|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III
Dziewczynki Czarna, Weronika, Meiadeleite, Musso4, Marti86 gratuluję udanych wizyt
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Meiadeleite jeżeli chodzi o cukier to nie pomogę, ale wiem, że jeżeli będziesz trzymała dietę (co w ciąży może być troszkę męczące) to z Tobą i maleństwem będzie wszystko OK ![]() Piękny duży brzuszek, ale u "podwójnych" mamusiek zawsze jest troszeczkę większy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() O tym samym pomyślałam, ale każda z nas ma inaczej. Mój też jest już widoczny i mąż, który nie widział mnie od piątku powiedział wczoraj, że urósł ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3332 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=landi0909;34505542]Lonia89 - widzę, że mamy tak samo termin
![]() ![]() ![]() Dokladnie ten sam termin mamy, a moje malenstwo bylo nadzwyczaj ruchliwe, i nie dalo sie zobaczyc, dupka sie odwracalo na osttabik usg do matki i ojca hehe;p ale za tydzien mam kolejne wiec moze cos pokaze nam ![]() ![]() Jejku ja zamiast do pracy sie szykowac to tu siedze i czytam:P ale co zrobie jak mi teraz najlepiej net z rana chodzi hehe,ale zaraz zmykam bo włosy nie wyprostowane i ora wyjsc do ludzi;p za za pol godizny zaczynam prace;p wczoraj poczulam ruchy ![]() ![]() ![]() ![]()
Będę mamusią!! Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() 12.01.2008 - nasz początek ![]() ![]() 28.07.2010- zaręczyny 16.07.2011- ![]() 28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki ![]() 29.11.2012- Nasz termin ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lonia89 Czas edycji: 2012-06-05 o 06:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#3333 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a brzusio ![]() u mnie też już troche widać. najgorzej, że mam tylko jedne ciążowe jeansy, inne mnie uciskają a o spodniach z wysokim stanem mogę pomarzyć :/ Jedynie niskie biodrówki jeszcze mnie ratują ;] Gratuluję udanych wizyt i kolejnych synusiów! ![]() To limit na synusiów chyba się wyczerpuje i mam nadzieję na dziewczynkę ![]()
![]() |
#3334 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja już w pracy i powiem wam, że pierwszy raz odkąd czuję ruchy dzieciątka mam taką długą przerwę. Już wczoraj było mało aktywne i kopało sporadycznie, wieczorem zaczęłam się stresować i czekałam z 40 min na małego kopniaczka, ale był ![]() Mam nadzieje, że po prostu przekręcił się przodem do pleców i stąd ta cisza ![]() ![]() Ja będę dziś robić szczawiówkę, bo znalazłam słoiczek szczawiu. To moja ulubiona zupa, do tego jajeczko i palce lizać ![]() Wczoraj na wieczór znowu objadłam się słodkiego.. MALUSZEK KOPNĄŁ ![]() ![]() ![]() ![]() A i jeszcze jedno, bo zawsze zapominam. Wiecie czego najbardziej zazdroszczę mamusiom, które znają płeć i na co czekam z utęsknieniem? Aż będę mogła mówić do swojego dziecka po imieniu. To takie słodkie i myślę, że wtedy powstaję taka prawdziwa więź, bo teraz jakoś trudno "zmaterializować" dzieciątko. Przynajmniej ja tak mam ![]() ![]()
![]() |
#3335 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szczawiowa ![]() ![]() ![]() Co do zwracania się do dziecka po imieniu, to zgoda, ale tylko pod warunkiem, że jesteś na 100% pewna tego imienia. jak już pisałam kiedyś to my wahamy się między dwoma, i czasem mówimy tak, czasem tak, sprawdzamy, które bardziej do niej przylgnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3336 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje dziewczyny za wsparcie
![]() absolutnie nie chcialam w zadnej z Was wzbudzic zaniepokojenia, ja mialam najmlodsza ciaze na tym watku. Waszym malenstwom na pewno nic nie brakuje i zdrowo sie rozwijaja ![]() Wczoraj po poludniu mialam zabieg, od wieczora jestem w domu, cale szczescie nie musialam nocowac w szpitalu. Mam dwa tygodnie chorobowego, mysle, ze ten czas wystarczy na uspokojenie najgorszych emocji. A pozniej zobaczymy.. W moim przypadku wyglada to na jakas wade genetyczna, czyli dzieje sie to niezaleznie od nas, nie mamy na to wplywu - na usg wygladalo to na otwarte powloki brzuszne. Kochane, nie chce tutaj wprowadzac negatwnych emocji, na razie sie z Wami zegnam ![]() ![]() Buziaki dziewczyny ![]() i cieszcie sie nadal ciaza.. mimo tych wszystkich dolegliwosci to calkiem przyjemny dla nas czas ![]()
#3337 |
Zakorzenienie
|
Zapisałam się właśnie na stronce na 27 czerwca. dopieroooo ...
to będzie 2 dni przed wizytą w szpitalu. Pogadam sobie jeszcze z Panią doktor. ![]() Powiedzcie mi... pierwsze ruchy w karcie ciąży zaznaczacie które? To przepływanie w brzuchu, łaskotanie czy wyraźne kopniaczki ?
#3338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymamy za Ciebie bardzo mocno kciuki!! ![]() ![]() ![]() A jeśli rzeczywiście to była wada genetyczna, to maleństwo nie miało szans ![]() Powiedz, mam Cie wypisac z listy? Czy dopisac do takiej jakiby pamiątkowej, że byłaś tu z nami? Jakbyś wolała? Zmykam na egzamin ![]() Mam ich już dośc! ![]() Pa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() czekamy na wieści o dwóch kreseczkach ! ![]()
![]() |
#3340 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Dziś mam ze sobą normalną kawę rozpuszczalną z mleczkiem bo tak mnie boli łeb,że szok. Zdążyłam już oddać siuśki do badania po poludniu do odebrania. Narazie zostaję z Wami na kawce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje Wam za tyle slow wsparcia! ![]() Odezwe sie na pewno! ![]() Powodzenia na egzaminie! ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3342 | ||
Rozeznanie
|
[QUOTE=Lonia89;34514560]
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
I powiem wam, że uwielbiam poranki na przełomie jesieni/zimy. To taki magiczny czas. Wstajesz rano, na dworze jeszcze ciemno, zimno, szaro, a Ty siedzisz w ciepłym domku z kubkiem kawy, w ciepłych kapciach.. achhh. Zawsze listopad był moim miesiącem, bo właśnie wtedy się urodziłam i mam ogromny sentyment do tego czasu. A od tego roku stanie się wyjątkowy już na zawsze. Cieszę się, że moje dzieciątko przyjdzie na świat w tym niezwykłym czasie. Co do szczawiu to moja mama robi słoiczki ze świeżego szczawiu i powiem Ci, że różnica w smaku jest niewielka lub ja tak lubię szczawiową, że nie czuję ![]() ![]() ![]() Jejku jak ja go uwielbiam (to chyba hormony, albo długa rozłąka ![]() Pisałyście o stażu w związkach. My z mężem jesteśmy razem już prawie 7 lat (będzie w listopadzie ![]() Nasz ślub też był wyjątkowy, bom pobraliśmy się w górach, dokładniej w Pieninach, w Szczawnicy. Dodam, że ja pochodzę z podlasia, a mąż ze świętokrzyskiego ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3343 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Niby ważne jest żeby zapamiętać dzień,w którym były pierwsze ruchy. Ale jak to się liczy? Pierwsze bulgotanie czy pierwszy prawdziwy kopniak? Nie rozmawiałam jeszcze o tym ze swoim lekarzem.Może Wy wiecie..? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3344 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=Kasia_11_83;3451479 3]
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A ja urodziłam się w październiku (mąż z resztą też), ślub również w październiku zeszłego roku. Od zawsze kocham jesień, i opis tych poranków, ten kubek kawy i ciepłe kapcie, mmm, o tak ![]() ![]() ![]() anett234 to ja parzę sobie drugą inkę żebyś nie piła tak samotnie ![]() ![]() Co do ruchów, to też nie wiem, ale myślę, że wystarczy orientacyjnie podać jakąś datę czy tydzień ciąży, w którym byłyśmy pewne, że to TO. Coś dziwnie się zacytowało heh ?? Edytowane przez aerien83 Czas edycji: 2012-06-05 o 07:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3345 |
Zakorzenienie
|
HEJ
![]() Zaraz zacznę Was nadrabiać, ale mam ogromną prośbę- polubicie zdjęcie mojej córeczki i stronę fotografa? Mam szansę wygrać sesję zdjęciową dla malucha ![]() ![]() Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-06-05 o 07:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3346 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3347 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czasem zazdrościłam innym ,że potrafią tak długo spać ale z czasem zaczęłam dostrzegać same plusy wczesnego wstawania.Ciepła kawa gdy nik się nie plącze jeszcze po mieszkaniu,można na spokojnie zaplanować dzień i nie spieszyć się,że się z czymś nie zdąży.Mmmmm.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3348 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Narzekałam i maluszek chyba poczuł się urażony bo teraz kopie mamusię. Oj ja niewdzięczna... ![]()
![]() |
#3349 |
Zadomowienie
|
Najlepiej by było oddać poranne takie z całej nocy.
Nie wiem jak Was ale mnie to w nocy w najlepszym wypadku ze cztery razy gania na siku. Jak wiem,że mam rano zanieść "towar" na badania to staram się w nocy nie wysikiwać do końca.Bo nie ma mowy o tym żebym całą noc wytrzymała. Zawsze zapomnę lekarza o to zapytać. |
![]() ![]() |
![]() |
#3350 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oliweczka pomogłabym, ale nie mam facebooka ![]() Kasia ja zawsze mocz poranny, ten najpierwszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3351 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3352 | ||
Zadomowienie
|
dzien dobry.Ja juz od 6 na nigach a nie spie jeszcze wczesniej bo mialam straszny koszmar.Dobrze ze dzis ide do gina podgladać DZIEWCZYNKI bo az sie poplakalam. Potem chlopcy o 6 wpedzili mi sie do lozka i juz mi smutki przeszly. Chwalilam wam sie ze mamy imiona? Po wielu dyskusjach stanelo na Klaudia Maja i Laura Kinga
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() u mnie sie nie zaznacza ale zaznaczylabym te konkrene kopniaki bo te inne to mozna z jelitami szybko pomylic. U mnie i tak od razu bylo wielkie przeciaganie dokladnie jak sie 17 tydz zaczął.Mąż mi brzus smarowac i nagle pod pępkiem taka kulka wyrosla :P Edytowane przez muminek88 Czas edycji: 2012-06-05 o 07:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3353 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3354 |
Zakorzenienie
|
Mystiquee prosze o dopisanie hehe mam nadzieje ze synek zostanie juz synkiem
![]() martii koffana gratuluje udanej wizyty oliweczka juz sie robi ![]() dziewczynki ale pogoda do d..... masakra biore sie za gotowanie obiadu nawet moja niunia spala dzis do 7 ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3355 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3356 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie
![]() Wczoraj ustaliliśmy menu i resztę szczegółów ![]() Już nie mogę się doczekać ![]() Najgorzej, że koszta wzrastają z dnia na dzień ![]() Dziś znowu mi się śniło, że rodziłam i to synka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najważniejsze, że w porę wykryli zagrożenie, bo to przecież jeszcze nic pewnego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja psina też się zawsze wtrynia do zdjęcia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Trzymaj się Kochana ![]() I czekam na dobre wieści od Ciebie! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3357 |
Zakorzenienie
|
melduje ze polubione
ja tez lubie wstawac rano aaa teraz to juz wogole jak sie przeprowadzimy i w ciszy zanim dzieci wstana wypic sobie kafke na tarasie do sloneczka uwielbiam tooooo a niestety u tesciowej nie ma gdzie i strasznie mi tego brakuje bo zawsze z mam siadalysmy na slonku i kafka ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3358 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3359 |
Zakorzenienie
|
zapomnialam napisac ze kciukasy za egz zacisniete
ojjj madzia ale leci do twojego slubu szybko |
![]() ![]() |
![]() |
#3360 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Umówiłam się na dzisiaj na wizytę ale nie wiem czy pojadę bo nie będę miała wyniku z posiewu. A co to jest APTT? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.