|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]()
![]() |
#3602 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Leże i dogorywam
![]() ![]()
#3603 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I kolejna wizyta w mój termin porodu ( i nerola też zauważyła tą datę ![]() Cytat:
![]() Wiem kochana, niektóre kobiety to nie mają za dużo taktu w sobie, trzeba słuchać jednym uchem, a wypuszczać drugim. Dobrze, że tu mamy takie duszczczki między sobą, co się rozumieją ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3604 | |
Zakorzenienie
|
Nooo proszę proszę
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
Wreszcie nadrobiłam, ale mam już taki mętlik w głowie, że już nie wiem komu czego mam gratulować, komu palcem pogrozić itp. A, no tak - Nerolka! Cieszę się, ze jesteś już z nami, z pewnością najbardziej doświadczona mamusia, służąca zawsze dobrą radą bardzo nam się tu przyda. Najważniejsze jest jednak, że Izunia jest piekna i cała zdrowa, mam nadzieję, ze jesteście z siebie dumne! Powiem tylko tyle, że napawasz mnie swoim nastawieniem bardzo optymistycznie i tego chyba najbardziej mi trzeba. Tak wszyscy straszą, że jak to sobie poradzimy w nowej sytuacji i w ogóle, a Ty z Kruszynką i trzema muszkieterami dajesz radę, torty, urzedy, pranie, gotowanie i jeszcze dla nas masz czas! Jestem pełna podziwu, nie pierwszy już raz! Dziękuję! Dzisiaj jestem jakaś padnięta, spotkałam się z koleżanką i ona gorzkie żale odprawiała - szkoda mi kobiety, bo mąż głupio postępuje, aż żal że nie ma jak na to zaradzić, ale za to swojego doceniłam i stwierdziąłm, że naprawdę wielkie szczęście trafiło. No i na lumpkach byłam i cosik kupiłam, nawet dla siebie ![]() ![]() Za tydzień jedziemy do Pozanania - przeszło 400 km - myślicie że to lekkomyślne jak na 31 tydzien? Autko wygodne, ja dolegliwości żadnych nie mam, więc... Jutro mam wizytę i chyba gina zapytam co o tym mysli... SweetAngel miała wrócić w poniedziałek, a nadal jej nie ma.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Zakorzenienie
|
Nerola, Marina faktycznie termin Waszych poródów
![]() ![]() Kupiłam dzisiaj w biedronce Lovela do białego+płyn do płukania. 16,99 za 1,8kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Zadomowienie
|
Marzena Natka za wizyty
![]() Monia Ty leż i odpoczywaj wiem że łatwo jest pisać trudniej wykonać Nerolka wszystkiego najlepszego z okazji imienin rocznicy i urodzin synka ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() współczuje przepraw w domu ale pomyśl że niedługo już będziesz dalej od tego. Ale Wam gość tak cenę podniósł?? dlaczego aż tyle? przecież mieszkanie do remontu więc kasy trzeba w nie włożyć a on jeszcze 3 razy cenę podnosi? ![]() edit: aaa już doczytałam skąd ta podwyżka ceny...
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-24 o 18:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3609 |
Zadomowienie
|
Moje ostatnie nabytki - laktator tommie tippi przewijak karuzelka i koszulki różowa do karmienia i niebieska w żyrafki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Zadomowienie
|
Natka_ super wiadomosci
![]() ![]() wodaqua, ja cyklicznie przebywam 400km w jedna strone, co prawda nie jestem w 31tc tylko w 28tc ale najblizszy wyjazd mam za 2 tyg, wiec bede prawie tak wysoko jak ty jesli dobrze sie czujesz w samochodzie i bedziecie robic przerwy, to powinno byc ok
#3611 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nerola dla Ciebie, męża i rodzinki wszystkiego naj naj ![]() ![]() Marina ważne że wszystko się powoli układa, będziecie na swoim tzt ma pracę, teraz będzie z górki ![]() Wróciłam niedawno do domku, spotkanko udane, dziewczynki ![]() Szkoda ze w okrojonym składzie, ale może w czerwcu się uda ![]() Zdjęć kilka oliweczka zrobiła pewnie potem w klubie będą. Padam na pysk, bo od 6 rano na nogach, trochę załatwień po drodze,aż spuchłam. Miałam kwiatki sadzić ale na dzisiaj odpuszczam. Oglądacie fakty tvn? |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3612 |
Zadomowienie
|
ja ogladalam tvn, normalnie sie wzruszylam
#3613 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie widziałam
![]() ![]()
#3614 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3615 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
![]() pisałam rano do kumpeli która urodziła w zeszłym roku w lutym, 20 lat ma dziewczyna, pierwsze dziecko i mówiła że urodziła w pół godziny ale skurcze miała przez 4 godziny i że to one najbardziej bolą, samo rodzenie wcale nie było takie straszne - trochę mnie pocieszyła ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3616 |
Zadomowienie
|
mamusie mam pytanie: znajoma chce mi odsprzedac opakowanie preparatu Sab Simplex - przywieziony z Niemiec ponoc jest super na kolki
znacie? polecacie?
#3617 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() musimy się spotkać kiedyś, może w Czerminie na przykład? kkochana co Ty na to? ubranka Ci musze przekazać bo Ty niedługo URODZISZ przecież ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
no nareszcie jesteś, bo już się martwiłam co z Tobą ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-24 o 18:45 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3619 |
Zakorzenienie
|
34 tc co by powiedział Dzidziuś: "Zaczyna mi się tutaj powoli nudzić! Moje ruchy są bardzo ograniczone i z każdej strony coś na mnie napiera... Co chwilę ktoś dotyka brzucha mamy i nikt nie słucha moich protestów! Mam depresję przedporodową i nic więcej dzisiaj nie powiem..."
![]()
#3620 |
Zakorzenienie
|
Jak najbardziej Beatko, do Czermina mam rzut beretem przez skróty
![]() Tylko w tym tyg nie dam rady, bo od pt mi się egz zaczynają i myślę coś powkuwać ![]() A no z tym mieszkaniem to fakt, często różne okazje fajne przeciekają przez palce. Wcześniej nie szukałam, ale samo się natrafiło, pierw to za 170 zł- niewypał, no i teraz to, więc po moich ostatnich przejściach w domu, nie zastanawialiśmy się. Jeju ja mam rodzić...niedawno dopiero oswoiłam się z brzuchem, a tu następna abstrakcja ![]() patik87 tez mam taką nadzieję ![]() I wrzucajcie wrzucajcie zdjęcia ze spotkanka.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-24 o 18:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3624 | |||||||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Wróciłam z uczelni po południu, zasiadłam na leżaczku i dopiero niedawno się zebrałam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie jest tak "o, jaki masz ładny brzuszek, taki mały" a za moment słyszę "ale do końca to zobaczysz jak ci go jeszcze wywali" Albo "a jak się czujesz?" więc jak odpowiem że bardzo dobrze, to słyszę "a, to fajnie. Ale poczekaj jak przyjdą upały, to zobaczysz..." a tu upały powoli przyszły a ja je znoszę jak zawsze, czyli bardzo dobrze. Ogólnie samopoczucie mam super, naprawdę powinnam losowi dziękować że tak znoszę - zero bóli, zero zgagi, skurczów, bólu pleców, puchnięcia nóg......aż to głupio pisać... ![]() No cholera jedna... to po co się pytają?
![]() ![]() |
![]() |
#3625 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3626 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() no Ty to już w każdej chwili mozesz zacząć rodzić ![]() a z wyprowadzką to teraz jak planujecie? po urodzeniu Igorka jak już się oswoicie z nową sytuacją czy od razu jak tylko będzie możliwość? bo chyba nie pisałaś albo nie doczytałam jeszcze.. ide do klubu Twoje zdjęcia obejrzeć ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-24 o 19:28 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3627 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie wydaje mi się żeby US robił zwroty na raty ![]() Cytat:
![]() ![]() Lasania sie udała, ale brokuł to jednak niewypał ![]() ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Zadomowienie
|
karolinee, ja też dzisiaj byłam zobaczyć co w biedronce piszczy i też nic nie było, ale ta oferta jest ważna od jutra, więc po prostu w niektórych biedronkach falstart zrobili.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:36.