|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część V i 1/2 ;)
Cytat:
On tez byl na poczatku aniolem, wczesniej nikogo takiego nie znalam. Czuly, opiekunczy. Czasami wypil piwo albo dwa ze znajomymi a po jakims czasie pozwalal sobie na co raz wiecej bo juz wtedy bylam zakochana i myslal, ze nie odejde. Zamknij mu drzwi przed nosem. Niech wroci jak z tym skonczy. A jesli nie skonczy to poprostu sobie daruj tego czlowieka, bo zycie sobie zmarnujesz. I nie nabieraj sie na teksty o tym, ze on sam nie da rady, ze musisz byc przy nim itp. On ma SAM pokazac, ze chce cos z tym zrobic. Jak zawsze bedziesz obok to zawsze bedeiesz robiona w balona. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#332 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż u nas w związku to na początku potrafił nieźle wypic,ale nie ćpał, to sie zaczęło później, sama nie wiem kiedy.. z tego wszystkiego już mi sie wszystko pomieszało. Kwiatki, prezenty, traktował mnie jak królewnę, potem mu sie znudziło, bo przypomniał sobie o kumplach . Teraz kwiatka dostanę jak czuje, ze mnie traci, albo jak cos chce. Juz nie raz probowałam robic tak jak mówisz. Zamykałam mu drzwi przed nosem , nie odbierałam telefonow, nie odp na sms. Jednak to było silniejsze odemnie i wystarczyl głupi kwiatek. Teraz sprawa wygląda inaczej, bo on musi dorosnąc, a nie przynosic kwiatki... ale czy da radę? Jak nie to ja bede musiała dorosnąć do roli samotnej matki, cóż i takie rzeczy sie zdarzają Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-06-10 o 19:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#333 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do pogrubionego- myślę że Twój chłopak chce iść na ten odwyk żebyś dała mu w końcu spokój z gadaniem o tym.. inaczej mówiąc- chce iść, zrobić swoje i potem żyć dalej jak gdyby nigdy nic się nie stało. Jeśli ktoś ucieka w narkotyki, nie pomożesz mu sama, niestety.. Myślę że nawet gdybyś mu załatwiła nr telefonu do jakiejś poradni to i tak próbowałby się jakoś wymigać.. A im dłużej z nim jesteś, tym bardziej ten problem dotyka też Ciebie, i wpływa po części na Twoje życie. Tak więc dla Twojego dobra- radzę Ci na jakiś czas zerwać kontakty i postawić ultimatum- ja albo narkotyki, jak się wyleczy niech do Ciebie wróci i stara się odzyskać Twoje zaufanie, i niech pokaże że na prawdę kocha.. Im dłużej będziesz tkwić w takim związku tym będzie gorzej, a ludzie biorący narkotyki dłuższy czas niestety zmieniają się. Znam jeden taki przykład, gdzie młoda dziewczyna z ambicjami zmarnowała 20 lat życia dla chłopaka który brał narkotyki, ciągle wierzyła że się zmieni, a za bardzo kochała żeby to zakończyć.. ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- A jeśli uważasz, że nie potrafisz zerwać kontaktu/zakończyć związku, to załóż wątek na wizażu i opisz swoją sytuację. Dziewczyny tak Ci nagadają, że od razu będziesz miała jasno wyznaczone w głowie co powinnaś zrobić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#334 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masz racje z tym pogrubionym, on chce mnie tylko swiety spokoj. Ale ja nie mogę patrzec na te jego zacpane oczy, na to jak beczy i sie uzala nad swoim zyciem.. Boli mnie to strasznie, az mnie serce rozrywa jak widze co on do jasnej cholery ze soba robi. Musze postawić ultimatum, teraz to jedyne wyjscie z tej całej sytuacji. Juz mu powiedziałam ,ze nie ma sie u mnie pokazywac na weekend. To znow bedzie z ta banda kumpli, ktorzy zjezdzaja na weekend do domu z pracy ... A ja go mimo wszystko potrzebuje!!!! Momentami jak tak do mnie przychodzi to a juz nie wiem czy pił czy nie pił, czy palił czy nie palił, czy bral coś, az tak sie nie umiem połapać w tym wszystkim... Haha, juz na jednym watku pisze o tym, na kazdym kroku mnie tak besztaja ,ze az mi sie doslownie przykro robi ![]() Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-06-10 o 19:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I olej te kwiatki i inne bzdety. Niech sie weznie za siebie. Nie odpuszczaj. Lepiej byc samotna matka niz zyc z takim facetem. Zniszczy cie psychicznie i finansowo (bo takie nalogi duuuzo kosztuja). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#336 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#337 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do imienia to mamy już dwóch Filipków u Nas wśród tych oczekujących ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Ech a ja przed chwilą miałam taki krwotok z nosa, że aż do łazienki musiałam iść bo mi się dosłownie z nosa lało ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#339 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
On powinnien być teraz przy mnie. Co z tego ,ze go wygoniłam? Powinnien sie starac, prosic na kolanach !! Jest mi strasznie przykro, ze nie mam w nim opracia.. zadnego oparcia w nim nie mam. Tego wszystkiego się tak strasznie boję.Zaczynam sie zamartwiac czy podołam finansowo, bo jak zostane jednak sama? ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
![]() Ja mam jeszcze jedno pytanie całkiem niezwiązane z tematem. Używacie, używałyscie jakies kremy na rozstępy? Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-06-10 o 21:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#340 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#341 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zawsze marzyłam o kochanym mężczyźnie, który będzie razem ze mna na usg, który będzie trzymał za rękę, przytulał ,dbał o mnie, który po prostu będzie.. A on gdzie teraz jest ? Albo się już dawno otruł tym co tu u mnie coś pił,albo zdycha , bo naćpany jest. A pozatym samotna matka w mojej wiosce? Pośmiewisko numer 1 !! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#342 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() To ciesz się ciesz, odpoczywaj i w ogóle. :P Oceny najważniejsze nie są, ha! O dziwo u mnie zazwyczaj się pytają czy znam już płeć.. jakby nic innego się nie liczyło. ;x Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ah, czyli wy razem nie mieszkacie? Jak nie to powiem Ci tak że jesli nie wiesz co robić.. zamieszkaj z nim olej to że pije, ćpa czy coś.. tylko zamieszkaj z nim wtedy będzie Ci łatwiej zdecydować, bo inaczej nie da rady, nie znasz go jak sie zachowa co zrobi.. teraz masz szanse bo nie ma jeszcze dziecka.. pozniej nie bedzie to proste. Co do odwyku próbowałam pomóc przyjaciółce.. ale ona twierdziła że nie ma problemu skończyło się na tym że prawie się zabiła i to jej pomogło inaczej żaden odwyk niewchodził w grę. Ja wiem po sobie, że jeśli ktoś chce przestać to musi dojśc do tego sam.. ja mam swój rozum i wiem kiedy przestać i to mnie różniło od mojej przyjaciółki gdybym została z nią pewnie skończyłabym jak ona..lecz to ja podjełam decyzje że wyjade i skończę z tym życiem. A wiesz mi że zastanawiałam się później czy dobrze robie czy nie.. bobyła dobra zabawa zawsze było towarzystwo itp. Dlatego on sam musi pojąć decyzje. Widzisz ucieczki nie są najlepsze ale jak masz gdzie wyjechać i o ile możesz to bym ci radziła wyjechać wtedy byś nie miała z nim kontaktu i zdala łatwiej podejmuje się decyzje co dalej.. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
martynka89: ha, ja się tak stresowałam zostawałam sama ze wszystkim nawet z przeprowadzą czego sobie nie daruje. Ale ja siwe włosy mam już pewnie przez tego dupka no ale cóż. Teraz już tylko spokój. ![]() ![]() Jutro wybieramy się do Loch Ness o może spotkam potwora przy moim szczęściu pewnie wpadnę do jeziora.. ah, podobno nic tam nie ma.. ale cóż wycieczka krajoznawcza z wujkiem. marzenie milonów! o w ogóle ostatnio pisałam że mam ochotę na pierogi z serem otóż to dziś je zrobiłam ( ah, styrałam się strasznie.. ale mi się udało) i co? nie zjadłam ani jednego bo juz nie mam na nie ochoty.. bolą mnie plecy.. ;< i znów dopiero na wieczór. ah przestaje się martwic bo łaskawie wieczorem zacznie kopać a robiłam wszystko by dało o sobie znać w dzień no jakie uparte dziecko! ![]() W ogóle miałam ochotę obejrzeć titanica,taaa ile można ale odkrywłam coś żejest druga część o.O słyszeliście o tym? czy to nie tylko ja taka zacofana.. ![]() Ok, dobranoc ![]()
![]() |
#343 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mojego tż też nie ma przy mnie na usg bo pracuje i nie ma możliwości się zwolnić, i też mi smutno z tego powodu. Ale pogodziłam się z tym w sumie, i przynoszę mu zdjęcia do pokazania. Teraz np. nie wiem gdzie jest, co się z nim dzieje, bo nie mamy kontaktu, na gadu go nie ma a na kom nie mam kasy, przedtem dostałam pare sms a od tej pory nic. Ale ufam mu już, i nie martwię się o niego. Wiem że nie jest głupi i mam nadzieję że uważa na siebie i postępuje dobrze. Choć znając życie to już śpi ![]() Spróbuj sobie zrobić wszystkie za i przeciw jakie przemawiają za byciem z nim, przemyśl to sobie i podejmij ostateczną decyzję. A ludźmi się nie przejmuj ![]() ![]() Btw, Filipek mnie właśnie chyba kopnął w dole brzuszka, truskawki mu muszą smakować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#344 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie zamieszkam z nim bo to tylko pogorszy sprawe, muszę dziecko wychować, a nie zajmowac sie jeszcze jednym wiekszym dzieckiem. Po tym co dzis odwalił u mnie w domu jestem zszokowana, płakałam cały czas i ja wiem,ze on sie nie zmieni! Pewnie by mi było łatwo z kasa, ale tak jak mowisz moge postarac sie o zasiłek dla samotnej matki, alimenty i tak bedzie płacił. Narazie postaram sie z nim nie spotykac. Może znajde na tyle siły w sobie by porozmawiac na ten temat z jego ojcem. Ja tez idę spac, ledwo juz przed tym kompem siedzę,dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
![]() U nas przez dwa lata było licho. Często sie kłocilismy, ah gdybym wiedziała co mnie czeka. Tak jak pisałam, musze przemyslec wszystko na spokojnie, odizolowac sie od niego na jakis czas. Mykam do łózka ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny podczytuje Was i kibicuje bardzo mocno. Na razie u mnie bez zmian. TŻt powiedział, że chce dziecko bardzo, ale możemy zacząć się starać od stycznia przyszłego roku. Zobaczymy co z tego wyjdzie, na razie zaczynam myśleć o własnym biznesie.
Przeczytałam tutaj u Was, że dawniej częściej zdarzała się śmierć łóżeczkowa bo przykrywano dzieci kołderkami. W związku z tym, że mam o tym troche informacji ze studiów sprostuję i ciekawostkę Wam dam, bo ja przed zajęciami nie miałam o tym pojęcia. Najczęstszą przyczyną śmierci noworodków, tłumaczoną jako śmierć łóżeczkowa, jest z reguły zespół dziecka potrząsanego z ang SBS shaking baby syndrome. Chodzi o to, że uspakajając dziecko potrząsamy nic żeby je uspokoić a w tym czasie w głowie takiego maleństwa dochodzi do przeciążeń porównywanych z przeciążeniami kierowcy F1, prowadzi to do uszkodzeń mózgu i nagłego zgonu. Także pamiętajcie, żeby maleństwa jesli już na rękach uspokajać to nie trząść w górę i w dół a raczej bujać się z nogi na nogę. Podobnie przy podnoszeniu, absolutnie nie porywać nagle z łóżeczka nawet dziecka które już siedzi, bo w tak maleńkiej główce następują wtedy przeciażenia nawet o sile 3G co może być tragiczne w skutkach. No. Tyle Wam chciałam napisać, jak będzie u mnie się coś ciekawego dziać to się odezwę. Rośnijcie zdrowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Raczkowanie
|
dzień dobry
![]() jejku dziewuszki jato Wam serdecznie współczuje tych problemów z facetami. Mój małżonek jest na szczęście tak kochany, że aż mi się czasami z domu uciec chce od nadmiaru czułości. Ale Wam na pewno tez się poukłada wszystko prędzej czy później. zoskasamoska ja myślę tak samo jak Ci dziewyczyny napisały- że teksty typu "daj mi numer" albo umów mnie na wizyte to jak dla mniej brzmi bardziej jak : "a najlepiej pójdź sama i daj mi wreszcie spokój" to On musi chcieć się zmienić- bez tego ni dy rydy. a może by poskutkowała terapia wstrząsowa ? nasi panowie jak wiemy są bardzo czuli na punkcie usg./ weź go na badanie usg do gabinetu, niech zobaczy swojego dzieciaczka "na żywo" poproś lekarza o zdjęcie, daj swojemu facetowi a po wyjściu od lekarza powiedz mu po prostu coś w stylu "masz dwa miesiące na leczenie albo to był ostatni raz kiedy widziałeś swoje dziecko" faceci tak się rozklejają po usg, że może warto spróbować... tylko pamiętaj, że jeśli on się mocno w to wszystko wplątał to nie możesz od niego wymagać zmiany na lepsze od razu... Zacznij powoli, wymagaj żeby się leczył a nie zmieniał , bo do zmian potrzeba kupy czasu i zaangażowania. aguuOO faktycznie sama oliwka wystarcza ale do czasu ![]() u mnie było 7,5 miesiąca oliwki (najzwyklejszesz tylko ważne, żeby codziennie smarować) a jak mnie po sterydach rozwaliło pod koniec 7 miesiąca to mam takie rozstępy, że mi do gardła podchodzą :/ ponoć jakiś krem/oliwka ziajki jest tez dobry na rozstępy. a na blizny porozstępowe gdyby komuś powyłaziły to ja parę postów temu polecałam bardzo dobry spr kremik ![]() a moje skurcze jak były tak są, kolejna nieprzespana noc z kijkiem w zębach, żeby sąsiadów nie pobudzić... jak nie przejdą do 10 to jedziemy do szpitala jak mąż wróci z pracy... a może pozwolą mi już urodzić ?? :P
#347 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzis obudził mnie sms, Pisał , ze musi isc do tej terapuetki, wie, ze jest juz teraz złym ojcem.Wie tez,ze zniszczyl mi zycie i jest najgorsza rzecza,która mnie spotkała. Dowiedzialam się też, że on wie, że ma z tym bardzo wielki problem. No chociaz tyle.. Oo kolejny sms. Pisze,ze mnie potrzebuje zeby z tego wyjsc, ze potrzebuje milosci by dostac siły na ta walke z nałogiem.Bo jest sam na tym swiecie.. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-06-11 o 07:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem ile ten twoj ma lat ale moj jest przed 30 wiec juz powinien wykazywac sie rozumem i postawa doroslego czlowieka a nawet sobie nie wyobrazasz na jakie dno musial upasc zeby sie podniesc. I jak bym wtedy nie zrobila tego, co zrobilam to do dzis dnia mialabym przez niego mase problemow. A USG na nic sie nie zda, moj ze mna byl i myslalam, ze moze go ruszy a on szczesliwy kolegom pierwsze zdjecie dzidziusia w brzuchu pokazywal a niecale 20 dni pozniej wrocil do domu tak pijany, ze gdyby nie to, ze kolega mu taksowke wezwal to pewnie by do tego domu nawet nie trafil. A co do rozstepow, ja nic nie uzywam, czasem zwykla oliwka dla dzieci brzuch smaruje i nie wyszedl mi na brzuchu ani jeden. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#349 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zazdroszczę ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#350 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ma przyjsc za godzine to mu powiem, ze póki co razem nie jestesmy, moge go wspierać,ale tylko tyle z mojej strony. Mój ma 24 lata, w tym bagnie siedzi od może 15-16 roku życia. Chociaz trawe już palił jak miał 11.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/dxomtv73c3divcga.png https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3pc0z5zbajn3t.png Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2011-06-11 o 08:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Wam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
Złośnica powtórzyłabyś nazwę kremu na blizny porozstępowe? Bo nie mogę znaleźć tego posta, a rozstępy z biustu zaczynają mi blaknąć, boję się, że fatalnie będzie to wyglądać
![]()
#354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
agaaga89 rozstepow nie da sie calkiem zlikwidowac za pomoca zadnego kremu. Pomagaja na to jedynie zabiegi kosmetyczne. Wyblakniecie, to naturalna rzecz. Sama mialam rozstepy wiele lat temu i wyblakly, tereaz zeby je zobaczyc to trzebaby sie naprawde dobrze i z bliska przyjrzec. Wlasnie o to chodzi, zeby wyblakly.
http://www.suwaczki.com/tickers/dxomtv73c3divcga.png https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3pc0z5zbajn3t.png Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2011-06-11 o 14:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#355 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Zadomowienie
|
Ja śpię non stop dziś
![]() ![]() TŻ wstawia okna nowe w naszy przyszłym mieszkanku więc odpoczywam samotnie ale strasznie się ciesze że to już tak blisko do przeprowadzki ![]() No i wreszcie dowieźli mi wanienkę i wózek ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#357 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
No właśnie mój Tż ma rozstępy na gdzieniegdzie i od 2 lat zbielały mu, zrobiły się takie "perłowe"
![]() ![]() ![]()
#359 |
Zakorzenienie
|
Jedynie kosmetyczka. Nie ma zadnych cudownych kremow na rozstepy. Znam duzo dziewczyn, ktore daly sie nabrac na "cudowne" kremy i olejki. Ceny z kosmosu a efekt taki sam jak moje stare, wyblakniete rozstepy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Zakorzenienie
|
A o jakie zabiegi kosmetyczne chodzi? Bo jeżeli jakieś peelingowanie kwasem itepe to raczej u mnie nie wchodzi w grę, chyba, że wygram w totka i nie będę miała na co wydawać $$$
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.