|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3482 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Zakorzenienie
|
zmykam już do spanka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już IV część naszego wątku!
Cytat:
---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
MamaKarolci28
|
Brwi reguluje woskiem co drugi raz i farbuje henna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Zakorzenienie
|
Nieee, Mikołaj się śmiał, ale ogólnie z Mikołaja niezły jajcarz był.My go znamy prywatnie, on ma własny wielki brzuch i własną długą, białą brodę. jedynie włosy musiał doczepić
![]() No co ty, głupio mi było bo wiedziałam,że nie jesteśmy same w łazience ![]()
#3487 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- wrócił, idę się potulić, bo cóż mi pozostało ![]()
![]() |
#3489 |
Wtajemniczenie
|
Aaaa... takie buty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3491 |
Wtajemniczenie
|
Ide spać, bo mi powieki opadają, dobranoc i pchły na noc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3492 | |
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3493 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Także sporo zależy od tego jak nasze paznokcie zareagują, oraz osoby która robi. Szczerze mówiąc o tym bym nie pomyślała. Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2015-12-12 o 22:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Zakorzenienie
|
Figa to nie zabobon tylko anestezjolog w przypadku cc np widzi coś tam po płytce paznokcia i lepiej nic nie mieć ale już nie pamiętam co
![]() ![]() przyszła moja torba Skip Hop jestem nią zachwycona ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez kaaasi Czas edycji: 2015-12-12 o 22:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3496 |
Zakorzenienie
|
nie wiem
![]() ![]()
#3497 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3499 |
MamaKarolci28
|
Figa ja tez nie byłam świadoma ze po pernamentnym jeszcze będę musiała robic jakieś poprawki, a wiesz jsk to w salonach jest ...nie uświadomia klientki tylko aby sobie kieszenie nabić a zabieg to tanich i przyjemnych nie należy
|
![]() ![]() |
![]() |
#3500 |
Mamusia Luty 2016
|
Hej dziewczyny... Przepraszam, ze ja teraz tak tylko o sobie, ale wpadłam sie wyzalic......
U mnie tragedia psychicznie. Całkiem sie posypałam dzisiaj. Kolejny dzien z rzędu kiedy czuje sie fatalnie napewno tez miał na to wpływ, ale... Najpierw TZ do 14 zajmował sie autem. Wiem, ze robił to dla nas, a nie własnej przyjemności ![]() Miał odkurzyć cos tam zrobic, ale kiedy po obiedzie sie położyłam znowu zaczal czytać o aucie i ani nawet nie pozmywal.... Ale ok, wzięłam i sama to zrobiłam, ja wiem ze on i tak sie bardzo stara i prawie nic nie ma czasu typowo dla siebie. No jest bardzo kochany.... Nie bede sie rozpisywać. Potem poczułam sie ciut lepiej wiec poszlismy na pizzę tak o, sie wyrwać. Potem pojechaliśmy do jego kolegów (bo mieszkają blisko pizzerii) na pol h. I zaczęłam sie sypać totalnie. Nie wiem, to chore z mojej strony, ale dołują mnie nasi znajomi. Jak wiecie jestesmy tuż po studiach, pierwsi po ślubie, pierwsi z dzieckiem w drodze. Nikt nie wie jak to jest. Nikt nie rozumie. Kiedy mówili jak to beda razem pic wódkę jak sie mała urodzi, od razu wyobraziłam siebie sama obolała w szpitalu, a TZ pijącego w najlepsze... Albo pytania czy spędzamy razem sylwester. I juz widziałam siebie, złe czująca sie jak dzisiaj wsród pijanych ludzi do późnych godzin... Nie wiem czemu ale załamały mnie te rozmowy. Jeszcze niedawno moje zycie tak wyglądało i nie wiem... Moze ciut mnie to dzisiaj przerosło? Potem jeszcze mnie mama dobiła mówiąc ze powinnam wiecej sie ruszać. Strasznie mnie denerwuje takie gadanie, nie jest w mojej skórze i nie wie jak sie czuje i ze moze mi byc ciezko wyjsć na ten głupi spacer.... I wyedy poczułam sie taka samotna. Ze nikt mnie nie rozumie. Ani mama, ani znajomi, ani jedna moja przyjaciółka - z żadna nie moge porozmawiac i sie wyzalic, żadna nie ma i nie bedzie mieć w najbliższej przyszłości dzieci. Najlepsza koleżanka jak jej mowie ze np złe sie czuje bo nie mogłam spac to ona teksty typu "o Boże ale ciąża jest po☠☠☠ana, nie chce nigdy mieć dzieci." No i tak wróciliśmy do domu a ja wpadłam w płacz i płakałam płakałam ze jestem taka samotna. TZa bardzo te słowa zabolały bo on sie strasznie stara, mowi ze stata sie trzymać bo przeciez jego kumple tez nie rozumieją tego wszystkiego tak jak moje kolezanki, ale on jest dumny i blabla i ogolnie powiedziałam takie przykre dla niego słowa eh..... Teraz on zasnął a ja płacze i pisze tego posta z telefonu.... Kolejna noc nieprzespana sie szykuje ![]() Przepraszam musiałam sie wyrazić. Naprawde nie mam nikogo w "prawdziwym" zyciu od tego ![]() ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Wiecie. Czuje sie fatalnie raniąc tego cudownego człowieka którym jest moj maz. A z drugiej strony naprawde czuje sie samotna... W sensie, wiem ze on jest ze mna, ale maz nie zastąpi wszystkiego prawda... I tez np nie chce by np pił jak Hania sie urodzi, ale tez nie chce go trzymać na smyczy bo chce by był szczesliwy ![]()
#3501 | |
MamaKarolci28
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3502 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3503 |
Zadomowienie
|
Esorku głową do góry to wszystko nasze hormony ja też miewam takie dni tż pracuje na 3 zmiany i czasem widzimy się tyle co do obiadu usiądzie i coś w necie spojrzy czy przy aucie a ja cały dzień sama chciałabym z nim trochę czasu spędzić ale wiem ze on tez potrzebuje trochę czasu dla siebie, bo przecież ciężko pracuje żeby nam nic nie zabrakło wiec doskonale Cię rozumiem. I nie martw się każdy dumny tata opowiada jak to będzie opijal narodziny dziecka itp ale jak Hania się urodzi to będzie zapewne wpatrzony jak w obrazek i stanie na wysokości zadania w końcu sama mówiłaś ze to kochany mąż wiec będzie też dobrym tata wiec nie martw się na zapas. Głupim gadaniem żeby się ruszać się nie przejmuj .i mój ojciec mówi ze powinnam się ruszać ze mogę robić WSZYSTKO tylko powoli to będę mieć lżejszy poród normalnie rozbraja mnie wtedy jakby on wiedział co to znaczy być w ciąży i rodzic ;-) Twoja mama pewnie lepiej znosił ciążę dlatego pewnie nie rozumie ze Tobie jest ciężko. Więc nie przejmuj się takimi słowami tylko rób swoje na tyle ile masz siły i dużo odpoczywaj.
Co do słabszych ruchów Hani to chyba przez ta pogodę bo mój Dominik tez dziś wyjątkowo mało ruchliwy jak na jego możliwości. Koleżankami tez się nie przejmuj zobaczysz jak na ni przyjdzie czas wszystkie będą jeszcze pytać Cię o rady ;-) ja też się jakoś wycofała z życia towarzyskiego nawet z przyjaciółka która ma 7 miesięczne blizniaczki juz tak nie utrzymuje kontaktu. i jestem pewna se jak porozmawiasz z tż na temat sylwestra to coś wspólnie ustalicie w końcu nie jeden jeszcze sylwester przed Wami jeszcze zdążyć się pobawić ![]() Głowa do góry huśtawka hormonów minie i znów nabierzesz pewności siebie ![]()
![]() |
#3504 |
Zakorzenienie
|
Co do trzymania dziecka na chrzcie...u nas dziewczynke niesie mama pod ołtarz, chłopca tata. A podczas mszy czasem się zamieniają. Rola chrzestnej ogranicza się do podania szatki.
Zabobony do głównie wyczytane w necie lub gdzieś kiedyś zasłyszane 😉 Hej. Wstaliśmy przed 7. Już po śniadaniu. Planów na dzisiaj brak |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Zakorzenienie
|
Esor znam twoj bol. Jestesmy w bardzo podobnej sytuacji. Z moich kolezanek tylko jedna mezatka i dzieciata. Ze znajomych tz same podlotki tylko picie laski itd.. I tez gadali ze o jak oni nie beda pic. Ale ponpierwsze co musisz zrobic to pogadac z mezem. Ja tak zrobilam. Wiem ze bedzoe chcial swoetowac narodziny dziecka ale na pewni nie wtedy kiedy bede go najbardziej potrzebowac. A co do kumpli.. Wiadomo ze ja zechce sie spotykac ze znajomymi i on. Ale wiem ze to nie jest priorytet dla niego. Kumple beda i odejda a rodzina zostanie. Nie czuj sie samotna bo masz jego i Hanie
![]() ![]() Ja czuje sie coraz lepiej. Budze sie czesto w nocy troche z bólu ale taki bol to nie ten co mialam.. Modle sie aby w ogle juz nie krwawic.. Lekarz powiedzial ze moge tak nieznacznie jak z nosa ale krwotoki wystepowac nie moga. Wczoraj wieczorem mialam ktg i krotkie usg w celu zobaczenia wód plodowych. Dr powiedzial ze wszystko ok i to ze przedwczoraj sie nie ruszalo spowodowane było narkoza bo i ja tez spałam. Dzis znow mam miec ktg dla kontroli. Btw zajmoal sie mna taki mlody i przystojny ginekolog :-D :-D a ja po tej chorobie blada oczy podkrazone po utracie krrwi nos spuchniety usta wyschniete włosy od tygodna nie myte bo nie moge.. Masakra :-P
#3506 |
MamaKarolci28
|
Dzien dobry z rana
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O mamoooo...ja to bym chyba na rzęsach chodziła...skad ona ma tyle sil żeby prawie do 3 w nocy nie spać a po 5 godzinach na równe nogi...szybko się regeneruje...moje ostatnio maja spanie dosyć bo budzą się po 6. Ciekawe czy jak M będzie to beda tez tyle spać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3508 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówiłam ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Tez jestem ciekawa. Nie zeby mi to szczególne przeszkadzało ale po prostu jestem coekawa. Zapytam az położnej na wizycie po świętach ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
Esor to wszystko normalne, duzo zmian przed wami nie fa sie ukryć. Życie imprezowe bardzo sie zmieni. Ale nie musi na gorsze! Z dzieckiem można robic naprawdę wiele super rzeczy. Ka wsród moich znajomych tez jestem pierwsza z dzieckiem, prawie nikt jeszcze nie ma a mam prawie 30 lat! Także spokojnie, mimo to mam z nimi ciagle dobry kontakt i nawet czasem chodzimy na spacery z moim dzieckiem ![]() A tz przy samochodzie - tym sie nie przejmuj. Oni jak sfixuja na jakims punkcie to koniec. Z moim jet to samo. Jak cos w aparacie czy aucie robi to bie spocznie poki nie zrobi a ja wszystko sama bez sił z pola. Ważne by pomagał a raz na czas takie ich dziwne zachowanie trzeba przeboleć. Serio ![]() Nie martw sie, jak chcesz spotkać sie z kimś kto juz nie pije wódki co weekend bo ma dzieci to zapraszam na wspólny spacer albo na kawe do mamy cafe ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Marciar super ze lepiej sie czujesz! Teraz bedzie juz z górki ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzi po paznokciach czy nie sinieją, to coś tam oznacza. Ja akurat mam upatrzoną w kropki z babyono ![]() ![]() Esor, Marciar nic dziwnego,że macie obawy. Dużo się zmieni. My też byliśmy jednymi z pierwszych wśród znajomych naszych rówieśników, którzy wzięli ślub (a mieliśmy 24 i 25 lat) i którzy mają dziecko (a Tusia się urodziła jak miałam 27 lat ![]() No nie ma się co łudzić-nie będziecie miały siły ani głowy do imprezowania i nie raz będziecie tego żałować, ale kiedy na świecie pojawią się maluszki to wynagrodzą Wam to wszystko. Już tu nie będę banałami sypać, w każdym razie będą gorsze i lepsze dni i każda z nas tak ma ![]()
![]() |
#3510 |
Zakorzenienie
|
Motyl też myślałam początkowo o tamtej ale na razie kupiłam inną po części ze względu na Tż żeby też mógł nosić bo mi truł o tej torbie
![]() ![]() Esor główka do góry ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:36.