![]() |
#391 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Przyczajone Mamy Wizażowe :)
Cytat:
![]() ![]() Zresztą bardzo wiele się zmieniło o0d czasu gdy babcie i ciocie wychowywały dzieci. Zmieniły się standardy żywieniowe(głowny powód sporów), zmienił się sposób leczenia dzieci, inaczej podchodzi się do wychowywania dzieci, inne są priorytety. Oczywiście nie neguję wszystkich rad-niektóre są dobre ale pamiętaj,że to TY jesteś matką i to TY odpowiadasz za zdrowie, samopoczucie i wychowanie bąbelka. Ja przy każdym spotkaniu rodzinnym odczuwam (bo już rzadko słyszę) krytykę mojego sposobu wychowania. Ciekawe jest to,że rodzina chwali jaka to moje córeczka jest grzeczna, ale metod które do tego prowadzą nie popiera ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
Przyzwyczajenia?- czytanie bajek przed spaniem, przytulaski zanim zaśnie. Mały pewnie będzie zasypiał o innej porze,a czytanie bajek zainteresuje go dopiero za jakiś czas. Ulubione bajki-syn może nie być ich fanem. Zresztą jak każde dziecko bez rodzeństwa może liczyć na 100% uwagi rodziców a teraz tak nie będzie. O tyle jest dobra sytuacja,że mała jest żłobkowa i wie,że czasem musi poczekać na swoją kolej jeśli czegoś chce. Wie,że trzeba się dzielić zabawkami itp. Zobaczymy... będzie dobrze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Cichuteńko tu ![]() Wczoraj kupiłam prezenty dla dzieci pod choinkę ![]() Już się nie mogę doczekać dnia kiedy je dostaną i tych....zdziwionych, szczęśliwych, lekko przestraszonych minek ![]() Był Gwiazdor? Wypił kakao? I zostawił uchylone drzwi od balkonu ![]() Rozmarzyłam się..... uwielbiam Święta!!!!! Zmykam robić sniadanko! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę, że nie tylko ja buszuję już za prezentami mamy trójkę chrześniaków także jest dla kogo szukać ![]() Dzisiaj obudziłam się i miałam wrażenie, są święta ![]() ![]() Ciekawe czy dziewczyny już urodziły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Rozeznanie
|
Melduję się
![]() ![]()
![]() |
#396 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny!!!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
![]() Dziewczyny spicie jeszcze? U mnie pada ![]() ![]() Nikoś w przedszkolu a ja z Natalką nudzimy się jak mopsy... Chyba zaraz spakujemy się do auta i pojedziemy do mojej siorki na kawkę ![]() Tam Laurka, kompan do zabawy ![]() A o 15 braciszek wróci z przedszkola, trochę się pobawią ![]() ![]() ![]() ![]() Kamilko jak się czujesz? Jeszcze parę dni i odstawisz tabletki!!!! Wizażowa ciocia będzie trzymać kciuki ![]() ![]() Jak myślisz, może już na mikołaja Majunia będzie na świecie ![]() Nasza koleżanka spakowała torbę i pojechała na kontrolę do szpitala. Pewnie niedługo do nas napisze z maluszkiem na rękach ![]() Jak urodziła w pt to przy dobrych wiatrach dziś by mogła wyjść do domku... i coś nam napisać ![]() Farahh życzę dziś Tobie i Twoim chłopakom miłego i wesołego dnia ![]() U Was też taka paskudna pogoda? KarolinaP103 może się uda i dzieciaki będą z tego samego dnia i miesiąca ![]() Fajnie ![]() ![]() Przesyłam Wam słoneczne pozdrowienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Zadomowienie
|
malli80 pewnie urodziła, bo coś się nie odzywa.
koralik_1982 bardzo chciałam, by dzieci były z tego samego dnia ale nie wiem,czy się uda. Gdyby to było pierwsze dziecko to mogłabym sobie pozwolić na leżenie i nierobienie kompletnie nic tak by dotrwać do 07,01. Ale Pszczółka jest dość zajmująca i czasami dźwiga mi ciśnienie ![]() ![]() ![]() Dzieci dostają prezenty urodzinowe razem? Dzieci znajomych maja urodziny w odstępie 2 tygodni a że nie obchodzi się urodzin wczesniej to impreza była zawsze po tych późniejszych urodzinach. Dziewczyna ma urodziny wcześniej i teraz jak ma 22 lata przyznała,że zawsze jej było przykro,że impreza była zawsze w urodziny brata. Czuła się tym skrzywdzona. A Ty jak odprawiasz urodzinki dzieciom? A może nie odprawiasz? U mojego męża w rodzinie jest taka tradycja 15-20 osobowych urodzin:-( .Robienie tej góry jedzenia to straszna praca. No i od grudnia masz maraton prezentowy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkich po weekendzie!
Kurcze dziewczyny widzę, że już niektóre z Was robią zakupy świąteczne. Ja jak co roku mam pustkę w głowie i kompletne zero pomysłu na prezenty, a w tym roku dochodzi do tego jeszcze brak czasu na chodzenie po sklepach ![]() Widzę, że podejście do "złotych rad" to wszystkie młode mamy maja podobne ![]() ![]() Farahh idziesz dziś wyrwać zęba? Trzymam kciuki, żeby Cię nie bolało i żebyś była tak zadowolona jak ja. Dziś już nawet nie pamiętam że byłam u dentysty, mam spokój i nic nie boli, czego i Tobie życzę!!! Daj znać jak było. malli80 to chyba już urodziła...Incomprehensible pewnie też... Edytowane przez mamz Czas edycji: 2010-11-22 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Rozeznanie
|
KarolinaP103
Ło matko takie imprezy, na tyle osób...... to góra pieniędzy jest potrzebna!!!!!! Ja każdemu wyprawiam osobno. Ale to jest torcik i kawka. I nie zapraszam tylu osób ![]() Są moi rodzice, siostra z mężem i córeczką, przyjaciółka z synkiem i sąsiadka z córkami. Teściowa mieszka daleko więc nie ma jej na urodzinach ![]() Czyli głównie przyjęcie dla dzieci ![]() Tak też sobie pomyślałam, że dzieciom by mogło być przykro gdyby za jednym razem obchodziły urodziny. U nas każdy ma ulubioną bajkę i torcik z tym motywem ![]() Buziaki dla brzuszka!!! Trzymaj się cieplutko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzieci mojej pediatry też mają urodziny blisko siebie i w dniu urodzin niezależnie od tego czy to jest w tygodniu czy nie, zawsze jest mały torcik,zyczenia,prezenty od rodziców. Impreza dla rodziny jest w innym terminie. Każdy mas SWÓJ dzień i nie czuje się pokrzywdzony. Fakt w tygodniu zanim wszyscy wróca z pracy to ten torcik jest dość późno ale liczy się to,że tego dnia ktoś ma urodzinki. Fajne rozwiązanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#402 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() My dziś "dzień śpiocha" mamy ![]() ![]() ![]() R. nadzwyczaj działa mi na nerwy od wczoraj, normalnie ![]() ![]() ![]() ![]() koralik ciociu kochana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#403 |
Rozeznanie
|
Witajcie Kobietki
![]() Od wczoraj wieczora widzę, że cisza zapanowała ![]() Nic dziś nie piszecie...... ![]() Co się u Was dzieje, co porabiacie? Kamilko jak po wizycie w szpitalu? Mi Tż właśnie przywiózł 3,5kg zielonych śledzi ![]() Zabieram się za smażenie!!!!!!!!! ![]() Uwielbiam rybki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja dzisiaj jestem zła i niewyspana, pojechałam rano na wizytę do gina, a tu się okazało że gin cały tydzień chory no i ![]() No to się wyżaliłam. Fakt pustki się porobiły straszne, szkoda. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#406 |
Rozeznanie
|
koralik po wizycie super
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz obiadek szykujemy z R. a później jakies filmy i odpoczynek bo za nami ciężka noc.. Znów spanie na półsiedząco, bóle podbrzusza... A co u was??
![]() |
#407 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Plamienie rzeczywiście może po badaniu wystąpić. Ale nawet jak człowiek o tym wie, to i tak się denerwuje, że coś złego się dzieje z dzieckiem. Trzymam kciuki za to, żeby udało Wam się znaleźć wygodną pozycje do spania ![]() Farahh odezwij się do nas!!!!!!!!!! PROSZĘ!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Zadomowienie
|
22Kamila22 super, że wszystko w porządku, a plamienie może faktycznie być po badaniu. Pamiętam że pod koniec też tak miałam
![]() koralik_1982 co to są te zielone śledzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
![]() Siadam do Was z pyszną, świeżo zmieloną kawą!!! Mój Tż odrestaurował stary młynek po babci ![]() Teraz pijemy tylko taką kawkę..... pachnie w całym domu!!! Dziewczyny co się dzieje? Nie zaglądacie tu już wcale? ![]() Te ryby robi się też w zalewie octowej. A ja uwielbiam takie usmażone w panierce z mąki, jeszcze ciepłe, chrupiące......... PYCHA!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() koralik uważaj bo wpadnę na tą rybkę ![]() ![]() ![]() Noc przespałyśmy całą, tylko bóle podbrzusza wioeczorem się pojawiły, plamienie nie ustąpiło i zaczynam się martwić.. ![]() Lecę ogórkową dopilnować ![]() A wy się tutaj sprężcie żeby było co czytać bo coś ostatnio ciiiicho tutaj... ![]()
![]() |
#411 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Farahh co się dzieje? żyjesz po wizycie u dentysty??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 |
Zadomowienie
|
koralik a ości mają? mój TŻ jest dość wybredny jeśli chodzi o ryby tzn. jeśli znajdzie ość to koniec jedzenia!!! W moim rybnym zamawiają sobie te zielone śledzie i biorą po 1,5-2kg!! Zawsze się zastanawiałam mco ludzie robią z taką ilością ryb co tydzień! A smażyć w panierce można? Kidyś usmażyłam rybę obtolaną w mące i było to niedobre:-(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Zielone śledzie świeże = surowe nadają się do smażenia i włożenia w ocet albo zalewę pomidorową. Natomiast do oleju z cebulką nadają się śledzie solone. Albo solone śledzie w śmietanie z jabłkiem ![]() Jak będziesz miała ochotę je zrobić daj znać, wysmaruję przepis ![]() Cytat:
![]() Mój Tż też nie lubi ryb ![]() ![]() Zawsze smażę takie ilości ![]() Pewnie można w panierce. Ja traktuję rybkę solą i pieprzem następnie obtaczam w mące. Potem wkładam na rozgrzany olej i na małym ogniu smażę na złoty kolor. Panierka z mąki nie wychodzi wtedy gdy ryba była zamrożona i ma w sobie dużo wody. Trzeba ją przedtem dobrze odsączyć. Spróbuj, może akurat Wam zasmakuje ![]() Często też kupuję pstrągi od znajomego rybaka( wychodzi taniej jak w sklepie ![]() Kamilko telepatycznie przesyłam śledziki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() U nas ogórkowa gotowa, filety usmażone i czekamy an ziemniaczki oraz powrót R. z siłowni. Mam nadzieję że popołudniu lepiej się poczuję bo obiecałam rodzicom że R. jak będzie w pracy to mnie do nich podrzuci.. Jeśli Farahh się nie odezwie do wieczorka to napiszę jej smska i moze dowiemy się co się dzieje.. Kurde z tego co widzę to 5 dzień jej nie ma ![]()
![]() |
#415 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Do wieczora.... to strasznie długo. Może poczekamy do 16:30, co ![]() Napiszesz jej sms a potem szybko nam ![]() Źle się czujesz? Co się dzieje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Rozeznanie
|
koralik napisałam już smsa już teraz bo później wyjeżdżam na kawkę do rodziców i musiałybyście czekac do wieczora na wiadomość
![]() Coś kiepsko się czuję, mam jakieś zawroty, słabo się czuję.. Nie wiem może to kurcze tak pogoda ![]() Aaaaa a u nas dziś pierwszy śnieg sypie ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- No więc dziewczyny Faarah napisała mi smska: "Hej! Wszystko ok tylko chwilowo jestem odcięta od internetu, bo mój synek zrzucił mi laptopa i dałam do naprawy. W przyszły wtorek mam go odebrać, więc na pewno się odezwę!Pozdrowionka dla Was, miło że pamietacie o mnie ![]()
![]() |
#417 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
22Kamila22 uważaj na siebie!!! koralik_1982 jeśli mogę, to ja poproszę o przepis na te śledzie w śmietanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny,
Pomału przygotowuje się do dzidziusia. Od nowego roku zaczynamy starania o maleństwo ![]() Mogę się dołączyć do Was?
![]() |
#419 |
Rozeznanie
|
![]() |
#420 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.