|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
![]() Uwielbiam takie pozytywne emocje u dziecka ![]() Moja mała rozbawiaja strasznie.. rozpuszczone włosy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U nas z cycem zadnych kryzysów naszczęście jeszcze nie było. Mała jakby mogła to by cała dobe przy nim lezała, żeby sobie chociaz pociumkac.. ![]() Ale kiedyś pewna fajna pielęgniarka radziła bym przed karmieniem masowała dosc mocno piersi, jesli by od razu nie leciało. ktoras z Was (nie zacytowałam;/) skomentowała moją wage- że super . Otóż gdy sie z nią zyje to niekoniecznie.. teraz jest juz lepiej, ale gdy przy tym samym wzroscie miałam 40kilka kg.. to był koszmar, na ktory nie było rady. ![]() sailor- Nina superowa ![]() ![]() My juz mamy 4.. a 5 i 6 w drodze ![]() Idę spac.. jutro TŻ ma urodziny. Upiekłam tort (jeszcze musze udekorowac) o ten: http://www.mojewypieki.com/przepis/t...-bita-smietana p.s. czy ciasta mozna mrozic? jak dlugo moga ew.byc w zamrażalniku?
![]() ![]() Edytowane przez Renatka89 Czas edycji: 2013-01-29 o 21:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Ho ho, no u nas 3 i 4 na razie się wstrzymały, chociaż pediatra mówiła, że dziąsła są rozpulchnione i lada chwila powinny iść
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi już kiedyś udało się schudnąć 15kg, to było jeszcze w czasach liceum. Nie stosowałam specjalnych diet tylko jadłam zdrowiej, nie jadłam wieczorami, piłam dużo zielonej herbaty i ćwiczyłam sobie 5 razy w tygodniu. Ale teraz jakoś nie mogę się za siebie zabrać. Jest mi źle z tym jak wyglądam, bo przed ciążą przy wzroście 173cm ważyłam 57kg...a teraz maskara. Wstyd mi do ludzi wychodzić ![]()
![]() |
#3485 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 40kg no to już faktycznie niefajnie. ale gdybym ważyła 52 to nie narzekałabym ![]() ---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- dziewczyny czym przykrywacie dzieci w nocy? kołderka, kocyk, śpiworek? ---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ---------- aa i napiszcie jeszcze jak uzyskać w zupce grudki? bo ja jak miksuje to zawsze wychodzi mi jednolita gładka konsystencja a wcale długo nie miksuje. te warzywa są już na tyle miękkie że momentalnie robi się krem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Zakorzenienie
|
Timi co do zupki, my po prostu kroimy warzywa na mniejsze kawałki i gotujemy, albo rozgniatamy widelcem - i tak oto grudki, jak blędowaliśmy to była miazga
![]() Benka - dieta Ewy Dąbrowskiej, warzywna trwa 6 tygodni |
![]() ![]() |
![]() |
#3487 | |
Zakorzenienie
|
Można. Ciasta, torty świetnie się mrożą. Później tylko wyciągasz na blat i po kilku godzinach ciasto gotowe
![]() A ile? U nas długo nie wytrzymuje ![]() Ale spokojnie 2-3 tygodnie, miesiąc... ![]() Cytat:
A grudni w zupie... połowę odlej i zmiksuj na gładko, a połowę rozgnieć dokładnie widelcem ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3488 | ||||||
Zadomowienie
|
Mamy taki sam plan dnia
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. W małej wanience w łazience bo bym miała wszystkie dywany zachlapane. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#3489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym chciała wozić jak najdłużej tyłem. Udało mi się wczoraj kupić jagnięcinę dla Macia ![]() Ugotowałam mu mięsko a na wywarze zrobiłam zupę pomidorową. Pyszna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3490 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę Ci, że Maciek wszystko je, ja w niedzielę poświęciłam się i ugotowałam mu obiad, ma po nim odruch wymiotny. Wczoraj kupiłam mu inny smak kaszki co by mu się jedna nie znudziła, po jednej łyżeczce nie otworzył więcej buzi ![]()
![]() |
#3491 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ze słoiczków najbardziej smakuje mu ryba, najbardziej śmierdzi i chyba dlatego, no ale codziennie ryby nie będę mu dawać. Wczoraj ugotowałam zupkę jarzynową z przewagą marchewki, dodałam na koniec jeszcze marchewkę ze słoiczka, bo ma zupełnie inny smak, do tego królik i jakoś zjadł porcyjkę. Natomiast jak dodam żółtko to nie ma opcji żeby zjadł taką zupkę. Dzisiaj byliśmy u lekarza, bo od 3ej Adaś kiepsko spał, widziałam, ze jakoś charczy, kichał, więc rano stwierdziłam, ze nie czekam, chociaż na chorego nie wyglądał, ale bałam się, że rozłoży się na weekend a od poniedziałku mój tata z nim zostaje. Gardełko ma trochę zaczerwienione, dostał jakiś syropek ale jakiś taki osłabiony jest, poszedł spać jak tylko wróciliśmy. Aaa no i przy okazji się zważyliśmy, w ubraniach, z butami, miał 11kg, więc myślę, że z 10,8kg czyli od 2 miesiecy tyle samo. Też mam maxi cosi cabrio i niestety o ile na długość jest ok to w ramionach jest mu ciasno, zwłaszcza w kurtce, zmieścić się zmieści, ale ja bym tak jeździć nie chciała. Od tego tygodnia mamy nowy fotelik, chicco, dostaliśmy go, więc już chyba nie będziemy się rozglądać za innym. millena, ale super Bo! śmieszek konkretny, musi się matka dobrze wygłupiać ![]() benka, ja też mam 173 cm, teraz ważę z 58 kg, chociaż "wolę siebie" jak waże 60 kg. Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2013-01-30 o 11:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3492 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do drzemek to moja Hania zwykle śpi właśnie 3x30 min. Ustawiłyśmy sobie to tak, że są to drzemki po 10, 13 i 16 lecz staram się nie później niż 16.30. Z tym, że ostatnio Hania też zdarza sobie jedną drzemkę przedłużać do max 1h20min, lecz zazwyczaj to zdarza się wtedy kiedy rano obudzi się wcześniej niż zwykle czyli przed 7 rano. Też zastanawiałam się czy nie będziemy się do tego dostosowywać ale na razie ten schemat się sprawdza i zgrywa z wszystkimi "rozrywkami" żywieniowymi więc nic nie będę robić póki co.
![]() |
#3493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też sie kiedyś zdawało, że mniej, ale sama pieluszka ważyła 200g ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak spała w śpiworze z kocykiem to karczycho zimne miała ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Wtajemniczenie
|
Bry
Paula spi od 15,50 :-D swieto narodowe. Zeba drugiego nie widac. Synkowi takiej mojej bardzo dalekiej znajomej nie wyrosly drugie jedynki, no nie mleczne tylko te stale. Zrobili przeswietlenie i sie okazalo ze on nie ma zawiazkow tych zebow i one nie wyjda !!! ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- TIMII Paula spi pod kolderka i w pajacu welurowym czy jak to sie nazywa...taki misiaty, a w nocy w sypialni mamy ok 20st. U nas grudki w zupce to tak jak u Agaty ![]() Kapiemy w lazience w malej wanience na szafce ktora na Czas kapania wstawiamy do lazienki. juz mnie wkurzalo kapanie w sypialni, wszystko zalane.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
Rozeznanie
|
Ostatnio czytam Was na telefonie, a nie mam cierpliwości by tam odpisywać.. tzn do telefonu nie mam cierpliwości...
My kąpiemy w łazience, d0 wanny wstawiam 2 taborety na nie wanienkę, do wanienki gumową kaczuszkę i heja... kąpiele trwają i trwają, żeby mi dzieć nie płakał to go otrzepuję z wody podczas wyjmowania ![]() ![]() U nas też w pokoju w nocy ok 21 stopni, Krystianek śpi w bodach z długim rękawem pod kołderką taką lekką - przykrywam go do połowy i tak się wykopuje ale tylko jak się obudzi, jak ubrałam go w pajaca to się nie wykopywał i się spocił ![]() Krystianek ostatnio podciąga się do siedzenia trzymając się moich palców i zaczyna dalej się ciągnąć, do stania... nie wiem czy mu na to pozwalać, jakoś tak wcześnie mi się wydaje... I jeszcze jedno, smutno strasznie, ostatnio zdałam sobie sprawę jak anonimowi i samotni są ludzie mieszkający w miastach, blokach... niby z każdym uśmiechy "dzień dobry" ale tak naprawdę nikt o nikim nic nie wie, nasz sąsiad umarł, był samotny, czasem było widać że ma rodzinę, nawet latem go odwiedzali.. ale nie wiadomo dokładnie kiedy zmarł, cały czas jego ciało było w mieszkaniu, mąż mój zwrócił kiedyś uwagę że nie wyjmuje poczty, ale że to było jakoś w święta - no to może gdzieś wyjechał, później mama skojarzyła że w 3 klatki dalej mieszka jakiś jego dobry znajomy i poszła powiedzieć, że sąsiada nie widać... w poniedziałek był z bratem sąsiada i policją, ślusarz otworzył drzwi bo kluczem nie dali rady... smród jaki rozszedł się po klatce był okropny... normalnie szok.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja miksuję bardzo krótko, jakieś 5-10 sekund, po czym patrzę czy nie ma większych kawałków, jak są to jeszcze ze 3 sekundy i wychodzi dość fajna konsystencja, taka mocno grudkowata, ale bezpieczna (Seba się zresztą nigdy nie krztusił) ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() cześć dziewczyny dzięki za odp! byłam dziś na zakupach ![]() ![]() mąż został z Marcią. tak ją pilnował że jak wróciłam to mówi do mnie że ma złą wiadomość. no to ja oczy jak 5zł a on mi na to że niestety ale mała zjadła kawałek tektury! ludzie czy ja się z domu nie mogę ruszyć? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3500 |
Rozeznanie
|
#3501 | |
Rozeznanie
|
![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 -------- Cytat:
Edytowane przez Timii Czas edycji: 2013-01-30 o 21:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Wtajemniczenie
|
IZOTROPIA Krystianek spi z golymi nogami??? czy ja zle zrozumialam?
Straszne to co piszesz o tym sasiedzie. Przykre to ze bliscy go zostawili.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Rozeznanie
|
Agata śpi pod cienkim kocykiem i kołderką
![]() ![]() Edytowane przez doris888 Czas edycji: 2013-01-30 o 21:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#3504 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś siedzieliśmy po basenie w holu żeby wystygnąć, i Maciek złapał jakąś wizytówkę, nie wiem skąd ją wziął. Ani się obejrzałam zjadł połowę. Resztę mu z buzi palcem wyciągałam. ![]() Pierwsza! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Wtajemniczenie
|
AGATA no bo jednak po bassenie to chce sie jesc :-D
Bry, Paula po mleczku. Jade dzis do mojego zakladu pracy po swiadectwo pracy i kasiore. Zawieszaja dzialalnosc.
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Zakorzenienie
|
I co dalej Stokroteczko?
![]() |
#3508 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3509 |
Zakorzenienie
|
Ja obejrzałam
![]() ![]()
![]() |
#3510 |
Zadomowienie
|
To w takim razie ja w ogóle nie oglądam :/
Byłam dzisiaj robić badania do pracy, koniec wolnego zbliża się nieuchronnie, jeszcze jutro muszę jechać po podpis lekarza. buu buu. Jutro umówona jestem z opiekunką na 10tą, na 13tą muszę jechać do przychodni a potem jeszcze do fryzjera. Boję się poniedziałku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.