|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 |
Rozeznanie
|
Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II
Moja matula wysłała zapytanie do Trendy o Magdalenę Borejko i dostała odpowiedź, że na chwilę obecną zawiesili z nią współpracę i nie potrafią odpowiedzieć czy i jeśli tak to kiedy wróci, ale że nie jest to wykluczone.
![]()
![]() |
#3962 |
Zadomowienie
|
Z takich osób które pokazywały się w topowych galeriach przychodzi mi do głowy jeszcze Kasia Rutkowska, która robiła genialne wrapy i gdzieś przepadła... Zniknęła i z trendy i z AN, może ktoś wie, co się z nią dzieje?...
#3963 |
Zadomowienie
|
no ja też tak właśnie przeglądałam galerie.. i tak.. poznikało mi kilka dobrych projektantek :/ no i wydaje mi się że szał wire wrappingowy opadł
|
![]() ![]() |
![]() |
#3964 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że nie chodzi o opadający szał - te Panie mają swoich starych stałych Klientów, widać choćby że na stronach Magdy Borejko i Izy Malczyk - wszystkie nowości schodzą na pniu. Różne są koleje losu... może musiały zawiesić na jakiś czas działalność, a może dostały super ofertę pracy Projektantki i nawet nie było się nad czym zastanawiać...?
![]()
#3965 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kasia miała w Trendy zrobioną wyprzedaż i informację, że się wycofuje na jakiś czas z powodu choroby czy operacji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3966 |
Zadomowienie
|
Dokładnie. W Brocante jest w jej profilu taka informacja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3967 |
Zadomowienie
|
Przepraszam, że dopiero teraz, ale zauważyłam gratulacje i ogromnie mi miło! Pięknie dziękuję. To było moje drugie zgłoszenie, bo z wrapowymi pierścieniami Iza mnie nie chciała, nie było odpowiedzi, za to sutasze jej się spodobały. Z sutaszami to w krotkim czasie trzy osoby przyjęła, więc chyba chodzi o modę, razem już ma pięć projektantek w tej technice...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3968 |
Zadomowienie
|
lunamin, trzeba przyznać, świetny miałaś pomysł z tymi frędzelkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3969 |
Zadomowienie
|
Po ostatniej dyskusji o Pace postanowiłam ponowić moją próbę dostania się do nich, nie żebym bardzo chciała, ale żeby zobaczyć czy nas podczytują
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3970 |
Zadomowienie
|
wiesz coo... ja w sumie tego wszystkiego nie rozumiem.. tzn, że jakiś klient stwierdzi, że chciałby mieć kolczyki takie jak robisz Ty i pójdzie do artysty z paki i powie "ja chce te kolczyki" i dołączy zdjęcie i co.. i będzie plagiacik mimo wszystko tak? to się w moim rozumku nie mieści :/ bez sensu
|
![]() ![]() |
![]() |
#3971 |
Zadomowienie
|
Może zmienili wzór odpowiedzi odmownej? Swoją drogą moim zdaniem niezbyt fortunne jest to sformułowanie, że ktoś może wykonać takie same prace przez zamów podobne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3972 |
Zadomowienie
|
ja tam i tak jestem tego zdania.. że tam gdzie mnie nie chcą i olewają ( w sensie nie raczą odpisać, dlaczego nie chcą ) to się nie pcham i ciągle mam nadzieję, że będę robić w najbliższym czasie coraz lepsze prace, które będą coraz lepiej się sprzedawać w galeriach, w których już jestem
|
![]() ![]() |
![]() |
#3973 |
Rozeznanie
|
Paka nie zmieniła odmownej, mnie tam tez nie chcą, dostałam tę standardową o spojnej całosci
![]()
#3974 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z innej beczki - Tak z ciekawości zajrzałam do Paki i odkopałam najstarsze ze starych starocie na stronie (niektóre tak tragicznie wykonane ze żal ogladać) i naszła mnie taka refleksja- ciekawe czy artyści tych "dzieł" nadal je fizycznie posiadają (gdyby zdarzył się desperat kolekcjonujący mega krzywulce) czy też trzymają je na stronie galerii by robiły tłok w ekspozycji ![]()
![]() |
#3975 |
Zakorzenienie
|
Czytają czytają, nie tylko Paka (z czego jetem b. zadowolona) i resztę przemilczę
![]() iwogg - pokusiłabym się tak na wszelki wypadek; napisałabym jednak do paki że nie bardzo podoba mi się pomysł jaki zaprezentowali - niezależnie od przyjęcia Ciebie - i dałabym do zrozumienia, że plagiat będzie zwalczany... tylko trzeba pomyśleć jak to ugryźć by nie zabrzmiało nieładnie, obcesowo... myślę, że jednak napisałabym do Nich jakieś krótkie wyjaśnienie w stylu "Jeśli mieliście Państwo w zamiarze mi nakreślićfragment tak, jak go zrozumiałam to mam jednak nadzieję, że jako szanująca się galeria nie zezwolicie na wykonanie "dzieła" będącego powieleniem mojej pracy, w przeciwnym razie będę zmuszona w sposób formalny żądać usunięcia pracy i poniesienia przez wykonawcę konsekwencji". Zatem albo nieładnie zezwalają na plagiaty albo mieli coś innego na myśli a wyszło jak wyszło... Albo zostawić i obserwować, choć wg mnie lepiej to od razu napisać i mieć z głowy. Bo faktycznie jedno zdanie Ich autorstwa budzi zastrzeżenia, choć ja tu widzę bardziej kierunek wykonania jakiejś, nie konkretnie ściągniętej pracy - ale w konkretnej technice.
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2011-05-27 o 15:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3976 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3977 | |
Zadomowienie
|
To chyba ja wyraziłam się nieprecyzyjnie. W odpowiedzi nie ma nic o plagiacie.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3978 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak z ruchem w Brocante w ostatnim czasie, jak to odczuwacie? Właśnie sobie uświadomiłam, że od dość dawna cisza w tym temacie
![]()
#3979 |
Zakorzenienie
|
tabu? o_0
#3980 |
Zadomowienie
|
hehe nie tabu nie;] ja na przykład rzadko u nich wystawiam [ no robię pare biżutków na miesiąc tylko- bo nie mam czasu. jak mi nie zejdzie w realu stawiam do ars, potem do brocante czyli niewiele wychodzi.] ale zbyt jest. serio mi sie wydaje że to dobra galeria i w dodatku fajnie wyglądająca strona jest;] ja nie narzekam. mało dodaję a i tak mnie tam klient jakoś znajdzie jak sie sprzedało to i owo. a w nowościach rzadko mnei widać. bo mało dodaje heh
#3981 |
Zakorzenienie
|
Dzięki.
Wiem, wiem że dobra galeria ale że się tak nagle cicho o niej zrobiło to zwyczajnie ciekawa byłam jak się sytuacja ma w chwili obecnej. Bo decyzji mojej o wystawianiu tam - taka informacja i tak już nie zmieni ![]() Cieszy mnie, że zbyt jest widoczny.
#3982 |
Raczkowanie
|
Dostałyście może zaproszenie z galerii Sealworld?
Pierwsze co słyszę-jak otworzyłam skrzynkę to się ucieszyłam bo zaproszenie do współpracy...ale czytam dalej , wchodzę na stronę i uuu...chyba to dopiero początki(po 3 bransoletki) no zobaczymy |
![]() ![]() |
![]() |
#3983 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tjaaaa.....filozofia dorobiona do nazwy potężna. Szkoda tylko, że "seal" to też foka, a nazwa galerii kojarzy mi się wyłącznie z fokarium, i nie mogę się tego wrażenia pozbyć... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3984 |
Zakorzenienie
|
Mi nazwa seal kojarzy się raczej z komandofokami w armii USA (ichnie siły specjalne marynarki wojennej), a nie jakąś filozofią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3985 |
Rozeznanie
|
a mi bezsprzecznie z sealem.... mmmm kiedyś słuchałam tego kawałka jak opętana
![]() ![]() i galeria, i muzyka http://www.youtube.com/watch?v=xIofjQHBdE4 |
![]() ![]() |
![]() |
#3986 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3987 |
Raczkowanie
|
Siedzę i myślę... Bo szczerze mówiąc, nie mam koncepcji jak rozwiązać przerzucanie biżu między galeriami w jakiś zorganizowany sposób. Jak miałam dwie to nie miałam problemu
![]() ![]() Macie jakieś patenty, system? Czasem prosta podpowiedź otwiera oczy ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3988 |
Zadomowienie
|
Extrano, może ustal jak długo trzymasz w galerii nr 1, zanim przeniesiesz do 2, itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3989 |
Przyczajenie
|
Witam!
Mam pytanie o galerię - cepelandia. Czy ktoś wystawia tu prace? Jak ze sprzedażą? Dostałam zaproszenie od tej galerii, a ponieważ nigdy o niej nie słyszałam stąd moje pytanie. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#3990 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
"Jak ze sprzedażą" + "nigdy o niej nie słyszałam " <----- tu masz odpowiedź |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:57.