Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz. 5. - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-28, 14:45   #3331
gazowane lody
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.

thekey nie motam się w zeznaniach..
w 2 punkcie chodziło mi o to że jak wstała to dalej zajmowała 2 miejsca bo torebka musiała mieć wygodnie..
a z tym że miejsca od okna są dla torebek to napisałam z ironią w odpowiedzi na to że gorsze miejsce jest przy oknie.. więc skoro jest gorsze to pewnie dla torebki bo człowiek na nie nie zasługuje..

siarka a czy ja gdzieś napisałam że to jakiś problem jest dla mnie? ja mam większe problemy.. a to problemem dla mnie nie jest tylko mnie to DZIWI ..

Udowodniłam samej sobie, że się da!
75kg-62,5
kg

Takie tam przemyślenia
gazowane lody jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 14:49   #3332
201604190949
Konto usunięte

No a mnie dziwi, że ktoś dziwi się takimi rzeczami zamiast dziwić się ludziom wkoło, że nic nie powiedzą tylko stoją jak te sieroty i czekają na zbawienie.

dzisiejszy post sponsorowało słowo "dziwi"
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 14:51   #3333
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Kojaniskatsi Pokaż wiadomość
W sumie moja mama na wszystko do sprzątania daje się naciągnąć. Mam wrażenie, że to jej drugie życie - co zresztą też znajduje się wśród zachowań ludzkich, które mnie dziwią Wyobraźcie sobie, że mama potrafi się popłakać widząc bałagan (zaznaczam, że ja uważam za bałagan kompletnie co innego niż ona). To jest dla mnie nie-po-ję-te!
Nie Ty jedna tak masz

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 14:53   #3334
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
No a mnie dziwi, że ktoś dziwi się takimi rzeczami zamiast dziwić się ludziom wkoło, że nic nie powiedzą tylko stoją jak te sieroty i czekają na zbawienie.
podzielam Twoje zdanie.
Stary 2012-09-28, 14:54   #3335
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Zahia Pokaż wiadomość
Nie miało zabrzmieć pogardliwie, tak jak mówi drabineczka, odniosłam się pogardliwie jedynie do kobiet ze złym podejściem do danego sportu.
Ja nie mam żadnego problemu z dziewczynami, które lubią zumbę, czy jakieś inne aerobiki, przeszkadza mi po prostu, że idą na treningi nie mając w ogóle pasji i przychodzą z nastawieniem "o, fajnie wygląda jak dziewczyna walczy, może poznam też jakiegoś fajnego chłopaka/koleżanki".
Może powinnaś strzelić na początku jakąś przemowę. Jesteś trenerką? Ty ustalasz zasady. Powiedz, że nie ma taryfy ulgowej i osoby, które tego oczekiwały mogą wyjść.

Stary 2012-09-28, 15:05   #3336
TheKey
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gazowane lody Pokaż wiadomość
thekey nie motam się w zeznaniach..
w 2 punkcie chodziło mi o to że jak wstała to dalej zajmowała 2 miejsca bo torebka musiała mieć wygodnie..
a z tym że miejsca od okna są dla torebek to napisałam z ironią w odpowiedzi na to że gorsze miejsce jest przy oknie.. więc skoro jest gorsze to pewnie dla torebki bo człowiek na nie nie zasługuje..
Czyli miejsce przy oknie było wolne przez cały czas, tylko nikt go nie chciał
Trudno żeby babka każdą przechodzacą osobę namawiała do zajęcia miejsca. Chociaż w sumie, są takie babki które nie pojmują jak można nie chcieć siedzieć. "Usiądź se pani, co będzie pani stać!"

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Nie Ty jedna tak masz
Moja babcia i matka też tak mają Dziwi mnie to strasznie i zniesmacza.

There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
TheKey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 15:06   #3337
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
no oparł się.. a w środku minimum 10 osób stało.. to już nic bym nie powiedziała jakby usiadł.. a on że się tak wyrażę "zatamował" dojście do krzesła.. no i po co? nie mógł sobie stanąć przy rurce czy obok tego siedzenia..? no rzeczywiście łaskę by zrobił jakby się przesunął krok dalej i dał komuś usiąść..
Zatamował dojście do krzesła? A to bydlę! Trzeba go było złapać za fraki i wyprowadzić z autobusu, wszyscy pasażerowie i kierowca biliby Ci brawo
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-28, 15:07   #3338
gazowane lody
Zakorzenienie

może zwyczajnie mogła usiąść od okna a nie się pytać każdego czy chce usiąść..

75kg-62,5
kg

Takie tam przemyślenia
Stary 2012-09-28, 15:10   #3339
TheKey
Wtajemniczenie

Cytat:
E tam, jeśli nie lubi pod oknem to czemu się ma poświęcać.

There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
TheKey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 15:21   #3340
BioIvO
Zakorzenienie

Jak są podwójne miejsca to siadam zawsze przy oknie. Ale czasem jest to utrudnienie. Pamiętam jak siadłam sobie przy oknie z tyłu" na kole". Zaraz obok mnie na siedzenie gramilił sie staruszek. Długo mu zeszło bo autobusem zarzucało, dziadek miał zakupy i laseczkę i był ogólnie niesprawny. W końcu sie usadowił. Minęły dwa przystanki i ja musiałam wysiąść. Nie było innej rady- dziadek musiał wstać i zrobić mi miejsce. I znów zaczął sie zbierać, powolutku wyprostować kolana itp. Naprawdę nie dało sie obejść tego dziadka w inny sposób.
Nie dziwie sie więc, że ktoś woli unikać takich przepychanek i od razu siada przy wejściu.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 15:25   #3341
gazowane lody
Zakorzenienie

no to jak podchodzi jakiś ktoś niezgrabny to ja wtedy wstaję i mówię że zaraz wysiadam.. 1 przystanek mnie nie zbawi na nogach..

75kg-62,5
kg

Takie tam przemyślenia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-28, 15:29   #3342
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
no to jak podchodzi jakiś ktoś niezgrabny to ja wtedy wstaję i mówię że zaraz wysiadam.. 1 przystanek mnie nie zbawi na nogach..

Już? Czujesz się super?
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 15:43   #3343
gazowane lody
Zakorzenienie

czuję się normalnie..

75kg-62,5
kg

Takie tam przemyślenia
Stary 2012-09-28, 15:44   #3344
Zahia
Raczkowanie

Cytat:
Może powinnaś strzelić na początku jakąś przemowę. Jesteś trenerką? Ty ustalasz zasady. Powiedz, że nie ma taryfy ulgowej i osoby, które tego oczekiwały mogą wyjść.
Chodzi o to, że nie jestem trenerką. Po prostu jeśli jest się w parze z osobą, która jest nowa/nie wszystko jeszcze ogarnia, to trzeba jej wszystko wytłumaczyć. To cała idea trenowania w parach, sama nie zawsze widzisz jak ustawiasz stopy i pięty do kopnięć, czy łokcie pracują prawidłowo, a partner bacznie obserwuje i poprawia to, czego ty nie zauważyłaś. Ale osobie, która nie chce być kopana, bo ją wszystko boli i nie chce kopać, bo to nieładnie chyba nie ma za bardzo czego tłumaczyć.
Zahia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 15:44   #3345
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Brawo! Prawdziwie obywatelska postawa. Jesteśmy dumni.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-28, 15:59   #3346
Kojaniskatsi
Raczkowanie

Dziwi mnie ta dyskusja o autobusie co prawda czytałam ją jednym okiem, ale i tak mnie dziwi

Ktoś wyżej pisał, że dziwi go, gdy ludzie na pod artykułami o gwiazdach zwracają się do nich osobiście, jakby co najmniej miały to przeczytać.

Jako, że moja znajoma jest w bitwie na glosy w zespole Kozidrak, weszłam ostatnio na fb na profil tej drużyny, a tam jakaś dziewczyna dodała wpis o treści "kiedy macie próbę?? Będę w Lublinie to wpadnę i pomogę wybrać wam piosenkę". Jakoś mnie to rozbawiło

Mnie dziwi pisanie modlitw na forach. Np na fakcie jest info, że zmarł jakiś chłopak, który brał udział w talent show. Patrzę na komentarze a tam "dobry Jezu a nasz panie" i świeczki. No nie ogarnam

Dziwią mnie także niektóre komentarze pod artykułami o wypadkach, w których ktoś zginął. Przykład - na lokalnym portalu informacyjnym przeczytałam kiedyś, ze w wypadku zginęło kilkoro młodych ludzi. Potem czytam forum a tam wśród dziesiątek świeczek komentarze typu "nie znałam go ale będzie mi go brakowało" albo "widziałam go kiedyś na korytarzu w szkole i teraz żałuję, że go nie poznałam".

"Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza"
Albert Einstein

Edytowane przez Kojaniskatsi
Czas edycji: 2012-09-28 o 16:01
Kojaniskatsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 16:18   #3347
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Zahia Pokaż wiadomość
Chodzi o to, że nie jestem trenerką. Po prostu jeśli jest się w parze z osobą, która jest nowa/nie wszystko jeszcze ogarnia, to trzeba jej wszystko wytłumaczyć. To cała idea trenowania w parach, sama nie zawsze widzisz jak ustawiasz stopy i pięty do kopnięć, czy łokcie pracują prawidłowo, a partner bacznie obserwuje i poprawia to, czego ty nie zauważyłaś. Ale osobie, która nie chce być kopana, bo ją wszystko boli i nie chce kopać, bo to nieładnie chyba nie ma za bardzo czego tłumaczyć.
Aha, źle zrozumiałam. No to faktycznie w parach to głupio tak kogoś upominać, zresztą - może Ty chcesz porządnego treningu i chcesz być mocno kopana. I wtedy dwie osoby w parze sie nie zgrają.

Stary 2012-09-28, 16:30   #3348
Zahia
Raczkowanie

Cytat:
Aha, źle zrozumiałam. No to faktycznie w parach to głupio tak kogoś upominać, zresztą - może Ty chcesz porządnego treningu i chcesz być mocno kopana. I wtedy dwie osoby w parze sie nie zgrają.
Haha, nadal się nie rozumiemy. Dla mnie samo upominanie nie jest złe, przeciwnie - wolę jak ktoś mnie upomina i poprawia, żebym wykonywała ciosy lepiej, a nie stoi jak kłoda. Przez upominanie partner staje się lepszy i wie, co robi źle. Mi na początku też wszystko tłumaczono i za to jestem wdzięczna, dlatego sama często tłumaczę innym. Każdy jakoś zaczynał i oczywistym jest to, że nie będzie na początku wykonywał idealnie ciosów i kopnięć, po prostu chodzi mi tylko i wyłącznie o nastawienie. Można być świetnie wygimnastykowaną, ale na trening przyjść z w/w przeze mnie nastawieniem typu: "przyszłam się pokazać/poszukać koleżanek" i nie mieć w sobie agresji, wtedy wygimnastykowanie na nic się nie zda.
Zahia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 16:39   #3349
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
dobra.. jechałam dzisiaj autobusem miejskim..

1. są wolne 2 miejsca obok siebie.. i jakiś babsztyl siada nie na tym od okna tylko na tym od wewnątrz autobusu.. a reszta niech sobie postoi.. bo ona ma kaprys siedzieć od wewnątrz..
2. ten sam babsztyl.. dojeżdża do swojego przystanku wstaje ale nie podchodzi do drzwi tylko stawia na tym siedzeniu swoją torebkę nie dając nikomu usiąść bo przecież nikt nie ma prawa usiąść dopóki ona nie wyjdzie z autobusu
3. są takie siedzenia rozkładane jak w kinie na przykład.. wiecie o co mi chodzi?
takie co się je opuszcza w dół żeby usiąść.. no i dwoje ludzi normalnie siedzi.. ale był chłopak który nie rozłożył sobie tego krzesła tylko się o nie oparł.. i echał tak dosyć długo.. no może do jasnej cholerci ktoś by chciał usiąść..

ja jestem przygotowana na komentarze "to zawsze można poprosić o to żeby ktoś mi dał usiąść żeby się przesunął.." ale od razu wtrącę że ja sobie siedziałam normalnie ale jak weszłam do autobusu to usiadłam od okna żeby ktoś sobie mógł koło mnie usiąść bez proszenia się..

no i to mnie dziwi że ja sobie zajmę 2 miejsca z nadzieją że nikt mnie nie poprosi o przesunięcie się
W sumie głupi robisz problem, bo na prawdę można poprosić. Ja też czasami wolę usiąć na tym dalej d okna, bo np. słońce mocno wali, a bo za parę przystanków wysiadam. Przecież serio, można poprosić, przecież nie będziemy myśleć za kogoś kto chce gdzie usiąść.

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Napisane przez TheKey Pokaż wiadomość
Czyli miejsce przy oknie było wolne przez cały czas, tylko nikt go nie chciał
Trudno żeby babka każdą przechodzacą osobę namawiała do zajęcia miejsca. Chociaż w sumie, są takie babki które nie pojmują jak można nie chcieć siedzieć. "Usiądź se pani, co będzie pani stać!"

Moja babcia i matka też tak mają Dziwi mnie to strasznie i zniesmacza.
Dokładnie, ja czasami jak mama ciężką torbę a dwa wolne miejsca to ją posadzę obok, by nie trzymać tego ciężaru na kolanach. Ale jak ktoś grzecznie poprosi to ustąpię miejsce..boże już nic nie można.

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
A może zwyczajnie jej się nie chciało siedzieć od okna? Jak mi często
Mother Hedgehog jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-28, 16:57   #3350
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Czytam pewien wątek(zawsze jak coś na wizażu czytam to znajdę jakiś pogląd, który mnie dziwi, he he). I co mnie dziwi? Pogląd, że 200-300 zł w kopercie na prezent ślubny to jest mało.
Po pierwsze: ludzie, w jakiej rzeczywistości wy żyjecie, że uważacie że to mało. Niektórzy zarabiają 1000-1500 zł i muszą z tego żyć, kredyt jakiś spłacić a dla was to jest mało?
Po drugie: jak można oceniać jakąś sumę daną w prezencie weselnym w kategoriach mało/dużo?

Stary 2012-09-28, 17:08   #3351
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
Czytam pewien wątek(zawsze jak coś na wizażu czytam to znajdę jakiś pogląd, który mnie dziwi, he he). I co mnie dziwi? Pogląd, że 200-300 zł w kopercie na prezent ślubny to jest mało.
Po pierwsze: ludzie, w jakiej rzeczywistości wy żyjecie, że uważacie że to mało. Niektórzy zarabiają 1000-1500 zł i muszą z tego żyć, kredyt jakiś spłacić a dla was to jest mało?
Po drugie: jak można oceniać jakąś sumę daną w prezencie weselnym w kategoriach mało/dużo?
No przecież jakby Ci zależało na obdarowywanym to byś oszczędzała od kilku miesięcy, o ślubie bliskich osób nie dowiaduje się z dnia na dzień! Można się było trochę postarać a nie ośmieszać tak niską kwotą

Ostatni notek: Pięć kątów i jeden róg
Ruby Invicta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 17:12   #3352
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Jak są podwójne miejsca to siadam zawsze przy oknie. Ale czasem jest to utrudnienie. Pamiętam jak siadłam sobie przy oknie z tyłu" na kole". Zaraz obok mnie na siedzenie gramilił sie staruszek. Długo mu zeszło bo autobusem zarzucało, dziadek miał zakupy i laseczkę i był ogólnie niesprawny. W końcu sie usadowił. Minęły dwa przystanki i ja musiałam wysiąść. Nie było innej rady- dziadek musiał wstać i zrobić mi miejsce. I znów zaczął sie zbierać, powolutku wyprostować kolana itp. Naprawdę nie dało sie obejść tego dziadka w inny sposób.
Nie dziwie sie więc, że ktoś woli unikać takich przepychanek i od razu siada przy wejściu.
Ciesz się, że dziadek nie był czepiający się. Mnie kiedyś pani ochrzaniła, że jak się wysiada wcześniej to się siada od przejścia. A skąd ja miałam niby wiedzieć, że ta pani wysiada później ode mnie, ja jechałam prawie całą trasę.
Dziwi mnie takie tworzenie problemów w autobusach: gdzie kto ma siadać itd. O ile ktoś nie ma problemów z poruszaniem się to przecież może wstać i przepuścić czy właśnie poprosić o przepuszczenie do miejsca.

Cytat:
Napisane przez Mother Hedgehog Pokaż wiadomość
(...)
Dokładnie, ja czasami jak mama ciężką torbę a dwa wolne miejsca to ją posadzę obok, by nie trzymać tego ciężaru na kolanach. Ale jak ktoś grzecznie poprosi to ustąpię miejsce..boże już nic nie można.(...)
No właśnie, jak ktoś poprosi. Ostatnio ciągle trafia mi się jakaś baba, która po prostu musi usiąść tam gdzie ja mam torebkę. I to nie że poprosi, tylko odrazu dupą na miejsce, a ja musze w ostatniej chwili usuwać torbę. A wokół pełno miejsc pustych - na pewno ponad połowa tramwaju. Nie wiem co się z ludżmi porobiło.

ciri15 - co do kwot to zawsze na wizażu sa o to jakieś kłótnie. Ja się zastanawiam co takie osoby robią jak są zaproszone 3-4 śluby miesięcznie. Mnie tak wychodziło w miesiącach letnich. Chyba bym się musiała zapożyczyć, żeby dawać tyle ile zwykle czytam w wątkach. Raz mi jakaś dziewczyna napisała, że to mam nie iść jak mnie nie stać na conajmniej 500 zł.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 17:35   #3353
new_me
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mother Hedgehog Pokaż wiadomość
W sumie głupi robisz problem, bo na prawdę można poprosić. Ja też czasami wolę usiąć na tym dalej d okna, bo np. słońce mocno wali, a bo za parę przystanków wysiadam. Przecież serio, można poprosić, przecież nie będziemy myśleć za kogoś kto chce gdzie usiąść.
dokladnie
ja np tak siadam gdy jade autobusem w nieznana mi okolice i musze pilnowac przystankow zeby nie przegapic docelowego, jak ktos chce usiasc to przeciez widzi ze jest wolne obok i podchodzi wtedy wstaje i przepuszczam ta osobe, noł problem
new_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 17:50   #3354
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkaxy Pokaż wiadomość

ciri15 - co do kwot to zawsze na wizażu sa o to jakieś kłótnie. Ja się zastanawiam co takie osoby robią jak są zaproszone 3-4 śluby miesięcznie. Mnie tak wychodziło w miesiącach letnich. Chyba bym się musiała zapożyczyć, żeby dawać tyle ile zwykle czytam w wątkach. Raz mi jakaś dziewczyna napisała, że to mam nie iść jak mnie nie stać na conajmniej 500 zł.
Bo to jest bardzo dziwne. Dla mnie prezent to prezent, każdy daje tyle ile ma i ile chce. Dziwne są te wszystkie kalkulacje, żeby zwróciło sie za talerzyk. Jak wesele jest w eleganckiej restauracji to trzeba dać więcej, bo wesele droższe. A jak nie masz np. 500zł do koperty to sie nie pchaj dziadu na salony. Mam nadzieje, że wśród moich znajomych nie ma ludzi wyrachowanych.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 18:18   #3355
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Ciesz się, że dziadek nie był czepiający się. Mnie kiedyś pani ochrzaniła, że jak się wysiada wcześniej to się siada od przejścia. A skąd ja miałam niby wiedzieć, że ta pani wysiada później ode mnie, ja jechałam prawie całą trasę.
Dziwi mnie takie tworzenie problemów w autobusach: gdzie kto ma siadać itd. O ile ktoś nie ma problemów z poruszaniem się to przecież może wstać i przepuścić czy właśnie poprosić o przepuszczenie do miejsca.

No właśnie, jak ktoś poprosi. Ostatnio ciągle trafia mi się jakaś baba, która po prostu musi usiąść tam gdzie ja mam torebkę. I to nie że poprosi, tylko odrazu dupą na miejsce, a ja musze w ostatniej chwili usuwać torbę. A wokół pełno miejsc pustych - na pewno ponad połowa tramwaju. Nie wiem co się z ludżmi porobiło.

O matko . Jak można być tak płytkim, żeby kogoś oceniać po ilości pieniędzy w kopercie na weselu? Może my jesteśmy dziwni, ale nas mało obchodziło ile kto dał do koperty. Nie zależało nam na zwrocie wesela ani niczym takim. Poza tym, jak kogoś nie stać na kopertę, to może samego kwiatka symbolicznego przynieść. Nie wyobrażam sobie, kogoś wywalić z imprezy, bo dał za mało kasy .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 18:30   #3356
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
niezgrabny, w sensie - z krzywymi nogami?

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
O matko . Jak można być tak płytkim, żeby kogoś oceniać po ilości pieniędzy w kopercie na weselu? Może my jesteśmy dziwni, ale nas mało obchodziło ile kto dał do koperty. Nie zależało nam na zwrocie wesela ani niczym takim. Poza tym, jak kogoś nie stać na kopertę, to może samego kwiatka symbolicznego przynieść. Nie wyobrażam sobie, kogoś wywalić z imprezy, bo dał za mało kasy .
dziewczyno, zycia nie znasz.
Stary 2012-09-28, 18:37   #3357
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:

Też mi się to zdarza, przecież nie postawiłam tej torebki komuś na złość. Można poprosić a ja grzecznie ustąpię.

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Myślę, że najlepszym sposobem byłoby dawanie owych kopert na tak zwanego anonima - czyli gdzieś do jakiejś kupy lub urny wrzucamy niepodpisane koperty z kasą. I wtedy nikt nie ma prawa robić wątów (wontów?). Chyba sama tak zrobię na moim skromnym 20 osobowym ślubie

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość

O kiuffa.
Mother Hedgehog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 18:58   #3358
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość

Jeju... jestem 2 lata po ślubie i nie ogarniam takich zachowań. Z resztą, jak na polskie warunki 50€, to wcale nie tak mało. Jakbym dostała takiego smsa, to bym sobie odpowiednio z taką osobą pogadała .

W ogóle dziwi mnie pogląd, że jak się mieszka za granicą i zarabia w €, to na bank ma się full siana i śpi się na banknotach .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 19:31   #3359
invisible_01
Zakorzeniona

Dla mnie mistrzem była wypowiedź pewnej Wizażanki, która za brak kultury uważała dawanie pieniędzy w kopertach. Jej zdaniem powinno się dawać kasę do ręki Może uda mi się znaleźć.
Stary 2012-09-28, 19:43   #3360
Kojaniskatsi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Dla mnie mistrzem była wypowiedź pewnej Wizażanki, która za brak kultury uważała dawanie pieniędzy w kopertach. Jej zdaniem powinno się dawać kasę do ręki Może uda mi się znaleźć.
Czekam z niecierpliwością

"Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza"
Albert Einstein
Kojaniskatsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości