Ostatnio testowałam cz.II - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-11, 17:29   #331
rawita
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnio testowałam cz.II

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość

Testuję obecnie na nadgarstku Philosophy Pure Grace - od dawna chodził za mną zapach czystości, tutaj na początku czułam się jak dziecko, jako kilkuletnia dziewczynka biegałam w koło, robiłam bańki, mama dolewała płynu i wody a ja tak cały dzień, dmuchałam, biegałam w tych bańkach i poczułam się jak wtedy, kiedy cała twarz była zroszona woda z płynem od pękających baniek. Teraz czuję wyraźnie mydło, nie żadne owocowe, zapachowe mydła. Mydło, proszek i płyn. Sama czystość.
A na Allegro ni ma

Jaka ładna nazwa! Też bym chętnie powąchała. Póki co, przy pracy, testowałam dzisiaj perfumy paczulowe. Po pierwsze Patchouli Patch L'Artisan. Jest to paczula w wydaniu bardzo surowym. Nasuwa na myśl korzeń świeżo wyrwany z ziemi. Nuta ziemisto-piwniczna wyczuwalna jest bardzo wyraźnie. Kakaowe ciepło, które tak w paczuli lubię - obecne w stopniu minimalnym. Głównie przez pierwsze trzy minuty, które trochę przypominają pierwsze nuty Borneo. Faza ta niestety szybko przemija i zostaje tylko cień piwnicy. Cień - bo moc rażenia l'artisanowej paczuli jest nikła. Montale Patchouli Leaves – mimo „zielonej” nazwy, perfumy gęste i esencjonalne. Również surowe, ale inaczej. Przypominają mi raczej zawiesisty, ale zupełnie nie słodki syrop. Raczej cierpki i stojący w zakurzonym słoju w ciemnej piwnicy . Po pewnym czasie zapach się wysładza, ale nuty piwnicznej nie traci.

Od pewnego czasu testuję też Borneo 1834. Zdecydowanie najfajniejsza z tych trzech paczuli. Podobna do tej w Statkusie – ciepła, bez cienia piwnicznej nuty. Występująca we wdzięcznym towarzystwie gorzkiego kakao, kardamonu, drzewa i żywicy. Ewoluuje w stronę leśną. Końcówka trochę mnie rozczarowuje, bo dość szybko gaśnie.
Robi się jakaś taka rachityczna. Rany co mi się z czcionkami porobiło Ciekawe dlaczego.

Edytowane przez rawita
Czas edycji: 2008-12-11 o 17:32
rawita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 18:44   #332
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
Właśnie moje testy często lubią się nie udawać, np. Chanel Chance pachnie na mnie kluczem
Cytat:
nom, jakbyś klucz od szafy włożyła do buzi... taki aromacik "kluczowy"
Cytat:
No nie mów że nigdy dziecięciem będąc nie " zaciągnęłaś" się kluczem...

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 23:02   #333
KomEwa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość

EDM nadgarstkowo- był ocean porą wiosenną, nawet trochę gorzkiej pomarańczy było na początku świetnie niestety na mnei ten zapach rozwinął się tak fatalnie że nie mogę go nosić - do teraz to czuję znajomi też potwierdzili - na mnei to szpital. Trwałość jedna z najlepszych ale nie będzie moim odsładzaczem, niestety bo zaczynało się bosko.

Co to EDM?

A ja testowałam zapachy Dzing i Dzongka, których próbki dostałam od pewnego elfa ().
Dzing - Elf uprzedził, że to dziwny zapach. I rzeczywiście. Początkowo nie kojarzył mi się z cyrkiem (podobno taka byłą idea jego powstania), a teraz już tak. Nie wiem, czy to autosugestia, czy też w pierwszej nucie zamiast jakiegoś rodzaju drewna rozpoznałam trociny i coś skórzanego. Niezbyt pamiętam zapach cyrku z dzieciństwa, nie chłonęłam go, bo cyrku nie lubiłam, ale teraz Dzing już mi się z nim kojarzy, lub może kojarzy mi się z moim obecnym wyobrażeniem cyrku...
Przy pierwszym teście ta początkowa nuta bardzo mi się nie podobała. Po drugim - nie wydaje mi się już brzydka. Co będzie dalej? Jeszcze nie wiem.
Po ok. godzinie zapach ewoluuje w delikatne kwiaty. To taka jego kraina łagodności. A skojarzenia z Black? Nie wydają mi się podobne. Black jest kwiatowy i omdlewający. Dzing w nucie bazy też jest kwiatowy i delikatny, ale nie omdlewający. I to tyle, jeśli chodzi o podobieństwa po drugim teście. Kwiaty w Black są takie leciutko podgniłe (i to jest w nim najatrakcyjniejsze), omdlewające jak przedśmiertna słabość, a kwiaty w Dzing są pozbawione jakichkolwiek gnilnych nut i są łagodne, delikatne, ale nie omdlewające.

Dzongka - zapach bardzo przyprawowy i pozbawiony słodyczy. Po pierwszym teście te perfumy wydały mi się brzydkie. Żadnego górskiego powietrza, żadnego pejzażu. Tylko kurkuma (być może jest to szafran, ale pachnie jak kurkuma). W kuchni używam ogromnej ilości przypraw i wąchając Dzongkę miałam przed oczami kurkumę. Nic więcej. Zapach był trwały i nie ewoluował. A raczej mnóstwo składników, które przez mój nos rozpoznawane były jako kurkuma w pewnym momencie zaczęło się przelewać w jednolitym strumieniu zapachu, tak jakby któryś ze składników chciał wypchnąć się na powierzchnię, ale nie zdołał.
Tuż przed zniknięciem wydawało mi się, że może zaraz pojawi się coś słodkiego, ale nie. Przy drugim teście ta przyprawa nie wydała mi się już brzydka, czy nachalna. Co będzie dalej? Nie wiem.
Podczas drugiego testu pod koniec dalej nie wyczułam niczego słodkiego, ale już uchwyciłam to, co dotąd mi się wymykało. Ostatnie nuty są zaproszeniem do dodania zapachowi nieco słodyczy, ukazują potencjał użytych składników, które w innej konfiguracji można by połączyć z czymś słodkim i przeczuwam, że wyszłoby coś intrygującego.
Nie znam Safran Troublant, ale być może właśnie tam nastąpiło spełnienie, którego tu nam odmówiono...? Nie wiem.

Wielkie podziękowania dla Elfa, który otworzył mi wrota do zupełnie innego, niż dane mi było dotąd poznać, świata zapachów.

Edytowane przez KomEwa
Czas edycji: 2008-12-12 o 13:47 Powód: lit.
KomEwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 23:06   #334
chooomik
Rozeznanie

GG do chooomik

Cytat:
Napisane przez KomEwa Pokaż wiadomość
Co to EDM?
eau de merveilles hermesa

The water's dark and deep inside this ancient heart
You'll always be a part of me...
chooomik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 23:11   #335
KomEwa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chooomik Pokaż wiadomość
eau de merveilles hermesa
Tak myślałam. Dziękuję Chooomiku.
Stary 2008-12-11, 23:12   #336
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Co to EDM?

A ja testowałam zapachy Dzing i Dzongka, których próbki dostałam od pewnego elfa ().
(...)Wielkie podziękowania dla Elfa, który otworzył mi wrota do zupełnie innego, niż dane mi było dotąd poznać, świata zapachów.
Ewo, cala przyjemnosc po mojej stronie
Zdobylam ostatanio kilka fiolek i probeczki Przyprawowej Trojcy, (Safran T., Poivre P. i Piment B.) jutro rano wyruszaja do Ciebie Mam jeszcze czwarta fioleczke i chetnie napsikam do niej czegos, co mialabys jeszcze ochote poznac

(Maly off top: co do Twojego podpisu, zgadzam sie totalnie, Czarnazuzia naprawde wymiata)

Edytowane przez Kattarina
Czas edycji: 2008-12-11 o 23:15
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 23:24   #337
sasia73
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kattarina Pokaż wiadomość
(Maly off top: co do Twojego podpisu, zgadzam sie totalnie, Czarnazuzia naprawde wymiata)
Podpiszę sie pod tym i ja: CzarnaZuzia wymiata absolutnie i pod każdym względem

Przyglądam się Parfum Sacre...

sasia73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 23:29   #338
taka taka
Zakorzenienie

ja też off top , ale w końcu nie moja wina, że Czarnazuzia wymiata, grzechem byłoby tego nie potwierdzić
taka taka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 11:51   #339
Nasturcja-Pospolita
Zakorzenienie

Tez sie podpisze pod zbiorowym Off Topem
Zuzinek wymiata i wlasciwie ... jednym slowem rzeczowo zostalo pozamiatane

od rana testuje Island Michael Kors

przylecialo dzis
ale... poczeka do lata
bo to powiew lata jest absolutny, blekit
Wielki Blekit
niebo, morze, i mrozona wodka ze swieza limonka

Nasturcja-Pospolita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 13:39   #340
rawita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka taka Pokaż wiadomość
ja też off top , ale w końcu nie moja wina, że Czarnazuzia wymiata, grzechem byłoby tego nie potwierdzić
Zgadzam się z Wami całkowicie
Stary 2008-12-12, 13:49   #341
KomEwa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nasturcja-Pospolita Pokaż wiadomość
Tez sie podpisze pod zbiorowym Off Topem
Zuzinek wymiata i wlasciwie ... jednym slowem rzeczowo zostalo pozamiatane

od rana testuje Island Michael Kors

przylecialo dzis
ale... poczeka do lata
bo to powiew lata jest absolutny, blekit
Wielki Blekit
niebo, morze, i mrozona wodka ze swieza limonka

Nasturcjo!
Ponawiam prośbę o parę słów na temat niebieskiej kupy w koronie

Gdyby to było rozczarowanie kalibru Rahat Loukoum SL to Ewunia (że ja niby) by się pochlastała. No może nie w jakieś żywotne miejsca, ale tak troszkę...
Stary 2008-12-12, 14:03   #342
Nasturcja-Pospolita
Zakorzenienie

Cytat:
Nasturcjo!
Ponawiam prośbę o parę słów na temat niebieskiej kupy w koronie

Gdyby to było rozczarowanie kalibru Rahat Loukoum SL to Ewunia (że ja niby) by się pochlastała. No może nie w jakieś żywotne miejsca, ale tak troszkę...
Ewo, wyslowilam sie w watku "Co dzis bylo upolowane"

w jednym slowie powiedzic moge natomiast zwiezle : bez szalu
ale, nie oddam

Nasturcja-Pospolita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 14:04   #343
beyza
Perfume Lover

Do Lutensow dorwalam sie raz, oszolomiona iloscia flakonow na wyciagniecie reki i zrozpaczona okrutnie mala iloscia czasu na testowanie, staralam sie powachac jak najwieksza ich ilosc. Wiem, ze ostatnio Douglas je wprowadzil w obieg, ale slyszalam tylko o gdanskiej Galerii Baltyckiej, ale co z innymi? W rodzinnym miescie mam dwie perfumerie tej sieci, ale na razie nie mam mozliwosci wybrac sie do nich i sprawdzic, wiec tu pytanie: czy wiecie moze, czy Lutki sa dostepne wszedzie, beda sukcesywnie wprowadzane do asortymentu, czy tez tylko 'dla wybranych'?

WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280992
beyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 14:15   #344
chooomik
Rozeznanie

GG do chooomik

Cytat:
Napisane przez beyza Pokaż wiadomość
Do Lutensow dorwalam sie raz, oszolomiona iloscia flakonow na wyciagniecie reki i zrozpaczona okrutnie mala iloscia czasu na testowanie, staralam sie powachac jak najwieksza ich ilosc. Wiem, ze ostatnio Douglas je wprowadzil w obieg, ale slyszalam tylko o gdanskiej Galerii Baltyckiej, ale co z innymi? W rodzinnym miescie mam dwie perfumerie tej sieci, ale na razie nie mam mozliwosci wybrac sie do nich i sprawdzic, wiec tu pytanie: czy wiecie moze, czy Lutki sa dostepne wszedzie, beda sukcesywnie wprowadzane do asortymentu, czy tez tylko 'dla wybranych'?

Nie wiem skad klikasz, ale Lutki nie sa we wszystkich Douglasach. Tylko w wybranych salonach. Żeby nie tracić czasu i niepotrzebnie nie jechać (choć wizyta w perfumerii nigdy pewnie nie jest czasem straconym), znajdź sobie numer do swoich Douglasów na ich stronie firmowej - zadzwoń i zapytaj czy mają. ja tak robiłam u siebie. Jak bys wiedziala czego chcesz to Douglas zawsze może to dla ciebie sprowadzić z innego miasta, tylko kwestia testów...

Stary 2008-12-12, 14:40   #345
beyza
Perfume Lover

Cytat:
Napisane przez chooomik Pokaż wiadomość
Nie wiem skad klikasz, ale Lutki nie sa we wszystkich Douglasach. Tylko w wybranych salonach. Żeby nie tracić czasu i niepotrzebnie nie jechać (choć wizyta w perfumerii nigdy pewnie nie jest czasem straconym), znajdź sobie numer do swoich Douglasów na ich stronie firmowej - zadzwoń i zapytaj czy mają. ja tak robiłam u siebie. Jak bys wiedziala czego chcesz to Douglas zawsze może to dla ciebie sprowadzić z innego miasta, tylko kwestia testów...

Aj low ju bejbe... mieszkam w Bydgoszczy i moje miasto zawsze omijaja wszelkie atrakcje perfumeryjne ;(, wiec przypuszczam ze i tym razem obejdziemy sie smakiem. A za oswiecenie co do mozliwosci sprowadzenia zapachu z innego Douglasa, jestem dozgonnie wdzieczna...<nie wiem dlaczego sama na to nie wpadlam>. Wieeelkie dzieki

WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280992
beyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 14:47   #346
chooomik
Rozeznanie

GG do chooomik

ano nie ma sprawy

Stary 2008-12-12, 15:12   #347
Afterburn
Raczkowanie

Diesel Fuel for Life-mocny gęsty kwaśno słodki,ciemnoczerwony kompot.
Serge Noire-mega gozdzik,szkoda że nie ma więcej nut korzenno drewnianych.
Nie podobają się.

Jaisalmer-piękny.Doskonała kompozycja,nie szkodzi że mało kadzidła.Wyczuwam kościelną,drewnianą ławkę,gdzie drewno przegryzła wytarta farba olejna..Z cyklu-jak byłam małato często pogryzałam sobie ławkę z nudów na kazaniach;i ten smak-zapach pozostał i odkryłam to wrażenie w Jaisalmer.
Afterburn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 18:18   #348
kropka75
Zakorzenienie

I jak tam laseczki z Waszymi testami Ogródków Angela? Tyle próbek zakupionych, a żadnych relacji...

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 18:26   #349
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
I jak tam laseczki z Waszymi testami Ogródków Angela? Tyle próbek zakupionych, a żadnych relacji...
Ja co prawda nie zakupiłam ale muszę się przyznać z żalem, uderzając w pierś że nie znam jeszcze piwoniowego.
Faza na Muglera już mi trochę przeszła ale mam do Ogródków wielki sentyment i próbkę każdego, tylko ten biedy piwoniowy się ostał
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 20:25   #350
rawita
Zakorzenienie

Patchouli Antique Les Nereides - chyba perfumy z "paczuli" w nazwie, nie są dla mnie. Wydają mi się takie monotonne. Ta paczula podoba mi się jednak bardziej od Patchouli Patch i Patchouli Leaves, którymi katowałam się wczoraj. Jest z gatunku tych gęstych, z trochę aptecznym otwarciem i sporą dawką słodyczy. Piwnicy nie ma prawie wcale, mojej ulubionej kakaowej nutki również. Podobnie jak Patchouli Leaves kojarzy mi się z gęstym, brązowym syropem, tym razem jednak słodkim od początku do końca i stojącym nie w zakurzonej piwnicy, a w starodawnej aptece.
Wniosek z dwudniowych testów: zdecydowanie wolę paczulę w tle, ukrytą za innymi nutami, niż na pierwszym planie
Stary 2008-12-12, 21:30   #351
ropuszka
Zakorzenienie

Dorwalam dzis Code Elixir i mysle czy kupic czy nie... Cena kosmiczna, oczywiscie kusi flakonik z pompka, ktora psika dosc skapo. Zapach cudny, slodki, jakby zostala tylko ta pierwsza najladniejsza nuta z klasycznego Code. Niestety poszlam potem do knajpy i teraz cala smierdze fajkami, na nadgarstku mam dziwny zapach zuzytej gumy do zucia o smaku miety... Co to ma byc?
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-13, 05:17   #352
Małgosia791
spin doctor

Chanel 5 eau premiere-jak można się w nim nie zakochać Bardzo lubię klasyczną 5-tkę, ale premiere to cudoNie wiem czemu, mimo iż lekko słodki kojarzy mi się z siarczystym mrozem i mroźnymi podmuchami wiatru, który owiewa Królową Śniegu jadącą swoimi saniami i okrytą białym futrem. Taki obraz stanął mi przed oczyma kiedy wąchałam nadgarstek z eau premiere. Szalenie elegancki, kobiecy i taki trzymający dystans. Muszę mieć i wpisuję na pierwsze miejsce na wish listę.
Małgosia791 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-13, 11:07   #353
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Wczoraj dotarła do mnie próbka Can Can Hiltonówny od Polkidxdx
Podobają mi się i myślę,że spodobają się większości fanek escady Magnetsm.Bo jest to właśnie bardzo zgrabna i apetyczna wariacja na temat Magnetismu, z nieco większą dawką owoców zamiast zielonej nuty i odrobiną pikantnego ducha Pink Sugar.Intensywne i trwałe
Jak wysącze butelkę Magnetismu to kto wie
Stary 2008-12-13, 12:05   #354
MeryJane
Zadomowienie

Zagorsk...maleńka próbeczka ...tak strasznie mi się podoba, ale moja skóra go zżera...wtapia się i znika...już wiem, że nie mam zwidów...ginie na mnie.Ktoś jeszcze tak ma????????????????
przygarnę, adoptuję, kupię

WSZYSTKIE DZIWOLĄGI PRZYGARNĘ

MeryJane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-13, 15:40   #355
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez beyza Pokaż wiadomość
Aj low ju bejbe... mieszkam w Bydgoszczy i moje miasto zawsze omijaja wszelkie atrakcje perfumeryjne ;(, wiec przypuszczam ze i tym razem obejdziemy sie smakiem. A za oswiecenie co do mozliwosci sprowadzenia zapachu z innego Douglasa, jestem dozgonnie wdzieczna...<nie wiem dlaczego sama na to nie wpadlam>. Wieeelkie dzieki
Daj znać, gdy czegoś się dowiesz

Bydgoskie Douglas'y jakoś mi nie po drodze
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-13, 16:00   #356
paulinka3110
Wtajemniczenie

Ostatnio w perfumerii przypomniało mi się jak Wizażanki wychwalają Dune Diora, no i spróbowałam.

łoo matko...cały wieczór czułam się jakbym siedziała w ciuchach jakiegoś podstarzałego faceta.
Zdecydowanie nie zapch dla mnie

Moja książkowa wymiana. Zapraszam
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=630571http://
paulinka3110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-13, 17:00   #357
edytapa68
Zakorzenienie

Cytat:
Edypo - i ja jakiś czas temu miałam okazję wąchać Gucci Accenti. Ale kompletnie nie wyczułam w tych perfumach niczego fizjologicznego. Też nie była to moja bajka, ale dlatego, że były zbyt ugrzecznione" - miłe kwiaty, sympatyczne owoce, łagodny, lekkostrawny orient. Jak to powiedział kiedyś mój znajomy: "X był był na tym filmie i powiedział, że fajny". "A Ty co o nim sądzisz"-zapytałam. "Ja nie oglądam takich fajnych filmów".
Ewo, mów mi Edyta albo Edyto,Edytopa,Edytapa:ehe m: Edypo kojarzy mi sie z Edypem ...i jakoś mi tak nie pasi
edytapa68 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-13, 22:20   #358
KomEwa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez edytapa68 Pokaż wiadomość
Ewo, mów mi Edyta albo Edyto,Edytopa,Edytapa:ehe m: Edypo kojarzy mi sie z Edypem ...i jakoś mi tak nie pasi
Już się poprawiam i konotuję
Czytając zeżarłam część literek Twojego nicka, a teraz doczytałam
Głodna byłam albo chwilowo w pomroczności, hi, hi. Edyto

P.S. A Edyp to rzeczywiście niepolityczne skojarzenie, perwert jeden
Stary 2008-12-13, 23:04   #359
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Porcelainnn Pokaż wiadomość
Hot Couture EDT, Givenchy

Toż to perfumiarska 'Moda na sukces!'! Gorzej - to 'Dynastia' i Krystle Carriington z nienaturalnym liftingowym grymasem.

Lubię maliny i pieprz w perfumach. Oczekiwania były tym większe, że jestem na etapie poszukiwania prostszego, słodkiego i dziewczęcego zapachu, jeśli nie na co dzień, to z pewnością na konkretne sytuacje. To tak jak potrzeba posiadania eleganckich, czarnych spodni w kant w szafie, choć nie jest to nasza ulubiona część garderoby (nawiasem mówiąc bardzo lubię damskie garnitury ) Dostałam spora odleweczkę od Katty , wydawało mi się, że będzie to zapach idealnie spełniający moje oczekiwania.

Tymczasem HC edt to kwintesencja lat 80. To tony pudru i syntetyczne maliny niczym z kiepskiego jogurtu. Nie łączą się ładnie ze skórą, nie topią się na niej, nie gładzą jej, nie wnikają, nie ocierają się zmysłowo, nie muskają nawet...wżerają się w skórę. Drapieżnie. Fluorescencyjnymi fuksjoworóżowymi tipsami opiłowanymi jak żyletki ją rozdrapują. To wrażenie jest na tyle silne, że co jakiś czas odruchowo sprawdzam, czy na nadgarstkach nie pojawi się wysypka. Lubię erotyzujące zapachy, umiejętny i wysmakowany balans między niedomówieniem a wulgarnością. Ale HC są jednostronnie wulgarne, przejaskrawione, papuzie. Są jak krzyk pstrokato ubranej prostytutki*. Odwracam głowę z niesmakiem, chowam ręce w kieszenie i przechodzę na drugą stronę ulicy (...)

Nosząc HC czuję że włosy upinają mi się w natapirowany i wylakierowany kok, w uszach ciążą mi wielkie, pseudosrebrne klipsy z jablonexu, brwi ciemnieją od nadmiaru czarnej kredki, talię niemiłosiernie ściska pasek z wężowej skóry a ramiona rozrastają sie pod wpływem niebotycznych poduszek w żakiecie.

(...) Na miłość boską, to nie jestem ja!

*Nie miałam intencji nikogo obrazić. Zastanawiałam się nad użyciem tego zdania, ale widzę ten obraz bardzo wyraźnie. Nie miałam okazji poczuć HC na kimś innym, zakładam, że może się rozwijać całkiem inaczej.

Porcelainn - odkopałam Twój Sugestywny opis gdyż poszukuję do testów teraz czegoś właśnie malinowego. To jest tak po Pradzie, przyprawach i Flowerbombach mam nagłe pragnienie potestowania czegoś niezobowiązującego, z kwaskiem takiego owocowego sosu malinowego np. Nie wiem czego się uczepić po przeszukaniu KWC i forum padło na HC lub J'aime ale pamiętam ten opis jak nic na świecie, i mam kubeł zimnej wody bo mam takie same oczekiwania jak Ty i jeśli nie HC to co? masz jakieś typy w klimacie takim hmmm powiem tak: po smakowaniu non stop karmelowo korzennych słodkich latte mam ochotę na łyk kwaśno słodkiego soku z czerwonych owoców ( aczkolwiek odpada miss dior cherie).

Testowałąm w tymże celu Gucci Rush i Gucci II ( po raz drugi) i Rush za syntetyczne a Gucci II niezły ale niekoniecznie, owocowo ale ponownie za syntetycznie plus ogórek? zielony taki świeży gdzieś mi przebija.

To jakiś zapachowy impas mnie dopadł nie umiem nic znaleźć w tej kategorii wagi lekkiej.
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-13, 23:07   #360
Twitter
Zakorzenienie

Addict Dior.

Która pierwsza w niedawnym czasie zaczęła piać peanami na temat zapachu? Należy się:

Która wizażownica zapodała temat? hmmm? Przyznać się!
Z ciekawości wzięłam na testy, bo nie znałam i nie miałam własnego zdania na temat, słowem wstyd

No i addicted, irreversible, choinka!

W 'dotyku' zapach jest gładki, lekko aksamitny ze zmatowiona powierzchnią, w kolorze nocy. Gorzki na swój sposób, ale nie cierpki. Silny, władczy, dominujący. Z 'atrybutów' dodałabym do niego wysokie, klasyczne, czarne szpilki, koniecznie czarne rajstopy ze szwem z tyłu (biegnącym od kostki do...nieba ), karminowe wargi i burzę, kasztanowych loków! Oj, gdybym ja posiadała takie loki!
Poszczególnych nut nie mogę wyodrębnić i nie wiem co tak bardzo mi się w nim podoba. Zdecydowanie się podoba...

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości