|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Dzień Dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja rozkmonilam, ze Jagoda woła pieska: Era ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- No i Polcia widzę mówi kupa hehe ![]() Anusia co sie dzieje? ![]() ---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() A my dzis po pracy męża czyli po 16 jedziemy so kinderplanety autobusem na drugi koniec miasta ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- Paulinka wszystkiego najlepszego! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- aaaa jak jeszcze raz będę musiała ją przebrać to zwariuje ![]() Pierwszy:mega kupa, 2: wlazła w psa siki i się w nich wytarzała,bo nie zauważyłam,że nalał(już drugi dzień taka przygoda) ![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- co to wszyscy śpią ![]() ![]()
![]() |
#3602 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My nie śpimy,wstalismy o 7.30 ![]() Teraz pije kawke i robie śniadanko dla chłopców ![]() Angel udanych zakupów ![]() nic się nie stało.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() No widzisz Angel, ja też się bałam że z cycem będzie ciężko a to jednak całkiem dobrze nam poszło. Trzeba było szybciej się za to zabrać. Ciekawe jak mi pójdzie z drugim bejbikiem ![]() Misiek spal do rana w swoim łóżeczku ![]() Ja ostatnio Miska przebieralam 4x, a to zalal się wodą z niekapka uwielbia to robić oczywiście specjalnie, a to wylal moja kawę na siebie kanape dywan i pufe, a to pielucha przeciekla - cos ostatnio często nam się to zdarza na dadach... no i tak to. wysłane z fona ![]() Edytowane przez Lewek Czas edycji: 2013-10-11 o 07:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Zakorzenienie
|
Łowy uważam za udane, kupiłam Jagodzie sweterek z Zary, sobie blezerek z h&m, bluzke i dwa swetwrki z czego jeden też z zary i koleżance dwie pary spioszkow,bo rodzi w styczniu i mnie prosiła by jej kupić jak cos ładnego i taniego znajdę. Wydalam całe 14zl
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Pisałam juz, ze kocham lumpeksy? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3605 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]() Angel pokaż łupy ![]() Ja rano byłam na jazdach,teraz wstawiłam pranie,zupkę dla Zuzi nastawiłam,dzisiaj pomidorowa z kaszą jaglaną,mam nadzieję że będzie jej smakować. Salud przykro się czyta takie historie,żal dzieciaczków,one nie są niczemu winne.
#3607 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to jest tak aby aby,leki w domu są (juz nawet spisują nr serii czy czasem nie ma od roku jednego opakowania) itd,kombnatorka jakich malo. Jak cos nie gra to nie otwiera po prostu drzwi,chociaz pielęgniarka jest przekonana,ze ktos jest w domu. W szpitalu dokonale znana,bo wychodzi od dziecka pod pretekstem wizyty w opiece lub,ze ma prace,co weryfikujemy i jest bzdurą i potem nie odbiera dziecka 2 dni. Ale to wszystko podobno jest za malo,zeby odebrac dziecko. Cwana jest i tyle. Co do tej drugiej matki to dzieci są dość zadbane,leczy jak trzeba,no ale alkohol czuć...Zapisalam w karcie adnotację na wszelki wypadek. W ogóle złapało mnie mega przeziębienie i mam straszny katar,wiec węch słaby i tak nie do końca byłam pewna,ale potem rejestratorka potwierdziła moje przypuszczenia. Taka trochę patowa sytuacja i nie wiadomo jak postapić. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3608 |
Zakorzenienie
|
Martus wstawie pozniej na shopping,bo tu nie bede zasmiecac
![]() Tylko niech mi pierw dziecię zasnie,babcia z nią teraz wózkiem po mieszkaniu jezdzi ![]()
#3609 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Nie mam jakoś weny w ogóle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ma któraś chęć na barszcz czerwony? Bo nagotowałam jak głupia a tu tylko trzy gębki do jedzenia ![]() Anusia super kombinezon ![]() Salud jak byłam z małą ostatnio w szpitalu, to spotkałam się z taką mamuśką ![]() ![]() ![]() ![]() Nie mówiąc już o tym, ze chlała i jarała w ciąży i musieli zrobić jej cesarkę, bo mała przestała rosnąć, no i oczywiście lekarze jej dziecko zmarnowali, bo wcześniej się urodziła i to przez to ta astma ![]() Angel fajnie, że się obkupiłaś ![]() ![]() No i brawa dla Zuzi i Polci za nowe słówka ![]() ![]() ![]() Mam jeszcze pytanko ![]() Ile razy dziennie myjecie dzieciom ząbki ![]() ![]() a i jeszcze jedno ![]() Jakie zupy gotujecie, takie, żeby dzieci mogły zjeść? Bo u nas w kółko krupnik, kalafiorowa i pomidorowa ![]() Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-10-11 o 12:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Przepraszam, że Wam się wbijam na wątek, ale może będziecie wiedziały jak mi pomóc
![]() Jakieś 2 miesiące temu Małemu wyszła krosta pod oczkiem. Raz była bledsza, raz rozogniona. Potem pojawiły się takie, ale łagodniejsze na czole, nodze i ręce. Na czole prawie nie widać, ale pozostałe, szczególnie ta pod oczkiem są do tej pory. Pytałam pediatrę i przepisał jakieś krople, żeby nimi smarować, a jak nie przejdzie to do dermatologa. Byliśmy w tamtym tygodniu prywatnie, przepisała 2 maści i kazała smarować 1 rano, drugą wieczorem, a po 10dniach smarować tylko jedną. Ta krosta pod okiem troszkę zbledła (a może to akurat taki czas, że przybladła), ale po kilku dniach zrobiło się ich więcej! Dwie wielgaśne na policzku, 2 na głowie i jeszcze kilka małych. W załączniku przesyłam zdjęcia. Poradźcie coś, może któraś z Was się z czymś takim zetknęła? Albo chociaż może ktoś poleci mi jakiegoś dobrego dermatologa w Krakowie, który nie lekceważy problemów pacjentów, bo ta co u niej byliśmy krótko mówiąc nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia, nawet się porządnie nie przyjrzała. Boję się, bo mówiła, że to może być stałe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ogólnie gotuje wszystkie zupy,które lubimy,Fabian nie je tylko kapuśniaku ![]() Ale buraczkową,brokułową,rosó ł,ogórkową,jarzynową,żure k,barszczyk i te co Ty napisałaś ![]() Kalpana ja nie pomogę,bo nie mam pojęcia co to jest,ale poszukaj w necie dobrego dermatologa i przejdź się raz jeszcze bo od czegoś to musi być. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Łzy mi stają w oczach jak czytam takie historie o dzieciach, biedne maluszki ![]() Ja Miśkowi myję też przeważnie po śniadanku, a właściwie to on sam sobie myje, ja myję i daje jemu szczoteczkę i tak sobie myjemy razem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Zakorzenienie
|
Każdą. Jarzynowa, rosół, barszcz ukraiński, żurek, ogórkowa, pomidorowa, kapuśniaczek taki z białej kapusty, nawet grochówka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak myślę, że może to przez którąś maść, może alergia? Ale te krosty wyglądają tak samo jak ta pod okiem, więc i tamta by w takim razie z alergii była, ale przez 2 miesiące? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3616 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na barszczyk jestem chętna, szkoda, że drugi koniec polski ![]() jarzynową, rosół, pomidorową, barszcz ukraiński, ogórkowej nie robiłam dawno, ale muszę zrobić ![]() co do historii ze szpitala, masakra ![]() ale ogólnie raz trafiłam na tekst blogu, że w szpitalach to ogólnie strasznie jest i chodziło o zachowanie rodziców no właśnie ![]()
![]() |
#3617 |
Zakorzenienie
|
Monarika specialnei dla Ciebie wstawiam tu foty
![]() ![]() ![]() a zupy wszystkie chyba Jagoda je co my ![]()
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2013-10-11 o 14:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Zakorzenienie
|
dobra uciekam nas szykować,bo nie długo mąż wraca,a kinderplaneta czeka
![]()
#3619 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kalpana nie wiem co to może być ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3620 |
Wtajemniczenie
|
Paulinko sto lat!!!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Paulinko, kwiatuszku, wszystkiego najlepszego!!
![]() ![]()
#3622 | ||
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() Cytat:
mam nadzieję, że ktoś poleci Wam dobrego dermatologa. Cytat:
![]() Kupiłam foczkę i Lena jest nią zachwycona ![]() Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-10-11 o 18:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Zadomowienie
|
czesc
![]() sto lat dla Paulinki ! kurde masakra z tymi babolami glupimi, biedne dzieci ![]() ![]() ![]() pisalyscie o mleku krowim, Miki je od dawna kaszki na nim, od jakiegos czasu zamiast mm co ktorys dzien podaje. ANgel super lowy ![]()
#3624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sto latek dla Paulinki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3625 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Paulinko wszystkiego najlepszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Matko co za dzień... zaczął się od 2 mega kup, które spowodowały że spóźniłam się do pracy, potem zaliczyłam mega wpadkę w pracy, i wszystko posypało się lawinowo ![]() Nie wiem co zrobić jutro na obiad, żebyśmy mogły zjeść razem z Zosią. Mam wrażenie że jeśli chodzi o rozszerzanie diety to jesteśmy daleko w tyle, boję się podać mleka krowiego, chociaż mam podejrzenia że teściowa jej dała ostatnio bo wysypało ją na całego. A ostatnio powiedziała że dała jej pączka ![]() Angel zazdroszczę Ci że możesz sobie wejść z Jagódką do sklepu, sama chętnie bym pobuszowała w lumpkach ale z nią to niemożliwe, po 5 minutach traci cierpliwość. I gratuluję odcycusiowania ![]() Lewek mam nadzieję że Miśkowi tak zostanie ![]() Kaczuszko masz zdolniachę ![]() ![]() Kalpana nie spotkałam się z czymś takim wcześniej, mam nadzieję że dacie radę to szybko wyleczyć. AAA zapomniałam o Paulince!! Sto lat kochanie ![]() Edytowane przez lourose Czas edycji: 2013-10-11 o 19:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi
![]() A weźcie mi jeszcze napiszcie jak robicie żurek ![]() ![]() ![]() kalpana nie mam pojęcia, niestety co to może być ![]() Angel ekstra zakupy ![]() ![]() 100 lat dla Paulinki ![]() Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-10-11 o 20:05 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3628 | ||||
Zadomowienie
|
Przepraszam, że tak późno odpowiadam
Dziękujemy wszystkim za życzenia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() nie podoba mi się dodawanie i usuwanie kogoś z listy. poza tym na forum trudniej mnie znaleźć ![]() Cytat:
![]() zdrówka dla Majuni noooooooooo ![]() Cytat:
![]() u tych, którzy wcześniej mieli bałagan w mieszkaniu ![]()
![]() |
#3629 |
Zakorzenienie
|
Ja robię wywar na jakiejś dobrej cienkiej kiełbasie i warzywach i do tego wywaru daję taki żurek - zakwas w butelce. Potem to jeszcze zabielam jogurtem naturalnym z odrobiną mąki, doprawiam - sól, pieprz, duuuużo majeranku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3630 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzięki wielkie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.