|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
30 | 49,18% |
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
6 | 9,84% |
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
30 | 49,18% |
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
2 | 3,28% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
3 | 4,92% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
3 | 4,92% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
Hej wróciłam z miasta i odebrałam wyniki na tego paciorkowca, tylko co mnie zdziwiło nie ma na tym wyniku o nim ani jednego słowa. Jest dokładnie tak napisane "Posiew z dróg moczowo-płciowych - w badanym materiale wyhodowano następujące drobnoustroje chorobotwórcze - Candida albicans" I na tym koniec, ani słowa o GBS że go nie ma czy coś, a jak zanosiłam próbkę to mówiłam, że chodzi mi o posiew w kierunku GBS - paciorkowca, czyli chyba powinni o nim wspomnieć w badaniu. W necie doczytałam, że ten candida to jakiś grzybek
![]() ![]() ![]() Agnysko- ciężko czytać o tym co piszesz - na prawdę współczuję podejścia rodziny, ale trzymam kciuki za to, że jak już Benek się urodzi to wszystko zmieni się na lepsze ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3602 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do tacierzynskiego - mojemu TZ powiedziała kadrowa w pracy, ze jak wezmie w 2011 to mu przysługuje tydzien a jak w 2012 to dwa, ale tego nie weryfikowałam bo moj na pewno wezmie w 2012 jak ja wroce do pracy wiec tak czy siak 2 tyg bedzie mial. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() wogóle tż mnie dziś rozwalił... coś gadaliśmy jak siedzieliśmy na korytarzu w przychodni.. i mówię,że ciekawe,czy Sara poczeka itd.. a On do mnie.. ZOBACZYSZ,ŻE POCZEKA..W KOŃCU TO MOJA CÓRKA! ![]() ![]() Kochana..napewno dasz radę. zresztą w szpitalu pomogą Tobie położne,czy pielęgniarki.. nic się nie martw..napewno będzie dobrze ![]() Cytat:
w pl to koszt pewnie też kilkunastu tysięcy... sama nie wiem... Cytat:
![]() Cytat:
![]() no powariowały.. i jeszcze smaka robią ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ale chociaż plus,że anulowali mandat ![]() ![]() ale i tak..koniec forsowania się i do łóżka odpoczywać! do wtorku jeszcze masz trochę czasu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() zapraszam... schłodzony arbuz jest w lodówce.. dodam kawałek ananasa ![]() Cytat:
![]() sama naszykowałam sobie dres.. gdyby mnie zostawili na te 2-3 dni po porodzie w szpitalu. spodnie i top jakis. tż ma dowieść mi jak coś. agnyska.. ja mam park blisko.. wykorzystam do biegania i spacerowania po ciąży ![]() aga... może przyjdzie szybciej ten wózeczek ![]()
![]() |
#3604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może wychodzą z założenia że ci którzy mieszkają bliżej centrum to na spacerki mają do centrów handlowych chodzić, ewentualnie na rynek ![]() Malgosia, odoczywaj już dzisiaj nic nie rób ![]() ![]() stokrotka, daj ![]() ![]() Umówiłam sie z koleżanką na jutro że wpadnie do mnie i pyta mnie czy czegoś potrzebuje to jej napisałam "wiadra skurczy co bym już rodziła" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3606 | ||
Zakorzenienie
|
Wróciła moja mama z pracy i od progu mi woła, że "moja" położna jest już po urlopie i się już o mnie pytała i mogę spokojnie rodzić jakby coś
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja myślę, że nie ma się czym martwić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3607 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kochana...porodu... ale bez wcześniejszych przepowiadaczy ![]() ALE TO WE WTOREK..PAMIĘTAJ ![]() ![]() Anetika.. mi robili posiew moczu taki kompletny.. i chodziło o coś innego a wykryli paciorkowca. więc skoro go nie wykryli...tzn. że go nie masz .nic więc się nie martw ![]()
![]() |
#3608 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to najchętniej wziełabym bokserki i koszulke tż bo w tym mi najwygodniej ![]() Cytat:
![]() jakbym nie była takim leniem to poszłabym do warzywniaka na drugą strone ulicy ![]() ![]() tak, we wtorek ![]() ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-08-18 o 17:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3610 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() To ja też chcę trochę skurczy ![]() Moja mama się już doczekać nie może ![]() ![]() Ja ostatnio śmigam w majtasach i koszulce samej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A swoją drogą to za arbuza dałabym się pokroić ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3612 |
Zakorzenienie
|
tak mi się przypomniało , że jak pierwszy raz byłam w szpitalu to miałam właśnie jakiegoś gdzybka, potem dwa tyg później miałam te same badania i już po grzybku nie było śladu, a dodam że leków żadnych nie bralam
![]()
![]() |
#3613 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() moja mama też się doczekać wnusi nie umie i przekornie ciągle mówi kiedy urodze tego chłopczyka ![]() juz się szykuje na spacerki i sie cieszy że wybraliśmy wózek który jej się podoba ![]() Cytat:
![]() ![]() moze gdybym nie musiała się przebierać to bym poszła, a tak to w bokserkach nie wyskocze ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-08-18 o 17:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3614 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Teraz znowu dostałam Gyno Pyvalon czy jakoś tak, może na dłużej się odczepi ![]() I jeszcze się pochwalę- zagoniłam tż do roboty ![]() ![]() Edytowane przez madzialena-lublin Czas edycji: 2011-08-18 o 18:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3616 | ||||
KWC
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, ile nam w końcu przysługuje macierzyńskiego? 20 czy 24 tygodnie? Położna mówiła, że od 2012 są to 24 tyg., ale jak się urodzi jeszcze w 2011 to się liczy według strego prawa??? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czytamy was na bieżaco, tylko weny cos nie ma do pisania ![]() ![]() Mały aktywne, wczoraj z tatusiem ogladał mecz Barcy z bucikami nike na brzuszku hihih ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3618 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ale moze mi poradzicie w kwestii podkładów poporodowych? Które wybrać? Bo nie wiem nie znam się kompletnie: 1. http://allegro.pl/podklady-ginekolog...765049756.html 2. http://allegro.pl/podklady-27cm-popo...765049831.html 3. http://allegro.pl/podklady-poporodow...765049882.html Dodam, ze będe miała prawdopodobnie cc (nie wiem czy ma to jakiś wpływ na wybór podkładów) Acha a jeśli chodzi o majtki to wiem że muszą być najlepiej takie wysokie aby nie ucikały rany. myślicie, ze takie moga być? http://allegro.pl/jednorazowe-majtki...752231069.html Jesli tak to ile sztuk?
![]() |
#3619 |
Zakorzenienie
|
W zyciu was nie nadrobie
![]()
#3620 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ![]() ![]() Cytat:
![]() z macierzńskim nie pomoge bo zupełnie się nie orientuje w temacie ![]() Miałam Wam napisac i zapomniałam. Spotkałam dzisiaj panią choregoraf z grupy w której kiedyś tańyczłam i się mnie pytała kiedy przyjde córcie na zajęcia zapisać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() a majtaski to nie wiem jakie po cesarce, chyba i te się nadadzą ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Zadomowienie
|
anetika: mi na wyniku z GBs napisali: Wymaz z pochwy i odbytu - badanie na obecność Streptococcus agalactiae --> wynik: ujemny
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do majtoli to mam 5 szt tych jednorazowych + 4 szt wielkich gaci bawełnianych ![]() Ale najlepiej powinna Ci doradzić Miss.hot ![]() To nie nadrabiaj ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Zakorzenienie
|
ja już zmykam na dzisiaj
![]() Miłego wieczorku i nocki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3624 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dla nas wszystkich liczą się zasady obowiązujące od 2012, wystarczy, że tym podstawowym urlopem macierzyńskim (20 tygodniowym) zahaczymy choć jednym dniem o 2012, a rodząc po 15.08 tak będzie ![]() Czyli mamy - 20 tygodni urlopu macierzyńskiego podstawowego + do 4 tygodni dodatkowych - mąż ma do 2 tygodni tacierzyńskiego i może je nawet wykorzystać od razu po porodzie, jeszcze w 2011 A najlepiej to możecie sprawdzić w kalkulatorach na necie np http://www.bibliotekakp.pl/artykul.a...zynskiego.html No u mnie to tak wychodzi jeśli bym urodziła wg tp czyli 20.09 Przysługuje wymiar urlopu według zasad obowiązujących dla roku: 2012 Przysługujący wymiar urlopu obowiązkowego: 20 tygodni Dodatkowy urlop macierzyński: do 4 tygodni Dodatkowy urlop ojcowski: do 2 tygodni Rozpoczęcie urlopu z dniem: 20 Wrzesień 2011 Czas trwania urlopu, do dnia: 6 Luty 2012 Urlop można przerwać (ojciec kontynuuje urlop) nie wcześniej niż: 26 Grudzień 2011 Urlop można przerwać (hospitalizacja dziecka) nie wcześniej niż: 14 Listopad 2011
![]() |
#3625 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3626 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie dziwię się... teżmi się nie chce iść po lody ![]() no i tej wersji się trzymajmy ![]() Cytat:
![]() eee tam mówisz... Ty byś nie nadrobiła ![]() odprawiłam męża na nockę... i sama już siedzę...
![]() |
#3627 | |
Zakorzenienie
|
paa
![]() Cytat:
![]() A jak tam skurcze i inne dolegliwości? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3628 |
Zadomowienie
|
mój właśnie zaczyna nockę w tej chwili. od ma od 19.45- 8 rano...
a w sumie nie najgorzej. ten lekarz wkurzył dziś młodą..i się prężyła mi bardzo po wizycie.. potem było ok. a z godzinę temu miałam takie promieniujące kłócie w dole brzucha. teraz leżę.. odpoczywam a mała po arbuzie szaleje tak,,,że tylko się patrzę jak brzuch mi skacze i co chwilę córcia coś wystawia i go zniekształca ![]() a moja głupota trwa...chodzę co chwilę do pokoju do małej i oglądam..i przekładam i dotykam.. tylko jeszcze jej w nim brak.. a Ty jak tam?? spokojniej ??
![]() ![]() ![]() ![]() Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" ![]() Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-08-18 o 19:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Wtajemniczenie
|
Aguś 0605 Już mnie skopał...pro forma bo przed tym zanim się zgapiłam z imieniem
![]() A macierzyńskie plus te 4 tygodnie jest płatne 100% czy 80%?
#3630 | ||||||
Zakorzenienie
|
Małgosia, dobrze, że choć mandat anulowali
![]() Lulla, nareszcie jesteś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Anetika, też mi się wydaje, że paciora nie masz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do majtek, to zakupiłam wielorazowe Seni bo gdzieś wyczytałam, że te jednorazowe jakieś takie nieprzepuszczające powietrza. Te wielorazowe są bardzo rozciągliwe, z delikatnej siateczki, przymierzałam i stwierdzam że wygodne.
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-08-18 o 20:07 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.