|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,33% |
| Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo |
|
3 | 6,98% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci |
|
23 | 53,49% |
| Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! |
|
5 | 11,63% |
| Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy |
|
11 | 25,58% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
nerwy w konserwy... dobrze, że naprawione, a o kasę się nie martw, raz jest, raz nie ma, no życie po prostu. Przetrwacie
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#3602 | ||
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
Cytat:
Na razie kompa se odpuszczę, raz, że będę jeszcze przeszkadzać w sprzątaniu, dwa, że za tydzień ta kontrola i liczę, że może do tego czasu będzie już coś lepiej. Wstać trochę muszę choćby po to żeby zrobić coś do jedzenia jak sama jestem (nawet zwykle kanapki) i zjeść przy stole. No i w pon czeka mnie wyprawa najpierw po wynik grupy krwi do jeden przychodni,a potem do drugiej, do ortopedy, ale to mnie zawiozą. Cytat:
Mi już tz jęczy, że mam mu pomóc w układaniu rzeczy :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3603 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3604 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja w sumie nie wiem jak to jest,ale kilka osób (w tym koleżanka pracująca w dużej korpo, w której produkowane są znane proszki do prania, pieluchy itp) mówiło,że proszek do białego to właściwie to samo co do kolorów Ale jak z żelami jest to tego nie wiem.Ja mam żele z Persila dla nas do kolorów i do czerni, z takimi do białego się nie spotkałam. Jedynie te Jelpy dla dzieci. Cytat:
|
|
#3605 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej już jestem po mega słodkiej lemoniadce i czekamy do 10 na drugie kłucie
|
|
|
|
#3606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mam
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3607 |
|
Wtajemniczenie
|
jeśli chodzi o proszki to szczerze wam powiem że ja używam tylko do kolorów. Mi się wydaję, że białe szarzeje od prania z kolorami a nie od proszku... więc ja tylko piorę białe osobno ale w proszku do kolorów.
Chociaż z drugiej strony kiedyś zniszczyłam sobie czarne dżinsy proszkiem do białego ale zarówno spodnie jak i proszek były wątpliwe jakości
|
|
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny jak piszecie o akrylowych kocach to takie małe dziecięce czy duze? Bo ja zima często widuję dzieciaki w wózkach przykryte takimi akrylakami zlozonymi na 4 i dziecko krzyczy bo mu tak goraco... |
|
|
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
zastanawiam się nad tą Lovelą... sama mam dość "wymagającą" skórę jeśli chodzi o pranie i pamiętam, że prałam dla siebie w Loveli i nic mi nie było ale wiadomo, że jak Julce coś ma być po proszkach/płynach to i tak będzie...
|
#3610 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
mój to ma taki dar że zawsze znajdzie najgłupsze miejsce w domu na schowanie czegoś ostatnio ręczniki papierowe schował w sypialni w komodzie bo ma u siebie 1 wolną szufladę a wg niego w kuchni nie było gdzie ich schować. No a ja potem szukam i nie ma
09 października 2013 18:45 Ninka Edytowane przez nena_milka Czas edycji: 2013-07-05 o 07:34 Powód: . |
||
|
|
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
powodzonka!
|
#3612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Białe w proszku do kolorów bo taki mi został, a kolorowe w żelu...Nigdy nie wiesz jak będzie reagować jej skóra. Ja bym kupiła tę Lovele, a jeśli coś będzie nie tak to zużyjesz dla siebie a dla małej poszukasz czegoś innego.
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
A ile kosztuje w Rossmannie ta Lovela?
|
|
|
|
#3614 |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
|
|
|
|
#3615 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też uważam że te duże za ciepłe... A jak jeszcze dziecko w kombinezonie to przecież ugotować się może![]() Cytat:
ale może jeszcze coś istnieje takiego w sklepach zadziałało szczerze mówiąc, ale myślę, że lepiej najpierw używać zwykłego proszku dla dzieci bo może się okazać, że wcale źle nie zareaguje. Nie ma co z góry zakładać
||
|
|
|
#3616 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
Co do środków do prania to jeszcze nie wiem jakie kupię. W drogerii DM był i do kolorów i do białego.Wcześniej uzywałam dzidziusia ale się skończył, a małej już piorę w normlnych srodkach
---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
A u lekarza byłam i mnie pamiętali więc nie musiałam za wiele gadać, nawet nazwiska nie podawałam.Pobrali mi znowu 3 fiolki, nie wiem co oni tam badają. |
||
|
|
|
#3617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale w sumie i tak większość z nas nie będzie używać pieluch do pieluchowania No nieważne, w każdym razie sądzę, że lepiej zacząć od proszku a płątki zostawić jako alternatywę przy ewentualnych problemach. Ale ten temat pewnie nie raz jeszcze poruszymy na odchowalni
|
|
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupiłam Lovele i wczoraj wstawiłam 3 pełne pralki i już prawie wszystko suche a nie używam do białego dlatego, że po pierwsze nie upiore w tym koloru, bo po prostu blakną, a w mojej wodzie białe rzeczy w proszku do białego żółkną od tych wybielających substancji - mam żelazistą wode ![]() sprawdziłam wczoraj w innych sklepach i to dobra cena, przeważnie od 19 do 23 pln można kupić a te rzeczy Hipp to gdzie kupujecie, bo wczoraj w rosku nie było ale patrzyłam na ceny w auchan i cerfie i superpharm
|
|
|
#3620 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ladan ale do tej Loveli trzeba jeszcze płyn?Ciekawe na ile prań starczają te 2 kg...
Cytat:
I sa najlepiej oceniane.Cytat:
|
|
#3622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3623 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X
Cytat:
No wlasnie. Ja mam nadzieje, ze nastepne usg pokaze, ze juz nie mam za duzo wod :p niech chociaz beda w gornej normie-ale w normie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3624 |
|
Wtajemniczenie
|
ja na razie proszku nie kupiłam bo dostałam dwie próbki w paczkach z aptek i jest ich na tyle, że spokojnie pierwsze prania na tym zrobie. A potem kupię taki wielki jak będzie (oczywiście!) w promocji
a bez płynu też sobie nie wyobrażam, choć kropelkę takiego dzieciowego bedę lać ![]() Czy wszystkie sowie mamy to widziały? pewnie Teacherka dziś nie zajrzy, to jej wyślę jeszcze raz jak wróci ![]() http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40210548/
|
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze nie wiem jaki płyn/proszek kupić, le bez płynu do płukania sobie nie wyobrażam
pewnie jest jakiś dla dzieci, ja dostałam na SR jakąś próbkę Lenor Sensitive czy coś, ale nie wiem ktoś się zna?Motylek to się ciesz w takim razie, że brzusio nieduży i nie przeszkadza w codziennych czynnościach jak duży mój małż mówi, że dla mnie lepiej malutki skoro Mikuś się dobrze rozwija ![]() Motyl co do wyrzucania jedzenia to ja teraz staram się tego nie robić, bo mój małż też chomik nakupi serów/serków i to takich za 50zł/kg albo więcej, szyneczki sreczki,a później sru do kosza
|
#3626 |
|
Wtajemniczenie
|
i jeszcze taki jest http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60207903/
|
|
|
#3627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio zimy bardziej mroźne niż śnieżne (przynajmniej tu gdzie mieszkam) a jak śnieg spadnie to na chwilę.
|
|
|
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ja juz po usg
jak byla dziewczynka tak zostala wazy 1886 gram wszytsko jest ok
|
#3629 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Tak mnie wczoraj TŻ w☠☠☠☠ił, że szkoda gadać Miałam ochotę go Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Graty Kasiu! Cytat:
|
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.

od rana rozgadane
nerwy w konserwy...
dobrze, że naprawione, a o kasę się nie martw, raz jest, raz nie ma, no życie po prostu. Przetrwacie

za 8 miesiąc
no a wniedzielę przyjeżdża ten kuzyn z torbą żarcia od mamy no trzeba czyścić lodówkę

I sa najlepiej oceniane.
ktoś się zna?