Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części?
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 10 18,87%
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 4 7,55%
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 2 3,77%
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 5 9,43%
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 14 26,42%
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 21 39,62%
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 2 3,77%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-12, 21:08   #4231
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Vil Jak znowu będę miała taki dzień z doopy jak dzisiaj, to biorę małą i jadę do Ciebie, Jak Cię nie będzie, to nieszkodni, u babci zaczekam
babcia Vil lubi gości! swietnie to sobie wymyslilas hehe.
i brawo za zumbe. tez mnie kusi, bo jest tuz przed aerobikiem i napatrzyłam się ostatnio
co serwujesz w wigilie? szukam jakiegoś przepisu "łaaaał", ale jednak dość klasycznego - żeby babcie zbieraly szczeki ze stolu... ktoś cos?
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 21:22   #4232
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

nie rób tego Nince, wystarczy że Przemek musi znosić wizyty

dziś mało nie wyszłam z siebie: Młody marudny, śpiący, zakrywa się kocykiem a babcia "zmęczony jesteś, taki biedny a babcia ci tu spać nie daje" i zaczepia kolejne pół h w końcu się wqrwiłam i wyniosłam do drugiego pokoju do łóżeczka.

a tak poza tym to przyjeżdżaj ! poza poniedziałkiem i środą w przyszłym tyg kiedy mamy rehabilitację jesteśmy do dyspozycji, a i może Ninka się z Helenką pozna
Xal !!! Ty też rusz 4 litery

(tak, tak to jest jak się nie jest zmotoryzowanym, się siedzi na d ... i pogania się innych )
Może wpadnę, zobaczymy. Weź mi tam obczaj czy w godzinach przedpołudniowych jest jakieś wolne miejsce pod przychodnią, bo tam bym zaparkowała.
Chociaż najchętniej bym wpadła bez małej terrorystki, szkoda że nie ma takiej opcji
A może Nine babci podrzucimy, w ramach zemsty ?

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
i brawo za zumbe. tez mnie kusi, bo jest tuz przed aerobikiem i napatrzyłam się ostatnio
co serwujesz w wigilie? szukam jakiegoś przepisu "łaaaał", ale jednak dość klasycznego - żeby babcie zbieraly szczeki ze stolu... ktoś cos?
na wigilie ide w dwa miejsca, trzeciej już urządzać nie będę
Ale mam gości w święta i planuję barszczyk z pasztecikiem, sałatkę tradycyjną warzywną, dwa rodzaje ciasta. Narazie tyle wymysliłam, i będę myśleć dalej, masz jakieś fajne pomysły na zakąski to dawaj
Stary 2013-12-12, 21:35   #4233
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Ja robie tradycyjna salatke warzywna, sledzie pod pierz/zynka
hii rybe po grecku inpieke karkowke na soli

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Moje dziecko chce mnie wykończyć...wczoraj poszła spać o 19.30 i 21 sie obudziła pełna życia i ja zasnęłam o 00.40 jak ją wzięłam do siebie do łóżka. Po 2 się obudziałam i chciałam ją przełożyć to się obudziła ale była czas na cyca wiec spoko zasnęła. Później obudziła się o 3.40 i już nie miała zamiaru spać. Szczerze mówiąc resztę pamiętam jak przez mgłę ze zmęczenia. A dziś co...już od pół godziny broi w łóżeczku a ja tak strasznie boję się powtórki z wczoraj. Jestem wykończona a czekają mnie 2 cieżki dni...wczoraj nagle zmarła moja kochana babcia.

wspolczuje nocy i przykro mi z powodu babci ;(

Cytat:
trzymasz reke na pulsie!

bylam dzisiaj z mloda u kardiologa na planowym echo. no i niby wszystko ok, ale jakiś minimalny przeciek jest. podobno w normie i mamy się nie przejmować. kontrola za pol roku. przy okazji mloda została zważona i mamy 7250 (ale to inna waga). zobaczymyz a tydzień u pediatry co z ta waga
w każdym razie pani kardolog powiedziała, ze serducho na pewno nie ma wpływu na jej wage :P
To co co M. Ma tez powiedziala mi kardio ze to zarosnie

Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 22:07   #4234
Magiusa
Zakorzenienie

A z okazji pół roczku Daro dostał zrobioną przez mamę przytulankę z bawełny i polaru minky
20131212_225840.jpg 20131212_225853.jpg20131212_225904.jpg 20131212_225939.jpg
Teraz sobie chyba zrobię przerwę na tydzień, a później dalej będę tworzyła, mam cały wielki worek kulek silikonowych do wypełniania

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 00:11   #4235
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megusia87 Pokaż wiadomość
Hehe spryciulka mała

Byliśmy wczoraj na szczepieniu na pneumokoki, wiem że mtoś tutaj szczpił. Jak się maluch czuł?
Bo właśnie u nas wieczorem mały wyrzygał wszystko co miał w brzuszku więc albo szczepionka albo kalafior w zupie mu nie spasował bo w sumie przedwczoraj też mi pawia puścił przy jedzeniu kaszki. Więc chyba jedzonko, a wy jak myślicie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
u nas nie było reakcji na to szczepienie, jedynie sodę przykładałam, bo troszke się zaczerwieniło , a Wy 3 dawkę?

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A ten jeden to chyba lewej jedynki nie ma

Czy wasze lekarki mierzą dzieci? Chodzi mi o długość, ale przede wszystkim obwód glówki i klatki. Moja nigdy Paulinki nie mierzyła no i kurcze się zastanawiam czy zmusić(zapytać) na następnej wizycie czy od razu zmienić lekarza? Tylko ta zmiana to zmiana przychodni na dalszą (o jakieś 500m więc nie tragedia) bo u nas jeden pediatra.
Muszę to z mężem obgadać wieczorem, albo jutro, bo dzisiaj znowu wieczorem go nie ma.
u nas przed szczepieniem pielęgniarki mierzą
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dzień dobry, dzień dobry
Witamy się z Wami w ten wyjątkowy dzień
Dziś Daro kończy pół roczku
Z tej okazji małe podsumowanie
- ważymy 8600
- nosimy ubranka 80, czasami 74
- mamy dwa przednie ząbki na dole
- przemieszczamy się na czerech w takim tempie, że aż ciśnie się na usta pionsęka "Nas nie dogoniet", a jak już się jakiś cel znajdzie to w ogóle jest turbo doładowanie
- usiłujemy siadać z czworaków
- usiłujemy się też z tych czworaków robić jakieś dziwne wyprosty nóg, ale stawanie to to nie jest na pewno
- uwielbiamy uśmiechać się do rodziców, a w sumie często do wielu innych osób
- nie wiemy absolutnie co to lęk seperacyjny ( przynajmniej póki co, ja podobno nie miałam, a póki co Daro jest taki jak ja)
- grzecznie idziemy spać codziennie o 20:00 po kąpieli, ale już nie zasypiamy przy piersi tylko w łóżeczku
- w dzień śpimy coraz mniej, bywa, że np.. 2xpo 30 min, a raz po 15 min
- jesteśmy super aktywni, nie uleżymy w miejscu za bardzo, a nawet jak już leżymy np.pod ciężarem małpy to i tak fikamy nogami
- mówimy "mama" i "baba" ( w tych którkich sekwencjach, a nie "mamamamama") czasami też tworzymy jakieś składnie z tego np."maba", "bam", "bamba" etc
- jak mamy fazę to robimy "brrrrr" i plujemy śliną
- uwielbiamy jak mama śpiewa np." Królu mój", od razu jesteśmy wtedy cicho i z uśmiechem na twarzy
- uwielbiamy "Książeczkę dźwięków" i w miarę tolerujemy wierszyki
- uwielbiamy kubek niekapek, choć głównie się nim bawimy i plujemy wodą dla zabawy
- jemy już z chęcią obiadki i owocki z odrobiną kaszki mannej choć nadal całego słoiczka nie zmieścimy

A poza tym jest po prostu Małym, cudownym, radosnym chłopcem
Daruś, spryciula mała
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Mi mnie osobiscie makijaż w domu przeszkadza za czasów sprzed dziecka zawsze po powrocie do domu zmywalam tapete bo mi najzwyczajniej niewygodnie.a teraz tym bardziej z Sofia gdy na drzemki usypiam ja leżąc z nią na łóżku.zaraz cala poduszka bylaby brudna a ja rozmazana.Ale nie powiem,chciałabym mieć czas na makijaż przed spacerem, a po na zmycie twarzy teraz mam wybor make up lub obiad

W tuli te pasy na ramiona maja dodatkowo klamrę na wysokości łopatek więc nic nie ma prawa się zsunac. Inna sprawa, ze ciezkoja samemu zapisać z dzieckiem w nosidle...

A ja mam w ziemie nawilżający podkład, i odroina pudru, ale raczej se trzyma, nie zostawia śladów duzo nie używam, bo Kuba często mnie do twarzy dotyka, wiec tez nei chcę przesadzić, ale zdecydowanie lepiej sie czuję , oczy delikatnie kredką i tusz

Cytat:
trzymasz reke na pulsie!

bylam dzisiaj z mloda u kardiologa na planowym echo. no i niby wszystko ok, ale jakiś minimalny przeciek jest. podobno w normie i mamy się nie przejmować. kontrola za pol roku. przy okazji mloda została zważona i mamy 7250 (ale to inna waga). zobaczymyz a tydzień u pediatry co z ta waga
w każdym razie pani kardolog powiedziała, ze serducho na pewno nie ma wpływu na jej wage :P
no to dobrze, ze wszystko ok, u nas tez kontrola za pół roku , żeby tylko skontrolowac, czy nic się nei dzieje

Cytat:
Moje dziecko chce mnie wykończyć...wczoraj poszła spać o 19.30 i 21 sie obudziła pełna życia i ja zasnęłam o 00.40 jak ją wzięłam do siebie do łóżka. Po 2 się obudziałam i chciałam ją przełożyć to się obudziła ale była czas na cyca wiec spoko zasnęła. Później obudziła się o 3.40 i już nie miała zamiaru spać. Szczerze mówiąc resztę pamiętam jak przez mgłę ze zmęczenia. A dziś co...już od pół godziny broi w łóżeczku a ja tak strasznie boję się powtórki z wczoraj. Jestem wykończona a czekają mnie 2 cieżki dni...wczoraj nagle zmarła moja kochana babcia.
bardzo mi przykro
Malutka moze Twój nastrój i ból czuć i dlatego

My dzisiaj znowu do 10:00 spaliśmy

Dziewczyny od dziisiaj, 13.12. -50% na zabawki w carrefour , do wykorzystania w e-bonie , lecę rano na ciuchy, a późńiej wstąpię, zobaczę o co kaman
Stary 2013-12-13, 06:51   #4236
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
dziewczyny, ważenie a nie warzenie bo to od wagi... warzyc to sobie mozecie w garnku cos
Oooo matko ale obciach a byłam kiedyś mistrzem ortografii

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
u nas nie było reakcji na to szczepienie, jedynie sodę przykładałam, bo troszke się zaczerwieniło , a Wy 3 dawkę?

Dziewczyny od dziisiaj, 13.12. -50% na zabawki w carrefour , do wykorzystania w e-bonie , lecę rano na ciuchy, a późńiej wstąpię, zobaczę o co kaman
My dopiero pierwszą dawkę mieliśmy bo w poprzedniej przychodni nam doradzili szczepić na pneumokoki po 6mcu a w tej co jesteśmy teraz to się mocno tym zdziwili. Ale myślę że to ten kalafior raczej.

Stary 2013-12-13, 07:20   #4237
deb
Zakorzenienie

Cytat:
trzymasz reke na pulsie!

Dobrze, że z serduszkiem wszystko ok.

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
Przykro mi z powodu babci

Mam nadzieję, że nocka była lepsza.

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
Mój dzisiejszy dzień uratowała zumba.
Jutro spinam poślady, biorę małą i idziemy na zakupy, kupię juz połowę rzeczy na święta, mam listę, przemyślane menu i działamy.
Siedzenie w domu mi ewidentnie szkodzi, nic nie robię a słabnę na potęgę.

Vil Jak znowu będę miała taki dzień z doopy jak dzisiaj, to biorę małą i jadę do Ciebie, Jak Cię nie będzie, to nieszkodni, u babci zaczekam

Nooo że też na to nie wpadłam! czekaj, pakuję małą do wózka, i wychodzimy, kukaj tam z okna zaraz będziemy
Zumba byłam aż RAZ ale podobało mi się
O kurcze, ja jeszcze nie mam menu i wogóle nie wiem czy ktoś do nas przyjedzie

Zawsze możesz jeszcze wtachać wózek na 3 piętro do mnie to niedaleko Vil

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:

nie rób tego Nince, wystarczy że Przemek musi znosić wizyty

dziś mało nie wyszłam z siebie: Młody marudny, śpiący, zakrywa się kocykiem a babcia "zmęczony jesteś, taki biedny a babcia ci tu spać nie daje" i zaczepia kolejne pół h w końcu się wqrwiłam i wyniosłam do drugiego pokoju do łóżeczka.

a tak poza tym to przyjeżdżaj ! poza poniedziałkiem i środą w przyszłym tyg kiedy mamy rehabilitację jesteśmy do dyspozycji, a i może Ninka się z Helenką pozna

(tak, tak to jest jak się nie jest zmotoryzowanym, się siedzi na d ... i pogania się innych )
Tak Helenka chętnie pozna jakąś koleżankę, bo na razie ma tylko kolegów z którymi będzie się wspinać na drzewa, a nie ma z kim się bawić lalkami, chyba że chłopaki się pobawią

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
A z okazji pół roczku Daro dostał zrobioną przez mamę przytulankę z bawełny i polaru minky
Załącznik 5508330 Załącznik 5508331Załącznik 5508333 Załącznik 5508334
Teraz sobie chyba zrobię przerwę na tydzień, a później dalej będę tworzyła, mam cały wielki worek kulek silikonowych do wypełniania
Piękna
Czyli kulki też kupiłaś daj znać jak się sprawdzają. Ja jeszcze nic nie zamówiłam ale przygotowałam już wór ciuchów z których mogę ćwiczyć

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-13, 07:21   #4238
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Może wpadnę, zobaczymy. Weź mi tam obczaj czy w godzinach przedpołudniowych jest jakieś wolne miejsce pod przychodnią, bo tam bym zaparkowała.
Chociaż najchętniej bym wpadła bez małej terrorystki, szkoda że nie ma takiej opcji

na wigilie ide w dwa miejsca, trzeciej już urządzać nie będę
Ale mam gości w święta i planuję barszczyk z pasztecikiem, sałatkę tradycyjną warzywną, dwa rodzaje ciasta. Narazie tyle wymysliłam, i będę myśleć dalej, masz jakieś fajne pomysły na zakąski to dawaj
a chcesz odzyskać dziecko w jednym kawałku?
miejsce parkingowe się znajdzie, jak nie pod przychodnią to w tej uliczce poniżej ... albo naprzeciwko Koszalińskiej

my też wigilię mamy w dwóch miejscach. i nie gotujemy teściowa zakazała, ja tylko mamie pomogę.

Cytat:
Załącznik 5508330 Załącznik 5508331Załącznik 5508333 Załącznik 5508334
bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość

Zumba byłam aż RAZ ale podobało mi się
zawsze możemy razem wieczorami gdzieś chodzić. na medyków jest. można podjechać autobusem bo od Ciebie to już kawałek będzie. sama nie chodzę to to jest trochę w oddali w jakichś chaszczach, ciemno, bez latarni .... autem spoko, ale sama boję się iść. tylko trzeba by naszych panów zorganizować do opieki nad maluchami a z tym różnie bywa

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 07:27   #4239
deb
Zakorzenienie

Cytat:

My dopiero pierwszą dawkę mieliśmy bo w poprzedniej przychodni nam doradzili szczepić na pneumokoki po 6mcu a w tej co jesteśmy teraz to się mocno tym zdziwili. Ale myślę że to ten kalafior raczej.

Każdy lekarz inaczej...u nas wszystko za jednym razem i jesteśmy już po szczepieniach od dawna. A położna mówiła żeby z rotawirusami czekać, ale jak się dowiedziała że dużo dzieci będzie nas odwiedzać to jednak radziła szczepić od razu.

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:
a chcesz odzyskać dziecko w jednym kawałku?
miejsce parkingowe się znajdzie, jak nie pod przychodnią to w tej uliczce poniżej ... albo naprzeciwko Koszalińskiej

my też wigilię mamy w dwóch miejscach. i nie gotujemy teściowa zakazała, ja tylko mamie pomogę.

bardzo ładne

zawsze możemy razem wieczorami gdzieś chodzić. na medyków jest. można podjechać autobusem bo od Ciebie to już kawałek będzie. sama nie chodzę to to jest trochę w oddali w jakichś chaszczach, ciemno, bez latarni .... autem spoko, ale sama boję się iść. tylko trzeba by naszych panów zorganizować do opieki nad maluchami a z tym różnie bywa
no właśnie tam kiedyś byłam na zumbie ale właśnie autem. Powiem Ci że pieszo to nawet w dwójkę zimą bym się bałaa na aquaaerobik byś nie chciała chodzić jest chyba na awfie?
Stary 2013-12-13, 07:31   #4240
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

no właśnie tam kiedyś byłam na zumbie ale właśnie autem. Powiem Ci że pieszo to nawet w dwójkę zimą bym się bałaa na aquaaerobik byś nie chciała chodzić jest chyba na awfie?

byłam kilka razy na aquaaerobiku z żoną taty ale ona potem zrezygnowała a ja sama się nie zawiozę bo samochodu od dwóch lat nie prowadziłam, zresztą tych wszystkich co mamy pod domem rodzinnych bym się bała bo ja tylko małą corsą jeździłam od mamy ale byłyśmy na szybowcowej, koło ikei. ja uwielbiam wodę nie wiem nawet czy na awfie jest

Stary 2013-12-13, 08:29   #4241
deb
Zakorzenienie

Cytat:
byłam kilka razy na aquaaerobiku z żoną taty ale ona potem zrezygnowała a ja sama się nie zawiozę bo samochodu od dwóch lat nie prowadziłam, zresztą tych wszystkich co mamy pod domem rodzinnych bym się bała bo ja tylko małą corsą jeździłam od mamy ale byłyśmy na szybowcowej, koło ikei. ja uwielbiam wodę nie wiem nawet czy na awfie jest
2 lata temu jak chciałam chodzić to były...ale ja szybka jestem znalazłam coś takiego http://www.pkt.pl/aqua-smyk-smyka-j-...100779575/5-1/

napisałam zapytanie, dam znać.
A wogóle to przyszła już paka z all więc jutro dostaniesz miltona

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Bosh moje dziecko chce spać a zasnąć nie umie, padnę zaraz
Stary 2013-12-13, 08:40   #4242
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
współczuję z powodu babci

Cytat:
Mój dzisiejszy dzień uratowała zumba.
Jutro spinam poślady, biorę małą i idziemy na zakupy, kupię juz połowę rzeczy na święta, mam listę, przemyślane menu i działamy.
Siedzenie w domu mi ewidentnie szkodzi, nic nie robię a słabnę na potęgę.
za zumbę
ja wczoraj zaliczyłam spining po raz pierwszy od niepamiętnych czasów. uwielbiam tak się zmęczyć że potem mi się buzia cieszy i mam więcej sił, nawet wtedy kiedy mój mały kochany potworek wstaje o 5 i nie chce już spać..
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 08:44   #4243
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

Bosh moje dziecko chce spać a zasnąć nie umie, padnę zaraz
Przemek też śpiący bo marudził o smoka i kocyk, a teraz od pół h zamiast spać zaczepia kota i mnie, bo leży koło mnie
dam do łóżeczka i się wezmę za jakieś porządki

Stary 2013-12-13, 09:36   #4244
ankaaa206
Wtajemniczenie

justyna bardzo mi przykro z powodu babci
diabelstwo dobrze że u kardio wszystko ok , my też mamy kontrolę za pół roku
Agnes chyba podłapałam złe fluidy od Ciebie, siedzenie w domu cholernie mi nie służy, i jeszcze to że nikogo znajomego nie mam tu na miejscu więc nawet nie ma do kogo gęby otworzyć

mały chyba w końcu zaczaił jak się do przodu pelza, tzn czołga się jak ranny żołnierz ale póki co na krotki dystans, jak mu dalej zabawkę położe to płacze bo nie wie że mozna tak dalej zajść

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 09:51   #4245
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
dziewczyny, ważenie a nie warzenie bo to od wagi... warzyc to sobie mozecie w garnku cos
No ale obydwa słowa istnieją w słowniku a czasami nie wiadomo co komórka sama wsadzi

Ale wczoraj mi młoda wykombinowała ... przebieram ją na przewijaku takim na łóżeczku i zakręcałam krem po jej kremowaniu, tak więc wiecie, parę sekund, a ta śmig na brzuszek, do krawędzi bocznej (tylko się obraca) i złapałam ją za dupcię w ostatnim momencie przed skokiem na główkę z łóżeczko, już wisiała ledwo pupcią na przewijaku.
Już nawet rąk nie można od niej oderwać, nie wspominając, że stałam nad nią i patrzyłam.

Coś jeszcze, a ... nie polecam śliniaków z rękawkami z ikei, masakra jakaś. Przemakają! Niestety odkryłam to przy obiadku z buraczkami

xal jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-13, 09:55   #4246
sharpnowaja
Zakorzenienie

Magiusia piękne podsumowanie, dla Darusia

dziewczyny ale wam zazdroszczę tego że możecie się spotkać
Stary 2013-12-13, 09:59   #4247
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Oooo matko ale obciach a byłam kiedyś mistrzem ortografii
eee teraz można zwalic na słownik w telefonie

dzień dobry ale piękny dzień! my tez pospalysmy do 10 i mamy lekkie opóźnienie :P zaraz kaszka i uciekamy na spacer. miłego dnia! cuuuudnie swieci slonce
Stary 2013-12-13, 09:59   #4248
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, tak wiem :P miałam pytać właśnie kiedy będziesz.
Nie wiem jak się zabiorę, ale muszę od męża wziąć małe auto bo tam mała może z przodu jechać to mi nie zaśnie w drodze do domu. Bo ja muszę z wózkiem i gondolą jakby tak chciała spać, chyba, że możemy skorzystać z łóżeczka to byłoby mi lżej nosić
Cytat:
Myślę, że babcia jeszcze by się ucieszyła

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 10:23   #4249
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
mama mi podsunela pomys, zebym zrobila kulebiak z kapusta i grzybami do barszczyku. i chyba tak zrobie

cloche jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-13, 10:26   #4250
Ashyshqa
Zakorzenienie

Justyna bardzo mi przykro z powody babci smutne swieta moja babcia tez zaraz przed swietami zmarla

diabli nic sie nie martw serduszkiem. Mam nadzieje, ze kardio Cie uspokoil.
A i jeszcze Ci powiem,ze wlasnie napisala do.mnie kolezanka, ze jest w ciazy. W tym roku w styczniu rodzila cc. Ona mieszka w stanach, moze tam lekarze daja jakies inne wytyczne Albo.maja niespodzianke musze sie wypytac. Jej pierwsza ciaza byla inspiracja do stworzenia Sofijki. Ale chyba teraz nie bede sie inspirowac
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 10:27   #4251
maluska88
Raczkowanie

Hej my dziś kończymy 8mc. I rośnie nam dolna lewa jedyneczka jest już wyczuwalna pod palcami i widać ja w dziąśle .Ale jestem podekscytowana maskara mimo kiepskiej nocy nie chce mi się spać tylko krzyczeć z radości mamy 1 ząbka.: jupi:
Justynko przykro z powodu babci moja jedna babcia też zmarła 5dni przed wigilia a druga 4 dni przed moimi urodzinami.

Edytowane przez maluska88
Czas edycji: 2013-12-13 o 10:37 Powód: dodanie wpisu
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 10:40   #4252
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale wczoraj mi młoda wykombinowała ... przebieram ją na przewijaku takim na łóżeczku i zakręcałam krem po jej kremowaniu, tak więc wiecie, parę sekund, a ta śmig na brzuszek, do krawędzi bocznej (tylko się obraca) i złapałam ją za dupcię w ostatnim momencie przed skokiem na główkę z łóżeczko, już wisiała ledwo pupcią na przewijaku.
Już nawet rąk nie można od niej oderwać, nie wspominając, że stałam nad nią i patrzyłam.
ja już Przemka na takim przewijaku nie przewijam od sierpnia

Cytat:
Bo ja muszę z wózkiem i gondolą jakby tak chciała spać, chyba, że możemy skorzystać z łóżeczka to byłoby mi lżej nosić
pewnie, że możecie skorzystać z łóżeczka. mamy dwa, tylko będę musiała wiedzieć dzień wcześniej żeby złożyć turystyczne bo właśnie mąż złożył bo przyszło drugie opakowanie puzzli piankowych i zajęło miejsce łóżeczka w salonie. aczkolwiek może się okazać że bez tego łóżeczka nie będziemy dawać rady, Młody zawsze w nim spał w dzień i miałam go na oku.

--
mąż właśnie przyjechał na 20 min kontrolnie do domu - akurat był w okolicy - i byłam z siebie dumna bo pierwszy raz nam zrobił taką niespodziankę a w domu posprzątane, ja ubrana i pomalowana, Młody się ładnie bawił, nawet jakby bardzo chciał nie miał się do czego przyczepić

Stary 2013-12-13, 12:25   #4253
puchatkowa
Zakorzenienie

Magiusa super ta przytulanka! Masz talent

Vil to Ci mąż nalot zrobił hehe Ale nie dałaś się złapać jak widać

Maluska brawo za pierwszego ząbka

Ząbki

Edytowane przez puchatkowa
Czas edycji: 2013-12-13 o 12:26
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-13, 13:28   #4254
Mysia mysz
Zakorzenienie

haloooo nie mam kiedy pisać ani nadrabiać

u nas w porządku mały dorobił się 2 nowych zębów, zaszczepiliśmy drugą dawkę pneumokoków, ważymy 8100

młody zdrowy, szczęśliwy, trochę marudny przez 2 kolejne zęby w drodze

je już 2 x dziennie mm i więcje słoiczków także coraz mniej cycka

w poniedziałek byłam cały dzień na szkoleniu w pracy i zapomniałam laktatora i powiem Wam, że 11h to jest góra bez ssaka:P

miałam drugi etap rozmowy o pracę, jestem w 90% zadowolona, czekam teraz na odpowiedź

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

a i fajne spodenki dla dziewczynek

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...C5%82/115112/2

za 15 zł, jak wpiszenie kod xmas2013 to wysyłka powinna być za free
Stary 2013-12-13, 13:34   #4255
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

witamy w piątek 13stego. Za nami najgorsza noc dotychczas
ale przynajmniej pogoda lepsza i zaliczyliśmy regenerujący spacer, Nina odespała nockę a ja podpieram powieki zapałkami

Cytat:
mąż właśnie przyjechał na 20 min kontrolnie do domu - akurat był w okolicy - i byłam z siebie dumna bo pierwszy raz nam zrobił taką niespodziankę a w domu posprzątane, ja ubrana i pomalowana, Młody się ładnie bawił, nawet jakby bardzo chciał nie miał się do czego przyczepić
AAaa mój jak tak z znienacka wraca do domu to woła "chowaj kochanka, nadchooodzę "
Stary 2013-12-13, 14:22   #4256
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Piękna
Czyli kulki też kupiłaś daj znać jak się sprawdzają. Ja jeszcze nic nie zamówiłam ale przygotowałam już wór ciuchów z których mogę ćwiczyć
Tak kupiłam, fajne są, lepsze niż wata i milsze przy zgniataniu takiej maskotki.

Daro mnie dziś znów pogryzł. Problem w tym, że karmiłam go 3x i za każdym razem na końcu karmienia gryzł Jest mi dziś cholernie smutno z tego powodu bo jeśli powtórzy to przy kolejnych karmieniach i np. jutro to jednak zdecydowanie go odstawiam i przenosze na mm, a chciałam to zrobić stopniowo. Ech...sama nie wiem. Smutno mi, nie rozumiem też co się stało, bo jadł ładnie dotychczas mimo dwóch ząbków no, a teraz to naprawde dziwne, bo on tego nie robi jakoś w złości tylko po prostu je, je i w którymś momencie gryzie

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 15:29   #4257
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
Tak kupiłam, fajne są, lepsze niż wata i milsze przy zgniataniu takiej maskotki.

Daro mnie dziś znów pogryzł. Problem w tym, że karmiłam go 3x i za każdym razem na końcu karmienia gryzł Jest mi dziś cholernie smutno z tego powodu bo jeśli powtórzy to przy kolejnych karmieniach i np. jutro to jednak zdecydowanie go odstawiam i przenosze na mm, a chciałam to zrobić stopniowo. Ech...sama nie wiem. Smutno mi, nie rozumiem też co się stało, bo jadł ładnie dotychczas mimo dwóch ząbków no, a teraz to naprawde dziwne, bo on tego nie robi jakoś w złości tylko po prostu je, je i w którymś momencie gryzie
Magiusa, może on gryzie z nudów ? Naje sie, a nie ma ochoty odstąpić od piersi i taką zabawę sobie znalazł. Nina robi tak, że je, później zaczyna ciamkać dla zabawy, a potem wkłada np paluchy do buzi, (nie puszczając mojej piersi) i podskubuje mnie, co też jest bolesne.
A jak przydzie czas na mm to każdej z nas będzie smutno

Mam powód złego samopoczucia Ninki, choroba Kilka kichnieć, lekki katar, a teraz temeratura (37.4). Niby nie dużo ale się martwię. To nasza pierwsza niedyspozycja, nie miałam z nią żadnych problemów tak gładko szło.. do teraz. Dałam maść majerankową i nasivin, podalam też pedicetamol i czekamy.
Stary 2013-12-13, 15:49   #4258
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
trzymaj się
może mala wyczuwa Twoje zdenerwowanie? dzieci sa w tym temacie naprawdę wyczulone...atmosfera rodzinna może jej się udzielić i stad jej zdenerwowanie? czy po prostu fika, bryka i nie ma ochoty spac?
Jak się prześpi wcześniej to tak poprostu bryka i fika. A w nocy ryk.
Już sama nie wiem czy noc była lepsza czy nie...

Trzymajcie za mnie kciuki bo nie wiem jak to zniosę...mama już pojechała z ciotką. W sumie cieszę się, że nie bedę przy tym jak ona tam wejdzie bo nie wiem jak bym to zniosła. Tż pojechał po mojego ojca na lotnisko. Powinni być już w połowie drogi do domu,a samolot jeszcze nie wylądował bo ma 55minut opóźnienia. Wiec na dodatek muszę tam pojechać sama ( z bratem ale to tak jakbym była sama). Jestem przerażona, brzuch mnie boli...
Jeszcze Tż stał w korku i nie dotrze na 17 na lotnisko na bank

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 16:10   #4259
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
diabli nic sie nie martw serduszkiem. Mam nadzieje, ze kardio Cie uspokoil.
nie, jakos spokojnie to przyjelam chyba to prenatalne echo tak mnie przekonalo, ze wiem, ze tam wszystko ok :P

Cytat:
A i jeszcze Ci powiem,ze wlasnie napisala do.mnie kolezanka, ze jest w ciazy. W tym roku w styczniu rodzila cc. Ona mieszka w stanach, moze tam lekarze daja jakies inne wytyczne Albo.maja niespodzianke musze sie wypytac. Jej pierwsza ciaza byla inspiracja do stworzenia Sofijki. Ale chyba teraz nie bede sie inspirowac
fajnie jej. mnie Nela inspiruje każdego dnia

AAA I JESLI KTORAS JESZCZE NIE MA MUFKI NAWET SIE NIE ZASTANAWIAJCIE wspanialy wynalazek. nasze kropki prezentują się naprawdę czadowo! może jutro pstryknę fotke.

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-12-16 o 14:25
Stary 2013-12-13, 16:16   #4260
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ja już Przemka na takim przewijaku nie przewijam od sierpnia
my od kilku dni już tez bez przewijaka. i tak przebieralysmy się na lozku, bo wokół lozeczka za dużo rozpraszaczy hehe

Cytat:
hehe, az taki perfekcjonista? mój to mnie chyba kocha nawet jak zapomnę się uczesać i w tych naciągniętych legginsach

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Magiusa, może on gryzie z nudów ? Naje sie, a nie ma ochoty odstąpić od piersi i taką zabawę sobie znalazł. Nina robi tak, że je, później zaczyna ciamkać dla zabawy, a potem wkłada np paluchy do buzi, (nie puszczając mojej piersi) i podskubuje mnie, co też jest bolesne.
A jak przydzie czas na mm to każdej z nas będzie smutno .
Magiusa może go te zabki swedza? albo nieświadomie? dopiero uczy się je testować...dla niego to tez nowość i nie wie w jakich sytuacjach powinien ich uzywac :P

Cytat:
Mam powód złego samopoczucia Ninki, choroba Kilka kichnieć, lekki katar, a teraz temeratura (37.4). Niby nie dużo ale się martwię. To nasza pierwsza niedyspozycja, nie miałam z nią żadnych problemów tak gładko szło.. do teraz. Dałam maść majerankową i nasivin, podalam też pedicetamol i czekamy.
zdrowka dla Nnki a Ty mamuska bądź dzielna, chore dziecko to masakra, ale chyba i tak lepiej niż chory facet
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości