Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz. XI - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,33%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 3 6,98%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci 23 53,49%
Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! 5 11,63%
Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 11 25,58%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-05, 07:17   #3601
nena_milka
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
Czesc dziewuszki od rana rozgadane
nadrobiłam ile zdołałam wczoraj znowu miałam przygodę z autem, odebraliśmy auto z warsztatu po zalaniu, zostawiliśmy tam 4tys nie zdążyłam podjechać pod dom i wysiadło sprzęgło.. tż zaczął krzyczeć, co ja znowu zrobiłam i zaciągnął je z powrotem do warsztatu, okazało się, ze cos tam naruszyli i za 2 g był gotowy.. ale znowu tyle stresu.. a mój tż to totalny idiota.
w ogóle teraz w takim dołku finansowym jesteśmy, że szkoda gadać
och a cóż ten tż taki nerwus no?! nerwy w konserwy... dobrze, że naprawione, a o kasę się nie martw, raz jest, raz nie ma, no życie po prostu. Przetrwacie
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 07:19   #3602
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Dirtymagic - co do cisnienia to wlasnie przez puchniecie, zatrzymanie wody moze byc wyzsze. Mierz koniecznie bo 140/90 to za wysokie a w ciazy na IP. Odstaw kawe, cole itp o ile pijesz.

Inwersja. Laptop na podloge i pozycja boczna wskazana raz lewy raz prawy bok niewskazana na plecach a juz pol siedzaca dla szyjki to wogole gin mi tlumaczyl bo caly ciezar ciala wtedy wlasnie tam sie kumuluje. Polecam tez podstawke pod laptop- przynajmiej sie nie grzeje no i ja to mam zakaz trzymania laptopa na kolanach, nogach od Tza...

Ladan a Ty masz lezec bo Ci sie brzuch spina tak? Czy szyjka tez krotka??

Kaska87 nawalnice Cie niezalaly??

A co do szyjki to jest tak ze w usg mierzy sie cala norma tak do 3 cm jest ok. A w badaniu mierzy sie jej czesc wiec niema co tych dlugosci porownywac. Tym bardziej ze gin centymetra na palcu niema widzi mniej wiecej czy jest ok.

A i inwersja nie nastawiaj sie na lozko 24/ 24 bo sie skisisz fizycznie i psychicznie. Oczywiscie lez sobie ile wlezie ale mysle ze juz po 2-3 tygodniach mozna smialo isc do lumpa na 1-3 godzinki i bedzie to dla ciebie wyjscie roku i niepowinno zaszkodzic.

Ja podziwiam Ladan bo po opisach widac ze fakyycznie w domu ladnie lezy ale niedala sie zwariowac i wychodzi troche i na wesele sie wybiera
Na kolanach to by mi się za bardzo zgrzał, za stary dziadek z niego na takie figle.

Na razie kompa se odpuszczę, raz, że będę jeszcze przeszkadzać w sprzątaniu, dwa, że za tydzień ta kontrola i liczę, że może do tego czasu będzie już coś lepiej.

Wstać trochę muszę choćby po to żeby zrobić coś do jedzenia jak sama jestem (nawet zwykle kanapki) i zjeść przy stole.

No i w pon czeka mnie wyprawa najpierw po wynik grupy krwi do jeden przychodni,a potem do drugiej, do ortopedy, ale to mnie zawiozą.

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
że co, to już?

karolson dziękuję, to prawda.. ostatnio trochę pofolgowałam sobie na kilka wyjśc z domu ale tylko na rynek, bo mam blisko i ze dwa razy zrobiłam obiad a tak to grzecznie odpoczywam mam spinający się brzuch a wczoraj gin mi powiedział, że szyka już nie jest tak ładnie zamknięta jak ostatnio ale mam się nie martwić tylko oszczędzać

wiecie najpierw nie mogłam kilka godzin zasnąć a później obudził mnie taki skuuuuuuuurcz w łydce!!!!!!!!! do teraz mnie boli mimo masażów D. aha i witam w gronie kobietek przyjmujących 20 tabsów dziennie - gin zwiększył mi magnez do 6 dziennie

dziewczyny, które chcą kupować dla maluszków produkty emolium - jest na nie promocja w SuperPharmie, -30%
Ja to tutaj wszędzie mam daleko. Jak będę gdzieś mogła to raczej jak mnie ktos zawiezie.

Mi już tz jęczy, że mam mu pomóc w układaniu rzeczy :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-05, 07:20   #3603
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013

Cytat:
nadrobiłam ile zdołałam wczoraj znowu miałam przygodę z autem, odebraliśmy auto z warsztatu po zalaniu, zostawiliśmy tam 4tys nie zdążyłam podjechać pod dom i wysiadło sprzęgło.. tż zaczął krzyczeć, co ja znowu zrobiłam i zaciągnął je z powrotem do warsztatu, okazało się, ze cos tam naruszyli i za 2 g był gotowy.. ale znowu tyle stresu.. a mój tż to totalny idiota.

kaska87 nie rodźmy za szybko!!mimo tych naszych stresów eh
My tez lipiec bedziemy mieli ciezki...przede wszystkim na salon pojdzie w chust kasy. Musze tez kupic pralke i zaplacic ubezp.mieszkania. Do tego oplaty beda podwojne. Dobrze, ze z wyprawki zostalo mi juz niewiele

Stary 2013-07-05, 07:20   #3604
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio grzecznie poprosilam o przepuszczenie, bo inaczej nikt mojego brzucha nie widzial

Mnie nikt nigdzie nie wpuszcza...

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Kaśka za 8 miesiąc

Motyl mi też się nudzi...
chyba się wezmę za jakieś sprzątanie...
No i robię dzisiaj bunt z obiadem byłam wczoraj w sklepie z używanymi rzeczami bo poluje na maszynkę do mielenia mięsa. Oczywiście nie było ale była taka ręczna do tarcia ziemniaków. No i tż się napalił na placek po węgiersku. Ale miał przykaz zjeść kiełasę z lodówki która lada dzień sama się z niej wyślimaczy i do pracy miał wziąć kotleta z wczoraj. I otwiera rano lodówkę i co widzę? TO SAMO! ten człowiek żyje tylko o kanapkach z czekoladą które je w pracy, no i jak wraca to je późno obiad i najczęściej kolacji już nie wepchnie. Także dzisiaj jak grzecznie zje na obiad starą kiełbasę i kotleta to może łaskawie jutro narobię placków na dwa dni
zdecydowanie za dużo jedzenia nam się psuje no a wniedzielę przyjeżdża ten kuzyn z torbą żarcia od mamy no trzeba czyścić lodówkę
Mój ma tak samo. Nakupuje sobie żarcia, potem nie zje...jak mu mówię,żeby wziął do pracy to zapomina. No i jedzenie się marnuje...

Cytat:
aaaaaaaaaaaa
ja w sumie używam płynów do prania + płyn do płukania i mocnoo się zastanawiam właśnie nad jakimś płynem/żelem do kolorów i proszkiem do białego - jakoś zawsze mi się wydawało, że białe lepiej prać w proszku
A czemu lepiej?
Ja w sumie nie wiem jak to jest,ale kilka osób (w tym koleżanka pracująca w dużej korpo, w której produkowane są znane proszki do prania, pieluchy itp) mówiło,że proszek do białego to właściwie to samo co do kolorów Ale jak z żelami jest to tego nie wiem.
Ja mam żele z Persila dla nas do kolorów i do czerni, z takimi do białego się nie spotkałam. Jedynie te Jelpy dla dzieci.

Cytat:

kaska87 nie rodźmy za szybko!!mimo tych naszych stresów eh
O kurczaki,ale macie z tym autem. Czyli jednak dało się podziałać i autko chodzi?Silnik był do wymiany?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 07:21   #3605
Asiek84
Wtajemniczenie

Hej już jestem po mega słodkiej lemoniadce i czekamy do 10 na drugie kłucie
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 07:22   #3606
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mam

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Na kolanach to by mi się za bardzo zgrzał, za stary dziadek z niego na takie figle.

Na razie kompa se odpuszczę, raz, że będę jeszcze przeszkadzać w sprzątaniu, dwa, że za tydzień ta kontrola i liczę, że może do tego czasu będzie już coś lepiej.

Wstać trochę muszę choćby po to żeby zrobić coś do jedzenia jak sama jestem (nawet zwykle kanapki) i zjeść przy stole.

No i w pon czeka mnie wyprawa najpierw po wynik grupy krwi do jeden przychodni,a potem do drugiej, do ortopedy, ale to mnie zawiozą.

Ja to tutaj wszędzie mam daleko. Jak będę gdzieś mogła to raczej jak mnie ktos zawiezie.

Mi już tz jęczy, że mam mu pomóc w układaniu rzeczy :/

Moj za to upiera sie, ze wszystko bedzie sam rozpakowywal i ukladal - a ja potem nic nie znajde...

Stary 2013-07-05, 07:26   #3607
nena_milka
Wtajemniczenie

jeśli chodzi o proszki to szczerze wam powiem że ja używam tylko do kolorów. Mi się wydaję, że białe szarzeje od prania z kolorami a nie od proszku... więc ja tylko piorę białe osobno ale w proszku do kolorów.
Chociaż z drugiej strony kiedyś zniszczyłam sobie czarne dżinsy proszkiem do białego ale zarówno spodnie jak i proszek były wątpliwe jakości
Stary 2013-07-05, 07:27   #3608
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]dziewczyny jakiego proszku/płynu do prania będziecie używać? i czy też będziecie używać płynu do płukania? w Rossmannie jest promocja Loveli i się bardzo mocno zastanawiam no i chyba jednak będę prać w płynie - albo kolorowe w płynie a białe w proszku
Ja kupilam bobini plyn do prania w rossmanie - on jest i do białego i do kolorów. Te pierwsze prania to raczej tylko do odświeżenia ubranek i pozbycia się z nich bakterii, więc wg mnie nie muszą to być silne środki piorące. Jak bobini nie będzie pozniej dawał rady z plamami to kupię cos lepszego

Dziewczyny jak piszecie o akrylowych kocach to takie małe dziecięce czy duze? Bo ja zima często widuję dzieciaki w wózkach przykryte takimi akrylakami zlozonymi na 4 i dziecko krzyczy bo mu tak goraco...

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 07:28   #3609
ladanseuse14
Zakorzenienie

zastanawiam się nad tą Lovelą... sama mam dość "wymagającą" skórę jeśli chodzi o pranie i pamiętam, że prałam dla siebie w Loveli i nic mi nie było ale wiadomo, że jak Julce coś ma być po proszkach/płynach to i tak będzie...
Stary 2013-07-05, 07:32   #3610
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
kciuki
Cytat:
Moj za to upiera sie, ze wszystko bedzie sam rozpakowywal i ukladal - a ja potem nic nie znajde...

ooo nie pozwoliłabym na to mój to ma taki dar że zawsze znajdzie najgłupsze miejsce w domu na schowanie czegoś ostatnio ręczniki papierowe schował w sypialni w komodzie bo ma u siebie 1 wolną szufladę a wg niego w kuchni nie było gdzie ich schować. No a ja potem szukam i nie ma

Edytowane przez nena_milka
Czas edycji: 2013-07-05 o 07:34 Powód: .
Stary 2013-07-05, 07:35   #3611
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
powodzonka!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-05, 07:35   #3612
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

Nooo to masz jak w banku

Cytat:
jeśli chodzi o proszki to szczerze wam powiem że ja używam tylko do kolorów. Mi się wydaję, że białe szarzeje od prania z kolorami a nie od proszku... więc ja tylko piorę białe osobno ale w proszku do kolorów.
Chociaż z drugiej strony kiedyś zniszczyłam sobie czarne dżinsy proszkiem do białego ale zarówno spodnie jak i proszek były wątpliwe jakości
Ja też tak robię Białe w proszku do kolorów bo taki mi został, a kolorowe w żelu...

Cytat:
zastanawiam się nad tą Lovelą... sama mam dość "wymagającą" skórę jeśli chodzi o pranie i pamiętam, że prałam dla siebie w Loveli i nic mi nie było ale wiadomo, że jak Julce coś ma być po proszkach/płynach to i tak będzie...
Nigdy nie wiesz jak będzie reagować jej skóra. Ja bym kupiła tę Lovele, a jeśli coś będzie nie tak to zużyjesz dla siebie a dla małej poszukasz czegoś innego.

Stary 2013-07-05, 07:35   #3613
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
A ile kosztuje w Rossmannie ta Lovela?
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 07:38   #3614
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Witam sie piatkowo

Ale nam te tygodnie leca... Ani sie obejrzymy i zaczniemy sie rozpakowywac

Ponawiam swoje pytanie. Czy kupowac kolderke i poduszke do wozka czy wystarczy kocyk? Poduszki pewnie i tak poczatkowo sie nie uzywa...
Ja mam, ale nie używam, tylko śpiworek
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 07:40   #3615
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

Dziewczyny jak piszecie o akrylowych kocach to takie małe dziecięce czy duze? Bo ja zima często widuję dzieciaki w wózkach przykryte takimi akrylakami zlozonymi na 4 i dziecko krzyczy bo mu tak goraco...
ja mam na myśli taki co w biedronce kupiłam też uważam że te duże za ciepłe... A jak jeszcze dziecko w kombinezonie to przecież ugotować się może
Cytat:
Pamiętam, że jak mój brat się urodził to miał jakieś jazdy że bardzo reagował na detergenty i mama kupiła płatki mydlane do prania ubranek dziecięcych... w sumie to było 12 lat temu ale może jeszcze coś istnieje takiego w sklepach zadziałało szczerze mówiąc, ale myślę, że lepiej najpierw używać zwykłego proszku dla dzieci bo może się okazać, że wcale źle nie zareaguje. Nie ma co z góry zakładać
Stary 2013-07-05, 07:45   #3616
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013

Co do środków do prania to jeszcze nie wiem jakie kupię. W drogerii DM był i do kolorów i do białego.Wcześniej uzywałam dzidziusia ale się skończył, a małej już piorę w normlnych srodkach

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:

Pamiętam, że jak mój brat się urodził to miał jakieś jazdy że bardzo reagował na detergenty i mama kupiła płatki mydlane do prania ubranek dziecięcych... w sumie to było 12 lat temu ale może jeszcze coś istnieje takiego w sklepach zadziałało szczerze mówiąc, ale myślę, że lepiej najpierw używać zwykłego proszku dla dzieci bo może się okazać, że wcale źle nie zareaguje. Nie ma co z góry zakładać
Jednak do prania pieluch się nie nadają płatki mydlane, bo tracą chłonność

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Heeej

Wstałam o 6.30. Masakra...
No ale dzisiaj będzie przyjemny dzień pod znakiem wydawania kasy

Tak czytam o waszych brzuchach i się naprawdę niepokoję...Moje stopy widzę bez problemu, w ogóle za mały mi się ten brzuch wydaje jak na ten tydzień.
Niby gin mówi,że wszystko jest ok, że to dlatego,że jestem wysoka (no i w dodatku też pewnie zależy od budowy ciała, ja mam grubsze kości).
A wczoraj koleżanka mi mówiła,żebym może już przeprała te najmniejsze rzeczy na początek, bo w 7 miesiącu dzieci już się rodzą tfu tfu tfuuuuuuuuu. Nastraszyła mnie, w dodatku jak patrzę na ten brzuszek to wydaje mi się za mały,żeby miało w nim być dzieciątko, które mogłoby już spokojnie żyć na świecie. Soł... Tuśka ma tak siedzieć najdłużej jak się da!

Faaajnie będziecie sobie razem na spacerki chodzić

Ooo fajnie, to mam wyobrażenie ile może już ważyć moja malutka

Kurczaki ja to bym się bała iść tam do lekarza, bo nic z niemieckiego nie pamiętam

Moja jest ułożona nadal poprzecznie lub główką do góry (tak się wierci,że na pewno musi zmieniać pozycję).
Nie do końca wielkość dziecka i brzucha ma ze sobą duży zwiazek. Zależy ile masz wód płodowych(to bardzo dużo zmienia), jakie kości (jak szeroko rozstawione to pomiędzy się "schowa").Są kobiety u których prawie nic nie widać, a rodzą dzieci z normalną wagą,

A u lekarza byłam i mnie pamiętali więc nie musiałam za wiele gadać, nawet nazwiska nie podawałam.Pobrali mi znowu 3 fiolki, nie wiem co oni tam badają.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 07:46   #3617
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
aaa no tego już nie wiedziałąm ale w sumie i tak większość z nas nie będzie używać pieluch do pieluchowania No nieważne, w każdym razie sądzę, że lepiej zacząć od proszku a płątki zostawić jako alternatywę przy ewentualnych problemach. Ale ten temat pewnie nie raz jeszcze poruszymy na odchowalni
Stary 2013-07-05, 07:51   #3618
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A ile kosztuje w Rossmannie ta Lovela?
17,99zł za 1,8kg
Stary 2013-07-05, 07:57   #3619
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
ja też używam tylko proszku do koloru do wszystkiego
kupiłam Lovele i wczoraj wstawiłam 3 pełne pralki i już prawie wszystko suche
a nie używam do białego dlatego, że po pierwsze nie upiore w tym koloru, bo po prostu blakną, a w mojej wodzie białe rzeczy w proszku do białego żółkną od tych wybielających substancji - mam żelazistą wode

Cytat:
17,99zł za 1,8kg
sprawdziłam wczoraj w innych sklepach i to dobra cena, przeważnie od 19 do 23 pln można kupić

a te rzeczy Hipp to gdzie kupujecie, bo wczoraj w rosku nie było
ale patrzyłam na ceny w auchan i cerfie i superpharm

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-05, 07:57   #3620
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam na myśli taki co w biedronce kupiłam też uważam że te duże za ciepłe... A jak jeszcze dziecko w kombinezonie to przecież ugotować się może

U nas na SR polozne mowily, ze te proszki dla dzieci wcale duzo sie nie roznia od zwyklych. Ze mozna uprac w zwyklym nawet ubranka, tylko zrobic dodatkowe plukanie. W sumie jak ja bylam niemowlakiem, to mama w zwyklym prala i nic mi nie bylo

Stary 2013-07-05, 07:58   #3621
butterfly20
Zakorzenienie

Ladan ale do tej Loveli trzeba jeszcze płyn?Ciekawe na ile prań starczają te 2 kg...

Cytat:

Na sroce widziałam,że są takie płatki mydlane, z Dzidziusia chyba I sa najlepiej oceniane.

Cytat:
Co do środków do prania to jeszcze nie wiem jakie kupię. W drogerii DM był i do kolorów i do białego.Wcześniej uzywałam dzidziusia ale się skończył, a małej już piorę w normlnych srodkach

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Nie do końca wielkość dziecka i brzucha ma ze sobą duży zwiazek. Zależy ile masz wód płodowych(to bardzo dużo zmienia), jakie kości (jak szeroko rozstawione to pomiędzy się "schowa").Są kobiety u których prawie nic nie widać, a rodzą dzieci z normalną wagą,

A u lekarza byłam i mnie pamiętali więc nie musiałam za wiele gadać, nawet nazwiska nie podawałam.Pobrali mi znowu 3 fiolki, nie wiem co oni tam badają.
Dziękuję Ci bardzo. To na pewno to-mała się schowała gdzieś tam między kośćmi

Stary 2013-07-05, 08:01   #3622
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Ladan ale do tej Loveli trzeba jeszcze płyn?Ciekawe na ile prań starczają te 2 kg...
no właśnie dlatego ciągle zastanawiam się nad wysyłką z allegro ... poza tym ja zawszę płuczę w płynie do płukania, nie wyobrażam sobie nie
Stary 2013-07-05, 08:01   #3623
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X

Cytat:
Nie do końca wielkość dziecka i brzucha ma ze sobą duży zwiazek. Zależy ile masz wód płodowych(to bardzo dużo zmienia), jakie kości (jak szeroko rozstawione to pomiędzy się "schowa").Są kobiety u których prawie nic nie widać, a rodzą dzieci z normalną wagą.

No wlasnie. Ja mam nadzieje, ze nastepne usg pokaze, ze juz nie mam za duzo wod :p niech chociaz beda w gornej normie-ale w normie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-05, 08:07   #3624
nena_milka
Wtajemniczenie

ja na razie proszku nie kupiłam bo dostałam dwie próbki w paczkach z aptek i jest ich na tyle, że spokojnie pierwsze prania na tym zrobie. A potem kupię taki wielki jak będzie (oczywiście!) w promocji

a bez płynu też sobie nie wyobrażam, choć kropelkę takiego dzieciowego bedę lać

Czy wszystkie sowie mamy to widziały? pewnie Teacherka dziś nie zajrzy, to jej wyślę jeszcze raz jak wróci
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40210548/
Stary 2013-07-05, 08:12   #3625
kaska87
Zakorzenienie

ja jeszcze nie wiem jaki płyn/proszek kupić, le bez płynu do płukania sobie nie wyobrażam pewnie jest jakiś dla dzieci, ja dostałam na SR jakąś próbkę Lenor Sensitive czy coś, ale nie wiem ktoś się zna?

Motylek to się ciesz w takim razie, że brzusio nieduży i nie przeszkadza w codziennych czynnościach jak duży mój małż mówi, że dla mnie lepiej malutki skoro Mikuś się dobrze rozwija

Motyl co do wyrzucania jedzenia to ja teraz staram się tego nie robić, bo mój małż też chomik nakupi serów/serków i to takich za 50zł/kg albo więcej, szyneczki sreczki,a później sru do kosza

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 08:12   #3626
nena_milka
Wtajemniczenie

i jeszcze taki jest http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60207903/
Stary 2013-07-05, 08:13   #3627
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Bugaboo to nawet sobie głowy nie zaprzątaj bo to lipa, niestabilny strasznie. Babka od której kupiłam mure kupiła Bugaboo dla młodszego i mówi że nieporozumienie jakieś. .. mura o wiele lepsza jak dla niej. A czemu mi się zdawało że symbio ma piankowe dwa kola? Wiem, że jak się przejechałem dwoma na raz symbio i xlanderem to jednak symbio nie adekwatny do swojej ceny... ale nie twierdzę że jest zły, no i faktycznie leciutki.

Bo on te dwa małe ma piankowe a te dwa duże są pompowane. Facet od którego go kupiłam mówił, ze oni byli z żoną zadowoleni z tego wózka. Wiadomo - jak sprzedał to może tak gadać. Nie gdybam, zobaczy się jak to będzie zimą Ostatnio zimy bardziej mroźne niż śnieżne (przynajmniej tu gdzie mieszkam) a jak śnieg spadnie to na chwilę.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 08:19   #3628
t_89
Zakorzenienie

Hej ja juz po usg jak byla dziewczynka tak zostala wazy 1886 gram wszytsko jest ok
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 08:20   #3629
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witajcie!
Tak mnie wczoraj TŻ w☠☠☠☠ił, że szkoda gadać Miałam ochotę go

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Ja w nastepnym tygodniu biorę się za zamawianie przez neta takich pierdółek, jak np. pościel, prześcieradło, pieluchy tetrowe, szczotkę, podkłady itp.
Ciuszki posegreguje może pod koniec lipca i w sierpniu popiorę.
Jejku uświadamiam sobie, że za półtora miesiąca mogę mieć już Dzidziusia przy sobie
Muszę streszczać się z wyprawką.
Niech ta sesja się kończy.
Ja pościeli teraz nie będę kupować, bo skoro jej się używa dopiero jak dziecko ma kilka dobrych miesięcy, więc teraz sobie finansowo to odpuszczę

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Hejo

mialam wizytę, wszystko supcio niby Krew pobrala, wyszlo ok, mocz tez;P serduszko wali jak szalone wiec znowu jestem spokojniejsza ale godzine wizyta trwala już mnie kręgosłup zaczął bolec:? (tak mam jak dlugo siedze..). Mężulek ma dzisaj urodziny, jutro imprezka Casta już mam prawie gotowe, teraz jeszcze zostala mi kolacja to przygotowania dzisiaj już mi sie nie chcialo nic robić... Mała mnie kopie cały dzien - szalona;

Cytat:
wpadam na szybko z tel... u nas ok, mam soe oszczedzac
matall prosze o wpisanie wagi 1226g w 30tc i nastepnej wizyty 29.07 o 16:15, dziekuje

Cytat:
Nena miałam Ci pisać ciekawostkę

Podobno w Norwegii rodzice na urodzenie dziecka dostają pudełko z prezentami od państwa, tam są jakieś ubranka i też prezerwatywy

I podobno norweski rząd wysłał taką samą paczkę Kate i Williamowi
Mi mama opowiadała, że Skandynawowie trzymają swoje dzieci w pudełkach zamiast w łóżeczkach

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Witam sie piatkowo

Ale nam te tygodnie leca... Ani sie obejrzymy i zaczniemy sie rozpakowywac

Ponawiam swoje pytanie. Czy kupowac kolderke i poduszke do wozka czy wystarczy kocyk? Poduszki pewnie i tak poczatkowo sie nie uzywa...
Ja kupuję. Nie masz śpiworka?

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hejo wyspałam się
witamy z Mikusiowskim w 8 miesiącu

Graty Kasiu!

Cytat:
dziewczyny jakiego proszku/płynu do prania będziecie używać? i czy też będziecie używać płynu do płukania? w Rossmannie jest promocja Loveli i się bardzo mocno zastanawiam no i chyba jednak będę prać w płynie - albo kolorowe w płynie a białe w proszku

aaa i oprócz tego Emolium emulsji do kąpieli, kupiliśmy wczoraj ten zielony Linomag - takie małe zakupy a jak cieszą
Ja kupiłam sobie dwie 1,5 l butelki mleczka do prania z Loveli - do kolorów i do białego. Już nawet trzy dzidziusiowe prania zrobiłam

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 08:21   #3630
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Hej ja juz po usg jak byla dziewczynka tak zostala wazy 1886 gram wszytsko jest ok
super

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości