![]() |
#331 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )
![]() Daria ma już 12 zębów ![]() my tak samo ![]() Mnie już strasznie ta pogoda męczy. Seroi, dziś było mi tak słabo , myślałam że zemdleję :/ Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47489477] a myśmy w tę burzę wracali z dziewczynami na rowerach ![]() [/QUOTE] Dobrze , że nic złego się nie stało Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Bijkora, ![]() ![]() hje, ![]() Coś tak trochę nadrobiłam. Nie mam już sił. Lecę spać. Dobranoc kochane ![]() ![]()
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
Sorki dziewczyny, ze tylko o sobie skrobne , alem rozjechana całosciowo
![]() ![]() dodatkowo pcha sie dolna piątka i marudzi, zasypianie na drzemke i na noc trwa ponad pól godz... Dodatkowo, poprzestawiało mi sie dziecko ze spaniem i drzemka teraz po obiedzie dopiero (dzis od 14,30 do 16) a zawsze była okoo 11. Na noc zasypia nie wczesniej jak o 22 ![]() ![]() HJE, masakra u Ciebie, u nas na szczęscie tylko dziki wrzask i tupanie nogami przy niepowodzeniach, padów nie ma. Ale jak jest głodny to nie powie "daj" czy "am" tylko dostaje takiego napdu szału, ze kopie, gryzie, bije, szarpie za włosy. Wtedy trzeba go po prostu wyhamowac i zapchac jedzeniem ![]() HOPE, u nas na szczescie mija etap "zasne tylko jak bede szarpał mame za włosy" ![]() ![]() Co do :tatusia: to jak przyjechal pierwszy raz to mały go obchodził z troche daleka, ale oswoił sie po jakims kwadransie i sie bawili, przyjechał następnego dnia to juz widziałam zadowolenie u dziecka. A teraz uwaga- niedziela. Tatus było od 9,30 do 20. SZOK. Pojechał do koscioła ze mną i małym (odpust u nas był), potem cały dzien opiekował sie małym, chociaz z moim udziałem no bo jednak raz, ze dziecko jak traciło mnie z pola widzenia to był ryk MAMA, a dwa to tłumaczyc musiałam, bo jak o cos Bartulowi chodziło a on przeciez nie wie co znaczy dane słowo czy gest to byl dziki wrzask nerwicowy ![]() - mały jest rewelacyjny i wspaniale go wychowałam (jakbym nie wiedziała ![]() - po całym dniu naprawde nie ma czego zazdroscic bo pada sie na pysk (zadna mi nowina ![]() No i młody naprawde był zadowolony z jego obecnosci, wydaje mi sie ze na razie na zasadzie "nowa osoba do zabawy" ale juz w niedziele jak cos od niego chciał to mówił "taaata". Czyli chyba załapał. Generalnie to dalej jestem w szoku, jakby zupełnie inna rzeczywistosc ![]() Czujnosc zachowana, dystans ofkors tez, nie wiem w jakim kierunku to pojdzie ale mam nadzieje, ze tym razem tego nie s☠☠☠☠☠☠☠i, bo bym mu jaja urwała. Głownie ze wzgledu na dziecko, bo widze, ze zaczyna mu sprawiac radosc jak go widzi. Zapytany "kto u Ciebie był" odpowiada TATA a potem klepie sie w klate i brum brum. |
![]() ![]() |
![]() |
#333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w majtkach moglabym ją dać tylko ostatnio poslizgnela sie na siuskach i wyrznela niezle. Z mowieniem jest daleko za Fifkiem :-D teraz na tapecie slowo "kulka" hah tak smiesznie to mowi ![]() Jakie macie zestawy duplo ktore byscie polecily??? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#334 |
Zakorzenienie
|
![]() Marsi Blance zdarzyło się Kilka razy wypluć pastę, patrzyła na nas i zrobiła to'samo, nie wiem czy świadomie. Sylwietta z jednej strony dobrze że zachowujesz czujność, ale z drugiej to mam nadzieję że szanowny nic nie odstawi. Właśnie ze względu na Małego. Szaja poważnie u Was do żłobka kupuje się artykuły papiernicze? U nas nie ![]() Lady mama w biegu fajnie! Ellmi Fifek rozwalil system ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Hania zasypia coraz później i wstaje coraz wcześniej:/ nie wiem co się dzieje:/ do tego mamizm do potęgi ellmi ale Fifek mnie rozwalił ![]() hje mam nadzieję, że Poli zaraz przejdzie ten etap ![]() meneq ja tez nie widzę zdjęć na fb marsi brawa dla Leosia! a Hania czasem się zdarzy wypluć pastę, ale nie zawsze Lady super pomysł z tym blogiem ![]() sylwia oczy szeroko otwarte. ale mam nadzieję, że szanowny na poważnie to wszystko traktuje ![]() bokeh my mamy takie i wszystkie polecam - http://www.smyk.com/lego-duplo-moj-p...y-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/lego-bricks-more...y-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/lego-duplo-kreat...y-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/lego-duplo-zesta...y-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/lego-duplo-kreat...y-dla-dzieci-p Hania nie bawi się prawie niczym innym, tylko duplo. już sobie super radzi ze złączaniem każdych klocków, sama zbuduje kaczkę ![]() ![]()
#336 |
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )
Czesc!
bokeh my mamy te: http://www.smyk.com/lego-duplo-kreat...y-dla-dzieci-p I jeszcze zestaw z figurka pandy i jej opiekuna. Piknik jest podobno w drodze. Dlaczego zdjec nie widzicie, to nie mam pojecia, one tam sa ;-) Edytowane przez meneq Czas edycji: 2014-07-29 o 06:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Podczytuję sumiennie, ale jakoś nie mam weny na pisanie, więc posiedzę sobie dalej w ukryciu ![]() Młodej zrobiło się odparzenie - dosłownie w ciągu od jednej zmiany pieluchy do drugiej, czyli max 3 godziny. Walczymy więc. Poza tym ma tyle energii, że ja naprawdę nie wiem, jak ona daje radę w tym upale. Ja się roztapiam. Miłego dnia ![]() A, i jeszcze: Ellmi - Fifi mnie powalił na kolana ![]() Lady - "mama w biegu" to fajna nazwa bloga ![]() Misia - super, że Hani już tak fajnie wychodzi budowanie z klocków. Nasze na razie poszły w odstawkę. Młoda nie ma czasu ![]() Sylwietta - powodzenia z mężem! Mam nadzieję, że wszystko dobrze się ułoży i że zmiana, poprawa jest już na stałe ![]() Fewciu, Nawijko - super, że udało się Wam spotkać ![]() Hope - padłam z Dadiego i jego "prezentu" ![]() Hje - bardzo współczuję sytuacji w domu ![]() Marsi - brawa dla Leosia ![]() Nie pamiętam więcej... ![]() Buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() U nas jedna pobudka o 3.30. Musiałam ją położyć do nas, napiła się herbatki i spała do 7.00. Dziś Daria będzie z teściową ![]() ![]() ![]() No i znów czika od rana ![]()
#339 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47490812]Zabiegana mama ![]() Aby nadążyć za dzieckiem ![]() Ja chcę klasowego, ale przykładowo - nie może to być "dzieciaki pierwszaki" czy też po prostu "blog klasy 1 a" bo na 3 lata ma być [/QUOTE] Super tytuły ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47491911]Mała, BARDZO cię przepraszam, naprawdę nie widziałam, ja z doskoku czytam, na kompie siedzę ale ciągle do pracy piszę :/ Nie, raczej nie, zapewne zacznie łazić do tyłu później, nic mi nie wiadomo by to jakieś schorzenie było ![]() A wcześniejsze pytanie???[/QUOTE] Szajka to ja swoje powtórze ![]() Oliwka ma takie kropki/wysypkę na nogach, troszkę na brzuszku i kilka kropek w zgięciach łokci. Sąsiadka i moja mama stwierdziły że to ze słońca bo jak nie posmarowana wyjdzie to się to nasila, ja się przestraszyłam że to moze jakaś alergia i odstawiłam mleko kupne, albo jeszcze przyszło mi do głowy ze to z piaskownicy, bo tarza sie w tym piachu i moze jakieś podrażnienie. Ale .... schodzi jej skóra z dłoni i ostatnio w jakieś dyskusji trzy mamy pisały że ich dzieci przeszły szkarlatynę na tyle bezobjawowo że nawet pediatra nie rozpoznał i dopiero po kilku tyg zaczęła dzieciom schodzić skóra z dłoni i po tym się zorientowali że to szkarlatyna była. Wiecie jak to teraz jest,czasem gorączka, czasem katar ale większość na zeby zwalam. Ide w tym tyg do pediatry ale moja to zacofana strasznie i niechętna i nie chcę z tą szkarlatyną tak wyskoczyć.
![]() |
#340 | |||
Zakorzenienie
|
Hejka.....
Cytat:
DADA tylko wczoraj po 50zł? Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bokeh,my nie mamy klocków duplo Sylwietta, trzymam kciuki, aby się ułożyło wszystko. I oby to była poprawa na stałe ![]() ![]() Lady, też jestem za nazwą "mama w biegu" ![]() ![]() meneq, ja też nie widzę zdj na fb ![]()
![]() |
#342 |
Zakorzenienie
|
Byłyście w klubie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale nie narzekam bo wolę tak niż jak leje wciąż. Kochana napisze Ci na pw. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już kilka razy miałam się pytać i ciągle zapominam. Jak sobie radzicie jak idziecie do pracy , Daria chętnie zostaje z dziadkami??? Tzn. teraz już przeczytałam że z teściową nie ![]() Dziewczyny ja nie wiem czy dobrze robimy odnośnie "buntu " dziecka. Choć u nas nie ma tego w takim stopniu. Zuzka jest w miarę grzecznym dzieckiem. Ale jeśli marudzi bez powodu, piszczy czy krzyczy to my jeśli tłumaczenie nic nie daje , podniesionym ( ale to nie krzyk) , stanowczym głosem prosimy by tak nie robiła bo nie ma powodu. Ona wtedy robi smutną minkę, uspokaja się , za chwilę się uśmiecha i dalej się bawi. Choć zdarza się i krzyknąć na Nią ![]() Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2014-07-29 o 07:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mam to zrobic? Fb tylko z aplikacji a i wizaz na telefonie tylko |
|
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Zakorzenienie
|
Hejos,
cos mi sie wizaz popsul;/;/ jestem tak niewyspana ze tragedios... bawiłam się w nocy w pogromce komara... jeden latał ciągle, ale chyba go zabiłam;> później jade na działke dalej ogarniać chaszcze.. A teraz czekam, az A. pójdzie spać a ja se pocwicze;p
![]() |
#347 | |
Zakorzenienie
|
Aaaaa. Myslalam ze na kompie siedzisz :/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Zakorzenienie
|
no drzemke zaraz bedzie miala ;p
![]() |
#349 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Mam na tablecie napisaną odpowiedź do Hje, zapomniałam wysłać, jak to jest u nas. |
![]() ![]() |
![]() |
#350 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja na razie żadnych nie mam ale u bratowej dzieciaki mają i nalepsze są takie ze zwierzątkami i figurkami wtedy po budowie jeszcze zabawa ![]() Cytat:
GRATULACJE ![]() Cytat:
![]() |
#351 |
Zakorzenienie
|
hejos!!!
właśnie wracam z klubu, jesioooo jak cudownie!!! ![]() ![]() ![]() wiecie, wszyscy teraz przypuszczają atak, kiedy drugie kiedy drugie kiedy drugie..... japierdziu.... masakra jakaś, tym bardziej, że ostatnio t. się wygadałam, ze odstawiłam hormony (źle na mnie działały jednak, przytyłam cellulit zerowe libido no wiadomo) no i już się zaczęło ![]() ![]() Marsi, Ty pisałaś, że Wasz dom jest "gotowcem" prawda? Że w 2tyg postawiony? Mogłabyś coś więcej o tym napisać??? O ile to oczywiście nie problem ![]() Zdecydowałam się jednak na zabieganamama, inne nazwy były zajęte a ja strasznie nie lubię myślników itd itd w nazwach blogów ![]() zacznę pisać jak będę miała czad póki co dalej mi papeiry zalegają :/
#352 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A poważnie - na teraz, gdy dziecko nie ma sprecyzowanych zainteresowań, to jakieś zwierzakowe, pociągowe: http://www.smyk.com/lego-duplo-moj-p...y-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/lego-duplo-zielo...y-dla-dzieci-p płytka! droga, jak szlag, A. dostała na ur. od mojej koleżanki, ale przydaje się bardzo. http://www.smyk.com/lego-duplo-pocia...y-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/lego-duplo-zwier...y-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/lego-duplo-w-sup...y-dla-dzieci-p autko! obie kochają ![]() http://www.smyk.com/lego-duplo-polic...y-dla-dzieci-p ew. to, i motor i auto http://www.smyk.com/lego-duplo-male-...y-dla-dzieci-p a potem fajne są te księżniczkowe (A. dostała na BN mając 2,5 roku), te z Jake i piraci z Nibylandii - A. też uwielbiała, ale jakoś nie ma. Dom mamy, też fajny, taki: http://allegro.pl/lego-duplo-10505-d...460911071.html skladkowy dostała na ostatnie BN, aczkolwiek fajniejsza wersja była stara: http://allegro.pl/lego-duplo-ville-d...466081412.html ale tylko używki można to mi sie też bardzo podoba: http://allegro.pl/lego-duplo-10552-k...425480803.html A teraz widzę, że seria zamkowa wyszła! super jest ![]() Cytat:
![]() Wiesz, to jest oddział żłobkowy w przedszkolu Agatki, państwowe to ![]() Cytat:
a pokażesz, jak ta skora schodzi? A. miala taką akcję kiedyś, z samych palców schodziła, 2 razy tak - i co? raz po plastelinie no name, mama jej moja kupiła nieświadomie jakąś chińszczyznę, drugi raz po czymś w piachu/w ziemi, bo na działce kopała - z miesiąc to leczyłam :/ skończyło się na maści ze sterydem, bo to ewidentnie uczulenie było kij wie na jaki syf. Wypróbowałam z 5 różnych, bo lekarka nie chciała sterydu dawać, no ale jednak... Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Lady, na honorarium czekam... ![]() Poka bloga! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#353 | ||||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() tak ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47490812]Zabiegana mama ![]() [/QUOTE] Lady, to jest fajne ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
Debrah i Szaja mam pytanie bo temat niebawem będze na tapecie
podrzuccie coś mądrego nt jak przygotować nasze maluchy do przyjscia na świat rodzeństwa??? myslę,że wiele z nas ma ten dylemat co? ![]() ja rozmawiam z synusiem, mowię kto tam jest i opowiadam jaki malutki jest człowiek w moim brzuszku, Leoś przyklada uszko do brzucha i robi puk puk ![]() myślałam też o przygotowaninu albumu: http://dziecisawazne.pl/jak-przygoto...o-porodu-mamy/ dziewczyny, liczę na Waszą pomoc i z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#355 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja wolę tak, niż deszcz i 15 stopni w wakacje do środy mi też się tak dziwnie wyświetlał, ale teraz już chyba ok jest ale to też Dady są, bo hebe jest biedronkowe
![]() |
#356 |
Zakorzenienie
|
Ale Młode dzisiaj nieznośne
![]() ![]() Przed chwilą przyniósł nocnik, ściągnąl pampersa, usiadł na chwilę amen. Wstał i już szukał miejsca żeby na podłogę się zlać ![]() Iwfka w Hebe Dady są te same ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#357 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47494685]
ja bym szła, bo to faktycznie sz. może b yc, powiedz, że jako dziecko miałaś i skóra schodziła i dlatego się zastanawiasz a pokażesz, jak ta skora schodzi? A. miala taką akcję kiedyś, z samych palców schodziła, 2 razy tak - i co? raz po plastelinie no name, mama jej moja kupiła nieświadomie jakąś chińszczyznę, drugi raz po czymś w piachu/w ziemi, bo na działce kopała - z miesiąc to leczyłam :/ skończyło się na maści ze sterydem, bo to ewidentnie uczulenie było kij wie na jaki syf. Wypróbowałam z 5 różnych, bo lekarka nie chciała sterydu dawać, no ale jednak... [/QUOTE] Dzięki, zdj cięzko zrobić bo ona nawet nie chce pokazywać tych rączek, ale skóra jest taka sucha i widac białą granice gdzie juz zaeszła. Na razie smaruje emolientem, i wogóel do kąpania też kupiłam bo normalnie to po kapaniu takie straszniw idoczne te krostki były jakby podrażnione a wczoraj juz nawet ok. Cytat:
Aaaaa, ale niedoinformowana jestem ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
Silver ją ubóstwiam taka pogodę
![]() ![]() Wiecie, jak patrzę jak M. zajmuje się Mała, jaki mają świetny kontakt to mam łzy w oczach ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#359 | ||
Zadomowienie
|
Dzień dobry,
Marsi gratulacje dla Leosia ![]() Sylwietta szczerze Ci życzę, żeby tatuś się nawrócił i niech wam się stosunki poukładają, tak jak ty to sobie zaplanujesz. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Ultra współczuje odparzenia, ale to pewnie nic dziwnego, bo przy takiej czice pupka się szybko może zaparzyć, my ostatnio w ciągu dnia biegamy tylko w majtach, oczywiście muszą być w samochodziki, motory lub traktory, w przeciwnym razie nie da sobie ubrać ani majtek ani pampa ![]() Edytowane przez ezzo Czas edycji: 2014-07-29 o 09:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Zadomowienie
|
Marsi, a może małe przekupstwo?
![]() ![]() Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.