|
|
#4051 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V
Anita wpisz sobie na allegro pielucha tetrowa lux albo premium to Ci wyskocza, rozmiary sa różne mozna wybierac
nie znam dokladnie Twojej historii ale pamietam, ze pisalas ze mialas trudna przeszlosc jeski chodzi o ciaze i bardzo mi sie przykro zrobilo jak napisalas o blizniakach sciskam Cie mocno ![]() Hapiness podobno kupki dzieci na piersi nie smierdza, gorzej na mm i jak sie zacznie rozszerzać dietę w kazdym razie 5 miesieczny syn kolezanki ktory jest tylko na piersi robi jedna kupe tygodniowo i zdaniem pediatry to nic zlego, po prostu tak dobrze przyswaja mleko mamy ze nie ma czego wydalac częściej
|
#4052 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4053 |
|
Wtajemniczenie
ski
|
Przesyłam słoneczko ☺🌞1490622257778.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4054 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Happiness - a oki, wszystko jasne z donoszona ciaza
🏻 czyli mi brakuje tygodnia i 2 dni ![]() ![]() ![]() Chociaż dzisiaj wpisałam ciaza donoszona w gooogle i wyszedł mi artykuł jak ważne dla dzidziusia jest urodzić sie jednak nie w 37t0d, nie 38t0d, a dopiero 39t0d lub wyżej. I juz przestałam sie ekscytować choć jakbym mogła wybrać datę ro najbardziej bym chciała urodzić tuz po skończeniu 38 tygodnia (39 tc) czyli przed Świetami Mohnka serio jak te programy w TVN cóz za gówniarstwo ![]() 22.02.2016 Hania ![]() 36/40 Agatka ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- W ogole jak byłam tydzien temu na patologii to leżała ze mną dziewczyna, skończony 42 tc i na ktg nic, cisza, ona załamana. Przyszłam na sale koło 18-19 jak miała ktg robione. No i tak sobie leżę pod kroplówka i sie martwię (wtedy miałam te skurcze) i nagle poszła do wc koło 23? Wróciła dyszac i umierając z bólu, dosłownie NAGLE dostała takich mega skurczy i regularnych. Przyszli lekarze i sio na porodówkę po zbadaniu rozwarcia (nie wiem ile było rzecz jasna nie było mnie przy badaniu). Nawet nie zdążyła rzeczy zabrac. O 2 przyszła pielęgniarka po jej rzeczy i okazało sie, ze juz urodziła. Cc, dziecko spadło tętno. Mimo wszystko jaki poród ekspres ![]() 22.02.2016 Hania ![]() 36/40 Agatka
|
#4055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
16.05.2017 G. Edytowane przez bunnybe Czas edycji: 2017-03-27 o 15:50 |
|
|
|
|
#4056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4057 |
|
Konto usunięte
|
poszłam do sklepu po bitą śmietanęi ledwo doszłam bo Maya tak noge wypychała że musiałam co chwilę stawać :d
|
|
|
|
#4058 |
|
Rozeznanie
|
Mam znajomą, co tak bardzo pękła, że poleciało na cały pośladek. Nie mogła siedzieć ładnych parę miesięcy. Ja bym zdecydowała się na nacięcie... 🙊
|
|
|
#4059 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Uwielbiam z biedronki takie białe kiełbaski, są tylko w sezonie wakacyjnym na grilla. Mmm 😍 tylko czy przy KP będzie można się tak objadać 😁 Cytat:
Też bym chciała blisko 40 tygodnia.. Mimo wszystko. A co do tego porodu toż to szok, ja tu też takie akcje widziałam.. 😨 chwila moment i poród. Szok. Tak sobie myślę, że przenosić też bym nie chciała ciąży. Chyba mi to nie grozi. 😜 Uwaga! Mój Tz jedzie do mnie, chociaż mieliśmy się widzieć dopiero jutro, bo jest wkur...ony na gówniarza, że do mnie skoczył. Powiedział, że musi się pokazać i ewentualnie zwrócić mu uwagę. Najgorsze, że on też tu siedzi. Brr. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4060 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4061 |
|
Zadomowienie
|
Go Tż Mohnki go!
|
|
#4062 |
|
Zadomowienie
|
Mohnka ale jaja nie z tej ziemi
Kupy dzieciaczków mmm Pamiętam jak czekając na wizytę u lekarza, na korytarzu jakaś dziewczyna zmieniała pieluszkę swojemu bobasowi. Bardzo się starałam nie okazywać jak bardzo mi przeszkadza ten "aromat" ale sądząc po jej minie chyba mi nie wychodziło :P ![]() Wróciłam z zakupów i spaceru kupiłam 2 body dla Niny, gazetę dla ciężarówek, formę z kominem do babki i spodnie z HM dla siebie ![]() za 39 zł są takie fajne luźne w ciemnym pudrowo - beżowym kolorze wzięłam M i L, bo mi się już nie chciało przymierzać, i zostawię L bo wygodniej o wiele. Jakby co to polecam ładnie leżą, gumka nie ciśnie pod brzuszkiem.
|
|
|
|
#4063 |
|
Zadomowienie
|
Co do kp to ja mam nadzieje ze moj maly nie bedzie zle reagował na truskawki i pomidory bo to dla mnie największe dobrodziejstwa lata i ciezko bedzie mi z nich zrezygnowac
|
#4064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4065 |
|
Zadomowienie
|
A właśnie się zastanawiałam czy to co się je w ciąży ma wpływ na wystąpienie bądź nie alergii u dziecka
|
|
|
|
#4066 |
|
Wtajemniczenie
ski
|
Mohnka, można je jeść w ciąży jak i przy kp 😁😁 pytałam o to ginekologa jak i moja szwagierka w zeszłe wakacje co chwile jadla te białe kielbaski z grila podczas kp 😁 z resztą sama je uwielbiam i czasem je na patelni usmaże bo już mi tak na nie ślinka cieknie 😁
|
|
|
#4067 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4068 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#4069 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gornek cos dla Ciebie: https://mamaginekolog.pl/lozysko-prz...dniej-scianie/ I dla reszty mam , trochę długie ![]() Powrót ze szpitala Chciałabym napisać wam kilka bardzo ważnych słów - o których dla mnie z niezrozumiałych względów głośno się nie mówi. W szpitalach - w Polsce, w Niemczech, w USA, w Norwegii czy w Ugandzie ... ogólnie na Całym Świecie âď¸ spotkacie te najgorsze, te najzjadliwsze i te najgorzej reagujące na antybiotyki szczepy bakterii. Kilka bardziej znanych z tych szczepów to MRSA, KPC czy ESBL. Pewnie mogłabym wymienić jeszcze tych szczepów bez końca, aż doszła bym do szczepu New Delhi na który nie działa ŻADEN lek. Ale nie o to mi chodzi - dziś chciałabym was zachęcić do pewnego zdrowego nawyku na całe wasze życie. Wracając po hospitalizacji ze szpitala do domu - w szczególności jeżeli wracacie z noworodkiem lub wracacie do swojego małego dziecka. Pierwsze ( tak pierwsze, nie drugie, nie trzecie) idźcie pod dokładny prysznic, umyjcie głowę, wyszorujcie ręce i paznokcie. Następnie wszystko co się da co było z wami w szpitalu - wrzućcie do pralki na najwyższe dla danej rzeczy dozwolone temperatury. Zaraz bedzie pytanie czy myć też noworodka ? Moim zdaniem tak! Rozumiem, że część z was powie mi o warstwach ochronnych skóry i teoriach aby dziecka nie myć tydzień, dwa. Wszystko rozumiem. Ale wszystko według mnie się tyczy tego jezeli dzieci urodzi się w naturalnych warunkach a nie w pełnym wstrętnych bakterii szpitalu. Co więcej - to bardzo ważne! Do szpitala bierzcie minimum rzeczy. I najlepiej tylko takie które można uprać lub zdezynfekować. Szlag mnie trafia jak widze misie szumiące, zabawki, poduszeczki - w łóżeczku szpitalnym i ten sam nieprany miś czy poduszka potem leży na pewno w łóżeczku waszego bezbronnego dzieciątka. Te rzeczy na te kilka dni naprawdę nie są wam potrzebne. One są super ale jako rzeczy w domu a nie jako "wektor" i transporter bakterii szpitalnych do domu. Oczywiście 99% z was nic się nie stanie jeżeli tak nie zrobicie - pewnie bardzo wiele z was tak nie zrobiło i jest ok- ale gwarantuje wam, że ten dobry nawyk uchroni w dużej mierze was i waszą rodzinę przed EWENTUALNOŚCIĄ okropnej źle leczącej się infekcji w domu. Pewnie wiele z was też przebiegło n czerwonym świetle i nic się nie stało - ale dobrym nawykiem jest by tak nie robić âşď¸ Mam nadzieje, że zrozumieliście mój przekaz bo jest to dla mnie bardzo ważne. Gdzieś w głębi duszy liczę na to, że weźmiecie sobie to do serca. Proszę udostępniajcie tą informacje wśród znajomych bo wiem, że naprawdę mało osób o tym nawet pomyślało a co dopiero tak zrobiło. |
|
|
|
|
#4070 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje otoczenie wciąż jest święcie przekonane, że podczas kp nic innego nie będę mogła jeść oprócz gotowanego kurczaka i marchewki
Nie mówię nawet o tych trochę starszych, ale ludzie w moim wieku. Nawet jak zamówiłam coś ostrego do jedzenia to kolega do mnie czy w ciąży można
|
|
#4071 |
|
Zadomowienie
|
Camomile super, chętnie się dowiem
Czytałam ten artykuł mamyginekolog Haha Feliciti ja też takie rzeczy słyszałam Ale kurcze już teraz widzę że wiele osób ma jakies przestarzałe informacje na temat opieki nad dzieckiem czy o karmieniu. A że ja z tych co nie chcą nikogo urazić, to mam opory przed mówieniem tym osobom jaka jest prawda :P nie chcę się wdawać w jakieś niepotrzebne niemiłe dyskusje. Edytowane przez Baambi Czas edycji: 2017-03-27 o 16:59 |
|
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
Camomiles czytałam ten artykuł, ja miałam przodujące na tylnej ścianie, teraz przodujące przeszło mi w nisko schodzące i jest od szyjki jakies 8mm. Nie moge teraz znaleźć artykuły typowo medycznego o tym, ale było opisane ze bezpieczna odległość po łożysku przodujący od nisko wchodzącego to min 2 cm.
W tym tygodniu sie wszystko okaże, jeżeli łożysko podniosło sie do bezpiecznej wysokości czyli powyżej 2 cm i moja lekarka potwierdzi, ze jest bezpiecznie to chce spróbować SN. Ale nie wiem jak bedzie, naczynia mam ponoć bardzo mocno ukrwione i ani ja ani lekarka nie chce niepotrzebnie ryzykować. Co do kp czytając blog hafija utwierdzam sie w przekonaniu, ze będę jadła to na co mam ochotę Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiam dopiero!! Przespałam praktycznie cały dzień
Jestem teraz zadżumiona jak nie wiem co
|
|
|
|
#4074 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A truskawki latem to konieczność ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Milutek(?) była tak dobra i wstawiła nam ten artykuł na fb już
|
|
|
#4075 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4076 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zobaczymy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4077 |
|
Zadomowienie
|
W szpitalu też pamiętam, że dostałam listę co można jeść a co nie i np ser żółty był i w grupie dozwolonych i zakazanych 😀
|
|
#4078 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale pewnie masz rację, ze swoim na pewno inaczej Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||||
|
|
|
#4079 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4080 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.

nie znam dokladnie Twojej historii ale pamietam, ze pisalas ze mialas trudna przeszlosc jeski chodzi o ciaze i bardzo mi sie przykro zrobilo jak napisalas o blizniakach
sciskam Cie mocno 
w kazdym razie 5 miesieczny syn kolezanki ktory jest tylko na piersi robi jedna kupe tygodniowo i zdaniem pediatry to nic zlego, po prostu tak dobrze przyswaja mleko mamy ze nie ma czego wydalac częściej 

🏻
czyli mi brakuje tygodnia i 2 dni 

kupiłam 2 body dla Niny, gazetę dla ciężarówek, formę z kominem do babki i spodnie z HM dla siebie 
Nie mówię nawet o tych trochę starszych, ale ludzie w moim wieku. Nawet jak zamówiłam coś ostrego do jedzenia to kolega do mnie czy w ciąży można
A truskawki latem to konieczność
nie chcę się wdawać w jakieś niepotrzebne niemiłe dyskusje.
ale pewnie masz rację, ze swoim na pewno inaczej