|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | ||||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Puszyste też piękne :) forum plotkowe !!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() zazdroszczę braku skrępowania, mi się jednak czasem załączy jakaś myśl "o matko, czy on widzi to co ja widzę? mi by już opadł na jego miejscu" ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uwielbiam moje zwierzęta, ale mój brat po dwóch nocach w moim pokoju chciał kocice zabić ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Raczkowanie
|
a jak myslicie jakie zwierze nadawalo by sie dla mojej malej
Start 107,20 cel 53 kg dni bez slodyczy,sukru,makaronu,m ąki,chleba i innych tuczników 5-10-15-20-25-30-35-40-45-50-55-60-65-.....................366 Mój blog.Zapraszam bardzo serdecznie www.moj-blog-moje-zycie-opowiesc-o-mnie-samej.blog.onet.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Zadomowienie
|
w jej wieku? żadne moim zdaniem, uznałaby je za zabawkę, chyba że chcesz mieć dodatkowy obowiązek w postaci psa. To jedyne zwierzę, któremu dziecko nie powinno zrobić krzywdy i które nie zaatakuje dziecka (jeśli kupisz mądrą rasę, u nas sprawdził się owczarek niemiecki, no ale to bydle jest i nie każdemu może pasować tak wielki pies w domu, brat nawet na nią właził a ona cierpliwie wszystko znosiła);
Wszelkie gryzonie zostałyby zamęczone (ubawiłam się jak rodzice kupowali dziecku koszatniczkę lub szynszylę, zwierzęta które powinno się mieć co najmniej parami i które potrzebują dużo rozsądnego zainteresowania), sama naobserwowałam się jak jedna moja uczennica męczyłą króliczka, koszmar. Mój brat dla odmiany dostał chomika, którym w końcu opiekować się i sprzątać mu musiałam ja. Koty nie wchodzą w grę, bo zwyczajnie w odpowiedzi na jakiekolwiek męczenie drapnęłyby albo ugryzły. Żółw? chociaż też bym się bała, że będzie budził zainteresowanie jak zabawka ("a co się stanie jak włożę mu paluszek w to miejsce gdzie schował główkę?"). No i zawsze liczyć się trzeba z tym, że to Ty będziesz musiała się tak naprawdę zajmować zwierzakiem, sprzątać, karmić, latać do weterynarza. I płacić za kupowanie nowych kabli, które każdy gryzoń chętnie skonsumuje(poza chomikiem, którego chyba nie trzeba wypuszczać na pobieganie po pokoju, a nie wyobrażam sobie trzymać większe gryzonie ciągle w ciasnej klatce). Jeśli chodzi o małe dzieci to naprawdę chyba lepiej kupić pluszaka albo płaczącą lalkę albo elektroniczne zwierzątko i samemu zobaczyć jak szybko się znudzą. |
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Zakorzenienie
|
ja przy malym dziecku nie chcialabym zwierzaka....podwojna robota...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | |
Paul's girl
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mojej koleżanki siostra, która ma 3 latka dostała królika i teraz zwierzę to jest u tej mojej koleżanki w mieszkaniu, a nie u dzieciaczka. Bo takie maleństwo nie rozumie, że króliczka może zaboleć jak go przytuli z całych sił, albo, że trzeba dawać mu jeść. Koleżanka za to nienawidzi tego królika, bo nie daje jej w nocy spać. Bezsensowny był ten zakup i wcale nieprzemyślany. Ewentulanie jeżeli już koniecznie chcesz mieć zwierzę to nie dla małej, tylko dla całej rodziny. Jeśli jesteś gotowa na nowe obowiązki i zajmowanie się kolejnym domownikiem to śmiało kupuj psa. Jeśli nie to w ostateczności można zastanowić się nad rybkami.
![]() ![]() |
![]() |
#3607 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie każde zwierzątko jest słodkie np. moja suczka ta z avatarka niby mała jest a po każdym szczepieniu u weterynarza ja wychodzę cała podrapana bo ona ze strachu wbija mi pazury gdzie popadnie. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3608 |
Zadomowienie
|
U nas pojawił się kot jak Karol miał niecały rok, ale to tylko dlatego, że pojawiły się w domu myszy. Nasz kot dużo czasu spędza na podwórku, nawet noc. W garażu ma zrobione legowisko.
#3609 |
Zakorzenienie
|
Mamamartynki dla takiego maluszka proponuję interaktywnego zwierzaczka. Martynka będzie miała radochę jak przy żywym a i żadna ze stron nie będzie miała problemu, gdy zwierz się znudzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Zakorzenienie
|
Gosiu - a mi nic nie pomogło o tak
![]() guanta - eee tam ![]() a ja jestem w domu i znowu się będe pojawiać sporadycznie ![]() ![]() Roses - czekaj na PW może coś uda mi się skrobnać na ty smoku przebrzydłym i to tak że mi się nie zawiesi ![]()
#3611 |
Zakorzenienie
|
Pomalowałam sobie paznokcie na czerwono
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3612 |
Raczkowanie
|
Zgadzam sie co do poprzedniczek. Uwazam ze dziecko tez powinno miec swoje lata, by zozumiec ze taki zwierzaczek to odpowiedzialnosc.A ak dziecko male nie rozumie, nosi, targa i tylkomeczy takie stworzonko. Moj Max to strasznie zywy dzieciak i nie wyobrazam sobei jakby np mial teraz kroliczka.Zameczyl by go.Chialam psa.Byly piekne szczeniaki do oddania, golder retriever.Ale nie zdecydowalam sie, pomimo iz mam ogodek i dom.Mam mnostwo roboty przy swoim dwulatku , maz calymi dniami w pracy, wiec obowiazek dodatkowy spadl by na mnie.Zdecudujemy sie napewno bo oboje kochamy zwierzeta, ale jak dzieci nam troszke wyrosna.No i jeszcze dodatkowy klopot dla nas, kto sie zaopiekuje zwierzakiem gdy wyruszymy np do 'PL? Kotki bardzo lubie, i chcialabym ale mam alergie..W obenosci kota kicham, kaszle i mam spuchniete oczy, wiec lepiej glaskam przez okno ih kota mnojego sasiada, ktory siedzi z przykejonym nosem do szyby mojego tarasu i patrzy na moje dziecko.
Małgorzata...- nerwowa choleryczka o duzej pobudliwosci,kobieta o nieprzewidywalnych zmiennych reakcjach jak u pstraga.Urocza kobieta pelna magnetyzmu.Nie łatwo w całej rozciągłości poznać jej psychikę, gdyż wszystko u niej za szybko się zmienia! |
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Zakorzenienie
|
Gastone masz racje, My przyganelismy rudzielca i teraz nie mozemy razem do Pl pojechac :O tzn jakbysmy chcieli to musimy kogos znalezc zeby sie zaopiekowal, on tym wczesniej nie pomyslelismy. Poza tym jakbysmy wyjjezdzali do Pl to koszt szczepien, chipow i tp to cos ok 1000euro... oby nie bylo potrzebyy wyjezdzac... Moj kot nie mial stycznosci z dziecmi ale co tydzien przychodzi kolezanka z 2 dzieci, chlopczyk 2 lata i dzewczynka 4
i kot drapie, tzn wkurza sie jak go tarmosza ;/ dlatego kot chyba za glupi dla malego dziecka. zolwika ladowego mialam i to tez zly pomysl, bo gdy przychpodzila mamy kolezanka z synkiem on myslal ze to samochodzik i mu robil bummmm ![]() ![]() dziecku ok 4 lat jesli chce bardzo zwierzatko to rybke kupic ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2008-12-05 o 16:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3614 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() idę wyciągnąć ciasto na pierniczki z lodówki, leżakowało prawie tydzień, najwyższa pora brata do roboty zaprzęgnąć ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Moderatorka z pazurem
|
Daria wyslalam ci priv
TZ juz niedlugo bedzie, jeszcze tylko 4h ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3616 |
Raczkowanie
|
o boziu to ciasto na pierniczki az tyle musi lezec w lodowce?to chyba moj pomysl na pierniczki na choinke nie wypali
Start 107,20 cel 53 kg dni bez slodyczy,sukru,makaronu,m ąki,chleba i innych tuczników 5-10-15-20-25-30-35-40-45-50-55-60-65-.....................366 Mój blog.Zapraszam bardzo serdecznie www.moj-blog-moje-zycie-opowiesc-o-mnie-samej.blog.onet.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jak poznamy całą historię to będziemy wiedziały co pisać ![]() ulalal to z pewnością przez weekend nie będzie Cię na wątku? ![]() ![]() dziewczyny właśnie wróciłam z japońsko-koreańskiej restauracji ![]() ![]() ![]() ![]() Malwinko czerwone pazurki? super! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3618 |
Moderatorka z pazurem
|
No raczej mnie nie bedzie przez weekend
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Raczkowanie
|
rosearered baw sie dobrze kolezanko i koniecznie zdaj relacje oczywiscie z tego z czego mozesz
![]() ![]() |
![]() |
#3620 |
Raczkowanie
|
Daria uwielbiam twoj blog!!!! Kawa piernikowa mniam!
Szukam dobrego i latwego przepisu na pyszne pierniczki!!! Podziel sie/!!!!
Małgorzata...- nerwowa choleryczka o duzej pobudliwosci,kobieta o nieprzewidywalnych zmiennych reakcjach jak u pstraga.Urocza kobieta pelna magnetyzmu.Nie łatwo w całej rozciągłości poznać jej psychikę, gdyż wszystko u niej za szybko się zmienia! Edytowane przez gastone Czas edycji: 2008-12-05 o 19:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dałam radę zrobić z 1/3 ciasta. ręce mi odpadają, brat też się zbuntował, może jutro będziemy robić dalej... przepis mam stąd http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=15964 wrzucę na bloga jak już będą polukrowane itd ![]() ![]() PS. nie krzycz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Zakorzenienie
|
robiłam przeszpiegi na NK i wyniki są następujące
![]() kasię, mischoko, agatkę mam zaprosiłam teraz wyszperując w czeluściach NK ![]() ![]() ma ktoś fafi? ![]() ![]()
#3623 |
Wtajemniczenie
|
hahaah poczekaj aż Cię znajdę
![]() p.s. apropo palanta napiszę na priva ![]()
#3624 |
Zakorzenienie
|
heheh
![]() ![]()
#3625 |
Wtajemniczenie
|
dlaczego ja was nie mam na naszej klasie? fakt że nie zapraszam wszystkich po kolei kogo spotkam na ulicy
![]() ![]() a może w końcu to spotkanie dojdzie do skutku i będziemy mogły powiedzieć że się znamy osobiście ![]() p.s. a gdzie reszta dziewczyn? wszystkie już szaleją bo weekend? ![]()
Edytowane przez Faficzkowa Czas edycji: 2008-12-05 o 20:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Wtajemniczenie
|
Fafi tez cie zaprosilam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Wtajemniczenie
|
hihi widzę widzę dzięki
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3628 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() no dziewczyny ktora jeszcze? ![]() wiecie co juz mi sie z tymi nickami i danymi na nk niektore z Was myla, ktora jest ktora ![]() Edytowane przez kasiamniam Czas edycji: 2008-12-05 o 21:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Wtajemniczenie
|
hahahah ja fotogeniczna ? dzięki ale jednak to jest kilka zdjęć na których w miarę wyszłam więc wszystkie musiałam dodać hahaha
noo ja też nie wszystkie dziewczyny kojarzę ![]() ![]() ![]() jakbym kogoś ominęła to odzywać mi się tam ![]()
#3630 |
Konto usunięte
|
Witajcie,Kobietki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.