|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3721 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) V
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() no, jestem w domu ,po zakupach i 5 min wychodzimy do sasiadow, na szczecie mamy 3 metry do przejscia bo to w domku obok ![]() wiecie co, ja chyba z radosci na te paelle to sie pochorowalam albo mnie przewialo bo smarkam,gardlo mnie boli na maxa ze nie mam sily gadac i glowa mnie boli ![]() tymczasem ide sie wysikac i spadamy ![]() milego wieczorka ![]()
![]() |
#3722 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a na tą przegrodę, jak się ma krzywą to czasem nie można zrobić zabiegu? ![]() Cytat:
![]() musisz się chyba przyzwyczaić Kochana ![]() mój TŻ też ma taką pracę że w każdej chwili może spotkanie odwołać albo przesunąć bo klient akurat coś chce ![]() Już u rodzinki ![]() ![]() katar mnie dopadł jakiś wstrętny, no już naprawdę nie miał kiedy ![]() edit: Agolku, nie daj się chorobie ![]() edit 2: aleeee to cisza dziś ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Ewusia_marchew Czas edycji: 2009-03-20 o 22:48 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3723 |
♥
|
Ewuś Mozna miec zabieg i prawdopodobnie bede miec. wszystko okaze sie we srode
brat nie dał mi później juz kompa ale dzisiaj juz na pewno wysle pw ![]() Agolku czosnek, mleko z miodem, najlepsza sa domowe sposoby :d ja juz wstałam , własnie sniadanko mi sie robi , kurde tak wczesnie a moja cała rodzina juz wybyła z domu . Dzisiaj straszne zakwasy mam po wczorajszym treningu ,musza minac bo ok 10 ide na siłownie biegac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3724 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakbyś miała mieć ten zabieg to się nie bój, podobno nic strasznego ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() widzę ze kontynuacja ciszy dzisiaj ![]() ja właśnie wróciłam od fryzjera bo była grzywkę podciąć ![]() ![]() ![]() miłej soboty Kochane ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3725 |
Zakorzenienie
|
O boże!.
Dawno mnie tutaj nie było ![]() Generalnie może dlatego ,że nic ciekawego się u mnie nie dzieje,takie nudne życie sobie prowadzę ![]() W związku póki co ok,ostatnio trochę się kłóciliśmy ,ale no cóż było,minęło ![]() ![]() W szkole ojjj... mam takie zaleglości po tym pobycie w szpitalu,że zastanawiam się czy ja w ogóle zdam tą klasę,bo tu co chwile kapa,kapa,kapa..ale no trudno,zdrowie ważniejsze. Cudownym sposobem spóźnia mi się okres o 3 tyg,ale nic nie wskazuje na stan błogosławiony,także ![]() No to by było chyba na tyla ![]()
"Wielkość człowieka polega na jego postanowieniu, by być silniejszym niż warunki czasu i życia." Tymoteusz ![]() 23.11.2014r Edytowane przez LoLcIa123 Czas edycji: 2009-03-21 o 10:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#3726 | ||
Wtajemniczenie
|
jakbym Tate mojego slyszala...
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a na marginesie to mi sie juz 6 dzien spoznia i wybuchne jak nie dostane niedlugo.. hej laleczki no cisza rzeczywsicie tu... ja wczoraj bylam na tej paelli..pycha poprostu ![]() ![]() Mielismy jak juz wspomnailam pierwszego grilla w tym roku wlasnie ![]() ![]() zaraz ma nasz nowy agent przyjsc a potem moze na spacerek pojde polazic ajk dlugo nie bedzie siedzial wieczorem prasowanie i TV pewnie milego wam zycze ![]()
![]() |
#3727 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a leczysz się już coś na ten brzuszek? ![]() dobrze że już się z TŻ-em nie kłócicie ![]() szkołę na pewno nadrobisz, w końcu zdolna z Ciebie bestyjka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A ja posprzątałam, trochę porodzinkowałam i zabrałam się za pisanie pracy ![]() ![]() a teraz wybieram się do koleżanki-sąsiadki z którą się wieeeki nie widziałam bo mieszka za granica i przyjechała tylko na parę dni ![]() miłego wieczorka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3728 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, no ja przeczytalam te 10 zasad pż i nie rozumiem: trzeba jesc posilki co 3 godziny i KAZDY ma zawierac 20 g bialka???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3729 |
♥
|
tak kazdy posiłek ma zawierac białko a ile to obliczasz sobie ok 2g na kg ciała i dzielisz na ilosc posiłków np wazysz 60kg wagi x2g białka :5 posiłków.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3730 |
Zadomowienie
|
Kurcze, to dużo...ciężko będzie przy studenckim budżecie, ech...
![]() i jeszcze jedno, jak to jest z węglowodanami? zero chleba, ryżu, makaronu? |
![]() ![]() |
![]() |
#3731 |
♥
|
przy 10 przekazaniach mozesz zjesc rano na sniadanie a poźniej przed i po treningu siłowym oraz po treningu innym niz siłowy. tak weglowodany sa dostarczane z warzyw i owoców.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3732 |
Zakorzenienie
|
W dyskusje dietetyczne się nie wcinam bo Ania już wszystko wyjaśniła
![]() Wróciłam od kumpeli, nagadałyśmy się nieźle, ale nie było szans omówić wszystkiego po tylu latach, ![]() ![]() Później posiedziałam jeszcze z rodzicami i tak mi minął wieczór. Idę spać wkrótce bo jutro długi dzień począwszy od powrotu do Kato, a skończywszy na pakowaniu ![]() dobrej nocki ![]() (i piszcie coś bo normalnie się opuszczacie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3733 |
Zakorzenienie
|
![]() ja tylko wpadłam się przywitać ![]() mam tyle nauki, że nie zdążę tego ogarnąć... czemu ja zawsze wszystko robię na ostatnią chwilę ![]() ![]() ![]() miłego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry ![]() znowu cisza tutaj ![]() ![]() ja już jestem w Kato i myślę intensywnie nad tym co spakować ![]() ![]() miłego dzionka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3735 |
♥
|
ja własnie wróciłam z siłowni uf i jem obiad. a dzisiaj jeszcze na basen
![]() ![]() Ewus pw juz nie bede pisac bo juz kolezanka mi wyjasniła- miałam małe pytania dotyczace łaciny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3736 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3737 |
♥
|
Spaza ja równiez zawsze zostawiam wszystko na ostatnia chwile
![]() cały czas sobie powtarzam a mam jeszcze duzo czasu , przeciez to łatwe , szybko sie naucze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3738 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3739 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() hej laleczki, no melduje sie wkoncu, dopiero wrocilismy do domu i wstawilismy kurczaczka w woreczku z przyprawami do piekarnika. ![]() ![]() ![]() ![]() no niedlugo obiadek,potem sofka i jakies filmiki ,na wieczor troche brzuszkow porobie. ilego dzionka kochane ![]()
![]() |
#3740 | ||||
Zakorzenienie
|
a dziękuję
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Melduję że nadal sie nie spakowałam ![]() ![]() ![]() Tak więc żegnam się już, będę z powrtoem za długie 4 dni ![]() ![]() miłego początku tygodnia Dziewczynki ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3742 |
Zadomowienie
|
Halou ;>
Spaza-W sumie,lepiej pozno niz wcale ![]() ![]() Ewusia-Udanego i owocnego pakowanka ![]() Myśl o wyjezdzie,a od razu pójdzie Ci łatwiej^^ Melduję,że żyję (ledwo ale cóz ![]() W Vawie zlądowalam w czwartek po 16, pierw rajd po Złotych Tarasach,ot zwiedzianie sklepów ;P Co mnie zaniepokoiło to spory wzrost cen, w takiej Bershce, beżowe platformo-szpilki jak 2 tygodnie temu w Bałtyckiej kosztowały 179 to tam 219 ![]() Potem oczopląs w Mango, geez w Gda nie ma 1/3 tak barwnego,efektownego asortymentu ![]() Zara j.w te buty ![]() ceny już nie tak apetyczne.... I Top Shop, gdybym mogła to pół sklepu bym wykupiła ![]() Szczególną uwagę przykuł gustowny,fioletowy płaszczyk wiosenny i kretonowa spódnica niby ołówkowa,ale ciut szersza w kwiaty. Ale,że nie miałam nawet tych 140zł na ową,co dopiero płaszcz mogę se pomarzyć ![]() Zwłaszcza,że serie krótkie i to jedyny sklep T.S w polszy ;/ No cóż trza się bedzie pospolitymi masówkami z 3c zadowolić ![]() W piątek rano udałam się z mamaszą do COI. Klasycznie,cały mój sentyment do tego miejsca uleciał, gdy tylko znalazłam się w środku. taka przytłaczająca atmosfera, niby spokojnie,wyjątkowo mało ludzi,ale coś dziwnego człek czuje. Może i przez te paskudne brązowe drewniane obicia ścian ,brak kolorów.. Jak zwykle windą na 9 piętro i do doktora psuja vel Małego Rycerza (bo niski i waleczny ![]() Dziadzio (wszak 60 na karku ma..) zjawił się z ironicznym uśmieszkiem na korytarzu wreczył skierowanie i oznajmił,że dzwonić w poniedziałek co by poznać wynik i resztę zamierzen. Nie obyło się bez pytania,iscie reotyrcznego 'przytyłas'? Chwile mnie taksuje (głownie brzuch o___O)i schudła znowu schudła no w spodniach o rozmiarze 38 wiele osob wygląda jakby schudło ![]() W sensie,że na szczescie spadają ze mnie ;P No to matka się odezwala,że gdzie tam, waże 52 kg a to sporo (z mą budową niestety tak ![]() Ten przewraca wymownie oczami. Potem pyta sie czy jakeiś zwolnienie napisac, mowie ,ze nie bo nie mialam w pt.zajec. matka znow dodaje swe 3 grosze,że jak to. Jako,ze kobita przygłucha probuje glosno wyperswadowac,ze odwolali ten wyskakuje' jak ty sie do matki odzywasz. Nastepnym razem obetniemy Ci glowe to nie bedziesz taka opryskliwa' ![]() No nic,udaję sie na parter do pracowni TK, posłusznie wypełniam ankietę dot., kontrastu. Wpisuję o interakcjach po poprzednim podaniu jego i o niedomagającej tarczycy. z nadzieją,że dadzą mi bezjodowy ;P Czekając na swoją kolej, ni z gruszki ni z pietruszki zjawia się niewidziany od czerwca doktorek,chirurg plast.ktory mial w zabieg spory wkład. Przechodzi obok,gapi się, za kilka minut wraca podchodzi wita się i wypytuje o samopoczucie e.tc Bardzo uprzejmy,z taktem i wyczuciem Zdziwiłam się,że po tylu miesiącach jeszcze mnie poznał, chyba,że tamten mały gargamel wysłał go na spytki o_O Swoją drogą wprzystojniony xD Niby ma 39 lat,a wtedy dałabym mu 40pare,ot tusza go tak teges. Teraz sporo hmm odchudzony bez ciążowego brzucha, od razu wydobyła się z niego młodziencza uroda ;D nie żebym coś ten no, żonaty ,dzieciaty, ale doceniam,doceniam zmianę ![]() Gdzieś o wpół do dziewiątej młodziutka pielęgniarka wezwała mnie do gabinetu. Pierw sporządzenie cyrografu,iż na pewno żem nie zaciążona . (chyba,że po 2009 latach pierwszy przypadek niepokalanego poczęcia ;lol: ) i kładę się na hmm twarde ,wąskie podłużne łoże. Kontrast niet ![]() Maszynę uruchamiają, wydaje różne jęki i stęki aż po niespełna trzech minutach koniec badania. Potem wybyłam na krótki spacer po Nowym Swiecie, znowuż wpadając w rozpacz,czemuż nie stać mnie na burżujskie precioza Burberry czy Bally'ego ;P Animuszu dodawał jeszcze chłodny wiatr.. a niby wiosna ![]() Z braku laku zrobiłam se kilka pseudo lanserskich zdjęć,że niby taka globtroterka ze mnie ;p Potem małe papu, oczywiście McDonalds bo w knajpie ' za drogo ' dla rodzicielki o_O i wzium na pociąg. jedziemy jedziemy a ja powoli zdychałam na boleści gardła. Taki mały 'smaczek''.. Wieczorem już w gdy. Opadłam na łóżko i gdzieś koło 4 w nocy budze się z gorączką i lekkim katarem,wzielam ibuprom i dalej w śpik. Ale to tylko preludium... W dniu nastepnym gorączka rosla do 39 spadajac po proszkach i tak w kolo, miesnie,stawy,kosci napiertegowaly ze hej, do tego jakieś majaki o_O i katar, wodospad Niagara istny. mimo wzmozonej podaży kropli,tabletek udrażniającyh nozdrza wsio na nic. Zużyłam dziesięciopak chusteczek. I nic. W nocy co chwila sie budze,nie mogac oddychac przez nos ,wiec kur..ska dawka ibupromu zatoki i poległam do 11 w południe. Wstałam z lepszym samopoczuciem,tzn.bez goraczki,za to z nawrotem bolu gardła . Po pseudo-śniadaniu, (ot od 3 dni siłą rzeczy głoduję nie czując apetytu i et.c,więc po kiego będę się zmuszać.) wsiad w taksówkę,kierunek pogotowie. przyjął mnie jakiś tam lekarz, pierw co by zaoszczedzić mu szoku sięgnęłam pamięcią wstecz i wyrecytowałam historyję mr'a mięsaczka i panny szczeki ;p a i tak minę miał potem jakby diabła zobaczył o__________O Uznał,że mam zapalenie gardła i zatok,przepisując silny antybiotyk + tydzien zwolnienia. Ouł je ![]() W aptece spłukałam się do reszty,głównie przez probiotyki i wspomagacze ,ot uroki chorowania ![]() Tera siedzę w domu,za bardzo nie wiedząc co ze sobą zrobić. Na pisanie prac oczywiście brak weny,brak siły ![]() Oczywiście musiałam sobie odpuścić jutrzejszy koncert Myslovitz,miłosiernie darując bilet kuzynce. Zresztą bez żalu, nigdy nie byłam ich wielką fanką więc. Za to w środę, choćbym miała tygodniami kwilić w szpitalu _^_ COMA ![]() Idę i już ze znajomą. Najwyżej stanę gdzieś z boku, unikając forsownego wysiłku pod postacią pogo. W teorii. Znając życie i wrażliwość na dzwięki tejże grupy,poniesie mnie ,jeszcze bardziej niż będąc w pełni zdrową. ![]() I to by było na tyle ;] Póki co idę się zdrzemnąć ku pokrzepieniu. Miłego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3743 |
Rozeznanie
|
ja przepraszam ze sie wtrace tak w srodku watku ale mam pytanko ;d
dziewczyny, powiedzcie mi czego nalezy unikac w pozywnieniu czyli od czego sie tyje ? od weglowodanow, cukrow czy tluszczy? bo juz rozne opinie wlyszalam... osobiscie zawsze patrze na ilosc tluszczu w produktach, a jak powinno byc? |
![]() ![]() |
![]() |
#3744 |
Raczkowanie
|
mm generalnie to jes tak że mamy 3 główne składniki pokarmowe :białka, tłuszcze i weglowodany.
No i teraz, nasz orgazim jak dostaje to spala je w pewnej kolejności najpierw węglowodany, później tłuszcze, a na końcu białka(do czego raczej dochodzi rzadko, ponieważ jest to materiał budulcowy i gdy organizm faktycznie nie juz z czego czerpac energii to 'bierze sie' za białka. a co do ilości kalorii (energii) to w 1gramie białek i węglowodany posiadaja 4,1 kcal, natomiast tłuszcze 9,3. |
![]() ![]() |
![]() |
#3745 |
Zakorzenienie
|
Bry i zmykam do szkoły
![]() Nie mam kompletnie czasu ![]() Jeszcze tak mnie pewna kobieta zagrzała na siłowni,że miałam ochotę użyć mej dłoni, aby się opamiętała. Tak jej trzasnąć w łeb to może zrozumie w końcu, ze nie jest pępkiem świata ![]()
#3746 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() hej laleczki, no cisza tu dzis widze.. Jabluszko gdzie ty jestes ![]() ![]() ja wlasnie zaczelam lunch swoj, na dworze porazka wiec nawet sie nie ruszam od biurka.. poza tym wszystko mnie dzis na maxa boli po badmintonie.. ![]() milego dzionka!
![]() |
#3747 |
Zakorzenienie
|
Czesc ;*
U Was też dzisiaj były takie anomalie pogodowe? ![]() ![]() Wiosny niestety nie widze ;/ A ja przeżyłam dziwną historię... W piątek gdy wracałam do domu z kolezankami gosciu zaczał sie na nas dziwnie gapić (było juz ciemno) i kolezanka się ogladnela i zobaczyla ze gosciu nas goni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W piatek byłam w kinie na Popiełuszce...Fajny film. I jeszcze pogadałam sobie cały czas z mega przystojniakiem <3 heh . Wszyscy się pytają czy my coś razem ,ale ja sama nie wiem co z tego wyniknie... Imponuje mnie tym ze jest starzy i taki madry i taki fajny ![]() ![]() Dobra moich przeżyć koniec;D schism_: zazdroszcze Ci Złotych Tarasów ![]() Ewusia_marchew: Udanej wycieczki skarbie ;* agolek : kocham badmintona ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3748 |
Rozeznanie
|
Baby jeju zgroza!!!!!!!!!!!nie ruszaj się sama z domu!
![]() Ja ostatnio maławo czasu coś mam, w ogole to jak sobie pomyslę ze mam maturę w tym roku zdawać to zaczynam załowac ze się w to wkreciłam, został mi jeszcze miesiac, a czasu brak na naukę i ksiązki odłogiem leza..dobrze ze przynajmniej nic nie trace jak nie zdam juz..no ale zawsze to samopoczucie lepsze by było jakby się jednak dobrze zdało ![]() Dziś się uczyłam ale mi się mozg przeegrzał i idę go ostudzić przed tv ![]() Niepokoję się tez troche bo okres mi sie spoznia a dziś juz 38 dzien, ciaza odpada, niedowagi tez nie mam hmmm to napewno muszą byc jakies zawirowania hormonalne bo na dodatek mi jakies prycholki wyskakuja a juz myslałam ze się z nimi pozegnałam raz na zawsze ![]() Idę chyba napisac swoj jadłospis na NCJ bo tak mi się jakos zachaciało ![]() No to miłego wieczorku pączusie ![]()
#3749 |
♥
|
witam. chora jestem ale tyle wszystkiego wziełam ze mam nadzieje ze jutro bede zdrowa inaczej sie zdenerwuje
![]() ![]() agolku ile razy w tygodniu - 6 ![]() ![]() Baby uwazaj , lepiej nie wychodz sama z domu. ![]() Ewus baaaaardzo dziękuje za wczorajszy pw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3750 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dzien dobry laleczki, ja juz zjadlam sniadanko,popijam kawke inke i spadam zaraz do pracy. Dzis zimno i bez slonka rano.. wiosna juz byla i minela ![]() zycze wam milego dzioneczka ![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Baby uwazaj na siebie i nastepnym razem na policje dzwon od razu! szok jacy poprancy chodza po swiecie... ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:13.