|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III
[QUOTE=alexxxandraa;498365 98]
Cytat:
I w pierwszej ciąży też tak miałam. Jakoś w 6 miesiącu się uspokoiło.Cytat:
|
|
#3872 |
|
Konto usunięte
|
Pszczoua!
Dzięki za inspirację! Jeśli będzie chłopak to zgapię
|
|
|
|
#3873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
Padam.. ale nie wiem czy na l4 nie bede jeszcze bardziej narzekac..
Jakie macie pomysly na szybki obiad? Wczoraj i dzis bylo spagetti, jutro nie wiem... |
|
|
|
#3875 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się teraz, że lepiej w tę stronę; )
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze, że nie mieszkałam obok liceum ![]() Cytat:
![]() dostałam hemoroidy w lipcu. Spadłam ze schodów i złamałam sobie kość ogonową. I zamiast dać się zawieźć na pogotowie leżałam na łóżku cała spięta z bólu. Bo przecież nic takiego się nie stało... wzięłam mocne leki, które miałam jeszcze po skręconej kostce z zeszłego roku. Ba, nawet poszłam do pracy następnego dnia. Na lekach. Tylko jak po dwóch godzinach musiałam usiąść przed komputerem to nie mogłam... i w toalecie zobaczyłam krew, a to nie te dni. I dopiero wtedy zwolniłam się z pracy i poszłam na pogotowie (po drugiej stronie ulicy ). i proktolog stwierdził, że to od tego upadku musiało być... ale na szczęście maści szybko pomogły. Cytat:
Ja też. granat, szary, bez. Lub granat z białym czy szary z białym. [QUOTE=alexxxandraa;498365 98] Cytat:
Cytat:
łóżeczko piękne. Pytałam kolegę z pracy o wózki, on jest maniakiem sprawdzania testów i opinii wszystkiego co kupuje. Sam ma wózek Hartan i jest bardzo zadowolony. Polecał też teutonie i emmaljunge, przy czym ten ostatni ponoć drogi. Z kolei jego żona jest fizjoterapeutką wcześniaków, noworodków i niemowląt. Mówiła, żeby nie wozić dużo dziecka w fotelikach zamocowanych do stelaża wózka, bo to spowalnia rozwój motoryki u dziecka. skulona pozycja nie jest naturalna. Naturalne dla maleństwa jest leżeć z prostymi pleckami. Wiadomo, od czasu do czasu na zakupach jest ok, natomiast żeby nie ciągle czy na codzienne spacery. |
||||||||
|
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś zrobilam pesto z jarmuzem i suszonymi pomidorami do makaronu
|
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- mąż by nie tknął |
|
|
|
|
#3878 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O ja mam Teutonie po siostrze tylko gondole musialam dokupic bo siostra wpinala fotelik w stelaz, nie miala gondoli. |
|
|
|
|
#3879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3880 |
|
Konto usunięte
|
Dzien dobry
|
|
|
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
Co tu taka cisza
![]() Wczoraj chyba i mnie dopadł depresyjny poniedziałek bo na sam wieczór miałam zafundowany taki stres więc i humor mi się popsuł okropnie. Ale już jest ok na szczęście ![]() No i mała chyba chciała mnie pocieszyć i odgonić moje czarne myśli bo jak od 2 dni praktycznie zero odzewu to wczoraj się tak rozbrykałaaa
|
#3883 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Każda nowa mamuśka mile widziana ![]() Cytat:
Widziałm podobny komplecik na allegro i bardzo mi się spodobał
|
|
|
#3884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze już ok Mój ostatnio sobie bryka jak idę spać i w nocy sobie skacze ciekawe czy jak się urodzi to tak będzie mu się podobała noc
|
|
|
|
|
#3886 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien Dobry
Siedze w pracy i korzystajac z przerwy patrze na torby do wozka i chyba wybor padnie na Skip Hop Duo. Wydaje sie byc dosc duza i pakowna. Podoba mi sie jej sposob mocowania do wozka. ImageUploadedByWizaz Forum1421741875.696685.jpgImageUploadedByWizaz Forum1421741887.366827.jpgImageUploadedByWizaz Forum1421741929.295432.jpg |
|
|
|
#3887 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Staram się was dogonic, ale ciągle nie mogę nadążyć. Tym bardziejz dwoma chorymi facetami w domu. Tz mi zarazil Kubusia angina ale na szczezcie antybuotyk zadziałał i juz jest poprawa. W każdym razie udało mi się nadrobić. W tamtej ciąży nie miałam i teraz tez nic nie widać. Cytat:
jesteś dzień po mnie ![]() Cytat:
Zdrowka i powodzenia dla Tż. Ja mieszkam ok 60km od Łodzi. Mieszkałam tam 8 lat ![]() Cytat:
Ja regularne kopniaki odczuwam od początku 18tc. Teraz już mi brzuch podskakuje, mała rośnie w sile najczęściej czułam z prawej strony, na usg dowiedziałam się, że mała szturchala mnie tam pupka i plecami a rączki i nóżki miała po lewej stronie. Teraz hasa po całym brzuszku ![]() Myślałam nad imionami i pod uwagę bierzemy Iga, Oliwia, maja i Lena. Ale najbardziej z nich podoba mi się pierwsze, ewentualnie drugie ![]() Gorzej jak się przyzwyczaje do myśli ze będzie dziewczynka, a tam siusiak wyrośnie ![]() Tez byłam na zakupach w Tesco. Udało mi się kupić 5 pak bodów za 20 zł dla dziewczynki i 5 szt. bodziakow po 3.60zl dla starszego synka, choć mniejsze tez były. Ale na razie nie szaleje z zakupami, z reszta prawie wszystko mam
|
|
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() Witam się w 6 miesiącu ![]() Dziś o 18 wizyta i mam nadzieje, że dowiem się kto mi tak szaleje w brzuchu
|
|
#3889 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
|
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Mi BBF też mówi, że to już 6 miesiąc i też dzisiaj mam wizytę i to połówkowe Wczoraj dorobiliśmy się łóżeczka i tż się uparł żeby je rozłożyć. Postawił mi je tak, że nie mam jak się ruszyć w sypialni o dostępie do szafy mogę zapomnieć. Byliśmy też w Tesco i kupiliśmy skarpetki i śliniaki. Normalnie tak się nastawiłam, że będzie dziewczynka, że jak lekarz dzisiaj znajdzie sisiora to padnę
|
|
|
|
#3893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ten czas leci! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
Aika, super ta torba
country, fartuch, trzymam kciuki za wizyty ![]() kurcze, tak piszecie o tych ruchach a ja jeszcze nic nie czuje mój mąż codziennie słucha brzucha i mówi że młode wariuje bo słychać jakby ktoś w wannie z wodą szalał i to mnie uspokaja..... haha, a ja dziś znowu na żurek jade u moich rodziców bardzo lubią żurek więc zazwyczaj jest co tydzień i zawsze mam na niego zaproszenie
|
|
|
|
#3895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bbf pokazuje jak byk 6 msc Chciałabym chłopczyka, ale jak będzie dziewczynka to nie będę narzekać
|
|
|
#3896 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny jak czuć czkawkę? Wczoraj czułam regularne co kilka sekund nie tyle kopanie, co bąbelki w brzuchu, w jednym miejscu. Cytat:
Dzisiaj do pracy jadę dopiero na pierwszą, niby fajnie, ale jak myślę o tym jak późno wrócę... u nas nie ma oficjalnie pracy zmianowej, więc wolno mi pracować tylko do 20. Oficjalnie ale tym razem to mój wybór. Babcia która mieszka pode mną ma kogoś, kto chętnie odsprzeda nam wózek. Wczoraj zaczepiła tz o to. Mam nadzieję, że jakiś fajny...
|
|||
|
|
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
właśnie bbf pokazuje od 22 tc,a np na 1 stronie mamy wątku ze od 23tc
|
|
|
|
#3898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za córę! ![]() Musi być jakaś koleżanka dla Janka i Frania. ![]() W którym Tesco byłaś? Były może jakieś body na krótki rękaw w promocji? Skarpetki też by mi się przydały.
|
|
#3899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i ja mam tą krechę pod pępkiem i nad trochę też |
|
|
|
|
#3900 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, super sie jezdzi, latwo prowadzi. Wszystko tak lekko chodzi, wpinanie, wypinanie fotelika czy gondoli. Latwo sie sklada i rozklada. Jedyny minus to brak przekladania raczki. Ogladalam wczoraj tego Hartan i widzialam, ze on ma raczke przekladana. W sumie oba sa bardzo podobne z wygladu. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:57.

niestety moja mamuska miala tak samo, wiec mysle, ze do konca ciązy raczej sie to nie zmieni, no i te bole migrenowe;/
I w pierwszej ciąży też tak miałam. Jakoś w 6 miesiącu się uspokoiło.

Dzięki za inspirację! Jeśli będzie chłopak to zgapię
Zerknęłam na dział wyprzedażowy i wydawało mi się, że raczej wszystko co fajniejsze, to już niestety wykupione. I ceny raczej wyższe. Zestaw na stronie który akurat mi się podobał 34,99, a stacjonarnie 39,99zł. Niby nie dużo, ale zasze sobie można dobrać czapeczkę albo skarpetki za tego piątaka. 

06.09.2014