Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI) - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-08, 14:01   #3841
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Ewik gratulacje, bardzo się cieszę

Mika nasza pani rehabilitantka obiecała, że się zorientuje czy ktoś nie chce sprzedać kombinezonu

Ifwka Ewa nie podwijała i nie podwija paluszków, jedyne co to jak staje to czasem wywija paluszki jak baletnica, przez to ciągle jej się paznokcie łamią Także lepiej poszukaj jakiegoś specjalisty

Hje brawa dla Poli, pięknie się rozgadała

Gojka super Paulinka sypia tylko się ciesz i też wysypiaj

U nas zaś się nocki pogorszyły, ale Ewie dokucza ta zmiana na rączce, drapie się biedna w nocy. Rozczula mnie strasznie, bo pokazuje, żeby ją posmarować, a nawet sama nabiera krem na paluszek
Dzisiaj w końcu usnęła, potem uwaliła się w poprzek łóżka, a ja spałam w nogach
Dziękuje
Zdrówka dla Ewy

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Tak, może nie az tak bardzo jak u Was ale tak. Czytałam parę razy już gdzieś ze między 1-1,5 może sie zdarzyć powrót do piersi, chyba chodzi o emocje. Moja właśnie śpi ciumkajac. Obudziła sie po 30 min drzemki i zawołała 'am" przytulajac sie do dekoltu więc ciumek jest.

Szaja i inne podwójne mamy: kiedy można dziecku dac takie rzeczy jak ciastolina/masa solna?

I jak sie nazywa taka zabawka, z dzieciństwa pamiętam.. tabliczka z dołączonym czymś do pisania i potem sie przejeżdża takim paskiem w dol żeby wymazać co nabazgrane i od nowa tabliczka jest pusta?
Ja to uwielbiałam, tania a fajna zabawka - a nie wiem nawet jak szukać na allegro. W ogóle mam tyle pomysłów na prezent na dzień dziecka, ze..;/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jest w pepco taka tabliczka za 30 zł
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 14:30   #3842
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedzi jedzeniowe! ja się przymierzam do miodu, ale szukam jakiegoś dobrego i ciągle odwlekam bo się trochę cykam...
Ja dawałam miód ale ilości minimalne - płatki owsiane z miodem. Nic się na razie nie działo.
Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
hej, jestem na fizycznym wykończeniu, i przepraszam, ale wizaz musiał zostac ostatni na liscie dziennych priorytetów Moim najwiekszym marzeniem jest sie wyspac, miec dzien, w ktorym nic nie musze i zjesc loda

Teraz Ola spi, a ja musze pracowac i napisac LM po niem. na zajecia, wieczorem mam ruski i tez wypadałoby powtórzyc materiał....

Pozdrawiam i wybaczcie, ze tak bez odnoszenia sie wpadłam :h:
Ściskam mocno

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Ooooo chyba sama tez się po to wybiorę
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 14:32   #3843
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

heja...dziewczyny pytanie...jesteśmy zaproszeni na wesele (ma któraś elegancki worek na tą okazję..bo jak wiecie nie mam co założyć )...i to jest ślub z chrzcinami...młodzi wolą raczej pieniądze-ok. Tylko powiedzcie mi jaką kwotę powinno się rozpatrywać? a może kasa + pamiątka jakaś??? nie mam pojęcia...

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 14:46   #3844
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Kurcze, a u nas ze staraniami to jakaś lipa wychodzi. Jakoś od stycznia jak mam dni płodne to nigdy nie udaje się nam poprzytulać A to mąż w pracy, a to się poprztykamy, a to Piotrek nie pozwoli, a nie chcę takiego szybkiego bunga tylko w celu zapłodnienia Fajnie jakby się udało w niedługim czasie, 2 lata to fajna różnica wieku
powodzenia!!!
Cytat:
hej, jestem na fizycznym wykończeniu, i przepraszam, ale wizaz musiał zostac ostatni na liscie dziennych priorytetów Moim najwiekszym marzeniem jest sie wyspac, miec dzien, w ktorym nic nie musze i zjesc loda

Teraz Ola spi, a ja musze pracowac i napisac LM po niem. na zajecia, wieczorem mam ruski i tez wypadałoby powtórzyc materiał....

trzymma kciuki oby marzenie sie spelnilo

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
[/COLOR]
Ooooo chyba sama tez się po to wybiorę
moim zdaniem 30 zeta to drogo. poszukaj malego sklepiku z zabawkami, ja kupilam u nas za niecala dyszke

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość

Przyszlam wreszcie troszke nadrobic. Staram sie podczytywac ale moje dziewczyny znowu obie przeziebione byly i nie dawaly za dlugo na wizazu posiedziec
zdrowka!

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, jak tak na szybciocha tylko. Dziękuję za wszystkie kciuki Fasolka jest, rośnie, serduszko bije! Z usg wyszło, że to 9 tydzień, a termin mam na 15 grudnia Także na święta będzie nas już czworo
wspaniale wiesci!!!!

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Aaaa chwalę się i mojego męża! Zrobił wreszcie półkę na książeczki! Już wisi Na moim blogu dałam zdjęcia. Lecę pić kawę póki mogę. Buziaczki!
super poleczka! brawa!

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
odnośnie rozwoju dzieci wczoraj na pewnej fb grupie wyczytałam, jak jedna z mam chwaliła się, że jej 4-miesięczne dziecko pięknie stoi a jak się je podtrzymuje to wspaniale chodzi

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Hej, Chciałam pochwalić Paulinke. .

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 15:04   #3845
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Nancy, na razie nie szukałam w necie, widziałam na basenie że większość mam używa wielorazówek, muszę popytać i dam Ci znac

Meneq, soba uczula? zartujesz??? ja robiłam tylko raz i Leoś tylko liznął ale staram się uwazac na takie mocne alergeny, orzeszków ziemnych to nawet ja się wystrzegam

Black, gratulacje, teraz trzymamy kciuki

Soba jest jednym z siedmiu glownych alergenow; obok mleka, jajek, maki, orzeszkow ziemnych, krewetek i krabow. Z tymze objawy alergii przy sobie sa najpaskudniejsze. Takze radze na kasze gryczana rowniez uwazac.

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Kurcze, a u nas ze staraniami to jakaś lipa wychodzi. Jakoś od stycznia jak mam dni płodne to nigdy nie udaje się nam poprzytulać A to mąż w pracy, a to się poprztykamy, a to Piotrek nie pozwoli, a nie chcę takiego szybkiego bunga tylko w celu zapłodnienia Fajnie jakby się udało w niedługim czasie, 2 lata to fajna różnica wieku

Debrah u nas też na Dziadzie jest szał

a dziewczyny karmiące cycem, zauważyłyście, żeby teraz dzieci więcej ciumkały? U nas to jakaś "masakra" z tym jest Wciągu dniu karmimy się chybaze 30 razy dosłownie skończy cyca idzie na chwilę do zabawy i znów się przytula Do tego całe noce z U w buzi. Cycki zaczynają mnie boleć jak na początku, czekam jeszcze na rany
30?! Zartujesz? U nas w dzien jest raz i to nie dlatego, ze Yae chce, ale uu do drzemki jest potrzebne i sama jej proponuje. Poza tym w nocy mamy od 2 do 5 razy (lacznie z usypianiem po kapieli).

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ewik, cudowne wiesci. super! Rosnijcie zdrowo.

Szaja, na odpowiedz maja czas do 30 dni, ale moze byc tak, ze list dostane w przyszlym tygodniu, bo komisja obraduje wtedy, gdy zbierze sie 10 wnioskow, takze bede siedziec w niepewnosci teraz...

Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 8008X przy użyciu Tapatalka

Kciuki!

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2014-05-08 o 15:11
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 15:19   #3846
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Znikopis
dobrze Hje prawi.
Ja ostatnio Oskarowi kupiłam ale on jest tylko ciekawy jak to rozebrać
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 15:38   #3847
MaJulMi
Raczkowanie

Nancy, my do plywania mamy taki zestaw:

http://www.activebabyshop.pl/userdat...29870569d0.jpg

Majteczki sa z pianki neoprenowej, do tego sa takie zwykle bawelniane ktore mozesz prac w pralce I jednorazowe wklady ktore wyrzucasz po uzyciu.
Tu sobie mozesz poogladac, my jestesmy zadowoleni:
http://www.activebabyshop.pl/pl/c/Pi...-plywania/37/1
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 15:53   #3848
ania13.03
Zadomowienie

ewik, doczytalam. Super wiesci Rosnijcie zdrowo!

szklanka biedna Ewusia Ucaluj ja mocno

gojka brawa dla Paulinki

Debrah ja ciastoline dalam Gabi tak szybko jak tylko przestala brac zabawki do buzi, okolo poltora roku miala z tego co pamietam? Do dzisiaj uwielbia, polecam z calego serca!

O, znalazlam dowod, 1,5 roku i dwa tygodnie tu miala
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 477007_2797268065454_951914150_o.jpg (78,0 KB, 32 załadowań)

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2014-05-08 o 15:55
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 16:14   #3849
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Hej

Byłam z Olą dziś na szczepieniu na MMR, trochę schizuję teraz bo to 9 dni po skończeniu 7 dniowym antybiotyku. Ktoś jakąś anginę mi przyniósł do domu. No, ale nasza lekarka zresztą bardzo dobry pediatra na kontroli we wtorek tydzień temu pozwoliła nam szczepić. No i u nas w przychodni szczepią Priorixem w ramach NFZ, nie wiem czy to dobrze czy źle, ale wolę nie wiedzieć.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 16:26   #3850
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ewik, cudowne wiesci. super! Rosnijcie zdrowo.

Szaja, na odpowiedz maja czas do 30 dni, ale moze byc tak, ze list dostane w przyszlym tygodniu, bo komisja obraduje wtedy, gdy zbierze sie 10 wnioskow, takze bede siedziec w niepewnosci teraz...

Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 8008X przy użyciu Tapatalka
kciuki! oby jak najszybciej przyszła odpowiedź!
Cytat:

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
heja...dziewczyny pytanie...jesteśmy zaproszeni na wesele (ma któraś elegancki worek na tą okazję..bo jak wiecie nie mam co założyć )...i to jest ślub z chrzcinami...młodzi wolą raczej pieniądze-ok. Tylko powiedzcie mi jaką kwotę powinno się rozpatrywać? a może kasa + pamiątka jakaś??? nie mam pojęcia...
no niby powinno się za talerzyk zwracać. my idziemy w czerwcu na wesele i pewnie z 400 albo 500 do koperty trzeba włożyć
Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Hej

Byłam z Olą dziś na szczepieniu na MMR, trochę schizuję teraz bo to 9 dni po skończeniu 7 dniowym antybiotyku. Ktoś jakąś anginę mi przyniósł do domu. No, ale nasza lekarka zresztą bardzo dobry pediatra na kontroli we wtorek tydzień temu pozwoliła nam szczepić. No i u nas w przychodni szczepią Priorixem w ramach NFZ, nie wiem czy to dobrze czy źle, ale wolę nie wiedzieć.
u nas też w przychodni Priorixem szczepią

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 17:16   #3851
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Debrah u nas też na Dziadzie jest szał

a dziewczyny karmiące cycem, zauważyłyście, żeby teraz dzieci więcej ciumkały? U nas to jakaś "masakra" z tym jest Wciągu dniu karmimy się chybaze 30 razy dosłownie skończy cyca idzie na chwilę do zabawy i znów się przytula Do tego całe noce z U w buzi. Cycki zaczynają mnie boleć jak na początku, czekam jeszcze na rany
Taaaaaaaaaak.... a zamierzasz karmić do samoodstawienia?

dziewczyny mam pytanie, troche czytałam i zgłupiałam. Ponoć dużo kobiet przyjmuje po cesarce ketonal i karmi, duzo lekarzy pozwala, wiele jest przeciw. A jest tu jakas mama, która brala ketonal i karmila? bo ja umawiam się na to wyrwanie ósemek, no i nie ma co się oszukiwać, ze ból będzie niesamowity..apap niewiele zdziała.. i tak myśle nad ketonalem, chyba że małą jakimś cudem odstawie;/

a tak w ogóle to upadł mi dziś tel z malej wysokosci... i pękła mi obudowa i szybka ale dobrze, ze mój tzt wykupił ubezpieczenie umc umc

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2014-05-08 o 17:23
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 17:40   #3852
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

dziewczyny mam pytanie, troche czytałam i zgłupiałam. Ponoć dużo kobiet przyjmuje po cesarce ketonal i karmi, duzo lekarzy pozwala, wiele jest przeciw. A jest tu jakas mama, która brala ketonal i karmila? bo ja umawiam się na to wyrwanie ósemek, no i nie ma co się oszukiwać, ze ból będzie niesamowity..apap niewiele zdziała.. i tak myśle nad ketonalem, chyba że małą jakimś cudem odstawie;/

a tak w ogóle to upadł mi dziś tel z malej wysokosci... i pękła mi obudowa i szybka ale dobrze, ze mój tzt wykupił ubezpieczenie umc umc
Tak, ja. Pierwsze 2 doby po cc z tego co wiem.?

Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 18:18   #3853
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

ooo dobrze wiedzieć
Cytat:
tak jak misiaeel pisze, że niby za talerzyk powinien być zwrot czyli ok. 400 zł. Z tym, że u Was dodatkowo chrzciny...
Jak byliśmy ostatnio na weselu to daliśmy Młodej Parze 300 zł plus zestaw barmański, bo pomyślałam, że kasa kasą ale jednak fajnie by było mieć jakąś pamiątkę.
Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
Nancy, my do plywania mamy taki zestaw:

http://www.activebabyshop.pl/userdat...29870569d0.jpg

Majteczki sa z pianki neoprenowej, do tego sa takie zwykle bawelniane ktore mozesz prac w pralce I jednorazowe wklady ktore wyrzucasz po uzyciu.
Tu sobie mozesz poogladac, my jestesmy zadowoleni:
http://www.activebabyshop.pl/pl/c/Pi...-plywania/37/1
oo dziękuję
cudne te pieluszki
powiedz mi jeszcze, dokupujesz wkłady do tych pieluszek? Bo szukam ile sztuk jest w opakowaniu i nie widzę :/
Cytat:
O, znalazlam dowod, 1,5 roku i dwa tygodnie tu miala

i w ogóle cudne zdjęcie

tż poszedł z Kubsonem na spacer, a ja powinnam zmywać naczynia
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 18:30   #3854
MaJulMi
Raczkowanie

Nancy, tak kupuję wkłady, o te:
http://www.activebabyshop.pl/pl/p/Wk...ppy-Liners/101

W sumie nigdy nie liczyłam ale piszą że 25 i faktycznie na długo starczają, my chodzimy na basen raz w tyg.
Wkład wkładam do tej bawełnianej pieluszki http://www.activebabyshop.pl/pl/p/Ba...Nappy-Wrap/103 i na to tą neoprenową. Ona jest fajna, wydaje mi się że zawsze dodatkowo chroni przed zimnem części intymne dzieciątka
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 18:38   #3855
litllesweetangel
Lurker ;)

Ewik to dobrze, ze wszystko ok Ja Ci zycze wszystkiego najlepszego i mam nadzieje, ze sie wszystko ulozy, ze bobas was zblizy

Neti dajcie tyle na ile was stac i uwazacie za sluszne Para mloda raczej nie bedzie oczekiwac, ze ktos im zwroci za impreze

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 19:02   #3856
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Deli, brałam po cc, nie tylko ketonal, jeszcze jakieś takie z pompy coś mocne.

A tabliczka z rysikiem to znikopis
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 19:44   #3857
ania13.03
Zadomowienie

nancy dziekuje kochana

I Tobie pstryczku tez, na szczescie juz zdrowe ale, ze pogoda okropna to dla pewnosci siedzialysmy jeszcze dzisiaj w domu

meneq a Ty dajesz Yae zupy doprawione np. sosem sojowym? Albo sosy, do ktorych dodajesz to curry, ktorego dzieki Tobie caly czas uzywam ?

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 19:55   #3858
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje
Zdrówka dla Ewy

Ja za taką tabliczkę dałam 5 zł
30tu bym nie dała bo wiem że predzej czy później to popsuje w celu sprawdzenia jak to działa Ale widziałam również dużo droższe
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 20:13   #3859
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
Nancy, tak kupuję wkłady, o te:
http://www.activebabyshop.pl/pl/p/Wk...ppy-Liners/101

W sumie nigdy nie liczyłam ale piszą że 25 i faktycznie na długo starczają, my chodzimy na basen raz w tyg.
Wkład wkładam do tej bawełnianej pieluszki http://www.activebabyshop.pl/pl/p/Ba...Nappy-Wrap/103 i na to tą neoprenową. Ona jest fajna, wydaje mi się że zawsze dodatkowo chroni przed zimnem części intymne dzieciątka
hmmm... myślisz, że nad morzem sprawdzą się takie pieluszki? Czy nie za dużo kombinacji? Prania, suszenia?
Stary 2014-05-08, 20:13   #3860
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
30tu bym nie dała bo wiem że predzej czy później to popsuje w celu sprawdzenia jak to działa Ale widziałam również dużo droższe
zgadzam sie, pisalam o tym wyzej, moim zdaniem 3 dychy to gruuuba przesada

Cytat:
Hmmm...
zwyczajowo daje sie tyle zeby sie zwrocilo za talerzyk przynajmniej

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 20:17   #3861
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
nancy dziekuje kochana

I Tobie pstryczku tez, na szczescie juz zdrowe ale, ze pogoda okropna to dla pewnosci siedzialysmy jeszcze dzisiaj w domu

meneq a Ty dajesz Yae zupy doprawione np. sosem sojowym? Albo sosy, do ktorych dodajesz to curry, ktorego dzieki Tobie caly czas uzywam ?

Tak, czasami Yae zjada rzeczy z sosem sojowym. Curry dzieci uwielbiaja i albo dodaje troche w proszku, albo jest tez wersja w kostkach dla dzieci. Ostatnio przygotowalam i zajadala az sie uszy trzesly.
Stary 2014-05-08, 20:20   #3862
nancykenator
Zakorzenienie

Mała a jak Wasze zmienianie pampków? Dalej problemowo?
Stary 2014-05-08, 20:24   #3863
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
zgadzam sie, pisalam o tym wyzej, moim zdaniem 3 dychy to gruuuba przesada

Hmmm...

zwyczajowo daje sie tyle zeby sie zwrocilo za talerzyk przynajmniej

Nie doradze, bo nie wiem, ale powiem Wam jak to u nas funkcjonuje.
W Japonii na slubie daje sie koperte z pieniedzmi przy czym jest ustalone ile w zaleznosci od stopnia pokrewienstwa czy znajomosci. Mlodzi przygotowuja rowniez dla kazdego goscia upominek i to nie byle jaki

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Zasadniczo polowe wartosci otrzymanego prezentu sie zwraca.
Stary 2014-05-08, 20:31   #3864
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Pieluszki do kapania
http://www.kokosi.pl/63-kapieluszki Kąpieluszki
A moze jakies zamówienie znów z chin z ebaya lub alliexpress jakby wieksza liczba chetnych była mozna rozważyc
Nawijko widziałam cie na watku o alliexpress zamawiałaś juz coś bo ja bym kilka rzeczy chciała ale nie orarniam tego boje sie ze na bubla trafię
Stary 2014-05-08, 20:52   #3865
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Pieluszki do kapania
A moze jakies zamówienie znów z chin z ebaya lub alliexpress jakby wieksza liczba chetnych była mozna rozważyc
Nawijko widziałam cie na watku o alliexpress zamawiałaś juz coś bo ja bym kilka rzeczy chciała ale nie orarniam tego boje sie ze na bubla trafię
mika, ja zamawiałam już kilka razy

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 20:56   #3866
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
mika, ja zamawiałam już kilka razy

I jak wrazenia, z dziecięcych cos zamawiałaś??
Stary 2014-05-08, 21:01   #3867
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

mi podawali ketonal od razu po cc
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Tak, czasami Yae zjada rzeczy z sosem sojowym. Curry dzieci uwielbiaja i albo dodaje troche w proszku, albo jest tez wersja w kostkach dla dzieci. Ostatnio przygotowalam i zajadala az sie uszy trzesly.
no właśnie ja Hani curry nie dawałam, chyba spróbuję;p

Moje Dziecko padło o godzinie 18.50;p mleczko jadła na śpiocha ale był wielki płacz bo się strasznie spać chciało pierwszy raz nie było drzemki. ciekawe o której jutro wstanie

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 21:10   #3868
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Pieluszki do kapania
ooo też fajne
a zakłada się do nich jakiś wkład?
Stary 2014-05-08, 21:11   #3869
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Mała, ja się nie zgodzę z tym. Generalnie nauczyłam się, że jeśli (piszę o starszych dzieciach, które zabawką się już długo bawią i z założeniem, że zabawka ma starczyć na dłużej niż tydzień ) że jeśli jest zabawka kosztująca przykładowo 100zł i ona jest mega porządna, to zabawka podróba za 15zł to tylko podróba i do kosza trafi szybko. Ze znikopisem tak jest - Agatka miala taką chińszczyznę za kilka zł, jako półtoraroczniak dostala od kogoś, upadło to kilka razy i się zwyczajnie połamało, a ta przestrzeń do rysowania szybko przestała być zdatna do tego. A takie:

http://allegro.pl/tomy-duzy-znikopis...186521997.html

czy np. Fisher Price przeżyją niejeden upadek generalnie dziecko w naszym wieku niekoniecznie się znikopisem pobawi, zostawiłabym to na wiek 2+.

Jakość zabawek naprawdę idzie w parze z ceną. Dzisiaj Agata miała okazję pobawić się chwilę klockami magnetycznymi no name, które się rozwalały, a ja osobiście bawilam sie firmowymi (niestety drogimi) GeoMag, i rewelacja, dało się cudnie budować, klocki się trzymały.
Oryginalna, drozsza Barbie ma ładne włosy na całej głowie, wykończona jest estetycznie, i chociaż da się kupić lalkę podobną za 20zł, to zdecydowanie wybiorę oryginał
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 21:13   #3870
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
mi podawali ketonal od razu po cc

no właśnie ja Hani curry nie dawałam, chyba spróbuję;p

Moje Dziecko padło o godzinie 18.50;p mleczko jadła na śpiocha ale był wielki płacz bo się strasznie spać chciało pierwszy raz nie było drzemki. ciekawe o której jutro wstanie
to miałaś dziś ciekawy dzień
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości