|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: To już V wątek przed nami. A tytuł jego zabrzmi: | |||
| Wrześniowo-październikowe zaciążone, są ciągle zbudynione |
|
0 | 0% |
| We wszystkich domach kolędowanie, a u nas w Gwiazdę było przytulanie |
|
2 | 4,08% |
| Zbudynienie sięga zenitu, a my tu na co dzień pitu pitu |
|
4 | 8,16% |
| Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki |
|
28 | 57,14% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. V |
|
15 | 30,61% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV
Cytat:
Jak Bartek gra w Wiedźmina (słuchawki na uszach) to sobie coś "mojego " puszczę - mamy mocno odmienny gust muzyczny, więc staramy się nawzajem nie denerwować ![]() Cytat:
![]() Wiesz co, ja po pierwsze spodniowa, a po drugie mam chyba lekką traumę z dzieciństwa... mama mnie ubierała w spódniczki/sukienki i rajstopki... i te piekielne rajstopki mi zawsze zjeżdżały, rolowały się, ciągnęły za mną... brr... Do dzisiaj szczerze nie cierpię wszystkiego co mi się zsuwa - stad jeśli już muszę, to nosze pończochy, a nie rajstopy... może z tego tez wynika moja niechęć do legginsów ![]() Ale chyba muszę spróbować tunika + legginsy, bo bardzo, ale to bardzo mi się to na innych dziewczynach podoba Mleka z miodem można dużo, a najlepiej jeszcze zagryzać chlebem z masłem i czosnkiem BTW. dziewczyny, czy któraś miała ciuchy ciążowe z C&A? Warto się tam przejść? Edytowane przez vea7 Czas edycji: 2013-04-15 o 12:19 |
||
|
|
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
kaśka mam oczywiście tysiąc wątpliwości...jak zwykle :/
|
|
#3963 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamuśki
Kurczę, lubię poniedziałki, po weekendzie z tżem to taaaaaki spokój w domu Od jakiegoś czasu nie odbieramy do końca na nastrojonych strunach, nie to, żeby jakieś awantury zaraz, ale dużo mnie wkurza.......hhhmmm, to ta ciąża tak partaczy mi charakter?Bo chyba bez kitu bardziej zołzowata dla niego jestem.....no ale jutro ma urodzinki, muszę być milutka
|
|
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm
ja wiem o co chodzi, bo sama już niby wybiorę, a za chwilę już coś mi innego w głowie świta-więc może powinnam poczekać, bo będę marudzić, że chcę inny
|
#3965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co do buzza kiedys bardzo mi sie podobal, za nim w pierwsza ciaze zaszlam ale dla mnie minusem po zobaczeniu go na zywo to wywrotnosc i daszek w spacerowce ktory nie chroni od niczego
|
||
|
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
Papalinka -
ser biały z cynamonem i cukrem Herbata ze świeżym, startym imbirem CZosnek, najlepiej na chlebku żeby taki "śweży" był ![]() I masa cytryny. Cobyś od tego mleka nie zwariowała |
|
|
|
#3967 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() a takie rzeczy, o których piszesz niestety dzieją się w każdym banku bo dziś świat jest skonstruowany jak na załączonym obrazku
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do budki-wiem,że nie jest duża,ale w zestawie jest parasolka przeciwsłoneczna,a jak będzie wiało ,to i tak folię założę...
|
|
|
#3969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale jak trzymasz się diety zaleconej przez lekarza, to chyba nie może mieć do ciebie pretensji że chudniesz?
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
kaśka tego samego pokroju jesteśmy
|
|
#3971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tą herbatę z imbirem to jak zrobic?
|
|
#3972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a myslalas czemu tylko 5 miesiecy byl uzywany ? mi sie takie krotkie okresy zawsze wydaja podejrzane Cytat:
poprostu spalam tkanke tluszczowa ktora mi zalegala wiec ja do tego chudniecia nic nie mam, ty bardziej ze na ostatnim usg gin stwierdzil ze mloda rosnie tak jak trzeba i chudniecie mi nie szkodzi. tylko oczywiscie sraja sie wszyscy do okola ze 20 tc a ja mam z 3 kg na minusie ![]() a tobie zycze zdrowka, a plukalas woda z sola? moze pomoze? |
||
|
|
|
#3973 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
co do rutinoscorbinu to pamiętam, że jak byłam przeziębiona początku to lekarz kazał mi brać, ale nie wzięłam. nie byłam tak mocno przeziębiona, też postawiłam na mleko, miód i czosnek i na wygładzenie w gardle nagotowałam rosołu. potem jak miałam krwawienia z nosa to gin też kazała brać rutinoscorbin, ale też ją olałam. poszłam do laryngologa,a ten powiedział, że rutinoscorbin bez sensu i kazał smarować linomagiem (maść nawet dla noworodków bezpieczna). i tak linomag + woda morska pomogły. w ogóle wyczytałam, że Apap to od 2trym można. nawet nie wiedziałam. na szęście póki co nie miałam takiej potrzeby żebym musiała go łykać. a cukierki prawoślazowe to nie lek. to cukierki, a prawoślaz łagodzi gardło i kaszel ![]() to ten artukuł o lekach w ciązy: http://ebobas .pl/artykuly/czytaj/574/zdrowie/leki-podczas-ciazy-tylko-po-konsultacji-z-lekarzem musicie sobie skopiować i usunąć spację, bo bez tego mi czachuje linka, pewnie uznaje jako spam albo reklamę
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-04-15 o 12:42 |
|
|
|
|
#3974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nic, jeśli dojadę dzisiaj do Pasażu, to sprawdzę tam |
|
|
|
|
#3975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3976 | |
|
Zakorzenienie
|
Biorę się za placki ziemniaczane, strasznie mnie wzięło.Takie same, bez niczego.MNIAM
![]() Papalinka ale nasi TŻci i tak mają lepiej...jakby nie było mogą sobie w pewien sposób ulżyć. My raczej nie,bo z tego co mi mówiła ginka chodzi o to,żeby nie wydzielała się oksytocyna,więc mamy przekichane, nijak sobie pomóc ![]() Wiem,jestem straszna pisząc tak szczerze, ale każdy miałby dość po 2 miesiącach, skoro kiedyś mieliśmy raczej intensywne pożycie. I to ja zawsze pytam ginki czy już można i ja zawsze się smucę ![]() Cytat:
![]() A nie chodziło o przykładanie do brzucha, tylko słuchawki na uszy ![]() Inwersja no pewnie,sprawdź te info- ja tam nie pracuję od października,więc mogło się coś zmienić. A jak coś to dopytam koleżanek, które tam pracują. Co do CA to dalej twierdzę,że oferta nie jest zła, chociaż bywają lepsze. Ale wiecie jaki syf jest w Citi i Raiffaisenie? Łolaboga ![]() I ja chwalę sobie CA jako pracodawcę (porównując z innymi bankami), aczkolwiek wiadomo-zależy na kogo się trafi
|
|
#3977 | |||
|
Zakorzenienie
|
siemanko
aaale pogoda aż się chce coś działać dlatego od rana krzątam się i jak nie jakieś pranie, mycie, prasowanie to ciągle myślę o tym naszym domku![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczyny
![]() Tak biegniecie z tym wątkiem, że nie nadążam za Wami. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Ja też dzisiaj byłam u nowego gina. Nawet wydaje się przyjemny Nie miałam USG bo w tamtym tygodniu miałam robione więc bez sensu. Ale zbadał mnie i wszystko jest na swoim miejscu. Sprawdził jeszcze tętno Dzidziusia i wszystko wporządku![]() Za tydzień połówkowe. Więc znowu idę do gina ![]() Może zróbmy sobie ten kalendarz naszych wizyt? Już kiedyś pisałam o tym ale nie było odzewu
|
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
hihi
![]() masakra z tymi wózkami, jak my byłyśmy małe to pewnie 1 model wózka był do wyboru i problem z głowy
|
|
#3980 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witamy się z rana w 16tc
chyba za dużo wczoraj pochodziłam. Wymierzam sobie karę ![]() Hehe ja też ostatnio, a tu zakaz. Aż mi się w tej nocy śniły przytulanki i orgazm szkoda, że to tylko sen. Mój małż ciężko znosi ten celibat, a to dopiero trwa niecałe 3 tyg. Od zawsze ma duże potrzeby, a tu się nie da. Trudno... powtarzam mu, że jeszcze zdąży się nasexować w życiu Cytat:
oby dalej tak sprawnie Wam szło. Mi pewnie zaczniemy budowę na jesień, bo teraz załatwiamy spr. zw. z działką i pozwoleniem. Dłuży się to niemiłosiernie.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
inaczej na to wcześniej patrzyłam. Cytat:
Tak dużo mówicie o tym miodku, że zjadłam sobie kanapkę z masłem i miodem ![]() TRZYMAM KCIUKASY ZA DZISIEJSZE WIZYTY!! ![]()
|
|||||
|
|
|
#3981 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
niestety nie chcieli przenieść mi centrali z Wro do Łodzi ![]() a jakoś nie jestem przekonana do pracy w PB ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- jesssuu... przeczytałam, że trzymasz KUTASY
|
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
Do gorącej herbaty zetrzeć imbir i wypić
![]() Cynamon też polecam bo jest dobry na przeziębienia. |
|
|
|
#3983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja, uzytkowniczka uzywanego wozka, moge powiedziec tylko tyle ze nie zawsze to co jest na zdjeciach jest prawda. niestety mnie tak w balonika zrobili babka ktora zajmowala sie handlem wozkami, poprostu wstawiala zdjecia konkretnego modelu, koloru i dodatkow ale np moj wozek odbiegal od tego co bylo na fotkach. ale mam nadzieje ze ta kobitka jest szczera bo u mnie bylo ukrytych pare faktow.to moj wozek, wiec gondola to to samo. Cytat:
pozwolil nam tylko w noc poslubna a tydzien pozniej wyladowalam w szpitalu z poronieniem zagrazajacym no ale co z tego ze mialam zabronione, jak nad snami nie panowalam i ich finalem albo czasem sama nie moglam sie oprzec |
||
|
|
|
#3984 | ||
|
czyli Endżi
|
Dziewczyny, bardzo się cieszę, że też Wam się przydał namiar na Modę na Brzuszek
![]() Bardzo fajny, malusi brzuszek - u mnie sytuacja wygląda podobnie (ten sam tydzień, ten sam rozmiar) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bu, ale mnie od 3 dni bolą dziąsła I puchną nieprzyjemnie. Zęby mam zdrowe, to chyba skutek napęcznienia naczyń krwionośnych, masakra jakaś.Na pocieszenie dziś Bezpieczny Maluch
|
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Osobiście nie dawałabym się głaskać a co to ja pluszak jakiś? To samo po urodzeniu dziecka, nie wyobrażam sobie aby każdy go brał na ręce, tarmosił, całował- to nie lalka .
|
|
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może po prostu jej nie pasował... w Polsce są inne chodniki i to przednie koło może różnie się sprawować
|
|
|
#3987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż mnie trzęsie jak sobie to wszystko przypomnę![]() a tak sie zapytam- jest sens zaczynać budowę na jesień? ani nie zdążycie przykryć domu dachem ani nic z tych rzeczy- nie szkoda wam że będzie to wszystko zimą narażone za bardzo i przez to podniszczeje trochę niezabezpieczone idealnie? ja bym poczekała do wiosny tak żeby od razu jak się ekipa rozpędzi to żeby przykryła dom i spokój musisz być bardzo wygłodniała
21.08.2010 ślub 02.10.2013 Dzidzia ![]() 26.07.2016 Dzidziol ![]() Edytowane przez tancerka212 Czas edycji: 2013-04-15 o 12:51 |
|
|
|
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie wszysko zgadzalo sie jesli chodzi o sklad zestawu, owszem. ale wozek na fotkach jak nowka funkiel niesmigana, nie bylo wzmianki ze hamulec reczny nie dziala, albo ze material w gondoli przy raczce w budzie jest z deka wypruty itp. niby drobnostki, ale po wnikliwym przejrzeniu fotek z aukcji i przygladaniu sie wozkowi widac bylo ze to nie ten sam wozek a o wywrotnosc nie chodzilo mi o chodniki, tylko nawet jak ci sie starsza corka uwiesi na gondoli bo bedzie chciala zajrzec to wozek poleci. najlepiej poczytac opinie, http://www.bangla.babyonline.pl/opin...y-wozek-buzz-3 |
|
|
|
|
#3989 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
) też potem pchają się po noworodka, biorą na ręce bez pytania i są nadgorliwe. To zauważyłam u osób, które najbardziej zalazły mi za skórę w tej materii.A jak mają swoje dzieci, to wpychają je innym żeby się nimi zachwycali, nosili itd. To mnie też zawsze strasznie irytowało. Nie jestem fanką cudzych noworodków i kiedy odmawiałam wciskania mi ich na ręce (choćby dlatego, że bałam się im zrobić krzywdę), to potem tego pokroju ludzie mnie obgadywali, że jestem dziwadłem i nie lubię dzieci ![]() Normalnie wieśniaki bez taktu
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
Your_Angel jakbyś słyszała o jakichś jeszcze warsztatach to daj znać
![]() Bo nie byłam na Bezpiecznym Maluchu( za późno się dowiedziałam), a ta Moda na Brzuszek była u mnie w piątek, a w sobotę w Kato i też przepadło
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.

chyba za dużo wczoraj pochodziłam. Wymierzam sobie karę
szkoda, że to tylko sen. Mój małż ciężko znosi ten celibat, a to dopiero trwa niecałe 3 tyg. Od zawsze ma duże potrzeby, a tu się nie da. Trudno... powtarzam mu, że jeszcze zdąży się nasexować w życiu 
I puchną nieprzyjemnie. Zęby mam zdrowe, to chyba skutek napęcznienia naczyń krwionośnych, masakra jakaś.
aż mnie trzęsie jak sobie to wszystko przypomnę