Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-21, 17:41   #3871
miiilenka
Zadomowienie

Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)

Cytat:
Napisane przez pinki pie Pokaż wiadomość
Milenko powiedz dokładnie jaki i ile ćwiczysz na orbitreku, ewentualnie opisz swój calotygodniowy trening ...proszę

czy tak jak ja od poniedziałku codziennie z rana robię 40 min to wystarczy? jestem cala mokra po tym treningu... dodam że ćwiczę w spodenkach neopronowych (nie wiem czy to coś daję, ale mam to zakładam) a potem troszkę ćwiczeń na uda, nogi, brzuch i na koniec ćwiczenia rozciągające.

Oprocz tego 2 razy w tygodniu po godzinie zumby
Jutro lecę zumbowć
Napisze tak... wczesniej jak zaczelam sie odchudzac cwiczylam po 60 min na wysokim tetnie 4xw tyg. teraz spalam miesnie i 2 razy w tyg jest orbitrek czyli teraz moj trening wyglada tak:
dzien 1 skalpel
dzien 2 orbitrek 1,5h na sredniowysokim tetnie
dzien 3 skalpel + orbitrek na wysokim tetni 60min
dzien 4 killer
Cytat:
Napisane przez sss7 Pokaż wiadomość
A my sie dzis z FURRY SUE i jej synkiem widzialysmy na spacerku
Kiedy dziewczyny z Pomorza zbiora sie na jakies spotkanie?
jaaaaaaaaaaaa zazdroszcze Wam
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Kwiatuszek źle to napisałam. Na pewno będzie zmiana. Tylko kwestia czy spalimy 10 kg tłuszczu czy mięśni o to mi chodziło.
Więc nie wiadomo jak ktoś będzie wyglądał ważąc 20 kg mniej. Bo dziewczyny o tej samej wadze mogą wyglądać baaardzo różnie z względu na różnice w tkance mięśniowej/tłuszczowej.

Ja mogę i 150 kg ważyć byle by w 40-ści rozmiar wejść. Waga to liczba tylko w dodatku zależna od wahań hormonalych, zawartości jelit itd. Dla mnie najważniejsze są cm
tak. nawet dietetyczka mi mowila zebym na wage nie patrzyla tylko na cm

CI
ASTKO-minuta w ustach,godzina w żołądku,całe życie w biodrach

http://www.youtube.com/watch?v=j6QogAYG2ck LILU - SŁODKICH SNÓW
miiilenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 17:43   #3872
Niuuniiaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miiilenka Pokaż wiadomość
Tluszcz jest bardzo ukrwiony i znajduje sie w nim wiele hormonow, jezeli spalasz tluszcz, a tak sie dzieje na redukcji to w koncu organizm mowi stop. Gdzies te naczynia krwionosne musza sie wsiaknac, bo sa juz niepotrzebne, no i poziom hormonow musi sie wyrownac. Wtedy organizm ma okres stagnacji i poprostu robi sobie odpoczynej od diety, a my dalej dietujemy. Dlatego jak chudniesz to przesunal Ci sie okres przez cala ta gospodarke hormonalna, ale spokojnie wszytsko wroci do normy, gdy bedziesz miala zastoj, lub, gdy waga sie bedzie juz stabilizowala, no albo wtedy, gdy bedziesz juz wolniej chudla
Ale żeś mnie pocieszyła eh oby mnie to nie spotkało

Cytat:
Napisane przez Furry Sue Pokaż wiadomość
Dzięki

Niunia, Anuszka - pytałyście o oczyszczanie - poczytajcie Tombaka i Małachowa, albo zachodnią, spopularyzowaną wersję ich teorii w wykonaniu Gillian Mc Keith ("Jesteś tym, co jesz"), kopalnia wiedzy o oczyszczaniu. No i cóż - polecam lewatywy ale o tym też trzeba poczytać, żeby sobie krzywdy nie zrobić..
Wow lewatywa to nie mój klimat ale resztę chętnie poczytam masz może gdzieś to w pdf ?

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiecie, że nasz wątek za parę dni będzie miał 3 miesiące?
I tak sobie siedzę i myślę, że gdybym tu nie trafiła, to chyba bym na diecie poległa już po tygodniu...W realu nie mam żadnego wsparcia. Tyle tylko co mi ludzie mówią, że zeszczuplałam, ale to raczej przyjmuję jako dodatkową motywację a nie wsparcie...I normalnie się z Wami zżyłam
Zaglądam na inne wątki też, ale tylko tutaj czuję się...no swojsko
Wylewna nie jestem z natury, ale czasem mam ochotę komuś powiedzieć (dziś Wam ) coś miłego...
Ja też się z Wami zżyłam i tak jak Ty Monia - gdyby nie forum i wsparcie to bym rzuciła wszystko w diabły

Cytat:
Napisane przez kasiuuuunia333 Pokaż wiadomość
Jestem, jestem Monia dzięki za pamięć Dietuję dalej, nie grzesze a waga jak stała tak stoi, waha się między 80,8 a 81,4 także u mnie euforii niestety nie ma. Wkurzam się bo żebym chociaż jadła albo weekend miała jakiś ostry ale nic, także to jest demotywujące. Ale trzymam się dalej, nie pozostaje mi nic innego jak czekać aż ruszy. Ale to dlatego pewnie,żę w styczniu poszło 4 kg i myślałam,że szybko zobacze 7 z przodu ale nie jest mi dane jednak tak galopować.
Jak nie zacznie spadać do jutra to się wkurzę i zacznę ćwiczyć no nie ma wyjścia Problem jest w tym,że mój szanowny Ł wiecznie nie ma czasu na naprawienie mojego orbiteka dziś pewnie też go nie ruszy bo moi rodzice mają przyjechać.

Furry a ta woda z cytryną poprawia trawienie? To jakiś specjalny specyfik przygotowywany wczesniej czy poprostu woda z cytryną?
Tak apropo pracy jak ostatnio sprawdzałam oferty to tutaj kolo mnie w okolicy potrzebowali masażysty i fizjoterapeuty. Ale to niestety daleko od Ciebie.
Co do tego gościa to może on chciałby Cię mieć bliżej...
Furry podłącze się do pytania o wodę
Kasiuniu mi 2 tyg waga stała a teraz wzrosła - ja się już wkurzyłam i zaczęłam ćwiczyć zobaczymy co przyniesie poniedziałek

Cytat:

Anulcik jestem pielegniarka
Takie to mają dobrze pielęgniarka to ciężki zawód więc masz pewnie twardy charakterek

Asiu jak ja jadłam tyle białka przez jakiś czas to nerki mnie bolały

Anuszka grzeszniku gdzie jesteś

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Kwiatuszek źle to napisałam. Na pewno będzie zmiana. Tylko kwestia czy spalimy 10 kg tłuszczu czy mięśni o to mi chodziło.
Więc nie wiadomo jak ktoś będzie wyglądał ważąc 20 kg mniej. Bo dziewczyny o tej samej wadze mogą wyglądać baaardzo różnie z względu na różnice w tkance mięśniowej/tłuszczowej.

Ja mogę i 150 kg ważyć byle by w 40-ści rozmiar wejść. Waga to liczba tylko w dodatku zależna od wahań hormonalych, zawartości jelit itd. Dla mnie najważniejsze są cm
Właściwie to masz sporo racji

"Wiara czyni cuda, lecz tylko walka daje efekty."

10.2012
nie palę
nie piję gazowanego
Niuuniiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 17:47   #3873
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek2 3 Pokaż wiadomość
mylę że pokojnie to oiągniesz -jeśli nie będziesz podrzerać i zaliczać wyskokowych weekendów
ja od 7 tygodni nie podżeram ani nie mam wyskokowych weekendów. Wiem że to brzmi nieco abstrakcyjnie ale taka jest prawda
Stary 2013-02-21, 17:49   #3874
Niuuniiaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek2 3 Pokaż wiadomość
powiem wam ze dzisiaj miałam ochotę na coś słodkiego. cały dzień coś za mną łaziło po południu zamuliłam się kawą z mlekiem i jakoś jest ok.
też tak czasami macie ? że coś za wami łazi i same nie wiecie co?
Ja tak mam - okropne uczucie, bo czego bym nie zjadła okazuje się, że to nie to

10.2012
nie palę
nie piję gazowanego
Stary 2013-02-21, 17:55   #3875
sss7
Zadomowienie

Niunia, ciezki zawod w Polsce. Ja pracuje w UK i ciesze sie praca w totalnie innych standardach i tak naprawde w innej roli, bo mam duzo wieksze uprawnienia. Pracuje na oddziale intensywnej terapii i neurotraumie czyli tam gdzie bardzo chcialam. Czasem jest ciezko, bo praktycznie codziennie jakas mloda osoba po okropnych wypadkach tam umiera, ale traktuje swoja prace zadaniowo i rzadko sie rozczulam. Poprostu staram sie dobrze wykonywac swoja prace i ciesze sie kiedy pacjent lub rodzina sa zadowoleni. Zawsze sie cos dzieje, codziennie cos nowego, duzo kursow i szkolen w tym roku ide na podyplomowke. Ciesze sie z mojej pracy, ale to dla tego, ze wykonuje ja w UK.
Stary 2013-02-21, 18:02   #3876
Niuuniiaaa
Rozeznanie

Cytat:
Niunia, ciezki zawod w Polsce. Ja pracuje w UK i ciesze sie praca w totalnie innych standardach i tak naprawde w innej roli, bo mam duzo wieksze uprawnienia. Pracuje na oddziale intensywnej terapii i neurotraumie czyli tam gdzie bardzo chcialam. Czasem jest ciezko, bo praktycznie codziennie jakas mloda osoba po okropnych wypadkach tam umiera, ale traktuje swoja prace zadaniowo i rzadko sie rozczulam. Poprostu staram sie dobrze wykonywac swoja prace i ciesze sie kiedy pacjent lub rodzina sa zadowoleni. Zawsze sie cos dzieje, codziennie cos nowego, duzo kursow i szkolen w tym roku ide na podyplomowke. Ciesze sie z mojej pracy, ale to dla tego, ze wykonuje ja w UK.
Fajna sprawa mieć satysfakcję ze swojej pracy a do tego wiedzieć, że robi się rzeczy dobre i potrafić odciąć się emocjonalnie no i w UK w ogóle (wydaje mi się) żyje się łatwiej niż w PL

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Łatwiej to złe słowo - lepiej - żyje się lepiej

10.2012
nie palę
nie piję gazowanego
Stary 2013-02-21, 18:16   #3877
sss7
Zadomowienie

Niunia lepie sie pracuje i lepiej sie zarabia, a to czy lepiej sie zyje to ciezko powiedziec. Ja osobiscie wolalabym zebysmy z partnerem dostali ta sama pensje co w UK tylko w Polsce i pierwszym samolotem bym tu przyleciala.
Stary 2013-02-21, 18:19   #3878
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

A ja już po pracyJutro wolne,w sobote tylko na 3h i można powiedzieć weekend....obym tylko nie oblegała lodówki bo w domu mnie jakos zawsze ciągnie a w pracy....nie ma lodówki
Ja dziś ogólnie bardzo mało zjadłam...jakos tak nie mam apetytu... 2 śniadania a na obiad warzywa z patelni z jogurtem naturalnym i zaraz litr zielonej wypije
CARLA 23 nic poważnego,miesiąc temu w łazience zemdlałam,uderzyłam głową w kaloryfer i pękła mi szczęka,zrobił się krwiak na żwaczu,dopiero tak od paru dni mogę normalnie otwierac szczęke,ale jeszcze nie tak jak powinno się ja otwierać,cwiczę i jest co raz lepiej,a tomografie muszę zrobić bo lekarz chce zobaczyc czy wszystko prawidłowo się zrosło
Stary 2013-02-21, 18:35   #3879
pinki pie
Przyczajenie

[QUOTE=miiilenka;39376095]Napisze tak... wczesniej jak zaczelam sie odchudzac cwiczylam po 60 min na wysokim tetnie 4xw tyg. teraz spalam miesnie i 2 razy w tyg jest orbitrek czyli teraz moj trening wyglada tak:
dzien 1 skalpel
dzien 2 orbitrek 1,5h na sredniowysokim tetnie
dzien 3 skalpel + orbitrek na wysokim tetni 60min
dzien 4 killer

o matko.... a długo już tak walczysz? ile w sumie udało ci się zrzucić?
a tętno liczysz według tego wzoru: Najefektywniejsze do spalania to zakres 65-75% Cardio Max, czyli tętna maksymalnego(obliczmy z wzoru 220 minus nasz wiek=Cardio Max.czyli maksymalna dla naszego wieku ilość uderzeń serca na minutę)

ja ćwiczę w tętnie 130-150, 40min codziennie. Mam zamiar dojść do 50-60 min ale za jakiś tydzień zwiększę o 5 min i tak stopniowo chcę dojść do godzinki.
IV cel... do lipca fajnie by było ...60
a może uda się jak przed ślubem...54
pinki pie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 18:52   #3880
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
ja od 7 tygodni nie podżeram ani nie mam wyskokowych weekendów. Wiem że to brzmi nieco abstrakcyjnie ale taka jest prawda
dla mnie nie jest to abstrakcyjne - ja już 3 m-c bez podżerania- da się żyć
cel III 69,68,67,2,66,65-23,1 kg
cel IV 65,64,63,62

kwiatuszek2 3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 18:59   #3881
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Dziewczyny macie przepis na bardzo dietetyczną pizze?
Mysle z czego zrobic ciasto i jakiego sera użyć
Stary 2013-02-21, 19:12   #3882
anulciak85
Zakorzenienie

Witajcie
dietke trzymalam ladnie i 2 h spalania na silownii zaliczylam
Sss ja pracuje jako opiekun medyczny na kardiologii z pododdzialem inensywnego nadzoru. Ratownctwo robilam ale przerwalam bo i tak pracy nie ma,...

Lolita wspolczuje bolu...

ja chcialabm z zebami w koncu zrobic porzade bo mi sie poprostu krusza a mam dentofobie...
Stary 2013-02-21, 19:15   #3883
mariamarysienka
Zakorzenienie

lolita gdzieś na kulinariach widziałam przepis na razowe ciasto A pizzę możesz posmarować sosem pomidorowym (nie ketchupem!), na to cebula, szynka drobiowa, papryka, kukurydza i co tam jeszcze masz A na wierch ser o obniżonej ilości tłuszczu, np. Holender.

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 19:20   #3884
Furry Sue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez miiilenka Pokaż wiadomość
Bo sam owoc to co to jest? nie da Ci energetycznego kopa, organizm musi przeciez skas czerpac sile. Ma to tez zwiazek z cukrami zawartymi w owocach, nie pamietam, ale dietetyczka mowila, ze sam owoc to nie posilek, to nawet nie przekaska...
Z autopsji wiem, że daje Mój najczęstszy scenariusz z cieplejszych miesięcy, to banan, albo dwa rano i 40 min roweru na trasie Wola-Praga. Lekkie, sycące i łatwo przyswajalne cukry proste w zdrowym wydaniu, czego chcieć więcej

No, ale jak zwykle teorii jak psów, więc można przebierać.

78*77*76*75*74*73*72*71*7 0*69*68*67*66*65!

https://www.facebook.com/taauhandicraft/
Furry Sue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 19:30   #3885
mariamarysienka
Zakorzenienie

Idę poćwiczyć

I love you
I will
I do

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-21, 19:31   #3886
Furry Sue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiuuuunia333 Pokaż wiadomość
Furry a ta woda z cytryną poprawia trawienie? To jakiś specjalny specyfik przygotowywany wczesniej czy poprostu woda z cytryną?
Tak apropo pracy jak ostatnio sprawdzałam oferty to tutaj kolo mnie w okolicy potrzebowali masażysty i fizjoterapeuty. Ale to niestety daleko od Ciebie.
Co do tego gościa to może on chciałby Cię mieć bliżej...
Woda z cytryną ma niby działać oczyszczająco, pita na czczo ponoć przepłukuje przewód pok. z pozostałości dnia poprzedniego. Żaden specyfik po prostu do ciepłej (niektóre źródła podają, że gorącej) wody dodajesz cytryny - tyle ile chcesz w zasadzie, bo tu też teorie są różne, od odrobiny po cały owoc ja daję tyle, co o herbaty, żeby było wyraźnie czuć smak.

Dzięki za cynk z tą robotą ja niestety fizjoterapeutką nie jestem, a masaż robię prywatnie, bo przez pośrednika w postaci firmy to się zwyczajnie nie opłaca, zdzierstwo na maksa

Cholera wie, o co gościowi chodzi, ale z ufnością brnę w to dalej w tym naszym żółwim tempie (pokrzepiona dzisiejszą rozmową z Sss7 )

Stary 2013-02-21, 19:32   #3887
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Idę poćwiczyć
Zawsze się tak cieszysz jak idziesz ćwiczyć?
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 19:33   #3888
anulciak85
Zakorzenienie

Jak do wielu teorii o dietach i odchudzanu
Stary 2013-02-21, 19:38   #3889
anuszka21
Zakorzenienie

Jestem, jestem xD Cały dzien w robocie, niedawno wróciłam i padam na twarzyczke xD ale ruch na pewno pomoze w końcu zrzucić co nieco xDD ale wy produkujecie jak zwykle ;p

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Napisane przez anulciak85 Pokaż wiadomość
Jak do wielu teorii o dietach i odchudzanu
Widzialysmy sie na watku 75+ widze ze ladnie schudlas
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 19:43   #3890
Furry Sue
Zadomowienie

Cytat:
POTWIERDZAM! i jeszcze mój młody na koniec: Nigdy Cię nie zapomnę, Ciociu!!!

Stary 2013-02-21, 19:45   #3891
anulciak85
Zakorzenienie

Anuszka dziekuje
Stary 2013-02-21, 19:48   #3892
Furry Sue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Niuuniiaaa Pokaż wiadomość
Wow lewatywa to nie mój klimat ale resztę chętnie poczytam masz może gdzieś to w pdf ?
A wiesz, że może coś znajdę... W domu mam same papierowe, bo ja też z tych, które pdfów nie lubią ale zgrałam ostatnio dane ze starego kompa a tam mam tony badziewia z gatunku psychologia-pedagogika i o odżywianiu chyba też się coś uchowało... Poszperam jak położę młodego (na razie biega po domu i strzela z patyka, który znalazł podczas naszego dzisiejszego spacerku )

Stary 2013-02-21, 20:50   #3893
mariamarysienka
Zakorzenienie

ogolnie TAAAAAAK! Uwielbiam ćwiczyć, naprawdę. A im więcej skakania tym lepiej Jak dziecko, aby pajacyki i podskoki
A zrobiłam
30 min Jillian
10 min dupka z Mel B
10 min boczki z Tiffany (kocham ją )
4 min brzucho z Tiffany
5 min bicepsów i tricepsów ot tak

I love you
I will
I do
Stary 2013-02-21, 20:53   #3894
sss7
Zadomowienie

Potwierdzam, ze syn Furry to niezly aparat. A koncowy tekst rozbroil mnie dopiero w klatce jak do mnie dotarlo i mega sie rozesmialam

Zjadlabym cos dobrego.... wlasnie na TVN Style byla szkola gotowania Gordona Ramseya i robil takie pyszosci... zaslinilam cala klawiature, kota i lozko....

Edytowane przez sss7
Czas edycji: 2013-02-21 o 20:59
sss7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 21:26   #3895
Furry Sue
Zadomowienie

Cytat:
zaslinilam cala klawiature, kota i lozko....
chciałabym to zobaczyć

za mną też coś łazi, ale zrobię sobie zaraz wiadro herbaty i może przejdzie, tym bardziej, że jeszcze czuję kolację...

Stary 2013-02-21, 21:34   #3896
CARLA_23
Wtajemniczenie

Furry Sue widzę że zgłębiłaś bardzo temat owocowy Ja w sobotę zacznę dzień od wody z cytryną( całkiem o tym zapomniałam a oczyszczałam się tak zeszłej wiosny + proszek zasadowy na odkwaszenie) potem do południa owocki i po południu białka, warzywka i na obiad mała porcja węgli złożonych Zobaczymy jak będę się czuła
Jak znajdziesz te pdf to ja też chętna jestem
Iza Też o jakiś pdf kiedyś pisałaś...Jakieś książki czy coś...To ja też poproszę jak znajdziesz chwilkę żeby wysłać
Monia Brawo za ciasteczka możemy sobie dzisiaj rękę podać ja pochłonęłam 3 jeżyki

"W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie.Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu"
CARLA_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 21:36   #3897
Furry Sue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pinki pie Pokaż wiadomość
a zastanawiałyście się kiedyś może jak ważną rolę w odchudzaniu odgrywa jakość wody jaką pijemy?

może ktoś zainteresowany:http://zdrowo.info.pl/forum/viewtopic.php?f=3&t=385
Dzięki za link, tekst przydługi, ale daje do myślenia najlepsza akcja z tą Kroplą Beskidu

Stary 2013-02-21, 21:37   #3898
Kinia_Sw
Zadomowienie

Cytat:

Kinia - ja tez w UK - na polnocy
Anulcia - tez w sl. zdrowia
a w jakim miescie mieszkasz??
Kinia_Sw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 21:41   #3899
CARLA_23
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
A ja już po pracyJutro wolne,w sobote tylko na 3h i można powiedzieć weekend....obym tylko nie oblegała lodówki bo w domu mnie jakos zawsze ciągnie a w pracy....nie ma lodówki
Ja dziś ogólnie bardzo mało zjadłam...jakos tak nie mam apetytu... 2 śniadania a na obiad warzywa z patelni z jogurtem naturalnym i zaraz litr zielonej wypije
CARLA 23 nic poważnego,miesiąc temu w łazience zemdlałam,uderzyłam głową w kaloryfer i pękła mi szczęka,zrobił się krwiak na żwaczu,dopiero tak od paru dni mogę normalnie otwierac szczęke,ale jeszcze nie tak jak powinno się ja otwierać,cwiczę i jest co raz lepiej,a tomografie muszę zrobić bo lekarz chce zobaczyc czy wszystko prawidłowo się zrosło
O matko pęknięta szczęka to nic poważnego Oby wszystko prawidłowo się zrosło

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:

Nadalka mi sie wydaje, ze jak bedziesz trzymac diete i cwiczyc, to masz szanse tyle schudnac. Masz spora nadwage, a przy sporej nadwadze leci szybciej. Tak wiec nawet biarac pod uwage przestoje to powinno sie udac. Trudno jednak cos takiego na 100% zalozyc.

Proponowałam żebyś o Trójmiasto zahaczyła ale nie
Też sobie spotkanie zorganizujemy a co! Czekamy tylko na wyższe temperatury

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:

Nadalka mi sie wydaje, ze jak bedziesz trzymac diete i cwiczyc, to masz szanse tyle schudnac. Masz spora nadwage, a przy sporej nadwadze leci szybciej. Tak wiec nawet biarac pod uwage przestoje to powinno sie udac. Trudno jednak cos takiego na 100% zalozyc.

Proponowałam żebyś o Trójmiasto zahaczyła ale nie
Też sobie spotkanie zorganizujemy a co! Czekamy tylko na wyższe temperatury

"W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie.Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu"
CARLA_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 21:52   #3900
Furry Sue
Zadomowienie

Carla - bo ja od lat zgłębiam tematykę odżywiania, oczyszczania, postu leczniczego itp... więc w pewnych kwestiach mam zdanie wyrobione. Ale dopiero niedawno zdałam sobie sprawę, że kurczowo trzymam się różnych zasad typu właśnie "owoce", żeby być zdrowszą itd, ale słodycze to wpie*dalam co za niekonsekwencja... i weź sobie teraz przetłumacz, że cukier to zło - tzn ja to wiem, ale to ciąąąągnie.

A! I wiem już co za mną dziś chodzi! Taki domowy pasztet, z przypieczonym wierzchem...

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Przeszperałam kompa, ale o odżywianiu nic mi nie zostało, poza skopiowaną kiedyś z netu rozpiską diety Ewy Dąbrowskiej - również polecanej na oczyszczanie. Ale to dosłownie dwie strony tekstu, w necie jest pewnie dużo więcej info.. Jestem pewna, że miałam jedną książkę Tombaka, ale widocznie nie przetrwała któregoś formatu.

Mam za to Freuda, Fromma, Nietzchego i paru innych ciekawych autorów

Ale zaraz poszperam w sieci za tym Tombakiem chociaż, bo naprawdę warto poczytać.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości