|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |
Kazar Lady
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Cytat:
![]() używam to tigi od długiego czasu, lubię, ale nie na co dzień ![]() krolewna_smieszka nakładam na mokre, na suche robi mi z włosami jesień średniowiecza ![]() Wizażanko czym sie tam - za efekt ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A jaki efekt jest u Ciebie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Kazar Lady
|
działa jak mega mocny żel
u mnie nie podbija u mnie skrętu, a definiuje deko mam wrażenie wysuszania włosów, nie są tak milusie w dotyku jak po innych żelach, zapach lubię, nie lubię jego konsystencji, po nałożeniu na włosy od razu musze myć ręce bo taka ślizgaczowata warstwa na nich zostaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
Myszko, peeling!!! No przecież. Już ze 3 miesiące nie robiłam... dzięki za rady, maść też kupię, na 'gdyby co'
Wizazanko a co z Ty tam kręcisz? Okazja jakaś? Przyznaj się co to za zabiegi ![]() Curly, dyfuzor na pewno odbije, tylko polecam żeby pierwsza faza suszenia była głową do dołu. ![]() Najpierw podsuszam wszystkie tak jakby, ile wlezie do miski, żeby skrętu nie stracić, ale Ty masz mocniejszy z natury więc będzie jeszcze lepiej. ![]() Mam dla Was niespodziankę taką produktową, wypróbuje na sobie i jak wciąż będę mieć włosy to napiszę. ;D
![]() |
#3607 |
Raczkowanie
|
Mam takowe pytanie, jeżeli nałożę na włosy wymieszany sok z cytryny z naparem z rumianku i olejem i wystawię łepetyne na słońce jakie spustoszenie może to spowodować na włosach i czy jest szansa choć minimalnego rozjaśnienia włosów?
![]() ![]() I doszłam do wniosku, że żel lniany nadaje się jedynie do stylizowania włosów po myciu i ewentualnie zabezpieczania skrętu na noc, ale też nie zawsze. Dziś chciałam rano reanimować włosy żelem lnianym no i nie poszło, są za leciutkie, wystarczy wyjść z domu i puszek na łbie ![]() ![]()
![]() |
#3608 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3609 |
Wtajemniczenie
|
Ja reanimuję solidnie wodą jest ok
![]() Nie wystawiałabym głowy na słońce z wilgotnymi/mokrymi włosami,pewnie rozjaśni ale i wysuszy bardzo,zniszczy ![]() ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-08-02 o 12:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3610 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zagubiona94, po jednym razie wątpię, żeby Ci coś zjaśniało, jak moja koleżanka robiła płukanki to po serii dopiero odrobinę pojaśniało ale to był ledwo zauważalny efekt. Ze słońcem też bym nie ryzykowała. No ale zrobisz jak uważasz. ![]() Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-08-02 o 12:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
Zagubiona, moja koleżanka używa jakiegoś kremu z castinga i jest zachwycona delikatnym rozjaśnianiem...
Popatrz na kwc ![]()
![]() |
#3612 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() u mnie lepiej działa emolientowo-humektantowe połączenie. proteiny mnie wysuszają za mocno i wypadanie się wzmaga wtedy. najładniejsze włoski mam po olejku rycynowym i masce ziaji lub pilomax z dodatkiem aloesu i raczej takiej pielęgnacji się będę trzymać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Zakorzenienie
|
Hihi, nie mogę.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3614 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Wykorzystuje okazje, że wróciłam z jazdy konnej i mam smalec na łbie - nałożyłam olej migdałowy. Potrzymam z pół godziny no i zobaczymy jak się spisze, kolejna próba olei. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3616 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ostatnio pisałyście o dyfuzorach i mnie tez naszła ochota aby kupić bo zbieram się do tego jakiś czas ![]() http://allegro.pl/uniwersalny-dyfuzo...478982635.html http://allegro.pl/hnc-dyfuzor-uniwer...392899126.html http://allegro.pl/uniwersalny-podwoj...477341235.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Karen15 Czas edycji: 2014-08-02 o 18:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Przyczajenie
|
Dot.: Problem z włosami
16 godzin w autobusie? :O Współczuję
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3620 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() I mam chyba typowe wysokopory bo od zawsze takie suchary sztywne. ShrinkingViolet - też bym pojeździła konno, ale tu mi 25 funta za pół godziny śpiewają to nie pójdę a brakuje mi tego. ubzdurałam sobie, że chciałabym w policji konnej tu pracować i chyba będę musiała sobie dobrać przedmiot prawo na kolejne 2 lata... wymiękam ![]() Karen15 - Bingo jak najbardziej, widziałam składy kilku i fajnie wyglądają. Kallos to taka maska typowo natłuszczająca, fajna do ochrony i mocnego zmiękczenia. Na basen albo plażę szczególnie. Kurka nawet mama zaczęła do mnie biegać z buteleczkami i pytać czy to skład ma dobry hahah.. a taka anty pielęgnacyjna była. Tż też czasem pozwala coś na swoje włoski nałożyć. Ostatnio miałam doła to dla śmiechu pozwolił się wymalować. Miał być makijaź w stylu Jack Sparrow, a wyszła tzw 'panda' xD nie zdążyłam obfocić bo chciałam pokazac Wam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Zadomowienie
|
Chyba wreszcie znalazłam swój olej.
![]() ![]() ![]() Sorry, za jakość ale mój telefon ma dziwny system robienia zdjęć i nie umiem sama sobie zrobić, a matka patrzy na mnie jak na wariatkę jaką ją proszę. ![]() Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-08-02 o 22:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie 30zł/h i myślałam, że to dużo (nie znam się, dopiero zaczęłam) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Moderator
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3624 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od siebie polecę Scandica bananowego, chociaż nie pamiętam, czy to "porządnie" proteinowa odżywka/maska. Na pewno miała aminokwasy jedwabiu, ale czy dużo ich było, to nie pamiętam. W każdym razie jedna z moich ulubionych masek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Raczkowanie
|
Dot.: Problem z włosami
Sama sobie współczułam :P Ale z Pomorza do Podkarpacia to albo tak albo pociągiem w nocy, 5 przesiadek
![]() ![]() Dobra, do rzeczy ![]() ![]() OLEJE (nakładam na sucho) z pestek winogron - mój pierwszy olej, włosowe objawienie ![]() rycynowy- dodany w ilości kilku (3-4) kropel do maski/ odżywki albo w mieszance (o niej potem) oliwa z oliwek - ciężki, ale wow ![]() olej łopianowy z olejem arganowym (z GP) - do zabezpieczania końców, na całość za słaby, ale potem czytaj dalej ![]() oliwka Hipp - Alleluja! ![]() mieszanka (moja do OCM ![]() SZAMPONY/ MYJADŁA delikatne, które się sprawdziły: Johnson's baby 3w1, Facelle, Hipp dla dzieci, Equilibra aloesowa (na leniwe dni, nie trzeba odżywki jak się człowiek uprze), Fitomedy delikatne, które się nie sprawdziły: BDFM, Intimelle z rumiankiem (podejrzewam, że to alergia na rumianek, włosy mi wypadały) rypacze, które się sprawdziły: Barwa (ofkors ![]() ![]() do chealowania: Johnson's baby fioletowy ![]() ![]() w fazie testów: Joanna naturia z pokrzywą i zieloną herbatą (na razie generuje przesusz, ale spróbuję rozcieńczyć i/lub dodać glicerynę) jako suchy szampon: puder dla dzieci, ja mam z Oriflame ![]() WCIERKI woda pokrzywowa - nic specjalnego, do odświeżania włosów w gorące dni albo po podróży albo jak nie mogę umyć, dla komfortu psychicznego ![]() Pokrzepol - cud na wypadanie, 3x tak ![]() Aloevit - w fazie testów, czekam aż przyspieszy porost ![]() ODŻYWKI (wszystkie baaardzo na tak!) do skóry głowy i na włosy: Fitomed do suchych i zniszczonych ,Natur Vital szałwiowa na włosy: Garnier rozmarynowa , Mrs Potters z keratyną i ginkgo bilboa, Seboradin żółty , Ziaja do włosów niesfornych (fioletowa, teoretycznie b/s ale... ![]() poza kategorią: GP z olejem łopianowym- meh..., Garnier Oleo Repair w fazie testów ![]() MASKI Biovax do suchych i zniszczonych, do blond, do ciemnych <3 <3 <3 mam jeszcze próbki Latte, keratynowej i olejowej do wypróbowania ![]() Seboradin do wypadających - boskośc ![]() Czarna maska marokańska - przy rypaczu i bez odżywki "przed" jest baaardzo tak ^^ RESZTA spirulina - tak, tak, tak ![]() gliceryna- jak wyżej nafta kosmetyczna- kilka kropel do maski ![]() krem do rąk Anida z woskiem pszczelim - pod olej, na olej, bez oleju, na mokre końce jako b/s - możliwości generalnie nieograniczone i zawsze jest cudna Biovax serum a+e na końcówki - ![]() Jak widać, nie mam tu jakiś spektakularnych bubli :P Nie sprawdził się tylko jedwab z GP ( ![]() ![]() Aaaa, i mój skalp lubi SLES, jakiś wykolejeniec ![]() Co jeszcze, co jeszcze... SCZOTKA Z WŁOSIA DZIKA, BITCHES!!! Dobra, dobra. Spokój. ALE JEST ZAJE... YY FAJNA ![]() W ogóle, przed wyjazdem na studia próbuję myć włosy co 3 dni i cierpię niewysłowione męki ;c
dążę do długości klasycznej ![]() zaczynam mierzyć włosy na mokro ![]() początek 60cm --->ciach! 45cm ->48 cm -> 50 cm (sierpień '14) ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Ania_Marysia Czas edycji: 2014-08-03 o 09:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3628 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co polecicie dla moich włosów?
The Unlike ma rację
![]() A ja na Twoje włosy "poleciłabym" jeszcze blog Henrietty http://henri-and-her-hair.blogspot.com/ Wydaje mi się, że inspiracja pielęgnacją np. Anwen czy BlondHairCare może być dla Ciebie za lekka. (Na początku włosomaniactwa zrobiłam ten błąd ;c ) Powodzenia! ![]()
#3629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3630 | ||
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() przypadkiem trafiłam na fajny tutorial typu daily routine: może komuś początkującemu się przyda: ja nie wszystko, ale bardzo dużo rzeczy robię podobnie ![]() i jeszcze dla bardziej zakręconych: ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]()
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2014-08-03 o 11:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.