|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3872 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ktoś chciał linka - zamawiałam tutaj fabryapoduszek.com.pl - szczerze polecam ![]() Ktoś tu pisał o bólu - mnie tak potwornie łupie w plecach na wysokości stanika z prawej strony kręgosłupa i sadziłam, że to od brzucha a jak zapytałam położną na SR to powiedziała, że to może być od woreczka żółciowego i promieniować do pleców ![]() ![]() Vegetka, Karolinek współczuję ![]() Ja dziś podpisałam cyrograf pod umową kredytową... Zaczyna się ubogie życie ale mieszkanie już na 100% jest MOJE!! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3873 |
Rozeznanie
|
malwiska naprawdę ładnie. Ale znów sobie uświadomiłam, że długa droga jeszcze przede mną
![]() wisienka spokojnie. Nawet jeśli nie załatwisz tego przed porodem to też świat się nie zawali. Chodzi o to że: przed porodem idziesz ze swoim facetem do Urzędu Stanu Cywilnego (zabierasz kartę ciąży i Wasze dowody). I tam tatuś mówi, że chce uznać ojcostwo przed porodem. Jest to potrzebne po to, żeby w szpitalu po urodzeniu dziecka można nadać nazwisko taty. Nie wiem czy tak jest wszędzie (chociaż podejrzewam, że tak), ale u nas jeśli nie masz tego "aktu" to szpital musi wpisać nazwisko matki i choćbyście deklarowali to ojcostwo to nie wolno im zrobić inaczej. Ponadto jeśli załatwisz przed porodem ten dokument, to wtedy akt urodzenia załatwi sam tatuś, a Ty nie będziesz musiała taka wymęczona zasuwać do USC. Jeśli nie załatwicie tego przed porodem- do załatwienia aktu urodzenia będziecie musieli być obecni oboje. No i jeszcze 3 sytuacja, która mam nadzieję żadnej z nas nie spotka, ale też jest taka ewentualność: jeśli z jakiś powodów/komplikacji Ty musiałabyś zostać w szpitalu, albo przewieźliby Cię do innego szpitala i dziecko nie mogłoby być z Tobą to: jeśli nie załatwisz tego dokumentu Twojemu facetowi nie będzie wolno zabrać dziecka ze szpitala. No i sytuacja patowa, bo nie wiadomo co wtedy zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
#3874 |
Zakorzenienie
|
agnes ja też bym chciała urodzić przed terminem bo znam siebie... będę łazić i schizować się i dodatkowo tż - wolałabym tego uniknąć
wisienka gratuluje umowy, fajnie mieć coś swojego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3875 |
Zadomowienie
|
U nas wystarcza dowody rodziców i pisemna zgoda jesli tylko jeden rodzic rejestruje
![]() Własnego mieszkania gratuluje Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-06-06 o 18:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3876 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3877 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Synek jest duży (teraz wielkoscia na ok. 4 latka nawet), to moze córcia będzie po mnie filigranowa. Wisienka - ![]() --------------- Bardzo nerwowe miałam ostatnie dni, ciągle kłody pod nogi, a po tej dzisiejszej wizycie chyba ze mnie zeszło i czuje się ze 100 kg lzejsza.
![]() |
#3878 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3879 |
Raczkowanie
|
Brzuch twardy od pol godziny. Magnez w kroplowce, a jutro do wizyty na czczo, bo nie wiadomo, co zadecyduja
![]() ![]() Wisienka - gratuluje kredytu ![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Malwiska - sliczny kacik dla Malutkiej ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3880 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#3881 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3882 |
Zakorzenienie
|
Karolinek, 36 tc to ciąża już donoszona i można rodzic
![]() ![]()
![]() |
#3883 |
Raczkowanie
|
Zobaczymy
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Dobrze Was miec, Brzuchatki ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3884 |
Zakorzenienie
|
Karolinek, jak moze cierpieć jak ma taką dzielną Mamę skóra przy skórze?
![]() ![]() Nie załamuj się, bo widzę, ze dopada Cię straszna deprecha ![]()
![]() |
#3885 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3886 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Kochana trzymaj się tam, może nawet lepiej żeby już maluszek przyszedł na świat ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3888 |
Zadomowienie
|
W szpitalu i tak podajesz swoje nazwisko i upoważniasz np Jana Kowalskiego do informacji o twoim stanie zdrowia oraz dziecka a także upoważniasz np mamę do podjęcia decyzji zagrożenia życia twojego oraz dziecka i to matka wybiera a w książeczce wpisują te dane które ty podasz przy przyjęciu imię i nazwisko ojca oraz zawód a na opasce jest data godzina i imię i nazwisko matki. To nie jest logiczne ojciec może przed urodzeniem ale nie musi z partnerką załatwić takie zaświadczenie w USC bo np po urodzeniu okaże się że to jednak nie jego dziecko i :dupa:
![]() ![]() Ale zadzwonić można może są miasta gdzie zmuszają do gry w ciemno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w koncu poszlam do sklepu i kupilam ten laktator aventa bo 60e to naprawde dobra cena uwielbiam promocje typu half price ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3890 |
Zakorzenienie
|
A ja nie bardzo sie orientuje w temacie rejestracji dziecka, ale 2 lata temu bylam swiadkiem, jak urzedniczka tlumaczyla kobiecie, ze jesli rodzice dziecka sa malzenstwem, to zapisac dziecko moze jedno z rodzicow, jesli rodzice sa "tylko" partnerami i nie maja slubu, to przy zapisie musza byc oboje. Kobieta nie mogla tego pojac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3892 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() leżę w rudzie śląskiej
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3895 |
Zakorzenienie
|
Kurczę, nie wiedziałam, że tak to wygląda w USC
![]() Od dłuższego już czasu drętwiały mi palce lewej dłoni, ale od około tygodnia drętwienie utrzymuje się non stop ![]() ![]()
![]() |
#3896 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3897 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() my trochę jak dzieciaki do tego podeszliśmy i mieliśmy kupę radochy, dopóki nie przyszła para rejestrować dziecko martwo urodzone ![]() ![]() opłaca się to zrobić, żeby nie ciągać noworodka po urzędach no i nie wiadomo jak my się będziemy czuły ... i gratuluję umowy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ines, wszelki duch ![]() ![]() ![]() ![]() joanna, współczuję śmierci teścia, uważam że dobrze zdecydowałaś co do pójścia lub nie ![]() no i tyle zapamiętałam z nadrabiania ![]() mamusie szpitalne, trzymajcie się tam cieplutko ![]() ![]() witam, wciąż w dwupaku ![]() ![]() ![]() ![]() miłego dnia mamuśki ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3898 |
Raczkowanie
|
Cześć Brzuchatki
![]() Ja już od 5 na nogach. Jakoś spać nie mogę bo dzidziuś mało się rusza i strasznie mnie to niepokoi - może zmęczony wczorajszym grillem. Dziś wycieczka do Krk - troszkę odwiedzin, troszkę zakupów. Podczytywałam Was wczoraj regularnie, ale nie miałam czasu pisać. Mam nadzieję, że nikogo nie ominęłam ![]() Kularek , ja się wybieram na weekend do Krk, za chwilkę wyjeżdżam i mam 200 km, ale termin porodu bardziej odległy. Wszystko zależy jak się czujesz ![]() Pszczola pracusiu ![]() Malwiska fajna weekendowo-obiadowa umowa, obstawiam, że u mnie by przeszło, ale tak co drugi weekend ![]() ![]() Vegetka ![]() ![]() ![]() Karolinek współczuję z tymi nerkami, nieciekawa sytuacja, mam nadzieję,że wszystko będzie w porządku. Trzymaj się cieplutko ![]() Malwiska super kącik ![]() Fame a jak u Ciebie dziś ? Lepiej ? Iza To widzę, że plan na ' pociążową ' regenerację masz, a poza kosmetykami zamierzasz w inny sposób wracać do formy? Bambusiek ![]() ![]() Svelta, Wisienka, Dusia jeśli chodzi o uznanie ojcostwa w przypadku związków niesformalizowanych, to owszem można to zrobić przed porodem i wtedy rzeczywiście ojciec dziecka może sam zarejestrować dziecko, co może wiele ułatwić kobiecie. Jeśli ojciec wcześniej nie uzna dziecka - oboje rodzice muszą udać się do USC i wypełnić jednakowo deklaracje i tak jeśli matka wpisze 2 imiona a ojciec jedno, to muszą wypełniać do momentu aż deklaracje będą zgodne. Jeśli nie mogą dojść do porozumienia to matka sama wypełnia deklaracje, a ojciec do 3 miesięcy musi potwierdzić jeśli nie potwierdzi sprawa ląduje w sądzie. Jeśli rzeczywiście jest się samotną matką i chce się ubiegać o alimenty to najlepiej dać dziecku nazwisko ojca, bo potem są problemy.Becikowe, czy rozliczenie podatku może spaść na jedną osobę - ja uważam, że jeśli nie ma się ślubu to powinna ( dla własnego dobra ) zająć się tym matka dziecka. Mój maluch na pewno będzie zameldowany tam gdzie ja i wszystko w dokumentach będzie miał analogicznie po mnie, poza nazwiskiem ![]() Będę Was podczytywać przez weekend - wypoczywajcie Kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3899 |
Zakorzenienie
|
Karolinek czekamy na wieści
![]() wisienka gratuluję kredytu! Hej! Jestem głupia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3900 |
Rozeznanie
|
Wiecie co, ja tego swojego męża to za jaja dziś powieszę chyba.
Wczoraj spać nie dał, dziś pojechał na ryby a wczoraj rozmawialiśmy, że ma mieć telefon ze sobą i ładował go wieczorem na tą okazję. Otwieram oczy, a tu jego telefon leży sobie na stoliczku ![]() Wisienko gratuluję sfinalizowania kredytu ![]() A z uznaniem dziecka, to na początku ciąży byłam oblatana w temacie, ale później wzięliśmy ślub i już wypadło mi to z głowy jak to jest dokładnie. Eydrith, hahaha wiesz co, żebym ja mu przypadkiem nie zakazała kilku rzeczy po ślubie ![]() Fame, Ty naprawdę wszystko robisz, żeby urodzić lada moment ![]() ![]() TaTekla udanej wycieczki! Nie przemęczaj się i daj znać jak było. Karolinek_ jak tylko będziesz mogła to dawaj znać co się dzieje, trzymam kciuki ![]() Vegetka a Ty jak dziś? Noc pod znakiem drapania czy ok? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.