|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3452 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3454 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3455 |
Zakorzenienie
|
sama jestem wystraszona!!!
Bo to moje 2 opcje..jeszcze ta Oława.....ewent. Chałubińskiego.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3456 |
Zadomowienie
|
Enle nie wiem czy chwaliłam czy nie ale fajne zakupki wczoraj zrobiłaś
![]() Madi ocet już wywietrzał, ufff Kejt a jak u Ciebie? Kayka wracaj szybko do nas i odpocznij w końcu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3458 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Super kącik ![]() Cytat:
![]() Cytat:
to lecę nadrabiać dalej,a w tle ogladam tenis,nie wiem,czy któraś z Was się interesuje,ale mnie wciąga na maxa ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3459 |
Zakorzenienie
|
Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18
Rocky trzymam kciuki, żeby się szybko rozbujało i poród był błyskawiczny:thumbup:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3460 |
Zakorzenienie
|
Ja zmykam na spacer, bo do 11 mam chodzic i jak bedzie cos sie dzialo to 14 moj gin robi mi cc, a 15 idzie na urlop.
Miłych porodów dla rockyyy i iwonki, czarownico za Ciebie trzymam też ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3461 |
Zakorzenienie
|
Czrowniczko współczuję bólu
![]() ![]() Rocky widzę, że się rozkręca ![]() a ja już po wizycie, mały waży 2600 ![]() ![]()
#3462 | |
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41634170]O rany, od wczoraj 2 porody
![]() ![]() ![]() ![]() Co do przemyśleń po kupieniu wyprawki: jak ogólnie wygląda moja opieka nad Małym i co do tego potrzebuję? Co 3 godziny budzę Małego do jedzonka, chyba, że sam się budzi kiedy chce. Zmieniam mu pieluchę - czyszczę pupcię chusteczkami nawilżającymi (póki co: lidlowe są lepsze niż z rossmanna, bo są bardziej mokre), smaruję pupcię i jajuszka Bepanthenem (póki co Mały ma zero odparzeń, a robi kupy na potęgę, przeważnie w 5 minut po przebraniu pampka) i zakładam czystego pampka. Obecnie psikam też za każdym razem kikut Octeniseptem, bo mu podkrwawia i chcę go jak najszybciej ususzyć. Ubieram i idziemy się karmić. Ja używam niestety kapturków na piersi, bo Mały nie umie chwycić brodawki, ale będziemy nad tym pracować. Kapturki są dobre z Aventu, mam rozmiar S. Po possaniu cycusia Mały pije z butli - butelki mamy różne, bo Mały się krztusi przy jedzeniu i próbujemy różnych. Pije mój odciągnięty pokarm - mam laktator ręczny z Aventu, kosztował 129 zł i jest super, odciąganie jest szybkie i nic nie boli, tyle, że ja mam rzekę mleka, aż mi za przeproszeniem sika z piersi ![]() ![]() ![]() ![]() Raz dziennie podaję mu witaminę Ki D. Kąpiemy się co 2. dzień, a co 2. myjemy chusteczkami. Chustkowanie wygląda tak, że najpierw zmieniam Małemu pieluchę, potem myję go chusteczkami nawilżającymi ze szczególnym uwzględnieniem wszystkich pachwinek, pach, zgięć pod kolanami itd. i najważniejsze: szyi (jak ulewa mleczko, to ma całą lepiącą), smaruję balsamem, myję buźkę przegotowaną, osobno przygotowaną wodą i oczka - też wodą lub solą fizjologiczną. Kąpiel: rozbieramy Małego, mydlimy go na pielusze tetrowej (takim dużym wacikiem, rossmannowe są lepsze niż z Biedry, bo są mięciutkie, a te myjki z Biedry są szorstkie i niefajne), przekładamy do wanienki w pielusze, spłukujemy, potem szybko do ręcznika, wycieramy, pępek, pielucha, smarowanie, buźka, uszka i ubieranie, wszystko szybko, bo Mały się wścieka. Po tym wszystkim oczywiście cyc, ale wtedy Mały niewiele je, bo jest zmęczony tymi emocjami ![]() Jeszcze nie byłam z Małym na spacerze. Byłam z nim na ważeniu i u pediatry, ale zmieniam lekarza, bo lekarka nie wzbudziła mojego zaufania, na 40 minut wizyty przez 30 mówiła o płatnych szczepionkach (mimo, że Artusiowi jako wcześniakowi należą się te bezpieczniejsze szczepionki bezpłatnie). A położna od razu po wyjściu od lekarza mi napisała na ulotce ceny tych szczepień... I mój Artuś ma podłączony monitor oddechu, jest to dobre rozwiązanie dla wcześniaków. Mam Angel Care. To chyba tyle, jeśli chodzi o opiekę nad dzieckiem. Jedzenie, spanie i kąpanie ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Moja jest taka sama tyle że ona chciałaby wszędzie swój nos wścibić i wszystko skrytykować ...też nic dla małego nie da zapewne ale je się z tego cieszę nie będę musiała tego używać na dodatek słyszałam jak do babci tż mówiła ja jej(czyli mi) pokażę niech tylko urodzi... co miało znaczyć że da mi do wiwatu bo teraz nie chce mnie stresować... ale nie pozostanę jej dłużna... ale mnie pokarało że muszę z nią mieszkać... za to moją mamę to chyba ozłocę tak mi pomaga jest kochana muszę jej jakoś za to wszystko podziękować... do tego moi rodzice też zasponsorowali wózek małemu ![]() dzisiaj mama kupiła małemu tą piłeczkę oball i shaker oball no kocham ją po prostu ![]() ![]() szkoda że u nas nie ma h&m i kappahl upatrzyłam sobie fajne rzeczy ... może po porodzie się wybierzemy.... kiedy ja urodzę no.... lekarz powiedział że do końca tygodnia a ja chcę już... max jutro... w weekend się boję bo na weekend zawsze jest jakiś trefny gin na oddziale..
![]() |
#3463 | ||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41635470]Tak, dokładnie, jest oczkiem w głowie, wokół niego wszystko się kręci, wszyscy się nim zachwycają
![]() Jeszcze: przewijamy na przewijaku i na podkładach do przewijania, jeden mam na kilkanaście razy (takie z Biedronki lub z Rossmanna), chyba, że mój Książę zdecyduje się osiusiać mnie, ubranko, podkład i czystego pampka zanim zdążę go zapiąć ![]() Co do mnie: zużywam MULTUM wkładek laktacyjnych, dlatego teraz już idę po cenie i kupiłam z Rossmanna. Jestem 2 tygodnie po cc i wciąż używam dużych podpasek (zwykłych, nocnych), w sumie może mogłabym już mniejszych, ale bezpieczniej czuję się w dużych. Dziewczyny koniecznie pilnujcie, żeby krwawienie trwało jakiś czas!!! Jak się szybko straci, to niedobrze, a jak dojdzie do tego gorączka, to fatalnie. W szpitalu leżała ze mną babka, którą musieli codziennie rozszerzać (jakimś wziernikiem czy czymś), bo macica jej się źle obkurczała i nie oczyszczała i mogła dostać zakażenia, naprawdę straszna sprawa, leżała chyba z 3 tygodnie :/ A nie chcę pisać nawet, jak to się mogło skończyć... To samo z zapaleniem piersi, dbajcie o to, żeby nie były twarde i gorące, bo jak dojdzie gorączka, to musicie iść po antybiotyk. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] dzięki za wszystkie rady ![]() ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41635916] ano prawda... na szczęście tak robi tylko mój kocur, kotka się przygląda i ma taką minę jakby się brzydziła ![]() wklejam zdjęcia tarasu przed i po ![]() wow super taras ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ewevve szkoda, że tyle musisz czekać na cc a Marysia biedna chora
![]() |
#3464 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() Rocky trzymam kciuki zeby to juz bylo TO, ja juz bym sie powoli zbierala na twoim miejscu na Ip,bo dosc regularne masz skurczybyki ![]() Czarowniczko,kciuki za cc! Jestem po ktg juz,wszystko dobrze,nastepnego mi juz nie wyznaczali tylko kazali (ponownie juz) przyjsc 10.07 o 8.00 naczczo na Ip. No wiec czekamy cierpliwie z tz ![]() ![]()
#3465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3466 |
Zakorzenienie
|
od 14 do 16 były co 10 a od 16 co 8-7 min a teraz co 5
JADE NA IP!!!! ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Jem własnie kanapki coby nie paśc,ide umyc kape i sie ubieram.Poczekam z pol godz i jak bd co 5 to wsiadamy do auta
#3467 |
Zakorzenienie
|
o kurcze chyba się rozkręciło
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3468 |
Zakorzenienie
|
Prosze kciuki,paaaaaaaa
![]()
#3469 |
Zakorzenienie
|
Moc kciuków
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3470 |
Zakorzenienie
|
#3471 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Rockyyy mocno trzymam kciuki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3472 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
uffff... to może mój nie będzie czekał do sierpnia ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41635916] wklejam zdjęcia tarasu przed i po ![]() bardzo ładnie wygląda ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i moze uda Ci się jednak zeby była przy porodzie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Rockyyy mocne kciuki za Ciebie i Laure, jestesmy z Wami kochana!!!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3473 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/atdcwn15l9xp4yuo.png http://dzidziusiowo.pl/zabki/img5-11...ale_Jakuba.jpg Edytowane przez sammi24 Czas edycji: 2013-07-04 o 16:24 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3474 |
Zakorzenienie
|
witam
no to nabawiłam się cholestazy ![]() ![]() odebrałam wyniki ALT 66 AST 54 norma max 35 w poniedziałek idę z tym do gina bo dopiero z urlopu wraca ![]() dziś będąc u znajomych w ogródkach działkowych okazało się, że u sąsiadów jest pani ginekolog ze szpitala w którym chcę rodzić to ją podpytałam i powiedziała, że za dużo nie da się zrobić co najwyżej maść po kąpieli i dieta ![]() ![]() jeszcze zwróciła uwagę na moje opuchnięte nogi i kazała badania na nerki zrobić... one nie są mocno opuchnięte mówię do niej, a ona że nie można bagatelizować ![]() no to idę nadrabiać |
![]() ![]() |
![]() |
#3475 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18
Rocky- mocne kciuki! ! Oby szybko poszło i zeby Laura szybciutko sie z Toba witala
![]() Czarowniczko- dla was tez ogromnie mocne kciuki, w koncu ból minie ![]() A my wróciliśmy od pediatry. Lekarce nie podoba sie ze dalej jest zolta..dobrze ze to w szpitalu wiec od razu zrobili krew. Teraz tz pojechal po wyniki, bo jak dalej bedzie zoltaczka to dostajemy skierowanie do Katowic na patologie noworodka ![]() ![]() ![]() Rozmawialiśmy też o szczepieniach. I te nieobowiazkowe a ktore dobrze by bylo zrobic to koszt ok. 4x250zl :banghead::banghead:
![]() |
#3476 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3477 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak trzymałam kciuki zeby te próby watrobowe dobrze wyszły ![]() No nic, mam tylko nadzieje, ze ten świąd złagodnieje chociaz tak, ze nie bedzie dla Ciebie dokuczliwy i ze gin jednak cos zaradzi ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
![]() Co do cen za szczepionki to jest masakra ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3478 |
Zakorzenienie
|
Katerine2
![]() czarownica1 ![]() Oliath ![]() BelleFramboise ![]() ![]() ![]() eveewe mam nadzieję że z Marysią lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3479 | ||||||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41634170]O rany, od wczoraj 2 porody Belle, Strawberry - wielkie gratulacje Dziewczyny Co do przemyśleń po kupieniu wyprawki: jak ogólnie wygląda moja opieka nad Małym i co do tego potrzebuję? Co 3 godziny budzę Małego do jedzonka, chyba, że sam się budzi kiedy chce. Zmieniam mu pieluchę - czyszczę pupcię chusteczkami nawilżającymi (póki co: lidlowe są lepsze niż z rossmanna, bo są bardziej mokre), smaruję pupcię i jajuszka Bepanthenem (póki co Mały ma zero odparzeń, a robi kupy na potęgę, przeważnie w 5 minut po przebraniu pampka) i zakładam czystego pampka. Obecnie psikam też za każdym razem kikut Octeniseptem, bo mu podkrwawia i chcę go jak najszybciej ususzyć. Ubieram i idziemy się karmić. Ja używam niestety kapturków na piersi, bo Mały nie umie chwycić brodawki, ale będziemy nad tym pracować. Kapturki są dobre z Aventu, mam rozmiar S. Po possaniu cycusia Mały pije z butli - butelki mamy różne, bo Mały się krztusi przy jedzeniu i próbujemy różnych. Pije mój odciągnięty pokarm - mam laktator ręczny z Aventu, kosztował 129 zł i jest super, odciąganie jest szybkie i nic nie boli, tyle, że ja mam rzekę mleka, aż mi za przeproszeniem sika z piersi W międzyczasie oczywiście Artuś usypia 10 razy i trzeba go budzić Pamiętacie, jak pisałam, że jest leniuszkiem w ciąży? Teraz jest taki sam Od czasu do czasu przy jedzeniu go odbijamy. Przy jedzeniu koniecznie pielucha, jakiś brudny ciuszek lub chociaż duży wacik, bo inaczej całe ubranko Małego i moje brudne. Potem zaczyna się usypianie.... Oczywiście nigdzie indziej, tylko na rękach mamusi Śpi pod kocykiem lub dwoma. Po jedzeniu zawsze na prawym boczku, żeby w razie ulania (a ulewa czasami) się nie zakrztusił. Czasami daję mu smoka, ale w zasadzie rzadko. Raz dziennie podaję mu witaminę Ki D. Kąpiemy się co 2. dzień, a co 2. myjemy chusteczkami. Chustkowanie wygląda tak, że najpierw zmieniam Małemu pieluchę, potem myję go chusteczkami nawilżającymi ze szczególnym uwzględnieniem wszystkich pachwinek, pach, zgięć pod kolanami itd. i najważniejsze: szyi (jak ulewa mleczko, to ma całą lepiącą), smaruję balsamem, myję buźkę przegotowaną, osobno przygotowaną wodą i oczka - też wodą lub solą fizjologiczną. Kąpiel: rozbieramy Małego, mydlimy go na pielusze tetrowej (takim dużym wacikiem, rossmannowe są lepsze niż z Biedry, bo są mięciutkie, a te myjki z Biedry są szorstkie i niefajne), przekładamy do wanienki w pielusze, spłukujemy, potem szybko do ręcznika, wycieramy, pępek, pielucha, smarowanie, buźka, uszka i ubieranie, wszystko szybko, bo Mały się wścieka. Po tym wszystkim oczywiście cyc, ale wtedy Mały niewiele je, bo jest zmęczony tymi emocjami ![]() Jeszcze nie byłam z Małym na spacerze. Byłam z nim na ważeniu i u pediatry, ale zmieniam lekarza, bo lekarka nie wzbudziła mojego zaufania, na 40 minut wizyty przez 30 mówiła o płatnych szczepionkach (mimo, że Artusiowi jako wcześniakowi należą się te bezpieczniejsze szczepionki bezpłatnie). A położna od razu po wyjściu od lekarza mi napisała na ulotce ceny tych szczepień... I mój Artuś ma podłączony monitor oddechu, jest to dobre rozwiązanie dla wcześniaków. Mam Angel Care. To chyba tyle, jeśli chodzi o opiekę nad dzieckiem. Jedzenie, spanie i kąpanie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Wielkie podziękowania za jakże cenne wiadomości ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41635916]taaa Czarowniczka wiadomo, sorki ale to chyba z przejęcia wklejam zdjęcia tarasu przed i po ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Bardzo mocne kciuki Kochana trzymam!!! aby poszło gładko i szybko i bezproblemowo!!! |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3480 |
Zakorzenienie
|
Fiazo, karolajn-
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.