|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46366168]Mała, ja się nie zgodzę z tym. Generalnie nauczyłam się, że jeśli (piszę o starszych dzieciach, które zabawką się już długo bawią i z założeniem, że zabawka ma starczyć na dłużej niż tydzień ) że jeśli jest zabawka kosztująca przykładowo 100zł i ona jest mega porządna, to zabawka podróba za 15zł to tylko podróba i do kosza trafi szybko. Ze znikopisem tak jest - Agatka miala taką chińszczyznę za kilka zł, jako półtoraroczniak dostala od kogoś, upadło to kilka razy i się zwyczajnie połamało, a ta przestrzeń do rysowania szybko przestała być zdatna do tego. A takie:http://allegro.pl/tomy-duzy-znikopis...186521997.html czy np. Fisher Price przeżyją niejeden upadek generalnie dziecko w naszym wieku niekoniecznie się znikopisem pobawi, zostawiłabym to na wiek 2+.Jakość zabawek naprawdę idzie w parze z ceną. Dzisiaj Agata miała okazję pobawić się chwilę klockami magnetycznymi no name, które się rozwalały, a ja osobiście bawilam sie firmowymi (niestety drogimi) GeoMag, i rewelacja, dało się cudnie budować, klocki się trzymały. Oryginalna, drozsza Barbie ma ładne włosy na całej głowie, wykończona jest estetycznie, i chociaż da się kupić lalkę podobną za 20zł, to zdecydowanie wybiorę oryginał [/QUOTE]Niestety masz rację ... ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- Cytat:
Cytat:
Co do tych ubrań to racja, mam z Anglii używane i jeszcze po mojej Oliwce sa spoko. Cytat:
Wczoraj tak np było, miałyśmy iść na pole ale widze że pieluszkę przytula, więc do wózka, uspałam, spała 40min, potem pół kromki (wow) i do 19:45 nyłyśmy na polu. Ganiałyśmy kotki, jeździłyśmy rowerkiem i nne takie. NA plac zabaw nie poszłyśmy bo wszytsko mokro, ale Tż postanowił ze kupuje piaskownicę. Z usypianiem większego problemu nie było z tym że była tak rozbawiona że trochę to trwało ale zjadła mleko więc i tak sukces. Z Tż dalej źle, niby już cos zaczęłiśy gadac ale wieczorem znowu ja kuchnia i ściera a o n rozwalony przed Tv. Ja już prawie spałam a on przyłazi i
|
|
#3902 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
pobudka o 6.30, także Hania spała 12 godzin ![]() hope dobrze, że Ojcu powiedziałaś też w szoku jestem, że przeszli do tego finału ![]() neti nie mogę z suchara nancy wstał Tż do Kubusia?
|
#3903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co Ty :/ ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- neti ja też padłam z suchara, muszę tż pokazać
|
|
|
|
|
#3904 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
Tak trzymac, tez tak mam jak mnie wkurzy to nie w glowie amory ![]() Co do jakosci ciuszkow owszem w Pepco trzema wymacac je, sprawdzic sklad materialu(100% bawelna nie kulkuje, z domieszka juz tak). Mam legginsy ktore troszke sie zniszczyly, ale sa tez takie ktore po wielu praniach nadal sa jak nowki ![]() Fajne ciuszki ma marka In Extenso dostepna w Auchan. Ceny spoko i jakosc tez ok. F&F tez super jakosc, tylko ze tu niektore ceny jak w dla doroslych
|
|
#3905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
Cytat:
dla Ciebie![1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46366168]Mała, ja się nie zgodzę z tym. Generalnie nauczyłam się, że jeśli (piszę o starszych dzieciach, które zabawką się już długo bawią i z założeniem, że zabawka ma starczyć na dłużej niż tydzień ) generalnie dziecko w naszym wieku niekoniecznie się znikopisem pobawi, zostawiłabym to na wiek 2+.[/QUOTE] moim zdaniem piszecie o tym samym ![]() fakt, z reguly (ale tez nie zawsze! ) drozsze zabawki sa lepsze ale tak jak Szajka pisze - ten znikopis dla starszych dzieci raczej jest. teraz znikopisem nasze sie pobawia ale to chwilke, bynajmniej moj. niszczyc odpukac narazie nie niszczy znallazlam fajny sprzet za pare zlotych mamy juz go ze 3 miesiace i nic sie z nim wiekszgo nie dzieje a spadl kilka razy trezba szukac okazji poprostu ale tez dopasowywac zabawke do dziecka ![]() bedzie starszy kupie mu byc moze cos drozszego ale to wtedy jak bedzie sie tym swiadomnie i czesto bawil a nie jak teraz raz przez kilka sekund na 2-3 dni ![]() a ten pepcowy za 30 zl to chociaz jakis porzadny???? bo moze lepeij dolozyc troszke i kupic cos lepszego bo kupic badziew za 3 dychy to troche przykre jest to juz wole badziew za 5 zl ![]() Cytat:
poka mieszkanko? baty dla łosia! ciekawa jestem reakcji taty... i odnoscie donatana - mialam przeczucia ze przejda, piosnka skoczna, zywa co chciec wiecej konkurs wysokich lotow to to nie jest wiec..![]() zrobilismy sobie wczoraj na kolacje grilla
|
||
|
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
aha, i moje dziecko pierwszy raz zasnelo wczoraj zupelnie samo!!!
a ze na podlodze... |
|
|
|
#3907 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z pepco trzeba wymacać, nie lubię takich bodziaków po 3-4 zł za szt. w zasadzie jest to jednorazówka i te wstrętne dekolty :/ bardzo fajne ciuszki w auchanie, w zeszłym roku mieliśmy bodziaki na lato, super się sprawdziły. a f&f to w ogóle jestem zakochana ![]() Cytat:
a co do grilla ![]() Cytat:
![]() Kubson śpi, pewnie to jedyna drzemka w dniu dzisiejszym więc i ja skorzystam i się położę
|
|||
|
|
|
#3908 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
Byłam dziś rano na badaniach - upuścili ze mnie trochę krwi i ręka mnie teraz boli ![]() Cytat:
Choć ostatnio TŻ jest w ogóle jakoś dziwnie miły dla mnie. ![]() Cytat:
Marzy mi się wyjazd nad morze, żałuję, że jednak na tę majówkę nie pojechaliśmy.Cytat:
![]() Cytat:
Neti my braliśmy ślub i robiliśmy chrzciny w jednym. Ja co prawda już w zaproszeniu napisałam, że zamiast kwiatów prosimy o upominki dla Domci z okazji jej chrztu. I dostaliśmy dla niej, a to ubranko, a to maskotki, a to jakąś zabawkę. Nic szczególnego, ale niczego wielkiego też nie oczekiwaliśmy A do koperty wg mnie włóżcie tyle ile po prostu możecie.
|
||||
|
|
|
#3909 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pstryczku Kubulencjusz wymiata Moja sie znikopisem potrafi bawic dluugo, pod warunkiem, ze rysujemy razem gojka final jest jutro ale nie powiem Ci, o ktorej godzinie Pogoda znowu do d...
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
Hello,
ale mam nastrój do dupy, hormonki szaleją, obudzilam się wcześnie chłpaki spali ja wyfewciowałam chatę bo moja pomoc w sanatorium i wraca za 3 tygodnie ![]() MaJaMi dzięki za podpowiedź w sprawie pieluszek Nafiqa- wiem,że to dziwne uczucie kiedy dziecko nie chce uu,moje ostatnio mnie liże po piersi Delicjanka, ja po cc dostawałam ketonal ale tylko dwa dni potem juz mi nie chceili dawac ze wzgledu na kp Dziewczyny, jestem zaniepokojona zachowaniem Leosia od dwóch dni bije, rzuca przedmiotamim,pluje czy to może mieć związek z ząbkowaniem? bo jak mu po takim incydencie posmaruję dziąsełka to się uspokaja tylko nie wiem czy to może mieć związek czy to po prostu nie jest odwrocenie uwagi? dodatkowo od dwóch dni odmawia picia porannej kaszki a wczesniej kochał to miloscia absolutną, rzuca butelką,pluje i płacze wieczorem zjada normalnie
|
|
|
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
Heja!
U mamy dalej jestem, dzisiaj juz malz przyjezdza Mama dostala od nas na dzien matki hustawke ogrodowa, chcialam jej zrobic niespodzianke i z Pietraszkiem Majulmi zaciekawilas mnie bardzo tymi pieluszkami!!! Rozwazalam kupno pianki, takiej na cale cialko, ale moze faktycznie lepsza ta pieluszka neoprenowa? Neti, my ostatnio bylismy na slubie z chrzcinami, na dodatek M.byl chrzestnym, dalismy lacznie 400zl, no ale na bilety tez poszlo kupe kasy po prostu na wiecej nas stac nie bylo. Talerzyk sie zwrocil x4 za to Ale to w sumie bardziej obiad bylMlody szalu dostaje bo wczoraj caluski dzien na dworze a dzisiaj od rana leje.nie chce zapeszac ale od paru dobrych dni mamy jedna pobudke na mleczko nad samiuskim ranem, o 4.54, codziennie Zegarek w doopce dzisiaj wstalismy o 8.30 Bokeh, zdrowka dla was! :-* wracaj do nas :-* Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#3912 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciuszki z Auchan i tesco fajen, nie moge im nic zarzucić, z pepco jak się trafi. A teraz nowa kolekcja F&F Cytat:
U mnie karkóweczka z grila była wczoraj na obiad ![]() Cytat:
![]() U mnie pobudka o 6:10, ja już nie wiem, usnęła po 21, jedna pobudka na jedzenia i tak wcześnie wstała
|
|
#3913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pytanie nie odpowiem, ale ostatnio wyprobowalam pieluchomajtki Merries i Moony w rozmiarze L; sa doskonale. Nie wiem, dlaczego tego wczesniej nie zrobilam. Pampers przy nch to badziewie. |
|
|
|
|
#3914 |
|
Raczkowanie
|
Cześć.Mało mnie bo Witek ząbkuje i piszczy. Zęby idą jak szalone. Jak nie szły to nie szły a teraz masakra. W niedługim czasie wyszły 2x2 w poniedziałek jedna 4 i wczoraj kawałek drugiej 4. Reszta 4 spuchnięta.
dzisiaj idę po południu do przedszkola na jakieś występy więc też czas zleci. Poza tym jestem mega nie wyspana bo mały się w nocy budzi i tylko mama pomaga. Neti u nas teoretycznie każdy daje tyle na ile go stać. W praktyce daje się tak jak dziewczyny już pisały, tyle co talerzyk kosztuje. My idziemy we wrześniu do kuzyna i planujemy dać 400. Marsi Leoś pewnie wchodzi w jakis okres buntu, albo właśnie w ten sposób wyżywa się jak go boli. Witkowi teraz idą 4 i w nocy własnie mi się budzi i rzuca po łóżeczku z takimi nerwami i go uspokoić nie idzie. Ale właśnie żel pomaga więc może u Leosia też o to chodzi. Aha i nie przemęczaj się kochana, sprzątanie nie zając nie ucieknie, pamiętaj o Fasolce Ifwka współczuję kwasów z Tż. W ogóle faceci to dziwne stworzenia, co nie? Kurde myślą że wszystko da się w łóżku załatwic... ehhh Czasem to oni tylko tym "małym łpekiem" myślą Black oby wszystko poszło tak jak chcesz i odpowiedź była pozytywna Deli trzymam kciuki za operację. Masz już jakis termin uzgodniony? |
|
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oskar jest na etapie niszczenia(wszystkiego) i żal mi po prostu patrzeć jak z zabawek wióry lecą-miał kilka książek (do tanich nie należały) i to co z nimi zrobił przechodzi ludzkie pojęcia. Oczywiście zniszczył je w takim momencie kiedy mnie nie było w pobliżu. Nie żałuję kasy na porządne zabawki czy ubrania ale tak jak już wspomniałam- musi być odpowiednia zabawka do wieku dziecka. Teraz Oskar jest na etapie zniszczenia taczki i stoliczka edukacyjnego Łatwo nie będzie bo te są akurat dobrze wykonane![]() Tak w ogóle to Witam się Za nami idealna noc -w porównaniu do poprzednich. Budził się,wiercił ale tragedii nie było. Oskar nauczył się przez ten tydzień spać ze mną-nie wiem jak ten fakt przekaże mężowi
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem mega zdołowana. Nie ogarneliśmy dotacji na oczyszczalnie;/ nabór trwał aż jeden dzień....... beznadzieja.
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi u nas identiko, Pietraszko nawet potrafi wziac rozped i rzucic sie na ziemie
Wlasciwie z dnia na dzien tak zaczal robic. Podchodzi do mnie z usmiechem mysle ze chce mnie przytulic a ten mi chlast w twarz. Notoryczne zrzucanie mi okularow z taka wrecz agresja. Takze chyba taki etap![]() Ewik ciesze sie, ze ok z dzidzia wszystko :-* Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
Lady, Marsi, tak - to jest "taki etap".
Wszystkie dzieci to przechodzą, kiedyś czytałam w jakiejś książce obszerny opis tego stanu emocjonalnego. Przychodzi w okolicach 1,5 roku (wcześniej, później, zależy od dziecka) i po jakimś czasie zanika, z dnia na dzień - objawia się, krótko mówiąc, agresją. W dodatku, ta agresja bierze się znikąd, bo wiadomo, że nikt dziecka nie nauczył bić czy ogólnie agresywnie się zachowywać - to naturalne. Moja Oliwka też ma teraz "ten etap", już z miesiąc u nas trwa i czekam, aż przejdzie...
|
|
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane! Ja właśnie zaczynamm trening, dziecię śpi od pół godziny...jeszcze łazienka została do sprzątnięcia ale to po treningu jak pójde pod prysznic
|
#3920 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3921 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
wczoraj mnie zabrkało, i przez kilka kolejnych dni tak pozostanie - praca mgr do oddania w całości w przyszłym tyg, a mnie brakuje 20 stron około ![]() dziewczyny, chyba yellow wspominała o plagiacie, gdzie sprawdzała sobie na bieżąco pracę, mogłaby mi któraś zapodać linka do pobrania albo w ogóle jakies namiary? ![]() w ogóle tak mi się przykro zrobiło, mam 9 cioć i 8 wujków... i NIKT nie przyjedzie do mnie na wesele kilkoro kuzynostwa tak, ale z ciotek kompletnie nikt. Niby nie powinno mi zależeć, nie utrzymujemy codziennego kontaktu, w zasadzie w ogóle go nie ma, no i myśłałam że wesele to będzie dobra okazja, a tu taki zonk więc na 100 osobowe wesele z mojej strony będzie 27 osób, z czego 10 znajomych. Nie wiem, wstyd to chyba nie? ze my jacys nie tacy są czy jak? jakoś mi się przykro zrobiło ![]() Marsi - co do agresji to u nas nie zauważyłam ![]() Ewik - super, baaardzo się cieszę! Mała - ja też raczej stawiam na firmowe zabawki, jeśli tylko nas stać. Natomiast Ania czasem dostaje niefirmówki i chyba tylko ze 3 przetrwały jej ekspansję ![]() No a że książeczki, nawet nie tanie, się niszczą to dla mnie naturalne jakoś też nie ograniczam ani ich użytkowania, bo one po to są. U nas też są bardzo zniszczone, bo podczas jedzenia je oglądamy, inaczej byśmy się nigdy nie nakarmiły.Iwfka - ja to dziwna jestem, ale czasem wolę po kłótni czy cichych dniach iśc do łóżka, jakoś taka milsza się dla niego staje a on dla mnie i idzie porozmawiać bez nerwów ale większość kobiet podobno tak nie ma ![]() ![]() Deli - a to jest z funduszy unijych? nie nie wiem jak oczyszczalnia, myśmy w zeszłym roku chcieli solary założyć ale brakoło dopłat, w tym roku nam się udało, umowa kredytowa już podmpisana, i mamy nadzieję w przeciągu 2-3 tygodni zakładać
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
Neti, trzymam kciuki!!! Co dzisiaj w planach??? Ja sobie w tylek dalam tak na ostatnim bieganiu, ze myslalam, ze do domu nie wroce
![]() Widzialyscie ta reklame Tigera bodajze? Z ta raciczka i tygrysem? Ale zem sie sploszyla??? Dawno nie widzialam lepszej reklamy, sikam ze smiechu co ja widze Black kciuki za papiery ![]() Deli wow, az jeden dzien, masakra. Kiedy nast rekrutacja? Sent from my Lumia 625 using Tapatalk ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Ewulka, u nas bylo podobnie, jak nasza rodzina jest taka, ze na wszystkie imprezy sie zlatuja w komplecie tak u nas masakra, moi dziadkowie w szpitalu, obydwoje, kuzynka z mezem nogi zlamane, ciotka z synem i wnuczka sie pochorowali, no plakalam z kazda odmowa. Ale i tak bylo cudownie! Mlody o 8.30 wstal a juz sie poklada po lozku ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#3923 |
|
Raczkowanie
|
Ewulka https://www.plagiat.pl/webplagiat/main.action musisz się zarejestrować potem wykupić sobie tokeny czy jak to sie tam nazywa i gotowe. Jak coś to pisz
Chętnie odpowiem, podpowiem itp
|
|
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
Lady...dzięi- ja już po..mamy ustalony harmonogram
jestem zapisana do grupy na fb Fitmaj z Fitmamą w tymm tygodniu treningi mel B cardio.Ewulka...szkoda, ale nie przejmuj się-przyjda Ci widocznie najważniejsi dla WAS..to Twój dzień - nie zamartwiaj się niepotzrbnie! Pstryku...Kubulencjusz wymiata....se tak długo spał??? lece na orbitrek..może wydusze z 10 minut..
|
#3925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z premedytacją je zniszczył,a nie przez częste używanie-taka różnica
|
|
#3926 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jakkolwiek to brzmi - taki etap ![]() minie nie pozwól jak robisz i tyle Cytat:
za to mogłam poszaleć i znajomych zaprosić fajnie było.
|
||||
|
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
Ewulka w przyszlym tyg kawa jak najbardziej
na kawe zapraszam jak skonczymy salon ![]() Neti brawo, nie poddawaj sie, my tu nie pozwolimy ![]() Pstryku, Kubulencjusz mistrz!!!!! Moja mama wczoraj uspala mlodego na noc, bez histerii, bez krzykow, w 30sekund Wiecie, w jakim ja szoku bylam??? Wracam z biegania a moje dziecie spi w lozeczku.....Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=karusia_2007;463724 16]Ifwka współczuję kwasów z Tż. W ogóle faceci to dziwne stworzenia, co nie? Kurde myślą że wszystko da się w łóżku załatwic... ehhh Czasem to oni tylko tym "małym łpekiem" myślą
QUOTE] Dobrze powiedziane ![]() Cytat:
![]() Nie rpzejmuj się goścmi, u mnie było podobnie, tak naprawdę to tylko na znajomych mogłam liczyć, rodzinka-szkoda gadać, ale i tak było świetnie. Ja czasem też chodze ale tu chodziło tez o to że on wypoczął przed Tv a ja padłam, a w wielu rzeczach mógł mi pomóc
|
|
#3929 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() powodzenia z mgr! Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#3930 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tych chłopów to tylko Cytat:
Cytat:
Jak to zrobiła ??? Zuzka mi w domu nie chciała zasnąc, to wzięłam na spacer , zmęczyła się, dałam do wózka i zasnęła. Udało mi się ją wnieść do mieszkania i śpi dalej. W ogóle się taka kochana zrobiła Zjadłam obiadek - schabik duszony w mleku, młode ziemniaczki, sałatka z ogórków i pomidorów ![]() i siedzę a tam pranie czeka na rozwieszenie ![]() Czy Wasze dzieci też dają znać że zrobiły siku/kupke ???? Zuzka nie zawsze, ale często jak zrobi siku/kupkę to pokazuje na pampersa i robi "uuu". Taka świadoma się zrobiła że coś tam się dzieje. |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:15.

)...i to jest ślub z chrzcinami...młodzi wolą raczej pieniądze-ok. Tylko powiedzcie mi jaką kwotę powinno się rozpatrywać? a może kasa + pamiątka jakaś??? nie mam pojęcia...

ale dobrze, ze mój tzt wykupił ubezpieczenie umc umc
) że jeśli jest zabawka kosztująca przykładowo 100zł i ona jest mega porządna, to zabawka podróba za 15zł to tylko podróba i do kosza trafi szybko. Ze znikopisem tak jest - Agatka miala taką chińszczyznę za kilka zł, jako półtoraroczniak dostala od kogoś, upadło to kilka razy i się zwyczajnie połamało, a ta przestrzeń do rysowania szybko przestała być zdatna do tego. A takie:
22.05.2008
14.08.2011

) drozsze zabawki sa lepsze ale tak jak Szajka pisze - ten znikopis dla starszych dzieci raczej jest. teraz znikopisem nasze sie pobawia ale to chwilke, bynajmniej moj. niszczyc odpukac narazie nie niszczy 

fajnie było.