Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-24, 17:24   #3601
moniczka2123
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
No niestety jak nie osiągnie ceny minimalnej czyli 100zl, to sprzedający nie ma obowiązku jej sprzedać.
dzieki za odpowiedz

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 17:30   #3602
Zmalowana
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Leże i dogorywam Wstałam żeby obiad zrobić jak mama wróciła z pracy. Wszystko zrobiłam i znowu mi się zakręciło w głowie :/ Więc leże i jem arbuza

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 17:37   #3603
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie
Wszystko wporządku, szyjka pozamykana ładnie trzyma, główka dalej w dole i już się raczej nie obróci. Mały waży 1850g, lekarz powiedział że idelanie, nie zapowiada się aby był jakiś wielkolud Serduszko ładnie osbie bije, płeć się nie zmieniła, jajuszka dalej ładnie dyndają.
Wyniki moje wporządku, a nawet się mocz poprawił. Żadnych obrzęków, żylaków, opuchniętych nóg, ciśnienie książkowe.
Następna wizyta 20 czerwca
Chyba każdy ginekolog marzy o takiej bezproblemowej pacjentce

I kolejna wizyta w mój termin porodu ( i nerola też zauważyła tą datę )

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Iza już zarejestrowana w USC jako Izabela Rozalia G...

Marinko a daj spokój.Nie stresuj się.A co to takiego ulewanie.Żaden kłopot.Poza tym przy noworodku nie ma roboty poza karmieniem,przewijaniem,p rzebraniem,trzymaniem do odbicia,kąpiela i praniem.Potem jest znacznie gorzej jak już po podłodze pełza.
Nie bierz sobie do serca takich głupot.Olej takie gadanie.Poza tym chyba mniej więcej każda z przyszłych mam wie co je może czekać i po co takie straszenie?
Izabela Rozalia...pięknie

Wiem kochana, niektóre kobiety to nie mają za dużo taktu w sobie, trzeba słuchać jednym uchem, a wypuszczać drugim.
Dobrze, że tu mamy takie duszczczki między sobą, co się rozumieją
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 17:39   #3604
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Nooo proszę proszę

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Leże i dogorywam Wstałam żeby obiad zrobić jak mama wróciła z pracy. Wszystko zrobiłam i znowu mi się zakręciło w głowie :/ Więc leże i jem arbuza
Jutro będzie lepiej, to napewno wina ciśnienia-przez upały Leż sobie i wcinaj arbuza
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 17:48   #3605
wodaqua
Zadomowienie

Witajcie!
Wreszcie nadrobiłam, ale mam już taki mętlik w głowie, że już nie wiem komu czego mam gratulować, komu palcem pogrozić itp.
A, no tak - Nerolka! Cieszę się, ze jesteś już z nami, z pewnością najbardziej doświadczona mamusia, służąca zawsze dobrą radą bardzo nam się tu przyda. Najważniejsze jest jednak, że Izunia jest piekna i cała zdrowa, mam nadzieję, ze jesteście z siebie dumne! Powiem tylko tyle, że napawasz mnie swoim nastawieniem bardzo optymistycznie i tego chyba najbardziej mi trzeba. Tak wszyscy straszą, że jak to sobie poradzimy w nowej sytuacji i w ogóle, a Ty z Kruszynką i trzema muszkieterami dajesz radę, torty, urzedy, pranie, gotowanie i jeszcze dla nas masz czas! Jestem pełna podziwu, nie pierwszy już raz! Dziękuję!

Dzisiaj jestem jakaś padnięta, spotkałam się z koleżanką i ona gorzkie żale odprawiała - szkoda mi kobiety, bo mąż głupio postępuje, aż żal że nie ma jak na to zaradzić, ale za to swojego doceniłam i stwierdziąłm, że naprawdę wielkie szczęście trafiło.

No i na lumpkach byłam i cosik kupiłam, nawet dla siebie I bardzo chciałam jakąś spódnicę, ale wydaje mi się, że jak bombka wyglądam

Za tydzień jedziemy do Pozanania - przeszło 400 km - myślicie że to lekkomyślne jak na 31 tydzien? Autko wygodne, ja dolegliwości żadnych nie mam, więc... Jutro mam wizytę i chyba gina zapytam co o tym mysli...

SweetAngel miała wrócić w poniedziałek, a nadal jej nie ma....
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 17:49   #3606
Natka_
Zakorzenienie

Nerola, Marina faktycznie termin Waszych poródów Nerola już tuli Izę, ciekawe kiedy przyjdzie czas na Igorka

Kupiłam dzisiaj w biedronce Lovela do białego+płyn do płukania. 16,99 za 1,8kg Czyli niebawem mogę zacząć prać.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 17:51   #3607
Vaniliova11
Zadomowienie

Marzena Natka za wizyty
Monia Ty leż i odpoczywaj wiem że łatwo jest pisać trudniej wykonać
Nerolka wszystkiego najlepszego z okazji imienin rocznicy i urodzin synka buziaki dla Izabeli Rozalii G
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 17:52   #3608
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki!

Melduje się, że żyję!

Nie miałam dostępu do internetu przez ostatnie dni, mieszkaliśmy chwilę u mojego tżta, bo sytuacja z moim ojcem była nie za ciekawa w domu...szkoda gadać.
No ale już wróciliśmy, sytuacja raczej opanowana i już nie szaleje aż tak.
Ile łez wylałam przez ostatnie dnie...
Ale uwaga od wczoraj mamy już klucze do nowego mieszkania!
Co prawda kasa poszła w górę, miało być 170 zł, a jest 500, ale musimy sobie dać radę i nie wahaliśmy się mimo to...

Jeszcze nie nadrabiałam, potem się za to wezme, bo mam bajzel na kółkach w pokoju.

Wczoraj byłam na wizycie, mały ok, ma już 3050 g. Mnie dopadła grzybica i dostałam globulki.
W czwartek mam iść znów, bo ma mi pobrać wymaz, o którym pisałyście kiedyś, bo wczoraj przez grzyba wyniki mogły by być oszukane.

Będę potem kochane!
Mam nadzieje, że po Waszych wizytach wszystko gra !
no nareszcie jesteś! bo już się martwiłam że już się rozsypałaś

współczuje przepraw w domu ale pomyśl że niedługo już będziesz dalej od tego.

Ale Wam gość tak cenę podniósł?? dlaczego aż tyle? przecież mieszkanie do remontu więc kasy trzeba w nie włożyć a on jeszcze 3 razy cenę podnosi? pewnie wyczuł że Wam zależy i dlatego...

edit: aaa już doczytałam skąd ta podwyżka ceny...

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-05-24 o 18:42
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 18:03   #3609
Vaniliova11
Zadomowienie

Moje ostatnie nabytki - laktator tommie tippi przewijak karuzelka i koszulki różowa do karmienia i niebieska w żyrafki do porodu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P5240005.jpg (85,7 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5240006.jpg (56,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5240007.jpg (70,0 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5240009.jpg (44,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5240010.jpg (65,5 KB, 18 załadowań)
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 18:08   #3610
Kolina
Zadomowienie

Natka_ super wiadomosci na takie czekamy!

wodaqua, ja cyklicznie przebywam 400km w jedna strone, co prawda nie jestem w 31tc tylko w 28tc ale najblizszy wyjazd mam za 2 tyg, wiec bede prawie tak wysoko jak ty
jesli dobrze sie czujesz w samochodzie i bedziecie robic przerwy, to powinno byc ok
Stary 2011-05-24, 18:16   #3611
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Z okazji rozpoczętego dziś 31 tygodnia - wklejam fotki swojego brzuszyska
Gratulacje piękny jest

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
gratuluje slicznych brzuszkow i rozpoczetych tygodni. Ja juz jestem coraz bardziej zmeczona, jeszcze ten bol w barku w nocy nie daje mi spac.
Skonczylismy 34 tydzien, wiec zaczynamy 35. Kurde coraz blizej porodowka, coraz blizej porodowka
lol skończony 34..

Cytat:
dzisiaj jest o wiele mniej, ale dalej swędzi, na szczęscie juz jutro wizyta to mi da cos na tą infekcje...

Też mam zamiar zamówić jeden komplet pościeli nowy, a uzywki na zmianę przy praniu czy w razie W. A jakościowo są fajne te pościele?

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Wiesz co Ja jestem z nich zadowolona. Są teraz sztywne, bo jeszcze ich nie prałam, ale mi się podobają nie wiem może PATIK je prałaś?
Dobrze, że jutro masz wizytę!!
Jeszcze nie prałam, rzeczywiście są sztywne, narazie nic nie mogę powiedzieć, poza tym nie odpowiada na maila apropo tego ochraniacza co nie wysłał.

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
zapomnialam napisac ze dzisiaj zaczynamy 29 tc

no i musze sie wam poskarzyc i ostrzec jednoczesnie, nie kupujcie na allegro u uzytkownika Pati_Wiki (sa na allegro, maja sklep w necie, maja tez sklep stacjonarny w Miedzychodzie) kupilam u nich rozek - bezposrednio w ich sklepie internetowym - byl dostepny, dostalam automatycznie mail z danymi, zaplacilam
minal tydzien rozka i zadnej wiadomosci nie bylo
napisalam zapytanie co sie dzieje
ktos zadzwonil i powiedzial ze tego rozka nie ma i nie bedzie ze mam cos innego wybrac
przejrzalam raz jeszcze oferte i napisalam ze nie wybieram nic ze rezygnuje, poprosilam o zwrot kasy
trwa to juz 3 tydzien
nie odpisuja, nie dzwonia, jak zadzwonilam ja - to ktos powiedzial ze niezwlocznie sprawe szefowi przekaze i ze ten sie ze mna skontaktuje, cisza
gdyby to bylo allegro, mozna by wszczac spor, a przez ich sklep?
siedzibe maja w Miedzychodzie (pod Poznaniem)

ze tez musialam trafic na tak nie uczciwy sklep
Też coś..niestety takich nierzetelnych jeszcze się spotyka

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Cześć brzuchatki.
Melduję się po wizycie, z malutką wszystko ok- nadal jest dziewczynką.
Wyniki badania krwi, moczu i obciążenie glukozą wyszło super.
Szyjka pozamykana i długa.
Jedyną nie dobrą wiadomością jest stan zapalny pochwy, ale dostałam leki i mam nadzieję, że szybko się go pozbędę.
Pani doktor powiedziała, że kawał kobiety z naszej Hani- bo waży już 1390 g.
Dzisiaj zaczynamy 29 tydzień.

Teraz pędzę Was nadrabiać.
stan zapalny do wyleczenia
Cytat:
Kurczę laski zemdlałam :/ Myślałam, że do łóżka nie zdążę dojść Teraz leże grzecznie z lapkiem i odpoczywam. To pewnie wina ciśnienia.
pilnuj się laska a brzuszek masz nieprzeciętny, no jak sztuczny doczepiony. Lekarz to Cię chyba podrywa, jak pamięta pupę jaka była wcześniej...hmmm

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja tylko na chwilke - bylam u gina i nie jest wesolo. mam juz rozwarcie zewnetrzne, szyjka nieco sie znowu skróciła (2/1/1). poza tym tetno malej ok, moje ok, cisnienie ok, mam badania do wykonania i nakaz lezenia.

reszte sobie poczytam wieczorkiem, bo ide na sjestę
Nakaz leżenia ode mnie masz, to nie są żarty...

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Moje ostatnie nabytki - laktator tommie tippi przewijak karuzelka i koszulki różowa do karmienia i niebieska w żyrafki do porodu

Nerola dla Ciebie, męża i rodzinki wszystkiego naj naj

Marina ważne że wszystko się powoli układa, będziecie na swoim tzt ma pracę, teraz będzie z górki

Wróciłam niedawno do domku, spotkanko udane, dziewczynki.
Szkoda ze w okrojonym składzie, ale może w czerwcu się uda
Zdjęć kilka oliweczka zrobiła pewnie potem w klubie będą.
Padam na pysk, bo od 6 rano na nogach, trochę załatwień po drodze,aż spuchłam. Miałam kwiatki sadzić ale na dzisiaj odpuszczam.

Oglądacie fakty tvn?
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-24, 18:21   #3612
Kolina
Zadomowienie

ja ogladalam tvn, normalnie sie wzruszylam
Stary 2011-05-24, 18:22   #3613
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Oglądacie fakty tvn?
No właśnie widziałam Babeczka urodziła w domu, z pomocą sąsiadek, które dostawały instrukcje przez telefon od dyspozytorki WOW!!!

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 18:23   #3614
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 18:31   #3615
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Kochana tak czy siak Ci nie odpuszczę, bo jak będę mieszkać w Mielcu, to sama się będę wpraszała na kawke
I oczywiście zapraszam
A to mieszkanko naprzeciwko naszego posterunku policji

Właśnie była u mnie sąsiadka, działała mi na nerwy dziś strasznie, bo tylko takie coś słyszałam- ,,...no to przygotuj się na nieprzespane noce, na kolkę, na ulewanie" Jej córka ( 4 lata) ma zatwardzenie i ona - ,,no przygotuj się, bo Ciebie to nie ominie"
Fajna lokalizacja Moja ciotka jakiś czas temu szukała kogos na mieszkanie chętnego do wynajmu które kupiła na Kędziora, więc rzut beretem od Waszego mieszkanka, nie pamiętam ile chciała za nie ale chyba 350zł odstępnego + opłaty za niecałe 40metrów więc metraż taki sobie ale za to ładnie tam i po remoncie było, odmalowane - mój tato i brat malowali, a z mebli ciocia wymieniła kuchenne i w łazience jakieś szafki a resztę nowi lokatorzy mieli mieć swoje z tego co wiem. Ale to mieszkano poszło zaraz w kwietniu chyba... gdybym wtedy wiedziała że szukasz to bym Ci podsunęła

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:

Dokładnie, tak jak słuchałysmy na początku ciąży "zobaczysz jak puchną nogi, zgaga, wymioty, ciągłe leżenie, żylaki jak powrozy itd itd" jednym słowem gehenna.... a jakoś tego nie widać
tak mówia stare wredoty które boją się że któraś z nas miałaby lepiej w ciąży - ha ha a ja nie mam ani zylaków, ani mi stopy nie puchną, nie tyje jakoś poważnie, nie musze leżeć, wymiotowałam moze ze 4 razy przez całą ciąże, zgagi nigdy nie miałam i teraz też nie mam, normalnie żyć nie umierać - w ciąży moge chdzić cały czas - ale rodzić niech pójdzie kto inny

pisałam rano do kumpeli która urodziła w zeszłym roku w lutym, 20 lat ma dziewczyna, pierwsze dziecko i mówiła że urodziła w pół godziny ale skurcze miała przez 4 godziny i że to one najbardziej bolą, samo rodzenie wcale nie było takie straszne - trochę mnie pocieszyła

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-24, 18:31   #3616
Kolina
Zadomowienie

mamusie mam pytanie: znajoma chce mi odsprzedac opakowanie preparatu Sab Simplex - przywieziony z Niemiec ponoc jest super na kolki

znacie? polecacie?
Stary 2011-05-24, 18:35   #3617
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

I z innego worka:
Pamiętacie ten wózek, który zamówiłam na allegro za 150 zł plus przesyłka? Jeszcze mi nie przyszedł, bo sprzedawca pomylił kupujących i poszedł w jakiś inny zakątek Polski.
Ale dzwonił wczoraj ze sprostowaniem, że wózek juz wraca z powrotem do niego, bo został odesłany
ale pewnie już się nie możesz doczekać ja bym chyba jajo zniosła do tej pory z ciekawości, dobrze że już wózek się odnalazł i niedługo dotrze do Ciebie - nieomieszkam kiedyś w przyszłości na zywo zobaczyć razem z Igorkiem w środku

musimy się spotkać kiedyś, może w Czerminie na przykład? kkochana co Ty na to? ubranka Ci musze przekazać bo Ty niedługo URODZISZ przecież

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość

Nerolka wszystkiego najlepszego .... Iza jest śliczna

jestem remont miałam w pokoju i neta tym samym brak .. ale na szczęście już posprzątane i tylko meble wnosić pozostało

bardzo ładna

Marinko no to szkoda że to mieszkanko nie wypaliło, ale za 2 pok 500 zł to jest tak standardowo ... na jakim osiedlu? może Cię odwiedzę
nie nadrobię tylu postów w tył bo produkujecie ich przeogromną ilość

idę kończyć obiadek ...

no nareszcie jesteś, bo już się martwiłam co z Tobą

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
A taka pościel za 15zł a wysyłka 16.50.... napisałam babce maila ze chyba koszt wysyłki jest trochę zawyzony bo posciel nie waży od 5-10kg...
No ale zawsze są jeszcze odpowiednie komentarze i gwiazdki po aukcji ale ze mnie wredota....
jaaaka piekna ale Ci się okazja trafiła ja jeszcze nie mam ani łóżeczka ani pościeli wiec jeszcze mnie czeka przyjemność kupowania

Czas edycji: 2011-05-24 o 18:45
Stary 2011-05-24, 18:40   #3618
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
mamusie mam pytanie: znajoma chce mi odsprzedac opakowanie preparatu Sab Simplex - przywieziony z Niemiec ponoc jest super na kolki

znacie? polecacie?
Osobiście nie znam, ale mój brat podawał bratanicy i bardzo jej pomógł. W sumie dzięki temu lekowi nie wiedzieli co to kolki, także jeśli będę potrzebowała czegoś na kolki to kupię właśnie to, bo w rodzinie się sprawdza

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 18:46   #3619
Zmalowana
Zakorzenienie

34 tc co by powiedział Dzidziuś: "Zaczyna mi się tutaj powoli nudzić! Moje ruchy są bardzo ograniczone i z każdej strony coś na mnie napiera... Co chwilę ktoś dotyka brzucha mamy i nikt nie słucha moich protestów! Mam depresję przedporodową i nic więcej dzisiaj nie powiem..."

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-24, 18:46   #3620
Marina1
Zakorzenienie

Jak najbardziej Beatko, do Czermina mam rzut beretem przez skróty
Tylko w tym tyg nie dam rady, bo od pt mi się egz zaczynają i myślę coś powkuwać

A no z tym mieszkaniem to fakt, często różne okazje fajne przeciekają przez palce. Wcześniej nie szukałam, ale samo się natrafiło, pierw to za 170 zł- niewypał, no i teraz to, więc po moich ostatnich przejściach w domu, nie zastanawialiśmy się.

Jeju ja mam rodzić...niedawno dopiero oswoiłam się z brzuchem, a tu następna abstrakcja

patik87 tez mam taką nadzieję
I wrzucajcie wrzucajcie zdjęcia ze spotkanka.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 18:47   #3621
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

Kupiłam dzisiaj w biedronce Lovela do białego+płyn do płukania. 16,99 za 1,8kg Czyli niebawem mogę zacząć prać.
ja jutro musze mamę wysłać po ten zestaw bo nie byłam w biedro dziś ani jutro nie będę a boję się że do czwartku mi go wykupią jeszcze wezmę zestaw Cleanic Kindii płatki te duże kosmetyczne plus patyczki z ogranicznikiem za 6.99 chyba a ten proszek z płynem Lovela to się super opłaca w taakiej promocji

Czas edycji: 2011-05-24 o 18:53
Stary 2011-05-24, 18:47   #3622
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

znacie? polecacie?
nic nie powiem, pierwsze słyszę o takim, chyba bym się bała..

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
No właśnie widziałam Babeczka urodziła w domu, z pomocą sąsiadek, które dostawały instrukcje przez telefon od dyspozytorki WOW!!!
I tutaj rodzi mi się pytanie: nie czuła skurczy żadnych wcześniej? kiedy zadzwonili po karetkę, że nie zdążyli dojechać?
wychodzi na to, że można przeoczyć pierwszą fazę porodu..
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 18:48   #3623
Kajool
Zadomowienie

Cytat:

znacie? polecacie?
znamy i polecamy, szwagier moj specjalnie po to jezdzil do apteki do frankfurtu, ja juz u kolezanki tez zamowilam tzn. powiedzialam jej, ze w razie w bede miala do niej prosbe aby mi to nabyla
Stary 2011-05-24, 18:52   #3624
aania_20
Zakorzenienie

Witam
Wróciłam z uczelni po południu, zasiadłam na leżaczku i dopiero niedawno się zebrałam

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
musialam się wyzalic uff. trzymajcie kciuki zeby wszystko ulozylo sie pomyslnie
a wy co myslicie na ten temat??
Myślę że warto spróbować. I trzymam kciuki za powodzenie!

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Pani doktor powiedziała, że kawał kobiety z naszej Hani- bo waży już 1390 g.
Dzisiaj zaczynamy 29 tydzień.
Gratulacje!

Cytat:
Kurczę laski zemdlałam :/ Myślałam, że do łóżka nie zdążę dojść Teraz leże grzecznie z lapkiem i odpoczywam. To pewnie wina ciśnienia.
Oj...mam nadzieję że już lepiej? Odpoczywaj!

Cytat:
Jak się brzuś obniża,to wchodzi niemal na boberka a spada spod piersi.Pierwszym objawem moze być ulga w oddychaniu.
To dalej jestem ciemna Brzuszek mam nisko cały czas, a problemu z głębokim oddychaniem nie zauważyłam...

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Za tydzień jedziemy do Pozanania - przeszło 400 km - myślicie że to lekkomyślne jak na 31 tydzien? Autko wygodne, ja dolegliwości żadnych nie mam, więc... Jutro mam wizytę i chyba gina zapytam co o tym mysli...
Skoro tylko dobrze się czujesz to nie powinno nic się dziać, ja też z tych jeżdżących, i to sama, za kierownicą...

Cytat:
znacie? polecacie?
Czytałam o nim dużo, znajoma też synkowi podawała, ogólnie określane są jako baaardzo skuteczne. Sama jeszcze nie sprawdzałam

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
tak mówia stare wredoty które boją się że któraś z nas miałaby lepiej w ciąży - ha ha a ja nie mam ani zylaków, ani mi stopy nie puchną, nie tyje jakoś poważnie, nie musze leżeć, wymiotowałam moze ze 4 razy przez całą ciąże, zgagi nigdy nie miałam i teraz też nie mam, normalnie żyć nie umierać - w ciąży moge chdzić cały czas - ale rodzić niech pójdzie kto inny
O własnie!! Wytłumaczcie mi, czy ludzie muszą za wszelką cenę starać się dołować, samoocenę sobie przez to podnoszą czy co??
U mnie jest tak "o, jaki masz ładny brzuszek, taki mały" a za moment słyszę "ale do końca to zobaczysz jak ci go jeszcze wywali"

Albo "a jak się czujesz?" więc jak odpowiem że bardzo dobrze, to słyszę "a, to fajnie. Ale poczekaj jak przyjdą upały, to zobaczysz..."
a tu upały powoli przyszły a ja je znoszę jak zawsze, czyli bardzo dobrze. Ogólnie samopoczucie mam super, naprawdę powinnam losowi dziękować że tak znoszę - zero bóli, zero zgagi, skurczów, bólu pleców, puchnięcia nóg......aż to głupio pisać...

No cholera jedna... to po co się pytają?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 18:56   #3625
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Ja już po wizycie
Wszystko wporządku, szyjka pozamykana ładnie trzyma, główka dalej w dole i już się raczej nie obróci. Mały waży 1850g, lekarz powiedział że idelanie, nie zapowiada się aby był jakiś wielkolud Serduszko ładnie osbie bije, płeć się nie zmieniła, jajuszka dalej ładnie dyndają.
Wyniki moje wporządku, a nawet się mocz poprawił. Żadnych obrzęków, żylaków, opuchniętych nóg, ciśnienie książkowe.
No proszę, jakie świetne wieści, nic tylko pogratulować

Cytat:

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość

Jak się dobrze czujesz to pewnie, że jedź! Mnie samą czeka jeszcze kilka dłuższych podróży autem, a nie czuję sie tak super juz, no ale musze jechać, a jak mus to mus...

Cytat:
A ja byłam w swojej biedronie dziś i loveli pod każdą postacią ani widu ani słychu

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Gratulacje piękny jest

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
j jeszcze wezmę zestaw Cleanic Kindii płatki te duże kosmetyczne plus patyczki z ogranicznikiem za 6.99 chyba
A tego w mojej biedronce też nie było a specjalnie dupkę dziś ruszyłam tam

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 19:04   #3626
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
34 tc co by powiedział Dzidziuś: "Zaczyna mi się tutaj powoli nudzić! Moje ruchy są bardzo ograniczone i z każdej strony coś na mnie napiera... Co chwilę ktoś dotyka brzucha mamy i nikt nie słucha moich protestów! Mam depresję przedporodową i nic więcej dzisiaj nie powiem..."
świetne

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Jak najbardziej Beatko, do Czermina mam rzut beretem przez skróty
Tylko w tym tyg nie dam rady, bo od pt mi się egz zaczynają i myślę coś powkuwać

A no z tym mieszkaniem to fakt, często różne okazje fajne przeciekają przez palce. Wcześniej nie szukałam, ale samo się natrafiło, pierw to za 170 zł- niewypał, no i teraz to, więc po moich ostatnich przejściach w domu, nie zastanawialiśmy się.

Jeju ja mam rodzić...niedawno dopiero oswoiłam się z brzuchem, a tu następna abstrakcja

patik87 tez mam taką nadzieję
I wrzucajcie wrzucajcie zdjęcia ze spotkanka.
ja też do Czermina mam bliziutko może w tej nowej restauracji Róża koło stadionu Victorii? podobno fajnie tam a nie byłam jeszcze

no Ty to już w każdej chwili mozesz zacząć rodzić

a z wyprowadzką to teraz jak planujecie? po urodzeniu Igorka jak już się oswoicie z nową sytuacją czy od razu jak tylko będzie możliwość? bo chyba nie pisałaś albo nie doczytałam jeszcze..

ide do klubu Twoje zdjęcia obejrzeć

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
O własnie!! Wytłumaczcie mi, czy ludzie muszą za wszelką cenę starać się dołować, samoocenę sobie przez to podnoszą czy co??
U mnie jest tak "o, jaki masz ładny brzuszek, taki mały" a za moment słyszę "ale do końca to zobaczysz jak ci go jeszcze wywali"

Albo "a jak się czujesz?" więc jak odpowiem że bardzo dobrze, to słyszę "a, to fajnie. Ale poczekaj jak przyjdą upały, to zobaczysz..."
a tu upały powoli przyszły a ja je znoszę jak zawsze, czyli bardzo dobrze. Ogólnie samopoczucie mam super, naprawdę powinnam losowi dziękować że tak znoszę - zero bóli, zero zgagi, skurczów, bólu pleców, puchnięcia nóg......aż to głupio pisać...

No cholera jedna... to po co się pytają?
Ja myślę że to taka zawiśc że miałabyś mieć lepiej niż takie babiszony które teraz zazdroszczą że można ciąże przejść bez tych wszytskich dolegliwości

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

A ja byłam w swojej biedronie dziś i loveli pod każdą postacią ani widu ani słychu

A tego w mojej biedronce też nie było a specjalnie dupkę dziś ruszyłam tam
No bo przecież w gazetce jest jak wół że od 25 maja jest ta oferta więc nie wiem jakim cudem Wy już kupiłyście - przynajmniej niektóre z Was

Czas edycji: 2011-05-24 o 19:28
Stary 2011-05-24, 19:06   #3627
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
u nas chcą tak ok 300 -350 zł odstępnego za 2 pok mieszkanie ... a dlatego jest taniej bo u nas w mielcu nie ma żadnej uczelni i brak studentów na których można kasę doić

dokładnie zarobki są tu bardzo ważne bo u nas kupując mieszkanie to płaci się 3000 zł za m2 czyli 60 metrowe mieszkanie jest w cenie 180 tyś zł ale zarabia się marne grosze .... standardowo w sklepie 1200 zł (max) lub w biurze zależy od stanowiska 1500 - 2000 zł ......... więc jak w Warszawie zarobki są większe to i ceny mieszkań są dużo wyższe

dziewczyny US mi za mało kasy ze zwrotu podatku przysłał ...... możliwe że podzielił to na 2 części czy się po prostu pomylili? gdzie mam się udać żeby sprawę wyjaśnić?
No to u Nas zarobki mniej wiecej takie same a ceny wynajmu duzo wyższe A metr kwadratowy kosztuje w granicach 4.700 za nowe i 4.400 za stare
Nie wydaje mi się żeby US robił zwroty na raty pewnie zaszła jakas pomyłka

Cytat:
Ja już po wizycie
Super ze po wizycie wszystko ok Ale widfzę ze tylko mój Klusek taki wielki bo w 32 tc ważył juz 2200g

Lasania sie udała, ale brokuł to jednak niewypał więcej go nie dam
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 19:07   #3628
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
moje tak samo, urosły niewiele ale za to sutki mam jak dorodna murzynka ogromne otoczki , ciemne i wielkie sutki
moje dziecko dzis widzac mnie bez stanika "o, mama ma kolorowe cycki!" (chodzilo o sutki - w koncu sa lekko brązowe a nie jak skóra )

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 19:10   #3629
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
moje dziecko dzis widzac mnie bez stanika "o, mama ma kolorowe cycki!" (chodzilo o sutki - w koncu sa lekko brązowe a nie jak skóra )
No moje dziecię na pewno nie przeoczy takiego kureczka z mleczkiem

Stary 2011-05-24, 19:10   #3630
marzena_S
Zadomowienie

karolinee, ja też dzisiaj byłam zobaczyć co w biedronce piszczy i też nic nie było, ale ta oferta jest ważna od jutra, więc po prostu w niektórych biedronkach falstart zrobili.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości