Nasze codzienne jadłospisy, część X. - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-09, 20:44   #3481
Magdalena0603
Rozeznanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.

Utrzymanie
  • płatki tropikalne,zalane mlekiem 3,2%, wkroiłam banana,mandarynkę,ananasa z puszki, 2 kostki czekolady. do tego puszka tuńczyka w oleju,kromka razowca z szynką i cebulą czerwoną
  • 2 tosty z serem żółtym,keczupem,jajko na miękko,sok pomarańczowy (z miąższem..pycha)
  • pączek z dżemem,lampka wina (poczęstunek w pracy-przedwczesny TŁUSTY CZWARTEK)
  • 1/2 kurczaka z rożna, bukiet surówek (400g), 3-4 ziemniaczki,mizeria
  • naleśnik ze szpinakiem i czosnkiem,kubek fasolowej bez mięsa
  • jabłko + 1/2 homo z malinami

ocenicie??
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 20:48   #3482
Cherokee Rose
Raczkowanie

lekkie R:

1. pół wiejskiego lekkiego z łyżką oliwy z o. i wkrojonym ogórkiem;

jogurt nat 180g + łyżka owsianych+łyżka otrąb owsiano-pszenno-żurawinowych+ łyżka musli+ pół łyżki zarodków pszennych+ łyżka ziołomiodu głogowego+ 2suszone daktyle+ 2 suszone morele+ 2suszone śliwki+ 1łyżka suszonej żurawiny+ garść rodzynek+ łyżka płatków migdałowych+ kilka orzechów włoskich

2. kromka grahama z łyżką oliwy z o., gotowanym jajkiem, ketchupem, posypana płatkami migdałowymi;
łyżka twarogu 10%

3. filet z kurczaka gotowany w przyprawach+ ketchup+ 2 kromki orkiszowego z oliwą z o.+ ogórek

4. 100g twarogu 10% z cynamonem, jajko z teflonu, kilka mini klusek leniwych (zamiast klasycznej mąki - zmielone płatki owsiane, żytnie, pszenne)

Cherokee Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 20:51   #3483
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Margolcia0703181 Pokaż wiadomość
Wczorajsze U/P

I. 4 łyżki owsianych na 1 szkl mleka3,2, garść bakalii, łyżeczka miodu Margolciu droga, może dosyp więcej płatków? dwie łyżeczki miodu? obawiam się, że tym tempem zwiększania kcal doprowadzisz się do jeszcze niższej wagi! może banan do owsianki?
herbata z cytryną
II. jajko na twardo, kromka sojowego z serem żółtym masło? dwie kromki? owoc? może jajecznica? mniej zapycha. pakuj te kalorie, gdzie się da
III. 3 chochelki gęstego kapuśniaku na wywarze z kości, plasterek szynki hmm okej
potem - szkl maślanki, mały kawałek drożdżówki dlaczego mały kawałek?
IV. duży kawałek ciasta z kremem, może kakao chociażby? orzechy??????
V. bieluch z ziołami 150g, ogórek kiszony dodaj chleb, może ryż albo makaron zjesz z czymś? taką kolację na ciepło?

potem - jabłko, szkl soku pomidorowego +orzeszki

co powinnam dodać, zmienić? Kłaniam się o ocenę

up
Margolciu, mało. Jak waga?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 21:00   #3484
malagwiazda3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malagwiazda3 Pokaż wiadomość
Marzmaniatko dziekuje za ocene
Wlasciwie to pierwsze sniadanie bylo tym drugim (to byl placek owsiany na teflonie), pozno wstalam,.
Wiem, ze lepszy wlasny sosik, ale skonczyl mi sie przecier dlatego ten sosik dalam( 100g 40 kcal, W 10g, to z warzywkami ja dalam bez nich i tylko dwie lyzki)
makrela byla ze szczypiorkiem i pomidorem, a jadlam ja o 17:30
kolacje jem o 20:30-21, zawsze serek wiejski i dodaje chudej wedlinki drobiowej, bywa, ze dodaje, szczypiorek albo pomidor, rzodkiewka.

I czy ktos moze mi jeszcze ocenic moje posilki na jutro R

I Ś jajecznica (2 jajka+bialko) na teflonie, 50gr pokrojonej piersi (przed aerobami)

IIŚ 2 kromki pelnoziarnistego na kazdej 5 plasterkow drobiowej (1 ma 4,4g, 5 kcal, ), pomidor, jablko/grejpfrut (mam nadzieje, ze takie po treningowe moze byc, nie bardzo mam wtedy ochote na ryz, czy makaron , zwlaszcza, ze to sniadanie)

O łupacz 190g (na parze), makaron razowy 70g, brokuly, kalafior (na parze)

P tunczyk z wody 130 g, pomidor, salata, ogorek, rzodkiewka, orzechy nerkowca( ile tych orzechow mozna zjesc gramowo? 100g 573kcal)

K serek wiejski lekki150g, 3 plasterki wedliny drobiowej jw., jakies warzywko

Dziekuje za ocene i mam jeszcze jedno pytanie jak to wychodzi tak mniej wiecej kalorycznie i jak jest z tym bialkiem nie przesadzam z nim?, wedlina ma 20g b w 100g?? czego moge dodac, czego odjac??
waze 58kg
Jeszcze raz z gory dziekuje za ocene
podbijam prosbe
malagwiazda3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 21:06   #3485
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Strasznie chaotyczny ten jadlospis. Co do kalorycznosci, to duzo zalezy od tego, ile tej zupy warzywnej bylo, jaki to krokiet itd.
Jak sie czujesz w trakcie dni
Czuje sie dobrze, zupy bula z miska, moze 0.5 l. a krokiet goowy mrozozka pogrzewany na parze.
lisnov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 21:11   #3486
wariatka345
Raczkowanie

Cytat:

I Ś jajecznica (2 jajka+bialko) na teflonie, 50gr pokrojonej piersi (przed aerobami)

IIŚ 2 kromki pelnoziarnistego na kazdej 5 plasterkow drobiowej (1 ma 4,4g, 5 kcal, ), pomidor, jablko/grejpfrut (mam nadzieje, ze takie po treningowe moze byc, nie bardzo mam wtedy ochote na ryz, czy makaron , zwlaszcza, ze to sniadanie)

O łupacz 190g (na parze), makaron razowy 70g, brokuly, kalafior (na parze)

P tunczyk z wody 130 g, pomidor, salata, ogorek, rzodkiewka, orzechy nerkowca( ile tych orzechow mozna zjesc gramowo? 100g 573kcal)

K serek wiejski lekki150g, 3 plasterki wedliny drobiowej jw., jakies warzywko

Dziekuje za ocene i mam jeszcze jedno pytanie jak to wychodzi tak mniej wiecej kalorycznie i jak jest z tym bialkiem nie przesadzam z nim?, wedlina ma 20g b w 100g?? czego moge dodac, czego odjac??
waze 58kg
Mi się bardzo podoba, warzywka, nnkt, białko jest.
A co do pytania to nie wiem xD

wariatka345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 21:31   #3487
Sialalalala
Rozeznanie

ok, dziękuję Panie Wyraku za ocenę.
Sialalalala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 21:31   #3488
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Wlasciwie to pierwsze sniadanie bylo tym drugim (to byl placek owsiany na teflonie), pozno wstalam,.
Wiem, ze lepszy wlasny sosik, ale skonczyl mi sie przecier dlatego ten sosik dalam( 100g 40 kcal, W 10g, to z warzywkami ja dalam bez nich i tylko dwie lyzki)
makrela byla ze szczypiorkiem i pomidorem, a jadlam ja o 17:30
kolacje jem o 20:30-21, zawsze serek wiejski i dodaje chudej wedlinki drobiowej, bywa, ze dodaje, szczypiorek albo pomidor, rzodkiewka.

I Ś jajecznica (2 jajka+bialko) na teflonie, 50gr pokrojonej piersi (przed aerobami) ale dlaczego nie jesz węgli w pierwszym posiłku?w dodatku przed treningiem? ^^'

IIŚ 2 kromki pelnoziarnistego na kazdej 5 plasterkow drobiowej (1 ma 4,4g, 5 kcal, ), pomidor, jablko/grejpfrut (mam nadzieje, ze takie po treningowe moze byc, nie bardzo mam wtedy ochote na ryz, czy makaron , zwlaszcza, ze to sniadanie) ok

O łupacz 190g (na parze), makaron razowy 70g, brokuly, kalafior (na parze) fajnie. ale skoro węgle masz w obiedzie, nie rozumiem ich braku w najważniejszym posiłku którym jest śniadanie;-)

P tunczyk z wody 130 g, pomidor, salata, ogorek, rzodkiewka, orzechy nerkowca( ile tych orzechow mozna zjesc gramowo? 100g 573kcal) ładnie. orzechów bym zjadła z 30 gramów albo wiesz co bym zrobiła? wywaliła tunę i zjadła 50gramów orzechów. one też są dobrym źródłem białka.

K serek wiejski lekki150g, 3 plasterki wedliny drobiowej jw., jakies warzywko ok

waze 58kg
wiesz, powinnaś obliczyć swoje zapotrzebowanie na białko i skonfronotwać to z jego ilością w swoim jadłospisie. Jak dla mnie może być go trochę za dużo u Ciebie. reszta sugestii wyżej.

Stary 2010-02-09, 21:48   #3489
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kakaukowa Pokaż wiadomość
Oj Wyrak, chyba jednak nie wege.
To mi sie rzucilo.

Tak a propos, mam kolezanke wege, ktora czesto pytaja: jestes wege? A kurczaka tez nie jesz?

Cytat:
Napisane przez LilyHoney Pokaż wiadomość
R/powolne przejście do U

I. Grahamka z tuńczykiem, jabłko
II. Serek wiejski
III. Pierś z kurczaka z pary w bułce grahamce, troche warzyw i ostrej musztardy do smaku
IV. Pół makreli wędzonej, marchewki
Bardzo malo, warzyw co kot naplakal, NNKT brak...

Cytat:
Napisane przez Margolcia0703181 Pokaż wiadomość
up
Tez malutko, sprobuj dodawac choc troche.

Cytat:
Napisane przez lisnov Pokaż wiadomość
Czuje sie dobrze, zupy bula z miska, moze 0.5 l. a krokiet goowy mrozozka pogrzewany na parze.
To ogolnie nie jest zle

Cytat:
Napisane przez Sialalalala Pokaż wiadomość
ok, dziękuję Panie Wyraku za ocenę.
Nmzc.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 21:48   #3490
malagwiazda3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
wiesz, powinnaś obliczyć swoje zapotrzebowanie na białko i skonfronotwać to z jego ilością w swoim jadłospisie. Jak dla mnie może być go trochę za dużo u Ciebie. reszta sugestii wyżej.
Dziekuje Ci Izo za ocene
Co do braku weglowodanow to dlatego, ze po pierwszym sniadaniu cwicze aeroby, a w watku "co zjadles dzisiaj po treningu" jest napisane, ze przed aerobami same bialko (pierwsza strona).

A mam pytanko bo u mnie nie ma serkow homo. czy zamiast tego moge jesc grecki 0% wlasnie z tymi orzechami??
Stary 2010-02-09, 21:57   #3491
Margolcia0703181
Raczkowanie

Cytat:
Margolciu, mało. Jak waga?
Dzięki, staram się zwiększać, ale nie wiem, co z tego wyjdzie...waga ma się dobrze, ale to, co pokazuje, nie wygląda najlepiej
Od jutra przez kilka dni lekarz dodał kroplówki z glukozy i minerałów. Mam nadzieję, że w końcu coś ruszy i nie będę już czuć się tak słabo, w niedzielę chcę wrócić na uczelnię...
Stary 2010-02-09, 22:00   #3492
Wyrak
Zakorzenienie

Iza - jesli malagwiazda3 jest na R i cwiczy z samego rana, to tego posilku nie powinno sie traktowac wg mnie jako sniadania, tylko jako przedtreningowy, a przed treningiem na Rce je sie same bialko, wiec wg mnie ten posilek jest skomponowany tak jak powinien byc.

Grecki jogurt moze byc.

Tak policzylem te bialka u Ciebie i wychodzi mi jakies 140g-145g, to jest mniej wiecej tyle co ja jem, ba nawet wiecej niz w niektore dni, a ja jestem pan proteina i pewnie mam jakies 25kg wiecej niz Ty, wiec jesz naprawde sporo bialka...

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.

Edytowane przez Wyrak
Czas edycji: 2010-02-09 o 22:02
Stary 2010-02-09, 22:12   #3493
polny mak
Rozeznanie

Bardzo proszę o ocenę mojego Rrrrr na jutro

I Ś : owsianka na mleku 2%+pół banana+pare moreli suszonych+łyżka zarodków i otrębów do tego garstka pestek slonecznika i ciut wiórków kokosowych
II Ś: ( przed treningiem) tuńczyk z kiełkami i białko jaj
O: (po treningu) pierś z kurczaka z warzywkami i makaron razowy
K: wieśniak z pomidorem i cebulą
polny mak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 22:14   #3494
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez polny mak Pokaż wiadomość
Bardzo proszę o ocenę mojego Rrrrr na jutro

I Ś : owsianka na mleku 2%+pół banana+pare moreli suszonych+łyżka zarodków i otrębów do tego garstka pestek slonecznika i ciut wiórków kokosowych
II Ś: ( przed treningiem) tuńczyk z kiełkami i białko jaj
O: (po treningu) pierś z kurczaka z warzywkami i makaron razowy
K: wieśniak z pomidorem i cebulą
Za malo: kalorii, posilkow, warzyw, NNKT.

Stary 2010-02-09, 22:26   #3495
włoczykijka
Zadomowienie

U :
Śniadanie : 9.30-płatki owsiane razem z orzechami laskowymi,migdałami,serki em wiejskim,rodzynkami i łyżką miodu+kromka chleba razowego z masłem, zielona herbata
II Śniadanie-o12, sałatka banan+winogron trochę+trochę jogurtu naturalnego, sok pomarańczowy
Obiad: 14-fasolka szparagowa,kalafior,march ewka,trochę kukurydzy i ziemniaków na patelnie
+zielona herbata(spacer mniej więcej godzina)
Podwieczorek:po 16,gotowana kiełbasa z chrzanem,grahamką z masłem,zwykła herbata
(40 minut ćwiczeń)
Kolacja:18.45(?)omlet z dwóch jajek,na nim łyżka miodu+1 kiwi,trochę winogron +zielona herbata
Przekąska ok 21-jogurt naturalny razem z orzechami włoskimi,trochę migdałów ,z 5 daktyli +zwykła herbata

Edytowane przez włoczykijka
Czas edycji: 2010-02-09 o 22:27 Powód: nic takiego
włoczykijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 22:45   #3496
La Cannelle
BAN stały

Cytat:
NNKT nie widze (nie liczac tej oliwy?)
Starałam się je jednak dorzucić, oprócz oliwy było dziś siemię lniane i orzechy.
Dzięki za rzucenie okiem.

Cytat:
Napisane przez kakaukowa Pokaż wiadomość
Oj Wyrak, chyba jednak nie wege.
Jak wyżej.

Edytowane przez La Cannelle
Czas edycji: 2010-03-07 o 15:46
La Cannelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 22:45   #3497
Anianiani
Raczkowanie

U/R

I. Owsianka z czterech łyżek z twarogiem, jabłkiem i cynamonem, kawa z mlekiem.
II. Kromka chleba żytniego z pasztetem sojowym, sałatą i rzodkiewką, pomarańcza.
III. Trzy kotleciki sojowe gotowane w bulionie, 1/3 woreczka kaszy jęczmiennej, brokuły.
IV. Serek wiejski z garścią migdałów.
V. 1,5 jajka na twardo, kawałek papryki.

...a ta pustka, ta pustka, ta pustka?!
to najpewniej głód.
w źrenicy tak pełnej żywej mgły
nie ma nic...
Anianiani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 23:01   #3498
cafe con leche
Raczkowanie

a ja mam pytanie odnośnie pór posiłków, podczytuję forum fitness i dietetyczne ostatnio i próbuję wcielić w życie redukcję, tylko mam pewien problem, tzn nie wiem, czy jest sens w ogóle trzymać się komponowania prawidłowych posiłków, i ich ilości i częstoliwości, skoro prowadzę "nocny tryb życia", tj. chodzę spać 3/4 rano,czasem później, wstaję 12-13, masakra. Jestem na miesięcznym urlopie, jeszcze przede mną dwa takie poprzestawiane tygodnie. Co w takim przypadku z godzinami posiłków? 13- 13.30 śniadanie, 15.30-16.00 II śniadanie, 18.00-18.30 obiad, 20.30-21.30 "podwieczorek", i 23-24 kolacja? tak w przybliżeniu podałam te godziny, dziś mi "obiad" wyszedł np. o 21.30, a przede mną planowo jeszcze 2 posiłki, czy to w ogóle ma sens?? bo tak średnio mi się widzi zajadanie orzechów np koło 22-23, nie wiem.
Jakby mógł mi ktoś odpowiedzieć, byłabym bardzo wdzięczna pozdrawiam
cafe con leche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 00:33   #3499
malagwiazda3
Raczkowanie

Dziekuje Wyrak za odpowiedz. W takim razie bede musiala poszukac i obliczyc swoje zapotrzebowanie na btw, nie chce przesadzic z bialkami.
Stary 2010-02-10, 05:39   #3500
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cafe con leche Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie odnośnie pór posiłków, podczytuję forum fitness i dietetyczne ostatnio i próbuję wcielić w życie redukcję, tylko mam pewien problem, tzn nie wiem, czy jest sens w ogóle trzymać się komponowania prawidłowych posiłków, i ich ilości i częstoliwości, skoro prowadzę "nocny tryb życia", tj. chodzę spać 3/4 rano,czasem później, wstaję 12-13, masakra. Jestem na miesięcznym urlopie, jeszcze przede mną dwa takie poprzestawiane tygodnie. Co w takim przypadku z godzinami posiłków? 13- 13.30 śniadanie, 15.30-16.00 II śniadanie, 18.00-18.30 obiad, 20.30-21.30 "podwieczorek", i 23-24 kolacja? tak w przybliżeniu podałam te godziny, dziś mi "obiad" wyszedł np. o 21.30, a przede mną planowo jeszcze 2 posiłki, czy to w ogóle ma sens?? bo tak średnio mi się widzi zajadanie orzechów np koło 22-23, nie wiem.
Jakby mógł mi ktoś odpowiedzieć, byłabym bardzo wdzięczna pozdrawiam
Praca na zmiany?

Jesli prowadzisz nocny, ale regularny tryb zycia, to wg mnie nie musi to byc problemem, gorzej jak masz raz tak, raz tak.

Cytat:
Dziekuje Wyrak za odpowiedz. W takim razie bede musiala poszukac i obliczyc swoje zapotrzebowanie na btw, nie chce przesadzic z bialkami.
No 150g to raczej nie bedzie, chyba ze Pudzian to Twoj mniejszy brat czy cus

Stary 2010-02-10, 11:01   #3501
Fankaus5olga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fankaus5olga Pokaż wiadomość
Moje Uuuu:
Śn; 3 grzanki razowe z ; masłem orzechowym
miodem
powidłami śliwkowymi
Kawa z mlekiem, 2 kostki gorzkiej czekolady
2śn; Duuże jabłko , serek homo waniliowy z wrzuconymi nerkowcami i ziemnymi w miodzie
Ob; Filet z pangi w sosie śmietanowym , ziemniaczki z cebulką, parowane brokuły
P; Pączek z malinami
kromka razowca z masłem,twarogiem i dzemem truskawkowym
K; Omlet z pomidorami,szynką i żółtym serem
po;soczek pomarańczowy, kawałek chałwy waniliowej
up,up

M.J & P.S forever in my heart
Fankaus5olga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 11:10   #3502
kiitty
Zakorzenienie

Cytat:
up,up
według mnie bardzo fajne, luźne U są owoce, warzywa, nnkt
kiitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 11:29   #3503
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Iza - jesli malagwiazda3 jest na R i cwiczy z samego rana, to tego posilku nie powinno sie traktowac wg mnie jako sniadania, tylko jako przedtreningowy, a przed treningiem na Rce je sie same bialko, wiec wg mnie ten posilek jest skomponowany tak jak powinien byc.
.
Tak, Wyrak, ale zwróć uwagę na to, że przed aerobami nie trzeba w posiłku uwzględniać węgli, ale MOŻNA. A skoro malagwiazda rezygnuje z węglowodanów w najważniejszym moim zdaniem posiłku dlatego, że „zasady mówią”, że przed treningiem aerobowym są one zbędne, to dlaczego na obiad nie odmawia sobie makaronu, skoro 10pż zakłada redukcję węglowodanów do posiłków około treningowych?;-) Jak dla mnie węgle można konsumować;-) w trzech pierwszych posiłkach bez obaw, ale jeżeli malagwiazda uparła się, żeby je obciąć „według zasad”, to już lepiej jeżeli zrobi to przy okazji obiadu, a nie śniadania, które – choć przed treningiem automatycznie zyskuje rangę posiłku około treningowego, wciąż jest śniadaniem. i ma dawać kopa:P

Stary 2010-02-10, 13:50   #3504
malenka17
Zadomowienie

Moje U:

Ś: grahamka z sałatą rzodkiewką i ogórkiem
1 połówka z serem żółtym a 2 z szynką babuni
parę pomidorków truskawkowych, 2 małe korniszonki
+ jajo na miękko, herbata z cytrynką

po: kawa z kapka mleka

Przekąska: 2 mamby malinowe

IIŚ: sałatka z całego mega dojrzałego mango,połowy jabłka i 2 duzych truskawek + łyżka jogo nat i cynamon

kawa&mleko

1,5h treningu (30min bieżnia,1h siłowni) nie ma przedtreningowego :P

O: omlet z 2 jaj smażony na teflonie + wkładka z łyżki twarogu z łyżką jogo nat i kapką żółtka wykradzioną z jednego jaja z omleta
polane koleną łyżką jogo nat+ 2 truskawy pokrojone na to

Podwieczorek : lody chałwowe grycanowe + kilka włoski siekanych i garstka rodzynek

K: wiejski ze szczypiorkiem + grzanka razowca, herbatka&cytrynka

Ps. też raczej nie przywiązuje wagi do okołotreningowych

63-61-59-57-55-53-52-50
malenka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 14:08   #3505
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez malenka17 Pokaż wiadomość
Moje U:

Ś: grahamka z sałatą rzodkiewką i ogórkiem
1 połówka z serem żółtym a 2 z szynką babuni
parę pomidorków truskawkowych, 2 małe korniszonki
+ jajo na miękko, herbata z cytrynką jeżeli grahamka była duża to okej. Ja bym zjadła jajecznicę, z dwóch jaj przynajmniej

po: kawa z kapka mleka

Przekąska: 2 mamby malinowe może owoc jeszcze?^^

IIŚ: sałatka z całego mega dojrzałego mango,połowy jabłka i 2 duzych truskawek + łyżka jogo nat i cynamon maaaaaaaaaaaaało. pół jabłka? dwie truskawki? dziewczyno...

kawa&mleko

1,5h treningu (30min bieżnia,1h siłowni) nie ma przedtreningowego :P no i bardzo źle że go nie ma zważywszy na to, że trening był konkretny i ciężki zapewne. Nie chciało Ci się jeść? mogłaś zjeść przed placki owsiane (jajko^^) z owocami, ale wg mnie nie powinnaś AŻ TAK lekceważyć tego posiłku

O: omlet z 2 jaj smażony na teflonie + wkładka z łyżki twarogu z łyżką jogo nat i kapką żółtka wykradzioną z jednego jaja z omleta
polane koleną łyżką jogo nat+ 2 truskawy pokrojone na to hmmm. tutaj także wydaje mi się mało. Tylko łyżka jogurtu? dwa jajka... mało

Podwieczorek : lody chałwowe grycanowe + kilka włoski siekanych i garstka rodzynek tylko jedna gałka? niewiele. a nie sądzę, byś była przejedzona po trzech skromnych posiłkach.

K: wiejski ze szczypiorkiem + grzanka razowca, herbatka&cytrynka zjedz tę grzankę z czymś, nie samą.

Ps. też raczej nie przywiązuje wagi do okołotreningowych
jak wyżej. mało. poza tym - mało warzyw i skromnie u Ciebie z nnkt. Wiesz, szczerze mówiąc, zadbałabym o te posiłki okołotreningowe, chociaż troszkę...Ten po siłowni jest okej - jajka - białko szykowchłanialne, a więc dobrze, ale przed zjadłaś praktycznie same owoce.
aha, no i powtórzę się - według mnie jadasz bardzo mało.

Stary 2010-02-10, 15:05   #3506
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
up,up
Slodkie to U Ja bym jednak dodal warzyw.

Cytat:
Tak, Wyrak, ale zwróć uwagę na to, że przed aerobami nie trzeba w posiłku uwzględniać węgli, ale MOŻNA. A skoro malagwiazda rezygnuje z węglowodanów w najważniejszym moim zdaniem posiłku dlatego, że „zasady mówią”, że przed treningiem aerobowym są one zbędne, to dlaczego na obiad nie odmawia sobie makaronu, skoro 10pż zakłada redukcję węglowodanów do posiłków około treningowych?;-) Jak dla mnie węgle można konsumować;-) w trzech pierwszych posiłkach bez obaw, ale jeżeli malagwiazda uparła się, żeby je obciąć „według zasad”, to już lepiej jeżeli zrobi to przy okazji obiadu, a nie śniadania, które – choć przed treningiem automatycznie zyskuje rangę posiłku około treningowego, wciąż jest śniadaniem. i ma dawać kopa:P
No wlasnie o to chodzi, ze dla mnie to nie jest sniadanie, tylko posilek przedtreningowy, a sniadanie majace dawac kopa jest dopiero pozniej Tym niemniej, rozumiem Twoj punkt widzenia.

Stary 2010-02-10, 15:37   #3507
kasia220112
Raczkowanie

Dzisiejsze U/P ( ważyłam się i schudłam przez tydzień 1kg, a codziennie jem tyle samo, nie zmniejszając posiłków)

śn; jogurt naturalny 125g (musiałam zjeść bo jest ważny do dziś), 5 łyżek płatków pełnoziarnistych, 1/2 łyżeczki miodu, 4 migdały, łyżeczk słonecznika, łyżka otrębów, kilkanaście rodzynek, bakalie, kilka ringów miodowych.
2 śn; bułka sojowa duża, margaryna, wędlina drobiowa plasterek, rzodkiewka
za 45 min; jabłko ok 150 - 200g
przed ob; kostka czekolady białej z m&msami
ob; 3 chochelki zupy pomidorowej zabielanej, 2 łyżki makaronu, warzywa gotowane.
2danie; 2 średnie gołąbki z mięsem mielonym woł-wiep. ryżem i kaszą (zjadłam bez kapusty) z 6 łyżkami sosu pieczarkowego ze śmietaną.
pod; activia + otręby + jabłko i rodzynki
kol; 2 jajka na miękko, 2 kromki chleba z margaryną i pomidorem, herbata/lub/ 1 jajko i 2 kromki/lub/1 jajko i 2 kromki (1 z wedlina, 2 z masłem) herbata.
po; zobacze jeszcze na co bd miała ochotę.

Między posiłkami wpadną jeszcze jakieś orzechy.
I co sądzicie??? Ocenicie??? plis!!!
p.s. teraz waze 41 kg w spodniach i bluzce, mam ok 157-158 wzrostu. Czyli muszę odjąć ok 1 kg za ubranie??? Czy jest jeszcze możliwe że odzyskam okres po roku???

Edytowane przez kasia220112
Czas edycji: 2010-02-10 o 15:40
kasia220112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 15:49   #3508
lisnov
Zakorzenienie

Buu zab mnie boli, dentysta ostrzegal, ze bedzie bolec przez kilka dni. Jem same plynne rzeczy a jak musze np. orzechy to jedna strona... fajnie to wyglada chociaz mnie nie jest do smiechu
lisnov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 15:50   #3509
Moyraa
Rozeznanie

Można na R jeść makaron pełnoziarnisty ? Oczywiście bez żadnych sosów.

Upominam się o ocenę mojego wczorajszego jadłospisu:

R
Śniadanie (7.00)
- jogurt naturalny (0,1%) 200ml + otręby pszenne i siemie lniane,
- jabłko,
- kromka chleba żytniego.

Drugie śniadanie (10.30 chyba)
- trzy kromki chleba żytniego

Obiad (14.45)
- pół piersi z kurczaka
- warzywa (z mrożonki) smażone na oliwie z oliwek
- ziemniak (może nawet nie cały)
- kompot

Podwieczorek (będzie o 17 )
- serek wiejski
- szklanka mleka

Kolacja (myślę, że około 19)
- ok. 30 gram orzechórz (laskowe i włoskie)
- warzywa jakieś
- dwa gotowane jajka na twardo

Może być ?
Mogę do obiadu dodać jakieś owoce ?

Edytowane przez Moyraa
Czas edycji: 2010-02-10 o 15:51
Moyraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 16:07   #3510
Black Cat
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kasia220112 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze U/P ( ważyłam się i schudłam przez tydzień 1kg, a codziennie jem tyle samo, nie zmniejszając posiłków) to na pewno nie jest P .

śn; jogurt naturalny 125g (musiałam zjeść bo jest ważny do dziś), 5 łyżek płatków pełnoziarnistych, 1/2 łyżeczki miodu, 4 migdały, łyżeczk słonecznika, łyżka otrębów, kilkanaście rodzynek, bakalie, kilka ringów miodowych.

marne śniadanie.
zamiast tego jogurtu powinny być dwie szklanki mleka 3,2%
(halloo chyba, KTOŚ tu chce odzyskac okres, prawda?
= ten KTOŚ musi jesc TŁUSZCZE !
to takiego "zestawu" jak ten, powinnaś dodać jakąś kanpake lub bułeczke z MASŁEM .
poza tym... 4 migdały?!?!?!? Chyba KPISZ SOBIE!
14 powinnas zjadac! a nie 4 ........

i tego miodu sie nie bój...

2 śn; bułka sojowa duża, margaryna, wędlina drobiowa plasterek, rzodkiewka

masło zamiast margaryny

są też inne wędliny, niż DROBIOWA = najchudsza...

powinnaś dodać jakiś jogurcik albo owoc.
może nie jabłko ale np banana, ktory zawiera duzo potasu i kalorii..

za 45 min; jabłko ok 150 - 200g
przed ob; kostka czekolady białej z m&msami no niech będzie skoro" przed obiadem"..... ale nie bój sie słodyczy.
ob; 3 chochelki zupy pomidorowej zabielanej, 2 łyżki makaronu, warzywa gotowane.
2danie; 2 średnie gołąbki z mięsem mielonym woł-wiep. ryżem i kaszą (zjadłam bez kapusty- jedz kapuste!!) z 6 łyżkami sosu pieczarkowego ze śmietaną. podoba mi sie. Jesli faktycznie tak zjadlas to bdb

a deser? !

pod; activia + otręby + jabłko i rodzynki

MALOMALOMALO!

ZA MALO JAK NA p!!

- do aktivi powinnas dodac ORZECHY, pestki..
- znowu jabłko? zapychamy się.. rozumiem.

- dodaj jakaś bułeczke slodką, ciasto, chałke, dzem ...

kol; 2 jajka na miękko, 2 kromki chleba z margaryną i pomidorem, herbata/lub/ 1 jajko i 2 kromki/lub/1 jajko i 2 kromki (1 z wedlina, 2 z masłem) herbata.

-czekaj, czekaj. Nie rozumiem tego z tym "lub"
Czyli... jeśli zjesz 2 jajka na miękko to już na chleb nie mozesz położyć wedliny ( zapewne NAWET tej najchudszej.. ) ???
DLACZEGO?!
ale.. jeśli zjesz 1 jajko to wtedy "wędlina" jest DOZWOLONA?!

proponuje 2 jajaka na miekkko i 2 kanpaki jesli mam wybierac z tego zestawu. ALE TO TY POWINNAS WYBIERAC JAK NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWE RZECZY A NIE JA!!!!
po; zobacze jeszcze na co bd miała ochotę.

no ja myśle ze bedziesz miala..
Między posiłkami wpadną jeszcze jakieś orzechy.
orzechy? tzn ile? 2 laskowe i 3 nerkowce. hhohohoo

I co sądzicie??? Ocenicie??? plis!!!
p.s. teraz waze 41 kg w spodniach i bluzce, mam ok 157-158 wzrostu. Czyli muszę odjąć ok 1 kg za ubranie??? Czy jest jeszcze możliwe że odzyskam okres po roku???

tak, masz odjąc 1kg. barwo brawo wazysz mniej wtedy. phi
jeśli bedziesz jadła tak jak TERAZ to nie, nie odzyskasz.

bierz się w garść!
reszta jw.

Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości