac łozeczko, bo nie wiem kiedy maz wroci
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 18:02   #3302
AnetkaIzabell
Rozeznanie

dziwne odgłos z mojego brzucha dobiegł..jednorazowo..pie rwszy raz.. jakby pękło coś.. ale tak delikatnie..
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 18:02   #3303
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
ciekawe. od lat sa debaty na temat emocjonalnych konsekwencji "wydarcia z matczynego łona".
ja tylko od siebie dodam, że podczas przechodzenia przez kanał rodny, dokładnie przez ten ucisk na dziecięce ciałko, dzieje się wiele waznych rzeczy, m.in. rozklejają się pęcherzyki płucne, tak jakby aktywują się ośrodki odpowiedzialne za napięcie mięśniowe (dlatego b.dużo dzieci pocesarkowych ma wzmożone napięcie - to normalna konsekwencja CC), z racji tego że napięcie jest najczęściej wzmożone na plecach, to jest obniżone w obrębie twarzy - dziecko ma wiotką buzię i moze mieć problemy z prawidłowym ssaniem, często póxniej na tej bazie wyrastają problemy z mową, artykulacją, dzieci pocesarkowe nawykowo oddychają przez usta... to tak z mojego ogródka.

ofkors w żaden sposób nie neguję cesarek, gdy jest do nich wskazanie, bo to kwestia wyższych priorytetów. ale też warto z góry zdawać sobie sprawę z możliwych negatywnych konsekwencji CC - np. jak to z tym napięciem - bo dziecko można niemalże od urodzenia rehabilitować, także w zakresie logopedycznym

to samo się tyczy jednocześnie banalnej i demonizowanej sprawy używania i nadużywania nospy w czasie ciąży - można brać, kiedy TRZEBA, tylko lepiej wiedzieć jakie są możliwe uboczne kosnekwencje i jeśłi się pojawią - to działać

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

ech, mdłości w ostatnich tygodniach ciąży mają prawo się pojawiać, bo dno macicy uciska na żołądek, nudności i wymioty też mogą wrócić :/
plus jest taki że po skończonym 36-37tc dno macicy opada i przynosi jako taką ulgę, także nam już niewiele zostało...
też to już czytałam. Trochę nawiedzona ta kobieta się wydaje. Ja M. urodziłam przez CC i to była konsekwencja jej owinięcia się pępowiną. zagrożenie zamartwicą było. Do teraz mam wyrzuty, że jestem niepełnowartościową matką co pewnie się pogłębi teraz przy drugim dziecku. Maria rozwija się świetnie, nie miała problemów ze ssaniem, nie miała zwiększonego napięcia. Nie wiem, czy przez fakt, że zaczęła się rodzić naturalnie a potem chlast czy po prostu miałam szczęście. I tak, wiem, że z psychologicznego punktu widzenia nie ma większej traumy i jednocześnie szczepionki na całe zło świata niż przyjście na świat przez kanał rodny. No ale jak mawiali: co zrobisz jak nic nie zrobisz. Muszę się pogodzić z tym, że dla swojego i dziecka zdrowia będę miała cesarskie cięcie. Może kiedyś pójdę na jakąś terapię, żeby nie zaniżać swojego poczucia wartości o kolejną kwestię pod tytułem: jesteś taka beznadziejna, że nawet dziecka nie umiesz sama urodzić...
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 18:03   #3304
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
odebrać.. i jak to sąsiad, który non stop dzwoni by mu drzwi otwierać... to mówić/// "haaaalooo....haaaalooo.. " odkładać.. i potem do domofonu przez najbliższe 5-10 minut nie podchodzić.. oczywiście nie otwierać... może się nauczą.... żeby klucze brać...

ja też obcinaczem moim.. właśnie opinie słyszałam tą samą, ze te dla dzieci do wywalenia są..
U mnienajczesciej ulotki dzwonia heh
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 18:04   #3305
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
też to już czytałam. Trochę nawiedzona ta kobieta się wydaje. Ja M. urodziłam przez CC i to była konsekwencja jej owinięcia się pępowiną. zagrożenie zamartwicą było. Do teraz mam wyrzuty, że jestem niepełnowartościową matką co pewnie się pogłębi teraz przy drugim dziecku. Maria rozwija się świetnie, nie miała problemów ze ssaniem, nie miała zwiększonego napięcia. Nie wiem, czy przez fakt, że zaczęła się rodzić naturalnie a potem chlast czy po prostu miałam szczęście. I tak, wiem, że z psychologicznego punktu widzenia nie ma większej traumy i jednocześnie szczepionki na całe zło świata niż przyjście na świat przez kanał rodny. No ale jak mawiali: co zrobisz jak nic nie zrobisz. Muszę się pogodzić z tym, że dla swojego i dziecka zdrowia będę miała cesarskie cięcie. Może kiedyś pójdę na jakąś terapię, żeby nie zaniżać swojego poczucia wartości o kolejną kwestię pod tytułem: jesteś taka beznadziejna, że nawet dziecka nie umiesz sama urodzić...
A teraz tez bedziesz miala cc?
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 18:05   #3306
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Frau zdrowia dla corki

U mnie faza partych trwała 45 minut

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 18:07   #3307
benetta
Zadomowienie

Anetka zdjęcie bysię przydało
ale Ty... Ty nam tu nie pękaj.... sprawdź może czy coś Ci nie zaczyna cieknąć..

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 18:09   #3308
Indra83
Wtajemniczenie

Ja też parłam 45min, patrzyłam na zegar na ścianie

Mi endo kazała dalej brać witaminy jak urodze, koniecznie z jodem.
Stary 2014-10-02, 18:14   #3309
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
sweet - piękności

Gratki za wizyty Ja czuje że też jakąś infekcje tam mam chociaż jakiś czas był spokój ...

Dziewczyny a po porodzie dalej będziecie brać te same witaminy ??
Chyba dzidziolkowi nie zaszkodzi
Pisalam wczoraj ze zamowilam juz zapas pregna plus właśnie na okres połogu,akurat te witaminy SA również dla karmiących,poprzednio zrobilam błąd i nie bralam to włosy leciały garsciami

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-10-02, 18:15   #3310
Kiara_kier
Wtajemniczenie

ja nie wiem czy któraś zdąży urodzić zanim założymy nową część wątku, bo już jest ponad 3300 postów

mamy 28 gości

Benetta - napisałam wiadomość w klubie
Indra, czekoladka - ja chciałabym miec szybki poród ale marzyć to sobie można

A jaką macie teraz wydzielinę z pochwy?
Sorry za trochę głupie pytanie, ale od 3 dni mnie wręcz zalewa wodnisto, po 3x dziennie muszę sprawdzac czy to przypadkiem nie wody, bo nagle czuję jak ze mnie leci
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 18:17   #3311
szybkawolna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
No właśnie mi się wydaję ze takiemu wycieńczonemu organizmowi by się przydała jakaś dawka witamin, tylko nie wiem czy można brać te same co w ciązy ... czy to jakoś nie wpływa na mleko ?? ehh ale mam dylematy
no na moim tez pisze dla kobiet w ciazy powyzej 13 tyg bodajze i dla matek karmiacych

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
czy mam zrobić zdjęcie?
no nie wiem jak to wytłumaczyć jaśniej
brzuch do brzucha tylko lekko dotyka (nie uciska)
moja głowa na jego klacie...
moje nogi w rozkroku zgięte w kolanach
i tyłek w górze...żeby właśnie brzucha nie uciskać

biodra nie bolą...i oddychać można...
tez tego nie widze ;P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-02, 18:20   #3312
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
ja nie wiem czy któraś zdąży urodzić zanim założymy nową część wątku, bo już jest ponad 3300 postów

mamy 28 gości

Sorry za trochę głupie pytanie, ale od 3 dni mnie wręcz zalewa wodnisto, po 3x dziennie muszę sprawdzac czy to przypadkiem nie wody, bo nagle czuję jak ze mnie leci
Tez mam tyle wydzieliny wodnistej....

Muszę nospe wziąć bo znowu mnie podbrzusze boli,chyba ze to jakieś przepowiadajace

A malz mi powiedział dziś ze szybciej urodze kolo 20.10 -wrozbita się znalazl

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-10-02, 18:26   #3313
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
A teraz tez bedziesz miala cc?
Tak. Bo oko po operacji i ta przepuklina, którą mają niby za jednym zamachem podwiązać.
Stary 2014-10-02, 18:26   #3314
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

Muszę nospe wziąć bo znowu mnie podbrzusze boli,chyba ze to jakieś przepowiadajace

mój jak przyszedł z pracy wlazł mi do łazienki z piwem w ręku i się pyta czy dzisiaj rodzę, czy może jeszcze się piwa napić? na moja reakcje śmiechem że nie planuje, stwierdził że otwiera- najwyżej taksówke zamówimy

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Stary 2014-10-02, 18:27   #3315
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Pisalam wczoraj ze zamowilam juz zapas pregna plus właśnie na okres połogu,akurat te witaminy SA również dla karmiących,poprzednio zrobilam błąd i nie bralam to włosy leciały garsciami
Tez musze kupic zapas...ze tezwczesniej nie pomyslalam robiac zamowienie w gemini, byla fajna promocja.... A ile czasu po porodzie brac takie witaminy ?
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 18:32   #3316
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Tez musze kupic zapas...ze tezwczesniej nie pomyslalam robiac zamowienie w gemini, byla fajna promocja.... A ile czasu po porodzie brac takie witaminy ?
no ja będę brała ciągiem, bez przerwy na poród

Stary 2014-10-02, 18:33   #3317
esti87
Rozeznanie

Cytat:
Dopiero się skapnelam ze dzisiaj mamy z mężem 15 rocznice bycia razem

IDE w końcu poprasowac bo nie mogę juz wysiedziec
wszystkiego dobrego dla Cb i tz

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Paulina no to super, ze wszystko gra
Czekoladka wszystkiego naj

Ja po wizycie. Szyjka zamknieta, wszystko ok. Z malym tez. Widac bylo wloski na glowce stad chyba ta zgaga haha niestety nie wiem ile wazy. Ale wszystko jest w porzadku. Jest dalej glowka w dol i zaslanial sie raczka maly wstydzioszek mialam dzis pobierany gbs. Niestety mam wysokie cisnienie 139/95. Mam teraz codziennie kontrolowac i w sr jak podejde po wynik gbs to raz jeszcze mi zmierza. Jak dalej bedzie wysokie to gin chce mnie polozyc na oddzial. No i to chyba tyle. Kolejna wizyta za miesiac wahala sie czy 23 czy 30 pazdziernika, ale zapisala na 30.
\

dobre wiadomosci..a moze manieczka te cisnienie z powodu stresu przed GBS?widzialas wloski?hehe..zazdraszczam ..moj na bank bd lysek z pokladuIdy..

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
zamówiłam pizzę
ale mi slinka pociekla...i jakie mam sobie zafundowac tu zastepstwo za pizze?

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
byli ogladac mieszkanie ich coreczka byla zachwycona mamusia tez ;p a tatus to byl taki przystojniak ze nawet nie analizowalam czy mu sie podoba :P trzymajcie zeby sie zdecydowali i byli na :tak:

normalnie sie podniecilam z moze wkoncu spelni sie moje marzenie i sprzedam to mieszkanko i pojde mieszkac do mojego kochanego domku i ze bedzie za☠☠☠iscie :P :marzyciel:
3 mamy kciuki..

Sweet..ale piekne te dekoracje..masz fach w rece babuszko
Anetka..oby Ci nic tam nie peklo..bo bedziesz pierwsza w kolejce

Anuszka,martha.. za wizyty..i oby te intruzy z Bozenki se poszly..

ja mialam wizyte na 15..ale musialam dojechac do szpitala..a korki masakryczne.. zdj nie dostalam ale maly wazy w granicach 2350/2400 i wymiary ciazy donoszonej..gin powiedzial,ze ciut brzuszkowi brakuje i jak wytrwam jeszcze te 2 tyg to bd wrecz idealnie,a jak jeszcze dluzej to wgl super..badal mnie i drastycznie od poniedzialku nic sie nie zmienilo ale i tak mam przyjsc tego 6.10 na macanko/badanko..pobieral mi GBS i faktycznie szybko to trwalo..cale 30 sek strachu..

Kiara
mi na dzien 4/5 wkladek schodzi i tez mam wrazenie,ze ciagle mokro
Stary 2014-10-02, 18:44   #3318
Indra83
Wtajemniczenie

Mi dużo wodnistej wydzieliny leci, czasem to aż takie chlup czuję i pędzę sprawdzić szybo czy to nie wody.

Szybkawolna, w tej pozycji to rodzić możesz, uważaj, zeby sie czasem nie zaczęło

FrauGizela, czemu masz wyrzuty sumienia przez cc? Miałaś i masz wyraźne wskazania, gdyby była inna możliwość to byś ją wybrała, to nie kaprys tylko konieczność.

Kiara, ja urodziłam po 9 godzinach od pierwszego skurczu, szybko dość jak na pierwsze dziecko, ale 45min parcia to była masakra, a jakie piękne hemoroidy sobie wyhodowałam

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Dziś dobry dzień, same dobre wiadomości z wizyt, nikt nie rodzi i w tej części nie urodzi (oby)
Stary 2014-10-02, 18:48   #3319
Keithlyn
Zadomowienie

Cytat:
Też tak zrobię nie doczytałam
Miałam prasować ale mam lenia

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-02, 19:02   #3320
benetta
Zadomowienie

oglądam sobie ciuchy w mohito... ehhh już bym chciała mieć płaski brzuch...

Stary 2014-10-02, 19:10   #3321
Indra83
Wtajemniczenie

Syn się nebulizuje, kot się do niego tuli i razem ogląadają bajkę.
(a kaszel z powodu alergii na kota, chyba)
Sama słodycz
Stary 2014-10-02, 19:14   #3322
Kiara_kier
Wtajemniczenie

czekoladko - a to u Ciebie jakoś zwiastuje zbliżający się poród czy nie? :P w sensie czy poprzednim razem też tak miałaś w tym okresie?

Indra - ja w życiu nie miałam hemoroidów i baaardzo nie chcę mieć :|

benetta - haha ja to z grubsza założyłam, że tak od razu po porodzie nie wskoczę w slim ciuszki, także wywieźliśmy do teściów kilka kartonów moich ciuchów takich mniejszych :P Ale Tobie tylko brzuszek urósł i w sumie nie jest jakiś duży szczególnie, także myślę, że szybko odzyskasz figurę.
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 19:21   #3323
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
oglądam sobie ciuchy w mohito... ehhh już bym chciała mieć płaski brzuch...
Ostatnio mam podobną schizę, kiedy widzę gdzieś fajne spodnie - marzą mi się jakieś klawe rurki

Ale tak ogólnie najbardziej mi brakuje aktywności - mam ochotę poboksować, powyginać się, poćwiczyć. A tu dupa blada
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-02, 19:31   #3324
benetta
Zadomowienie

Cytat:
czekoladko - a to u Ciebie jakoś zwiastuje zbliżający się poród czy nie? :P w sensie czy poprzednim razem też tak miałaś w tym okresie?

Indra - ja w życiu nie miałam hemoroidów i baaardzo nie chcę mieć :|

benetta - haha ja to z grubsza założyłam, że tak od razu po porodzie nie wskoczę w slim ciuszki, także wywieźliśmy do teściów kilka kartonów moich ciuchów takich mniejszych :P Ale Tobie tylko brzuszek urósł i w sumie nie jest jakiś duży szczególnie, także myślę, że szybko odzyskasz figurę.
oj fajnie by było ale niestety nie tylko brzuszek urósł z ciekawości próbowałam założyć jeansy które mi były przed ciążą rozmiar za duże (dostałam w prezencie) oczywiście rozpięte - nie dało się ich założyć, utknęły na biodrach.
więc mam przeczucie że jednak spodnie bedzie trzeba wymienić na większy rozmiar niż moja stara garderoba
góra myśle że będzie dobra. w ogóle mam szafe zawaloną ciuchami, mnóstwo starych- chciałabym wywalić z połowe ale cały czas mnie hamuje ta niewiadoma w co wejde a w co już nie..

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Ostatnio mam podobną schizę, kiedy widzę gdzieś fajne spodnie - marzą mi się jakieś klawe rurki

Ale tak ogólnie najbardziej mi brakuje aktywności - mam ochotę poboksować, powyginać się, poćwiczyć. A tu dupa blada
ooo tak jak sobie pomyśle że moze za 2 miesiące pójde na basen to mi się wierzyć nie chce, teraz czuje się jakbym całe życie miałabyć taka ociężała.
i buty na obcasie....ojjjj ja chce!!!!! a teraz cały czas w tych cholernych biegajkach
mówie Wam - jak urodze i dojde do siebie to ide na zakupy, do fryzjera i się porządnie wylaszcze
i jużzaplanowałam że mame zaciągne do młodego na 1,5h i pójdziemy z mężem na ten basen, tylko we dwoje

Stary 2014-10-02, 19:39   #3325
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Tez mi się marzą ciuszki nowe, może na święta cos kupie jak waga trochę zleci

Kiara nie wiem ,ale nie miałam takich boli wczesniej,a od kilku dni co chwile mnie lapie

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-10-02, 19:41   #3326
happywoman
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
O Jezu jak dobrze wiedziec ze nie jestem jdyna od razu mi lepiej

Ja chce tę, ale nadal nie jestem pewna czy szarą, czy czarną www.skiphop.pl/torby/14-forma.html
A jaki kolor wózka?

Cytat:
http://www.fabrykawafelkow.pl/torby-...674012639.html
ta jest ekstra ale mi do wózka nie będzie pasować
Taką właśnie kupiłam. )

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 19:45   #3327
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Indra

FrauGizela, czemu masz wyrzuty sumienia przez cc? Miałaś i masz wyraźne wskazania, gdyby była inna możliwość to byś ją wybrała, to nie kaprys tylko konieczność.

Tak mi się już włączyło i nie umiem się z tym uporać. Pewnie gdybym sama chciała nie miałabym tych myśli. Ze mną rodziła taka gwiazda, pisałam już kiedyś "pani z papierosem zapraszam na blok porodowy", która mi powiedziała, że ona to się całą ciążę modliła, żeby dziecko ułożyło się pośladkowo, żeby mieć cc. Cóż, każdy ma inną motywację.
Stary 2014-10-02, 19:46   #3328
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
ooo tak jak sobie pomyśle że moze za 2 miesiące pójde na basen to mi się wierzyć nie chce, teraz czuje się jakbym całe życie miałabyć taka ociężała.
i buty na obcasie....ojjjj ja chce!!!!! a teraz cały czas w tych cholernych biegajkach
mówie Wam - jak urodze i dojde do siebie to ide na zakupy, do fryzjera i się porządnie wylaszcze
i jużzaplanowałam że mame zaciągne do młodego na 1,5h i pójdziemy z mężem na ten basen, tylko we dwoje
A myślałaś - ogólnie to pytanie do wszystkich dziewczyn - myślałyście o basenowych zajęciach z maluchami? Podobno w moim mieście jest coś takiego - 30zł za 45min, wiele osób sobie chwali. Już dawno widziałam w różnych programach na TVN Style czy BBC Lifestyle, że poleca się taką aktywność.

PS. Jak dobrze, że nie znoszę obcasów Nie mam za czym tęsknić
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 19:46   #3329
martha330
Zakorzenienie

Cytat:

mamy 28 gości

ja mam od jakiegoś czasu duuuuzo wydzieliny, z reguly nosze wkładki, bo bez nich ciężkawo...
teraz przy infekcji to już w ogole, ale wydzielina się zmienila... wiadomo..

Cytat:

mój TZ tez obstawia ze pod koniec października będzie Mala
moja siostra obstawia 26.10
tak, tak , niech sobie obstawiają

co do witamin, tez brałam caly czas femibion 2 natal plus i zadowolona bylam, jak zamawiałam w gemini to w promo był vitaminer plus dha, to wzielam i omegamed optima fortee, bo tez w super promocji i mam jedno opakowanie na zaś, czyli po porodzie i będę brala, a co później? jeszcze nie wiem, ale spokojnie można przy karmieniu brac

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 19:47   #3330
Indra83
Wtajemniczenie

Benetta, biodra po porodzie ci się zejdą

Ja chcę jak Futbolowa, spocić się trochę, ale z powodu innego niż wchodzenie po schodach albo zmiana pozycji w łóżku. Tak bym chciała, żeby na jakimś fitnesie ktoś mnie sponiewierał porządnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości