|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Rocky ale sie ciesze
![]() ![]() odszedl Ci czop? |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Zakorzenienie
|
nic nie pisała o czopie, tylko o skurczach
|
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Zakorzenienie
|
No wiem wlasnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
3MAM KCIUKI!! [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41635916]taaa Czarowniczka wiadomo, sorki ale to chyba z przejęcia ![]() wklejam zdjęcia tarasu przed i po ![]() piękne piękne! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Rockyy: KCIUKI!!!
![]() |
#3486 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Zadomowienie
|
Rockyyy
![]() ![]() ![]() ![]()
Tomuś 21,07,2005 ![]() Antoś ,6,09,2013 ![]() Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." |
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Zakorzenienie
|
iwonka: nie jesteś bezrozumna.. 7 dni po terminie to nie tragedia
![]() ![]()
#3489 | |
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII
Cytat:
U nas rota 2x300 - musimy się zastanowić. Bo zwykłe szczepienia mamy darmowe te bezpieczniejsze dla Artura jako wcześniaka i ponoć pneumo też mamy za darmo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3490 | |
Zakorzenienie
|
Wróciłam, bo jeszcze za goraco, ok 20 ide na dłuzszy spacer
![]() Cytat:
Jeśli chodzi o jedzenie to musisz stosować diete wątrobową, czyli lekkie jedzenie, żadnych fasoli, kapuchy, grochu itp. Poczytaj na necie, bo najlepiej żebyś już od teraz zaczeła stosować dietę. Nie bój się, ale musisz stosować dietę, bo samo swędzenie to jedna sprawa, gorzej, że wątroba nie wyrabia. A to równie ważny organ jak nerki, filtruje wszystko. Np. u mnie cukrzyca, bo dzidzia uciska trzustkę, a u ciebie najprawdopodobniej wątrobę więc choleostaza. I KONIECZNIE ZBADAJ NERKI !!! ZRÓB MOCZ !!! Moje kolezanki z choleostaza mialy tez problemy z nerkami własnie. Trzeba dmuchać na zimne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Zakorzenienie
|
ktg miałam wczoraj, bo jutro moj gin nie przyjmuje, a dopiero w sobotę. Wyszło idealnie
![]()
![]() |
#3492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie ciesze sie jak dziecko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamus
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41638405]Do jakiego szpitala?
U nas rota 2x300 - musimy się zastanowić. Bo zwykłe szczepienia mamy darmowe te bezpieczniejsze dla Artura jako wcześniaka i ponoć pneumo też mamy za darmo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Do Ligoty. W ogole jestem zawiedziona strasznie szpitalem Bonifratow.. Wyniki juz sa. Zoltaczka dalej na wysokim poziomie, mam na 48h odstawic piers i jechać na mm. Skierowanie mamy juz wypisane, ale w sobotę musimy skontrolować wynik, ale moga nie chciec u nas zrobic w sobotę wiec jak cos to w poniedziałek. K.ur. jak sie rozkrecila laktacja to dupa z tego wyszła. Podobno często tak jest ze od mleka matki sie utrzymuje zoltaczka
![]() |
#3495 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry Kochane!!!
ja teraz malo zaglądam do Was ponieważ przy moim ssaczku głodomorku trudno znaleźć choćby 15 mimut dziennie tylko dla siebie. Jestem uzależniona od Tymusia i praktycznie muszę być do dyspozycji 24 godziny na dobę, a obowiązków jest dużo. Tymuś też bardzo lubi jeść, karmimy tylko piersią i te karmienia to mój podstawowy obowiązek, karmimy praktycznie co ok 2 godzinki i jedno karmienie trwa ok 20-60 minut, więc na spokojnie poświęcam Tymusiowi większość swojego czasu a w nocy odsypiam pomiędzy karmieniami ![]() Trzymam ogromne kciuki za Czarowniczkę i Rocky ![]() ![]() Zauważyłam że na 1 stronce są linki do moich opisów pobytu w szpitalu, tymczasem opisy porodu pisałam w poprzednim wątku i jeśli jesteście zainteresowane to zapraszam pod link: cz1 https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post41554858 cz2. https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post41559099 U nas spokojnie życie płynie pod dyktando Tymusia, przewijanie, karmienie, drzemka, i tak cały dzień. W czasie kiedy Tymuś śpi ja staram się odpoczywać bo w szpitalu zalecili mi przynajmniej 2 tygodnie odpoczywania i starać się jak najmniej czynności domowych. W czasie kiedy Maleństwo drzemie, ja czasem też udaję się na drzemkę. Mój mąż zajmuje się domem, dodatkowo przewija Tymusia i kąpie z moją pomocą, tak że moim głównym zajęciem jest karmienie. Pokarmu mam wystarczającą ilość i udaje się karmić tylko piersią. Jutro mam wizytę u ginekologa na zdjęcie szwów, a w następną środę mamy pierwszą wizytę u pediatry z Tymusiem. Wczoraj była u nas położna, przyszła bez zapowiedzi, ale bardzo fajna kobieta się trafiła bo wyjaśniła nam wiele kwestii w których czuliśmy sie zagubieni. Opowiadała o diecie przy karmieniu, dokładnie nam pokazywała jak pielęgnować Tymoteuszka i jakie czynności wykonywać. Bardzo rzeczowo i dokładnie opowiadała o tym jak zorganizować dom, aby Maluszek mial jak najlepsze warunki do rozwoju. zostawiła nam numer telefonu i powiedziała że więcej nie będzie nas nachodzić i jak będziemy miec pytania to żeby zawsze dzwonić, wyjaśni sprawę przez telefon, a jeśli będzie taka konieczność to dopiero nas odwiedzi. Miałam Wam mnóstwo do napisania, ale juz sama nie pamiętam wszystkiego. Aha ważne info - po porodzie mam tylko 4 kg więcej niż przed ciążą ![]() Nie wiem czy coś mi się jeszcze zrzuci bo apetyt mam ogromny przy tym karmieniu piersią i wciągam jak odkurzacz ![]() Miłego dnia Mamusie i dobrego samopoczucia ![]()
![]() |
#3496 |
Zakorzenienie
|
A z tymi szczepieniami musze sie zastanowic, bo wlasnie juz glupia jestem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | |
Zakorzenienie
|
Samantha7 super zdjęcia
![]() ![]() surka ![]() shestiger ![]() Charlize89 fajny wózek sammi24 ![]() tysia222 ![]() d0tkaaa ![]() sarna405 ![]() iwona335 ![]() teso super taras ![]() stokrotka24 ![]() czerwony_balonik ![]() ![]() Rockyyy ![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
![]() dziękuje Wam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ewuś i my nie długo bdziemy rzadziej na wizazu ...w dwupaczku był czas a po porodzie ten czas bedzie dla naszych pociech no w miarę mozliwości kazda z nas bedzie zagladała
Tomuś 21,07,2005 ![]() Antoś ,6,09,2013 ![]() Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-07-04 o 17:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Zakorzenienie
|
Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18
Rockyyy- POWODZENIA!! dajesz dajesz
![]() perse- piszesz o bezpiecznieszych szczepieniach dla Malego, mowa o skojarzonych? co to za bezpieczniejsze? karolajn- wspolczuje problemow z zoltaczka. biedna dzidzia... powiedz mi, jakie dodatkowe szczepienia proponowala Wam pediatra? pneumokoki, rota i co jeszcze? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3500 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Rocky no to trzymajcie się dziewczyny!!!!
żeby było bezboleśnie, bezstresowo i ekspresowo! |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3502 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Fiazo - ![]() Karolajn ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak ja lubię te Twoje elaboraty ![]() ![]() Wybaczamy, że Tymuś nas wygryzł, ale cóż poradzić są priorytety ![]() Trzymaj się dzielnie i brawo za ssaka małego co ładnie je ![]() ak bedziesz miała jakas fotę to my chętnie a znów oblukamy ![]() Cytat:
Karola trzymam kciuki za dobre wyniki. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Podziwiam Was piszące mgr teraz, ja bym chyba nie dała rady. Dobrze, że już mam to dawno z głowy ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3504 |
Zakorzenienie
|
Ewusia dobrze ze o nas pamietasz
![]() karolajm szkoda ze mala ma zoltaczke..:-( i co rozkrecilas cyca i teraz musisz przestac eh.. aaaale pojadlam 1,5kotleta..mizeria i ziemniaczki..zyc nie umierac,Zuzce tez smakowalo..a teraz lece paznokcie skrocic...od jutra wyprzedarzy ciag dalszy w pepco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w tamtym temacie się nie wypowiadałam bo nie było sensu, jak czytałam to brak słów po prostu i wiem, że tu każda z nas chce dla drugiej jak najlepiej u mnie się objawiła świądem skóry, najbardziej nasila się wieczorem i w nocy budzę się drapiąc przeczytałam parę zdań o diecie wątrobowej i ja przecież tak jem ![]() doszukam się zaraz więcej info |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18
No najgorzej, bo tak sie cieszylam z tej laktacji. No nic.. będziemy sprawdzac po czym to ale moj pokarm poszedl na pierwszy ogien.
Za to tz mi kupił Sommersby
![]() |
#3507 |
Zakorzenienie
|
Ewusia super, że tak sobie ładnie radzicie z Tymusiem no i naprawdę ogromne
![]() ![]() Karo- no widzisz, Mąż wie jak Ci dogodzić nawet jak jesteś smutna ![]() zaraz ma przyjsc wynajmujacy ogladac z jakimis ludzmi mieszkanie.. znajac moje hormony pewnie sie przy nich poryczę jak będą oglądać MOJE mieszkanko ![]() ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#3508 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Zakorzenienie
|
Karolajn biedna malutka no i Ty, jak to nie karmic piersia
![]() ![]() Ewusia my rozumiemy Cie doskonale, ze nie masz czasu i super ze tak dobrze radzisz sobie z Tymusiem, pojawiaj sie wtedy kiedy możesz a my już co najważniejsze wyszukamy w tym co piszesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Zakorzenienie
|
Karo poza tym Ty nam tu nie pisz o piwkach bo ja z Dotka zaraz się spotkamy przy monopolowym taką nam ochotę narobisz
![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.