|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Jem sobie chałkę, tak się patrzę na nią, masełkiem posmarowana i tak sobie myślę czytając, jakie tu masło maślane można wyczytać z rana
![]()
![]() |
#4232 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Cytat:
Ale nie czytałam Tracy Hogg, więc do góru wiele mi brakuje. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4233 |
Raczkowanie
|
Wszystko jest kwestią "kosztów " ponoszonych. Nauczyć się da ale za jaką cene😐 tak jak piszecie - trzeba słuchać dziecka, poprostu. Jedne są podatne jak moja starsza, choć karmilam i odkladalam pierdyliard razy a malutka panicznie potrzebuje mamci w nocy i dostaje spanie z nami bo mamy większe łóżko to możemy. A najgłupsze teksty to ma mój teść 😠 na początku to pytał :"czemu ona nie płacze? " Jezu zamiast się cieszyć to takie hasła rzucać 😠a potem- czemu ona tak płacze? A mąż na to-" no przecież chciałeś " ja zawsze mówię - idź się zapytaj, może Ci powie😉 Ja chce przenieść malutką do pokoju do siostry jak skończy roczek, ale musi mi znowu spać całe noce, bo uczennica musi się wysypiać. Zobaczymy czy się uda i czy my będziemy na to gotowi😄
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kiedyś spytam go: A pan ma mózg? Bo głowa siedzi na szczycie ale nie widac żeby mózgu używała , tam nie ma żadnego mózgu ![]()
![]() |
![]() |
#4236 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4237 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zarzucacie mi, że ja tresuję swoje dzieci? Ale że niby w jaki sposób? Pisałam, tylko, że jak mi się dziecko wybudziło to spróbowałam mu podać smoczka i sprawdzić czy będzie spało dalej, i że jak nie chciało to od razu podałam mu mleko. Nigdy nie pisałam że wkładałam na siłę smoka i odmówiłam karmienia i że zapycham smokiem rozhisteryzowane dziecko! Paulina prawie nigdy nie budzi się z płaczem, prawie zawsze coś gada na pół śpiąco, więc żeby sprawdzić czy się już wyspała czasem podaje jej smoczek. Co w tym złego? Żadna z Was nie używa smoczka? A to że moje dzieci chodzą spać między 19-20, po prostu tak się przyzwyczaiły. Jak wypadała im drzemka/spanie w tych godzinach to je przebierałam w piżamkę, kładłam spać już do innego pomieszczenia niż spały w dzień (do swoich pokoi, bo w dzień spały w pokoju dziennym), lekko je zaciemniałam, a wszystkie karmienia potem odbywały się już też w lekkim zaciemnieniu żeby wiedziały że jest noc i pora spania. I jakoś się tak przyzwyczaiły że chodzą spać o tej godzinie. Czy to była tresura? A wiecie, że jakiś czas temu któraś z dziewczyn, stałych bywalczyń, pisała o tym, że kładzie spać dziecko o 19 i ono nie ma nic do gadania? Szkoda że nie pamiętam która. I wiecie co? Tylko ja się wtedy obruszyłam, a żadna z Was nawet nie zareagowała. Dlatego proszę nie robić ze mnie wyrodnej matki, bo tak Wam pasuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4238 |
Raczkowanie
|
Aninis dokładnie tak. Jedno dziecko podda się "obrobce" bez problemu i kosztów a u innego to jak u Cessara Millano 😂 granica jest o kroczek... Lucy że też mi nie przyszło to do głowy 😂 do mojego teścia pasuje jak ulał 😆 I ja też byłam z tych słabych, nie dałam rady choć chcialam, po 10 h jak usłyszałam cesarka to prosiłam żeby szybko😢 ale żal mam do tej pory bo żadna z moich dziewczynek nie dostała po porodzie tego co powinna😢 może dlatego jestem taka miękka a one tak panicznie ze mną związane 😦
---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Hormony wylażą nam uszami 😂😆 gdzieś ostatnio przeczytałam że kobieta razem z łożyskiem wydala mózg 😂😂😂😂😂 wredne to było ale coś w tym jest😞 Ja już wiem dlaczego nie siedzę na forum...jest 11 a ja dopiero kawę pije😡 Żeby uspokoić atmosferę to pokażcie pokoiki dzieci jak któraś robiła 😄 ja nie miałam możliwości oglądać zdjęć bo nie mogłam założyć konta więc ani maluszków ani pokoikow nie widziałam 😯 a fb nie mam i nie zamierzam mieć chyba że mnie życie zmusi😉 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4239 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dobra dziewczyny konczcie te dyskuje 😄 bo to bez sensu. Niech każda robi jak uważa a jak potrzebuje rady niech pyta . i bedzie git majonez 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4240 |
Zakorzenienie
|
Caramel moj syn chodzi spac o 19ej i chyba do mnie sapalas z tego powodu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4241 |
Zakorzenienie
|
Mój też chodzi spać o 19, czasem nawet o 18.30. Czekam teraz na zadyszkę
![]()
![]() |
#4242 |
Raczkowanie
|
Olus dzisiaj obudził się z płaczem i wpychaniem rączek do buzi o 9.30 i dopiero teraz usnal. Tak bym chciała żeby ten ząbek już wyszedł, może trochę by mu ulżyło. Pogoda u nas średnia, ciągle pada to nawet na spacer nie można iść.
Ja też po cesarce miałam wyciskana krew z brzucha, ale działały jeszcze wtedy te wszystkie kroplowki przeciwbólowe więc jakoś wytrzymałem i tylko syczalam z bólu i stekalam. A nie wyobrażam sobie jak to boli "na zywca" :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
maleństwo Edytowane przez SzczesliwaNarzeczona Czas edycji: 2016-08-06 o 11:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4243 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojej od razu butlę dali i piła od początku mm z butli. W pierwszych dniach w domu też piła z butli mm... a jak się pojawiło mleko w piersiach bo walczyłam z laktatorem, to jak się przyssała to koniec. Butelki żegnam Was. I nawet smoczka odrzuciła, a wcześniej go akceptowała. Tak więc tak czy siak teoria Caramel odpada 😀 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4245 |
Zakorzenienie
|
W moim szpitalu tez zatykają dziecko butlą, nie pytają. A jako że koczowałam miesiąc na patologii i sie o tym za wczasu dowiedziałam, bo już na porodówce kazałam sobie tam zapisac w papierkach, że nie wyrażam zgody na butelke, a jak dadza to ich pozwę
![]() ![]() Ale koleżanki dziekcu niestety już dali ![]()
![]() |
#4246 | |||
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- jestinna to wypychanie krwi, ten opis masakra 😱😱😱 dzielna z Ciebie babka. Dobrze, że jesteście całe i zdrowe z Ninka. Aaaa i Hania była szczepiona w czwartek!!! Myślisz że to to? Albo noc z czwartku na piątek super. Dopiero ta, z piątku na sb koszmar. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4247 |
Raczkowanie
|
Esor podobno do 3 dni od szczepienia należy dziecko obserwować i może pojawić się ból i płacz i dziecko może być niespokojne
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Mój synus jakoś zaakceptował butelki i smoczek, ale smoczek to dopiero po 6 tygodniu, a ci do butelki to w szpitalu pediatra chciała dać mu mm bo za dużo spadł z waga i miał mocna zoltaczke i miał na mm zacząć przybierać to nie chciał go pić. Jakimś cudem wypił 5 ml i to wszystko i dzieki Bogu że laktacji się rozhulala ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4248 |
Zadomowienie
|
Któraś z Was pisała o tym, że parła bez skurczów partych. Jak sobie przypominam teraz mój poród, to też dochodzę do wniosku, że parłam siłą swoich mięśni, nie wiedziałam do końca kiedy mam ten skurcz, czułam tylko delikatne ćmienie, żadnego parcia nie czułam. Dziwne
![]() Ze mnie też wyciskali krew, przyjemne to nie było, ale dochodzenie do rozwarcia i bóle krzyżowe 1000 razy bardziej bolesne. Dzień dobry tak w ogóle! U nas parszywej pogody ciąg dalszy i dalej kisimy w domu.
![]() |
#4249 |
Zakorzenienie
|
Esor, u nas ostatnio szczepienie w czwartek i dziwaczna noc, inna niż wszystkie też dopiero z piątku na sobotę
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Też miałam wyciskanie z brzucha resztek. to bolało bardziej niż dochodzenie do rozwarcia ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4250 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4251 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
To Zuzka taki sam uparciuszek jak Nina. Tez nie chciala wyjsc i przy okazji oddala jeszcze smolke do wod przez co dodatkowo sie stresowalam. Cytat:
![]() Cytat:
U nas caly porod sie przedluzyl i jak mialam dostac druga kroplowke to zaczela sie akcja porodowa. Babki tylko krzyknely, ze nie ma juz czasu wiec porod i wyciskanie bylo na zywca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4252 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#4253 |
Raczkowanie
|
No właśnie dziwne żeby tak sama z siebie wystrzelił. Może kot coś przy niej majstrowal
![]() |
#4254 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Mysle, ze tak. Nas jeszcze pielegniarka ostrzegala po ostatnim szczepieniu, ze czasami dziecko nie reaguje na pierwsze szczepienie a po nastepnych dawkach juz sie zdarza. Cytat:
A mialas znieczulenie? Jak parlam na poczatku to tez czulam tylko cmienie, bo znieczulenie jeszcze dzialalo. Cytat:
Cytat:
Dokladnie to ta detka w srodku. W poniedzialek po tatusiowym spacerku zauwazylam kapcia. Tz wymienil detke w czwartek a tu znowu kapec i to w tym samym kole i w tym samym miejscu w detce. Kurde moze cos tam siedzi, ale nic nie widac Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4255 |
Zadomowienie
|
Lucy masakra! Ja bym chyba zawału podczas kąpieli dostała.
Jestinna nie, nie miałam znieczulenia. Tylko gaz i akupunkturę (te igiełki) ale gó..o pomogło ![]()
![]() |
#4256 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja zawsze wszystkim mówię, że moja starsza najpierw wrzeszczała, a potem otwierała oczy ![]() ![]() ![]() ![]() Jedyne co mogę powiedzieć to starsza mimo charakteru miała równie dobre spanie nocne, ale z jednym warunkiem - była przytulona do mnie. Jak mnie nie było to pobudki co maks 2h... Wyrosła z tego i oduczyła się spać z nami bez problemów - gdyby ktoś pytał ![]() Cytat:
Ja swojego z łózeczka to wyciągam nie przestraszonego, bardziej zaskoczonego, że go znalazłam ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
Ja starszą parłam na leżąco, bolało jak cholera... ale się nie udało i cc. Z młodszą partych dostałam jak dochodziłam na salę cc i szczerze mówiąc, to ból taki sobie, tylko czułam, że ona się tam pcha... Choć ja przy młodszej to w ogóle miałam bóle takie se, więc może jestem mało wiarygodna ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja rzadbej ksiazki dzieciowej nie czytalam. Wszystko robię na intuicje 😛 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja lubię czytać tego typu książki bardziej niż inne, to sobie czytam dla rozrywki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4259 |
Zakorzenienie
|
Ja lubię czytać ale ani w ciąży Abu teraz nie ma szans. W ciazy to szkola potem szpital i tak wyszlo a teraz to... Wiadomo. Zofia moja trenerka i książka :-D
![]() |
#4260 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I małą dostałam 12 godzin po cc... a jakieś 2 godziny po pionizacji. Tylko swojemu uporowi zawdzięczam, że udało mi się laktację rozkręcić laktatorem. Może by to wszystko wyglądało inaczej, gdybym była przygotowana na cc... a ja byłam święcie przekonana, że urodzę sn. Na pewno pamiętasz moje nastawienie. 😊 Słono później zapłaciłam za takie myślenie. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.