Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-02, 09:42   #3601
Miskaa78
Kazar Lady

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie takie cudo na ,,wyjścia'' ,mam nadzieję,ze warte będzie tej ceny.Na okazje szukałam czegoś jako dopalacza na włosy.Zobaczymy jak się sprawi.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...amplifier.html
a czemu dopalacz
używam to tigi od długiego czasu, lubię, ale nie na co dzień

krolewna_smieszka nakładam na mokre, na suche robi mi z włosami jesień średniowiecza

Wizażanko czym sie tam - za efekt

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 09:54   #3602
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
krolewna_smieszka nakładam na mokre, na suche robi mi z włosami jesień średniowiecza
Tak, tak, ja też na mokre nakładałam i niestety słabo. Ale spróbuję kiedyś na takie mocno ociekające wodą. :P
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 10:18   #3603
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
a czemu dopalacz
używam to tigi od długiego czasu, lubię, ale nie na co dzień
szukam stylizatora który skręci je jeszcze bardziej z tyłu i od góry i odbije od głowy w połączeniu z dyfuzorem.Kupiłam suszarkę ale nie odebrałam jeszcze z punktu...Chc.Ta k na co dzień nie mam dużych wymagań ale okazyjnie chciałabym,żeby był taki tuning locza.

A jaki efekt jest u Ciebie?

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 10:29   #3604
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
A jaki efekt jest u Ciebie?
działa jak mega mocny żel
u mnie nie podbija u mnie skrętu, a definiuje
deko mam wrażenie wysuszania włosów, nie są tak milusie w dotyku jak po innych żelach, zapach lubię, nie lubię jego konsystencji, po nałożeniu na włosy od razu musze myć ręce bo taka ślizgaczowata warstwa na nich zostaje

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 11:19   #3605
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Ogólnie niskoporom mogą pasować omega 9, te półwnikające ale ponoć też dobry omega 3 jak np. lniany i musztardowy. Nie pamiętam tylko jak dużo omega 3 ma musztardowy.

nałożyłam dziś ten biowax proteinowy ale było sucho trochę to dałam potem pilomax (mocno emolientowy, natłuszczający) i ziaję zmiksowane. nie czuć już typowej suchości, włosy są bardziej jak po hennie i mają naturalny, jednolity blask... może rzeczywiście pielęgnacja do szklistych musi być bo do opisu na blogu Mysi pasują. już kiedyś nieświadomie stosowałam taką pielęgnację i był szał
będę kombinować dalej
ja chyba mam włosy szkliste i wczoraj najpierw nałożyłam Kallosa a potem Boivax z olejami. Włosy mięciutkie, ale mam dużo puchu (chociaż to pewnie wina Biovaxa, bo ostatnim razem też mnie spuszył)
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 11:30   #3606
Joanku
Zadomowienie

Dot.: Zniszczone, kręcone włosy

Myszko, peeling!!! No przecież. Już ze 3 miesiące nie robiłam... dzięki za rady, maść też kupię, na 'gdyby co'

Wizazanko a co z Ty tam kręcisz? Okazja jakaś?
Przyznaj się co to za zabiegi

Curly, dyfuzor na pewno odbije, tylko polecam żeby pierwsza faza suszenia była głową do dołu. ja tak robię i zawsze tu dziewczyny chwalą objętość.

Najpierw podsuszam wszystkie tak jakby, ile wlezie do miski, żeby skrętu nie stracić, ale Ty masz mocniejszy z natury więc będzie jeszcze lepiej.

Mam dla Was niespodziankę taką produktową, wypróbuje na sobie i jak wciąż będę mieć włosy to napiszę. ;D
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 12:10   #3607
zagubiona94
Raczkowanie

Mam takowe pytanie, jeżeli nałożę na włosy wymieszany sok z cytryny z naparem z rumianku i olejem i wystawię łepetyne na słońce jakie spustoszenie może to spowodować na włosach i czy jest szansa choć minimalnego rozjaśnienia włosów? Zastanawiam się, czy ryzykować, czy jednak dać sobie siana z tym

I doszłam do wniosku, że żel lniany nadaje się jedynie do stylizowania włosów po myciu i ewentualnie zabezpieczania skrętu na noc, ale też nie zawsze. Dziś chciałam rano reanimować włosy żelem lnianym no i nie poszło, są za leciutkie, wystarczy wyjść z domu i puszek na łbie I wiem, że to na pewno wina żelu, no cóż, reanimacja poranna nie dla mnie
Stary 2014-08-02, 12:20   #3608
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zagubiona94 Pokaż wiadomość
I doszłam do wniosku, że żel lniany nadaje się jedynie do stylizowania włosów po myciu i ewentualnie zabezpieczania skrętu na noc, ale też nie zawsze. Dziś chciałam rano reanimować włosy żelem lnianym no i nie poszło, są za leciutkie, wystarczy wyjść z domu i puszek na łbie I wiem, że to na pewno wina żelu, no cóż, reanimacja poranna nie dla mnie
Mam to samo. Ja muszę zmoczyć łeb i nałożyć normalnie odżywkę, wszelkie inne próby kończyły się fiaskiem.
ShrinkingViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 12:44   #3609
Curly81
Wtajemniczenie

Ja reanimuję solidnie wodą jest ok.

Nie wystawiałabym głowy na słońce z wilgotnymi/mokrymi włosami,pewnie rozjaśni ale i wysuszy bardzo,zniszczy ale w sumie rozjaśniacz też niszczy.Nie wiem co gorsze.

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-08-02 o 12:46
Stary 2014-08-02, 12:48   #3610
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:

Nie wystawiałabym głowy na słońce z wilgotnymi/mokrymi włosami,pewnie rozjaśni ale i wysuszy bardzo,zniszczy ale w sumie farba też niszczy.Nie wiem co gorsze.
Zazdroszczę.

Zagubiona94, po jednym razie wątpię, żeby Ci coś zjaśniało, jak moja koleżanka robiła płukanki to po serii dopiero odrobinę pojaśniało ale to był ledwo zauważalny efekt. Ze słońcem też bym nie ryzykowała. No ale zrobisz jak uważasz.

Edytowane przez ShrinkingViolet
Czas edycji: 2014-08-02 o 12:50
Stary 2014-08-02, 13:30   #3611
Joanku
Zadomowienie

Dot.: Zniszczone, kręcone włosy

Zagubiona, moja koleżanka używa jakiegoś kremu z castinga i jest zachwycona delikatnym rozjaśnianiem...
Popatrz na kwc
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 14:56   #3612
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
ja chyba mam włosy szkliste i wczoraj najpierw nałożyłam Kallosa a potem Boivax z olejami. Włosy mięciutkie, ale mam dużo puchu (chociaż to pewnie wina Biovaxa, bo ostatnim razem też mnie spuszył)
Tylko, że kallos z proteinami ma tyle wspólnego co nazwa. Normalnie jest to typowo emolientowa odżywka, jeśli chodzi o latte bo keratynowa to już proteinowa. Proteinowe to już biowax latte lub keratyna, a nie kallos

u mnie lepiej działa emolientowo-humektantowe połączenie. proteiny mnie wysuszają za mocno i wypadanie się wzmaga wtedy. najładniejsze włoski mam po olejku rycynowym i masce ziaji lub pilomax z dodatkiem aloesu i raczej takiej pielęgnacji się będę trzymać a proteiny czasem dam.
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 15:42   #3613
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Hihi, nie mogę. Za każdym razem, gdy myję włosy Alterrą pszenica i brzoskwinia, wydają one takie dźwięki przy myciu, jak naczynia w reklamach płynów do mycia naczyń. I za każdym razem mnie to bawi. Dźwięk czystości.
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 17:42   #3614
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Tylko, że kallos z proteinami ma tyle wspólnego co nazwa. Normalnie jest to typowo emolientowa odżywka, jeśli chodzi o latte bo keratynowa to już proteinowa. Proteinowe to już biowax latte lub keratyna, a nie kallos

u mnie lepiej działa emolientowo-humektantowe połączenie. proteiny mnie wysuszają za mocno i wypadanie się wzmaga wtedy. najładniejsze włoski mam po olejku rycynowym i masce ziaji lub pilomax z dodatkiem aloesu i raczej takiej pielęgnacji się będę trzymać a proteiny czasem dam.
wydaje mi się,że Twoje włosy mają podobne upodobania jak moje.Też są wysokoporowate,też lubią olej rycynowy,proteiny też u mnie wysuszają.

Stary 2014-08-02, 17:54   #3615
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Hihi, nie mogę. Za każdym razem, gdy myję włosy Alterrą pszenica i brzoskwinia, wydają one takie dźwięki przy myciu, jak naczynia w reklamach płynów do mycia naczyń. I za każdym razem mnie to bawi. Dźwięk czystości.
O matko, aż mnie otrzepało jak to przeczytałam. Skrzypiąca czystość.

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Wykorzystuje okazje, że wróciłam z jazdy konnej i mam smalec na łbie - nałożyłam olej migdałowy. Potrzymam z pół godziny no i zobaczymy jak się spisze, kolejna próba olei. Rzepakowy nie podpasił, zobaczymy jak ten.
Stary 2014-08-02, 18:03   #3616
Wiolkaa93
Wtajemniczenie

GG do Wiolkaa93

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Mam dla Was niespodziankę taką produktową, wypróbuje na sobie i jak wciąż będę mieć włosy to napiszę. ;D
czekam na efekty

Cytat:

Nie wystawiałabym głowy na słońce z wilgotnymi/mokrymi włosami,pewnie rozjaśni ale i wysuszy bardzo,zniszczy ale w sumie rozjaśniacz też niszczy.Nie wiem co gorsze.
ja też najczęściej wodą lub wodą z odrobiną odzywki b/s

Ostatnio pisałyście o dyfuzorach i mnie tez naszła ochota aby kupić bo zbieram się do tego jakiś czas Możecie mi doradzić w kwestii dyfuzora. Mam suszarkę bez i chce dokupić ale nie wiem który model będzie najlepszy:
http://allegro.pl/uniwersalny-dyfuzo...478982635.html
http://allegro.pl/hnc-dyfuzor-uniwer...392899126.html
http://allegro.pl/uniwersalny-podwoj...477341235.html
Wiolkaa93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 18:11   #3617
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Pokaż wiadomość
O matko, aż mnie otrzepało jak to przeczytałam. Skrzypiąca czystość.

też czasami tak mam jak myję włosy,trafne określenie do mycia naczyń.

Stary 2014-08-02, 18:21   #3618
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:

ja ciągle jestem na etapie eksperymentowania. Musze zaopatrzyć sie w jakąś porządnie proteinową maskę. Myślę, że któraś proteinowa z Bingo będzie dobra.

Edytowane przez Karen15
Czas edycji: 2014-08-02 o 18:22
Stary 2014-08-02, 19:50   #3619
booklover
Przyczajenie

Dot.: Problem z włosami

16 godzin w autobusie? :O Współczuję
booklover jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-02, 21:49   #3620
Klaudenc
Moderator

Cytat:
wydaje mi się,że Twoje włosy mają podobne upodobania jak moje.Też są wysokoporowate,też lubią olej rycynowy,proteiny też u mnie wysuszają.
Rycynowy nakładam na całą noc nawet co 3 dni i włosy nie są od niego suche - tak smao olej musztardowy z omega 3 lubią. Po proteinach jest piorun w miotłę, a potem robi się leciutki puszek, taka wiotkość i lubią wypadać w takim stanie. Rok temu piękne loki miałam po mleku wtartym po umyciu na jakiś czas i spłukanym Panthenol i aloes oraz miód potrafią dobrze zadziałać. Zobaczę jak będzie za parę miesięcy. Obecnie chętnie stosuję pilomax maskę i ziaję z olejem rycynowym, czasem dodaję aloesu do tych masek i do olejowania rycynowy lub musztardowy.
I mam chyba typowe wysokopory bo od zawsze takie suchary sztywne.

ShrinkingViolet - też bym pojeździła konno, ale tu mi 25 funta za pół godziny śpiewają to nie pójdę a brakuje mi tego. ubzdurałam sobie, że chciałabym w policji konnej tu pracować i chyba będę musiała sobie dobrać przedmiot prawo na kolejne 2 lata... wymiękam a się boję że trudne może być.

Karen15 - Bingo jak najbardziej, widziałam składy kilku i fajnie wyglądają. Kallos to taka maska typowo natłuszczająca, fajna do ochrony i mocnego zmiękczenia. Na basen albo plażę szczególnie.

Kurka nawet mama zaczęła do mnie biegać z buteleczkami i pytać czy to skład ma dobry hahah.. a taka anty pielęgnacyjna była. Tż też czasem pozwala coś na swoje włoski nałożyć. Ostatnio miałam doła to dla śmiechu pozwolił się wymalować. Miał być makijaź w stylu Jack Sparrow, a wyszła tzw 'panda' xD nie zdążyłam obfocić bo chciałam pokazac Wam.
Stary 2014-08-02, 22:28   #3621
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Chyba wreszcie znalazłam swój olej. Dało mi to kopa, bo już myślałam, że straciłam podatność na olejową pielęgnacje. Wrzucam zdjęcia po oleju migdałowym, schaumie 7 ziół, a na koniec planeta organica turecka + joanna niebieska.

Sorry, za jakość ale mój telefon ma dziwny system robienia zdjęć i nie umiem sama sobie zrobić, a matka patrzy na mnie jak na wariatkę jaką ją proszę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20140802_064.jpg (62,6 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20140802_062.jpg (68,7 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20140802_065.jpg (56,7 KB, 30 załadowań)

Edytowane przez ShrinkingViolet
Czas edycji: 2014-08-02 o 22:30
Stary 2014-08-02, 22:36   #3622
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
ShrinkingViolet - też bym pojeździła konno, ale tu mi 25 funta za pół godziny śpiewają to nie pójdę a brakuje mi tego. ubzdurałam sobie, że chciałabym w policji konnej tu pracować i chyba będę musiała sobie dobrać przedmiot prawo na kolejne 2 lata... wymiękam a się boję że trudne może być.

U mnie 30zł/h i myślałam, że to dużo (nie znam się, dopiero zaczęłam)
Stary 2014-08-02, 22:49   #3623
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Pokaż wiadomość

U mnie 30zł/h i myślałam, że to dużo (nie znam się, dopiero zaczęłam)
To niska cena jak na te czasy. W 2007 roku jak zaczęłam płaciłam 15 zł rekreacyjnie, a tak lepiej ze skokami itd. to już 30-40 zł było.
Piękne włosy
Stary 2014-08-03, 00:56   #3624
AgusiA753
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość
Ja już dawno noszę się zamiarem kupna odżywki joanny z lnem i rumiankiem, bo wszyscy ją chwalą, ale nigdzie nie mogę jej znaleźć. Z pokrzywą widziałam, z miodem i cytryną też, a tej nie ma.
Ja ją widzę jedynie w sklepiku osiedlowym. A jak nie to allegro.
Cytat:
A pomogła Wam wcierka z jantara? Bo niektóre dziewczyny są zadowolone, inne wręcz przeciwnie. I nie wiem, czy kupować.
Jednym tak innym nie Nie dowiesz się jak nie spróbujesz. Ale ta nowa wersja trochę osób uczula.
Cytat:
Macie może problem z puszeniem się wierzchniej warstwy włosów, tak z 7 cm od głowy tak do połowy policzka?
Dalej włosy są nawet fajne, to samo odrosty. Podejrzewam, że to wina farbowania (kiedyś rzadkie blond pasemka, a tam jest ich najwięcej), bo widać różnicę w kondycji włosów tam, a przy głowie i na dalszej długości, ale co można na to poradzić?
Też tak mam Od góry włosy gładziutkie, dolne partie też a wierzchnia, w okolicach uszu się puszy... Od gumki może? U mnie to podrośnięte baby hair.
Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Matko jestem wlasnie u fryzkera, siedze w walkach pod ta suszara i musze sie wyzalic. Juz zapomnialam jak fryzjerzy sie obchodza z wlosami na wlosy pianka, pozniej po kolei nakladanie walkow, a przed kazdym walkiem rozczesanie kazdwgo napiankowanego pasma i te walki to mam wrazenie ze za chwile wydra mi wszystkie wlosy razem z mozgiem, matko jakie to wszstko niedelikatne, nie wiem jak to sie skonczy.. mam nadzieje ze chociaz efekt bedzie ladny

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość
czekam na efekty

ja też najczęściej wodą lub wodą z odrobiną odzywki b/s

Ostatnio pisałyście o dyfuzorach i mnie tez naszła ochota aby kupić bo zbieram się do tego jakiś czas Możecie mi doradzić w kwestii dyfuzora. Mam suszarkę bez i chce dokupić ale nie wiem który model będzie najlepszy:
http://allegro.pl/uniwersalny-dyfuzo...478982635.html
http://allegro.pl/hnc-dyfuzor-uniwer...392899126.html
http://allegro.pl/uniwersalny-podwoj...477341235.html
Pierwszy i drugi wydają się w porządku, a ten trzeci to co to ma być? Podwójny? Jakiś kosmos
Stary 2014-08-03, 06:29   #3625
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
ja ciągle jestem na etapie eksperymentowania. Musze zaopatrzyć sie w jakąś porządnie proteinową maskę. Myślę, że któraś proteinowa z Bingo będzie dobra.
Dla mnie Bingo były za lekkie, ale to zawsze można sobie dodać czegoś. Dziewczyny chwalą sobie te odżywki jako bazę, ja nie lubię się bawić w dodawanie półproduktów.
Od siebie polecę Scandica bananowego, chociaż nie pamiętam, czy to "porządnie" proteinowa odżywka/maska. Na pewno miała aminokwasy jedwabiu, ale czy dużo ich było, to nie pamiętam. W każdym razie jedna z moich ulubionych masek.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 07:45   #3626
Ania_Marysia
Raczkowanie

Dot.: Problem z włosami

Sama sobie współczułam :P Ale z Pomorza do Podkarpacia to albo tak albo pociągiem w nocy, 5 przesiadek Genius

Dobra, do rzeczy Trochę się mi opóźniło to spisywanie, wybacz

OLEJE (nakładam na sucho)
z pestek winogron - mój pierwszy olej, włosowe objawienie zużywałam domowy, potem się przeterminował, muszę do niego wrócić (oczywiście do nowego :P)
rycynowy- dodany w ilości kilku (3-4) kropel do maski/ odżywki albo w mieszance (o niej potem)
oliwa z oliwek - ciężki, ale wow i rozjaśnia lekko
olej łopianowy z olejem arganowym (z GP) - do zabezpieczania końców, na całość za słaby, ale potem czytaj dalej
oliwka Hipp - Alleluja! i na końce jest świetna
mieszanka (moja do OCM ) - olej rycynowy, łopianowy z GP i -uwaga- rokitnikowy - ciężka, ale cuda robi

SZAMPONY/ MYJADŁA
delikatne, które się sprawdziły: Johnson's baby 3w1, Facelle, Hipp dla dzieci, Equilibra aloesowa (na leniwe dni, nie trzeba odżywki jak się człowiek uprze), Fitomedy
delikatne, które się nie sprawdziły: BDFM, Intimelle z rumiankiem (podejrzewam, że to alergia na rumianek, włosy mi wypadały)
rypacze, które się sprawdziły: Barwa (ofkors), Trzy zioła
do chealowania: Johnson's baby fioletowy , Seboradin zielony
w fazie testów: Joanna naturia z pokrzywą i zieloną herbatą (na razie generuje przesusz, ale spróbuję rozcieńczyć i/lub dodać glicerynę)
jako suchy szampon: puder dla dzieci, ja mam z Oriflame

WCIERKI
woda pokrzywowa - nic specjalnego, do odświeżania włosów w gorące dni albo po podróży albo jak nie mogę umyć, dla komfortu psychicznego
Pokrzepol - cud na wypadanie, 3x tak
Aloevit - w fazie testów, czekam aż przyspieszy porost

ODŻYWKI (wszystkie baaardzo na tak!)
do skóry głowy i na włosy: Fitomed do suchych i zniszczonych ,Natur Vital szałwiowa
na włosy: Garnier rozmarynowa , Mrs Potters z keratyną i ginkgo bilboa, Seboradin żółty , Ziaja do włosów niesfornych (fioletowa, teoretycznie b/s ale... ), Gliss kur Oil nutrive
poza kategorią: GP z olejem łopianowym- meh..., Garnier Oleo Repair w fazie testów

MASKI
Biovax do suchych i zniszczonych, do blond, do ciemnych <3 <3 <3
mam jeszcze próbki Latte, keratynowej i olejowej do wypróbowania
Seboradin do wypadających - boskośc
Czarna maska marokańska - przy rypaczu i bez odżywki "przed" jest baaardzo tak ^^

RESZTA
spirulina - tak, tak, tak ale ostatnio rzadziej..
gliceryna- jak wyżej
nafta kosmetyczna- kilka kropel do maski
krem do rąk Anida z woskiem pszczelim - pod olej, na olej, bez oleju, na mokre końce jako b/s - możliwości generalnie nieograniczone i zawsze jest cudna
Biovax serum a+e na końcówki -

Jak widać, nie mam tu jakiś spektakularnych bubli :P Nie sprawdził się tylko jedwab z GP ()
Aaaa, i mój skalp lubi SLES, jakiś wykolejeniec
Co jeszcze, co jeszcze... SCZOTKA Z WŁOSIA DZIKA, BITCHES!!!
Dobra, dobra. Spokój. ALE JEST ZAJE... YY FAJNA

W ogóle, przed wyjazdem na studia próbuję myć włosy co 3 dni i cierpię niewysłowione męki ;c

Edytowane przez Ania_Marysia
Czas edycji: 2014-08-03 o 09:48
Ania_Marysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 07:51   #3627
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Dla mnie Bingo były za lekkie, ale to zawsze można sobie dodać czegoś. Dziewczyny chwalą sobie te odżywki jako bazę, ja nie lubię się bawić w dodawanie półproduktów.
Od siebie polecę Scandica bananowego, chociaż nie pamiętam, czy to "porządnie" proteinowa odżywka/maska. Na pewno miała aminokwasy jedwabiu, ale czy dużo ich było, to nie pamiętam. W każdym razie jedna z moich ulubionych masek.
miałam scandica bananowego i lubiłam, ale teraz szukam czegoś, co mogę kupić stacjonarnie. Myślałam o Bingo, ale teraz juz sama nie wiem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-03, 09:55   #3628
Ania_Marysia
Raczkowanie

Dot.: Co polecicie dla moich włosów?

The Unlike ma rację
A ja na Twoje włosy "poleciłabym" jeszcze blog Henrietty
http://henri-and-her-hair.blogspot.com/
Wydaje mi się, że inspiracja pielęgnacją np. Anwen czy BlondHairCare może być dla Ciebie za lekka. (Na początku włosomaniactwa zrobiłam ten błąd ;c )
Powodzenia!
Ania_Marysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-03, 10:19   #3629
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Matko jestem wlasnie u fryzkera, siedze w walkach pod ta suszara i musze sie wyzalic. Juz zapomnialam jak fryzjerzy sie obchodza z wlosami na wlosy pianka, pozniej po kolei nakladanie walkow, a przed kazdym walkiem rozczesanie kazdwgo napiankowanego pasma i te walki to mam wrazenie ze za chwile wydra mi wszystkie wlosy razem z mozgiem, matko jakie to wszstko niedelikatne, nie wiem jak to sie skonczy.. mam nadzieje ze chociaz efekt bedzie ladny
Wizazanka sie wyfryzowała na wesele i dzięki temu że dodawałam zdjęcia z twarzą to mnie rozpoznała i podeszła ze słowami cześć wicherek jestem Wizażanka wyglądała przepięknie oczywiście
Stary 2014-08-03, 13:01   #3630
Maliniarka
Zakorzenienie

Hej!
przypadkiem trafiłam na fajny tutorial typu daily routine: może komuś początkującemu się przyda: ja nie wszystko, ale bardzo dużo rzeczy robię podobnie

i jeszcze dla bardziej zakręconych:

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Wrzucam zdjęcia z wczoraj.Przyklap,zero objętości-za dużo oleju,jedwabiu...i suszenie stara suszarką z gorącym nawiewiem.Wybaczcie mi włoski.
chciałabym mieć taki przyklap, świetnie wyglądają
Cytat:
Ja się stęskniłam za rulonami i na noc pokręciłam włosy w ten sposób: https://www.youtube.com/watch?v=SzBpRqILH3s
bardzo delikatnie wyszło
Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze, lubią kallosa vanilię oj lubią
ja też lubię kallosa vanilię na Twoich włosach
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2014-08-03 o 11:59
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości