|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Ciąża i poród w Lublinie/Mamusie 2011
Cytat:
i pierwsza tabletka anty... ![]() u nas chrzciny miały być za dwa tygodnie, niestety chrzestna musi przejsc chemioterapie, i nie wiemy kiedy ochrzcimy ![]() Edytowane przez angel109238 Czas edycji: 2011-09-13 o 14:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3482 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłam dzisiaj w tej restauracji Rejs. Zjadłyśmy najpierw na przetestowanie i powiem wam, że jedzenie jest przepyszne! Świerze, porcje nie za małe, nie za duże, ładnie podane. Cena nie rozpieszcza, bo taka opcja full 80 zł/os. ale można okroić i będzie taniej. I tu moje pytanie! Jak robiłyście w lokalu, to był sam obiad, czy był też deser i przystawki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3483 |
Rozeznanie
|
u nas był obiad (zupa + drugie danie), potem kawa, herbata, potem ciepły posiłek (kulki ziemniaczane i porcja kurczaka) i pod koniec na stole były ustawione 2 misy z porcjami mięs-roladki, szaszłyki itp +frytki i oczywiscie lody i tort,( na stole cały czas stały sałatki, wędlina i napoje, alkohol był, no ale my spedzilismy prawie 8 godz więc bylo przy czym posiedziec, a ze rzadko mozna sie w takim gronie spotkac to czas szybko zlecial
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3484 | |||
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() Polecam z ketchupem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3485 |
Zakorzenienie
|
zieki dziewczyny za odpowiedz Jak sie urodzi tpo bedziemy myslec.
Czuje sie okropnie. Normalnie sama nie wiem jak. Z jednej strony pobudzona a z drugiej zmeczona az mi slabo i w glowie sie kreci.i mi niedobrze, czuje sie otepiala jakby mi ktos mozg wyja. To jakies szalenstwo dluzej nie wytrzymam ![]()
![]() |
![]() |
#3486 |
Zakorzenienie
|
Kurde, zdenerwowałam się jak nie wiem co! Do dzisiaj miał być termin wpłat za studia moje. Ja wpłaciłam wczoraj, dzisiaj chcę się zalogować, żeby sprawdzić, czy pieniądze wpłynęły, a mnie nie ma w systemie
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Uf......no i się wyjaśniło. Okazało się, że wystąpił jakiś błąd w systemie, musieli odzyskać moje dane bo im usunęło, ale jestem normalnie przyjęta, a lista na stronie to osoby z późniejszego naboru (chociaż dla mnie jak jest napisane, że lista osób zakwalifikowanych na rok mówi sama za siebie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Dziewczyny, czy wiedziałyście o tym, że w UPS kurier nie ma obowiązku czekania aż ty otworzysz paczkę i sprawdzisz czy zawartość jest ok ![]()
![]() |
![]() |
#3487 |
Przyczajenie
|
hej, dziewczyny pomóżcie, pocieszcie mnie.... W poniedziałek byłam pierwszy raz będąc w ciąży na wizycie u ginekologa, co się okazało, że badanie wyszło pomyślnie, Obecnie jestem w 7 tygodniu ciąży, a komputer z ultrasonografu wykazał, że w 5 tygodniu i 2 dni, czyli okazuje się, że dziecko jest za małe o jakieś dwa tygodnie
Czy któraś z was miała taki przypadek, co mam robić, co myśleć.... Czekam na odpowiedzi... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3488 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
p.s taka sama sytuacja jest w M jak milosc ![]() ![]()
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie usmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Nasza kochana córeczka ![]() Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40 Edytowane przez JanuszAgnieszka Czas edycji: 2011-09-14 o 14:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3489 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do chrzcin to my organizowaliśmy w Starej Drukarni na starym mieście. Byliśmy my, rodzice i nasze rodzeństwo z partnerami. Nie zapraszaliśmy żadnych ciotek itp, bo byłoby drugie wesele ![]() zamówiliśmy zupę , drugie danie, deser, wino(10 butelek) i były jeszcze 4 przystawki, za wszystko zapłaciliśmy 1800zł i siedzieliśmy bez ograniczeń. To co zostało obsługa spakowała nam do domu ![]()
![]() |
![]() |
#3490 |
Wtajemniczenie
|
miss.hot urodzila wczoraj!!
![]()
![]() |
#3491 |
Raczkowanie
|
marla2214 niczym się nie przejmuj!!! Ja nie miałam tak jak Ty żadnych objawów ciąży oprócz braku miesiączki i bólu piersi!!! To normalne, nie każdy musi od razu wymiotować! A miałaś regularne miesiączki? Bo jeśli nie za bardzo to termin porodu w takiej sytuacji jest wiarygodniejszy wg USG!!! Czyli u Ciebie przesunie się o tę różnicę w tygodniach. Także ja myślę, że Ty po prostu znalazłaś się u niewłaściwego lekarza, jakim prawem tak Cię nastraszył!!!??? Idź jak piszą dziewczyny na HCG prywatnie (ok. 20-30 zl) i będziesz za parę godz wszystko wiedziała! Daj znać koniecznie jak coś będziesz wiedziała!!! trzymaj się!
![]()
![]() |
#3492 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
a być może miałaś owulację później niż w 14 dniu i masz tak naprawdę 2 tygodnie do tyłu.. wydaje mi się, że to za wczesna ciąża by oceniać ją po wielkości, trzeba być dobrej myśli. trzymam kciuki, żeby było ok ![]() Edytowane przez kamlbn Czas edycji: 2011-09-14 o 12:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3493 |
Raczkowanie
|
Tak w ogóle to witaj kamlbn
![]() Jak się ogólnie czujesz? Boisz sie porodu? ja strasznie... Znasz płeć?
![]() |
#3494 |
Przyczajenie
|
a dziękuję, czuję się w miarę ok, ale mam małe zmartwienie z łożyskiem, bo jest bardzo nisko, prawie przy ujściu.
porodu zaczynam się bać coraz bardziej, chociaż mam trochę więcej czasu od Ciebie ![]() ![]() a groszku Twój wątek prześledziłam od początku i trzymam kciuki za spokojny poród, czekam oczywiście na Twoją relację, bo też zamierzam rodzić na Lubartowskiej ![]() ![]() w brzuszku mam synka ![]() Edytowane przez kamlbn Czas edycji: 2011-09-14 o 13:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3495 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- oooooooooooooo to gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Witam Kamlbn ![]()
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka ![]() Wspólnie zamawiamy buty ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2011-09-14 o 13:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3497 |
Raczkowanie
|
kamlbn ja noszę córę
![]() Jeśli chodzi o lekarza, to ja chodzę do przychodni przyszpitalnej na Lubartowskiej do dr Teresińskiej - i ona właśnie pracuje w tym szpitalu. Położnej absolutnie nie mam tam znajomej ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3498 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny. Byłam na usg w poniedziałek (32tc) i si ęokazało, że mam łożysko przodujące, pewnie będzie cesarka. Poprzednio rodziłam naturalnie więc nie wiem za dużo o cc. Zastanawia mnie ile trwa operacja, czy jest pod narkozą a jeśli tylko znieczulenie miejscowe to czy mąż może być obok, czy pokażą od razu maluszka. No i ile się dochodzi do siebie.
pozdrawiam
![]() |
#3499 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#3500 |
Przyczajenie
|
groszku Ty już o krok
![]() ![]() ![]() ![]() agnieszka_grabow ja też mam łożysko przodujące, tzn. nie wiem na ile u Ciebie przoduje... jeśli zasłania już wewnętrzne ujście szyjki i nic się nie zmieni do ostatniej chwili, to niestety cesarka, mogą również pojawić się krwawienia przed terminem i trzeba wtedy natychmiast jechać do szpitala, ale jeśli jest wyżej to na razie nic nie wiadomo, trzeba się oszczędzać i leżeć jak najwięcej to może jeszcze pójdzie w górę. Edytowane przez kamlbn Czas edycji: 2011-09-14 o 19:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3501 |
Rozeznanie
|
u mnie od początku ciąży łożysko (trofoblast) całkowicie zachodziło na ujście - leżenie plackiem,
na usg z 16 tyg. było już 4cm od ujścia - podniosło się - też nie za dużo, mam zwolnienie i raczej oszczędny tryb życia prowadzić, łożysko podnosić się może do 28tc (podobno) tak powiedziała mi lekarka, myślę ze jeśli w 32 tc jest przzodujące to już cesarka - ale będą powtarzać usg, dobrze żeby inny lekarz zrobił... już się przekonałam że jedni widzą co innego inni jeszcze coś innego, trzeba dobrego specjalisty. z Lubartowskiej dr Styk robi bardzo dokładnie, nie polecam dr Kamińskiej ![]()
![]() |
#3502 |
Przyczajenie
|
ja mam prawie 28 tydz i 1,5 cm i mój lekarz mówi że na razie mogę rodzić naturalnie, ale okaże się w ostatniej chwili.. właśnie chciałam iść na usg do dr Styka, a on robi jakieś 3d, czy tradycyjne? bo wiem, że w centermedzie przyjmuje prywatnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3503 |
Rozeznanie
|
nie wiem czy robi 3d, u mnie było za wcześnie na takie, 16tc,
było normalne, właśnie w centermedzie, niestety tylko prywatnie przyjmuje. następne w 28tc czyli za 4 tyg., chyba że jutro na wizycie doktorka zaleci wcześniej... to 3d medycznie coś wnosi? czy tylko kwestia wizualna/sentymentalna i kasa 2x większa?
![]() |
#3504 |
Przyczajenie
|
no jak w 12 tc miałam zwykłe to ledwo co tam widać, a robiła mi jakaś babka spec od usg, później już 3d w luxmedzie u dr Krzyżanowskiego i dla mnie kolosalna różnica, po pierwsze efekt wizualny, wyraźnie widać dziecko i ogólnie jest to ulepszona metoda, lepszy, nowszy sprzęt, lekarz od razu zauważył, że to łożysko przodujące, a tak nikt mi o tym nic nie wspominał.. :/ teraz na trzecie też zdecydowanie wybiorę się na 3d, bo ostatnio mój gin prowadzący zrobił mi normalne, to nic nie widzieliśmy (może dlatego że mam już porównanie) wiadomo liczy się doświadczenie i umiejętności lekarza ale jednak sprzęt też ma znaczenie. ale słyszałam też opinie, że nie warto, bo szkoda kasy itp. a różnica niewielka.. więc jak zwykle co człowiek to opinia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3505 |
Wtajemniczenie
|
Ja robilam usg 3d/4d i dla lekarza to nic nowego nie wnosi i tak wszystko wymierza na podstawie obrazu 2d. 3d/4d jest tylko dla rodzicow tak naprawde, a wszelkie medyczne zagwostki rozwiazuje 2d. To ze nie bylo widac lozyska na 2d to tylko wina lekarza i starego sprzetu ale nie tego, ze bylo to akurat 2d
![]()
![]() |
#3506 |
Przyczajenie
|
nie do końca bym się z tym zgodziła, jest to przede wszystkim unowocześniona technika w celach diagnostycznych, a efekt wizualny jest tu miłym dodatkiem dla rodziców (nie wiadomo do końca jak dla dzidziusia, bo są to jednak silniejsze fale). ale z tego co lekarze mówią, jest większa możliwość zaobserwowania wad rozwojowych np. rozszczepowych wargi i podniebienia, ponieważ umożliwia obserwację przekrojów anatomicznych narządów, naczyń krwionośnych i całej powierzchni płodu, nie tylko zarysów. wiadomo jak nie było 3d to wystarczało tradycyjne i teraz też wielu lekarzy tylko z takiego korzysta, ale jednak nowsze technologie potrafią wykryć niezauważalne patologie w 2d. jak u kogoś jest wszystko ok, czego wszystkim życzę to 2d wystarczy
![]() ![]() mnie tylko zastanawia jak dziecko odbiera te fale... a jednak takie usg trochę trwa i mój mały był bardzo niespokojny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3507 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pożarłam 2 snikersy ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Dziewczyny, już nie wiem co robić ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3508 |
Zakorzenienie
|
nie spałam całą noc, padam na twarz ale i tak nie usne
![]()
![]() |
![]() |
#3509 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
Co do lekarza (dr Swatowski) to mam do niego zaufanie. Pierwszą ciążę też mi prowadził i byłam zadowolona. Na wcześniejszym USG zauważył problem z łożyskiem ale nie kazał się tym zbytnio przejmować (o ile nie ma krwawień) bo często się podnosi, niestety się nie podniosło ![]() Czy któraś z was może miała robioną cesarkę przez Swatowskiego? Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#3510 |
Rozeznanie
|
ja nie miałam cesarki-na szczęście!, nie chcodzilam tez do dr Swatowskiego, ale miałam znim styczność w szpitalu, jak mnie zostawili to wlasnie dr miał dyzur, miły i taki rzeczowy ( moja znajoma do niego chodzi- prowadzi jej ciąże- i jest bardzo zadowolona) poza tym, na korytarzu wiszą krótkie podziękowania od maluszków, ktore urodzily sie na Staszica, a były takie strasznie maleńkie i urodzone bardzo wczesnie, tam jest m.in. o tym jak dr swatowski uratował takie jedno maleństwo.
Myslę ze jestes w bardzo dobrych rękach. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:41.