|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 35,94% |
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
4 | 6,25% |
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
0 | 0% |
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
2 | 3,13% |
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
24 | 37,50% |
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
11 | 17,19% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3602 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
![]() ja tez czuje ze mam dzidzie ze soba, czuje inny punkt ciezkosci mam i chodze inaczej. ale zobacz Kasiu juz tak niedaleko do rozwiazania i nasze maluszki beda z nami! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje zdanie jest takie, że ochrzcić dziecko powinnam, a dalej ono samo zdecyduje czy będzie chciało zostać w tej wierze czy nie ...
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-02-04 o 18:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki zanim was nadrobię, chce napisac co na wizycie.
jestem smutna bo dzidzia sie tak odwróciła ze lekarz nie widział ![]() mowiałam o napinaniu sie brzucha, powiedział zeby sie nie martwić bo jak boli tak jak na okres i trwa to krótko około 15 sekund to moze byc takich skurczy nie wiecej niz 10 na dobę, a jak mam twardy brzuch przez godzine to tez nie jest powod do paniki. mowilam o tej domniemanej plamce krwi, tez powiedział ze moglo to byc od stosunku ale on nic nie widział zeby cos bylo przetarte. wiec wszystko gra. napięcie macicy mam w porzadku szyjka długa i zamknieta ogolnie gites. nie chciał mi robic usg!! wyobrażacie sobie mojego bulwersa!!! :P powiedziałam mu "panie doktorze ale ja bardzo chce bo chce poznac płec" i zrobił. ale co z tego, jak mam mega upartego łobuza w sobie! cały dzien fikał jak szalony a oczywiscie jak przysżło do badania robił mi usg 10 minut tylko w celu poszukiwania genitaliów i nic! ruszał brzusz stukał naciskał i mowi "dzidziusiowi sie nie podoba bardzo to badanie, bo jak naciskam to sie tylko odsuwa jak obrazone ale nie zmienia pozycji":P łobuz... i mowi ze sam nie jest zwolennikiem poznawania płci, ale juz sam jest zainteresowany i powiedział zebym przyszła za dwa tygoidnie do niego na oddział bo bedzie miał dużur i bedziemy szukac płci az znajdziemy. i jak nie bedzi erozchylało nóżek to bedziemy robic usg coi 15 minut az pokaze a w miedzyczasie bede chodzic. no miło z jego strony ze tak zrobił. a powiedzcie mi lekarz nie moze wypisać l4 na dłuzej niz dwa tygodnie?? bo najpierw mowi zebym przyszła na wizyte za miesiac a jak poprosiłam o l4 to powiedział ze za dwa tygodnie musze przyjsc. i moje pytanie... bo ide 17 02 do niego do szpitala w celu szukania siurka albo brzoskwink ![]() przepraszam ze sie rozpisałam, ale musiałąm wszytsko opisać., w ogole mi jest smutno ze dalej nie wiem. ale na szczescie dzidzia zdrowa serduszko bije mocno i dobrze. aha i żelazo mam brac 3 razy dziennie. ![]()
#3605 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() najważniejsze, że nic się nie dzieje ![]() pewnie, że można wystawiac l4 dłużej niż na 2tygodnie
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Zakorzenienie
|
grazin świetnie ze dzidzia zdrowa, nie martw się płcią bo już się nie zmieni
![]() doczekasz sie kochana, a później to już będziesz mieć ją na zawsze ![]() co do zwolnienia to gin mi zawsze na miesiąc wypisywał |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Wtajemniczenie
|
Andziot a powiedz mi, czy lekarz może wypisać l4 na dłużej, niż do następnej kontroli?
bo zawsze dawali mi na miesiąc i za miesiąc miałam iść do kontroli, a teraz dostałam na 2tyg zwolnienie i za 2tyg mam przyjść do kontroli. nie mogli mi dać już na miesiąc l4 od razu? wiadomo, że przy ciąży zagrożonej i tak nie wrócę już do pracy
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3608 |
Zadomowienie
|
Grazin bidulka
![]() ![]() Ja mam wizyty co trzy tygodnie i też tak dostaje zwolnienie, ale wiem, że na miesiąc też spokojnie lekarze wypisują.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() the_sania tez patrzylam na rozmowy w toku az sie we mnie zagotowało gusiagatko, Mango08, andziot.eweska i reszta ktora przeoczylam dziekuuujeeee Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam zawsze na miesiąc a chodziłam pod koniec już częściej bardziej chyba chodzi o to ze na kolejnej kontroli ocenia się znów stan zdrowia i jakbys musiała położyć się do szpitala, to wtedy jest inne zwolnienie ... więc pewnie dlatego na tak długo nie wyspisują |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Zadomowienie
|
Grazin znam ten bol , moja niunia niby pokazala ale badanie bylo mrga trudne bo niewspolpracowala lobuziara
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3612 |
Zakorzenienie
|
no i zapomnialabym moich zakupow wkleic
![]() Grazin gratuluje wizytki i zdrowej dzidzi!nie przejmuj sie plcia, za dwa tygodnie poznasz , zleci szybko, najwazniejsze, ze z dzidziusiem wszystko dobrze ![]() a oto moje zdobycze i jak pisalam naprawde wieszke rozmairy 68 i 74 ![]() ![]() 23.jpg24.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Zakorzenienie
|
anula piękna ta bluzeczka w kwiatki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Wtajemniczenie
|
Cześć kochane brzuchatki!
Ja dziś dzionek poza domem miałam i czeka na mnie 10 stron do nadrobienia ale nic nie obiecuję więc jeśli jakieś dane do listy się pojawiły proszę o PW ![]() Grazin – eeee tam, nie masz się czym smucić ![]() ![]() Siaśku – mój brzuch też imponujących rozmiarów i jak ktoś robi wielkie oczy gdy go widzi i mówi „ale masz duuuży brzuch” to….. ![]() Dorkabl – mikrodermabrazję diamentową możesz mieć w ciąży, sama wykupiłam dwa kupony z groupona tylko coś się zebrać nie mogę do kosmetyczki ![]() Widzę, że o chrzcie rozmawiałyście, chętnie podczytam. U nas, TŻ najchętniej by dziecka nie chrzcił, mi to też obojętne, jeśli dziecko będzie chciało to chrzest może przyjąć później, nie uważam aby w dzisiejszych czasach dla dziecka był to powód do kpin albo wyśmiewania ze strony rówieśników. Ale ze względu na naszą rodzinę i chęć posiadania przez małą chrzestnych pewnie to zrobimy, na pewno nie będzie to z naszej strony gest przynależności do kościoła czy też głębokiej wiary. Uważam, że chrzest to tylko symbol.
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-02-04 o 18:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow! Piękny ![]() ![]() ![]() Super! Bardzo mi się podoba ![]() Grazin Szkoda, że dzidzia się nie pokazała. Ale wszystko w porządku, a to najważniejsze. Co do chrztu. To my dzieciątko chcemy ochrzcić. Nie wiemy jeszcze kiedy dokładnie, ponieważ chcemy to zrobić w Polsce. Ślubu kościelnego nie mamy, do kościoła nie chodzimy. Szczerze powiedziawszy, coraz bardziej denerwuje mnie instytucja kościoła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | |
Zakorzenienie
|
dziekuje, mnie tez sie podoba, to w tym sklepie NAME IT co wam linka wyslalam kiedys, totalna przecena 39 NOK- 20 zl
![]() Cytat:
![]() a Ciebie wlaaasnie caly dzien nie bylo! jak samopoczucie? jak Iga? ja wlasnie czekam na filmik ale tak jeszcze jedynm okiem was podczytuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() konsultowałam sie z kolezanka i mowila ze ona na poczatku miala co ndwa tyg bo lekarze chyba nie mogla od razu na miesiac wypisac l4. no nie wiem Cytat:
dziękuje wam za słowa otuchy... ![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- a bierze ktoras ascofer?? bo wiem ze zelazo bierzecie tylko nazw nie wiem jakie. mam brac 3x1 tablketke.
![]() |
#3619 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Grazin najwazniejsza ze dzidzia zdrowa, ale ja tez sie wystraszylam ze moge nie poznac plci teraz w poniedzialek-dluzej chyba nie wytrzymam. A tak to sie ciesze ze twoja dzidzia jest zdrowa... mi wystawia l4 na miesiac, czyli wtedy gdy chodze na kontrole.
![]() ![]() |
![]() |
#3620 |
Wtajemniczenie
|
Wszystko dobrze
![]() ![]() Aliczka – ja jestem fanką Charmsów ![]() anula – Coś czuję, że Zosia zanim się urodzi będzie miała ciuszki na najbliższe dwa lata
#3621 |
Raczkowanie
|
Wpadam szybko z zakupkami i uciekam wracam do was po weekendzie
![]()
#3622 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja wiem, ze mam duzo ciuszkow, ale tak mnie to cieszy niestety ![]() ![]() sliczne te sweterki szczegolnie ![]() i jak ja mam nic nie kupowac jak takie slicznosci wstawiacie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
otóz l4 jeśli jest wypadku ciąży to jest wystawiane do następnej wizyty,zależy od tego co ile ma się wizyty.Ja mam co 3 tyg i tak mam l4 wystawiane.Raczejnie moze być dłużej (od wizyty-wizyty),ponieważ przy ciązy zagrożonej się je wystawia lub już wysoko zaawansowanej,gdzie praca nie jest wskazana. Ciąża to nie choroba i jeśli przebiega prawidłowo żaden rozsądny i szanujący się lekarz go nie wystawi.
![]() |
#3624 |
Zakorzenienie
|
anula_81 przeslodkie ciuszki, jednak dla dziewczynek jest wiecej rzeczy, pozniej kokardki, spineczki, torebeczki...
![]() TheXanthippe sliczne te sweterki!!! gusiagatko a to ciesze sie dobrze, ze wymienilam, to cos synek przynajmniej kolorowego bedzie mial ![]() a to moj wielki pasibrzuch, wczoraj zaczelismy 26ty tydzien, sporawy cio?? tylko szczerze prosze, czuje sie gurbo ![]()
#3625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak mamy wiedziec czy jestes grubasek jak kontekstu nie widac tylko sam brzuch?? ![]() a tak serio to gdzie ty grubac, ty przeciez jestes chudzinka, a to zwykly okraglutki brzusio ciazowy ot co! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Rozeznanie
|
aguś-jak łatwy ten przepis to mogłabyś podac? Do tej pory nie miałam odwagi ani drożdżówki zrobić ani chlebka,o bułkach nie wspomnę. A zamiast dyni może być słonecznik?
Moria- a co to za peeling robiłas? Temat był wczoraj lub przedwczoraj,ale wśród tylu stron ciężko mi znaleźć twój post.
#3627 |
Zakorzenienie
|
zdjęcia mojego brzusia
![]() moj gin dzisiaj mi powiedział ze to 26 tydzien i 3 dzień i tak też moja macica wygląda ![]() cafelate co Ty na to?? ![]() ![]() zdjecia wrzuce tez do albumu ![]() wydajemi sie ze tylko boczki mi urosły a brzuych stoi w miejscu! aha przytałam 2 kg od wizyty 3 stycznia... ![]()
#3628 |
Zakorzenienie
|
A jaką torbę do szpitala...?
Bo ja w sumie w domu żadnej nadającej się nie mam i chciałabym kupić, zwłaszcza, że potem się może przydać np. na wyjazdy. Jaką dużą? Któraś już kupowała? A może doświadczone mamusie...? Jakie brałyście przy wcześniejszych porodach?
![]() |
#3629 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() jest to peeling cukrowy ![]() brazowy cukier, oliwa extra virgin;p i 2 łyżki miodu naturalnego ![]() robisz to w pojemniczku na siśki, mi sie do tego bulionetka sprawdziła ![]() nacierasz i spłukujesz nastepnie idziesz do tż i kazesz się macac jaka to jestes gładka i cudowna ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
![]() wymiary dł.54,5 cm wys 28 głębokość 30 myśle ze mi styknie ![]() mary poziomkowa to pewnie w takiej torbie samych swoich przyjaciół z TBSu spakuje :P hih
![]() |
#3630 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A mi dzisiaj młody zrobił niespodziankę, przewrócił mi regał w pokoju. Nic się nie stało ale wysypał się karton z płytami i całe popołudnie przeglądaliśmy fotki ![]() ![]() Normalnie tak mi się sentyment włączył, że nie mogłam pohamować płaczu. Mam filmik jak młody leży mi na brzuchu po porodzie i zaraz z drugiego dnia, chcecie obejrzeć???? Foty z pierwszej kąpieli znalazłam nawet ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.