|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Cytat:
Ja za to nic nie czuję, nic nie zapowiada porodu. Żadnych bóli pseudo-okresowych, żadnych bóli pleców, obniżenia brzucha, kłucia w pochwie, no nic!
|
|
|
|
|
#3662 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
To się ciesz,że dobrze przechodzisz ciążę Ja z Wiki tez nic nie czułam,do końca czułam się świetnie,przepowiadaczy zero. Pierwsze skurcze jakie poczułam to były już porodowe.
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
kuźwa myłam głowę i ledwo się podniosłam znad wanny
|
|
#3664 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ufff... ![]() _________________________ _______________________ W sumie tak sobie myślę, czy nie jest tak, że niektóre religie mogą tego zabraniać, żeby sobie/komuś wkładac coś w tyłek czy się golić (różne kraje różne zwyczaje) hmmm... U nas w Polsce różnorodność religijna nie jest co prawda bogata, ale jednak zawsze ktoś taki może się znaleźć. Pewnie w prawach pacjenta też to jest uwzględnione.
|
|
#3666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam Wczoraj późno wrócilismy z imprezy, było bardzo miło, podjadłam sobie trochę i napiłam się....soku ![]() Był 3 miesięczny chłopiec, bardzo duży urodził się 4150g a teraz nosi 74 rozmiar, pytałam o kolki i o to czy jakas dieta dla karmiącej mamy obowiązuje, i okazuje się ze ta dziewczyna je wszystko co popadnie, nawet chipsy, mały w ogóle nie ma kolek, ciągnie cyca i jest szczęśliwy
|
|
#3667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A to rurkę wkładają??? <bo nie wiem jak to wygląda w sumie> ![]() Brzmi strasznie... Ja to tam nawet czopka bym sobie chyba nie włożyła bo mam taki tyłek delikatny.....
|
|
#3668 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() DemonyiAnioły ja mam rozstępy na tyłku jako pamiątkę po nabraniu zbyt wielu kg, miałam je już w pakiecie jak poznałam mojego męża. Szczerze to on w ogóle nie zwraca na nie uwagi, a tyłek ogląda codziennie, bo robi mi zastrzyki Jak znajdziesz mężczyznę (a nie chlopaczka) wartego uwagi, to gwarantuje, że rozstępy na pupie mało go będą interesowały![]() Migotka a jak Twoje skurcze?minęły? Temat lewatywy pozostawiam bez komentarza, tak mnie przeraża
|
|
|
|
|
#3669 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Miałam z Wiki lewatywę,wtedy (10 lat temu) chyba to standardowo robili. Przyjemne nie było... Cytat:
Najpierw będę się dowiadywać jak to tu wygląda. Żylaki operacyjnie na pewno usuwają za darmo,tyle że te fioletowe ślady raczej operacja tak nie usunie,trzeba by jakimś laserem,a to już nie problem zdrowotny,a kosmetyczny,więc na pewno za kasę. Będę dowiadywać się co i jak finansowo. Na NFZ nic mi w Polsce nie zrobią,bo ja nie mam w Pl ubezpieczenia. Mam tylko europejska kartę zdrowia,która obejmuje darmowe leczenie w razie nagłego zachorowania,wypadku itd.
|
|
#3670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Założę buty i już nie mam siły wyjść z domu... masakra
|
|
#3671 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a depilacja jest wskazana, wręcz obowiązkowa (okolice intymne i pachy ) dla kobiet i mężczyzn, tzn nie powinno się dopuścić zarostu dłuższego niż 40dniowy. natomiast co ciekawe depilacja brwi jest zakazana. w judaizmie seks analny z tego co pamiętam też jest zakazany a u ortodoksów kobiety po ślubie muszą zgolić włosy na głowie i noszą peruki. Cytat:
![]() zawsze możesz w domu zrobić odkręcając słuchawkę od prysznica pocieszę Cię, że moja znajoma nie zgodziła się na lewatywę przy cc i nie narobiła w gacie, ani nie miała problemów z wypróżnieniem ![]() ale ona trzymała dietę parę dni przed cc i póżniej nie podjadała ani nie rzuciła się na jedzenie
|
||
|
|
|
#3672 | |
|
Zadomowienie
|
hej, witam się i ja w niedzielny poranek, który przeleżałam i na resztę dnia nie mam zamiaru zmieniać planów... nie chcę narzekać, więc o samopoczuciu nic nie napiszę
Cytat:
) ) widać, ze coraz mądrzejszy i chyba większy, nie? ile już ma?dla dziewczyn od pieluszek wielorazowych, znalazłam takie info: Dzień darmowej dostawy odbędzie się 2 grudnia 2013 roku. Wezmą w nim udział sklepy wielorazowo.pl, pieluszki-ekologiczne.pl. a dla wszystkich początek tego zdania
|
|
#3673 | |||
|
Zadomowienie
|
Pewnie to dziwnie zabrzmi, ale normalnie się dziś wyspałam
Dorotka budziła się na jedzonko i szła spać, więc nie mam co narzekać. Teraz od prawie godziny leży sobie w koszyku i się grzebie-coś stęka, pomrukuje, macha sobie łapkami i nóżkami. Podejrzewam, że szykuje rodzicom niespodziankę zapachowąCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Hehe. Najbardziej geriatrycznie czułam się przez pierwsze 3 dni po cc...wówczas prysznic to było wyzwanie!
|
|
#3674 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry,
kurcze mialam fatalna noc. Wczoraj bylismy na domowce i pod koniec strasznie mnie brzuch rozbolal, tak jakby wzdecie, czy cos ![]() Poza tym brzuch mi sie spial, ale to chyba od niewygodnej pozycji przy siedzeniu i prawie cala noc krecenie sie i wiercenie. Teraz juz troszke lepiej, ale nadal pobolewa, wiec wzielam no spe i leze ![]() katarzyniak nie denerwuj sie , bo to bez sensu. Niektorzy ludzie sa po prostu niereformowalni. Szkoda Twoich nerwow. demonyianioly jak u Ciebie? Bylas na IP? Ja bym chyba zmienila ta lekarke na Twoim miejscu, glupia baba, jak mozna miec takie olewajace podejscie Dziewczyny co do lewatywy, ja swego czasu lezac w szpitalu mialam robiona prawie codziennie, bo jelita mi nie pracowaly i powiem Wam, ze wiadomo, przyjemne to nie jest, ale nie jest tak strasznie. Sa gorsze rzeczy. A jak sie tak bardzo boicie, to mozecie sie nie zgodzic na zrobienie i tyle
Edytowane przez Le La Czas edycji: 2013-12-01 o 14:15 |
|
|
|
#3675 | |||||
|
Raczkowanie
|
Witajcie,
Piszecie o lewatywie, a ja na samą myśl o tym dostaję dreszczy... W ogóle zaczynam mieć stresa, bo ta perspektywa miesiąca w szpitalu mnie dobiła. Nie macie pojęcia jak bym chciała, żeby wszystko zaczęło się wcześniej, przed świętami... Po prostu nie wyobrażam sobie leżeć od 16 grudnia do 12 stycznia w szpitalu tylko po to, żeby mi 2 razy dziennie robili ktg... Gosia, dobrze, że wirus od Was uciekł, zdróweczka! Akkma, super, że Blanka została Blanką i że wszystko jest ok. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A do szpitala nie chcę, za nic!!!![]() Jak w ogóle Twoje skurcze i cukry, unormowało się choć troszkę? Mam nadzieję, że jest lepiej...
|
|
#3676 | |||||
|
Raczkowanie
|
Witam
Dziewczyny dziękuję Wam za pomysły jedzeniowe czytałam na bieżąco ale nie miałam czasu odpisać.LE LA od Ciebie zapożyczyłam jajka w majonezie, dawno nie robiłam i w sumie zapomniałam o nich DziękiCytat:
zrobię je przy najbliższej okazji, teraz jednak zrezygnowałam, bo miałam w sumie 3 rodzaje śledzia i jeszcze tata mi dokupił łososia nadziewanego pomidorami, więc rybne przyjęcie było ale wszystkim smakowało![]() Cytat:
ona jest naprawdę nawiedzona i psychiczna... Miałam dość sporo gości wczoraj no zaczęła przed nimi jakieś swoje chore wywody typu, że ona zawsze ma czysto w domu, że ona by sobie nie pozwoliła na jakiś pyłek itp, oczywiście wszystko się sprowadzało do tego, że my mamy psajuż jej miałam ochotę odpowiedzieć, ze co z tego że ona ma taki sterylny dom jak sami zostali w dużym domu i nikt ich nie chce odwiedzać ( my wyprowadziliśmy się od nich po 3 miesiącach bo przychodziła na nasze piętro i sprawdzała nam wszędzie czy przypadkiem gdzieś mi choćby szklanka brudna nie stoi i do tego wojna o psa )a później wygłosiła mowę coś o wychowywaniu dziecka przez dziadkow i tu się już wqrwiłam i powiedziałam ze od tego to są rodzice a nie ona Jak już narzekam to jeszcze jedno... każdy sam od siebie wchodził do pokoju małego i wszystkim podobał się wózek, a ona tam nawet nie weszła a napytanie mojego męża czy widziałam wózek to skłamała że tak i zero komentarza, bo przecież jaśnie pani urażona że nie wzielieśmy 10 letniego rozwalonego wózka od niej ze strychu po siostrzenicy męża Cytat:
) a mąż skręca ![]() Cytat:
![]() a masz jakiś fajny przepis?Mój tata wczoraj zrobił na imprezę tzw tatara śledziowego - pyccchhaaaa, polecam wszystkim, którzy lubią śledzie ![]() Wszystko musi być drobniutko skrojone: śledź marynowany, cebula, ogórek kiszony, ogórek konserwowy, pieczarki marynowane, szczypiorek i trochę natki pietruszki, do tego odrobina jogurtu bądź śmietany i majonezu - tak zeby tylko te składniki połączyć, nie moze to w tym pływać. Cytat:
skorzystałam z pozycji 4. Dziękuję Polecam wszystkim zrpbiłam je w 5 min, a zeszły w minutę Bardzo dobreZrobiłam jeszcze sałatkę z tortellini, a na ciepło zrobiłam taką roladę z kurczaka, pieczarek majonezu i sera w cieście francuskim, do tego sałatka jarzynowa i wszystkim bardzo smakowało nic nie zostało. |
|||||
|
|
|
#3677 |
|
Rozeznanie
|
nooo w końcu mogę jechać po pampersy, trzymała mnie aukcja.
76zł plus 30 przesyłka ![]() drewniana na kółkach plus materac, osłonki, poszewki, stelaż i baldachim. chociaż ta pościel średnio mi się podoba ![]() http://allegro.pl/kolyska-dziecieca-i3741368060.html ma pęknięcie na boku ale podobno wzmocnione. zobaczymy. uffff ulżyło mi kolejna rzecz z głowy
|
|
|
|
#3678 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Nie miałam neta od piątku wieczór i muszę Wam powiedzieć, to było przeżycie zmieniające moje spojrzenie na świat Jako że ciągle jestem sama - TŻ wraca dopiero we wtorek wieczorem - odkryłam masę ciekawych rzeczy które można robić samej w domu ![]() A tak na serio, zabieram się za nadrabianie wątkowego weekendu.
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
Hej przyszle i juz mamusie
![]() A u nas skurcze wyluzowaly teraz, relanium dostaje iczuje sie ekhemm..... blogo. Cos tam na ktg skoczylo ale polozna powiedziala ze to nie sa skurcze. Jestem dobrej mysli ale sie nie nastawiam, bo nie mam na nic juz teraz wplywu. Wenfonu tez mi nie wyciagaja, bo nie chca mnie w razie czego kluc bo nie ma gdzie. I po co zapeszac... przy ktg przedchwilka lezalam na plecach i moje wiezadla ledwo strzymuja. Podobno dlatego ze szczupla jetem i bede to bardzo mocno odczuwac ( no milo ). No ogolnie jestem dibrej mysli, doly i smutny odganiam w koncu stad wyleze prawda?? Jeszcze do jutra na 1000000 bee a potem sie zobaczy. Cukry unormowane, dzis nawet po.posilkach nie przeskoczylam 90. Jest dobrze w nocy zmierza mi glukoze w moczu, wynik tsh i moze zrobia jeszcze tego gbs. Jak nie zrobia to bede musiala we wtorek na wizyte do gina leciec (jesli wyjde...) a jak nie to powiem ze maja mi zrobic i juz Powiem wam ze najlepsza decyzja byla sr z tego szpitala, bo znajmoe twarze usmiechniet, zadnych fochow nerwow. Super. Dzis nawet pani przyszla ze sniadaniem i mowi ze ma dla.nas specjalnie chlebek Sa bardzo mile i troskliwe. Wczoraj mowily na mnie i kolezanke z sali kaczorki. Hehehe "chodzcie nasze kaczorki posluchamy serduszek". Na prawde przyjemnie, nie.mozna narzekac ![]() Byle do 16.12 chcialabym urodzic w tym tygodniu po 16.12 o ile dzidzia zdrowa i gotowa, ale po tych sterydach na plucka chyba znacznid zmniejszylo sie ryzyko powiklan przy wczesniejszym.porodzie. buziakiWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
Robiłam i lukrowałam pierniczki z moją siostrzenicą a mała w brzuszku się kręciła
|
#3681 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do urodzenia po 16 grudnia-mam to samo!!! Ginka mówi, że od 16 jest dla nas bezpieczny termin, więc ja chcę!!!! A nic Ci nie mówili, że przy cukrzycy musisz leżeć w szpitalu wcześniej? Bo mnie się o to cały czas czepiają i mam już dość.
|
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
Nie,.nic nie mowili o lezeniu ani tutaj ani lekarza... hmmm....Na razie lozysko jest w porzadku, a to pewnie o nie chodzi.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3683 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ktg mogę robić w przychodni, a na USG idę we wtorek, zobaczymy. Jeśli na USG coś byłoby nie halo (tfu, tfu), to oczywiście do szpitala pójdę, ale jeżeli wszystko będzie ok i poród się sam nie zacznie, to przed świętami się tam nie wybieram!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3684 |
|
Rozeznanie
|
Od wczoraj twardnieje mi brzuch na kilka sekund, regularnie co kilka minut. Całą noc było tak samo. Nie jest to bolesne, chyba że stoję/chodzę, ale to chyba trochę za często. Nie mam innych objawów, poza sporadycznym bólem krzyży, Adaś się rusza, pewnie nie lubi jak mu się domek kurczy. We wtorek mam wizytę u lekarza, chyba poczekam i zapytam co się dzieje. Wczoraj trochę przesadziłam, za dużo było łażenia i załatwiania różnych spraw, może to teraz wychodzi.
|
|
|
|
#3685 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
We wtorek powiedz o tym lekarzowi. Póki co leż, leż i jeszcze raz odpoczywaj. ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- demonyianioły: http://www.supermamy.pl/kozetka/3458...do-placzu.html
|
|
#3686 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)teściową bym utłukła chyba, normalnie hrabianka... i dziwię się, że zachowałaś zimną krew! a co do tatara ze śledzia to chyba spróbuję (kupiłam nawet matjasy ostatnio i czekają na inspirację )cieszę się, że już się uspokoiłaś... czyżby relanium? we wszystkim masz rację, a 16.12 to już w sumie niedługo! Cytat:
![]() Cytat:
--- a w ogóle to miałam nie narzekać dzisiaj, ale nie mogę z moją mamą- wczoraj na chwilę (dosłownie kilka sekund) straciła przytomność (tak przy jedzeniu, zdążyła wylać herbatę i się ocknęła, ale nic nie kojarzyła co się stało) przy mnie a za cholerę nie chce się dać zapisać do lekarza podejrzewam, że chodzi o to, że nie brała swoich lekarstw zbyt regularnie, no ale takie coś to nie przelewki! dobrze że siedziała a nie stała i dobrze że byłam obok, bo podobno już jej się to zdarzało! próbuję już wszystkich argumentów (włącznie z tym, że najbardziej szkodzi wnukowi, bo jak ja się denerwuję to mały cierpi), i nic
|
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wychodzę z założenia, ze macica ćwiczy i tyle. Niech ćwiczy ile chce, jesli dzięki temu porod bedzie lżejszy
|
|
#3688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
ejani współczuje sytuacji z mama. Moze umów ją do lekarza i zawieźć tam po prostu?
|
#3690 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.

16.06.2012

Przed cc tak samo jak przy pn ??? 

a ja sie pytam : ze co???a niby dlaczego akurat w platkach mydlanych? A mama na to "no wiesz takie sa wymogi szpitalne" ... To juz bylo przegiecie... Powiedzialam tylko ze ja nie bede prac a platkach mydlanych tylko w odpowiednim proszku. Skonczylam te rozmowe,powiedzialam wszystko tz,a ten zamiast mnie uspokoic to jeszcze bardziej mnie zdenerwowal bo zaczął gadac i "bic piane".

zrobię je przy najbliższej okazji, teraz jednak zrezygnowałam, bo miałam w sumie 3 rodzaje śledzia i jeszcze tata mi dokupił łososia nadziewanego pomidorami, więc rybne przyjęcie było
kolejna rzecz z głowy