|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
ja tylko na chwile- nadrobilam, ale pisac to nie bardzo mam co;] weny brak.
jakie macie kojce dla maluszkow? bo moja jak sie ją na macie zostawi, to zaraz jest na srodku pokoju, w lozeczku molestuje ochraniacze i pcha nogi miedzy szczeble, co mnie o zawal przyprawia, a w chuscie chce sie nosic tylko wtedy jak jest spiaca.
|
#3392 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
dobra, kumam co nieco.
w temacie fotelików mamy chicco, dostaliśmy go i uważam,że jest beznadziejny, wielki, nieporęczny grat. muszę go jakoś usunąć z domu i zakupić efektywniejszy.Kachula i Ravenne gratulacje wymacania zębolków Tarasiu i Olalicious zazdroszczę Wam potańcówek, bo mnie nogi w piątek świerzbiły, poszliśmy do centrum, miały być tańce, odstroiłam się i co....... byliśmy w kinie na "starciu tytanów" 3D... ale bieda... Elalank powodzenia w pracy ![]() Kolanosiu przybij 5 z odczucia rehabilitacyjne... ja mam dokładnie to samo co piszesz, i jeszcze mam 'praranoję obrotową' bo Mi zrobiłą to jak na razie 2 razy...ale za to tak jak Twoja Lenka chętnie gada i nadrabia czym może
|
|
|
|
#3393 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
Komp mi padl i przez jakis czas bede tu rzadkim gosciem No ale tz ma dzis popatrzyc w sklepie i moze cos kupimy STO LAT dla naszych malych solenizantow!!! Zdjecia maluszkow cudne No i rowniez przezywamy skok, mala ne chce jesc, spac i czasami ma takie ataki histerii ze masakra ryki takie ze szok, i w ogole takie dziwne, bawi se, gaa, a za chwile krzyczy jak by ja ze skory kros obdzieral Z pozytywnych rzeczy to zaczela tak slodko podnosic pupcie i jak lezy na brzuszku to czolga sie do tylu Pamietam jak dzis jak mi malutka na brzuch polozyli ... a teraz juz jest taaaka duza ![]() I pytanie mam, mamusie ktore padajecie dzieciaczkom juz sloiczki z miesem czy maluchy jedza bez problemu? Probowalismy krolika, kurczaczka i mala strasznie sie denerwowala bo nie mogla polknac, jakies to takie geste caly czas mi sie ksztusi Z jedzeniem owocow problemow nie mamy i je chetnie ale obiadki to srednio jej smakuja, moze samej cos ugotowac
|
|
|
|
#3394 |
|
Zadomowienie
|
suonko, a może takie ?
http://www.allegro.pl/item1028706658...s.html#gallery |
|
|
|
#3395 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ostatnio dałam z hippa "dynie z kurczakiem" i nie jest zbyt gęsta, konsystencja jak zupek i smak spotkał się z aprobatą. to nasz 1 mięsny słoik. kurde, wieć u nas to też chyba skok, ja to chyba z kolei wyskoczę prze okno jak tak dalej będzie krzykać
|
|
|
|
|
#3396 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A i Brombi życzę żeby jej dzieciaki w szkole nie dały po powrocie za bardzo popalić ![]() Cytat:
![]() No ale mysle ze w koncu i w dreuga strone sie nauczy... Dobra, koniec tego dobrego - dziecko na mnie krzyczy i pora na spacer
|
|
#3397 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ten gęsty z takim bardziej papkowatym ? |
|
|
|
|
#3398 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mysle, ze bedziemy sie uczyc na bledach naszych rodzicow i nie bedziemy ich powielac...mam taka nadzieje... ![]() Cytat:
Jakich gadzetow..? ![]() Moj malz dostal ode mnie ostatnio w prezentach na rozne okazje: szal z rekawiczkami Boss'a, wizytownik skorzany, teczke skorzana na dokumenty, perfumy, karnet na masaz... Cytat:
Ja mam taki zwyczajny 100x100, z uchwytaki do wstawania. Jestem bardzo zadowolona, jest stabilny, mozna go szybko zlozyc i w podrozy bardzo poreczny w zalaczonej torbie. Załącznik 3095705 Cytat:
Mi sie tez nie bardzo podoba to, ktore mamy, ale tz kupil i nie mam serca wyrzucac... ![]() Cytat:
|
|
#3399 |
|
Raczkowanie
|
uuuuuuu Kareninko niezłe tżtowi zakupujesz prezenty
ja się ostatnio przyglądałam męskim marynarkom boss'a bo świetnie sa skrojone ale moj tż w kwesti zakupu ubrań jest koszmarem, nie można z nim nigdzie iść, nic mu nie odpowiada - nic nic nicccc zawsze mam go ochotę zabić w sklepie i jestem spocona ze zlości ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Xpressja ja mam takie krzesełko jak w ostatnim poście załączyłaś i właśnie mi średnio odpowiada bo jakoś małą się z niego zsuwa i żle siedzi. spróboję z nim jeszcze jak będzie siedziała pewniej |
|
|
|
#3400 | ||||
|
Zadomowienie
|
jestem znów
![]() okazało się, ze wszyscy jutro jada do łodzi w delegację, więc będę miała więcej dni na oswajanie się i powiem Wam, że teraz wizażowanie jest łatwiejsze ![]() mój nie lubi zegarków, dyskretnie mu się pytałam ![]() Cytat:
ale masakra no ale za coś trzeba te zwierzaki nakarmićCytat:
my też poszliśmy na parapetówkę w sobotę i myślałam, że usnę na kanapie! bardziej to stype przypominało zwinęliśmy się przed 12dzięki Cytat:
jedynie na dynię się trzęsie, reszta słoików jakoś jej nie podchodzi. Chyba powiem mojej mamie, żeby zaczęła jej gotować, bo szkoda mi wciąż do zlewu wylewać te słoiczki ![]() Cytat:
teczki skórzane 3 -różne (dam TZ owi w prezencie ) jedną taka fajną prezesowską, będę poważnie teraz wyglądać, hihihihi ale fajny ten kojec a dasz linka? |
||||
|
|
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
Eeeee....normalne chyba....nic takiego... ![]() Teraz robie mu na Dzien Ojca cos fajnego Dam dam, ale kupilam na niemieckim ebay...chcesz..? 40 Euro kosztowal...
|
#3402 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To mówisz, że to krzesełko jeszcze nie? Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Jak mi dziecko padło dziś o przed 11 tak śpi i śpi - chyba ją ta rehabilitacja tak wymęczyła
|
||
|
|
|
#3403 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam chyba taki jak kareninka, w taka samą torbę się składa, chciałam inny, ale ten jest baaardzo fajny Cytat:
zwiedziliśmy chyba 5 klubów w jednym (na szczęście pierwszym, jak byłam przy pierwszym drinku ) spotkalismy panią doktor Blanki... znalazła nianie dla swoich bliźniaczek i też poszła szaleć heh ![]() ale teraz odchorowuje wyjście... tzn nie kacem, ale bólem gardła załozyłam meeega mini sukienke i pończoszki i źle się to skończyło ![]() Cytat:
inne tez je, ale rybke ewidentnie najchętniej ![]() Cytat:
((dobre prezenty robisz swojemu małzowi mój przeważnie sam sobie coś wybiera, a jak nie to i tak mam sprawe ułatwioną - nowości dvd, jakieś fajne wydania specjalne itd - mój tż kolekcjonuje płyty dvd a teraz na urodzinki zamówił bezprzewodowe słuchawki żeby nam nie przeszkadzał jak coś ogląda nocami ![]() Cytat:
nie no, oczywiście żartuje 50zł za zoo??!! ja ostatnio za dwa bilety zaplacilam chyba 10 albo 15zł.. Podałam link to kojca, chyba ten sam co Kareninki
|
|||||
|
|
|
#3404 |
|
Rozeznanie
|
A co myślicie o tym?
http://www.allegro.pl/item1021499132...o_bujania.html Pisałam już do osoby, która kupiła to krzesło i niby jest zadowolona... |
|
|
|
#3405 |
|
Raczkowanie
|
Suonko ja bym wolała jakieś bardziej poręczne krzesełko, to zajmuje za dużo miejsca aja nie mam przestrzeni żeby graty mi stały tu i tam.
prawda jest też taka, że nie chce mi się go rozkładać i składać za każdym razem, już mi szybciej idzie karmienie bez krzesełka maluch, który jest niezbyt stabilny w nim nie usiedzi bo jest zbyt pionowe ale skoro mam to je jeszcze potrzymam |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3406 |
|
Zadomowienie
|
ooo przestało padać
dopijam kawe i lece na jakies kosmetyczne zakupki
|
|
|
|
#3407 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ja się tak nastawiłam na tany tany, szpileczki, dekoldzik... u mnie efekt obdartych stóp do krwi i teraz nawet w kapiciach mnie boli..![]() Cytat:
Cytat:
dużo młodych zwierzaków mają i jeszcze zagrodę ze zwierzętami domowymi, gdzie samopas łażą małe owieczki i kózki |
|||
|
|
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie ja juz po pracy
Ciekawe jak tam brombi bo dzis tez pierwszy dzien chyba poszla tak?? nadrabiania mam troche ale mam nadzieje ze pozniejsie z tym uporam bo teraz musze obiadek zrobic, wpadlam tylko wyklikac wszystkie i przelecialam co z grubsza suonki takie krzeselko co ty pokazujesz to moja kumpela takie ma i jest bardzoz niego zadowolona
|
#3409 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może z powodu mojego wzrostu czyli marnego 165cm..a zoo super u Ciebie, nasze łódzkie jest chyba nawet niewarte tych 15zł.. wszystko stare, brudne i brzydkie, zwierzęta zaniedbane, nic nie jest odnowione i zachęcajace do ponownej wizyty...więc w takim razie wolę zaplacić więcej i obejrzeć to co Ty
|
|
|
|
|
#3411 | |
|
Raczkowanie
|
Xpressja miała rację, nawet na Nowym Dworze wyszło słonce
ide po zakupy bo jak zwykle u nas światło w lodówce i brak obiadu. to kurde moja specjalność... ![]() marna ze mnie narzeczona ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
![]() ja też lubię wysokie, noga zupełnie lepiej się prezentuje, lubię wszelkie ekstrawaganckie szpilki, ale zawsze trafię na taaakie uwierające, że cierpię i przeklinam je ale teraz na codzień to cichobiegi ![]() a 165cm to nie aż taka tragedia, przynjamniej faceta łatwo znaleźć w odpowiednim wzroście i w szpilkach nie wyglądasz żyrafiasto
|
|
|
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam siły... Drugi dzień mam potfora... jak się obudzi to do rany przyłóż-uśmiechy, gadania.... ale jak przychodzi zmęczenie, usypianie to już nerwowo nie wytrzymuję! Usnął po godzinie wycia...śpi u mnie na rękach.... Próbowałam ululać na wszystkie sposoby... nawet nie zjadł z teho wszystkiego ale pił chętnie... Teraz taki Aniołek a ja mam doła, że byłam wściekła na niego... w domu burdel, obiad nie zrobiony.... nie mam kiedy zjeść... Odstawie żelazo, bo może to jakieś dolegliwości przez nie.... dałam mu troszkę mięska ze słoiczka- nie chciał...wczoraj pluł w dal. Ale jak podałam dzisiaj pomieszane z dynią zjadł pare łyżeczek... A potem nawet samego troszkę.
|
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
My wlasnie wrocilismy ze spacerku zakupowego - jedzonko dla malego kupione, nowy kubek niekapek, plus kilka ciuszkow na lato tez
![]() No i wywolalam zdjecia wiec zaraz karmie malego i zaczynam robic prezent dla malza na Dzien Ojca...
|
#3414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
|
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
heloł po dość długiej nieobecności
![]() W piątek wróciłam do domu i do niedzieli miałam jeszcze rodziców w domu, a potem nie było już na nic czasu, bo musiałam się przecież z tztem ładnie przywitać A dziś zeszło mi na zorganizowaniu domu i teraz dalej ruszam na poszukiwanie pracy. Na szczęście zaczyna się coś ruszać, bo tzw "łowcy głów" chcą, żebym przesłała im swój profil ![]()
|
#3416 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też ostatnio zdarłam sobie jedną piętę ale w kapciach mnie nie boli wybrałam się do sklepu w buciczkach na obcasiku ale małym bo do tych wysokich jeszcze nie wlazłam bo zawsze ide z małą więc jeszcze nie ubieram choc bardzo lubię wysokie szpile a mam 170cm wzrostu i pojechaliśmy do obi i praktikera pooglądać drzwi wejsciowe to sie odwaliłam bo oczywiscie dawno fajnie sie nieoblekłam tylko zawsze na sportowo więc wziełam szpileczki panterkowe które mama mi przywiozła z zagranicy i kurde obdarłam pięte ale dziwne że tylko jedną hehe no i paniczka szła w szpileczkach i kulała bo cholernie mnie bolało ![]() ale dziś znów wyszłam w nich i jest ok strup na pięcie ogromny i katar mnie męczy a jak ide spać to tak jakby wiecznie mnie ktoś piórkiem łechtał pomigdałkach aż wytrzymać nie mogę
|
|
|
#3417 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje za odpowiedzi w sprawie kojca.
|
#3418 |
|
Wtajemniczenie
|
i oczywiście jak dziś wyszłyśmy to musiało popadać
![]() nawet co jakiś czas sobie zagrzmi
|
|
#3419 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Zazdraszczam dziewczynom potancówek Musze jeszcze poczekać z 2-3 tygodnie i jak wyjdę na parkiet to mnie z niego nie zciągną Tym bardziej że raczej słyszę komplementy na temat moich długich a w szpilkach megadługich nóg A i ze znalezieniem faceta 11 cm wyższego od siebie też problemu nie miałamOgromniaste buziaczki dla solenizantów Zmykam kończyć pracę mgr bo jutro rano muszę ją zawieść. |
|
|
|
#3420 |
|
Rozeznanie
|
Hej kobitki!
Dziękujemy za wszystkie miłe słowa otuchy Dzis tez była rehabilitacja i znowu darcie i spazmy przez godzinę. jejku potem padła na 4h i mogłam złapać troszkę oddechu. Widze że u was Suonko i Pink deer wygląda to bardzo podobnie. I Suonko nie martw się tym przekręcaniem, moja skończyła już 5 miesięcy i ani w jedna ani w drugą strone biedactwo nie potrafi. Ale wszyscy pocieszają, że będzie lepiej tylko trzeba byc cierpliwym.......staram się! Zeberko i u Ciebie też ciężki okres Ale nam się charakterne dziecieczki trafiły Dziś mi pani od rehabilitacji powiedziała, że jak przetrwam tę cała sytuacjęz Lenką, to tak jak bym już dwójkę dzieciaczków na koncie miała - tyle doświadczeń!!!A ja w tym momencie już nie wiedziałam, czy śmiać się czy płakać ?????Dobra kobitki popodczytuje Was tylko bo ma księżniczka znowu jęczy......Ach.... I widzę,że zaczęły sie powroty do pracy....brr ja wracam w sierpniu a i tak na razie tego nie widzę. Trzymam za Was kciuki! pozdrawiam!
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.

No ale tz ma dzis popatrzyc w sklepie i moze cos kupimy
caly czas mi sie ksztusi