|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
pojechaliśmy późnym popołudniem do CH, po drzemce i jedzonku. lewdo ruszyliśmy, Ewcia zaczęła płakać i nie przestawała całą drogę, tylko podkręcała się jeszcze bardziej, aż do dławienia się
![]() powody widzę dwa: za ciasno w foteliku i śpiworek, który zrobił się za krótki. jak tylko ją wyjęliśmy z jednego i drugiego, włożyliśmy do spacerówki - nie to dziecko. a panią w salonie plusa po prostu oczarowała ![]() przy ponownym pakowaniu w fotelik cała sytuacja się powtórzyła, tyle, że zmęczona szybko usnęła. od kiedy właściwie mozna dzieciaka przesadzić? ona ani nie ma jeszcze 9 kilo, ani samodzielnie nie siedzi... miałam z nią jutro jechać do salonu fiata, żeby podpisać umowę ubezpieczenia, ale normalnie boję się, że mi zrobi taki kongos i nie będę umiała skupić się na drodze... |
![]() ![]() |
![]() |
#3602 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cudne focie.
![]() Cytat:
Siedzenie mniejszy problem, jeśli fotelik ma inne położenia poza pozycją siedzącą. ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Dziecko mi wstało o 21ej. Zasnęło o 23, nawet bez cyrków. Humor dwie godziny świetny. Anioł po prostu. ![]() Widać on się wysypia jak śpi minimum 1,5h. Tym razem spał ponad 3h. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jak uroczo wygląda i te lampki dają klimat ![]() wczoraj w końcu zamówiłam krzesełko bo karmienie małego przypominało sajgon ![]() ![]() tyle miałam dziś zrobić ale dzień tak szybko zleciał i dupa ![]() ![]()
![]() |
#3604 |
Zadomowienie
|
Mamy pół roczku
![]() ![]() zapraszamy do dobrze zaopatrzonej piwniczki i barku , a i coś słodkiego sie znajdzie - dla mam cycowych soczek ![]()
#3605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas jedzenie gdziekolwiek to sajgon. W krzesełku najgorzej, bo Danio głowę ma w dół i ostro się bawi. Jedzenie ląduje głównie na klacie. ___________ Dziś miałam znowu przerąbaną noc. Zasnął o 23ej, a od 3 brykał i popłakiwał. O 4 już zrobił mega cyrk. Mąż mi zrobił kazanie, że małemu coś jest, bo dzieci tak nie mają. Super pora na takie gadki. :/ Odesłałam go do forum, bo nie chciało mi się wchodzić w dyskusje... Obudził małego, rozbudził go i dopiero smrodek się uspokoił. Zasnął o 5ej i spał już normalnie do 7:30. Jestem nieprzytomna. ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Gratulacje serdeczne! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Zadomowienie
|
A ja mma problem, bo starsza córa zaczyna mnie namawiać na to, abyśmy kotka małego przygranęli...
Już mielismy koty, tylko teraz jest małe dziecko.... Co o tym sądzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie koleżanki
![]() Od 2ch mcy podczytuję Wasz wątek i postanowiłam w końcu się ujawnić.Też mam 7mio m-cznego szkraba.Przyjmiecie mnie? ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2010-12-22 o 09:30 Powód: ... |
![]() ![]() |
![]() |
#3608 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() super!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Bydgosiu, dzieki za życzenia
![]() |
#3609 |
Raczkowanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23918056]świetna rzecz.
![]() ile kosztuje?[/QUOTE] ja robiłam na święta dla dziadków za 25.52 sztuka http://www.twojkalendarz.pl/produkty...13-stron.html/
http://www.suwaczki.com/tickers/n59ysg184p7pgzsj.png Radość i szczęście są wyborem ![]() Edytowane przez evean Czas edycji: 2010-12-22 o 09:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#3610 | ||
Konto usunięte
|
![]() Cytat:
![]() bezpieczniej w tym foteliku zamontowanym tyłem do kierunku jazdy. a ten większy fotelik, nawet jak pochylany do spania, to i tak ta pozycja gorsza dla niesiedzącego dziecka niż ten pierwszy fotelik. ja poczekam jak tylko długo się da. ![]() Cytat:
![]() jasne, że przyjmiemy. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny mają koty, z tego co czytałam to fajnie im się wspólnie żyje, wiec pewnie jeszcze CI coś napiszą ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3612 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Konto usunięte
|
Kropka, z tymi fotelikami to mnie ostatnio straszono niemalże ogniem pielielnym, jak za wcześnie dziecko przesadzimy przodem do kierunku jazdy
![]() ja nie wiem czy to kolejny nawiedzony sprzedawca, czy może faktycznie ma rację? |
![]() ![]() |
![]() |
#3614 | |
Zakorzenienie
|
Super
![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie nocka normalna,tzn.co 2h pobutki. O 19.00 poszla spać po kaszce na 2 h, wstała, wykąpała się i o 22.00 już spała.Wstała o 7.00, godzine maruda i poszła drzemać o 8.00-9.00. ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Witamy nową koleżankę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Zadomowienie
|
Dziewuszki,
dzisiaj jedziemy do PL na Swieta. Wlasnie nas pakuje. Nie mam czasu na nadrabianie ![]() Tylko napisze Ona, jak zwykle cudne zdjecia ![]() Zycze Wam Wesolych, Pogodnych Swiat, Pelnych Ciepla i Radosci z Waszymi Maluszkami i Rodzinami, Fajnych Prezentow i Szczescia na Nowy Rok !! ![]() ![]() Boje sie troszke tych Swiat bo beda pierwsze bez Taty i pewnie w smutnej atmosferze ![]() Po Swietach sie odezwe.
![]() |
#3616 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
![]() współczuję nocki ![]() Cytat:
![]() a ja od 10 czekam na tego kuriera ![]() ![]()
![]() |
#3617 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zgadza się,mój tz tez sie wymadrza jak maly marudzi....najbardziej mnie wkurza gdy tłumaczę,że takie niemowlaczki,jak nasz nie mogą gapic sie w telewizor to nie rozumie co do niego mowie,i tylko gada ze pewnie na tym forum to wyczytalam.....no mam ochote go zabic...macie jakies sensowne argumenty co by do niego trafily? Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2392221 1]Kropka, z tymi fotelikami to mnie ostatnio straszono niemalże ogniem pielielnym, jak za wcześnie dziecko przesadzimy przodem do kierunku jazdy ![]() ja nie wiem czy to kolejny nawiedzony sprzedawca, czy może faktycznie ma rację?[/QUOTE] no ja mialam tez ten problem,moj maly juz sie poprostu nie miescil do tamtego....narazie prewoze go tylko na krotkich trasach i w pozycji lezacej chociaz jakos bez szalu....ze znow jest taka lezaca,wielkiej roznicy nie zauwazam..... wczoraj nie udalo mi sie dojechac do tego lekarza rehabilitanta,byla taka sniezyca,ze sobie drowalam bo miasto bylo sparalizowane,przelozyc musze.... ![]()
![]() |
#3618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam pytanie odnośnie mm. Kilka razy dawałam Oli mm w sytuacjach awaryjnych ale teraz chce juz kupić większa puszkę do kleiku ryżowego.I nie wiem czy kupić mleko po 6 miesiącu czy jeszcze to pierwsze mleko.A jak skoncze pierwsza puszkę to potem juz zacząc dwójkę? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam przez 3 miesiące młodą znajdę i to była masakra. Taki kot chce się bawić, gania, także po dziecku, paca łapką, gryzie zabawki, wszelkie metki od zabawek ciumka, zaczepia fikające nogi, liże zostawione na wierzchu smoczki itp. itd. Nie wspomnę o zagrożeniu dla dziecięcych oczu czy innych części ciała wrażliwych na kocie pazury. Osobiście odradzam. Gratulacje. ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2392221 1]Kropka, z tymi fotelikami to mnie ostatnio straszono niemalże ogniem pielielnym, jak za wcześnie dziecko przesadzimy przodem do kierunku jazdy ![]() ja nie wiem czy to kolejny nawiedzony sprzedawca, czy może faktycznie ma rację?[/QUOTE] Matko i córko! Ja rozumiem i temat karku przy zderzeniu i obciążenie kręgosłupa i inne takie, ale bez przesady. Jak to główka nie wystaje?? Toć dziecko rośnie w inne strony też. ![]() Do roku? Chyba ktoś och... za przeproszeniem. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Notabene - dziś daliśmy słoik po 6 miesiącu. Bobovity z wołowiną i groszkiem coś. Dawaliście to może? Tam jest cały groszek i większe jego kawałki. Masakra. Myślałam, że mi się młody udusi... ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
Kupujesz normalnie mleczko nr 2 i papusiamy... ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3620 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze...tak piszecie o tych kotkach....a ja zawsze chciałam mieć...ale niestety musiałam się pogodzić z tym, że mam okrutną alergię na kocią sierść...i na świnki morskie też...
![]() Najgorsze jest to, że nie muszę kota nawet dotknąć a już oczy mnie pieką, gardło swędzi i szyja jakoś dziwnie puchnie...Do niektórych znajomych, którzy mają kota nawet nie mogę przychodzić... :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Zakorzenienie
|
kropka75 zrozumiałam.Dzięki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2392221 1]Kropka, z tymi fotelikami to mnie ostatnio straszono niemalże ogniem pielielnym, jak za wcześnie dziecko przesadzimy przodem do kierunku jazdy
![]() ja nie wiem czy to kolejny nawiedzony sprzedawca, czy może faktycznie ma rację?[/QUOTE] Taa.. a weź upychaj dziecko w takim foteliku do roku xD Blanka może i by wytrzymała.. Ale poczekam do wagi 9kg.. ![]() ![]() Nie nadrobie Was chyba.. ![]() Byłyśmy wczoraj na zakupach, caaały dzień. Blanka w centrum handlowym i w ikei piszczała, krzyczala, zaczepiała ludzi.. No chyba na całą ikeę było słychać jej okrzyki ![]() Kupiłam jej prezenty pod choinkę. Rodzicom i tesciom też. Ja sobie prezent też wybrałam ![]() I bluzeczkę na święta, bo to co kupilam kiedyś z myślą na swięta to będzie dobre na wielkanoc ![]() Teraz sprząąątaaam. A na wieczór, lub jutro ubiorę choinkę |
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do ktoa - ja sie basolutnie nie boje alergii, tylko tego jak bedą współżyc. Małe dziecko i kot. Z jednej strony - cóz - lubie te zwierze futrzaste, a zdrugiej troche sie boje z powodów, o których kropka pisała. Muszę pomyśleć. Cytat:
Teraz mamy tylko swinkę morską. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3624 | |
Zakorzenienie
|
Blanka pory jedzenia nie odjęła, ale je góra 120-150ml. A jadała więcej
![]() Cytat:
![]() Podnosi się trzymana za ręce, wszystkiego złapie i pyk na nogach, a jaką radość z tego ma ![]() A na czworaka nie odpycha sie kolanami do raczkowania tylko od razu na stopy.. pozycja spajdermena ![]() Blanka kończy dziś 7 miesiecy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3625 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
a z obiadkiem to samo. ja kupiłam bobovity jakiś rosołek z ryżem (całe ziarnka ryżu i marchew całkiem spora)... krztusiła się, pluła, potem zwróciła kilka łyżek, które cudem zjadła. a to dziwne, bo chlebek normalnie sobie szamie, nawet większe kawałki połyka i memla. no właśnie... nieee... my na pewno do roku nie wytrzymamy. teraz w sumie bardzo mało jeździmy, więc jakoś zdzierżę, ale podejrzewam że najdalej za miesiąc się przesiadamy. Cytat:
![]() no z małymi kociakami jest problem. pamiętam jaki mój był za przeproszeniem pieprznięty jako kociak, nawet kilkulatek. teraz dycha na karku, to i kocur spokojniejszy. daje się tarmosić, łasi się, na głowę sobie daje wejść małej. ![]() ![]() u nas dziś jakiś sajgon... mała pogniewała się na smoczka, herbatka be, mleko z wielką łaską... ryk na całego cały ranek... teraz śpi ale jakoś niespokojnie. aaa i dostała jakiegoś uczulenia. kupki robi na raty, rzadkie, wysypka na buzi... obstawiam kaszkę bobovity z sokiem... szkoda by było, bo strasznie jej smakowała, no ale odstawię i zobaczę. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Raczkowanie
|
Kochane wizażanki
![]() Razem z Laurą życzymy Wam spokojnych, wesołych Świąt... Aby te i każde następne były magiczne dla Was i dla Waszych rodzin ![]() Edytowane przez xxNiuniaxx Czas edycji: 2010-12-22 o 13:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3628 |
Zadomowienie
|
Gabrysia dziekuje za życzenia
![]() i dalej walczy z katarem , juz jest lepiej , teraz spi - skropiłam jej pieluszke olbas-em i lżej oddycha , no i na bieżąco wyciągamy glutki. Troche marudna sie przy tym zrobiła ale to zrozumiałe . Wieczorami pieknie zasypia mi w łóżeczku w ciągu 5 min ![]() ![]() ![]() w tym że wieczorem po jakiejś godzinie obudziła sie z rykiem i nawet mąż nie mógł jej uspokoic a ja miałam farbe na włosach - niezła jazda była .. ja śmierdząca tą farbą i z farbą na włosach do sypialni - młoda mnie zobaczyła - nie poznała i dalej ryk.. wiec usypianie w łóżeczku przebiega super tylko marud spowodowany katarem pózniej wszystko psuje ![]() zaraz biore sie za ubieranie choinki ![]() ![]() a zapomniałam - fotki i kartki z mikołajką cudne ![]() ![]() a mały pełzak diabełek słodki ![]()
#3629 | ||
Konto usunięte
|
życzę Wam spokojnych, i radosnych świąt.
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() GRATKI na pół roczku. ![]() Wczoraj zmieniłam Tymkowi smoczek na 3- zagapiłam się i do teraz pił z 2. ![]() Jak mu zrobiłam 230ml, to całe wypił.... ![]() ![]() Skoczyłam dzis do Decatchlona, zakupiłam wreszcie buty na zimowe spacery ![]() za 199zl. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2392564 9]
a z obiadkiem to samo. ja kupiłam bobovity jakiś rosołek z ryżem (całe ziarnka ryżu i marchew całkiem spora)... krztusiła się, pluła, potem zwróciła kilka łyżek, które cudem zjadła. a to dziwne, bo chlebek normalnie sobie szamie, nawet większe kawałki połyka i memla. [/QUOTE] Ano właśnie. Danio też chlebek szama bez problemu. I chrupki kukurydziane. Może rzecz w konsystencji, groszek się nie rozpada sam w buzi, ani ryż bo robią go tak na pół twardo w tych zupkach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:31.