|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
kurczę, dziękuję, że o tym napisałaś. Ja jeździłam już klka razy, ostatnio nawet 2 dni temu. Może nawet nie przejechałam więcej niż 10 km, ale nie zdawałam sobie sprawy, że to coś złego, bo mnie w ogóle nie męczy jazda rowerem...
|
![]() ![]() |
![]() |
#392 | ||||||
Zakorzenienie
|
Jakoś zleciało, zabrałam sie za pracę i poszło
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja powiem jak szefowa będzie miała dobry humor- żeby jej zespuć ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do kasy - musisz sama zdecydować na ile sobie mozecie pozwolić Cytat:
![]() Ja dostałam calą kartkę jakie muszę zrobić, oczywiście prywatnie. Chyba się zabiję ![]() ![]()
![]() |
#393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja muszę zrobić jakieś podstawowe i toxo ale nie wiem ile mnie to wyniesie ![]() Odpuszczam m.in. hiv, różyczkę itp. W ogóle co nowego ci powiedział gin na wizycie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |
Zadomowienie
|
Witam ![]() ![]() ![]() ![]() Z moich pierwszych objawów to wyczulony węch i taka jestem słaba że mi się nawet głowy nie chce umyć ![]() Cytat:
200-300 to wydasz na pierwsze posiedzenie, a potem ciągle musisz te wyniki kontrolować i potem dochodzą kolejne i kolejne... Ja chodzę prywatnie do gina, spróbuje zrobić tak jak jedna z Was pisała żeby położna wypisywała mi te badania ale zobaczymy czy będzie ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#395 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do wydatków na badania to udało mi się znaleźć taką ginkę, która przyjmuje prywatnie ale pracuje w szpitalu i wszystkie badania zleca właśnie u siebie w szpitalu. Minus taki że na 1 dobę trzeba się położyć do szpitala.
![]() |
#396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Leżę, leżę, a pani Doktor mówi "o, dwa!" w tym czasie położna mnie pyta o nr telefonu, ja się mieszam "Ale co dwa??????" A ona "oj, nie, zdawało mi się, ciałko żółte" ![]() A planujesz pracować czy iść na L4?
![]() |
#397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Szczerze mówiąc nie wiem co zaproponuje mi dyrektorka... Bo u nas zmiany są 12h :/ więc nie wiem jakbym miała pracować po 8... Na razie chyba popracuję do połowy sierpnia po 12h bo jest czas urlopowy (ale tylko dzienne zmiany, nocki mnie wykańczają ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#398 |
Moderator
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Gratuluje serduszka
![]() Ale by bylo, gdyba faktycznie dwa byly ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#399 | |
Zakorzenienie
|
Monika wpisz mnie proszę na 1 stronę
![]() Ela, 25 lat, OM 24.05. 2013, TP 03.03.2014 ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#400 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, jestem ciekawa co mi powie dyrektorka we wtorek...
Aktualnie jestem na nocnej zmianie i zaraz walnę głową o ladę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a tak wogóle budzę się co rano wcześnie mimo urlopu...lekkie mdłości, biust boli przy dotykaniu i choć zawsze nienawidziłam wody niegazowanej teraz doję ją po zaleceniu lekarza "pić jak najwięcej" jak wariat. Po dwa litry dziennie lekko...moja siostra potrafiła w ciąży dojść podobno do 5..heh Edytowane przez side85 Czas edycji: 2013-07-13 o 06:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#403 | |||||||
Zadomowienie
|
Mąż mnie obudził już o 6 i byłam taka głodna z zasnąć nie mogłam
![]() No i nadal nie moge, córa śpiocha a ja nie wiem co mam ze sobą zrobić ![]() Na dworze leje i leje i leje, weekend świetny jak zwykle ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ginka jest niezła ![]() ale brat jeszcze lepszy ![]() Cytat:
![]() w poprzedniej ciazy pracowałam do konca 7 miesiąca.......... ale teraz juz bede mądrzejsza ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do Egiptu, ja tez bym nie pojechała............ na samym wyjsciu z samolotu i złapaniu egipskiego "zapachu" zrobiłoby mi sie niedobrze ![]() I tak jak piszesz,jedzenie,flora... ...........fajnie tam jest ale właśnie jak się człowiek odkaża alkoholem ![]() ![]() ![]() jak bylismy rok temu z córą i mężem na Djerbie i jeden dzień nic alkoholu nie próbowałam odrazu mnie złapała ![]() kibelek był mój i ledwo żyłam następnego dnia ![]()
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
no nie wiem w końcu pierwszy cykl starań i pierwsza ciąża...zielona jestem
![]() "Woda stymuluje ewolucję płodu - od momentu zapłodnienia aż do urodzin. W wodach płodowych zarodek przechodzi przez wszystkie etapy rozwoju. Dziewięć miesięcy, w całkowitym zanurzeniu, jest okresem szczególnie ważnym i rzutującym na przyszłość dziecka. Po miesiącu od zapłodnienia, ciężar zarodka wynosi 3 200 g, z czego blisko 80 % to woda. Nie bez znaczenia jest więc, jaką wodę pije kobieta! W czasie ciąży rośnie objętość płynu w organizmie matki. W 8 miesiącu płynu jest już dwa razy więcej niż na początku. Stopy i dłonie kobiety puchną, a na ciele widoczne są obrzęki - organizm gromadzi zapas niezbędnego płynu, wchłaniając go do naczyń krwionośnych, by wyrównać utratę krwi w czasie porodu. Ograniczenie przyjmowania płynów grozi niebezpiecznym dla płodu odwodnieniem, natomiast nie zmniejsza obrzęków. Zaleca się, aby kobiety w ciąży wypijały co najmniej 8 szklanek płynów dziennie. Przyszłe matki cierpiące na nadciśnienie powinny pić nawet do 4.5 litra dziennie w małych porcjach. Picie małej ilości wody zwiększa ryzyko przedwczesnego porodu.Woda łagodzi też uczucie dyskomfortu i nawilża skórę od wewnątrz. Picie jonizowanej alkalicznej wody oczyszcza ciało z toksyn i zbędnych produktów przemiany materii, zmniejsza prawdopodobieństwo obstrukcji oraz redukuje ryzyko zakażenia dróg moczowych. Dobrze nawodniony organizm radzi sobie też lepiej z porannymi mdłościami oraz zmęczeniem. Podczas pierwszego roku życia dziecka, najważniejszego, dla rozwoju ośrodkowego układu nerwowego musi mieć ono dostarczoną najwyższej jakości wodę oraz składniki pokarmowe, ponieważ w ciągu pierwszego roku życia jego ciężar wzrasta trzy-czterokrotnie, a woda nadal stanowi 70 % masy całego ciała". i taki oto artykuł http://www.papilot.pl/ciaza/1274/Jak...e-w-ciazy.html nie chcę wpadać w paranoję ale jestem przeciwnikiem sztucznych kartonowych soków bo więcej w nich chemii niż witamin. więc zostają kompociki póki są owoce oraz woda. |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Ja pierwsza? ![]() Może dlatego że czekałam cierpliwie na wizytę, a większość dziewczyn poszła jak było za wcześnie na serduszko ![]() Lubię ją, jest śmieszna, rozmowna, i to pomaga mi przetrwać że muszę jej płacić ![]() Dzień dobry ![]() jem sobie pierogi z truskawkami polane jogurtem bananowym ![]() I biorę się zaraz za małe sprzątanie ![]()
#406 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#407 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2013-07-13 o 08:42 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#408 | ||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mi by serse chyba stanęło na chwilę na te "dwa" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do biletów, może spróbujecie, jak ktoś już Wam radził odsprzedać taniej komuś bilety? Myślę, że chętny by się znalazł a Ty nie byłabym aż na takim minusie.. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#409 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja pamiętam Twoje posty w których pisałas jak to nie będzie ciężko Ci w ciążę zajśc ![]() Jeśli chodzi o płeć to u tżta w rodzienie czekają na dziewczynkę (tżt ma dwóch braci i każdy ma syna) ale dla mnie najważniejsze żeby było zdrowe, nie powiem kiedyś miałam parcie na córeczkę ale teraz jak człowiek widzi i słyszy te przykre rzeczy o dzieciach to trzeba się cieszyć że zdrowe a co ma być to będzie ![]() Co do wody to z tego co wiem to zaleca się picie niegazowanej ale czemu to nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#410 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do plci,to ja zawsze marzylam o corci-tz chce synka ale oczywiscie to nie ma zadnego znaczenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#411 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#412 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() U nas rodzinach też mamy teraz 3 chłopców, najstarszy ma pół roku. I teraz też się zastanwiam, co teściowa powie, bo ostatnio powtarzała mi za każdym razem, że teraz by się jakaś przerwa od tych dzieci przydała ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#413 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesli gin da Ci antybiotyk ( po uprzednim wykonaniu posiewu oczywiscie ) to bedzie on bezpieczny dla Twojego dziecka-ja nie wiedzialam,ze jestem w ciazy i dostalam antybiotyk z kategorri C-bardzo niewskazany w ciazy.. Edytowane przez trihomonas Czas edycji: 2013-07-13 o 09:47 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#415 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#416 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry
![]() Ja juz po becie , w poniedzialek rano wyniki .. mały mi śpi wiec mam chwile .. ![]() Pisalyscie cos blizniakach .. ja to bym padla .. poltoraroczny syn plus dwojka malych .. o nie nie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#418 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#419 | ||
Zadomowienie
|
Jak ja w takim tępie będę sprzatać to szaro to wszystko widzę
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2013-07-13 o 10:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#420 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Albo odsprzedać ![]() Aleee dziś pogoda ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.