Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-21, 22:26   #3901
anjadka
Raczkowanie

Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI

No nic dziewczyny, nie będę się tym teraz zamartwiać

Idę już spać, bo tej nocy spałam tylko 2h bo TŻ robił projekt a jakoś nie umiem spać kiedy on nie śpi
anjadka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 22:28   #3902
Riana
Wtajemniczenie

GG do Riana

Ja tez zmykam dobrej nocki wszystkim PM zycze buziaki papapa
PS-wkleilam nowa fotke i tak patrze i mysle jaka ja bylam szczupla kiedys 48 kg

ząbale
KLIK PLISSS
http://[luksjab]471229[/luksjab]

Edytowane przez Riana
Czas edycji: 2009-05-21 o 22:29
Riana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 22:28   #3903
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
wiem ale mnie trzyma jeszcze to wczorajsze
a ja wiem czy on tam siedzi a może .....
żartuje
kasia obawiam sie ze slonko nam nie dopisze w ten wymarzony dzien

http://www.twojapogoda.pl/16dni.htm

http://www.pogody.pl/go.live.php/PL-...terminowa.html
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 22:41   #3904
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
kurcze to faktycznie to jestescie postawieni w bardzo niezrecznej sytuacji .. bo jak odmowicie prezentu to ci ludzie moga sie obrazic i pomyslec ze wybrzydzacie ale z drugiej strony .. piszesz ze zawsze chcialas isc na piechote do Kosciola i ze to jest Twoje marzenie wiec ja bym na Twoim miejscu dala do zrozumienia Twojej tesciowej ( ten prezent jest od strony TZeta? ) ze bardzo Wam milo ze o was pomysleli ale wy macie cos innego w planach i tyle .. glupie takie obdarowywanie na szczescie ... no i tym bardziej jak piszesz ze Kosciol macie po drugiej stronie ulicy wiec po co auto? nie praktyczny ten prezent wogole
i z tymi zdjeciami tez ... powiedzcie ze chcecie spedzic cale wesele z goscmi ze TEN dzien tak szybko minie ze nie chcecie zadnych zdjec w dniu slubu ... ehh wkurza mnie takie cos

a sukienke zamowilam bedzie dopiero 15 czerwca
gora gorset za kolano kolor cos takiego ... jak ten kwiatek
http://republika.pl/blog_jq_3912801/...r/orchidea.jpg
Suuper ten kolorek, ehh ja jeszcze nawet nie ogladałam się za kiecką na wesele. TŻ nie ma garnituru:/

Tak, ten prezent od gości TŻ, jego rodzice nam powiedzieli, że to niespodzianka, nawet nei wiemy od kogo i jakie to auto, ale teściowa się wygadała, że "sąsiedzi będą musieli zrobić miejsce na parkingu", no to logiczne, że to będzie limuzyna, i się podniecała, że to auto to marzenie...ale raczej nei nasze Teściowie wiedzą, że nei mamy nic na oku, poinformowali nas o tym aucie już dawno, a my mieliśmy w planie jechać właśnie ich autem i oni nawet się cieszyli, ale własnie ktoś z genialnych gości wpadł na taki pomysł i d... blada

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Anula wiesz ja wytrzymam bo nasze zycie się odwróciło o 180 stopni od sierpnia zamieszkamy razem przeprowadzamy się do Wrocka
To super, i będziesz mieszkać niedaleko mnie Tzn. ja w Legnicy, to nawet blisko Wrocka

Cytat:
moje zakupy przez allegro były nie udane wogóle, dlatego nigdy nic nie kupie przez allegro, chociaz tz juz nie raz zamawiał i jakoś tylko pare razy był zawiedziony
Szkoda, że tak się zraziłyście na zakupach w allegro, ja bardzo często robię zakupy na all, ale teraz się ograniczam, byłam kiedyś maniaczką kupowania łaszków. Niestety teraz mam przykrą sytuację ze sprzedawcą, musze iść z tym na policję:/

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Anulko, ja bym powiedziała otwarcie co myślicie o tym wynajmowaniu auta Niech wszystko będzie tak, jak Wy chcecie

Dziś byłam ostatni raz na zajęciach na uczelni... teraz juz tylko oddanie pracy i obrona...
Jeeezzzuuu, jakos mi smutno i troche sie poryczałam... 5 lat, to jednak kupa czasu... Mimo wszystko, piękne to były lata... Z wieloma ludźmi juz nigdy ie pewnie nie zobaczę... Tak to wszystko przeleciało, że nawet nie zdążyłam się do tego psychicznie przygotować...
Ja też kończę studia, ale 3 letnie, szybko zleciało jak nie wiem.. ale się cieszę.
Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
anuuuula to dobrze, ze nie musisz na nim wymuszac wizyty u kosmetyczki, ja musialam zrobic to podstepem, ale jakos TZ nie narzeka "po" i daje mi ladnie oczy i buzke smarowac kremem, jak niemowlaka co do oczyszczania to polecam to kawitacyjne (laserowe). 2 tygodnie temu je robilam i teraz sobie powtorzylam.
hmmm a co do samochodu, to moze wezcie ten prezent, zeby darczyncom nie bylo przykro i pojedzcie nim na sale, ale na zdjecia nie jechalabym w ten sam dzien, tym bardziej ze nie chcecie, tylko planujecie plener w tygodniu, a zdjecia z samochodem mozecie zrobic sobie pod sala, wsiadajac pod kosciolem do auta i moze wszystcy beda zadowoleni?
nie bardzo się orientuję na czym polega to kawitacyjne oczyszczanie, ale coś wcześniej ktoś pisał, że to w jakims odpowiednim czasie trzeba robić.
Co do samochodu, to już nei wiem w końcu. Może to głupie, ale dla nas to zbędne i jak pomyślę jakie drogie jest to wynajęcie, to mi szkoda tej kasy...:/ dlaczego ludzie są tacy dziwni i wolą tak zmarnowac tą kase, zamiast nam ją dać, tym bardziej, że każdy grosz nam się przyda:/

Cytat:
obronę mam w urodziny 29 czerwca a później mgr we wrocku
Kurcze a ja jeszcze nie znam terminu obrony, wkurza mnie to

Cytat:
Napisane przez SollAngelica Pokaż wiadomość
Ale Ci fajnie Anuulaa z tą kosmetyczką.. Ja mojego TZ chcialam na paznokcie wysłać, ale popatrzył na mnie tylko jak na kosmitkę i stwierdzil, ze jemu sie jego dlonie i paznokcie podobają i nie wie po co... echh te chlopy?!

a co do auta to jak będziecie jechali z kosciola na sale? mieliscie jakis pomysl poza propozycją znajomych?
ja bym powiedziala znajomym cos na zasadzie, że Ty wiesz że to niespodzianka co będzie, ale widzialas taaaaaakie bossskie kabrio/zabytkowe autko /cokolwiek Ci sie podoba i że masz nadzieje ze to wlasnie będzie TO bo wtedy by spełnili Twoje marzenie
unikniesz limuzyny a im będzie miło że spełnią "marzenie"

albo inna wersja - porozmawiaj z tesciową i powiedz jej, że Ty nie przepadasz za limuzynami i zeby zasugerowala temu "KOMUS" zeby limuzyny nie wynajmowal
a czy to czasem nie Twoja teściowka jest tym "tajemniczym darczyńcą"? cos mi za bardzo naciska na to
Mielismy w planach jechać autem teściów, bo mają ładne i jak kupowali, to ja nawet je wybrałam i powiedziałam, że mozemy nim jechać do slubu i oni się nawet cieszyli. A ten prezent to neispodzianka od strony TŻ, nie mamy pojęcia od kogo to i tu jest problem. Teściowa wie, że nic nie mamy na oku i wie, że się domyślam, że to limuzyna, ale ona obiecała tym gościom, że się nei wygada i gadaj z nimi. Powiedziałam jej, że ja i tak pójdę pieszo do koscioła i nie chcę wychodzić z wesela, ale jakoś nie pasowało jej to:/ pogadamy jeszcze o tym z nimi i powiemy jakie są nasze odczucia. Głupio tak, bo Ci goście już wiedzą, że my wiemy o tej neispodziance i nawet jak się wykręcimy, to moga się obrazić. Najgorsze jest to, że neiwiemy kto to
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 23:50   #3905
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość

allle super. gratuluję
Cytat:

super ciesze sie razem z tobą i zazdroszczę troszkę
Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
ekstra, gratuluję ile pokoi?

dzieki dziewczyny

2 pokoje
ale duzzee

Cytat:
super !
gratuluje
dzieki

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, jakos czarny tydzien chyba czy co? Moja babcia jest w szpitalu
wspolczuje kochana

Cytat:

ciekawe jak tam Mala
bez zmian podobno, ale kuzynka jej mowila ze troszku lepiej

Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość
stokrotka, strippi, Jaga bardzo mi przykro z powodu Waszych bliskich, pomodlę się za nich i trzymam kciuki żeby wszystko było ok

dzieki

Cytat:
Strippi, przezyłam szok, jak przeczytałam o stanie zdrowia Małej... Bardzo mocno trzymam za nia kciuki, często o niej mysle i juz wcoraj modliłam sie o jej zdrowie

strippi, gratuluję mieszkanka
no ja tak samo czesto o niej mysle i tesknie za nia

dzieki sliczne

no to juz niedlugo koniec szkoly
a jak idzie na tancach?

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
Strippi gratulacje mieszkanka
dzieki

juz powoli sie wprowadzamy
pierwsze rzeczy zawiezione

laski a ja zgubilam gdzies ksiazeczki moje i tz z nauk... mielismy tam 4 podpisy z nauk ( polowe zrobiona )
1 podpis z poradni... brakowalo 2 nam

i nie wiem gdzie jest :/ nie wiem co teraz zrobimy

wszedzie szukalismy a do slubu juz miesiac i 27 dni
Stary 2009-05-22, 03:10   #3906
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

zaaabcia to nie ja kupowałam tę felerną sukienkę tylko bzyczka
upss sorki

Cytat:
Śliczny chłopczyk
W ogóle, wszystkie dzieciaczki są śliczne, ostatnio tak się wszystkimi zachwycam
dziekuje

Cytat:

zaaaabcia super buciki a ile Twoj chrzesniak ma?? malenstwo straszne
13 maja zkonczyl 3 miesiace

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
żabcia zapłaciłam za nią chyba 103 zł na pewno ponad 100zł, ale w sumie nawet jakbym ją kupiła za połowę ceny to to co oni pokazują na zdjęciu napewno nie jest tym co ja otrzymałam w przesyłce. Już pominę fakt podwyższonej ceny za przesyłkę (na all jest 10 zł a płaci 4zł ). Jutro odsyłam sukienkę, kseruje sobie list i zatrzymuje dla siebie. Mam nadzieje że uda mi się odzyskać pieniążki.
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

moja ma 89 i tez sie modle zeby doczekala do slubu bo cos ostatnio choruje..
mam nadzieje ze nasze obydwie babcie bede w tym specjalnym dniu z nami

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 08:10   #3907
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Dziewczyny przykro mi z powodu Waszych bliskich Moja babcia też niedawnbo była w szpitalu (została mi tylko babcia ze strony taty), bo zasłabła w przychodni, ale na szczęście po paru dniach ją wypuścili i już jest dobrze. Będę się modlić za Waszych bliskich i mam nadzieję, że z tego wyjdą i wszystko się dobrze skończy.
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 08:16   #3908
ania20m
Wtajemniczenie

cześć
Ale była u mnie straszna buża w nocy pół nocy nie spałam bo ja sie boje błysków i grzmotów.

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 08:16   #3909
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
kasia zmienilismcie date.. rozumiem ale to juz nie bedzie wasze ukochanie 17.04? jak sie z tym czujesz;D
lepiej data ładniejsza, miesiąc ładniejszy ogólnie na +

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 08:24   #3910
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
cześć
Ale była u mnie straszna buża w nocy pół nocy nie spałam bo ja sie boje błysków i grzmotów.
A ja nawet nie wiem kiedy jest burza chyba, że akurat się przebudze, ale tak burza mnie nie obudzi.
Stary 2009-05-22, 08:30   #3911
stokrotka24
Zakorzenienie

cześć dziewczyny
lekarz mi dokładnie opowiedział o stanie zdrowia taty. w niedzielę przewożą go do szpitala w innym mieście, gdzie będzie miał operację. Wytną to dziadostwo a potem chemioterapia. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że to mu przedłuży życie od 4 miesięcy do 1,5 roku czyli dalej najgorsze. guz jest bardzo złośliwy i podobno szybko odrośnie. Boję się, że będzie bardzo cierpiał

co do naszego ślubu to byliśmy wczoraj u proboszcza porozmawiać co mamy robić. proboszcz sugerował nam, żebyśmy nie rezygnowali ze ślubu, bo przecież nie będziemy czekać aż tacie się pogorszy, tylko powinniśmy cieszyć się, że jest jeszcze z nami i wykorzystać ta chwilę, bo może uda się, że będzie z nami w ten dzień.

pozostaje jedynie nadzieja

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 08:39   #3912
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
lekarz mi dokładnie opowiedział o stanie zdrowia taty. w niedzielę przewożą go do szpitala w innym mieście, gdzie będzie miał operację. Wytną to dziadostwo a potem chemioterapia. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że to mu przedłuży życie od 4 miesięcy do 1,5 roku czyli dalej najgorsze. guz jest bardzo złośliwy i podobno szybko odrośnie. Boję się, że będzie bardzo cierpiał

co do naszego ślubu to byliśmy wczoraj u proboszcza porozmawiać co mamy robić. proboszcz sugerował nam, żebyśmy nie rezygnowali ze ślubu, bo przecież nie będziemy czekać aż tacie się pogorszy, tylko powinniśmy cieszyć się, że jest jeszcze z nami i wykorzystać ta chwilę, bo może uda się, że będzie z nami w ten dzień.

Dokładnie jestem tego samego zdania co ksiądz, że nie powiiniście rezygnować ze ślubu. Zresztą Twój tata na pewno nie chciałby żebyście to robili. Będę się modliła za Twojego tatę i trzymała kciuki, żeby udało mu się w ten dzień być z Wami
Stary 2009-05-22, 08:49   #3913
ania20m
Wtajemniczenie

Cytat:
cześć dziewczyny

Ja też zgadzam się z rada ksiedza, nie rezygnujcie ze ślubu. może stan twojego taty poprawi sie po wycięciu guza i będzie mugł być z Wami w tem dzień. trzeba mieć nadzieje

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 08:55   #3914
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

witam
ale wczoraj miałam zaganiany dzien.
załatwilismy USC byłam w szoku bo wszytsko zajęło nam jakies 10 minut. TZ pytał sie kiedy bede mogła miec nowy dowód (chyba tak mu sie spieszy hehe) a kobietka powiedziała, ze po 3-4 tyg bede mogła składac jakos. a tydz po slubie moge przyjsc po dokumenty jakies.
Do konca zastanawiałam sie jakie nazwisko wziąć. czy TZ, czy podwójne. nawet w USC nie wiedziałam. ale jak sie mnie babka zapytała, chwile sie zawahałam, spojrzałam na TZ i powiedziałam, ze po męzu. TZ po wyjsciu mnie usciskał i powiedział, ze sie bardzo cieszy z mojej decyzji
potem rozwieźlismy 5 zaproszen.
byłam u mojej prababci, która jak zwykle od 30 lat juz umiera. ale stwierdziłą, ze jesli nie umrze do slubu to oczywiscie przyjdzie. wiec jej powiedziałam, aby mi takich numerów przed slubem nie robiła
Cytat:
poleconym, ponieważ wysyłajac zwykłym nie masz pewnosci ze zaproszenie doszło. W przypadku poleconego wpisujesz na druczku swoje dane i jezeli listonosz nie dostarczy to odsyłają list do Ciebie.

...
no w sumie tak, tylko gorzej jak kogos nie bedzie w domu i potem na poczte bedzie musiał biegac
Cytat:
Od wczoraj biorę antybiotyk na mój nieszczęsny pęcherz i silne środki przeciwbólowe wczoraj jak mnie złapały bóle to myslałam ze do przychodni nie dojdę, a później jeszcze do aptek. Nie życzę nikomu tego. Wiecie że przeziębić pęcherz można nawet chodząc boso po domu
współczuje, tez kiedys miałam i do tego jeszcze stan zapalny myslałam, ze juz po mnie.
Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to musicie się zapowiadać wieczorami przeważnie większość ludzi siedzi w domu po pracy i jakbyście tak wpadli bez zapowiedzi to co nie wpuścili by Was? A wygłoszenie formułki "serdecznie zapraszamy na nasz ślub, bla bla bla" nie zajmuje dłużej jak 5 min...no chyba, że u Was jest taki zwyczaj, że trzeba odpowiednio ugościć przyszłych małżonków
musimu, bo mysle ze tak wypada.
Cytat:
hmm co do hasel na allegro, czy na inne konta - to ja tez nie znam hasla TZ i nie chce zeby on znal moje. mam jedno haslo na wszytskie konta, wiec po co ma czytac moje maile od kolezanek, a bron Boze moje do nich nie robie nic za jego plecami, ale chce miec troche swojej prywatnosci i swoje sprawy. juz nie mowie o n-k, bo wtedy polowe kolegow by mi usunal, a tam tez sa wiadomosci. Kocham mojego lobuza, ale to nie znaczy, ze ma czytac moje rzeczy. ufa mi, a ja jemu i nie potrzebyjemu jakies wymiany hasel. mam nadzieje, ze nie urazilam zadnej z Was tym co napisalam.
.
dokłądnie, jestem tego samego zdania.
Cytat:
Moim zdaniem powinno sie zadzwonić, choćby godzine wczesniej spytać się czy możemy przyniesć zaproszenie. Nie lubię wizyt bez zapowiedzi. Przyjdziesz do cioci z TŻ a ona właśnie maseczkę na twarz nałożyła i co wtedy?

-
dokłądnie
Cytat:
cześć dziewczyny

zgadzam się z księdzem. Mam nadzieje, ze z tata bedzie tylko lepiej

a my dzis na 17.00 na pierwsze spotkanie do poradnii rodzinnej idziemy

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 09:09   #3915
celi25
Rozeznanie

cześć
Cytat:
i jak Wam sie podobaja?
Super butki i zaproszenia chyba widać w tle

celi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 09:29   #3916
bzyczka1
Zakorzenienie

motley dziękuję za pomoc reszcie dziewczyn dziękuję za wsparcie

mam jeszcze jedno pytanie. Co powinnam wpisać w pierwsze luki ?? numer aukcji czy cos innego??
http://www.sklepy24.pl/zakupy/zwrot_...ep/internetowy

Moja babcia niestety nie dożyła naszego ślubu, ale zaręczyn tak babcia zmarła w sierpniu zeszłego roku. Chcieliśmy poczekać ze względu na rodzinę, żeby przynajmniej rok minął, ale wiem że babcia by nie chciała żebyśmy przesuwali ślub z powodu żałoby, która "powinna trwać rok", żałobę nosimy w sercu i nie jest tak że mija rok i jej nie ma. Ja dalej jak pomyślę o babci to łzy mi stają w gardle A z drugiej strony wiem, że babci jest teraz lepiej. 3 lata temu babcia miała wylew, o którym było źle ale doszła w miarę do siebie, sama jadła i poruszała się po domu. A po drugim wylewie było tylko coraz gorzej, nie chodziła, w ogóle nie stawała na nogach. W szpitalu powiedzieli że jest zdrowa, a babcia była nie przytomna nie zdolna do jedzenia, picia, nie było z nia żadnego kontaktu. I dlatego twierdzę że teraz jest jej lepiej.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 09:30   #3917
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SollAngelica Pokaż wiadomość
o TU
Soll śliczną masz suknię

Cytat:
i jak Wam sie podobaja?
Zaaabcia , butki ekstra, takich szukam na poprawiny

Cytat:
dziewczyny właśnie dostałam sukienkę
chcę ją odesłać tylko boję się trochę, że ja wyśle a on mi kasy nie odeśle. nie wiem co robić, trochę za dużo mnie ona kosztowała żeby darować.
Bzyczka to dziwne, bo to jest supersprzedawca sukienka na zdjęciu jest śliczna, a ja jak patrzę na zdjęcia reklamowe ciuchów to zawsze sobie powtarzam- w NAJLEPSZYM wypadku będzie tak wyglądała, a prawdopodobnie trochę gorzej... Kupiłam dwie suknie na allegro, jedną za 220 i za 99 zł i z obu jestem bardzo zadowolona. Odeślij i najlepiej zrób wczesniej zdjęcia tej sukni, te krzywe szwy, czy defekty i wyślij mu w załączniku mailem. Walcz, bo 100 piechotą nie chodzi

Cytat:
niestety nie dotyczy to aukcji z licytacją. Do zwrotu ma się prawo w przypadku zakupów w sklepie internetowym lub na aukcji z opcją "kup teraz". Natomiast jeżeli jest licytacja to zwrot zależy wyłącznie od dobrej woli sprzedawcy.
Motley tego nie wiedziałam- dzięki za info

Cytat:
o matko masz teksty jak ja
Kasiaher i Kaska , ja też tak odpowiadam TŻ, a jak już jestem strasznie wkurzona to mówię że ślubu też moze nie być i foch! Oczywiście ślub będzie

Jutro nareszcie będę miała pierwszy od dwóch miesięcy wolny weekend bo ciągle albo kursy albo studia...

Madzielnko, sprawnie Wam to idzie. Pamietam jak przed wyjazdem do Holandii zamartwiałaś się czy ze wszystkim zdąrzycie na kilka miesiecy przed ślubem po powrocie do Polski My nadal nie mamy załątwionej tej poradni

Zostało mi 50 dni

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 09:37   #3918
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

[quote=bzyczka1;12413248
Moja babcia niestety nie dożyła naszego ślubu, ale zaręczyn tak babcia zmarła w sierpniu zeszłego roku. Chcieliśmy poczekać ze względu na rodzinę, żeby przynajmniej rok minął, ale wiem że babcia by nie chciała żebyśmy przesuwali ślub z powodu żałoby, która "powinna trwać rok", żałobę nosimy w sercu i nie jest tak że mija rok i jej nie ma. Ja dalej jak pomyślę o babci to łzy mi stają w gardle A z drugiej strony wiem, że babci jest teraz lepiej. 3 lata temu babcia miała wylew, o którym było źle ale doszła w miarę do siebie, sama jadła i poruszała się po domu. A po drugim wylewie było tylko coraz gorzej, nie chodziła, w ogóle nie stawała na nogach. W szpitalu powiedzieli że jest zdrowa, a babcia była nie przytomna nie zdolna do jedzenia, picia, nie było z nia żadnego kontaktu. I dlatego twierdzę że teraz jest jej lepiej.[/quote]
TZ babcia zmarła wstyczniu tego roku, ae slubu nie przekładalismy. moim zdaniem załobe nosi sie w sercu.
Cytat:
Madzielnko, sprawnie Wam to idzie. Pamietam jak przed wyjazdem do Holandii zamartwiałaś się czy ze wszystkim zdąrzycie na kilka miesiecy przed ślubem po powrocie do Polski My nadal nie mamy załątwionej tej poradni

Zostało mi 50 dni
Jakos tak powoli wszytsko idzie do przodu tylko do tej poradnii tak nie chce i sie isc. ciekawa jestem co tam bedzie ech...

Stary 2009-05-22, 09:47   #3919
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
kasia obawiam sie ze slonko nam nie dopisze w ten wymarzony dzien

http://www.twojapogoda.pl/16dni.htm

http://www.pogody.pl/go.live.php/PL-...terminowa.html
lepiej mnie denerwuj
bedzie sliczna pogoda, nie wierz tym długoterminowym bo one się raczj nie sprawdzaja

Cytat:
cześć dziewczyny

współczuje, nawet nie moge sobie wyobrazić jak ja bym się czuła usłysząc że komus z rodziny zostało tyle czy tyle zycia
tak mi sie smutno zrobiło jak przeczytałam
ale pamietaj tata bardzo chce być na twoim slubie, napewno chce cię zobaczyc w sukni i jaka jestes szczęśliwa z tego powodu, będzie napewno spokojniejszy o ciebie , że jesteś w dobrych rękach , nie zabieraj mu tej przyjemności . Napewno wszystko będzie dobrze modle się za twoja rodzinę i twojego tate. będzie dobrze

Maggie zostało nam 15 dni

Edytowane przez kasiaher
Czas edycji: 2009-05-22 o 09:48
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 10:00   #3920
gold-fish
Zakorzenienie

też się kiedys zastanawiałam co bym zrobiła gdyby np. naszym rodzicom, albo mojej babci coś się stało, pogorszyło zdrowie... trudny wybór, bo ani się wtedy nie chce imprezować, ani nawet usmiechać. Z drugiej strony uważam, że te osoby nie chciałyby abyśmy przekładali ślub z ich powodu. Pragną naszego szczęścia.

Ściskam Was mocno dziewczyny nie macie na to wszystko wpływu

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2009-05-22, 10:05   #3921
kasiaher
Wtajemniczenie

dziewczyny zrobiłam TEST CIĄŻOWY
wyszedł POZYWTYWNIE
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 10:10   #3922
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
wyszedł POZYWTYWNIE
suuuuper
gratuluje

Stary 2009-05-22, 10:12   #3923
stokrotka24
Zakorzenienie

dziękuję dziewczyny za modlitwę i wsparcie. Staram się pobyć z tata jak najczęściej i nadrobić to czego między nami nie było, bo nie zawsze się zgadzaliśmy i mieliśmy dobry kontakt. Mam straszne wyżuty sumienia jak sobie przypomnę niektóre słowa i nasze kłótnie... Ale czasu nie da się cofnąć i trzeba naprawić to co było.

Byliśmy 3 razy na naukach przedmałżeńskich i wczoraj oddaliśmy proboszczowi kartki i on nam już załatwi to zaświadczenie z nauk. Poradnię też raczej nam daruje. Zostanie tylko urząd stanu i mamy to zamiar załatwić jak najszybciej.

kasiaher gratuluję jak dobrze pamiętam o to był zakład z twoim tz i ojcem nie? tz miał rację tak? zostaniesz mamusią

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 10:19   #3924
kaska87
Zakorzenienie

Kasia gratulacje

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 10:20   #3925
AgatkaL
Wtajemniczenie

Dziewczyny ...makasakra
Właśnie dzwoniłam do mojej ginekolog w sprawie wyniku kolposkopii, skonsultowała go ponoć z dwoma profesorami i badanie trzeba powtórzyć, gdyż podobno w opisie są sprzeczne informacje...w jednym zdaniu, ze dobrze, a drugim, że źle...i na 2 czerwca mam iśc ponownie tym razem włąsnie do tych profesorów ze szpitala w Wawie. No i gdy będzie taki podejrzany wynik, to będe musiał iść na ten wycinek dla świętego spokoju. Boże tak się boję, tu za niedługo ślub i wesele, a tu takie zamrtwienie. Nie wiem woógle jak pójde na ten wycienek, ile to się goi, jak to wyglada, czy trzeba to robić pod ogólną narkozą...Jesstem przerażona !!!

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 10:21   #3926
liliputek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anjadka Pokaż wiadomość
No nic dziewczyny, nie będę się tym teraz zamartwiać

Idę już spać, bo tej nocy spałam tylko 2h bo TŻ robił projekt a jakoś nie umiem spać kiedy on nie śpi
To tak jak ja. niecierpie jak mój Tż-et ma nocki.

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
cześć
\

Hmm...ja moze jestem jakas nietypowa ale uwielbiam wrecz jak jest burza i pada deszcz..Paradoksalnie uspokjaa mnie to i czuje sie bezpiecznie..Zawsze bylam dziwna

Cytat:

Kasiaher i Kaska , ja też tak odpowiadam TŻ, a jak już jestem strasznie wkurzona to mówię że ślubu też moze nie być i foch! Oczywiście ślub będzie

Uff to mi ulzylo..myslalam ze tylko ja tak terroryzuje (wg niego) mojego Tż-ta

Cytat:
wyszedł POZYWTYWNIE
Gratuluje!!!
liliputek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 10:22   #3927
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
wyszed ł POZYWTYWNIE
Gratuluję
jak się z tym czujesz?

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2009-05-22, 10:23   #3928
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Dziewczyny ...makasakra
Właśnie dzwoniłam do mojej ginekolog w sprawie wyniku kolposkopii, skonsultowała go ponoć z dwoma profesorami i badanie trzeba powtórzyć, gdyż podobno w opisie są sprzeczne informacje...w jednym zdaniu, ze dobrze, a drugim, że źle...i na 2 czerwca mam iśc ponownie tym razem włąsnie do tych profesorów ze szpitala w Wawie. No i gdy będzie taki podejrzany wynik, to będe musiał iść na ten wycinek dla świętego spokoju. Boże tak się boję, tu za niedługo ślub i wesele, a tu takie zamrtwienie. Nie wiem woógle jak pójde na ten wycienek, ile to się goi, jak to wyglada, czy trzeba to robić pod ogólną narkozą...Jesstem przerażona !!!
o kurcze... ale mam nadzieje, ze badania wyjdą dobre i ominie cie ten wycinek.

Stary 2009-05-22, 10:26   #3929
motley
Zadomowienie

Cytat:
motley dziękuję za pomoc reszcie dziewczyn dziękuję za wsparcie

mam jeszcze jedno pytanie. Co powinnam wpisać w pierwsze luki ?? numer aukcji czy cos innego??
mi się wydaje, że nie będziesz mogła zwrócić tego towaru bo to była licytacja. W tym piśmie, do którego podałaś link powołujesz się na ustawę
http://merlin.pl/HTML/inne/ustawa.html
a w tej ustawie jest taki punkt:
Art. 16. 1. Przepisów o umowach zawieranych na odległość nie stosuje się do umów:
10) sprzedaży z licytacji.

I jeżeli ten sprzedawca będzie qmaty to o tym doskonale zdaje sobie sprawę albo sprawdzi... jak nie to może się przestraszy i odda kasę

Natomiast na 100% możesz wadliwy towar reklamować i ja bym złożyła reklamację a nie zwrot.
Czyli powinnaś mu wysłać to pismo:

stokrotka mam nadzieję, że Twój tata będzie Wam towarzyszył na ślubie

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 10:26   #3930
moniqac
Zadomowienie

Dzien dobry .

Cytat:
Napisane przez celi25 Pokaż wiadomość
cześć

Super butki i zaproszenia chyba widać w tle
oooo ... moje oczy coś wyczaiły ... poznaliście się z TZ przez Internet?
rewelacja!!!

Cytat:
wyszedł POZYWTYWNIE
gratulaaaaaaaaaaaaaaaacje eeeeeeeee !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości