|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Gratulacje
![]() u erwinka jak się łyżeczką puka to ząbka słychać, ale nie widać go ![]() A o tym termometrze co piszecie to też musze pomyśleć, bo ja mam taki do ucha, ale on już ma jakieś 6 lat, i wnerwia mnie troche że nie ma poziomu zużycia baterii, i np mierzę małemu temp i wychodzi 35,2 bo bateria słabsza, a ręką czuję że cieplejszy. A takim rtęciowym to w nocy raczej nie ma szans żeby go nie budzić. Poczekam na adresy allegro z takimi co macie sprawdzone ![]()
![]() |
#332 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A my dziś na zakupach bylismy , potem zrobilismy sobie uczte - pstraga pieczonego z pieczonymi ziemniakami i sałatka i tacke ślimaków .. ale się objadłam .. straszne ledow łaże
![]() |
#333 |
Zakorzenienie
|
Witajcie , po pierwsze dlaczego tyle napisałyście w weekend????
![]() zawsze było mało. Po drugie Ukrycior witajcie ![]() Po trzecie GRATULUJE NOWYCH UMIEJĘTNOŚCI I ZĘBÓW ![]() Po 4 wszystkie zdjęcia dzieciaczków śliczne ![]() ![]() Ania ponoc szczęśliwe dziecko to brudne dziecko więc wszystko ok. ![]() Mrowak mój ostatnio wlazł pod łóżko w sypialni i nie mogłam go wyciągnąć bo ja się tam nie zmieszczę ,dobrze że nie ma wykładziny to jakos go za nogę złapałam i przywlokłam do brzegu łóżka ale jeszcze żeby go wyjąć musiałam mu na chama głowę schylić bo by nie przelazł. Ciekawe że jak tam wchodził to wiedział że trzeba się na maksa schylić. Także potwierdzam jeśli myślisz że gdzieś dziecko nie wejdzie to na pewno wejdzie. ______________ Mój tz był na weekend w domu i jutro znowu jade go odwieźć ![]() ale już za 2 tyg przyjeżdża na całą zimę do domu ![]() Pogoda paskudna cały dzień padało jeszcze coś mi się w nogę stało jakaś kontuzja przy bieganiu coś mi wlazło od spodu w stopę (w sensie że jakiś mięsień się chyba nadwyręzył)i boli jak chodzę więc biegać też nie mogę zresztą przy takiej pogodzie to i tak z Mikiem nie wychodzę na jakieś wygwizdowo (bo biegaliśmy poza wioską) ______________ Tak poza tym to u mnie już pachnie świętami (chociaż za nimi nie przepadam) ciasto na piernik staropolski zarobione ![]() Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2010-11-06 o 20:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Zakorzenienie
|
Libra - całkiem niedawno Szymek wlazł za narożnik , a to jest stary naro znik taki skórkowy z ebli holenderskich i on ma drewniane plecy . te plecy nie sa całkiem do ziemi jest spora szpara od podłogi , no i oczywiście by nie przeżył jakby nie wsadził tam glowy . Siedze w łazience i słysze MAMA. oczywiście narożnik odsunąc się nie da z tyłu mało miejsca przesunąc też się nie da , bo mój TZ tak zrobił żeby się nie ruszał . ale jakoś tam się wcisnełam i wyciagnełam mu ta głowe
#335 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokażcie ten termometr, bo nasz jest do d.... (znaczy do ucha, ale beznadziejny) Cytat:
Cytat:
no widzisz, a ja już sobie chole.. nie radzę i na pewno na zadowoloną nie wyglądam...
![]() |
#336 |
Zakorzenienie
|
Ania to mi się przypomniało jak sąsiadki wnuczka wsadziła głowę miedzy metalowe szczeble w poręczy przy schodach zewnętrznych , musieli szczeble rozginać bo za nic się nie dało jej uwolnić masakra ale jak ją tam wsadziła że już nie mogła wyciągnąć
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Mrowak ja nie byłam nigdzie od jakiegoś roku , bo w ciąży nie miałam już siły a po urodzeniu nie było jak ale jakoś nie specjalnie mnie to "boli" od czasu do czasu raz na 2 miesiące średnio spotkam się z koleżanką jakąś i to bardziej pod szantaż że się obrazi jak nie przyjadę itp. a tak to siedzę w domu ale ja taki typ domator -samotnik jestem raczej moze dlatego. Wyszalałam się jak miełam naście i chyba mi wystarczy ![]() A na depresję polecam ruch na świeżym powietrzu ja to świra dostaję jak nie wyjdę na zewnętrzny . ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Madzia ja też uwielbiam rogale świętomarcińskie chociaż w ciągu roku jakoś się o nich nie pamięta Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2010-11-06 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeżeli chodzi o życie towarzyskie to u nas też praktycznie umarło. JA znajomych mam w Wawie a oni zazwyczaj czas to mają ale w weekend-y a ja wtedy pędzę do dziecka. A tutaj też nie ma jak wyjść bo jak już tu jestem to wolę z dzieckiem posiedzieć. Ponadto w weekend-y to babcia jedzie do siebie więc i tak nie miałby kto się mała zająć Więc jedyną rozrywkę jaką mam to praca i dziecko.
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
|
w kinie bylismy raz jak sie mloda juz urodzila , my jak wychodzimy i nie jest to pozne wyjscie nocne to mala wszedzie bierzemy ze soba, nauczona jest do ludzi wiec jej to jeszcze bardziej odpowiada im wiecej ludzi.
Ja wychodze duzo czesciej niz tz i to on wtedy z maluchem siedzi, np za tydzien jade na weekend do kolezanki z liceum a on zostaje w domu z mala. Wspolczuje ci Mrowaczku bo ja z tych ludzi bardzo zywych jestem i potrzebujacych kontaktu z ludzmi, nie w sensie tz mama tata ale kolezanki, przyjaciolki, koledzy . Jak bylam na stażu w Sądzie Rejonowym chcieli mnie zostawic na umowe zlecenie ale sie nie zgodzilam, ciagle te same twarze w jednym pokoju, ciagle takie same papiery do robienia, jedyna rozrywka pójście na sesje jako protokolantka. Dostałabym joba, ja nie wiem jak te kobiety mogą po 30 latach pracy tam jakos normalnie funkcjonowac, zdecydowanie takie siedzenie z 2 osobami non stop dla mnie jest męczące. Więcej bym sie umęczyła niż to warte. Byłam tam rok to juz nie mogłam sie końca doczekać, chociaż kobietki bardzo fajne były ale jednak taka monotonia jest okropna ;/ no tz wylazł z wanny wiec lece:P ![]()
![]() |
#339 |
Zakorzenienie
|
oj Madzia kiedys w kosciele rozdawali te rogaliki w Darłowie jadłam pycha.. ale teraz nie wiem nie słychac u nas o tej tradycji lepiej sobie kup!!!! przywieź mi na spróbowanie
![]() mrowcia bidulko!!! ![]() chyba ciocie wizazowe musza przetrzepac twojemu tz tyłek.. ale jak???????????? uciekam bo ja dzis szkołe miałam cały dzien i jutro tez od rana do 17.45
![]() |
#340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
TZ jedzie do pracy w delegacje i nie ma go cały tydzień . Dobrze że mam kolezanki z dzieciakami i auto bo też by szło zeswirować . Chociaz ja jakoś w miare dobrze znosze takie sytuacje .
![]() |
#341 |
Zakorzenienie
|
dziękuję za zrozumienie
TZ wrócił, ale nie chce mi sie nawet z nim o tym rozmawiac ide spac dobrej i w miare przespanej nocy
#342 | |||||||||
Rozeznanie
|
Witam sie pozna noca...
Cytat:
![]() Cytat:
A Basia teraz pieknie je. troszke ja czasem przetrzymuje i wtedy az pochlania. ![]() Dziewczyny mnie natchnely i dalam jej kasze kukurydziana z marchewka. Straaaaasznie smakowala. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Fajne ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Baobabek, maluszek jest fajniusi ![]() asiulek Wercia to naprawde slicznosci; oczyska ma takie inne, nieprzecietne; i jaka fajna bluza kwiecista... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Czytalam poczatek watku adopcyjnego. Fajna z Ciebie kobitka i wspanialego meza masz. Pozazdroscic. Ja kiedys tez gdybalam sobie, ze gdybym nie mogla miec wlasnego dzieciatka, nie kombinowalabym za bardzo, tylko adoptowala jakies malenstwo, bo tyle jest tych maluszkow niekochanych... I powiem Ci, ze nawet teraz bym miala na cos takiego ochote. Chcialabym miec np drugie jeszcze swoje i trzecie adoptowac. Ale pewnie do tego nie dojdzie. pewnie juz nawet drugiego mojego nie bedzie, bo z tatusiem tak sobie mi sie uklada. ZAwsze jednak moge sie pocieszyc, ze jesli bede juz za stara na wlasne dziecko a warunki beda sprzyjajace, pozostaje jeszcze adopcja. Alem sie rozpisala ---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- anakazar ale Ninka ma oczeta; i minki fajowe ![]() Brawka ![]() mrowak Ja tez siedze sama w domu. Tz wraca po 18; i to w nie najlepszym humorze. Rodzine mam daaaaaaaaaleko.... Znajomych mialam (choc nie przyjaciol, bo i bariera jezykowa troche) i tez sie troche wykruszyli. Nie przyszlam na imprezke raz i dwa, bo wiadomo, pozna pora, opary dymu i juz jakos nie dzwonia. Niemal nikt mi tu nie zostaL (ale przybyla jedna mamusia i kolezanka dla Basi) Podsumowujac, sama jak palec jestem; Lubie towarzystwo, ale moge tez byc sama, wiec jakos sobie radze. Duzo wychodze na spacerki, bo to kocham. Kina mi brakuje, ba, nawet mozliwosci obejrzenia filmu... Ale coz. Pare razy wyszlam sama, ale wszystko w biegu, i ze stresem. I pracy i kasy wlasnej nie mam. Takze... Nie lam sie, nie jestes sama, a niektorzy maja gorzej... ![]() ---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ---------- Ja mam taki termometr frontalny, tzn do czolka elektroniczny i jak dla mnie jest beznadziejny. Zeby dobrze zmierzyl trzeba nim pomalu przejechac od srodka czolka dziecka do skroni. Wiec mierze po 7 razy, bo Basiula lepkiem rusza i termometr skacze. A w nocy wybudza ja pikniecie. I te temperatury co pokazuje tez troche kosmiczne. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#344 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Rozumiem Cie doskonale bo też sama siedzę z małą. Wychodzę teraz 2 albo 3 razy w tygodniu na kurs ale znowu mam problem co z nią zrobić. Moja mama dorabia sobie więc nie do końca jest dyspozycjna a mama Tż mieszka ponad 100km i trochę się boi z Zosią zotawać sama.I tak kombinuję jak się da. Cytat:
![]() ![]() Dla mojego zięcia Erwiego oczywiście też ![]() ![]()
![]() |
#345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Termometr mam do ucha jeden i też jest do bani . Musi być drogi ten termometr zeby był dobry np takie jak mają w szpitalach ale to juz wydatek ok 300 zł inacze pokazauje co chce ![]() Co do tego dołowania się z powodu siedzenia w domu , to nie mówie o wszystkich bo nie zawsze mozna , ale jakoś trzeba sobie czas organizować i tyle . Ja jak SZymek był mały a to polazłam gdzies na zakupy , a to do muzeum ( bo niby jaki problem z małym dzieckiem ) a to na basen z nim pojechałam i jakoś lecialo . więc wybaczcie ale jak ktoś mieszka w duzym mieście i nie ma co ze sobą zrobić to mnie to już dziwi. jest komunikacja mozna wszędzie się dostać bez problemu większego . Inaczej w mniejszych miastach gdzie nic za bardzo nie ma , choć ja i tutaj sobie zajęcia jakieś znalazłam . Także mozna trzeba tylko się rozejrzeć i zobaczyć co gdzie jest , a nie siedzieć i sie żalić nad sobą . Nie wiem jak w innych miastach ale w wawie jest pełno darmowych warsztatów dla mam z dziećmi - spotkania eko mam , nauka chustowania , ćwiczenia z dziećmi sa w klubach fitness itp . Szkoda ze na mojej wsi tego nie ma ale cóż ![]() Wiadaomo że z dzieckiem inaczej niż na imprezie ze znajomymi ale cóż , jest czas na imprezy jest czas na dziecko . dzieciaki wkońcu podrosną pójda do przedszkola potem szkoły i jeszcze bedziecie tęskniły za tymi czasami kiedy dzieci były małe - nie biegały , nie mówiły Nie na wszystko itp . Trzeba tylko ten czas jakoś wykorzystać a nie tylko siedziec w domu , bo wtedy to rzeczywiście mozna zgłupieć .
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2010-11-07 o 09:22 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się tak całkiem nie dołuję niewychodzeniem z domu. Tylko czasami muszę sobie pomarudzić. Ja się już wybawiłam i jakoś tak nie bardzo mam potrzebę "szaleństwa". Mieszkam na jednym z osiedli i mam do miasta ok. 7-10 km. Autousem to jest jakieś 20 min. ale jak mam tak jedzić to mi się odechciewa. Miasto jest przekopane, wymieniają kanalizację, budują CH w samym centrum. Prezydent się lansuje przed wyborami. Koszmar. Wolę zostać w "swoim" lesie i jak piszesz zorganizować sobie czas. Równie dobrze mogłabym na wsi mieszkać byleby by było gdzie z wózkiem chodzić. Niestety żadnych zajęć dla mam nie ma.
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2010-11-07 o 09:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#347 | ||
Wtajemniczenie
|
Czemu Polska jest taka duża?byśmy były bliżej siebie i problem byłby z głowy
![]() My tez jeszcze nigdzie z tż od urodzenia malego nie byliśmy nigdzie w sobote sami zawsze z Danielkiem a najczęściej wszyscy do nas przychodzą bo Daniel idzie spać o 19-20 a póxniej sobie siedzimy,tylko to jest męczące czasami bo musze wysprzątać przed(sobota)w niedziele rano znowu syf więc wszystko od nowa,nastać się w kuchni,chociaż przewaznie coś na ciepło dla gości robi tż,a czasami by się przydało wyjść "gdzieś"i mieć w duszy te wszystkie porządki. Moja mama jest od poniedzialku do piątku więc głupio mi będzie ją poprosić żeby została jeszcze na weekend,druga babcia chętnie by została u sibie w domu ale Daniel jej się jakoś boi. ale trzeba się zmobilizować i wkońcu gdzieś uderzyć na party. Cytat:
Cytat:
![]() Co do świąt to u nas wigilia była zawsze u cioci ale teraz ona wyjeżdża i chyba ten obowiązek spadnie na mnie ![]() uwielbiam pierogi ale nie lubię ich robić. Najchętniej bym wyjechała gdzies w góry ale bez sensu jechać żeby większość czasu siedzieć w domku. A planujecie już jakoś Sylwestra-ktoś się wypuszcza na jakieś balety czy w domku? My raczej w domu spędzimy Sylwestra z kilkoma znajomymi. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Zakorzenienie
|
hejka dziewczyny
ja ten termometr kupiłam normalnie w aptece-akurat tego nie zamawiałam przez net,a farmaceutka to fajna,znajoma babeczka i mi doradziła ten od czoła do skroni-do ucha odradziła mi A z tym wychodzeniem to u mnie na wsi to nie ma o czym gadac-u mnie nie ma gdzie-potrzebny samochód,żeby się gdzieś ruszyc.W kinie też od urodzenia małej nie byliśmy,ale dla nas to nie problem.My lubimy sobie siedziec w trójeczke w domu.Tak samo ja mogę siedziec i tydzień sama nie jest mi zle.Dobrze się czuję sama ze sobą.Zazwyczaj się nie nudzę,bo albo pracą trzeba nadrobic,a to książkę przeczytac...Taki już ze mnie typ-samotnik. Wolimy z tż spędzic wieczór we dwoje niż gdzieś wyjsc-chociaż i to czasami nam potrzebne. Rzecz jasna ja też lubię wyskoczyc gdzieś sama i tż tak samo poleci pogrzebac przy autach albo do kolegi na piwko-ale zaraz i tak wracamy do siebie. Teraz jak w środę ich zostawiłam to miałam wrócic do domu o 20,ale już o 16 zadzwiłam po tż,żeby po mnie przyjechał,bo tęskniłam za nimi i wolałam odwołac spotkanie z koleżanką,żeby pobyc z moją dwójką ![]() wiecie co?wczoraj w końcu przyszły mi te puzzle piankowe i zamówiłam 42 sztuki,a mam tylko 36;/zaraz do goscia napiszę,bo nie dosyc,że szły 2 tygodnie to jeszcze oszukali mnie;/niby nic,a jednak coś
Mój najpiękniejszy uśmiech ![]() "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-11-07 o 11:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym Zosia nie lubi nagłych hałasów i chyba nie chciałbym jej zostawić pod czyjąś opieką.
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2010-11-07 o 11:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Zakorzenienie
|
aniap a wiesz może czy jest możliwośc kupienia tych klocków sensorycznych "kup teraz"?albo gdzieś w sklepie?
bo ja to za cholerę nic nie wylicytuje-zawsze mnie ktoś przegoni
#351 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś np byłam z małym w kinie , u mnie na zadupiu jest małe kino i była dla dzieci projekcja Bolka i Lolka na dzikim zachodzie . chciałam zobaczyć czy SZymek wytrzyma w kinie . BYliśmy godzinkę i było spoko . Ja sobie własnie wynajduje takie " wyjścia " zawsze to jakaś odmiana nawet jak to tylko wyjście z dzieckiem . Chodzimy też na rytmike , tam zawsze sobie moge z koleżankami pogadać , po rytmice czasem sa lody czy inne takie A w domu kultury jakimś nic nie ma ? U nas takie rzeczy własnie sa w małym domu kultury Cytat:
Cytat:
Ew ustaw sobie snipa. wejdz na stronke snip.pl i załóz konto , tam ustawiasz kwote i on ci sam licytuje przed końcem aukcji ( na kilka sekund przed ) jesli cena przekroczy to co wpisałaś , to przestaje licytować . Fajna rzecz. http://sklep.dzidzio.pl/szczegoly/35...3_fisher_price tu np masz choć pewnie używka by była tańsza
![]() |
#352 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich!
Udało mi się znaleźć Was w nowej części. O nadrabianiu nie ma mowy ale chciałam zaznaczyć, że nadal Was czasem podczytuję. TYm razem chciałam poprosić o pomoc. Ignacy ma kaszel taki mokry odrywający od rana wcześniej nic nie było . Gorączki nie ma, czasem coś z noska poleci. Czy jechać do szpitala na izbę, dzisiaj przychodnie nieczynne. Poradźdzcie co robić. Czekać do jutra?
#353 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marynia była w DD, bo jej matka ją porzuciła w szpitalu, a nie dopełniła formalności, czyli się nie zrzekła praw. Mała trafiła do DD w drugiej dobie życia i nikt z rodziny się nią nie interesował. Musiała się więc odbyć rozprawa o pozbawienie praw. Matka się na nią nie stawiła, więc musiały się odbyć dwie kolejne, ot taki los. Ta ustawa jest kretyńska, ale cóż ja mogę... Cytat:
Wszystkim dziewczynom dziękuję. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#354 | |
Zakorzenienie
|
ile podać małemu smecty??? bo niewiem czy pół opakowania z wodą?
Ma straszne rozwolnienie od nocy. Już 7 kupek, ale takich śluzowatych ![]() ![]() ![]() Dzisiaj na obiad dostał ryż z marchewką i ziemniaczkami(krupniczek mojego wyrobu) ale jeszcze nie działa ![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
![]() Dobrze że już jesteście na finiszu załatwiania. Te przepisy porąbane.
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Zakorzenienie
|
madzia biedny Twój synuś,ja nie pomogę,bo nie mam pojęcia-jeszcze nie miałyśmy (Ninka) biegunki.
A Ninka dzisiaj leżała na brzuszku i podniosła się na prostych rączkach,lekko uniosła pupsztala i ruszała się do przodu i do tyłu jak nakręcona-jak auto,które chcę ruszyc,a nie może ![]()
#356 |
Wtajemniczenie
|
Cześć mamuśki
![]() Ja miałam przez weekend dom otwarty i masa znajomych z kielc nas odwiedzała. Ogólnie to mam kiepski nastrój (prawdę mówią FATALNY). Wczoraj był pogrzeb męża mojej znajomej. Chłopak mieszkał w moim bloku przez wiele lat, znaliśmy się, a i Jego dziewczynę a później żonę znałam nieźle. 28lat - niewydolność serca. Mają 3letnią córeczkę i Ona jest w 4 m-cu ciąży ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Baobabek Kubulinek wcale nie takich chudy choć patrząc na jego wagę, którą podajesz to na żywo pewnie wygląda na szczuplaczka ![]() A Ninka jaka cudna ![]() ukrycior witaj ![]() ![]() ![]() Mam pytanko: Marcel jak Go wezmę do nas do łóżka pełznie do poduszki i mega zadowolony sobie na niej leży ![]() ![]()
#357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Boże Grymelka ten chłopak był w wieku mojego tż ![]() Biedna dziewczyna i te dzieciaczki ![]() Najgorsze jest to,że możemy wyjsc i już nie wrócic-bez względy na wiek ![]() Co do podusi to ja nie wiem,moja śpi dalej na tej cieniusieńkiej.Trzeba poczekac na naszego forumowego eksperta ![]()
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
anakazar może tutaj próbuj z klockami
![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- A co do podusi, to mój starszy senek spał bez poduszki napewno do roku, jak nie dłużej. Erwi ma podusię, ale to radzej grubszy materiał, i tylko wygląda jak poduszka. Maluchy podczas snu mogą różnie zareagować, i np położyć się na brzuszku, twarzą wtuloną w poduszkę, i sie poddusić ![]() ![]()
![]() |
#359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#360 |
Wtajemniczenie
|
anakazar to mi właśnie chodzi o taką podusię jak Ninka już na niej śpi ... taką dziecięcą
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:30.