|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a co do klasy to straszne Cytat:
albo zestaw witamin dla seniorow badz Biovital |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Zadomowienie
|
![]() pstryczku ![]() ![]() meneq ![]() ![]() ewulka domowy chleb i guacamole - jak dla mnie lepsze od niejednego ciasta! ![]() ![]() Moja od kilku miesiecy spi w swoim lozeczku, ale tez najczesciej w srodku nocy albo jak dobrze pojdzie to nad ranem przychodzi do nas. Oczywiscie nie sama tylko z peppa, georgem i misiem, a ostatnio wejsc jeszcze musiala w pokrywke od pudelka klockow lego to nawet to przywlekla ![]() ![]() Jeszcze raz zdrowka dla wszystkich chorowitkow! ![]()
#3483 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja np. tak mam dusze sie czesto jak stary gruźlik ale nie jestem chora, tylko alergia dokucza GOJKA kciukasy trzymane |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Lurker ;)
|
Sarah owszem kaszel alergiczny jest mozliwy. Ale nie w przypadku kiedy kaszle pol grupy, a moje dziecko dopiero co wrocilo do zlobka, bo takim gruzliczym kaszlem sie zarazilo. Z reszta to zadne tlumaczenie, na to sa leki.
#3485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak najbardziej! O takiej mowie jak na zdjeciu - jesli siade na srodkowej polce, to Yae do mnie nie dosiega i daje za wygrana; stosuje to tylko wtedy, kiedy jest grozba odgryzienia sutkow zywcem. Jeszcze Wam pokaze zdjecie z wczoraj ;-)ImageUploadedByWizaz Forum1410853579.883038.jpgImageUploadedByWizaz Forum1410853592.384588.jpg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Zakorzenienie
|
deli u nas w przychodniach nie ma podzialu na zdrowych i chorych - sa przygotowane maseczki dla chorych i kulturalnie kazdy zaklada. W Pl niestety trzeba byloby zaczac od tego, zeby pokazac ludziom, iz istnieje cos wiecej niz czubek wlasnego nosa...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Zakorzenienie
|
Meneq-bateryjki się wyczerpały
![]() Sarah, Ewulka- kciuki Deli- zdrówka Ewulka to dobrze,że jest postęp u nas odwrotnie ale wiedziałam,ze tak będzie-przez cały dzien tylko dzieci i pani i buzia mu sie nie zmyka-przy rozstaniu płacz ![]() a co do spania-bo pisalam wczesniej,że Leoś ma nowe łóżeczko, dwie pierwsze noce spałam u niego w pokoiku- do 5grzecznie spal potem pobudka i dalej spanko, dziś TZ miał dyzur- o 5 rano się obudził i latał po pokoju ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mialy prawo, po godzinie bezowocnych prob. Zdjecie zrobione po 22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak Sylwia to zakładasz zamiast normalnej klamki. Ja mam takie klamki w oknach od drogi, bo mieszkamy na parterze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3490 | ||||
Wtajemniczenie
|
hej
![]() pożarliśmy wczoraj z Tż połowe ciasta ![]() ![]() co do spania. Hania zasypia na noc w łóżeczku sama. czasami przebudzi się w nocy to biorę Ją do nas. ale zazwyczaj przesypia całą noc w łóżeczku. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3491 |
Zakorzenienie
|
U nas też osobne wejscie jest, ale też są drzwi, przez które można przejść od zdrowych do chorych (to głównie dla lekarzy)
![]() |
#3492 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
Neti wielkie gratulacje!!! po porodzie dołączam do Ciebie albo zapisuje się na konsultacje hehehe bo na bank będzie co zrzucać... Gojka a co Twoja lekarka na szczepienie córy ribomunylem? toż to jedna z lepszych szczepionek zwłaszcza gdy dziecię ma nawracające stany zapalne górnych dróg oddechowych. Kija rzeczywiście potrafisz wprowadzić człowieka w dobry nastrój Meneq przeżyłam szok czytając o Twojej ucieczce przed Yea. Pstryku no to miałaś ostre wejście hehehe lubię takie nauczycielki co konkretnie biorą się do roboty a nie pitu pitu. Ewulka gratulacje za nowy wakat My śpimy w dwóch różnych pokojach. mały jest na niani bo obawiam się że mogłabym go nie usłyszeć. szczebelek jeszcze nie ma wyjętych bo bardzo żużluje ale mam w planach już niedługo to zrobić. a może od razu zwykłe łóżeczko kupić? jakie są wasze doświadczenia? jak ten temat ogarnąć? Na czwartek umówiłyśmy się wstępnie z Marsi na babski wypad na pseudo zakupy i sushi mmmmmmmm Krzysio już powoli wie co oznacza oddanie do żłobka i zaczyna mi popłakiwać przy oddaniu. wczoraj wręcz obudził się po 40 min drzemki !!!!!!! Jezu on tyle nigdy nie śpi!Wybudził wszystkie dzieci :/on śpi zawsze między 2 a 3 h i mieliśmy w związku z tym od 18 wieczór bardzo płaczliwy czas. Aż boję się pomyśleć co na to sąsiedzi bo było ostro. padł o 20 i spał do 8 rano . rekord życiowy! zobaczymy co dziś. coś ostatnio ma bardzo wodnisty katar i ślini się znowu. nie skojarzyłam tych dwóch faktów bo jak? już piątki?! a jednak panie ciocie żłobkowe mówią że to chyba zęby. oj biedna ja ...... A wspominałam że ja się nie przywiązuję do mieszkań ? tym razem to mój tz tradycjonalista pękł i kazał poszukać czegoś bliżej pracy bo rzeczywiście trochę daleko teraz mamy. no i znalazłam 4 pokojowe na naszej starej dzielnicy tylko jak zwykle prowizja od biura nieruchomości. wynegocjowałam jeszcze niższy czynsz po czym pokręciłam nosem na prowizję i powiedziałam że jak coś to się odezwę. A tu dziś babka sama zmiękła i chce wynająć bez prowizji hehehe umówiliśmy się na jutro na 18.30. obejrzeć zawsze warto a co dalej z tego wynikcie tego nie wie nikt.... Swoją drogą ostatnio całkiem nieźle idą mi negocjacje czegokolwiek. chyba minęłam się z powołaniem. |
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Zakorzenienie
|
że tak spytam meneq, te krzesła przy stole położone na ziemi w ramach...bezpieczeństwa?? ?
![]()
#3494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Jakajaka ja nie wyciągałam szczebelków, tylko właśnie kupiłam mu łózko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3496 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też ciotkę rok młodszą, a wujka rok starszego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Stwierdzenie "padać na twarz" nabrało nowego znaczenia ![]() Cytat:
![]() Ktoś mi chyba wczoraj dziecko podmienił. Już sama ta 3,5 godz. drzemka jest szokiem. Ale, sama nie wierzę w to, co piszę - nie było wczoraj ani jednej histerii. No ŻADNEJ ![]() ![]() Moje grzeczne dziecko wróciło ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dopiero drugie z naglego zasniecia; to z fotelem, to na spiocha sie tak ulozyla z poziomu podlogi ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Zakorzenienie
|
Hje na wsi to wiem, bo przecież całe życie na wsi mieszkałam
![]() a jakie wzorce wychowania tu .. klapsy dla dziecka w wieku naszych, bo MUSI dostać, bo się nie nauczy, dostał ostatnio za to że posadziła go na nocnik, nic nie zrobił a zaraz zrobił w pampa - no to w dupę. Inna znowu przyszła z 14 miesięczniakiem i zabroniła mu raczkować. No bo jak już chodzi to absolutnie nie wolno mu raczkować. Inna myje dzieci co 3 dni ![]() Dawid wyciągnał sobie z zamrażarki szczypiorek i chodzi z tym po mieszkaniu i "mmmmmm" |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Zakorzenienie
|
Dziś ostatni dzień pobytu siostry
![]() Ale niestety kurczę takie jest to dorosłe życie, byle jej się tylko dobrze wiodło.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3500 |
Zakorzenienie
|
Jakaja- kolejna przeprowadzka w tak krótkim czasie?
![]() dziewczyno Ty się nie wygłupiaj, powinnaś leżeć do góry nogami aż do rozwiązania a nie brać tyle na siebie, ja bym TZ pordziła,żeby sobie kawalerkę wynajął jak mu daleko do roboty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To cos jak ktoras kiedys wrzucila z grupy na fb, ze matka dala corce kare stania w kacie, bo ta "za bardzo wariowala", uderzyla glowa w stol i plakala. A nie powinna! Paranoja... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dajcie spokój z tymi klapsami;/ ostatnio bylam w sklepie z Amelka i ona dobiegła do jajek i sobie "macała" a baba, zeby nie brala bo "mama ci klapsa da" a ja do tej baby ze w zyciu dziecka nie uderze, a ona w takim szoku, ze jak to? ze klapsa nie?" Klaps byc musi! " spojrzalam na nią z irytacją i pa pa
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------------------- U nas jest też podział na zdrowe dzieci i chore. Osobne wejścia są.
![]() |
#3504 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co prawda w nocy się budzi ale w dzień jest prawie idealnie ![]() Cytat:
![]() W niedzielę na placu zabaw Blanka się rozpłakała na pół osiedla i jakaś baba akurat szła na spacer i gada " a kto to tak płacze, nie wolno płakać, i podchodzi do Blanki chodz ze mną, zabiore cię" . To powiedziałam jej że ma się nie wtrącać i nie straszyć mojego dziecka. To spojrzała na mnie z takim zdziwieniem jakbym jej nie wiem co mówiła. Wrrrr nienawidzę tego Sarah, Gojka- kciuki dla Was dziś ![]() Co do spania z dziecmi, Blanka zasypia w swoim pokoju ,ma już swoje dorosłe łóżko i czytamy milion bajek ,potem łapie za włosy i śpi. I w nocy jak się budzi to mnie woła do siebie i zazwyczaj już śpię z nią do rana. Dziś o dziwo obudziła się o 24 i przydreptała do nas sama, po cichutki, wgramoliła się na łóżko i spała <3 I zasnęła wczoraj bez smoka ![]() Wszystko fajnie pięknie ale "rodzinka" znowu nas nie rozpieszcza, aż mi się w żołądku przewraca od rana ;/ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przytulił na dzień dobry Leosia- babcia zaczęła krzyczeć zostaw go bo go udusisz ![]() wziął za łąpkę małego i wpadli na podwórko sąsiadki zobaczyć kurki -nie szarp go i nie biegajcie bo się wywalicie ![]() dzieciaki ganiały wokol drewa, widok dla mnie był bardzo wzruszający bo moj mały wcześniej nie interesował się dziećmi a zabawa wyglądała na pyszną- babcia zaczęła drzeć się żeby szedł do domu bo pani (wlascicielka podworka) bedzie bić dzieci ![]() ![]() ![]() już jej chcicałam chamsko odpowiedzieć żeby stringi poluzowała ale na szczescie przyszla ciotka Leosia i mały pobiegł do niej nie dziwię się,że Adaś niegrzeczny skoro mu nic nie wolno nawet bawić się- no i dobrze tak babie ![]() Ania- a co do spania z maskotkami to wiem bo u nas też z majdanem- musi być Pipsi (Dipsi) i Lala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bede na podroz sciagac teletubisie: jakie odcinki z Leo polecacie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Raczkowanie
|
Dzięki Hope za odpowiedź. po cichutku liczyłam że coś skrobniesz. A ile nocy było z szaleństwem że tak sie wyrażę? Nie wstawał z wyra? nie buszował po pokoju? spałaś kilka nocy z nim by go okiełzać? Bo jak szaja zrobiła to wiem
![]() Marsi ale to i tak jest blisko siebie tylko obecne mieszkanie jest bardzo daleko od siatki MPK muszę 15 min z buta iść gdziekolwiek żeby mieć połączenie ze światem. dopóki nie kupimy drugiego auta to jestem ujajana i to tak bardzo wkurza, w bloku nie ma windy i boimy sie że z Krzysiem i Bliźniakami nie podołam obecnym 30 schodom (już jest bardzo ciężko) w chacie wszedzie sa rybiki :/ takie niuansy. reszta jest bardzo podobnie. A nam dupa zbyt obrosła w piórka. tam było wszedzie blisko. sklepy, praca moja i tz i tam też sa aż dwa żłobki. Szkoda obecnego żłobka ale jakoś nie chce mi się wierzyć że od stycznia dostaną dofinansowanie i 1400 zł to już nie uśmiecha mi się płacić . wtenczas musielibyśmy i tak poszukać innego żłobka w okolicy.co do przeprowadzki to zaden kłopot. mam lata doświadczeń w tej kwestji a i rąk do pomocy nigdy nie brakowało :p No nie wiem nie wiem chyba zbytnio pospieszyliśmy się z tą pierwszą przeprowadzką. A tamtą chatę zawsze możemy obejrzeć nic nikomu nie zaszkodzi. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3508 |
Zakorzenienie
|
Jaka u nas to wyglądało tak, że po przeprowadzce sapał trochę z nami żeby zaaklimatyzował się w nowym miejscu i później po zaśnięciu zaczęłam go przenosić do jego pokoju.
Zazwyczaj jak się przebudzi to słyszę jak płacze/krzyczy/jęczy. Chyba że po prostu wstanie i przyjdzie do nas. Generalnie to nad ranem zazwyczaj biorę do siebie jeszcze. |
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Zakorzenienie
|
U nas do spania autka i tylko autka, im wieksze tym lepiej
![]() Cieszcie sie, ze bable przychodza do was do lozka!!! Pietraszko dzisiaj o 2w nocy wydreptal od siebie z pokoju i dluuuugaaaaa do salonu, rozsiadl sie jak krol na kanapie i tutututu brrrruuummmmm autkiem jezdzi ![]() Marsi wez juz pisalam pare dni temu o mojej kuzynce (ra co puszcza 6latkowi bajki w kazdym pokoju inaczej mlody nie funkcjonuje) maja jeszcze jedno dziecko dziewczynke 8miesiecy jak bylismy u nich w wakacje myslalam ze sie poplacze ona tak tlucze ta mala w sensie wiecie, zaklada jej opaske na glowke mala sciaga a ta ryja drze nie sciagaj bo ci w dupe dam! I chlast z calej sily po rasiach, zalozyla jej do chodzenia nowe spodenki nexta i mowi, tylko mi nie ubrudz, jak ubrudzisz zupka to cie zabije. Przyklady moge mnozyc. Starszego nie dopuszczaja do malej dra sie na niego na kazdym kroku leja w tylek przy kazdej okazji z mlody w ogole ich nie slucha i tak, bylismy tam tylko trzy dni ale naogladalam sie za wszelkie mozliwe czasy, masakra ![]() ![]() Debrah wspolczuje, znam to doskonale mimo, ze moja siostra 'tylko' nad morzem ale jednak to cala Polska do przejechania, przyjezdza na 2-3 za tydzien potem do konca pazdziernika zostaje nad morzem i stamtad od razu sie przeprowadza do Poznania..... Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#3510 | |
Zakorzenienie
|
jaka, nie no pewnie rozumiem
![]() a 1400 zl za przedszkole to przegięcie, bo nawet takie nr 1 we wro tyle nie kosztuje wiec faktycznie nie ma czego żałować martwię się tylko o Ciebie, przeprowadzka to zawsze jest stres ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:51.