|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3602 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bursztynek dajesz nadzieje ![]() Super odnośnie kołek i tak długich nocy zazdroszcze!!! U mnie dzis chyba 3 godziny max spałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3604 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje Bursztynek! Mam taka nadzieje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3606 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bursztynku zazdroszczę taki nocy ![]() ![]() ![]() Stasiu zasypia sam czy to u siebie w łóżeczku czy u nas, kładę na pleckach po odbiciu i do kilku min śpi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3607 | |
Zakorzenienie
|
Cami współczuję problemów z bakteriami.
U nas na usg bioderek też jest podana jedna godzina, ostatnio niby maluszki były w puerwszej kolejności, później dopiero dorośli ale nie wiem jak teraz. Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3608 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja przez tą sytuację z wynikami jestem taka zdenerwowana że szok :/ staram się uspokoić ale ciężko ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3609 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj, a czemu Wam kandydaci na chrzestnych odmawiają? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
Hmm, nie wiem co doradzic, a te wyniki z ogólnego to macie liczone przez komputer, czy pod mikroskopem- powinno być napisane osad? No cóż, pozostaje czekać co lekarz powie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3610 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cami wcale się nie dziwię, że w takiej sytuacji nie tryskasz humorem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3612 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mogę się doczekać tej cholernej 14.30 i wizyty u lekarza.. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3613 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyli komputerowo. Ja lubię taki mikroskopowy wynik czytać, w naszych lab na dole jest. No ale i tak musi to Wasz lekarz zobaczyć i zdecydować. Najgorsze jest to ze u takiego malucha nie bardzo jest co dać doustnie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3614 |
Zakorzenienie
|
Karolina cieszę się,że jest,odwala kupę dobrej roboty!
Camelitos napij się może melisy. Bursztynku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3615 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3616 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziwne argumenty. U nas tez jeden kandydat na chrzestego niby odmówił- tzn bardziej my pytaliśmy czy chciałby być, ale tu bardziej wchodzą w grę względy kościelne, tak wiec przyjęliśmy ze zrozumieniem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3617 |
Zakorzenienie
|
Bursztynku w którym oczku?Co dostajecie na oczko?
Madziara przykre to.Dlatego ja właśnie nie pytałam mojej koleżanki,bo bałam się,że odmówi. ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Camelitos jak Dawid miał zum,chyba miał ecole i ok 2 mies.dostał furaginum w tabletce (chyba połówkę),rozpuszczaliśmy w moim mleku i podawaliśmy na łyżeczce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3618 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3619 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Postaram się zamotać w chustę dziś lub jutro j zrobię zdjęcie dla mobilizacji ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My dziś rano godzinę lapalismy mocz na badanie przed szczepieniami ... jak zrezygnowana odeszłam od przewijaka to oczywiście zaczął sikac ![]() ![]() Teraz czekam niecierpliwie na wyniki bo o 16.00 mamy wizytę i szczrpimy jak wszystko będzie ok. Szczepimy chyba na nfz ale ciągle mam wątpliwości. Dziewczyny czy wy też w 99% przypadków ubieracie maluchy tylko w body? ![]() [ |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3620 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czemu mama ma komentować? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3621 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3622 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O rany ovejita ta kieszonka to strasznie skomplikowana. Tyle tych dociągnięc. Nie wiem czy dałabym radę. Chociaz musze sprawdzić... Ja sama sie uczyłam. A mam „fornessi wrap”.standardowym wiązaniem. Najłatwiejsze chyba i maluszek siedzi wygodnie. Tutaj filmik https://m.youtube.com/watch?v=wEmRhUVbn-c |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3624 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3625 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Karolina pewnie już pisałaś, ale jaki masz typ chusty? Elastyczna? Tkana? Ja jednak muszę kupić. Dziś mamy taki tragiczny dzień ze spał 20 min, teraz śpi na mnie a ja nawet kawy nie mam jak sobie zrobić.,kupuje chustę, skoro wielopieluchy ogarnelam to chustę tez dam radę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Dziewczyny kto dziś ze mną pobija rekord nic nie zrobienia? Udało mi się nastawić pranie. Obiad mama mi zrobi. Tz jedzie na wieś i wróci poooozno. A wkoło syf i bałagan, a ja mam ochotę na kawę ale jak zrobić jak mały na mnie zasnął. Zgłębiam wiec temat chust. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3626 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Tak czytam co u Was w przychodniach, to my mamy jednak wypas, na bioderka termin mamy pierwszeństwo jako pacjenci przychodni, na konkretną godzinę bez żadnej kolejki, krew czy mocz przychodzi pobierać położna do domu, bądź można podjechać do ośrodka i czeka aż dziecko nasika do woreczka ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anima moja jest bardzo elastyczna. 100%modal... szukam tłumaczenia i to sa jakies pochodne włókien wiskozowych. Niestety bardziej dokładnie nie umiem powiedzieć co to za materiał bo sama nie wiem. Ale jestem z niej super zadowolona. Mysle ze jak bedzie taka konieczność to nawet i zrobie w niej z dzieckiem obiad 🤣. ImageUploadedByWizaz Forum1534858585.321509.jpg |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3628 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My jesteśmy po szczepieniu. Miało być szczepienie na nfz, a koniec końców po rozmowie z pediatrą wzięliśmy 6w1. Jestem mocno zmartwiona bo Młody przybrał na wadze tylko 105g w ciągu 5 dni. Biorąc pod uwagę ze w ostatnich tygodniach przybierał ok 400g tygodniowo to spadek jest ogromny. Najgorsze ze nie zapytałam o to pediatry - byłam zbyt przejęta szczepieniami i ubzdurałam sobie ze on ostatnio ważył blisko 5kg. Dopiero pozniej tz mnie uświadomił ze on granice 5kg przekroczył w zeszłym tygodniu... W czwartek wizyta położnej wiec się dopytam. Ale osiwieje do tego czasu bo faktycznie Młody krócej jadł, więcej spał i zasypia przy piersi. Ale badania - mocz i morfologia - wyszły ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3629 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Czy Ty ostatnio prosiłaś mnie o zdjęcie, jak noszę Kropka? Cytat:
![]() |
![]() |
#3630 |
Wtajemniczenie
|
Jestem wykończona..
Byliśmy u pediatry.. Stwierdziła że żadne objawy nie pasują do zakażenia układu moczowego oprócz tych wyników.. Powiedziała że chce nas uchronić od szpitala i dopóki nie będzie wyników posiewu dała nam lek o nazwie Bactrim żeby mała zazywala 2 razy dziennie.. Dzisiaj jej podałam i mam wrażenie że to zwróciła :/ jutro mamy podejść do niej powiedzieć jak ona sobie poradziła z tym lekiem.. Dała nam asekuracyjnie skierowanie do szpitala gdybym zauważyła niepokojace objawy.. Przyszłam do domu i mój tata miał przyjechac bo przyjechał do Sosnowca.. Przyjechał, pomógł mi przy Ali trochę i przyszedł mężu.. Nagle słyszę że ktoś wbił nasz kod do domofonu i idzie do nas.. A za chwilę słyszę że to teściowie :/ myślałam że mnie szlag jasny trafi.. Przyjechali sobie bez zapowiedzi bo dawno Ali nie widzieli.. :/ Siedzieli na szczęście około 18.30 poszli bo nie dopuściłam ich do Ali.. Jak mała zaczęła mieć atak kolki to myślałam że mi ją prawie wyrwie ale poszłam na drugą stronę łóżka koło mojego taty i nie miała dostępu do nas... Masakra.. Jeszcze mój stary mnie tak wkur... Siedzimy a on mi się pyta czy mówiłam rodzicom o tym że byliśmy u pediatry bo mała ma to zakażenie.. Ja tak na jego patrzę jak na osła i mówię że nie bo nie mam takiej potrzeby.. Co za gość.. Mala od 13.30 do 17 nie spała w ogóle.. :/ teraz miała znowu atak kolki i po meczarniach i mega zmęczeniu biedna zasnela.. A mój stary mówi do mnie żebym się nie denerwowala... No jak tu się nie denerwować :/ Z pozytywnych wieści to mała w 12 dni przybrała 460 gram. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-08-21 o 20:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.