Panny Młode Kielce - część V :D - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-18, 15:48   #331
nemea
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
W ta niedziele zaczyna sie kurs w parafii Swietej Jadwigi Krolowej moze tam
To może napiszę, bo pewnie nie wszystkie wiedzą, ze u nas w Duchu Świętym mówili, że ten kurs w Jadwidze to jest o 15 pierwsze spotkanie, potem o 16 msza i o 17 drugie spotkanie. A by uzyskać zaświadczenie trzeba na wszystkich spotkaniach być. Więc jak kto woli...

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Płaciłyście może za poradnię? Ja właśnie szukam jakieś w Krakowie i na stronie Archidiecezji krakowskiej pisze: "Poradnie przy parafiach - pełnią swą dotychczasową posługę, obejmując troską głównie narzeczonych i małżonków przygotowujacych się do chrztu swych dzieci. Zachęcamy też wszystkich wiernych będacych w kryzysie i potrzebujących pomocy do korzystania z pomocy jaką oferują poradnie.
Wszystkie porady są bezpłatne, ponieważ są wyrazem troski Kościoła o człowieka w potrzebie."

Mimo to niektóre dziewczyny, które były już na tych spotkaniach w różnych parafiach mówią, że płaciły nawet 120zł
Myśmy z M. nie płacili za poradnię nic. U Pani Marii robiliśmy. Chyba w sumie ja zapoczątkowałam dawanie namiarów na panią Marię, bo byliśmy niezwykle zadowoleni.

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
no to rewelka Ja idę sama, cały czas zastanawiam się czy załatwie coś bez mojego TŻ....jak nie to przynajmniej ja bede miała z głowy....ale bede na pewno. Wiecie od której strony tam się wchodzi do Kościółka?
Samemu też można isc na kurs, nie trzeba być parami. Razem z nami na kursie były dwie osoby, które były bez pary i zaświadczenie spokojnie dostały. A wchodzi sie tam z tego co pamietam od dziedzińca wewnętrznego. Myśmy tam czekali, tam się samochody zostawia i ksiądz potem po nas wyszedł.

sjoanna a mnie wielocytowanie działa jak widać bez problemu.

I dziękuję wam wszystkim za te kciuki i za gratulacje.

zdjęcia są moją własnością - zakaz publikacji bez zgody właścicielki
nemea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 16:27   #332
fallsi
Przyczajenie

Jeśli ktoś jeszcze chce te przykładowe ceny u florystek, to poproszę o przesłanie adresu mailowego... chyba że chce bez fotek.
fallsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 16:37   #333
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sjoanna Pokaż wiadomość
Coś mi wizaż wolno chodzi. A wam?

Kto mi wyjaśni dlaczego wielocytowanie u mnie nie działa?
Jak naciskam wielocytuj a potem odpowiedz to nie mam cytatów. A jak naciskam po wielocytowaniu cytuj to mam jeden cytat - ten przy którym kliknęłam cytuj
naciszkasz Wielocytuj (musi byc zaznaczone na pomaranczowo) i tak przy kazdej odp ktora chcesz zacytowac i przy ostatniej cytuj.
I tak jak robisz nie działa??
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 18:51   #334
eninka84
Zadomowienie

Ja dzis ogladałam obrączki.....te które wybitnie mi się podobają są strasznie drogie sama moja kosztuje 1.000,00....a męska 700....

Edytowane przez eninka84
Czas edycji: 2010-02-18 o 18:53
eninka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 19:28   #335
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

nemea - gratuluję tytułu mgr inż dziś, bo wcześniej nie miałam okazji

Cytat:
Napisane przez chansons Pokaż wiadomość
To gratuluję wyboru

BLACKrose24 to ja widzę, że Ty męża rozpieszczasz tyle niespodzianek, a ja mojemu tż tylko czekoladki i własne towarzystwo podarowałam

A ja dziś jestem po pracowitym dniu, zleciałam Sienkiewicza z pięć razy, dokupiłam resztę biżuterii i upatrzyłam cudne buty - a nie planowałam żadnych kupować bo butów mam mnóstwo i teraz nie wiem co robić Ale chyba jednak się skuszę Butów nigdy za wiele
Byłam też w Nemezji podpytać o wiązankę i chyba tam zamówię.. Ale jest mi troszkę smutno bo wymyśliłam sobie fioletowe róże i wszędzie gdzie pytałam takich nie mają... Chodzi mi o coś takiego, tylko bukiecik mniejszy i jakiś inny materiał - nie biały na dole..
Ty chcesz teraz na cywilny ten bukiecik? Nie wspominałaś coś czasem o tym, że będziesz mieć fioletową sukienkę? Nie będzie Ci się to zlewać? Tak poza tym to świetny bukiecik. Osobiście nigdy fioletowych róż nie widziałam. Oni je chyba farbują czy jak? No i myślę, że cięzko będzie znaleźć kwiaciarnię, która takie coś zrobi.

Cytat:
Napisane przez sjoanna Pokaż wiadomość
Coś mi wizaż wolno chodzi. A wam?

Kto mi wyjaśni dlaczego wielocytowanie u mnie nie działa?
Jak naciskam wielocytuj a potem odpowiedz to nie mam cytatów. A jak naciskam po wielocytowaniu cytuj to mam jeden cytat - ten przy którym kliknęłam cytuj
Coś się chyba właśnie psuje z wizażem dziś. Raz szybko raz wolno.

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Ja dzis ogladałam obrączki.....te które wybitnie mi się podobają są strasznie drogie sama moja kosztuje 1.000,00....a męska 700....
To i tak jeszcze nie jest źle. Te, co mi się podobają kosztują obie po 1400 No, ale mam nadzieję, że jakiś złotnik nam zrobi takie, bo są bardzo łatwe chyba do zrobienia
A masz gdzieś zdjęcie tych obrączek, żeby pokazać?
Stary 2010-02-18, 20:12   #336
eninka84
Zadomowienie

własnie niestety nie moge ich znalezc w internecie. Zobaczyłam je w Skorpionie. Damska drozsza bo ma 3 brylanty, jeju nawet nie opisze bo się nie da są piękne!!!
eninka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 20:49   #337
Meana1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez srubka87 Pokaż wiadomość
Meana-No ja też bym się nie przejmowała zdaniem pani z salonu. A o ile droższa jest ta zaproponowana tym razem od tamtej? Ja tu węszę chęć sprzedaży czegoś droższego. Wiadomo zdesperowana i zakochana w sukni PM to najlepszy klient, bo weźmie wszystko..wystarczy ją tylko odpowiednio nastawić. Bierz pierwszą skoro podobała się Tobie i mamie to nie ma się co zastanawiać. Mama jest najlepszym doradcą.
Ta pierwsza kosztowała w tamtym salonie 3390 a ta druga 5500.
Meana1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-18, 22:45   #338
srubka87
Zadomowienie

Meana-no widzisz różnica w cenie jest ogromna. A panie w takich salonach mają prowizję od sprzedanych sukni także nie radzę im wierzyć.
Forgutka-gratuluję wyboru sali.

Ja też mam problem z wizażem i to już od wczoraj...
Stary 2010-02-19, 06:29   #339
Alice the Bride
Raczkowanie

chansons wedlug mnie ten bukiet fioletowy to jest z kwiatow sztucznych.
My za obraczki zaplacilismy w Kruku 2 tys. Dziewczyny za 5,5 h wyjezdzam do Kielc! Juz sie nie moge doczekac Tyle spraw do zalatwienia ze hoho! Coraz blizej ten slub a tu wciaz nie wszystko gotowe
Meana zastanawialas sie nad dekoracja w Bohemie? Ogladalam zdjecia i te pistacjowe brusy sa obrzydliwe!
Oświadczył się 1.1.2009 o godz 0:00
Nasz ślub 22.05.2010

Alice the Bride jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 07:44   #340
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

to nie jest sztuczny kwiat tylko specjalna odmiana t.zw czarnych roz.....
Stary 2010-02-19, 09:20   #341
elusia20
Raczkowanie

GG do elusia20

Ja sobie pod koniec następnego tygodnia pochodzę po dekoratorkach i Wam coś opowiem konkretniej. Wiem na razie tylko tyle, że mój bukiet chciałabym w kształcie serca z białych róż, a w kościele stojaczki wzdłuż kościoła z jakimiś ładnymi kwiatami
elusia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 10:05   #342
Kasia1429
Raczkowanie

GG do Kasia1429

fallsi widzę że mamy taki sam gust ja też waham się pomiędzy Anią z bazar albo Arteuszem Ania jest bardzo sympatyczną dziewczyną naprawdę, korzystam z jej usług od dłuższego czasu
Kasia1429 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 10:26   #343
srubka87
Zadomowienie

My też chcemy załatwić sprawę dekoratorek do przyszlego tygodnia, ale nie wiem czy się uda, bo Tż musi pisał pracę magisterską. Ja bym to zalatwiła, ale aparat ze zdjęciami jest u niego..chociaż...zaraz, zaraz...może uda mi się wstawić Wam zaraz fotki naszej wymarzonej dekoracji. I tym sposobem będe mogla zalatwić dekoratkorkę jak Tż będzie sie uczył
Powiedzcie mi jeszcze od jakich miesięcy sa obrony magisterskie? Zawsze myślalam, że od połowy czerwca można sie bronić, a tu ostatnio Tż powiedział, że jego dziekan powiedział, że w lipcu to bronia sie Ci, którzy bardzo chcą...a reszta broni sie od września do grudnia...
U nas to nie wchodzi w grę..mamy ślub w sierpniu, Tż musi byc magistrem

Edytowane przez srubka87
Czas edycji: 2010-02-19 o 10:29
srubka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 10:33   #344
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81

srubka87 a dlaczego musi być magistrem??

NIKOLA - 05-03-2012
syrwia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 10:40   #345
Ifcia513
Raczkowanie

Ach, i jeśli chcecie to mogę albo wysłać na priv'ie, albo umieścić cennik kilku dekoratorek, tylko nie wiem czy to zgodne z prawem...Napisałam do kilku, wysyłając przy okazji propozycję bukietów i przykładowe wiązanki i poprosiłąm o wycenę... I powiem, że naprawdę byłam zaskoczona rozbieżnością cenową.[/QUOTE]

fallsi ja też poproszę o cennik i namiary na dekoratorki
rainbow i Ciebię też

nemea gratuluję

chansons jeśli znajdziesz gdzieś takie fioletowe róże to daj znać bo mnie też się podobają ale jeszcze ich na żywo nigdy nie spotkałam

Edytowane przez Ifcia513
Czas edycji: 2010-02-19 o 10:57 Powód: dopisek
Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 10:52   #346
srubka87
Zadomowienie

Udalo się
A właśnie, że się nie udało..nie wiem dlaczego nie wstawiło zdjęć. Co się dzieje z Wizażem?
Sprobuję jescze raz...

Edytowane przez srubka87
Czas edycji: 2010-02-19 o 11:05
Stary 2010-02-19, 11:10   #347
lemon tree
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Alice the Bride Pokaż wiadomość
chansons wedlug mnie ten bukiet fioletowy to jest z kwiatow sztucznych.
My za obraczki zaplacilismy w Kruku 2 tys. Dziewczyny za 5,5 h wyjezdzam do Kielc! Juz sie nie moge doczekac Tyle spraw do zalatwienia ze hoho! Coraz blizej ten slub a tu wciaz nie wszystko gotowe
Meana zastanawialas sie nad dekoracja w Bohemie? Ogladalam zdjecia i te pistacjowe brusy sa obrzydliwe!

Alice Ty też masz w Bohemie?
W ogóle trochę zła jestem bo właściciel Bohemy nie odpowiada na moje maile... Czekałam od początku stycznia ponad miesiąc więc wysłałam kolejnego dwa tygodnie temu i cisza... Mam pytanie Dziewczyny- kiedy dostałyście wycenę wybranego przez Was menu?
lemon tree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 11:34   #348
srubka87
Zadomowienie

Zaraz się zdenerwuję...nie mogę wstawić załącznków. Nie wiem już czy to problem z komputerem(korzystam z komputera siostry Tż-a) czy z Wizażem. Spróbuje poźniej.
Tż musi być magisterm przed ślubem z dwóch powodów: po pierwsze musi szukać pracy(-idealnie by było jakby znalazł jakąkolwiek już przed ślubem-niby ma inżyniera co jest ważniejsze niż mgr ale... i tu sie ujawnia drugi powód...teściowie zagadaliby/zamęczyliby nas na śmierć...A tego wole nie ryzykować...

Edytowane przez srubka87
Czas edycji: 2010-02-19 o 11:40
Stary 2010-02-19, 11:49   #349
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81

No fakt z teściami lepiej nie zaczynać bo może to się źle skończyć dla obydwu stron
srubka to chyba coś z wizażem jest od wczoraj nie tak, ja loguje się na niego za każdym razem jak zmieniam stronę bo mnie wyrzuca za każdym razem

NIKOLA - 05-03-2012
syrwia81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-19, 13:16   #350
ewelkafly
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sunshine8408 Pokaż wiadomość
PS. Czy któraś z Was wybiera się może w sobotę 27 na kurs na Karczówkę??
Ja też
ewelkafly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 13:18   #351
sjoanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syrwia81 Pokaż wiadomość
No fakt z teściami lepiej nie zaczynać bo może to się źle skończyć dla obydwu stron
srubka to chyba coś z wizażem jest od wczoraj nie tak, ja loguje się na niego za każdym razem jak zmieniam stronę bo mnie wyrzuca za każdym razem
Też mam tak czasami. Może to zbyt restrykcyjne zabezpieczenie antywirusowe , czy coś?

Próbowałam wielocytowania i dalej nic! Pojawia się tylko ostatni cytat
Wizaż mnie nie lubi!!!

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 13:35   #352
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez srubka87 Pokaż wiadomość
My też chcemy załatwić sprawę dekoratorek do przyszlego tygodnia, ale nie wiem czy się uda, bo Tż musi pisał pracę magisterską. Ja bym to zalatwiła, ale aparat ze zdjęciami jest u niego..chociaż...zaraz, zaraz...może uda mi się wstawić Wam zaraz fotki naszej wymarzonej dekoracji. I tym sposobem będe mogla zalatwić dekoratkorkę jak Tż będzie sie uczył
Powiedzcie mi jeszcze od jakich miesięcy sa obrony magisterskie? Zawsze myślalam, że od połowy czerwca można sie bronić, a tu ostatnio Tż powiedział, że jego dziekan powiedział, że w lipcu to bronia sie Ci, którzy bardzo chcą...a reszta broni sie od września do grudnia...
U nas to nie wchodzi w grę..mamy ślub w sierpniu, Tż musi byc magistrem
Obrony są w różnych terminach, nie ma przymusu od września. Jeśli jest napisana praca, zatwierdzona przez promotora i wszystkie dokumenty są złożone to można wcześniej. U mnie na roku część osób obroniło się już maju, reszta początek czerwca i początek lipca, a niedobitki dopiero we wrześniu i później. Wszystko zależy od dobrych chęci promotora, tylko zwykle nie chcą robić obrony dla 1 osoby więc dobrze, żeby było kilka nawet z innych roczników, może zaoczni albo inna specjalizacja.
srubka87 jeśli Twój Tż powie, że bardzo mu zależy wcześniej to powinni się zgodzić.
frogutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 13:54   #353
Ifcia513
Raczkowanie

Wczoraj byłam na poszukiwaniach sukni ślubnej m.in. w MS Moda w Katarzynie, przymierzałam już chyba 4tą suknię, poprzednie 3 normalnie weszły (choć przy moich rozmiarach się nie dopięły) a ta 4ta była jakaś taka sztywna i strasznie wąska (za mały na mnie rozmiar bo mam w biuście 44 więc nie chciała przez niego przejść) więc stwierdziły że do mnie tą suknię tylko przyłożą ale jak wiadomo to nie to samo... i wtedy ta najstarsza pani mnie bardzo rozśmieszyła bo powiedziała żebym obejrzała sobie tą suknię w katalogu bo przecież ona tak samo będzie wyglądać na mnie jak na modelce...
i nasuwa się pytanie: po co my dziewczynki chodzimy i mierzymy te suknie i tracimy na to tyle czasu skoro możemy sobie wybrać ze strony internetowej siedząc w ciepłym domku??

Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-19, 13:55   #354
fallsi
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kasia1429 Pokaż wiadomość
fallsi widzę że mamy taki sam gust ja też waham się pomiędzy Anią z bazar albo Arteuszem Ania jest bardzo sympatyczną dziewczyną naprawdę, korzystam z jej usług od dłuższego czasu
No właśnie, ale chciałabym się z obiema spotkać jeszcze, a że nie mieszkam już Kielcach, więc nie mogę tego zrobić natychmiast ... Pani Anna jest świetna, taką mi wiąznką puściła a propos ślubu w maju i tych moich konwalii...a brzmiało to tak: "maj, maj...miesiąc zakochanych...ja już te konwalie widzę przed oczami"...ogólnie pozytywnie zakręcona.
fallsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 14:03   #355
ewela03
Raczkowanie

ja rowniez sie wybieram 27 lutego na ten kurs na Karczowke, tylko mozecie mi powiedziec jak to jest w koncu tam z tymi oplatami?ile nalezy "dac w ofierze" za ten kurs?

zaręczeni 23.01.2010
ten najważniejszy moment 03.07.2010 godz 15.00
ewela03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 14:05   #356
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewela03 Pokaż wiadomość
ja rowniez sie wybieram 27 lutego na ten kurs na Karczowke, tylko mozecie mi powiedziec jak to jest w koncu tam z tymi oplatami?ile nalezy "dac w ofierze" za ten kurs?

zaręczeni 23.01.2010
ten najważniejszy moment 03.07.2010 godz 15.00
Większość dawała 50zł
Stary 2010-02-19, 14:07   #357
kopikos
Raczkowanie

Nie wiecie kiedy wróci na karczówkę ta pani od poradni? Bo ja to bym poszła jak juz ona będzie żeby załatwić wszystko od razu...
Stary 2010-02-19, 14:13   #358
sjoanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fallsi Pokaż wiadomość
No właśnie, ale chciałabym się z obiema spotkać jeszcze, a że nie mieszkam już Kielcach, więc nie mogę tego zrobić natychmiast ... Pani Anna jest świetna, taką mi wiąznką puściła a propos ślubu w maju i tych moich konwalii...a brzmiało to tak: "maj, maj...miesiąc zakochanych...ja już te konwalie widzę przed oczami"...ogólnie pozytywnie zakręcona.
Uwielbiam konwalie!
Podczas mojej komunii stary kościół ubrany był konwaliami i pachniało tak pięknie. Kwiaty i kadzidło. To jest wspomnienie

Ifcia513 napisała:
"Wczoraj byłam na poszukiwaniach sukni ślubnej m.in. w MS Moda w Katarzynie, przymierzałam już chyba 4tą suknię, poprzednie 3 normalnie weszły (choć przy moich rozmiarach się nie dopięły) a ta 4ta była jakaś taka sztywna i strasznie wąska (za mały na mnie rozmiar bo mam w biuście 44 więc nie chciała przez niego przejść) więc stwierdziły że do mnie tą suknię tylko przyłożą ale jak wiadomo to nie to samo... i wtedy ta najstarsza pani mnie bardzo rozśmieszyła bo powiedziała żebym obejrzała sobie tą suknię w katalogu bo przecież ona tak samo będzie wyglądać na mnie jak na modelce... "

Najważniejsze to sprzedać! Wcisnąć byle co byle drogo. Niestety.

Daję radę bez wielocytowania

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 15:10   #359
domika88
Raczkowanie

GG do domika88

Fallsi a gdzie dokładnie na bazarach znajduje się budka pani Ani? Może pamiętasz nr budki?
Stary 2010-02-19, 15:16   #360
chansons
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beaciunia Pokaż wiadomość

Ty chcesz teraz na cywilny ten bukiecik? Nie wspominałaś coś czasem o tym, że będziesz mieć fioletową sukienkę? Nie będzie Ci się to zlewać? Tak poza tym to świetny bukiecik. Osobiście nigdy fioletowych róż nie widziałam. Oni je chyba farbują czy jak? No i myślę, że cięzko będzie znaleźć kwiaciarnię, która takie coś zrobi.
Tak, na cywilny.. I tak, mam fioletową sukienkę, ale ja na samym początku nie chciałam wcale bukietu więc taki 'zlewający' się z sukienką (choć akurat te róże są dużo ciemniejsze od mojej sukienki) byłby dla mnie w sam raz.. Ale dziś po kolejnej wizycie w Nemezji zmieniłam koncepcję, bukiet będzie z białych różyczek, malutki, z fioletowymi koralikami pod kolor sukienki i jakimiś fioletowymi dodatkami.. Mam nadzieję, że będzie to wyglądało ok, a jak nie to bukiet zwyczajnie zostawię w domu.

Alice - kwiaty właśnie nie są sztuczne, ale w Kielcach najwidoczniej niespotykane..

Ifcia513 - niestety nie udało mi się ich nigdzie znaleźć, co więcej w wielu miejscach powiedziano mi, że nie ma czegoś takiego jak fioletowe róże..
Jedna z pań na bazarach powiedziała, że fioletowe róże może uda jej się zamówić, ale wszystkiego dowie się jak przyjedzie dostawca (jak będzie je miał, bo to mało popularny kolor róży).. W Nemezji natomiast zaproponowano mi, że białe róże zafarbują mi fioletowym sprayem w środku, ale w końcu zrezygnowałam..
Aha, i jeszcze mi się przypomniało - wiem, że mówiłaś, że bierzesz jasne dodatki na cywilny, ale na plantach upatrzyłam cudne fioletowe buty w różnych odcieniach, tyle że zostały tylko niektóre rozmiary i po jednej parze.. No i są bardzo tanie więc się opłaca nawet na ten jeden raz Może Ci się przyda ta informacja

a co do wizażu to ja też nie mogę wielocytować, a czasami również się zalogować..:/
06.2011
05.2014

Edytowane przez chansons
Czas edycji: 2010-02-19 o 15:28
chansons jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości