Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 23 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-22, 14:34   #3481
fasolinno
Rozeznanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 23

Cytat:
Napisane przez Kruche Ciastko Pokaż wiadomość
A to nawet nie wiedzialam? Ja daje taki, ktory moja babcia robila kiedys do sloikow, z sola, pieprzem i octem mocno odparowane pomidory i siup do sloika. Ale moze jest gdzies w sklepie bez cukru? Musi byc

no taki domowy to jest ok , ale te sklepowe wszystkie france słodzone

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość

dokładnie mam dwie pary spodni i nie mogę w nie wejść a są za☠☠☠iste i tak sobie pomyślałam że i tak mam troszeczkę do zrzucenia to czemu nie spróbować jeszcze raz

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

obecnie waga pokazuje 68 kg tak myślałam żeby spaść do 58 kg tak jak rok temu i tą wagę utrzymać

a czemu nie udało ci się rok temu wagi 58 utrzymac, były wszystkie fazy ?

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Tagaa Pokaż wiadomość
Kruche Ciastko mnie tak skusiło tą pizzą, a ja białkach teraz jestem ;(
Ale wymyśliłam! : 3lyzki otrebow + 6 lyzek zmieonych kotletow sojowych + jajko, sos sojowy, pro do peiczenia i mamy ciasto!
Na wierzch dałam: tunczyka z puszki, jajko na twardo, surimi i cebulki troche
Zamiast sosu pomidorowego rozmieszalam zabek czosnku, suszona papryke slodka i ostra z serkiem homo i gotowe
Dzieki Kruche Ciastko za inspiracje!
ale kotlety sojowe to na dniach proteinowych nie bardzo........ - tak mi sie wydaje

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Mielnka u mnie tez melko w proszku szybko się kończy, zaczełam właśnie robić galaretkę bo jak tu na wekend nie mieć czegoś słodkiego, miał byc sernik na zimno ale junior mi daje popalić i nie mam kiedy zrobić

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Napisane przez jeu Pokaż wiadomość
ja wtrącę swoje 3 grosze: placuszki z kaszy manny podbiły także i moje serce
no są extra , trudno się od nich odczepić , dziś podjem je bo mam dzień skrobiowy , dodam troche nutelki na wierzch albo tych powideł ociupinke

a ty też na III ?

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Napisane przez patrykasia_76 Pokaż wiadomość
Witajcie Dukaneczki
Przedstawiałam się Wam jakiś czas temu.. a dziś..
Jestem w 20-stym dniu dietki. Mam 172 cm wzrostu i startowałam z wagą 73,7 kg, a dziś rano było 67,7 kg. Miałam siedem dni I fazy, a II idę systemem 5/5.
NIE GRZESZĘ!! Uważam, że to totalna bzdura - WSZYSTKO, ALBO NIC!!
Poczytuję wcześniejsze wątki (jestem na 16.).. chwilami mam naprawdę ubaw po pachy, ale notuję Wasze doświadczenia dłuugo nie wiedziałam co to porcelana i TŻ!

Gratuluję wszystkim spadków (niektóre są naprawdę imponujące) i życzę dalszych!
Do następnego razu...
hej zapraszamy częściej no i piękny spadek
a i ja też długo nie nie wiedziałam co to tz
fasolinno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 14:35   #3482
jeu
Zakorzenienie

nie, nie ja w ogóle nie jestem na Dukanie i nigdy nie byłam ale podglądam przepisy, bo niektóre są fantastyczne
Stary 2012-09-22, 15:08   #3483
Lorenai
Raczkowanie

IV
Hej lasencje! Widzę, że świetnie wam idzie, skończył się czas zastojów.
Cytat:
No to kurcze, musisz znalezc taka motywacje do slodyczy, jak do fajek - ale z drugiej strony haslo "Uczta" pozwala na zarcie, wiec to nie jest kwestia zakazania tego calkowicie...
No tak, z papierosem jest chyba łatwiej, bo nie jest niezbędny do życia (niektórzy co prawda by zaprzeczyli), a jedzenie jest. Nieważne, że słodkie, nadaje się do jedzenia=konieczne do życia, nie da się iść na odwyk od jedzenia. Kupić batonik i go nie zjeść - to dopiero ćwiczenie silnej woli.

Cytat:
Napisane przez Paolla93 Pokaż wiadomość
Na obiadek troszkę serka waniliowego wiem, że nie można, ale wiem też, że każdy ma jakieś wykroczenia, a ja jestem FANEM słodkiego i nie umiem życ bez tego, szczególnie kiedy zbliża się @
Nooo ja mam nadzieję, że ten serek waniliowy to taki z aromatem i słodzikiem, który sama sobie zrobiłaś.

Cytat:

zastanawiam się czy zacząć od uderzeniówki czy od fazy 2 np 2 dni p i 5 dni pw
A ile ci teoretycznie by wyszło dni uderzeniówki? Ja myślę, żeby zacząć od białek, żeby metabolizmowi dać kopa. W sumie niezbyt rozumiem przestrzeganie Dukana, żeby nie powtarzać uderzeniówki przy powrocie do diety po krótkim czasie, bo przecież w fazie naprzemiennej ma się te dni proto - czyli małe uderzeniówki przeplatane PW. No chyba, że komuś uderzeniówki wychodzi 7 dni, ale tak do pięciu wydaje mi się, że nie ma znaczenia.

Cytat:
A to nawet nie wiedzialam? Ja daje taki, ktory moja babcia robila kiedys do sloikow, z sola, pieprzem i octem mocno odparowane pomidory i siup do sloika. Ale moze jest gdzies w sklepie bez cukru? Musi byc
W sumie dawno na przecier nie zwracałam uwagi, ale mam w domu krojone pomidory Dawtona i one nie mają dodatkowego cukru, w składzie tylko pomidory i kwasek cytrynowy. Jak gotuję sos do pizzy to właśnie z takich pomidorów + przyprawy, trochę odparować i gotowe.
Cytat:
Witajcie Dukaneczki
Jestem w 20-stym dniu dietki. Mam 172 cm wzrostu i startowałam z wagą 73,7 kg, a dziś rano było 67,7 kg. Miałam siedem dni I fazy, a II idę systemem 5/5.

Lorenai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 15:12   #3484
EMNE
Wtajemniczenie

II

Weekend nadszedł to się dziewczyny rozgadały.

Cytat:
Napisane przez kmb1 Pokaż wiadomość
Oddaj go komuś, byle szybko
bo inaczej będzie kusił...
Ja od początku diety mam w szafce batonik Nestle Fitness. Ktoś mi go dał bo jestem na diecie a to dietetyczne. Niestety nie bardzo jak się okazało. Batonik leży i czeka na lepsze czasy. Co ciekawe wcale mnie nie kusi więc nie potrzebuję go komuś oddawać.

Cytat:
Napisane przez Milennka03 Pokaż wiadomość
zuch dziewczyna
A ja jestem przerażona bo żrę nutelkę jak porąbana, jedno opakowanie mleka w proszku mam na dwa dni... kur... przeginam ale @ się zbliża to czuję że mnie ciśnie na słodycze

Jutro a raczej dziś idę na markety Opolskie, mam w planie Tesco, Biedrę,Netto i będę dzwonic do Almy z zapytaniem czy mają Piórko. Może do Lidla jeszcze skoczę na poszukiwanie wieśniaka lajt z cebulką i szczypiorem, bo okolicznym Lidlu nie ma ,może koło pracy będą mieli.. Bieda bez nich a te z Biedry jakieś takie wodniste.
Planuje też skoczyć na chwilę na solkę bo mam fajny gabinecik pod blokiem ....
miłego weekendu
W Tesco też piórko dostaniesz, u mnie jest już na stałe w asortymencie, pewnie zauważyli że jest zainteresowanie. Możesz wsiąść w kawałku już gotowe albo pokrojony w plastry. Ostatnio wzięłam w plastrach ale jak się okazało cały się skleił i zamiast plastrów mam jedną bryłę

U mnie 3 dzień @.
Co ciekawe waga się w końcu ruszyła.
Wygląda na to że to koniec zastoju, ale oficjalne wyniki podam po @.

UŚMIECH - jeden rozmiar, a pasuje każdemu.
EMNE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 15:29   #3485
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lorenai Pokaż wiadomość
A ile ci teoretycznie by wyszło dni uderzeniówki? Ja myślę, żeby zacząć od białek, żeby metabolizmowi dać kopa. W sumie niezbyt rozumiem przestrzeganie Dukana, żeby nie powtarzać uderzeniówki przy powrocie do diety po krótkim czasie, bo przecież w fazie naprzemiennej ma się te dni proto - czyli małe uderzeniówki przeplatane PW. No chyba, że komuś uderzeniówki wychodzi 7 dni, ale tak do pięciu wydaje mi się, że nie ma znaczenia.
:
wyszło mi 5 dni uderzeniówki i tyle zrobię , wtedy tak samo miałam. na każdym forum co innego piszą :/ raz żeby zrobić uderzeniowkę a gdzie indziej żeby zacząć od dni białkowych i powiem że sama nie wiem hehe

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez fasolinno Pokaż wiadomość
a czemu nie udało ci się rok temu wagi 58 utrzymac, były wszystkie fazy ?
tak przeszłam do 3 fazy i tam się wszystko zaczęło psuć ... nie pilnowałam się i waga poszła w górę
A czemu hmmm nie pilnowałam się , stwierdziłam że jak mam już swoją wymarzoną wagę to nic nie zaszkodzi poszaleć i tak jakoś zaczęłam normalnie jeść nie robiłam czwartowych dni i samo przyszło.
Po prostu olałam wszystkie zasady bo byłam już znudzona tą dietą i sam fakt że ja bardzo często wyjeżdżam nie pozwałam mi striktę trzymać się diety bo w nie każdym hotelu są odpowiednie dania.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2012-09-22 o 15:30
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 16:11   #3486
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EMNE Pokaż wiadomość
W Tesco też piórko dostaniesz, u mnie jest już na stałe w asortymencie, pewnie zauważyli że jest zainteresowanie. Możesz wsiąść w kawałku już gotowe albo pokrojony w plastry. Ostatnio wzięłam w plastrach ale jak się okazało cały się skleił i zamiast plastrów mam jedną bryłę
.
II
Olcia-no niestety w Opolu nie ma w Tesco Piórka, zresztą w Krk również nie dostałam go w tym markecie.Ale....za to jednak Alma ma dowózkę on line zakupiłam właśnie 3 zgrzewki H20 mojej ulubionej oraz pół kg Piórka- ja nie kupuję w plastrach od pewnego czasu bo faktycznie okropnie się skleja. Do tego zakupiłam cycki z kuraka bo są na promo po 13zł z groszami czyli lux . Dostawa dziś za darmo ,jestem zadowolona Teraz leczo już dochodzi na patelni, niestety nie dorobiłam się dużego gara bo już finansów brak co by go w nim wykonać ,więc improwizuję na dużej patelni, oczywiście znowu sypnęłam za dużo pieprzu ale wyszło dobre.A zaraz biorę się za ciasto marchewkowe. Jak usłyszycie ,gdziekolwiek jesteście porozsiewane po Polsce taki wielki huk- znaczy że w Opolu wysadziłam mieszkanie w powietrze- bo będę testowała piekarnikOby się obyło bez niespodzianek.

A poza tym pozwiedzałam z koleżanką już dziś tak:Tesco, Netto,(znowu to przeklęto mleko w proszku za dobrą cenę nabyłam w ilości 3 sztuk) Biedrę i Castoramę.... nogi mi do d..y wchodzą ale lodówka pęka w szwach + dojdzie zamówienie z Almy, no, do piątku muszę liczyć grosiki bo dopiero wtedy matki boskiej pieniężnej a ja zostałam z 70zł przy tyłku
Pogoda paskudna, zimno ,raz pada raz słońce, oby jutro było ładnie bo chcę w końcu pozwiedzać Opole nie tylko sklepowo

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:

obecnie waga pokazuje 68 kg tak myślałam żeby spaść do 58 kg tak jak rok temu i tą wagę utrzymać
Ania a ile masz wzrostu?
fajnie że jesteś z nami w grupie raźniej ,no i Krk -czyli sentyment

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
podglądam przepisy, bo niektóre są fantastyczne
o tak tak ,niektóre są super!

a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle

-fasolinno-

siestowo

Milennka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 16:15   #3487
Lorenai
Raczkowanie

Cytat:
wyszło mi 5 dni uderzeniówki i tyle zrobię , wtedy tak samo miałam. na każdym forum co innego piszą :/ raz żeby zrobić uderzeniowkę a gdzie indziej żeby zacząć od dni białkowych i powiem że sama nie wiem
Uderzeniówka to chyba to samo co dni białkowe?

Stary 2012-09-22, 16:20   #3488
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie Dukaneczki
Poczytuję wcześniejsze wątki (jestem na 16.).. chwilami mam naprawdę ubaw po pachy, ale notuję Wasze doświadczenia dłuugo nie wiedziałam co to porcelana i TŻ!

Gratuluję wszystkim spadków (niektóre są naprawdę imponujące) i życzę dalszych!
Do następnego razu...
witaj witaj Twoje spadki też całkiem fajne No i podejście też piękne,Nie tak dawno byłam skłonna to samo napisać ale wpadło kilka razy % i ostatnio dużo nutelki niemniej od marca nie wzięłam do ust nic co nie jest niedukanowe

a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle

-fasolinno-

siestowo

Stary 2012-09-22, 16:49   #3489
fasolinno
Rozeznanie

serek wiejski ze słodzikiem i cynamonem + garść otrębów = pyszny deser , mniam

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
IV
Hej lasencje! Widzę, że świetnie wam idzie, skończył się czas zastojów.

No tak, z papierosem jest chyba łatwiej, bo nie jest niezbędny do życia (niektórzy co prawda by zaprzeczyli), a jedzenie jest. Nieważne, że słodkie, nadaje się do jedzenia=konieczne do życia, nie da się iść na odwyk od jedzenia. Kupić batonik i go nie zjeść - to dopiero ćwiczenie silnej woli.
dla ciekawych : batonik nadal oczekuje w szufladzie, dokupiłam dziś bułke francuską i wilekiego pączka , trochę dla męża ,............. a trochę może dla mnei , jutro uczta to cos chapnę

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

no nie mogę BOSKI ten wiesniak z cynamonem na słodko , wzięłam się już za drugiego, lepszy jest niz serek homo, o gloria !!!!!!!!!!! czemu ja o tym wczesniej nie widziałam tylko teraz przy końcu mnie oświeciło, a mogłam mieć tyle cudnych popołudniowych podżerek

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

no koniecznie spróbujcie !!!!!!!!!!!!!!! :brzyda l:

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

mogłabym go tak jeśc bez końca, prawie tak pyszny jak nutelka

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
II
Olcia-no niestety w Opolu nie ma w Tesco Piórka, zresztą w Krk również nie dostałam go w tym markecie.Ale....za to jednak Alma ma dowózkę on line zakupiłam właśnie 3 zgrzewki H20 mojej ulubionej oraz pół kg Piórka- ja nie kupuję w plastrach od pewnego czasu bo faktycznie okropnie się skleja. Do tego zakupiłam cycki z kuraka bo są na promo po 13zł z groszami czyli lux . Dostawa dziś za darmo ,jestem zadowolona Teraz leczo już dochodzi na patelni, niestety nie dorobiłam się dużego gara bo już finansów brak co by go w nim wykonać ,więc improwizuję na dużej patelni, oczywiście znowu sypnęłam za dużo pieprzu ale wyszło dobre.A zaraz biorę się za ciasto marchewkowe. Jak usłyszycie ,gdziekolwiek jesteście porozsiewane po Polsce taki wielki huk- znaczy że w Opolu wysadziłam mieszkanie w powietrze- bo będę testowała piekarnikOby się obyło bez niespodzianek.

A poza tym pozwiedzałam z koleżanką już dziś tak:Tesco, Netto,(znowu to przeklęto mleko w proszku za dobrą cenę nabyłam w ilości 3 sztuk) Biedrę i Castoramę.... nogi mi do d..y wchodzą ale lodówka pęka w szwach + dojdzie zamówienie z Almy, no, do piątku muszę liczyć grosiki bo dopiero wtedy matki boskiej pieniężnej a ja zostałam z 70zł przy tyłku
Milenka tos nakupowała, zazdroszczę pelnej lodówy, wydawalo mi się że moja też nieźle zaopatrzona ale się kręce koło niej ciągle i jakoś się przerzedziło mocno, a tobie już dowożą nieźle ! szkoda ze nie mogę zamówić dukanowej pizzy na telefon albo innej potrawy bo mi się pichcić nie chce a głód mnie jakiś straszny złapał , co by tu jeszcze wciągnąć ........... ?

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

no i od marca pięknie się trzymasz, co za konsekwencja ! gratki ! oby na fazie 3 też tak było , no i nie idź moim przykładem,

nawet myślałam ostatnio o tobie że jak ci jest tak ciezko te ostatnie kg zrzucić , to może ci być równie trudno utrzymac , cośw tym jest ze waga testowa jest niby własciwa a ta poniżej to tylko na krótko , choć może się mylę

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

patrykasia_76 podejście wszystko albo nic , bardzo słuzne - i jeszcze nie dawno sama tak myślałam, no i ze dziewczyny jakies niezdecydowane bo chudnąć chcą a podjadają - znaczy że same nie widzą co chcą ale z czasem coraz cieżej, obyś wytrwla do końca w swoim niegrzeszniu
Stary 2012-09-22, 17:27   #3490
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:
serek wiejski ze słodzikiem i cynamonem + garść otrębów = pyszny deser , mniam

no koniecznie spróbujcie !!!!!!!!!!!!!!! :brzyda l:

Milenka tos nakupowała, zazdroszczę pelnej lodówy, wydawalo mi się że moja też nieźle zaopatrzona ale się kręce koło niej ciągle i jakoś się przerzedziło mocno, a tobie już dowożą nieźle ! szkoda ze nie mogę zamówić dukanowej pizzy na telefon albo innej potrawy bo mi się pichcić nie chce a głód mnie jakiś straszny złapał , co by tu jeszcze wciągnąć ........... ?

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

no i od marca pięknie się trzymasz, co za konsekwencja ! gratki ! oby na fazie 3 też tak było , no i nie idź moim przykładem,

nawet myślałam ostatnio o tobie że jak ci jest tak ciezko te ostatnie kg zrzucić , to może ci być równie trudno utrzymac , cośw tym jest ze waga testowa jest niby własciwa a ta poniżej to tylko na krótko , choć może się mylę
a fuj- odnośnie wieśniaka- ja próbowałam kiedyś nie dam rady, ale to też może zależy od wieśniaka, bo niektóre są kwaśniejsze od innych ,trzeba dobry kupić.,Poza tym każdy ma inny smak ,ja tam lubię na słono
Fasolka- zapraszam na ciasto marchwiowe które nie mogę dokończyć bo co rusz ktoś zawraca głowę, a to przyjaciółka dzwoniła, a to facet co chodzi i ostrzy noże- a co lepsze, moja współlokatorka dziś zeszła ze 4 sklepy żeby kupić ostrzałkę do noża właśnie a tu sam facet się nawinął. Dawno nie miałam aż takiego zbiegu okoliczności. A teraz facet z Almy dzwonił czy może przyjechać wcześniej niż między 20- 22 (bo wtedy miała być dostawa) mi to pasuje idealnie....

Ps- nie wiem czy to do mnie były skierowane te słowa odnośnie że mi cieżko zrzucić te ostatnie kg- jeśli tak to fakt- bardzo powoli to idzie ale ja nie daję za wygraną,nie dam się tym kostkom smalcu i Dukan wygra

aha, muszę się Wam też pochwalić że dzień w dzień jestem wystawiana na próbę bo moja koleżanka z ktorą tu mieszkam lubi sobie zjeść niezdrowe rzeczy ... I codziennie są i prażynki i ciasteczka a to hod dog na stacji a to dziś lód czy coś... Nie kusi mnie bo już osiągnęłam ten stan że nie ma bata żebym zgrzeszyła ale mam taki wewnętrzny triumf że jestem ponad to

-fasolinno-

siestowo

Edytowane przez Milennka03
Czas edycji: 2012-09-22 o 17:38
Stary 2012-09-22, 18:00   #3491
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
II

Ania a ile masz wzrostu?
fajnie że jesteś z nami w grupie raźniej ,no i Krk -czyli sentyment
dziękuje
168 cm

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Cytat:
tak ,ale ja w tamtym roku robiłam 5 dni uderzeniowki a potem 2 na 2

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2012-09-22, 19:16   #3492
Lorenai
Raczkowanie

Ach, kumam - masz dylemat ilościowy, a nie jakościowy. Ja chyba w twoim wypadku zrobiłabym taką ilość dni, jaką w systemie naprzemiennym - jak planujesz 2 dni białkowe, bo ciężko byłoby mi przeżyć 5 dni. Nie masz dużo do zrzucenia, wydaje mi się że wystarczy, i tak uderzeniówka jest na zmotywowanie - szybki spadek utwierdza w słuszności podjętej decyzji, a ty wyglądasz na zmotywowaną i już wiesz co z czym i dlaczego.

Stary 2012-09-22, 22:35   #3493
Milennka03
Zakorzenienie

Ależ produktywnie spędziłam wieczór, na sprzątaniu oraz pichceniu... najpierw coś al'a leczo , dość pikantne ale niezłe.
A potem ciasto marchewkowe z domieszką murzynka Przyznam że byłam w szoku że wspomniana wcześniej koleżanka (gustująca w raczej tuczących produktach) zjadła z dokładką leczo a z ciasta zostały już wspomnienie.. .Zrobiłam z podwójnej porcji otrąb , zjadłyśmy na pół czyli dzienna dawka zaliczona. Nigdy żadne ciasto mi lepiej nie smakowało, nie pożałowałam aromatu piernikowego i rumowego oraz cynamonu. Wygląda średnio ale w smaku... orgazm podniebienia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg leczo.jpg (50,8 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ciasto.jpg (43,6 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 201209221438.jpg (33,9 KB, 20 załadowań)

-fasolinno-

siestowo

Stary 2012-09-22, 23:26   #3494
fasolinno
Rozeznanie

Cytat:
Ależ produktywnie spędziłam wieczór, na sprzątaniu oraz pichceniu... najpierw coś al'a leczo , dość pikantne ale niezłe.
A potem ciasto marchewkowe z domieszką murzynka Przyznam że byłam w szoku że wspomniana wcześniej koleżanka (gustująca w raczej tuczących produktach) zjadła z dokładką leczo a z ciasta zostały już wspomnienie.. .Zrobiłam z podwójnej porcji otrąb , zjadłyśmy na pół czyli dzienna dawka zaliczona. Nigdy żadne ciasto mi lepiej nie smakowało, nie pożałowałam aromatu piernikowego i rumowego oraz cynamonu. Wygląda średnio ale w smaku... orgazm podniebienia
Mielnka co ja czytam , ty jakiś orgazmy z marchewką przeżywasz co to człowiek nie zrobi być chudym :P

ja wciągam właśnie nutelkę i o z bardzo dużej porcji pewnie dużo a duzej, no i skończylam robić gruszki w syropie ne zime i z tymi gruszkami trochę przesadziałam no ale t oraz w roku

napiszcie czy którasna dukanie tak miała że jej się okres zawiesił ? nie mam o ponad 2 mcy, tak wiem do lekarza powinnam iść - racja, już się zarejestrowałam i czekam na wizyte , powiem mu że jestem na białku i niech szuka przyczyny , normalnei macie @ ?
Stary 2012-09-22, 23:34   #3495
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo proszę o przepis na leczo i ciasto

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Cytat:

napiszcie czy którasna dukanie tak miała że jej się okres zawiesił ? nie mam o ponad 2 mcy, tak wiem do lekarza powinnam iść - racja, już się zarejestrowałam i czekam na wizyte , powiem mu że jestem na białku i niech szuka przyczyny , normalnei macie @ ?
ja @ miałam normalnie , nic mi się nie zmieniło
a może Ty w ciąży jesteś i nie wiesz o tym

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2012-09-22, 23:37   #3496
EMNE
Wtajemniczenie

Cytat:
Leczo wygląda przepysznie choć ja zwykle robię je z drobniejszych kawałków dzięki czemu na łyżce mam zawsze wszystkiego po troszku.
A ciasto. Wygląda jak wygląda, najważniejsze, że smakuje. I nie wyszedł zakalec, co mnie ostatnie zdarza się nagminnie, a tak lubię piec.

Podpowiedzcie mi w jakiej proporcji zastąpić mąkę pszenną skrobią? Chcę przerobić swój sprawdzony przepis na dukanowy i tak myślę że skrobi to jednak powinno się dać co najmniej o połowę mniej, ale może ktoś już to przetestował?

@-piszona mam regularnie i żadnych z tym kłopotów, ale jeszcze niedawno była mowa, że niektórym się opóźniała. Niech się wypowiedzą.

Dobrej nocy wszystkim i wielkich spadków rano.
Ja znikam, i niech tylko ktoś spróbuje mnie obudzić przed 10 rano.

Stary 2012-09-22, 23:58   #3497
fasolinno
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

ciąży nie podejrzewałam raczej ale test zrobiłam , przez chwile nawet trochębyłam zawiedziona że się nie przydażyło , Mały ma już9mcy i byłby kolejny brzdąc
Stary 2012-09-23, 00:14   #3498
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:

co do lecza to totalna improwizacja,tym razem wrzuciłam cebulę , pieczarki i paprykę (czerwoną i bialą)na patelnię (bo jak wspomniałam nie mam dużego gara jeszcze), poddusiłam na wodzie aż wszystko zmięknie , dodaję cycki z kuraka , cukinię i ociupinę podgotowaną fasolkę i wszystko duszę na wodzie.W międzyczasie dodaję przecież pomidorowy lub pomidory świeże bądź z puszki ,dużo słodkiej papryki w proszku ,pieprz sól i tyle.Jak będzie miękkie itp to można wcinać

Co do ciasta marchewkowego to Kruche Ciasteczko mnie zaraziło nim ale nie mam sił się cofać w poszukiwaniach ,ale robiłam mniej więcej z TEGO forum i przepisu,zmieniłam jedynie proporcje bo dodałam 2x więcej otrąb + łyżeczkę kakao oraz aromat rumowy i piernikowy. Na wierzch polewa nutelkowa. Banalne, szybko się piecze i dobrze smakuje

-fasolinno-

siestowo

Edytowane przez Milennka03
Czas edycji: 2012-09-23 o 00:16
Stary 2012-09-23, 00:30   #3499
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:
Mielnka co ja czytam , ty jakiś orgazmy z marchewką przeżywasz co to człowiek nie zrobi być chudym

no cóż, jak to mawiają na bezrybiu i rak ryba, więc może być marchewka , ważne że dobre toto było a że warzywo... cóż , czasem i w życiu facet jak warzywo podczas ten teges

Kochana, u mnie wręcz przeciwnie było ze 2 razy miałam miedzy okresem plamienia , a nie powinnam bo biorę tabsy anty więc do tej pory co do dnia w zasadzie miałam. Teraz też dopiero za tydzień małpa ma przyjść a wczoraj miałam małe plamienie... u gina byłam niedawno i wszystko ok.Może u Ciebie to efekt tego schudnięcia, po prostu taka reakcja organizmu, w końcu to duża zmiana i może w ten sposób organizm jakoś się "buntuje" czy coś... nie mam pojęcia. A hormony badałaś?

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ----------

Cytat:
Napisane przez EMNE Pokaż wiadomość
Leczo wygląda przepysznie choć ja zwykle robię je z drobniejszych kawałków dzięki czemu na łyżce mam zawsze wszystkiego po troszku.

@-piszona mam regularnie i żadnych z tym kłopotów, ale jeszcze niedawno była mowa, że niektórym się opóźniała. Niech się wypowiedzą.

Dobrej nocy wszystkim i wielkich spadków rano.
Ja znikam, i niech tylko ktoś spróbuje mnie obudzić przed 10 rano.
dzięki- naprawdę dobre wyszło
no ja też sobie przypominam że ostatnio coś była mowa o @ że się spóźnia ale za cholerę nie wiem ile stron temu i komu...

Olcia- ja też planuję do 10 -tej co najmniej lulać , pewnie wizaż mnie obudzi

tamtej nocy spałam bardzo źle bo nie mogłam usnąć a jak już to zrobiłam to o 3 rano ktoś sobie podzwonił domofonem ze 2 minuty... pewnie kluczy nie wziął i dzwonił do nas..

I rozważam co dziś na obiad zrobić, chyba resztę lecza dojem i może łośka sobie zrobię oraz sałatkę z czosnkiem , pietruszką i" ananasem "- (czyli cukinią na słodko robioną jak ananas)

-fasolinno-

siestowo

Stary 2012-09-23, 11:33   #3500
kmb1
Zakorzenienie

Cytat:
no cóż, jak to mawiają na bezrybiu i rak ryba, więc może być marchewka , ważne że dobre toto było a że warzywo... cóż , czasem i w życiu facet jak warzywo podczas ten teges

Kochana, u mnie wręcz przeciwnie było ze 2 razy miałam miedzy okresem plamienia , a nie powinnam bo biorę tabsy anty więc do tej pory co do dnia w zasadzie miałam. Teraz też dopiero za tydzień małpa ma przyjść a wczoraj miałam małe plamienie... u gina byłam niedawno i wszystko ok.Może u Ciebie to efekt tego schudnięcia, po prostu taka reakcja organizmu, w końcu to duża zmiana i może w ten sposób organizm jakoś się "buntuje" czy coś... nie mam pojęcia. A hormony badałaś?

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ----------

dzięki- naprawdę dobre wyszło
no ja też sobie przypominam że ostatnio coś była mowa o @ że się spóźnia ale za cholerę nie wiem ile stron temu i komu...

Olcia- ja też planuję do 10 -tej co najmniej lulać , pewnie wizaż mnie obudzi

tamtej nocy spałam bardzo źle bo nie mogłam usnąć a jak już to zrobiłam to o 3 rano ktoś sobie podzwonił domofonem ze 2 minuty... pewnie kluczy nie wziął i dzwonił do nas..

I rozważam co dziś na obiad zrobić, chyba resztę lecza dojem i może łośka sobie zrobię oraz sałatkę z czosnkiem , pietruszką i" ananasem "- (czyli cukinią na słodko robioną jak ananas)

Mi, 2 miesiące. I też nie jestem w ciąży. Ale odstawiłam tabsy mniej więcej wtedy kiedy zaczęłam dukać, więc to też może być przyczyna.

WYMIANA

WISHLISTA

jest : 75kg ---razem z Ewą Chodakowską--- będzie : 55kg
kmb1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 12:57   #3501
magda_lena40
Zakorzenienie

Ania

Cytat:
ja wtrącę swoje 3 grosze: placuszki z kaszy manny podbiły także i moje serce
Dobre są też jak do masy się doda starte jabłko

Cytat:
Nie do końca
Na dniach białkowych możemy używać produktów tolerowany (skrobia, kakao, proszek do pieczenia, mleko w proszku itd.), a na uderzeniówce nie

Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

Edytowane przez magda_lena40
Czas edycji: 2012-09-23 o 13:09
magda_lena40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 13:04   #3502
Milennka03
Zakorzenienie

Dzień dobry

Madzia- nie wiem czy pisałam to już ale śliczny avatarek, ale ładna z Ciebie kobitka

ja pospałam do 11-stej..Olcia- mam nadzieję że i Tobie się udało długo poleżeć w wyrze

Zjadłam śniadanko- wieśniak z warzywami , zrobiłam na wieczór galaretkę , niedługo zjem obiad, -leczo z wczoraj i jeszcze mam w planach sałatkę... Na słodkie dalej niesamowicie mnie nosi ale jakoś się powstrzymuję...

Planujemy z koleżanką ruszyć na mały spacerek wiec spalę ciut kalorii, pogoda piękna - prawdziwa polska złota jesień - oby jak najdłużej

miłej niedzieli

-fasolinno-

siestowo

Stary 2012-09-23, 13:15   #3503
Paolla93
Przyczajenie

Kruche Ciastko dziękuję bardzo;D skorzystam na 100% szczególnie zależało mi na przepisie na ciasto!

Kobitki przez @ zawaliłam w piątek i w sobotę, bez obżarstwa, ale też nie dukanowo. Jestem twarda i dzisiaj wracam. Na tej diecie trzeba być wytrzymałym, staram się traktować to jako styl życia niż dietę, wtedy łatwiej. Również tak macie?

Mam takie głupie pytanie, może go nie powinnam zadawać na tym forum, ale co tam, najwyżej mnie okrzyczycie Otóż myślę o ćwiczeniu, czasem lubię się poruszać nawet na siłowni lub w domu na orbitreku bądź zrobić jakiś aerobik z filmiku. I z tym pytam czy jeśli je się dużo białka i ćwiczy to czy od tego będą rosły mięśnie? Wiem, że to głupie bo mięśnie nigdy nie są złe;D Ale mam tendencje do wzrostu mięśni a bardzo tego nie chcę, za to chcę mieć jędrne ciałko i lubię sie czasem poruszać.
Paolla93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 13:31   #3504
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia- nie wiem czy pisałam to już ale śliczny avatarek, ale ładna z Ciebie kobitka

ja pospałam do 11-stej..Olcia- mam nadzieję że i Tobie się udało długo poleżeć w wyrze
Dziękuję bardzo

Widzę, że nie tylko ja dzisiaj późno wstałam Z tym, że poszłam spać po 4

Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

magda_lena40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 13:44   #3505
kmb1
Zakorzenienie

A ja właśnie zrobiłam na jutro (P) wątróbkę w sosie jogurtowo- musztardowo- ziołowym. A na dzisiaj (PW) pichcę pieczonego łososia i pieczarki w sosie z serka homo, czosnku, cebulki i pieprzu.
Od rana zjadłam owsiankę a na drugie śniadanie jogurt naturalny z aromatem. I już jestem głodna... za 20 minut rybka powinna być dobra.

WYMIANA

WISHLISTA

jest : 75kg ---razem z Ewą Chodakowską--- będzie : 55kg
kmb1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 14:29   #3506
Lorenai
Raczkowanie

Cytat:
napiszcie czy którasna dukanie tak miała że jej się okres zawiesił ?
Mi się raz spóźnił z dziesięć dni, ale to normalne po ograniczeniu w diecie tłuszczy i cholesterolu, zanim się organizm przystosuje mogą być jakieś wahania hormonów.
Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Pokaż wiadomość
Nie do końca
Na dniach białkowych możemy używać produktów tolerowany (skrobia, kakao, proszek do pieczenia, mleko w proszku itd.), a na uderzeniówce nie
Och, no tak ale to dawno było, nie uwzględniłam. Zresztą koleżanka Ania drugi raz podchodzi, więc wie takie rzeczy.
Cytat:
Planujemy z koleżanką ruszyć na mały spacerek wiec spalę ciut kalorii, pogoda piękna - prawdziwa polska złota jesień - oby jak najdłużej
Nie chce mi się w to wierzyć, ale patrzyłam na prognozę na następny weekend i mają być upały 30-stopniowe.
Cytat:
Kobitki przez @ zawaliłam w piątek i w sobotę, bez obżarstwa, ale też nie dukanowo. Jestem twarda i dzisiaj wracam. Na tej diecie trzeba być wytrzymałym, staram się traktować to jako styl życia niż dietę, wtedy łatwiej. Również tak macie?

Mam takie głupie pytanie, może go nie powinnam zadawać na tym forum, ale co tam, najwyżej mnie okrzyczycie Otóż myślę o ćwiczeniu, czasem lubię się poruszać nawet na siłowni lub w domu na orbitreku bądź zrobić jakiś aerobik z filmiku. I z tym pytam czy jeśli je się dużo białka i ćwiczy to czy od tego będą rosły mięśnie? Wiem, że to głupie bo mięśnie nigdy nie są złe;D Ale mam tendencje do wzrostu mięśni a bardzo tego nie chcę, za to chcę mieć jędrne ciałko i lubię sie czasem poruszać.
Tak, dla mnie to przestawienie całego sposobu myślenia o jedzeniu. Dieta nie w znaczeniu sposobu na schudnięcie, ale jako sposobu odżywiania, np. jak w sformułowaniu "dieta plemion koczowniczych"
A co do mięśni - wiele dziewczyn łączy ćwiczenia z Dukanem i jakoś chyba nie mają problemu z atletycznym wyglądem. Kiedy chudniemy, siłą rzeczy 25% białek idzie w ślad za tłuszczami. Nie wiem, czy jest możliwe, żeby na redukcji znacząco powiększyć masę mięśniową, raczej zmienia się proporcja zawartości tkanek w organizmie. Niby nie ograniczamy kalorii, ale ponieważ białka są bardzo sycące, to trudno jest przekroczyć 1500 kcal, bo się człowiek zapycha. Musisz chyba się obserwować i kiedy zauważysz zastój (co właśnie może oznaczać zmniejszenie tłuszczu na rzecz tkanki mięśniowej) trochę ograniczyć aktywność fizyczną, albo zmienić rodzaj z siłowej na bardziej aerobową.

Stary 2012-09-23, 14:54   #3507
EMNE
Wtajemniczenie

Cytat:
No niestety, domownicy zaczęli się kręcić już przed 9. Nikt mi w prawdzie nie przeszkadzał ale dla mnie to już koniec spania. Pobyczyłam się pół godzinki i tyle było z leniwego poranka.

Cytat:
Na siłkę chodzę regularnie, ale skupiam się bardziej na części aerobowej, nie podnoszę ciężarów bo nie widzę w tym większego sensu. Bieżnia i aerobik spalą więcej tłuszczu niż siłowanie się z ciężarami.
Nie zauważyłam u siebie wzrostu masy mięśni.
Myślę, że o ile nie będziesz nagminnie siłowała się z odważnikami, to i mięśnie się nie wyrobią.

Stary 2012-09-23, 15:58   #3508
Melkorka
Raczkowanie

Hej Dziewczyny! Postanowiłam do Was zajrzeć pod długim czasie Z moim dukaniem nici, po prostu już nie potrafię wytrzymać na tej diecie nawet 5 dni, powinnam utrwalić stracone 17 kg, gdy był na to czas, ale nie zrobiłam tego niestety.....
Za to od jutra zaczynam dietę 1000 kcal, zaopatrzyłam lodówkę na cały tydzień, przygotowałam sobie jadłospis na jutro i ruszam... Nareszcie będę mogła jeść wszystko (wiadomo, że wszystko co zdrowe ) i nie będę miała obciążenia psychicznego (wyrzuty sumienia, wściekłość na sama siebie itd.). Trzymajcie za mnie kciuki, bo jeżeli nie przejdę tego etapu z powodzeniem i wytrwałością to z pewnością wyląduję w psychiatryku...
Stary 2012-09-23, 19:01   #3509
fasolinno
Rozeznanie

III

miała być uczta ............... a wyszedł dzień ucztowy , mega , bardzo ucztowy :roll eyes:
Stary 2012-09-23, 22:04   #3510
fasolinno
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Melkorka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny! Postanowiłam do Was zajrzeć pod długim czasie Z moim dukaniem nici, po prostu już nie potrafię wytrzymać na tej diecie nawet 5 dni, powinnam utrwalić stracone 17 kg, gdy był na to czas, ale nie zrobiłam tego niestety.....
Za to od jutra zaczynam dietę 1000 kcal, zaopatrzyłam lodówkę na cały tydzień, przygotowałam sobie jadłospis na jutro i ruszam... Nareszcie będę mogła jeść wszystko (wiadomo, że wszystko co zdrowe ) i nie będę miała obciążenia psychicznego (wyrzuty sumienia, wściekłość na sama siebie itd.). Trzymajcie za mnie kciuki, bo jeżeli nie przejdę tego etapu z powodzeniem i wytrwałością to z pewnością wyląduję w psychiatryku...
no jak nie dajesz rady to zrozumiałe , nie ma się co katowac, a jak ten twój jadłospis teraz będzie wyglądał ? co masz w planie na jutro ?

i przypomnij mi , 17 kg zrzuciłas ale na fazę 3 nie wchodzisz ? wcale czy byłas ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości