Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe 23 35,94%
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... 4 6,25%
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... 0 0%
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki 2 3,13%
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie 24 37,50%
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną 11 17,19%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-04, 18:19   #3601
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
mnie tez czasami tak tchu brakuje, ze siedze w pracy i normalnie nie wiem robi mi sie tak slabo na chwile, ze nei wiem co sie dzieje i po kilku minutacvh dopiero oddycham znowu normalnie

no wlasnie! bojkotujmy narzekanie na wage w ciazy))

wiesz ja sie najgorzej czuje jak ide na zakupy, po prostu szybko sie mecze, ide powoli spokojnie, bo chocbym chciala przyspieszyc to nie moge no i to stanie w kolejce-rece opadaja...nie mam sily i chocby dla tego czuje ze nosze je ze soba gin kazala mi odwiedzic interniste i zrobic ekg, ale mowila ze moze sie poprawi jak bede brala zelazo.
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 18:24   #3602
anula_81
Zakorzenienie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
wiesz ja sie najgorzej czuje jak ide na zakupy, po prostu szybko sie mecze, ide powoli spokojnie, bo chocbym chciala przyspieszyc to nie moge no i to stanie w kolejce-rece opadaja...nie mam sily i chocby dla tego czuje ze nosze je ze soba gin kazala mi odwiedzic interniste i zrobic ekg, ale mowila ze moze sie poprawi jak bede brala zelazo.
biedna, ja duzo chodze i z tym nie mam problemu, natomiast mdleje w sklepach gdzie jest duzo ludzi i w autobusach;
ja tez czuje ze mam dzidzie ze soba, czuje inny punkt ciezkosci mam i chodze inaczej.
ale zobacz Kasiu juz tak niedaleko do rozwiazania i nasze maluszki beda z nami!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 18:25   #3603
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Powiem tak - mnie nikt palcami nie wytykal, ze nie chodzilam na religie, to raz i bynajmniej nie czulam sie jakas gorsza. A dwa, ze jak powodem chrztu ma byc tylko to, zeby dzieci sie z niego nie smialy, to chyba sie to troche mija z celem chrztu?
No coz, to jest zawsze drazliwa sprawa.
niby prawda, ale z drugiej strony żyjemy w takim środowisku a nie innym i pozbawiać dziecka możliwości uczestniczenia w życiu społeczności to też nie do końca super rozwiązanie ...
moje zdanie jest takie, że ochrzcić dziecko powinnam, a dalej ono samo zdecyduje czy będzie chciało zostać w tej wierze czy nie ...

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-02-04 o 18:27
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 18:26   #3604
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

dziewczynki zanim was nadrobię, chce napisac co na wizycie.
jestem smutna bo dzidzia sie tak odwróciła ze lekarz nie widział ale od poczatku.
mowiałam o napinaniu sie brzucha, powiedział zeby sie nie martwić bo jak boli tak jak na okres i trwa to krótko około 15 sekund to moze byc takich skurczy nie wiecej niz 10 na dobę, a jak mam twardy brzuch przez godzine to tez nie jest powod do paniki.
mowilam o tej domniemanej plamce krwi, tez powiedział ze moglo to byc od stosunku ale on nic nie widział zeby cos bylo przetarte. wiec wszystko gra. napięcie macicy mam w porzadku szyjka długa i zamknieta ogolnie gites.
nie chciał mi robic usg!! wyobrażacie sobie mojego bulwersa!!! :P powiedziałam mu "panie doktorze ale ja bardzo chce bo chce poznac płec" i zrobił. ale co z tego, jak mam mega upartego łobuza w sobie!
cały dzien fikał jak szalony a oczywiscie jak przysżło do badania robił mi usg 10 minut tylko w celu poszukiwania genitaliów i nic! ruszał brzusz stukał naciskał i mowi "dzidziusiowi sie nie podoba bardzo to badanie, bo jak naciskam to sie tylko odsuwa jak obrazone ale nie zmienia pozycji":P łobuz...
i mowi ze sam nie jest zwolennikiem poznawania płci, ale juz sam jest zainteresowany i powiedział zebym przyszła za dwa tygoidnie do niego na oddział bo bedzie miał dużur i bedziemy szukac płci az znajdziemy. i jak nie bedzi erozchylało nóżek to bedziemy robic usg coi 15 minut az pokaze a w miedzyczasie bede chodzic.

no miło z jego strony ze tak zrobił.
a powiedzcie mi lekarz nie moze wypisać l4 na dłuzej niz dwa tygodnie?? bo najpierw mowi zebym przyszła na wizyte za miesiac a jak poprosiłam o l4 to powiedział ze za dwa tygodnie musze przyjsc.

i moje pytanie... bo ide 17 02 do niego do szpitala w celu szukania siurka albo brzoskwink a 18 mam wizyte u niego w gabineci eprywatnym i podejrzewam ze bede przebadana w zdłuz i w szerz na tym usg w szpitalu juz wiec co bede płacic za wizyte tylko po tpo zeby mi l4 wypisal? bo sie go nie zapytałam, tylko tż sie zbulwersował jak mu powiediząłm ze mam za 2 tyg isc po l4.

przepraszam ze sie rozpisałam, ale musiałąm wszytsko opisać.,

w ogole mi jest smutno ze dalej nie wiem. ale na szczescie dzidzia zdrowa serduszko bije mocno i dobrze.

aha i żelazo mam brac 3 razy dziennie.

Stary 2011-02-04, 18:30   #3605
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
jestem smutna bo dzidzia sie tak odwróciła ze lekarz nie widział ale od poczatku.
mowiałam o napinaniu sie brzucha, powiedział zeby sie nie martwić bo jak boli tak jak na okres i trwa to krótko około 15 sekund to moze byc takich skurczy nie wiecej niz 10 na dobę, a jak mam twardy brzuch przez godzine to tez nie jest powod do paniki.
mowilam o tej domniemanej plamce krwi, tez powiedział ze moglo to byc od stosunku ale on nic nie widział zeby cos bylo przetarte. wiec wszystko gra. napięcie macicy mam w porzadku szyjka długa i zamknieta ogolnie gites.
nie chciał mi robic usg!! wyobrażacie sobie mojego bulwersa!!! :P powiedziałam mu "panie doktorze ale ja bardzo chce bo chce poznac płec" i zrobił. ale co z tego, jak mam mega upartego łobuza w sobie!
cały dzien fikał jak szalony a oczywiscie jak przysżło do badania robił mi usg 10 minut tylko w celu poszukiwania genitaliów i nic! ruszał brzusz stukał naciskał i mowi "dzidziusiowi sie nie podoba bardzo to badanie, bo jak naciskam to sie tylko odsuwa jak obrazone ale nie zmienia pozycji":P łobuz...
i mowi ze sam nie jest zwolennikiem poznawania płci, ale juz sam jest zainteresowany i powiedział zebym przyszła za dwa tygoidnie do niego na oddział bo bedzie miał dużur i bedziemy szukac płci az znajdziemy. i jak nie bedzi erozchylało nóżek to bedziemy robic usg coi 15 minut az pokaze a w miedzyczasie bede chodzic.

a powiedzcie mi lekarz nie moze wypisać l4 na dłuzej niz dwa tygodnie?? bo najpierw mowi zebym przyszła na wizyte za miesiac a jak poprosiłam o l4 to powiedział ze za dwa tygodnie musze przyjsc.

i moje pytanie... bo ide 17 02 do niego do szpitala w celu szukania siurka albo brzoskwink a 18 mam wizyte u niego w gabineci eprywatnym i podejrzewam ze bede przebadana w zdłuz i w szerz na tym usg w szpitalu juz wiec co bede płacic za wizyte tylko po tpo zeby mi l4 wypisal? bo sie go nie zapytałam, tylko tż sie zbulwersował jak mu powiediząłm ze mam za 2 tyg isc po l4.

w ogole mi jest smutno ze dalej nie wiem. ale na szczescie dzidzia zdrowa serduszko bije mocno i dobrze.

znam ten ból, jak nie chce się pokazać
najważniejsze, że nic się nie dzieje
pewnie, że można wystawiac l4 dłużej niż na 2tygodnie

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 18:33   #3606
andziot
Zakorzenienie

grazin świetnie ze dzidzia zdrowa, nie martw się płcią bo już się nie zmieni
doczekasz sie kochana, a później to już będziesz mieć ją na zawsze
co do zwolnienia to gin mi zawsze na miesiąc wypisywał

Stary 2011-02-04, 18:39   #3607
the_sania
Wtajemniczenie

Andziot a powiedz mi, czy lekarz może wypisać l4 na dłużej, niż do następnej kontroli?
bo zawsze dawali mi na miesiąc i za miesiąc miałam iść do kontroli,
a teraz dostałam na 2tyg zwolnienie i za 2tyg mam przyjść do kontroli. nie mogli mi dać już na miesiąc l4 od razu? wiadomo, że przy ciąży zagrożonej i tak nie wrócę już do pracy

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-04, 18:42   #3608
Lolka1212
Zadomowienie

Grazin bidulka Już sobie wybrażam jaka zawiedziona jesteś.. ale najważniejsze, że dzidzia zdrowiutka, ile waży? A dwa tygodnie szybko miną, zobaczysz sama.. tym bardziej, że na L4 czas biegnie jak szalony
Ja mam wizyty co trzy tygodnie i też tak dostaje zwolnienie, ale wiem, że na miesiąc też spokojnie lekarze wypisują..
Stary 2011-02-04, 18:42   #3609
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
O jejku chyba zaraz z rozpaczy dokończę to raffaello...
Jakie Wy wszystkie pięknie zgrabne jesteście
ja to się już w życiu nie pokażę tutaj!

Spotkałam koleżankę w zeszłym tygodniu i mi mówi, że ona takiego brzucha to nawet w dziewiątym miesiącu nie miała.
Jak ulicą idę to mi ludzie z drogi schodzą wyglądam jakbym lada moment rodzić miała hehehe a gdzie tak maj???!
maj juz bliskooooooo

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
aliczka 88 tak mam męża i już prawie 21 lat.

cucciola 79 śliczny brzuszek i jaka fajna szafa choruję na taką

eweska co do mojej wagi to mój tata stwierdził że mam niedowagę patrzę się na niego spod byka i mówię jakim cudem mogę mieć niedowagę skoro waże 66kg. na co on mi mówi podziel na dwa a teraz się ubieraj jedziemy do kliniki niech cię wyleczą z tej anoreksji
heheh ty masz serio mini brzusio hehe ile masz na plusie??

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Dziewczynki, mam możliwość kupienia vouchera na mikro-dermabrazje diamentowa za 50 zł i sie tak zastanawiam czy moge...chyba moge, bo tak czytam i czytam i nigdzie nie widzę żeby były jakie przeciwwskazania...
mozesz mikro miec robiona

the_sania tez patrzylam na rozmowy w toku az sie we mnie zagotowało
gusiagatko, Mango08, andziot.eweska i reszta ktora przeoczylam dziekuuujeeee

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
a ja idę zjeść prince polo orzechowe XXL

btw. powiedzcie mi jest duża różnica pomiędzy 23tyg a teraz 25tygodniem?
mega mniejszy pepusiek brzusio cuuudoooo
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Widzę że tematyka chrztu, więc my będziemy pewnie chrzcić w sierpniu ponieważ wtedy wiem na 100% że mężul będzie w kraju
Co do wiary to my jesteśmy wierzący, ale do kościoła nie latamy co tydzień, od czasu do czasu chodzimy no i w świeta.

Mężul jeszcze remontuje, teraz tynkuje ściany, więc już coś widac że idzie do przodu
u nas tak samo z wiara ..
Cytat:
jaki slodziutkii brzuusiiooo ogladam te wasze brzuszki i chyba sobie zaraz cykne zdjecie tez
czekamy
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 18:48   #3610
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Andziot a powiedz mi, czy lekarz może wypisać l4 na dłużej, niż do następnej kontroli?
a teraz dostałam na 2tyg zwolnienie i za 2tyg mam przyjść do kontroli. nie mogli mi dać już na miesiąc l4 od razu? wiadomo, że przy ciąży zagrożonej i tak nie wrócę już do pracy
może wypisać na dłużej,
ja miałam zawsze na miesiąc a chodziłam pod koniec już częściej
bardziej chyba chodzi o to ze na kolejnej kontroli ocenia się znów stan zdrowia i jakbys musiała położyć się do szpitala, to wtedy jest inne zwolnienie ... więc pewnie dlatego na tak długo nie wyspisują

Stary 2011-02-04, 18:48   #3611
violisia
Zadomowienie

Grazin znam ten bol , moja niunia niby pokazala ale badanie bylo mrga trudne bo niewspolpracowala lobuziara
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-04, 18:50   #3612
anula_81
Zakorzenienie

no i zapomnialabym moich zakupow wkleic
Grazin gratuluje wizytki i zdrowej dzidzi!nie przejmuj sie plcia, za dwa tygodnie poznasz , zleci szybko, najwazniejsze, ze z dzidziusiem wszystko dobrze

a oto moje zdobycze i jak pisalam naprawde wieszke rozmairy 68 i 74 jedynie rajstopki 50-56

23.jpg24.jpg

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-02-04, 18:54   #3613
andziot
Zakorzenienie

anula piękna ta bluzeczka w kwiatki

Stary 2011-02-04, 18:54   #3614
moria44
Wtajemniczenie

Cześć kochane brzuchatki!

Ja dziś dzionek poza domem miałam i czeka na mnie 10 stron do nadrobienia ale nic nie obiecuję więc jeśli jakieś dane do listy się pojawiły proszę o PW

Grazin – eeee tam, nie masz się czym smucić najważniejsze, że dzidzia zdrowa no i za dwa tygodnie i tak się dowiesz co ma między nóżkami więc dzisiaj możesz się tylko cieszyć, że wszystko ok

Siaśku – mój brzuch też imponujących rozmiarów i jak ktoś robi wielkie oczy gdy go widzi i mówi „ale masz duuuży brzuch” to….. gdybym miała pod rękę patelkę to bym chętnie pacnęła komentatora, no bo jaki mam mieć, wklęsły?

Dorkabl – mikrodermabrazję diamentową możesz mieć w ciąży, sama wykupiłam dwa kupony z groupona tylko coś się zebrać nie mogę do kosmetyczki

Widzę, że o chrzcie rozmawiałyście, chętnie podczytam. U nas, TŻ najchętniej by dziecka nie chrzcił, mi to też obojętne, jeśli dziecko będzie chciało to chrzest może przyjąć później, nie uważam aby w dzisiejszych czasach dla dziecka był to powód do kpin albo wyśmiewania ze strony rówieśników. Ale ze względu na naszą rodzinę i chęć posiadania przez małą chrzestnych pewnie to zrobimy, na pewno nie będzie to z naszej strony gest przynależności do kościoła czy też głębokiej wiary. Uważam, że chrzest to tylko symbol.

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2011-02-04 o 18:56
moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 19:05   #3615
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
oby ci przeszlo

szkoda ze nie mam piecyka...zjadlabym jakies ciasto

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

tak przeszlo mi, choc czuje sie taka ciezka dzisiaj, moje tez sie tak uklada ze nieraz tchu nie mozna zlapac lub mdli mnie gdy kopie mi po zoladku
juz nie duzo nam zostalo
dzieki kochana

Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
agus- zdolniacha z ciebie! Aż mi ślinka poleciała!

Chrzest-planuje na czerwiec. Kasię chrzciłam jak miała 1 m-c i 3 dni, akurat dzień wcześniej skończył się pierwszy skok rozwojowy i przespała całą mszę a popołudniu budziła się głównie na cyca.
mam wyjatkowo latwy przepis
Cytat:

najwazniejsze, ze z dzieckiem wszyskto okej
Cytat:
no i zapomnialabym moich zakupow wkleic
Grazin gratuluje wizytki i zdrowej dzidzi!nie przejmuj sie plcia, za dwa tygodnie poznasz , zleci szybko, najwazniejsze, ze z dzidziusiem wszystko dobrze

a oto moje zdobycze i jak pisalam naprawde wieszke rozmairy 68 i 74 jedynie rajstopki 50-56

Załącznik 3719146Załącznik 3719147
slodkie
Stary 2011-02-04, 19:06   #3616
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:

wow! Piękny I pępuszek się zmniejszył

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość

Dziewczyny wymienilam spodenki na fioletowe i jak?

Super! Bardzo mi się podoba

Grazin Szkoda, że dzidzia się nie pokazała. Ale wszystko w porządku, a to najważniejsze.

Co do chrztu. To my dzieciątko chcemy ochrzcić. Nie wiemy jeszcze kiedy dokładnie, ponieważ chcemy to zrobić w Polsce.
Ślubu kościelnego nie mamy, do kościoła nie chodzimy. Szczerze powiedziawszy, coraz bardziej denerwuje mnie instytucja kościoła.

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 19:08   #3617
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
anula piękna ta bluzeczka w kwiatki
dziekuje, mnie tez sie podoba, to w tym sklepie NAME IT co wam linka wyslalam kiedys, totalna przecena 39 NOK- 20 zl
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Cześć kochane brzuchatki!

Ja dziś dzionek poza domem miałam i czeka na mnie 10 stron do nadrobienia ale nic nie obiecuję więc jeśli jakieś dane do listy się pojawiły proszę o PW

Widzę, że o chrzcie rozmawiałyście, chętnie podczytam. U nas, TŻ najchętniej by dziecka nie chrzcił, mi to też obojętne, jeśli dziecko będzie chciało to chrzest może przyjąć później, nie uważam aby w dzisiejszych czasach dla dziecka był to powód do kpin albo wyśmiewania ze strony rówieśników. Ale ze względu na naszą rodzinę i chęć posiadania przez małą chrzestnych pewnie to zrobimy, na pewno nie będzie to z naszej strony gest przynależności do kościoła czy też głębokiej wiary. Uważam, że chrzest to tylko symbol.
co do chrzttu zgadzam sie, my tez robimy to glownie dla rodziny niestety, to jest neistety drazliwy temat wiadomo, wiec dla swietego spokoju wolimy to zrobic, ale absolutnie juz powiedzialam mojej rodzinie zadnych wielkich imprez ztego powodu

a Ciebie wlaaasnie caly dzien nie bylo!
jak samopoczucie? jak Iga?

ja wlasnie czekam na filmik ale tak jeszcze jedynm okiem was podczytuje

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-02-04, 19:10   #3618
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
śnieg u nas JUŻ nie pada.... sypało czymś dziwnym wcześniej, ale wieje tak, że boję się że mi fryzurkę rozwali .

mój gin zawsze robi tylko usg - oboje od razu jesteśmy wołani - jedynie jak mam jakiś problem i chce żeby coś innego sprawdził to wtedy mnie bada "ręcznie", ale zdarzyło się tak póki co 1 raz - awarynie pojechałam i dzisiaj chciałabym żeby mi zajrzał bo coś mnie swędzi, piecze - mam jakby jakąś rankę nie wiem od czego, albo nieudanej depilacji (bo przecież nic już nie widze ) albo nie wiem co.

zawwsze mam lęki przed usg - taka jestem po prostu, a teraz to coś mnie swędzi i piecze czasem - więc musi mnie sprawdzić .

no co Ty Kochana wstawaj .
proszę bardzo .
troszke dziwne ze nie za kazdym razem Cie bada. moj z kolei nie za kazdym razem robi usg ale bada zawsze.
Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
niunia co to za gadanie absolutnie takie podejście wywalamy przez okno!!!!!!!!!!!! nie ma bata - wsio jest dobrze!!!!

to nie Ty podgrzewałaś mięsko i o mało nie przypaiłaś?! rany... zbudyniałam normalnie!

ooo rany!!!!!!!!!!!!!!!!!! dopiero teraz zrozumiałam kontekst kryjący się za "zbudynienie": budyń, że niby z mózgu się budyń robi?! o masakra, gdzie sie podzialo moje IQ - czy ktoś widział ?!

ja mam przez to lęki żeby dzisiaj u gina stanąć na wadze.... masakra.
nie przejmuj sie hihi ubawiłaś mnie MOnia a Twoje IQ tak jak każdej z nas zaminieło sie w budyń;p moje to wreecz w kisiel;P
Cytat:
a ja idę zjeść prince polo orzechowe XXL

ja róznice widzę
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
grazin świetnie ze dzidzia zdrowa, nie martw się płcią bo już się nie zmieni
doczekasz sie kochana, a później to już będziesz mieć ją na zawsze
co do zwolnienia to gin mi zawsze na miesiąc wypisywał
no fakt płci nie zmini:P mam nadziej
konsultowałam sie z kolezanka i mowila ze ona na poczatku miala co ndwa tyg bo lekarze chyba nie mogla od razu na miesiac wypisac l4. no nie wiem
Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Grazin bidulka Już sobie wybrażam jaka zawiedziona jesteś.. ale najważniejsze, że dzidzia zdrowiutka, ile waży? A dwa tygodnie szybko miną, zobaczysz sama.. tym bardziej, że na L4 czas biegnie jak szalony
Ja mam wizyty co trzy tygodnie i też tak dostaje zwolnienie, ale wiem, że na miesiąc też spokojnie lekarze wypisują..
nie znam wagi. z racji tego ze fin nie mial zaqmiaru robic usg i zrobil je tylko na moja stanowcza prośbę, nie robił pomiarów, ale mowi ze dzidzia jest jak najbardziej wnormie,

dziękuje wam za słowa otuchy...

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

a bierze ktoras ascofer?? bo wiem ze zelazo bierzecie tylko nazw nie wiem jakie. mam brac 3x1 tablketke.
Stary 2011-02-04, 19:11   #3619
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
biedna, ja duzo chodze i z tym nie mam problemu, natomiast mdleje w sklepach gdzie jest duzo ludzi i w autobusach;
ja tez czuje ze mam dzidzie ze soba, czuje inny punkt ciezkosci mam i chodze inaczej.
ale zobacz Kasiu juz tak niedaleko do rozwiazania i nasze maluszki beda z nami!
hehe ja tez chodze inaczej, Tż mowi na mnie "pączusiu fajnie sie toczysz"

Grazin
najwazniejsza ze dzidzia zdrowa, ale ja tez sie wystraszylam ze moge nie poznac plci teraz w poniedzialek-dluzej chyba nie wytrzymam. A tak to sie ciesze ze twoja dzidzia jest zdrowa...
mi wystawia l4 na miesiac, czyli wtedy gdy chodze na kontrole.
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-04, 19:14   #3620
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
a Ciebie wlaaasnie caly dzien nie bylo!
jak samopoczucie? jak Iga?
Wszystko dobrze Iguśka daje czadu więc jestem szczęśliwa

Aliczka – ja jestem fanką Charmsów Mężyk kupił mi srebrną bransoletkę i dwa charmsiki a reszta się uzbierała i uważam, że to jest najfajniejsze kiedy się je dostaje i każdy ma jakąś historię. No i to też jest doskonały prezent, bo jeśli ktoś nie wie co Ci kupić to zawsze może się pokusić o Charmsika, przedział cenowy jest bardzo szeroki, chyba od 35 do nawet kilkuset zł.

anula – Coś czuję, że Zosia zanim się urodzi będzie miała ciuszki na najbliższe dwa lata

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 19:15   #3621
TheXanthippe
Raczkowanie

Wpadam szybko z zakupkami i uciekam wracam do was po weekendzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0436.jpg (28,0 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0434.jpg (23,1 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0433.jpg (35,8 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0431.jpg (24,3 KB, 15 załadowań)
Stary 2011-02-04, 19:20   #3622
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
hehe ja tez chodze inaczej, Tż mowi na mnie "pączusiu fajnie sie toczysz"
.
moj pieszczotliwie mowi moja KACZUSIA
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Wszystko dobrze Iguśka daje czadu więc jestem szczęśliwa

anula – Coś czuję, że Zosia zanim się urodzi będzie miała ciuszki na najbliższe dwa lata
no widzisz, moze sie odwrocila troszke i znowu wariuje, moja Zosia tez miala cichszy dzien ale znowu ma czas ogromnej aktywnosci i neistety naciskania na woreczek zolciowy chyba bo kolki wracaja , a bylo juz tyle spokoju

ja wiem, ze mam duzo ciuszkow, ale tak mnie to cieszy niestety a jak kupowalam wczoraj te ciuszki to Pani zapytala mnie ile dziecko ma miesiecy(dla ktorego kupuje) to mi sie glupio zrobilo ze dla nienarodzonej kupuje juz na 74 cm, wiec sklamalam ze dla polrocznego dziecka
Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
Wpadam szybko z zakupkami i uciekam wracam do was po weekendzie
sliczne te sweterki szczegolnie
i jak ja mam nic nie kupowac jak takie slicznosci wstawiacie

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-02-04, 19:23   #3623
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Cytat:
Wiem,że post nie do mnie kierowany ,ale odpowiem
otóz l4 jeśli jest wypadku ciąży to jest wystawiane do następnej wizyty,zależy od tego co ile ma się wizyty.Ja mam co 3 tyg i tak mam l4 wystawiane.Raczejnie moze być dłużej (od wizyty-wizyty),ponieważ przy ciązy zagrożonej się je wystawia lub już wysoko zaawansowanej,gdzie praca nie jest wskazana.
Ciąża to nie choroba i jeśli przebiega prawidłowo żaden rozsądny i szanujący się lekarz go nie wystawi.

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 19:27   #3624
principessina
Zakorzenienie

anula_81 przeslodkie ciuszki, jednak dla dziewczynek jest wiecej rzeczy, pozniej kokardki, spineczki, torebeczki...

TheXanthippe sliczne te sweterki!!!

gusiagatko a to ciesze sie dobrze, ze wymienilam, to cos synek przynajmniej kolorowego bedzie mial

a to moj wielki pasibrzuch, wczoraj zaczelismy 26ty tydzien, sporawy cio?? tylko szczerze prosze, czuje sie gurbo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mini-IMGP6612.jpg (33,9 KB, 47 załadowań)
Stary 2011-02-04, 19:29   #3625
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
anula_81 przeslodkie ciuszki, jednak dla dziewczynek jest wiecej rzeczy, pozniej kokardki, spineczki, torebeczki...

gusiagatko a to ciesze sie dobrze, ze wymienilam, to cos synek przynajmniej kolorowego bedzie mial

a to moj wielki pasibrzuch, wczoraj zaczelismy 26ty tydzien, sporawy cio?? tylko szczerze prosze, czuje sie gurbo
brzuszek sliczny ciazowy! okraglutki!!
a jak mamy wiedziec czy jestes grubasek jak kontekstu nie widac tylko sam brzuch??
a tak serio to gdzie ty grubac, ty przeciez jestes chudzinka, a to zwykly okraglutki brzusio ciazowy ot co!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-02-04, 19:30   #3626
asiak1981
Rozeznanie

aguś-jak łatwy ten przepis to mogłabyś podac? Do tej pory nie miałam odwagi ani drożdżówki zrobić ani chlebka,o bułkach nie wspomnę. A zamiast dyni może być słonecznik?

Moria- a co to za peeling robiłas? Temat był wczoraj lub przedwczoraj,ale wśród tylu stron ciężko mi znaleźć twój post.

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 19:32   #3627
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

zdjęcia mojego brzusia

moj gin dzisiaj mi powiedział ze to 26 tydzien i 3 dzień i tak też moja macica wygląda
cafelate co Ty na to?? ja zgłupiałam totalnie jak mi to powiedział i poprosiłam zeby jeszcze raz sprawdził, kiedy miałaś OM ja 6.08. wiec o co kaman?>???

zdjecia wrzuce tez do albumu
wydajemi sie ze tylko boczki mi urosły a brzuych stoi w miejscu!
aha przytałam 2 kg od wizyty 3 stycznia...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF5502.jpg (108,3 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF5503.jpg (111,2 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF5505.jpg (100,1 KB, 32 załadowań)
Stary 2011-02-04, 19:34   #3628
matallewar
Zakorzenienie

A jaką torbę do szpitala...?

Bo ja w sumie w domu żadnej nadającej się nie mam i chciałabym kupić, zwłaszcza, że potem się może przydać np. na wyjazdy.

Jaką dużą? Któraś już kupowała? A może doświadczone mamusie...? Jakie brałyście przy wcześniejszych porodach?

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 19:41   #3629
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:

śliczny brzusio tAKI OKRĄGLUTKI I FAJNIUTKI tylko jakis wąż się tam skrada uważaj czemu wszystkei macie takie ogkragłe piłki a mi ten brzuch tak na dole sterczy?
Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
aguś-jak łatwy ten przepis to mogłabyś podac? Do tej pory nie miałam odwagi ani drożdżówki zrobić ani chlebka,o bułkach nie wspomnę. A zamiast dyni może być słonecznik?

Moria- a co to za peeling robiłas? Temat był wczoraj lub przedwczoraj,ale wśród tylu stron ciężko mi znaleźć twój post.
jako prywatna i osobista sekretarka Morii w sprawach peelingu, wypowiem się za nią
jest to peeling cukrowy
brazowy cukier,
oliwa extra virgin;p i
2 łyżki miodu naturalnego
robisz to w pojemniczku na siśki, mi sie do tego bulionetka sprawdziła nacierasz
nacierasz
i spłukujesz
nastepnie idziesz do tż i kazesz się macac jaka to jestes gładka i cudowna

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A jaką torbę do szpitala...?

Bo ja w sumie w domu żadnej nadającej się nie mam i chciałabym kupić, zwłaszcza, że potem się może przydać np. na wyjazdy.

Jaką dużą? Któraś już kupowała? A może doświadczone mamusie...? Jakie brałyście przy wcześniejszych porodach?
ja kuoisłąm niedawno w biedrocne na promocji były za 18, 99 i urzekł mnie kolor szaro rózowy
wymiary dł.54,5 cm
wys 28 głębokość 30
myśle ze mi styknie
mary poziomkowa to pewnie w takiej torbie samych swoich przyjaciół z TBSu spakuje :P hih
Stary 2011-02-04, 19:43   #3630
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
No to znów Ci nie poszło po myśli, ale następnym razem będziesz już wiedziała. Za to wiesz, że dzidzia zdrowa!
Cytat:

Załącznik 3719146Załącznik 3719147
Czy mi się wydawało czy Ty miałaś już nic nie kupować?!
Cytat:

Ale jaki pępol fajny brzuchol też fajny i faktycznie taki bardzo do przodu mi się wydaje.
Cytat:
zdjęcia mojego brzusia

zdjecia wrzuce tez do albumu
wydajemi sie ze tylko boczki mi urosły a brzuych stoi w miejscu!
aha przytałam 2 kg od wizyty 3 stycznia...
hehe śmiało możesz te drożdżówki pożerać, super wyglądasz

A mi dzisiaj młody zrobił niespodziankę, przewrócił mi regał w pokoju. Nic się nie stało ale wysypał się karton z płytami i całe popołudnie przeglądaliśmy fotki Mam coś dla Was
Normalnie tak mi się sentyment włączył, że nie mogłam pohamować płaczu. Mam filmik jak młody leży mi na brzuchu po porodzie i zaraz z drugiego dnia, chcecie obejrzeć????
Foty z pierwszej kąpieli znalazłam nawet

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości