![]() |
#3901 |
Przyczajenie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Witam!!!
Jestem w 38 tyg ciazy, termin mam na 25 lipca Chcialabym Wam podziekowac Mimo, iz sie nie udzielalam na watku bardzo mi pomoglyscie Znalazlam tu odpowiedzi na nurtujace mnie pytania ![]() Gratuluje Wszystkim zdrowych, slicznych pociech ![]() Mam pytanie, czy ktoras z Was mieszka lub ma blisko do sklepu Dunelm Mill? Kupilam tam zestaw do lozeczka Benjy&Friends ale nie mam ochraniacza na szczebelki - Bumper (nie moge dokupic a na stronie internetowej nie ma tego zestawu - byl w promocji) Prosze, czy ktos moze kupic dla mnie jesli spotka oczywiscie Z gory dziekuje Edytowane przez anetkja Czas edycji: 2010-07-09 o 14:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3902 |
Raczkowanie
|
czesc Kobitki,
u mnie znowu uspal ![]() Hanjah bedzie pewnie zabawnie przy robieniu zdjec Dorotce, bo zazwyczaj to Malenstwo albo przymknie oczko albo otworzy buzke ![]() kasia_don tez bym chciala nad jeziorko..ale niedlugo bede w Polsce i pojade nad prawdziwe jeziorko, do polskiego lasu gdzie kapiele bynajmniej nie sa zakazane i ludzie sie kapia ![]() Hanjah to super ![]() ![]() ![]() Pytaine do Luny i innych Mamusiek , ktore urodzily plec meska. a wiec moja kolezanka z Polski napisala mi dzisiaj, moze to intymne, ale nie mam zielonego pojecia a wiec napisala: `obciagaj mu skorke na siusiaku i myj rumiankiem..moze troche na poczatku krewka leciec to b. wazne u chłopców..spytaj lekarza jak masz dobrego...powinno to sie robic jak chłopiec skonczy 2 mies...i przy kazdej kapieli...jak nie bedziesz robic stulejka murowana..i rozne zapalenia.. ` ?? pierwszy raz o takim czyms slysze.. Margaritte, Magdus bo cholera jasna mieszkajac w wielkim miescie nie spotkasz tutaj kogos z tej samej miejscowosci, mimo ze wieksze prawdopodobienstwo, a tu prosze dwie i ta z malej miejscowosci ![]() quinny buzz - za 1,5h koniec mojej aukcji, jakas inna osoba sie strasznie na niego napalila i mi ciagle podbija, jak wygra to udusze , bo mi sie juz nie chce ciagle przegladac tych aukcji i naprawde strasznie sie napalilam na ta spacerowke, ktora moglabym uzywac juz teraz, szkoda jedynie, ze oj fotelik z tako nie bedzie chyba pasowal do konstrukcji quinny..wczoraj ogladalam rowneiz ten wozek w sklepie nowy - sama spacerowka prawie £400 , normalnie ich pogielo psia kosc mac ![]() do Polski jade w srode, Alex niestety lubi sie czasami drzec bo jakos za dlugo nie zawsze lubi siedziec w fotelku i to bezwzgledu na pogode, mam nadzieje, ze nie bedzie tak koszmarnie, na szczescie mieszkam w maire blisko granicy wiec az tak straszliwie daleko nie mam ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- aaa i kupilismy jakis czas temu jumperka na drzwi dla Alexa i podoba mu sie, nawet skacze i sie smieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3903 |
Wtajemniczenie
|
a ja wlasnie bylam w banku i po pierwsze ze sie pytali czy nie chce usiasc to jeszcze mnie w kolejce przepuscili!!! jestem zaszokowana!
Kasiowa ja sie naczytalam na roznych stronach ze absolutnie nie mozna nic przy dydolku kombinowac ze zadnej skorki nie odsuwac itd tzn nie odsuwac na sile, troszke odsunac w sensie ile sie da i tam wyczyscic ale nie sciagac na sile tak jak u duzego chlopa a przy okazji pewnie bedziesz wiedziec czyu mozna w jakis sposob uzyskac duplikat p60? bo mam wszystkie z poprzednich lat a ten z 2009/2010 jak na zlosc gdzies wsadzilam i nie wiem gdzie :/
#3904 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#3905 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3906 |
Raczkowanie
|
Cześc mamuśki!
Ursull, gratuluję decyzji o ślubie ![]() Kasiowa, jak wy zaplanowaliście sobie podróż? Będziecie jechac głównie nocą czy w dzień? Wybraliście prom czy tunel? Podróż minęła nam bardzo spokojnie, błogosławię ten płaski fotelik, bo Duśka niemal całą drogę przespała. Na promie ją przetrzymałam i potem całą noc spała budząc się dwa razy nba karmienie, obudziła się na dobre 40 km przed domem. Za to teraz fiksuje, bo jest bardzo gorąco, upały ponad 30 stopni a na dodatek masa nowych ludzi i miejsc. Wczoraj miałam ochotę wracac, przy myciu urządziła taki koncert, że włos się jeżył na głowie. To wszystko za dużo dla takiego malucha. |
![]() ![]() |
![]() |
#3907 |
Wtajemniczenie
|
o i git!
bo myslalm jeszcze o payslipie z tygodnia 52 z ostatniego roku tam tez bedzie zsumowane wszystko... wyslalam emaila do kadr odpowiadaja juz 5h chyba bardzo skomplikowane pytanie im zadalam ![]()
#3908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie wiem jak Anglicy, ale Szkoci z reguły są mili i przyjaźnie nastawieni (przynajmniej ja się z takimi spotkałam). Jak byłam w ciąży to pytali który tydzień i jak się czuję, jak kupowaliśmy ubranka to ekspedientki zawsze zagadywały etc. Teraz jak gdzieś idziemy na zakupy to też pytają ile dzidzia ma tygodni, jak ma na imię i wszyscy mówią "jaka ona maleńka" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3909 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() o wlasnie ja tez licze ze sie pozbede celulitu ![]() dzidzi bedzie moje pierwsze, ale wiecie ogarniaja mnie wlasnie watpliwosci czy dam rade, i czy jestem na dziecko wogole gotowa ![]() Cytat:
warzywka tez jem ![]() a te witaminy to glownie dla foliku wlasnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3910 | ||
Zakorzenienie
|
Hej!
Skasowalao mi dlugiego posta to teraz lece z pamieci ![]() Cytat:
![]() Kasiowa ja absolutnie nie obciagam skórki, bo mozna zaszkodzic. Bylam u lekarza i nie zalecił robienia takich rzeczy ![]() Indiria super, ze podróz sie udała ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kasia_don śliczna córeczka ![]() U mnie dzis spiacy dzien. Sebus obudzil sie o 7.00, wziełam go do siebie i zasnelismy od 8 do 10.00 Normalnie jak wstalam to az w szoku byłam i chyba dlatego teraz tak przybita chodze, bo za duzo snu ![]() To ja chwale sie swoim 6 miesieczniakiem ![]() Na zdjeciu z misiem i rodzinne- w wieku 5 miesiecy ![]()
![]() |
#3911 |
Zakorzenienie
|
Kasiowa ja jestem przeciwna jakimś takim usprawnieniom siusiaka, które mogą go uszkodzić.
Najlepiej porozmawiać z lekarzem. blonde hair śliczne fotki. ![]()
#3912 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja jej nie przyzwyczajalam do spania przy cycu. Jej odruchem bylo to ze jak sie najadla to zaraz spala,wtedy wiedzialam ze juz ma dosc. I odrazu do kolyski byla przekladana a nie spala przy mnie. A teraz jej cos odbilo i ani nie chce przy cycu spac ani w kolysce tylko w hustawce :/ nie wiem co ja zle robie. Moze z moim pokarmem jest cos nie tak albo sama nie wiem. Mala jest starsznie zmeczona jak juz uda jej sie zasnac to po 5 min zrywa sie jakby jej sie koszmar snil. Albo budzi sie nagle z placzem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3913 |
Wtajemniczenie
|
peorth nie peniaj!
duzo kobiet mowi ze tak naprawde to nigdy nie jest dobry czas na dziecko i zawsze ma sie mieszane uczucia ja do tej pory mam stracha na zmiane z mega euforia tyle ze teraz juz nie ma odwrotu i tez czasem zaluje ze nie 'wpadlam' w wieku 20 lat bo teraz juz bym miala 6 letniego szkraba i drugiego pewnie 4 letniego, obu chodzacych do przedszkola i moglabym sie spelniac zawodowo blonde na tym trzecim zdjeciu jest takie ujecie ze ten twoj smieszek pocieszek wyglada na kawal chlopa!!! w sumie to przeciez nie wiem czy to takie ujecie czy on juz taki duzy??? ![]() kasia nie powiem ci jak zaradzic i co sie dzieje ale cokolwiek by to nie bylo to pamietaj!!! to nie jest twoja wina i z toba z twoim pokarmem i sposobem opiekowania sie dzieckiem wszystko jest OK moze sobie musi troche ponarzekac... jak kazda baba... albo PMSa ma?
8.08.2010 - 2+1 Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona. Edytowane przez potty Czas edycji: 2010-07-09 o 16:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3914 |
Zakorzenienie
|
Kasia a moze ma skok rozwojowy?
DZiekuje za miłe komentarze, a Potty nie mylisz sie, bo z synka to naprawde kawał chłopa, wazy ponad 9 kg i ''jak mówia'' wyglada na starszego ![]() ![]() Co ja poradze, ze on ma taki apetyt, chyba za mamusia- dla niego niewazne co i z czego wazne by cos lecialo ![]() ![]() A moje piersi zrobiły sie juz miekkie odkad biore tabl na zatrzymanie laktacji- to juz prawie tydzien i chyba mleka mam juz coraz mniej ![]()
#3915 |
Zadomowienie
|
a co to jest ten skok rozwojowy?? i to PMS?? nie no na serio wydaje mi sie ze to moja wina
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://parenting.pl/noworodki-i-niem...rok-zycia.html
![]() |
#3917 |
Wtajemniczenie
|
a PMS to napiecie przedmiesiaczkowe - ale to taki zart byl
![]() kasia nie wolno sie tak martwic i to nie twoja wina, tak?
#3918 |
Zakorzenienie
|
Kasiu pewnie nic się strasznego nie dzieje.
Pogoda jest cięzka do zniesienia dla dorosłych a co dopiero dla maluszka. Dziecko się zmienia. To, że spała spokojnie nie znaczy, że teraz będzie. To, że nie miałą problemu, że ją przekłądałaś do kołyski po zaśnięciu, nie znaczy, że nadal będzie jej to odpowiadać. Rozwija się, poznaje w zastraszającym tempie. Mój swego czasu uwielbiał banany, a teraz nie ma opcji, żeby chociaż kawałeczek zjadł. jesli nie ma innych niepokojących objawów to trzeba przeczekać. I się postaraj nie stresować, bo dziecko wyczuwa stres bardzo szybko i samo zaczyna być pod jego wpływem.
#3919 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() aa jeszcze jedno. Mama poszla zapytac sie do znajomej pediatry o to zachowanie malej i o to ze ona strasznie ulewa i ta pani doktor powiedziala, ze jak jest tak cieplo to zeby malej podawac herbatke, zeby sie napila, a nie przykladac do cyca . Co Wy o tym myslicie ?? Edytowane przez kasia_don Czas edycji: 2010-07-09 o 19:22 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3920 |
Zakorzenienie
|
Kasiu myślę, że warto zaufać pediatrze
![]() Herbatka jakas lekka, a może woda. A jak wy znosicie upał? Ja dziś nie bardzo. Aż wczesniej pracę skończyłam, bo i tak siedzenie w biurze by nic nie dało. Odpoczęłam w domu, upiekłam ciasto i dopiero teraz odzywam, jak już sie chłodniej nieco robi.
#3921 |
Zakorzenienie
|
I już mamy zdjęcia do paszportu
![]() 20 minut i po krzyku. Facet przyjechał, zrobił zdjęcia (ale mam grzeczne dziecko ![]() ![]() Teraz tylko tż dowie się kiedy ma wolne w przyszłym tygodniu i jedziemy wyrobić jej paszport ![]() A to moja kruszynka dzisiaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3922 |
Rozeznanie
|
ale słodka , cudna
![]()
#3923 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wogole sliczne masz to malenstwo ![]() Luna my dzis odpoczywalismy na ogrodku tak po 15 wzielam mala wsadzilam do bujaczki dalam smoka i na ogrod wynioslam posadzilam w cieniu i poszla spac tak na godzinke :P:P a teraz jestesmy po kapieli :P wzielam moja kruszynke ze soba do wanny ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3924 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3925 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() My też uważamy, że mamy śliczne maleństwo. Ale tak pewnie wszyscy rodzice myślą o swoich dzieciach ![]() Kasia_don: Twój mąż niezły ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3926 |
Raczkowanie
|
A ja w końcu dzisiaj zapisałam się do przychodni. Mój brzuch naprawdę jest wzdęty i wygląda chyba na 3 miech, bo jak powiedziałam że ja pierwszy raz i chcę się zarejestrować bo w ciąży jestem - to Pani spojrzała na mnie srogim wzrokiem z pytaniem " I co i nikt Panią jeszcze nie oglądał ?"
No i mam pytanie, bo najpierw zaczęłam ustalać wizytę u lekarza, ale że nie było odpowiedniego terminu kazała mi dzwonić w ciągu dnia. Wspomniałam po raz kolejny, że jestem w ciąży, Pani spojrzała na mnie i od razu zapisała mnie na wizytę do midfiwe na 3 sierpnia ![]() Ale pytanie - To czy w takim razie muszę iść do tego lekarza skoro od razu mam umówioną wizytę ?
#3927 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Margaritte mnie lekarz pomacal po brzuchu i zlecil test ciazowy i tyle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kasia_don Czas edycji: 2010-07-09 o 21:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3928 |
Zakorzenienie
|
Jak poszłam do lekarza po zrobieniu testu ciążowego i bHCG (w Polsce) to w recepcji chcieli mnie od razu zapisać do GP, ale ja miałam próbkę moczu (tak mi poradziła pielęgniarka żeby przynieść jak będę myśleć że jestem w ciąży) i po jej zbadaniu dopiero umówiłam się na wizytę. A do midwife trafiłam dopiero po pierwszym usg.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3929 |
Zakorzenienie
|
Hanjah
![]() ![]() ![]() Śliczna córeczka, jaka kruszynka ![]() Kasia takich rzeczy to w ogole nie mysl, ze Ty jestes zła matka.Masz prawo niewiedziec co jest dziecku. Mysle, ze mozna dac herbatke, szczególnie jak jest ciepło. Ja dopajałam troche woda i herbatka. Jak karmiłam piersia to synek chetnie pił herbatki a teraz lepiej mu podchodzi woda ![]() ![]() Co do tych skoków to u nas czesto wystepowały, teraz to marudzenie jest raczej na ząbki ![]() Margeritte mysle, ze wizyta u lekarza nie zaszkodzi bo do 3 sierpnia jeszcze jest troche czasu, a tak bedziesz spokojniejsza ![]() Ja mialam pierwsza wizyte z połozna w 11 tyg, a pierwsze usg w 6 ![]() Bylismy na zakupach i kupilismy krzesełko do karmienia http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/3754559.htm jutro bedziemy montowac i posadzimy Sebusia ![]() Kupiłam sobie MALIBU ![]() ![]()
#3930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio piłam alkohol dwa dni przed zrobieniem testu. Czasami mam ochotę na dobre słodkie wino, ale pewnie jeszcze dłuuuugo się go nie napiję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.